Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Sağlık > Alternatif Tedavi > Şifalı Otlar ve Bitkiler

Uyarılar

Şifalı Otlar ve Bitkiler Bitki DÜnyasının Gizli Hazineleri

YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Alternatif Tedavi ve Şifalı Otlar ve Bitkiler YEŞİLÇAY VE FAYDALARI Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeşil çay; Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden “Camellia Sinensis” ten elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır. Yeşil çayın yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görür. Yeşil ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Şifalı Otlar ve Bitkiler telkin cd indir izle İstanbul Şifalı Otlar ve Bitkiler nerededir kimdir Şifalı Otlar ve Bitkiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Şifalı Otlar ve Bitkiler hipnoz Şifalı Otlar ve Bitkiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Şifalı Otlar ve Bitkiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Şifalı Otlar ve Bitkiler kuantum düşünce kitap haberi

YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-09-2007, 03:12 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 434
Tesekkür: 0
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
PSİKO is an unknown quantity at this point
Standart YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Yeşil çay; Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden “Camellia Sinensis” ten elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır. Yeşil çayın yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görür. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze ve yeşil rengini kaybetmez. Siyah çay bir oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay oksidasyona maruz kalmaz ve içerisindeki antioksidan maddelerin azalmasına karşı korunmuş olur (Referans15). Her iki çayda da kafein bulunur, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.

Eğer uzun yaşama konusunda bir yarışma olsaydı Japonlar, dünya şampiyonu olurdu! Japonlar, fazla sigara içtikleri halde diğer bütün uluslardan daha uzun ömre sahiptirler. Sırları nedir? Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’ daki bazı araştırmacılar, cevabı yeşil çayda arıyorlar. Yeşil çayda bulunan bazı maddelerin kansere ve kalp hastalığına karşı mücadele etmeye yardımcı olabileceğini ileri süren etkileyici bazı çalışmalar yapıyorlar (Referans12). Yeşil çay, kateşin (catechin) adlı potansiyel olarak yararlı maddelerin zengin bir kaynağıdır. Çay işlenirken değerli kateşinlerin bir kısmını oksidasyon ile kaybeder (Siyah çay). Yeşil çay çok az prosese uğramıştır, bu yüzden siyah çaya oranla kateşinlerin çok büyük bir bölümünü barındırmayı sürdürür (Referans15). Yeşil çayın kimyasal bileşimi, iklim, mevsim, tarımsal uygulamalar ve yaprağın yaşı (hasat edilen sürgünde yaprağın pozisyonu) ile ilgili olarak değişir.Yeşil çayın en önemli bileşenleri polifenoller özellikle EGCg’ dir.Yeşil çayın diğer bileşenleri, kafein, theanin (bir çeşit amino asit), vitaminler,organik asitler, polisakkaritler, protein, lignin, florid, mineraller’ dir. Son yıllarda, modern kimyanın ilerlemesiyle, yeşil çay bieşenleri analiz edilmiş ve yeşil çayın sağlığa etkileri, biimsel teyidi olan bir noktaya ulaşmıştır. Yeşil çayın anti-kanserojen, kalbi koruyucu, damarları koruyucu ve anti-mikrobiyal aktivitelere sahip olduğu teyid edilmiştir. Sağlığa yararlarından dolayı yeşil çaya olan ilgi artmış ve gelişmiş ülkelerde yeşil çay tüketimi hızla artmaya başlamıştır.Yeşil çayın içeriğindeki polifenol genel adı verilen ve içerisinde önemli kateşinleri içeren grup antioksidan özellikten sorumludur. Bunlardan EGCg Epigallocatechin gallate - epigallokateşin gallat) en önemli antioksidanlardan biridir. Polifenoller, içerisinde flavonoid ve kateşinlerin de bulunduğu geniş bir antioksidan grubudur. Yeşil çay demlenerek tüketildiği gibi artık şimdilerde ekstreleri tablet veya kapsül formunda da tüketilebilmektedir. Normalde 1 fincan yeşil çay yaklaşık olarak 40-80 mg kafein içerirken, burada anlatılan ekstre (öz) kapsülleri 4 mg kafein içermektedir. Ayrıca bu kapsüller 200 mg EGCg içermektedirler. Dolayısıyla Yeşil çay ekstre kapsüllerimiz, hem kafeinden kaçınarak, hem de daha fazla EGCg tüketerek yeşil çayın faydalı etkilerinden yararlanmak isteyenlere özellikle önerilebilir.

