![]() |
SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ
|
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Güzel paylaşım olmuş yüreğine ,dimağına sağlık. Suçluluk duygusunu oluşturan kendi büyüttüğümüz şeytanlarımız yine,besle kargayı oysun gözünü misali :) Özellikle küçük yaşlarda maruz kaldığımız (özellikle ebeveynlerimizden) olumsuzlamalar ,henüz egomuz gelişim ve dış dünyadan bilgi toplayarak kendini inşa etme sürecinde olduğu için verimli bir toprağa atılmış tohum gibi hemen çimlenip büyümeye başlıyor, sonraları biz bu zararlı otları ne kadar dikkate alıp adeta şeytan gibi kulağımıza fısıldadığı olumsuzlamaları dikkate aldıkça gitgide güçleniyorlar. Bu zararlı otları temizlemek için olumlama yapmak ve asıl önemlisi ekildikleri düzeye yani köklerine inip söküp atmalıyız, bunu yapmak için gerekli olan odaklanmış zihni yazarak kazanabiliriz, özellikle bir olayı araştıran dedektif gibi , yazmalı ve elde ettiğimiz yeni deliller ışığında araştırmamıza devam edip suçluluk duygusunun kaynağı olan zanlıyı bulup kapı dışarı etmeliyiz. Yazmak zihnin dağılmaması ve tarafsız bir yaklaşım için önemli, bunu gerçekten yapatığımız zaman konuya ilişkin rüyalarda değişir, bilinç altından zehirli otlar temizlenmiştir işlem tamamdır:) |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Çok yararlı bi paylaşım olmuş çok teşekkürler. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ çok ama çok doğru bir tespit olmuş.kontrolcülük ve mükemmeliyetçilik kadar hayatı zindan eden bişi var mı?ama kurtulacağım hatta büyük yol katettim bile ama şu yaşıma kadar biriktirdiklerim arada beni vurmuyor mu içim eriyip akıyor sanki.neyse paylaşım için teşekkürler. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ "Güvendiğiniz bir kişi ile yaptığınıza inandığınız hatayı paylaşabilirsiniz.Hatanızı paylaştığınız zaman,belki de yaptığınızın o kadar da korkunç bir şey olmadığını farkedeceksiniz." - Ben bunu birkaç hafta önce keşfettim ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde yazmak da çok çok işe yarıyor. Harika paylaşım teşekkürler ikinize de. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ evet harika bir paylaşım . suçluluk duygusu ile ilgili olumlamalar bulmak gerekir. araştırayım bende. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Bunu geniş bir zaman bulup incelemeliyim. Ellerine sağlık. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ MÜkemmelliyetçiyim kurtulmak istiyorum kontrollü olma durumu var.Bunlar varken bazen de isyana bağlamak istiyorum :) |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Sucluluk duygusu , size bir bilinc , ahlak anlayisi ve neyin yanlis neyin dogru oldugu konusunda fikir verir. Sucluluk duygusu utanma, cogu kez ayni anda ortaya cikar. Utanma duzeltmeniz gereken bir kusur oldugunu soyler size, baskalarini incilten durtusel kizginlik gibi. Sucluluk duygusu ise davranislarimizla ilgilidir ve bir davranisi ya da yanlisi duzeltmenizi soyle size. Sizi utandiran bir kusurdan kurtulmak , yaptiginiz bir yanlisi duzeltmekten daha cok vakit ve caba gerektirir. Kusur sizin icinizdedir ve parcanizdir. Hatali davranis ise sizin disinizda olan bir seydir. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ ben yenemiyorum suçluluk duygumu. nasıl? nasıl? nasıl yapabilirim bilmiyorum... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:06 AM. |