![]() |
SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ
|
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Güzel paylaşım olmuş yüreğine ,dimağına sağlık. Suçluluk duygusunu oluşturan kendi büyüttüğümüz şeytanlarımız yine,besle kargayı oysun gözünü misali :) Özellikle küçük yaşlarda maruz kaldığımız (özellikle ebeveynlerimizden) olumsuzlamalar ,henüz egomuz gelişim ve dış dünyadan bilgi toplayarak kendini inşa etme sürecinde olduğu için verimli bir toprağa atılmış tohum gibi hemen çimlenip büyümeye başlıyor, sonraları biz bu zararlı otları ne kadar dikkate alıp adeta şeytan gibi kulağımıza fısıldadığı olumsuzlamaları dikkate aldıkça gitgide güçleniyorlar. Bu zararlı otları temizlemek için olumlama yapmak ve asıl önemlisi ekildikleri düzeye yani köklerine inip söküp atmalıyız, bunu yapmak için gerekli olan odaklanmış zihni yazarak kazanabiliriz, özellikle bir olayı araştıran dedektif gibi , yazmalı ve elde ettiğimiz yeni deliller ışığında araştırmamıza devam edip suçluluk duygusunun kaynağı olan zanlıyı bulup kapı dışarı etmeliyiz. Yazmak zihnin dağılmaması ve tarafsız bir yaklaşım için önemli, bunu gerçekten yapatığımız zaman konuya ilişkin rüyalarda değişir, bilinç altından zehirli otlar temizlenmiştir işlem tamamdır:) |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Çok yararlı bi paylaşım olmuş çok teşekkürler. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ çok ama çok doğru bir tespit olmuş.kontrolcülük ve mükemmeliyetçilik kadar hayatı zindan eden bişi var mı?ama kurtulacağım hatta büyük yol katettim bile ama şu yaşıma kadar biriktirdiklerim arada beni vurmuyor mu içim eriyip akıyor sanki.neyse paylaşım için teşekkürler. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ "Güvendiğiniz bir kişi ile yaptığınıza inandığınız hatayı paylaşabilirsiniz.Hatanızı paylaştığınız zaman,belki de yaptığınızın o kadar da korkunç bir şey olmadığını farkedeceksiniz." - Ben bunu birkaç hafta önce keşfettim ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde yazmak da çok çok işe yarıyor. Harika paylaşım teşekkürler ikinize de. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ evet harika bir paylaşım . suçluluk duygusu ile ilgili olumlamalar bulmak gerekir. araştırayım bende. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Bunu geniş bir zaman bulup incelemeliyim. Ellerine sağlık. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ MÜkemmelliyetçiyim kurtulmak istiyorum kontrollü olma durumu var.Bunlar varken bazen de isyana bağlamak istiyorum :) |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Sucluluk duygusu , size bir bilinc , ahlak anlayisi ve neyin yanlis neyin dogru oldugu konusunda fikir verir. Sucluluk duygusu utanma, cogu kez ayni anda ortaya cikar. Utanma duzeltmeniz gereken bir kusur oldugunu soyler size, baskalarini incilten durtusel kizginlik gibi. Sucluluk duygusu ise davranislarimizla ilgilidir ve bir davranisi ya da yanlisi duzeltmenizi soyle size. Sizi utandiran bir kusurdan kurtulmak , yaptiginiz bir yanlisi duzeltmekten daha cok vakit ve caba gerektirir. Kusur sizin icinizdedir ve parcanizdir. Hatali davranis ise sizin disinizda olan bir seydir. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ ben yenemiyorum suçluluk duygumu. nasıl? nasıl? nasıl yapabilirim bilmiyorum... |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Alıntı:
* Geçmişimi sevgiyle arkamda bırakıyorum, kendimi affediyorum, huzur içindeyim. Sevgiyle kall music45music45s456derty |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Suçluluk duygusu üzerine benimde keşke yapmasaydım ya da olmamış olsaydı bu durum deyip zaman zaman negatiflik ve içten içe kendimi yıprattığımı hissedebiliyorum. Böylesi durumlar kendimizi tanımak, olgunlaşmak ve düzeltmek açısından çabalarımızla düzeleceğini inanıyorum. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ arkadaşlar bi sorum olacak.suçluluk duygusu telkinini haftada bir gün listeme ekliyorum ve çok faydası oluyor.hafifliyorum sanki.sürekli dinlenilmemesi gerektiği söyleniyor.daha çok dinlesem bir zararı olurmu acaba? Sevgiler... |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ İhtiyaç duyuyorsan ve bu sana iyi hissettiriyorsa bence dinlemeye devam etmelisin. İnsanlar kabus gördüğü için şikayet edip bırakıyorlar bu telkini. Ben ihtiyaç duyduğumda ekliyorum listeme önce kendim halletmeyi deniyorum. Baktım olmuyor hala iç sesim dır dır ediyorsa bana dinlemeyi tercih ediyorum. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ sürekli dinlediğimde rahatsız edermi bilmiyorum ama şu an için listeme her eklediğimde iyi geliyor ve dinlemek istiyorum.bi deniycem bakalım.belki haftada her gün değil de 3-4 gün dinlerim teşekkürler sweet |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ sucluluk duyguları ve ego güclendirici telkinlerini dinlemek insanın karakterinde dinleyen herkesle standart değişimler yaratabilr mi ? yani herkesi farklı kılan özellikler dinledikçe (çünkü herkes aynı şeyi dinliyor ve bilinçaltına aynı özellikler kazınıyor ) körelip diğer dinleyenlerle tipatıp aynı düşüncelere sahip bi insan grubu oluşabilir mi ? bu düşünce beni çok korkutuyo.Çünkü iyi yada kötü bilinçaltımın bu telkinleri dinleyen herkesle standart bir model oluşturmasını istemiyorum.Bu konuya dair sitede bir açıklama yok eğer varsada ben bulamadım.ARkadaslarım ve site yöneticlerinin bilgi ve düşüncelerini bekliyorum. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Her insanın bilinçaltı en az parmak izi kadar kişiye özeldir.HEpimizin aynı telkinleri dinlediği doğru ama şunu hatırlamakta fayda var ki her insanın bu telkinlere verceği tepkiler özünde aynı yönde olsa da ayrıntılarda farklıdır.Şöyle örnek vermek gerekirse herkes kendince güzel ve yakışıklı kişileri beğenmektedir.Bu kavramlar özünde aynı olmasına karşın hepimizin güzel ve yakışıklı bulduğu kişiler birbirinden oldukça farklı olabilmektedir.Telkinler için de durum böyledir.Hepimiz telkinlerden anladığımız kadarıyla ve doğuştan sahip olduğumuz kapasitelerimiz miktarında tepkiler veririz.Sonuçta bütün insanlar neredeyse tıpa tıp aynı özelliklere sahiptir ama bütün insanlar aynıdır diyemeyiz.Hepimiz su içer yemek yeriz ama hepimiz parmak izlerimiz ve her hücremizdeki DNA'larımız kadar birbirimizden farklıyız ve farklı olacağız. |
|
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Herkesin standart değişimler yaşaması mümkün değil. Bu illa bilinçaltına giden bir mesaj ile ilgili değil. İnsanın şimdiye kadar geçirmiş olduğu yaşantılar olaylara bakışaçısı gibi bir çok faktör çevremizden gelen uyarıcıları yorumlamamızda etkilidir. O nedenle telkinler herkeste farklı sürelerde farklı değişimlere neden olabiliyor. Benzer değişimler olması çok normal. Bir ortamda yapılan bir konuşmadan veya okunan bir kitaptan çıkarılan ortak görüşler ne kadarsa telkinler için de öyle düşünebilirsiniz. Aynı konuşma veya kitaptan sonra farklı düşüncelere sahip insanların da olabileceği gibi. Ayrıca telkinlerde yer alan içerik bir çok yönden hayatımızı, düşüncelerimizi etkiliyor ama bunlardan bağımsız insanların hayatını yöneten daha bir çok düşüncesi mevcut. Sevgiler. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ öyleyse bu telkinlerin hepsini bile dinlesek mesela sadece sucluluk duyguları deil ertelemeyi bıraktan topluluk karsısında konusa kadar içlerinde sadece olumlamalar oldugu için bilinçaltımızda yatan kötü şeyleri zamanla yok edip iyi olanlarıda değiştirmeden bize has olarak bırakıp temellerini sağlamlaştırır diyebilirz.yani bizi değiştirmez aslnda kendimiz olmamızı kendi özümüzü bulmamızı sağlar. |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Cok guzel olmus tsk :) sivilcemi yapiyor ? :\ |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ Ne yazık ki zaman zaman yaptıklarım ve yapamadıklarım için suçluluk duygusu yaşıyorum.özellikle ailem konusunda.ve bazende yetersiz olduğumu görüyorum.. Bazen bu suçluluk duygusunu saklıyorum bazende yüzeye çıkıyor.işte o zaman bir hüzün ve vicdan azabı çöküyor ve içe kapanıyorum.sanırım çoğu insan vicdan azabı çekiyor..Sık sık pek çok şeyde aciz ve güçsüzlükle yüzleşiyoruz... |
Cevap: SUÇLULUK DUYGUSU ÜZERİNDE BİR ANALİZ telkin dinliyormusun şanaa. etki gördünmü ? paylaşırsan memnun olurum güncel bir yorum iyi olur hayaletler yazamıyor |
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:39 AM. |