Faydaları ve Kullanım Alanları:

· Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.(Referans1-4-5-14-25)

· Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6)

· Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti-aging) özelliğe sahiptir. (Referans1-8-15-18)

· Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır. (Referans14-24)

· Kanser riskini azaltabilir. (Referans1-2-3-14-22-24)

· İçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir. (Referans22-23)

· Yeşil çay tümörleri küçültebilir. (Referans1)

· Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olabilir (Referans1)

· Kan damarlarını güçlendirir (Referans1)

· Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder (Referans1-6-7-14-24)

· Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır (Referans1-9-10-14-24)

· Alzheimer ve Parkinson’ a karşı önleyici etkisi vardır (Referans20)

· Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır. (Referans14-24)

· Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir. (Referans14-24)

· Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır (Referans13)

· Migreni hafifletici etkisi vardır. (Referans15)

· Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır. (Referans14-24)

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://media3.guzer.com/pictures/homers_brain.jpg
PSİKO isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2007, 06:45 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 755
Tesekkür: 0
160 Mesajinıza toplam 443 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
YAZGÜLÜ_81 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Bir de tadı hoş olsa günde üç fincan içerdim de çok uğraştım zorla olmuyor
__________________
Şükretmek hayatımıza daha çok şey katmanın mutlak yollarından biridir.
YAZGÜLÜ_81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2007, 11:38 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
yildizlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2006
Mesajlar: 134
Tesekkür: 2
23 Mesajinıza toplam 75 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yildizlar is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

hazır paketlerdeki sallama yeşil çayların tadı gerçekten çok kötü. ağzımda yağlı bir tat bırakıyor. ama baharatçılarda açık olarak yeşil çayları tavsiye ederim. gayet lezzetli, hele limon da ekleyince içimi çok kolay.

sıcak suya atınce 5-6 dk da demleniyor sonra da afiyetle içiliyor forumda gezerken
__________________
Burada ne dilersen olur, Bak hep yıldızlar kaymakta, Onları saymayı bırak, Onlar bizi saymakta, Kaç kişi kaldı inanan, Güzele ait olan, Karanlığından korkmadan, Işığını arayan... (Feridun Düzağaç-Yıldızlar)
yildizlar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2007, 11:45 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 92
Tesekkür: 0
30 Mesajinıza toplam 136 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tulu is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Yeşil çay beni sakinleştiriyor ve zinde tutuyor.Severek tüketiyorum.Zaten anemi nedeniyle siyah çay içmiyorum, içsem de tek tük.
tulu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2007, 02:25 PM   #5 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 434
Tesekkür: 0
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
PSİKO is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

yalnız önemli bi not söleyeyim erkeler günde 3 bardaktan fazla kullanmasın çünkü içindeki kadınlık hormonu salgılatıcı maddeler erkek hormonal dengesinin bozulmasına sebebiyet verebilir
__________________
http://media3.guzer.com/pictures/homers_brain.jpg
PSİKO isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-09-2007, 02:43 PM   #6 (permalink)
Çevirmen
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 327
Tesekkür: 0
90 Mesajinıza toplam 284 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tresor is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI


sevgili psiko yazını okuduktan sonra hemen yesıl cay almaya kostum, ne cok cesıdı varmıs, ne alacagımı bılemedım, bır de bu yesıl cayın kafeını az olan bır kısmı govdesını satıyorlar ısmı baska, cın ve japon yesıl cayı da farklıymıs, ben yazındakı japonlarla alakalı bılgıler dogrultusunda japon olanını aldım , bakalım ne etkı gorucez sevgiler tresor
tresor isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-09-2007, 11:21 AM   #7 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 490
Tesekkür: 0
109 Mesajinıza toplam 328 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
turgay0101 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Alıntı:
PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
yalnız önemli bi not söleyeyim erkeler günde 3 bardaktan fazla kullanmasın çünkü içindeki kadınlık hormonu salgılatıcı maddeler erkek hormonal dengesinin bozulmasına sebebiyet verebilir
abi sağol ya uyarı için huyumuz suyumuz değişirdi maazallah
__________________
Seni tanımladım artık adın okyanus<br />bense içinde gezen avare bir yunus
turgay0101 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-09-2007, 02:15 PM   #8 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 434
Tesekkür: 0
97 Mesajinıza toplam 236 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
PSİKO is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Alıntı:
turgay0101 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
PSİKO Nickli Üyeden Alıntı
yalnız önemli bi not söleyeyim erkeler günde 3 bardaktan fazla kullanmasın çünkü içindeki kadınlık hormonu salgılatıcı maddeler erkek hormonal dengesinin bozulmasına sebebiyet verebilir
abi sağol ya uyarı için huyumuz suyumuz değişirdi maazallah

