Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü

Uyarılar

Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi

Hayatım Değişti Klubü ve Serbest Kürsü Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dünyanın en çok bilinen, en çok ihtiyaç duyulan ama bir o kadar da üzerinde derinlemesine düşünülmeyen, irdelenmeyen konusu arkadaşlık. Yazının ismine bakıp aldanmayın. Size uzun uzun arkadaşlığın tarihini anlatacak değilim. Efendim arka kökü şuradan gelir Latincesi budur, daş eki feşmekandan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Serbest Kürsü nerededir kimdir Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Serbest Kürsü hipnoz Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi

Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-08-2010, 01:53 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
RenaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 996
Tesekkür: 1,234
980 Mesajinıza toplam 4,011 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
RenaC is just really niceRenaC is just really niceRenaC is just really niceRenaC is just really niceRenaC is just really nice
Standart Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi

Dünyanın en çok bilinen, en çok ihtiyaç duyulan ama bir o kadar da üzerinde derinlemesine düşünülmeyen, irdelenmeyen konusu arkadaşlık.

Yazının ismine bakıp aldanmayın. Size uzun uzun arkadaşlığın tarihini anlatacak değilim. Efendim arka kökü şuradan gelir Latincesi budur, daş eki feşmekandan gider Yunancası böyledir gibi gereksiz bilgiler vermeyeceğim. Merak eden açsın ansiklopediyi (pardon googel’ı) araştırsın. Ben size bunca yılın bana arkadaşlık hakkında öğrettiklerini ve öğretmeye devam ettiklerini aktaracağım dilim döndüğünce.

1974 senesi Eylül ayı okullar açıldı açılacak. Bursa’nın Kiremitçi Mahallesi İstiklal İlkokulu kayıt kuyruğundayız. Annemin eline sıkı sıkı tutunmuşum. Hayatımın bundan sonraki en sevimsiz yıllarına başlayacağımı bilir yada hissedermiş gibi huzursuzum.
O okul hala duruyor adı değişmiş sokak aynı sokak. Mahalle oldukça değişmiş. Yakındaki ceza evinin yerinde adliye sarayı var. Okul açılıp sınıfa girince o ana kadar ne kadar yalnız olduğumu fark etmediğimi fark etmiştim. Herkes yabancı gelmişti. Okulu sevmeyeceğimi tamda o zaman anlamıştım. İlk fırsatta kalp hastası öğretmenime bir bahane uydurup sınıfın dışına çıktım. Özgürdüm. Koşar adım eve annemin şefkat dolu kollarına yolalmıştım. Ama hiçte beklediğim gibi bir karşılama olmamıştı. Önceleri ikazla yetinen annem, koşar adımlar çoğaldıkça ikazlardan azarlara geçiş yapmıştı. Ben bu kaçma ve geri döndürme süreci böyle devam eder bir süre sonra annem bu işten yılar ve beni okula göndermekten vazgeçer diye beyhude yere umutlanmışım meğer. Bir sabah annem bu gün okula gitmeyeceksin dediğinde dünyalar benim olmuştu. Halbuki uzun yorucu bir yolculuğun başlangıcı olduğunu nerden bilebilirdim ki. Uzun ince bir yolculuktan sonra o yıllar için memleketin en ücra köşelerinden biri olan Bozcaada’ya ulaşmıştık. Elbette bu adanın neresi olduğunu koskoca memleket dururken neden bu küçücük ada da yaşamak zorunda olduğumuzu anlayamamıştım. Maalesef okul denen yerin bu kuş uçmaz kervan geçmez ada da dahi olduğunu görünce yıkılmıştım. Uzatmayayım sabah oldu okul yolu gözüktü. Sınıf öğretmenim Mehmet Bey Allah rahmet eylesin. Emekliliği gelmiş eski usul bir öğretmendi. Eski usul deyince yıl 1974. Mehmet Öğretmende emekliliği gelmiş bir öğretmen olduğuna göre varın eskiyi siz düşünün. Uzun sözün kısası. Sabah gelinen okuldan akşam eve kırmızı yanaklarla gidiliyordu. Ben yine yalnızlığın karanlık girdabında kaybolmuştum. Artık eve kaçmalar bitmişti. Yabancı bir yer, yabancı insanlar. Ders bitip teneffüs zili çalınca ben bir duvar dibinde tek başıma kaderime boyun eğmiş bir şekilde ders zilinin çalmasını bekliyordum. Böylece onca yılın nasıl geçeceğinin sorgusunu o yaşlarda yapmak insanın aklına bile gelmiyor. Günler böylece geçip giderken kimsenin benim farkıma varmadığını ve benim sokaklara düşüp balici tinerci falan olduğumu düşündüyseniz yanıldınız. Zira o yıllarda sokak çocuğu nedir kimse bilmezdi. Yüksek ihtimal herkes herkesin farkına varırdı. Benimde farkıma okulumuzun müstahdemi daha doğrusu hademesi ( zira o yıllarda kimse bu tabirden alınıp gücenmez di) benim farkıma varmıştı bile. Recep Dayı bir gün yanıma geldi.

