Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/623912-eski-sevgili-takintisi-oncesi-ve-sonrasi.html)

UyuyanDev 12-01-2014 12:16 AM

Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Arkadaşlar daha öncede bir kaç konuda belirtmiştim. Eski sevgilimi uzun zamandır unutamıyorum diye. Denemediğim yöntem kalmadı ücretli telkinler, sosyal aktiviteler, kişisel yaşantımda ve kariyerimde elde ettiğim hatrı sayılır birçok başarı, psiko terapiler, ilaç kullanımları, psikolog seansları, alternatif kişisel gelişim, meditasyon eft, herşeye kalkıştım. Çözüm yolları buldum, uyguladım, hala daha devam ediyorum araştırıyorum. Kısa süreli bir ilişkim dahi oldu, yeni arkadaşlarım, yeni fırsatlar, yeni beklentiler ve olumlu sonuçlar... Tüm bu gelişmelere rağmen 3 yıldır hayatımdan çıkaramadığım bir ilişkinin izlerini taşıyorum hala daha.. Bu duruma artık geçmişim, yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim ve psikiatrimle yaptığımız seanslar sonucunda 1 hafta önce obsesif düşünce bozukluğu tanısını koyduk ve ona göre ilaç kullanmaya başladım. Eski sevgilime giden tüm iletişim araçlarını ortadan kaldırdım. Yine de çözüm aramaya devam ediyorum ama kaygılarım, korkularım, beklentilerim, heyecan, yaşadığım stres ve çaresizlik, kaybedilmişlik hissi duygularını çok yoğun yaşadığım zamanlar oluyor. Ona karşı birşey hissetmiyorum, bir araya gelince mutlu olamayacağımızı biliyorum. Tüm bunları bilmeme rağmen zihnimin bir parçası ondan vazgeçmeme engel oluyor. Ama yine de vazgeçmiyorum. Ne olursa olsun bunu hedeflerime, değerlerime, sevdiklerime yansıtamam. Yine birlikte düşünelim ve benzer sıkıntısı olan arkadaşlar varsa onlar içinde çözüm odaklı düşünmek istiyorum. Bu gerekçeden dolayı biraz kendimi tanımlamanın faydası olacağını düşünüyorum, zamanınızdan 3 4 cümle rica ederek. Ben 24 yaşındayım ve 21 yaşına kadar (üniversitenin ikinci yılına ve eski ilişkimin bitmesi itibariyle) sosyal fobiye, çekingenliğe, mutsuz ilişkilere, belli bir yaşa kadar şiddete, sosyal ve psikolojik baskılara, mutsuz aile ilişkilerine, şizofreni ve özgüven sorunları olan bir aileye sahiptim. İpe sapa gelmez, saçma sapan bir yaşamım vardı. İlgi alanlarım beğenilerim bile körelmişti. Şuan 2. üniversitemi okuyorum, pazarlama mezunuyum ve iletişime yönelik her sayısız işin içinde bulundum. Hiç bir hazırlık yapmadan 150 kişiye üniversitede sunum yaptım, seminerlerde hocalarla tartıştım. Hakkımı savunabildim. 1000 kişinin önünde müzik yaptım, birçok konsere çıktım. Kendi eserlerimi ürettim. Blog sitemi tasarladım, yazdım. Dövüş sporlarına başladım. Sayısız kitap okudum bir çok konuda bilgi sahibi oldum. İyi bir dinleyici, iyi bir konuşmacı oldum. Büyük ölçüde üşengeçliğimi yendim. Ezberlemeden öğrenmeyi başardım, çoğu dersimde başarılı oldum. Sigara ve alkolü bağımlılığından kurtulup tüm kontrolümü elimden aldım. Çevre edindim. Türlü türlü insan tanıdım. Bazılarıyla ilişkilerime son verdim. (Hanımlardan çok özür diliyorum, yadırgamayacağınızı umuyorum) Cinsel anlamda birlikteliklerim oldu. Olumlu olumsuz bir çok deneyime sahip oldum ve bir çok ders çıkardım.

Cevabım soracağım soruda gizli belki ama Ne yapabilirim ?

Hayatımda bu obsesif düşüncelere yol açan durumu değiştirmek istiyorum. Bu obsesif düşünceler çekirdek inanç tespiti ve uygulamalarıyla değişebilir mi? 2 yıldır her telkini dinledim arkadaşlar yararları oldu ama istediğim sonucu alamadım hala. Çekirdek inanç yaptıran işte bu telkinlerden bu konuda sonuç alanlar, etkili olacağını düşündüğünüz her yönteme fikirlere ihtiyacım var, beinme paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar. Sabrınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

blackstarr 12-01-2014 01:17 AM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Uyuyan dev şehir değiştir bence çok fazla çaba gösteriyorsun ama olmuyor gönül bu kime vurulacağıda belli olmuyor diğer yazında yazmıştım ama o yazıyı bulup tekrar okurmusun??? herşey sende biter ve başlar psikologlar sadece bazı hastalıklara yardımcı olabilir. seni sevmeyen birine neden bu kadar değer veriyorsun güzellik geçicidir ee geriye ne kalıyor hiçbirşey iyi birisi olsa seni bu halde bırakmazdı belki 5 yıl sonra hayatına işte bu diyebileceğin birisi girer sonra bu geçirdiğin yıllara yazık olmaz mı?