yok hocam korkma o kadar hormonların kökü sende
__________________
http://media3.guzer.com/pictures/homers_brain.jpg
PSİKO isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-09-2007, 09:30 PM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 89
Tesekkür: 0
60 Mesajinıza toplam 67 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nilcelep is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

merhaba arkadaslar.ben yillardir yesil cay iciyorum ve bunun yaninda tum bitki caylarini denedim her birinin ayri ayri faydasi var gercekten fakat sigara iciyorsaniz bu caylarin faydasi yari yariya dusuyor gercekten ben kendimden sigara ictigim zamanlarda ve biraktiktan sonraki donemde tespit ettim.gercekten bu bitki caylariyla ilgilenmeye basladiktan sonra ne kadar cay oldugunu farkedip hangisini kullanacagini sasiriyor insan ve hepsi goze oyle guzel gorunuyorki insanin hepsini birden alip icesi geliyor.ben yesil cayi gunde 2 bardak iciyorum gunduz ictigim sakinlestiriyor aksam ictigimde rahat uyumami sagliyor fakat yinede arada bir baska bitki caylarida iciyorum.baharatcida gordugumuz caylar aslinda en guzeli fakat benim suan bulundugum yerde baharatci olmadigindan poset yesil cay iciyorum bunlarin icindede en etkili olan liptonu buldum ve cayin icine bir kasik bal atip icmakte bagirsaklara cok faydali olacagini goreceksiniz arkadaslar.bu aradada elma cayinida tavsiye ederim.sevgiler
__________________
Başarılı bir kurtuluşun göstergesi problemlerin olup olmadığı değil, problemlerin geçen senekilerin aynısı olup olmadığıdır.
nilcelep isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-09-2007, 10:22 PM   #10 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 235
Tesekkür: 0
32 Mesajinıza toplam 69 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elif2 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

son gunlerde siyah cayi aklamaya calisiliyor,bilmem farkettiniz mi ...

Yapılan araştırmalar, hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini -özellikle akciğer, bağırsak ve cilt kanseri- azaltabileceğini göstermektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği düşünülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çeşitil araştırmalar çayın kalp hastalıkları, felç ve tromboza karşı olası etkilerini göstermektedir. Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece arteoskleroz (damar sertliği) olasılığını azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca çaydaki polifenollerin, kolekstrolün damarlar tarafından emilmesini ve kan pıhtılarının oluşmasını engellediğine de inanılmaktadır.
ALINTI

Stresin en iyi ilacı, siyah çay

Hergün çay Içmek Kadınlarda Kanser Riskini Azaltabiliyor


siz bu konuda ne dusunuyorsunuz...önceleri herkese cok cay icme diye herkes birbirini uyarirdi..

ne olduda siyah cay birden faydali oldu

sizcede yararlimi..


__________________
Değişim bir kumardır, ama hiçbirşey yapmamak da öyle. Arthur B. Dougall
elif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


YEŞİLÇAY VE FAYDALARI

Alternatif Tedavi ve Şifalı Otlar ve Bitkiler YEŞİLÇAY VE FAYDALARI Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeşil çay; Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Yeşil çay, siyah çayla aynı bitkiden “Camellia Sinensis” ten elde edilmesine rağmen; aralarındaki tek farklılık, işleme tekniğinden kaynaklanır. Yeşil çayın yaprakları, siyah çaya göre çok daha az işlem görür. Yeşil ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Şifalı Otlar ve Bitkiler telkin cd indir izle İstanbul Şifalı Otlar ve Bitkiler nerededir kimdir Şifalı Otlar ve Bitkiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Şifalı Otlar ve Bitkiler hipnoz Şifalı Otlar ve Bitkiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Şifalı Otlar ve Bitkiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Şifalı Otlar ve Bitkiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.