-Zili sen çalmak ister misin? (zil dediysek elde sallanan çan öyle şimdikiler gibi afili değil)

-Olur! (en sıkılgan halimle)

Aramızdaki arkadaşlık böyle başladı işte. Bir farkındalıkla. Çok moda bir tabir oldu ama kusura bakmayın. Anlamıştım ki okulda artık bir arkadaşım var. Uzun süre okulun zilini ben çaldım. Recep Dayı ile arkadaşlığımız çok ilerledi. Bir gün bizim sınıfta ki bir öğrenciyi önümüzden koşup geçerken kolundan tuttu.

-Dur bir Dakka hele. ( Dedi. Beni göstererek) Bunun adı Zafer bundan sonra sizin arkadaşınız sizinle oynayacak teneffüslerde.

-Olur. Dedi çocuk bana dönüp benim adım

-Muharrem dedi.

Aradan uzun uzun yıllar geçti. Öyle çok sık görüşmedik cep telefonları henüz icat edilmediğinden. Belki on yıl geçmişti aradan. Muharrem’i görmeyeli görüşmeyeli belki çok daha fazla olmuştu. Ama o benim yaşıtım okul maceramdaki ikinci arkadaşımdı. Bozcaada sürgün yeri değil de tatil cenneti olunca bende Ada yıllarımı her fırsatta ballandıra ballandıra her ortamda anlattığımdan iş yerindeki bir arkadaşımı Bozcaada’ya Muharrem’e gönderdim. Babası rahmetli Bekçi İbrahim Amca adadaki ilk pansiyonu açmıştı. Arkadaşım tatili bitip işe başladığı ilk gün yanıma gelip dedi ki kardeşim bu Muharrem senin gerçekte neyin oluyor. Şaşırmıştım. Arkadaşım dedim birazda kekeleyerek. Yok dedi öyle değil. İş arkadaşım adaya gidip Muharrem’i bulunca onlara fazlasıyla yardımcı olmuş ve demiş ki

Biz Zafer’le uzun süredir görüşmüyoruz ama o benim kardeşim bana birisini misafir olarak yolluyorsa başımın üstünde yeri vardır. Neye ihtiyacınız olursa beni bulun gece gündüz fark etmez demiş.

Gözlerim doldu boğazım düğümlendi. Konuşamadım. Muharrem o gün Recep Dayının tanıştırdığı Muharrem’di. Onca geçen yıla rağmen. Bana arkadaşlığın tarifini yapmıştı. Daha doğrusu öğretmişti. Muharrem şimdilerde 18 Mart Üniversitesinde Öğretim Görevlisi. Doçent mi? Prof mu? Bilmiyorum ama O benim arkadaşım bunu çok ama çok iyi biliyorum. Artık daha sık görüşüyoruz malum cep telefonumuz var. Sizinde arkanızdan size böyle sahip çıkacak arkadaşlarınız var mı? Varsa tarife marife ihtiyacınız yok. Yoksa o zaman devamı gelecek. Arkadaşlığın kısa tarifi uzun tarihi elde var bir.

Sağlıcakla kalın.

alıntı

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

RenaC isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi

Hayatım Değişti Klubü ve Serbest Kürsü Arkadaşlığın Kısa Tarifi Uzun Tarihi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dünyanın en çok bilinen, en çok ihtiyaç duyulan ama bir o kadar da üzerinde derinlemesine düşünülmeyen, irdelenmeyen konusu arkadaşlık. Yazının ismine bakıp aldanmayın. Size uzun uzun arkadaşlığın tarihini anlatacak değilim. Efendim arka kökü şuradan gelir Latincesi budur, daş eki feşmekandan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Serbest Kürsü telkin cd indir izle İstanbul Serbest Kürsü nerededir kimdir Serbest Kürsü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Serbest Kürsü hipnoz Serbest Kürsü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Serbest Kürsü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Serbest Kürsü kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.