UyuyanDev 12-01-2014 01:59 AM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Söylediklerinize hak veriyorum ve teşekkür ederim paylaştığınız için. Farklı bir şehirdeyim zaten. Ona değer vermiyorum, ona bir şey hissetmiyorum ve tekrar bir araya gelemeyeceğimizi de biliyorum. Bunu kabullendim ve konuda bir sorunum yok. Sorun bu konuda geçmişte yönelik düşüncelerin takıntıya dönüşmesi. Hani ellerinin temiz olduğunu bilen birinin günde defalarca elini yıkaması gibi.. Eğer bu durumu kontrol edebilseydim çoktan aşabilirdim.

mendeseva19 12-01-2014 02:24 AM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
eski sevgiliniz ile neden ayrıldınız? o mu sizi terketti ? genelde bu yüzden takıntı yapılabilir. Ona karşı birşey hissetmiyorum demişsiniz ama kafanız da takıntı haline getirmişssiniz muhakkak altında bi sebepler yatıyor olmalı.

UyuyanDev 12-01-2014 09:22 AM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Birbirimizi çok yıpratmıştık en sonunda o terketti ve kısa bir süre içinde başka birisiyle ilişkisi oldu ve hala birlikteler. Hayatında bir başkasını alması çok üzmüştü beni. Takıntı konusunda ise buna neden olan unsurların biraz daha köklü olduğunu düşünyorum. Eski sevgilimden önceki ilişkilerimde de benzer duruumlar yaşamıştım.

vitamin61 13-01-2014 02:35 PM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Eski sevgilimi takmiyorum diyorsunuz ama takintim var diyorsunuz. Aslinda takintinizin ne oldugunu, akliniza ne tur dusunceler geldigini belirtirseniz daha iyi anlayabiliriz. Bir de sunu sorayim neden okbnizi eski sevgilinize bagliyorsunuz. Belki sebep o degildir. Bence ilk olarak eski sevgilinizi hicbir konuda artik dusunmeyin. Hicbir sekilde. Sanki o bu dunyada hic olmamis, hic yasamamis gibi davranin. Bir kagida onun ismini yazip yirtip cope atin. Bu kadar basit deyin. Kendinize guvenin. Bir suru basariniz olmus sizi cok takdir ettim. Nice insanlar var depresyonda surunuyor. Siz bircok sey basarmissinuz bunlara odaklanin. Sosyal faaliyetlere devam edin. Allah'a dua edin. Insanlara yardim edin. Kotu durumdaki insanlari dusunun ve sukredin Allah'a. Kendinize iyi bakin...

UyuyanDev 14-01-2014 01:01 PM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Teşekkür ederim görüşleriniz için, katılıyorum söylediklerinize. Takıntı olarak nitelendirebileceğim beni rahatsız eden düşünceler eski sevgilimle karşılaşma korkusu, yaşadıklarımıza ve bana olan sevgisine sahip olamamam, onun hayatında bir başkası olduğunu kabullenememem ve tüm bu unsurların stres,üzüntü ve öfkeye neden olması olarak tanımlayabilirim. Takıntı boyutuna dönüşmesine sebep olan şeye anlam yüklemek istemiyorum ama biraz köklü ve geçmişimde olduğunu düşünüyorum.

pinky9 15-01-2014 02:29 PM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Onu kendinizden daha değerli görüyo olabilir misiniz? Hayatına kısa sürede bi başkasını aldığı için, kendinize bi hakaret olarak algılamış olabilirsiniz. Hayatınız çok güzel gözüküyo takıntınız haricinde bence :)

UyuyanDev 17-01-2014 03:35 PM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Alıntı:

lavinya10 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 848710)
Onu kendinizden daha değerli görüyo olabilir misiniz? Hayatına kısa sürede bi başkasını aldığı için, kendinize bi hakaret olarak algılamış olabilirsiniz. Hayatınız çok güzel gözüküyo takıntınız haricinde bence :)

Evet kesinlikle katılıyorum. Hayatında bir başkasına almış olması beni çok mutsuz etti. Öfke, nefret, stres, üzüntü, çaresizlik hislerini bir arada yaşıyorum ve tüm bunları yaşamam için, bu durumla ilgili düşüncelerimde dahil olmak üzere en ufak bir şey bile beni tetikliyor. Kaygılarımı arttırıyor. Bam telime vurdunuz şuan teşekkür ederim tespitleriniz için.

pinky9 25-04-2014 01:03 AM

Cevap: Eski Sevgili Takıntısı Öncesi ve Sonrası
 
Biraz geç oldu ama rica ederim:) Kendinize hedefler koyun ve unutmaya çalışın eski sevgilinizi o hedeflerle uğraşırken. İnancınız varsa da Allah'a dua edin


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.