90'LARDA NELER VARDI...

nurbanu25

New member
10
HD RANK
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaslar.ben bır doksanlar cocuguyum.kuskusuz cok farklı yıllardı.muzık olsun,cızgı fılmler olsun,oyunlar,oyuncaklar olsun herkes cok farklıydı sankı.boyle bır baslık acıp beraber paylasımlar yaparak o gunlerı tekrar analım,hatırlayalım ıstedım.sımdı ben gecenın bu saatında hatırladıgım seylerı yazıcam...

90'lar demek Barıs manco demek,pazar gunu adam olacak cocuk,susam sokagı ızlemek demek,0900'lu hatlar,leblebı tozu,kokulu sılgı,beyaz onluk yakası,mavı okul onlugu,kokulu not defterı,yumurtlayan kalem,nınja kaplumbagalar,he-man,hugo.......

sokaktan lahmacuncu geçerdi, küçük bi saklama kabı vardı..:)) geçim derdi işte.. alırdım, yiyemezdim soğan olduğu için içinde :D

Doksanlar pop'unu hıc unutamam.ne sarkılar,ne sanatcılar vardı.bandıra bandıra ye benıler,oku bakıyım ayılar,hadı yıne ıyısınler neler neler :)

evet ben de unutamıyorum ama utanıyorum :D bi bakayım:

onun arabası var - mustafa sandal

ham çökelek - kırmızılım atilla taş; ki çökelek yüzünden tv lerde bir sürü tartışmalar oldu.. ham çökelek bi anlam ifade etmiyor, diye :D insanlar saçma sapan şeylerle uğraştırıldı.. şimdilerde olduğu gibi. bu arada hugo demişsin, ben onu bi kez bile düşüremedim.. hâlâ içimde kalmıştır :))

Serdar ortac'ın bı zamanlar guzel sarkıları vardı.karabıberım,yaz yagmuru,zakkum cıceklerı gıbı.sımdı cok basıt muzıkler yapıyor.tarkan'ın kıl oldum abı,muck muck :)

Bayılırım 90'lara :). Var mı doksanlar gibisi. Hangi birini saysam bilemedim. Doksanlar programları yapılıyor onları hiç kaçırmam. :) Bir kaç kere Okan Bayülgen yapmıştı. Disko kralı programı vardı o vakitler. Bir de sabah dinlediğim bir radyocu sevgili Levent Erim her cuma 90 lar programı yapardı. Müthiş bir liste ve müthiş şarkılar çalardı. Ama artık o radyoda program yapmıyoooor. :(

Evet ben de okan'ın 90'lar programlarını hıc kacırmadım.bu yıl da yapmıstı hatta.butun cocukluk anılarımız 90'larda...

Kızlarla kendı aramızda bebek dugunlerı yapardık.oyuncak bebeklerımızın dugunlerı olurdu,onlara hedıye gotururduk,dugunlerde oynar gıbı oynardık :)

90lar demek , power rangers demek . trt 3 te ki kıvırcık saçlı ressam amca demek , hugo ve tolga abi demek , barış manço ve çocuk programları demek .. susam sokağı demek ... 80 li yılların sonunda doğdum .. ben büyüyene kadar pek fazla bişey hatıralayamıyorum .. kendime geldğim de yıl 2000 olmuştu bile .. :/

Sokaktan traktör römorklarıyla karpuzcular geçerdi.Bir de sabahleyin gevreeeeeeeeeeeeekk nidasıyla simit satan çocuklar geçerdi evin önünden:)) haaaaa bir de ayı oynatan bir amca vardı yazık ayıcığa hadi kızım hamamda koca karılar nasıl bayılır göster bakalım derdi.Ayıcıkta istemeye istemeye bayılma taklidi yapardı.Çocukluk işte her hafta aynı şeyi izlerdim bıkmadan.Birde duman arabalarının arkasından koşmamış olanımız yoktur değil mi??

evet ben de unutamıyorum ama utanıyorum :D bi bakayım:

onun arabası var - mustafa sandal

ham çökelek - kırmızılım atilla taş; ki çökelek yüzünden tv lerde bir sürü tartışmalar oldu.. ham çökelek bi anlam ifade etmiyor, diye :D insanlar saçma sapan şeylerle uğraştırıldı.. şimdilerde olduğu gibi. bu arada hugo demişsin, ben onu bi kez bile düşüremedim.. hâlâ içimde kalmıştır :))

evet hugo nasıl meşhurdu.Ben tutturmuştum aynı ay abim de aramış bir telefon faturası gelmişti ki babam çok kızmıştı...:):)

ahh çocukluk yılları....

Sokaktan traktör römorklarıyla karpuzcular geçerdi.Bir de sabahleyin gevreeeeeeeeeeeeekk nidasıyla simit satan çocuklar geçerdi evin önünden:)) haaaaa bir de ayı oynatan bir amca vardı yazık ayıcığa hadi kızım hamamda koca karılar nasıl bayılır göster bakalım derdi.Ayıcıkta istemeye istemeye bayılma taklidi yapardı.Çocukluk işte her hafta aynı şeyi izlerdim bıkmadan.Birde duman arabalarının arkasından koşmamış olanımız yoktur değil mi??

inan o da içimde kaldı, tüm arkadaşlarım takılırlardı arkasına sinek ilacının ama ben hiç yapamadım cesaretsizlikten :D

Yazları beledıye yolları ıslatır,puskuren suyun uzerınden atlardık :)

ben istanbul da beylikdüzüne tankerlerle su getirildiğini hatırlıyorum.. Musluktan akmıyordu 2 günde bir tanker geliyordu..

cino , mahalle maçları ah ah .

Benim gibi "cino" yu unutmayanlar da varmis:))
Bi kac sehirde aradim yoktu.. Bi arkadasim bi kac yil once eskisehir den gonderdi ama sanirim satilmiyor artik:(

Tıpıtıp,turbo ve sulugoz sakızlar vardı...

Neler yoktu ki...
Kasetli atari,ısınınca atariden çıkan yanık kokusu, hulahop,futbolcu kartları, sulugöz,yumiyum,mino,kolormatik gözlükler,alf,kaygısızlar,süper baba,kasedin tersine ses kaydetmek,Burak Kut,Mustafa Sandal,Yonca Evcimik,Hakan Peker,kağıt 500 bin lira,ışıklı spor ayakkabı,mahalle maçından sonra çeşmeye kadar yapılan yarış,dolmuşların kapısı açılınca içine boruyla kağıt üflemek,pazar geceleri tv izledikten sonra banyo yapıp uyumak...
Ama şuna ayrı bir parantez açmak istiyorum aziz dostlar:

Ekli dosyayı görüntüle 691
Kedilerin korkulu rüyasıydım o zamanlar. Bu arada aşağıdakini yapan sadece ben değildim değil mi?

Ekli dosyayı görüntüle 692

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri