![]() |
Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Merhaba arkadaşlar, Solak olduğum için herkesi çileden çıkardığım zamanlar oldu. İlkokulda sağ elimle yazı yazmam için baya uğraşıldı. Elimden kalemi alıp illa da sağ elinle yaz denildi. Ancak hala sağ elimle kalem tutamıyorum dersem yalan söylemiş olmam. İlkokul öğretmenim olayı ilerletip bir de 0 ları ters çizmeme takıp durdu. 0 ters çizilir mi ya yönü varmış ben ters çiziyormuşum. Öyle diyip duruyordu. y789 Sofrada kolum hep yanımdakine çarptığı için her zaman dışlanan kişi olurum. y789 Dersteyken çift kişilik sıralarda her zaman sol tarafta oturmak zorunda kalıyorum. y789 Bir de bu durumun dini boyutu var tabii ki. Günahtır gibi şeyler söylerdi anneannemde. ttli3 Genellikle çok büyük bir sorun yaşamıyorum. Üniversitedeyken kolçaklı sıralarda oturamıyordum ilk başta. Sonra alıştım. Hatta daha çok sevdim. Nitekim kopya çekmek için çok iyi oluyordu. khkh56 Geçen arkadaşımı ziyarete gittiğimde onun okuluna gitmiştik. Öğrencileri 1. sınıftı. Kalem tutmayı öğretiyordu ancak bir tane çocuk solaktı. O nedenle doğru tutup tutmadığını anlamadılar. Tabii ki hemen devreye ben girdim. khkh56 Böyle iyi tarafları da var kısaca. Zaman zaman bazı şeyleri kullanırken çok zorlanıyorum ama solaklık güzel bir şey. Ben solak olduğum için çok mutluyum. Neyse sonuç olarak bakıyım solakların özellikleri nelerdir dedim. Karşıma aşağıdaki yazı çıktı. Bu nedenle paylaşmak istedim. Sevgilerimle. :zpzp: İnsan beyni temel olarak iki bölümden oluşur. Beynin her iki bölümü de birbiriyle etkileşim halindedir; fakat Biri diğerine göre daha baskın olur. Beynin sağ bölümü vücudun sol tarafını, sol bölümü de vücudun sağ tarafını kontrol eder. Bu nedenle beynin sağ bölümünü baskın kullanan insanlar solak olur. İnsan beyninin her iki bölümü de farklı işlevlere sahiptir. Beynin sol bölümünde konuşma, analitik zeka, mantıklı düşünme gibi özellikler bulunurken sağ bölümünde ise üç boyutlu zeka, yaratıcılık, müzik, sezgi, görsel hafıza gibi özellikleri barındırır. Bu nedenle solaklarda üç boyutlu zeka, yaratıcılık, müzik, sezgi, görsel gibi özellikler baskın olarak görülür. Üstelik solaklar hızlı tepki verebildikleri için tenis, voleybol başta olmak üzere bir çok spor faaliyetlerinde sağlaklara göre daha başarılıdırlar. Günümüzde solakların sayısında büyük bir artış gözlenmiştir ki buna rağmen insanların sadece %7-10'u solaktır. Solakların en büyük sıkıntısı araç ve gereçlerin coğu sağlaklara göre tasarlandığından dolayı bunları kullanmada zorluk yaşamasıdır. Örneğin; müzik enstürmanları, bilgisayar mauseu, silahların şarjor ve güvenik ayalarının kullanımında sıkıntı yaşarlar. İnsanların %7'lık kısmını oluşturan solaklarından devlet liderleri, sinema sanatçıları, müzisyenler ve bilim adamlarından bazıları: Albert Einstein Isaac Newton Leonardo da Vinci Picasso Beethoven Mozart Büyük İskender Napolyon Bonapart Sezar Barack Obama Bill Clinton Angelina Jolie Robert de Niro Nicole Kidman Tom Cruise Bruce Willis Juila Roberts Morgan Freeman Charlie Chaplin Marilyn Monroe Phil Collins George Michael Paul Mccartney Kurt Cobain |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. paylaşım için teşekkürler canım . benim kızımda solak paylaşımını beraber okuduk. sevgiyle mutlu kaly789 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Bir solak olarak zevkle okudum :) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Alıntı:
Bir solak olarak seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Nedense bizim insanımızda garip ve batıl bir inanış var. Sağ el cici el, sol el kaka eldir daima... Bir çocuk eğer solaksa ve birşey yapmak için sol eli ile hamle yapıyorsa hemen evin büyükleri devreye girer "I ıh kaka elinle değil çocum cici elinle yap, cici elinle al." Bir süre sonra daha bebek yaşta çocukta bir suçluluk duygusu başlar. Sol eli ile yaptığı herşeyin kötü olduğuna, kaka olduğuna kanaat getirir. Bu nedenle suçluluk duyar hatta kendisi ile. Allahtan ben bu konuda beni serbest bırakan aydın bir ailede yetiştim. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum ama büyüdükçe çevremdeki diğer solakların gördüğü muameleyi de görerek karşılaştıkları cehalete çok üzülüyorum. Ben ailemin de sayesinde solak olmaktan hem çok mutlu oldum hem de gurur duydum daima... Bu nedenle kimsenin sözlerine kulak asmamalısın bence. Solak olmak özel olmaktır çünkü... Herkes solak yaratılmıyor. Bak dünya nüfusunda %7 imişiz sadece. Yaradan %93'ü sağlak, sadece %7'yi solak yarattıysa vardır bir bildiği. Öyle değil mi? :-)))happy6 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Eveeeettt. Çok mutlu oldummm. Sanırım bizim forumda solakların istatistiği dünya ortalamasına göre daha yüksek gibi görünüyor. Çok şükür bende ailemden çok baskı görmedim ama işte yazıyı sağ elle yazdırmak için baya uğraştılar. Anneannem de yemek yerken batıl inanışlarla müdahale ediyordu. Ama ona hiç kulak asmadım. ttli3 Solaklık güzel şey yaaa. utananadam |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Kahve cezvesi kullanamıyoruz ama...khkh56 Bende solağım. Bunun bazı zorluklarını yaşadım öğrenciyken. Yani sırada yazı yazarken falan.. Evet kopye konusunda haklısınız avantajlıydı. Beden eğitimi öğretmeniyim hep hocalarım beni sağ kanat olarak kullanırlardı ve ayrıcalık olarak görürlerdi. İlk ayrıcalıklı olduğumu babamdan öğrendim. Sol elimle yazmaya başladığımda babam hep olsun solaklar zeki olur derdi. Bunu neden söylerdi nerden öğrenmişti bilemiyorum bir anlam veremezdim. Ama bilinç altımda hep farklı olduğuma zeki olduğuma inanarak büyüdüm. Birde size bişey sormak istiyorum. Benim solak olduğumu küçük büyük herkes hemen farkediyor sadece ışığı açmamla yada su içmemle anlıyorlar. ama ben bir insanın solak yada sağlak olduğunu hemen farkedemiyorum sizde de öyle mi..? |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Evet kahve cezvesi ters oluyor. Ama ben türk kahvesi içmediğim ve de yapmayı da beceremediğim için öyle bir problemim yok. Bana sofrada bıçak kullanmak ters geliyor. Bir de küçükken makas kullanamıyordum. Bu konularda da çok yeteneksizimdir. Ev ekonomisi derslerinde herkes muntazam muntazam keserken ben resmen debeleniyordum. Ters olduğunu da anlamıyordum. Makas bozuk sanıyordum. girlhaha Ve de hiç anlamam birinin sağlak ya da solak olduğunu. Ama dediğin gibi bizi hemen farkediyorlar. neutrali5 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ben yemegi sag elle yerken cekicle vurmayi sol elle yapiyorum:) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Ünlü ressamların çoğu solaktır, ben de bir solak olarak bir zamanlar ülke çapında dereceler almıştım. İyi ki solağım :-) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Günaayyydııııııınnn; Ben de makasta çok güçlük yaşamıştım zamanında şimdi alıştım. Ayrıca şöyle bişey farkettim cezvenin düz tarafıyla kahveyi koyarken daha kolay dökülüyor, ben ters taraftan daha kolay koyuyorumy789 Yaşasınnnn solaklar ;)))) Seviyorum biziiiiiiiiiiiiiiiiiiblissyblissy |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Ben solaklığı çok sevdiğim için sol elimi de kullanmak için çok uğraşlar verdim , yeniden ilkokula başlamış gibi yazı yazma denemeleri falan derken , şimdi hem sağı hem solu çok rahat kullananlardanım , yine de doğuştan solak olmayı isterdim . Benim çok hoşuma gidiyor solaklık , oğlumun da solak olmasını isterdim o da annesi gibi sanırım , her ikisini de kullanabilecek gibi görünüyor. Solakların matematik zekasının fazla , sağlakların sosyallik ve konuşma yeteneğinin iyi olduğunu okumuştum sanırım ordan geliyor solaklık sevdam :) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Benim tanıdığım bütün solakların hepsi çok zeki ve başarılı insanlar... Vardır bence de solaklığın bir ayrıcalığı... |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. bencede solaklık bir ayrıcalık,yaratıcılık,sezgi,düşünselzeka ve hayalkurma yeteneği beynimizin sağ lobu ile yönetiliyor.Sol elini kullanan kişinin bu tür yetenekleri daha baskın oluyor.beynimizin her iki lobunun en iyi şekilde çalışması için her iki elinde kullanılması gerekiyor.Bunun için en iyi yöntem piyano çalmak.Benim kızım da solak tabiiki bu konuda hiçbir baskı görmedi.Önceleri mantık ve matematik ile ilgili konularda biraz zorlanırken şimdi 2 senedir piyano çalıyor beyninin sağ lobuda gelişmiş oldu.Öğrenme ve algılayışı çok farklı ben bile anlayamıyorum.biz kendisini her zaman desteklediğimiz için kendisiyle gurur duyuyor.Ben biranalitikolarak tek tek konularla boğuşurken o hemen bütünü kavrıyor.Ben bir sağlağım.Eşim hemsağlak hemsolak birde küçük kızım var o da sağlak müthiş bir analitikzekası var ama sol yanı gelişmiş değil.Sanırımonuda piyanoya başlatırsamiyi olacak. |
