Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Resim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/resim/)
-   -   AMATÖR RESSAMLAR :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/resim/3216-amator-ressamlar.html)

hayalayaz 13-07-2008 07:30 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
olsun ben düzelttim, fazla olanları silerek..caribbean çok ayıp..
Alıntı:

mavifirca Nickli Üyeden Alıntı
Ben hep ayni tabloyu yükledim, baska tablolari yüklemek isterken hep aynisi yüklenmis, yine olmadi kizgin1

mavifırça sende öfkelenmeden yap...ablam..

Novos 13-07-2008 08:00 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
resimler arasındaki renk geçişleri oldukça başarılı, sürrealist çizgide gidilen güzel bir çalışma. not: resimde 4 kişi gördüm öyle mi acaba?

mavifirca 13-07-2008 08:06 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
Kisi sayisi artar yada eksilebilir, ama sizde yanlis degilsiniz. Sürrealizm ? bu tablomda biraz kaymis olabilir, aslinda kübizme yakin calistigimi söylerler, degerli yorumlariniz icin tesekkürler smiliyface

Novos 13-07-2008 08:11 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
emeğinize sağlık çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim. hismiley

jaunty 21-07-2008 02:08 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
sevgili mavi fırça..çok akılda kalan ve özgün bir tablo.bu satırları yazabilmek için ancak zaman bulabildim..ve iple çektim bu anı.çok begendim ellerinize sağlık sanırım yağlıboya çalışması yanılıyorsam düzeltin..
yapıcı eleştirmek gerekirse ilk bakışta renklerin çok canlı olmayışı dikkatimi çekti.ama bu aynı zamanda bilinçli bir seçim olabilir diye düşündüm.resimin hangi tip boya ile ile yapıldığı da burada renklerin kullanılabilirliği açısından elbetteki çok önemli.
gölgelendirmelerde kontrast renkler ya da butunleyici renklerden çok, siyah ve beyaz kullanımı dikkatimi çekti.
bu siyah ve beyazin direk kullanımı ,soluk renklerle de bir araya gelince resme biraz soguk ve sert bir hava vermiş.onun yerine tonların gölgesini kullanmayı niçin tercih etmediniz onu merak ettim.
eminimki diğer tablolarınızda akılda kalan böyle güzel tablolardır..emeğinize sağlık..
sevgiler.

mavifirca 21-07-2008 04:01 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
sevgili Jaunty,

Resmimi farkedip hakkinda getirdiginiz yorum beni cok memnun etti. Baska tablolarimida yüklemeye calistim ama olmadi, fakat yükleme calismalarim devam ediyor, muhakkak onlarida burada göreceksiniz, belki beni anlamak ve sanatsal acidan tanimak adina size daha fazla ipucu verecektir. Ayrica sizin disinizda hic kimsenin resim hakkinda olumlu yada olumsuz bir yorumda bulunmayisida biraz dikkatimi cekti.
Tuvalin önüne gectigim zaman bir ön calismam yada eskizim yok, cok önceleri yapardim ama artik yapmiyorum. Nedeni ise; eskizdeki gibi tuvale yansitma fikri beni biraz zorluyor, cücnkü o kagida aktardigim duygular o an icin gecerliydi ve tuvalin önünde ise daha farkli calismaya yönleniyorum, yani bu yöntem beni zorlamayan hatta yaraticiligimi dahada pekistirdigini zamanla farkettim.
Renk bilgisi olmasi lazim elbette ressamin, Kaliplar icinde yapilan bir resmi cagristiriyor bu kurallara göre calisildigi zaman, yani sarinin zitti mavi yada komsu renk tonlamalari kullanilmali, yada gölgelendirmede mavi ise koyu ya da acik mavi olmali. Bunlar evet klasik yada birebir resmetme calismalarin olmazsa olmazlarindandir. Ancak seninde bildigin gibi sanat akimlari kendisinden öncekini yada cagdasini, yada mevcut anlayislari elestirerek , varola gelenleri altüst edercesine kendi manifestolarini olusturmuslardir. Ben bir dönem manzara, portre yada natürmort calistim, ama bir dönem sonra bunlarin hic bir özelliklerinin olmadigini düsünmeye basladim, hemde o kurallara göre birebir calisiyordum. E vet, o gölgemeler ögle olmak zorundamiydi, hicte degil, tuvalin önünde renklerin efendisi artik benim ve imgelerimi buraya dökme özgürlügüne sahibim, kaliplarin disina cikma özgürlügüm var, bunu cilginca yapabilme hakkina sahibim, insanlarin begenisi hicte umurumda degil, cünkü o begeni kaliplari beni baski altina sokuyor, artik ben bunu reddediyorum ve begenilme hastaligini artik bir kenara birakarak basliyorum calismaya dedim.
Bir dönem de mesela topragin dokusunu resmetmeye calistim, etrafima bunu söyledigim zaman ya bana bos bos bakiyorlardi ya da yere bak aynen calis, kafani neden bu kadar yoruyorsun, ama o degildi benim yansitmak istedigim....
Beni bu tepkisel ve de ayni zamanda farkli calismaya iten belkide etraftaki insanlarin resme bakislarina bir tepkiydi belkide.
Jaunty'cigim, kendimi yani aslinda kendimdeki resmi sana anlatmaya calistim yarim yamalak, ama tabii ki yaterli olmadi. Ben henüz bir ressam degilim, resimleri birileri alsin diye yapmiyorum, sadece kendimi yansitmaya calistigim bir eglemcem diyelim.
Simdilik burada bitirmek zorundayim, üzerinde kafa yorup bir seyler yazdigin icin cok tesekkürler tekrar, smiliyface hismiley

mavifirca 21-07-2008 05:05 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
http://img201.imageshack.us/img201/6741/adszxl0.jpg

mavifirca 21-07-2008 05:07 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
Arkadaslar, gönderdigim resmi görebilen var mi, ben sadece buradan bir kösesini görebiliyorum, nasil yaptim anlamadim, dusun bilen biri varsa yardim etsin

MuminOKAN 21-07-2008 05:09 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
çok başarılı...

seni ayakta alkışlıyorum... alk78 alk78 alk78 alk78 alk78 alk78 alk78

MuminOKAN 21-07-2008 05:10 PM

Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)
 
3. resim çıktı.
diğerleride aynı mı?

ve resim çok büyük 1024 x 768 e küçültebilirmisin? yoksa ben mi yapim?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.