Böylece iktisatı daha kolay öğrenebilirim. neutrali5 Ayyy çok komiğim yaaaa. Nerden ne çıkardım. Ama olsun. :) |
|
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ben baya bi yaşıma kadar solak olduğumu düşündüm. çünkü yazı yazarken küçüklükten beri sol elimi kullanıyordum. çok sonraları farkettim ki bazı şeyleri sağla bazı şeyleri solla daha rahat yapabiliyorum. mesela futbol oynarken sağ ayağım daha güçlü, taş atarken sol elimle atamıyorum, yemek yeme işini sonraları farkettim ki iki elimle de çok rahat yiyebiliyorum. ama bilinçli olarak sağ elime almazsam çatalı aslında sol elimle yiyorum. eğer aile ortamında falan bi tepki gelirse(işte herkesin bahsettiği şeyler :) o zaman sağ elimle de yiyebiliyorum. böyle tuhaf bişi işte :) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. slm.. ben sağlağım ama matematik zekamın daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum.. tevafuk olabilir mi acaba yoksa olayı mı tam olarak anlayamadım :D :))) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ewet gerçekten solaklar iki elerini de harika kullanbiliyorlar ve hatta bazen sağını solundan iyi kullanabiliyorlar.ben kendimde farkettiğim üzere klavyenin rakam kısmı biliyosunuz sağımızda kalır, sağ elimle yazığım kadar sol elimle o kadar da hızlı yazamıyorum.bi de araba vitesini düşünün 80-90 km hızla giderken vites büyültmek bunu bi sağlak düşünemiyor bile o kadar hızla ters elle doğru vitese geçebilmek onları dehşete düşürüyory789ve bunun gibi bi çok şey hem de riskli şeyler.biçok aletin sağlaklara göre yapılması bizim sağlı sollu girişebilmemize yol açmış ama çok da problem değil solağız yaparız biiiiz |
|
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. aynen öyle sağlaklık beynin sol bölümüyle ilgili dolayısıyla akılsızlık |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Akılsızlık??? |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. özür dilerim bu mesajlailgiliben yazarken gelen kızımson sözcüğüyazıp yollamış ben mesajın gittiğininfarkında değildim çok özür dilerim bu mesaj yanlıştır.şöyle düzelteyim beynin sağlobu solaklarda dahaiyiçalışıyor. sollobu ile sağlaklardadahaiyiçalışıyor.sağlobu iyiçalışan yaratıcılığı hayaldünyası ,sanatla daha ilşkili sollobu yanisağlaklar ise matematikmantık somut şeylerle ilişkili bunu demek istemiştim yanlışlıktan dolayı tekrar özür dilerim. |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. neden akılsızlık diye bitirdiğini yazayımtamamen kıskançlık ablası solak olduğu için bunu kendisi söylemedi ben öyletahmin ediyorum. |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. MAKALELER Nefesle beynin iki lobunu eşitleme çalışması Bu çalışma için başınızın üstüne kuş bakışı baktığınızda dört bölmeye ayıracak olan bir artı işareti düşünün. Bu sadece sizin beynin iki lobunu ön ve arkaları ile birlikte dört parça olarak düşünebilmeniz içindir. Şimdi artı işareti ile dört ayrı parçaya ayırdığımız bölümleri renklerle eşleştirelim. Sırası ile sağ ön lop kırmızı, hemen arkasındaki sağ arka lop mavi, sol çaprazındaki sol ön lop yeşil ve hemen arkasındaki sol arka lop altın sarısı renkte olacak şekilde imajine edin. Şimdi sırası ile sağ ön lobu kırmızı olarak göreceksiniz, hemen arkaya sağ arka loba geçip bu bölmeyi mavi renk olarak görmeye çalışacaksınız. Maviyi gördükten sonra sol çapraza sol ön lobu yeşil olarak görüp en son arkaya geçip sol arka lobu altın sarısı olarak görecek ve hemen arkasından yeni bir tur yapmak için sağ ön loba geçip kırmızı görmeye çalışacaksınız. Bu çalışma devamlı ve kesintisiz olarak iki dakika süresince uygulanmalıdır. Renkleri imajine etmekte zorlananlar kırmızı renk için Türk bayrağı, yeşil için orman, mavi için deniz, sarı için altın külçesi objelerinden yararlanabilirler. Bu çalışmayı nefes alış verişleri ile birlikte kurgulayacağız. Başlarken nefes verip algımızda sağ ön loba kırmızı rengi getireceğiz. Nefes alırken arkaya geçip maviyi getireceğiz. Sol ön çapraza yeşili getirirken nefes vereceğiz. Sol arkaya geçerken nefes alacağız. Çalışmanın kurgusu nefes verişleri öne getirmek ve başlangıcı nefes verme üzerine getirmeye amaçlıdır. Bu çalışmada nefes almaları n üzerinde durmayacağız. Nefesi burundan alıp burundan vereceğiz. Nefesi vermeye eğilimli olan bu nefes modelini uygulamanın amacı dikkati, ilgiyi ve gerilimi artırmaktır. alıntı. |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Solakları ben de beğeniyorum. Dikkat çekici ve cool oluyorlar nadirlikleriyle. Ve ben solak değilim ama çalışarak iki elini de oldukça iyi kullanabiliyorsun. iki eliyle aynı anda yazı yazan insanlar var. |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Takdir ediyorum her iki elini de kullanabilen insanları. Ben tam bir solağım. Yani nerdeyse hiç kullanamıyorum sağ elimi. neutrali5 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ben de blue jalon gibiyim. yemek ve yazı sağdan, el aletleri sol ağırlıklı ama taş atma kesinlikle soldan.blissy İdare ediyoruz işte ama hiç karıştırmadım şimdiye kadar.khkh56 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Ben eğer yemekte çatal bıçak kullanıyorsam çatalı sağ elimde tutuyorum. Yani ters. girlhaha Sırf bu yüzden evdeki tek ehliyetsiz insanım ama onu da öğrenicem. Gidicem sürücü kursuna. girlhaha |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ben hem sağlakım hem solak ... yani aslında sağ daha baskın olmakla beraber sol ile çok rahat yemek de yerim yazı da yazarım her ikisini de kullanabiliyorum buda ayrı bi ilginçliktir smil56hımm şuda var mesela sağ elle yazdığım yazı daha düzgündür ama sol ondan az bişey daha düzensizdir ama okuyan pek anlamaz oda ayrı mesele derty yani bu durum da ben hem sağ lağım hem de solak küçükken öğretmenlerim de çok şaşırırdı her ikisisinide kullanıyorum diye özellikle fazla yazı yazardık ben değiştire değiştire yazardım bi sağ elim o yorulunca, sol elim girlhaha y789 |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Ben azılı solağım.Solaklık bir başkadır nokta. |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Bende bir solağım ve kendimle gurur duyuyorum =) Bu arada en iyiler solakmış y789 |
|
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. bunu okuduktan sonra keşke tamamen solak olsaymışım dedim. sadece yazı yazarken solağım. kaşığı çatalı mouse u ve cezveyi rahatlıkla sağ elimle kontrol edebiliyorum :) |
|
128956 kendimi öpesim geldiiiiii derty yaşasınnn solaklıkkkkkk |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Lise hayatım boyunca sağlam spor yapmışımdır.Basketbol ve futbol oynarken sol elimi ve ayağımı çok iyi kullanırdım.Çok avantaj sağlamştım buyüzden :) ama gel gör ki yazarken sağ elimi kullanıyorum :D bende 2 side mi var :D:D |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. yazı yazarken sağ elle yazsamda birçok şeyi sol elle ve sol ayakla yapabiliyorum |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. solak ünlüler arasına beni yazmayı unutmuşsun |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Ben genellikle çoğu işimi sol elimle yapıyorum ama bazen durum değişebiliyor. Yemek yerken eğer bıçak tutmam gerekiyorsa çatalı sağ elimle kullanabiliyorum. Tığı sol elle, şişi sağ elle tutarak örgü örebiliyorum... Tamirat işlerinde de kullandığım elim değişebiliyor. Ama en eğlencelisini ping pong oynarken yaşıyorum. Bayan olunca işyerinde herkes acemi görüp küçümsüyor önce, sonra önce sağ elimle başlamaya çalışıyorum sonra sol elime alıp oyuna öyle devam ediyorum. Karşımdaki birden ters köşede kalakalıyor. Çok hoşuma gidiyor... Benle dalga geçerken kendileri zorlanıyorlar. :-))) |
Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. ben de bir solağım. öğrenciliğim boyunca çok başarılıydım. lisede matematik öğretmenim solaklar zaten zeki olurmuş derdi :) hatta benim kardeşim ve annem de solak :P |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:52 PM. |