Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Hayatım Değişti Kafesi > Mizah Bölümü

Uyarılar

mangal nedir? tanımı

Hayatım Değişti Kafesi ve Mizah Bölümü mangal nedir? tanımı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tanımı Sözcük arapça Menkaldan gelmiştir.Isınmalık gibi anlam taşır..Isınma aracı olduğu için.. ------------------------------------------------ kömürün yada odunun içinde güzelce köz ateşinde etleri, sebzeleri ya da her ne isterseniz onu pişirmenize yarayan, zevk-ü sefa aracı. ------------------------------------------------ pikniklerin en gözde objesi. ---------------------------------------- kimileri tarafından ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mizah Bölümü telkin cd indir izle İstanbul Mizah Bölümü nerededir kimdir Mizah Bölümü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mizah Bölümü hipnoz Mizah Bölümü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mizah Bölümü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mizah Bölümü kuantum düşünce kitap haberi

mangal nedir? tanımı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-04-2008, 01:08 PM   #1 (permalink)
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 3,639
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond repute
Standart mangal nedir? tanımı

Tanımı
Sözcük arapça Menkaldan gelmiştir.Isınmalık gibi anlam taşır..Isınma aracı olduğu için..
------------------------------------------------
kömürün yada odunun içinde güzelce köz ateşinde etleri, sebzeleri ya da her ne isterseniz onu pişirmenize yarayan, zevk-ü sefa aracı.
------------------------------------------------
pikniklerin en gözde objesi.
----------------------------------------
kimileri tarafından kendisinden "barbekü" şeklinde söz edilince sanki komplike ve lüks bir aletmiş izlenimi uyandıran ama hayır efendim hiçbir farkı olmayan icat.
----------------------------------------
konusu açıldığında insanın aklına direkt olarak çubuklu pijama, piknik tüpü, sünmüş atlet üçlemesini getiren güzel bir şey.
------------------------------------------------
kurban bayramlarının vazgeçilmez öğesidir.ortaklaşa girdiğiniz dananızın etlerini bu faideli aletle pişirebilir ve işkembe-i kübralarınızı şenlendirebilirsiniz.
-------------------------------------------------
alternatif ve de daha temiz pişirme yöntemleri olduğu halde ısrarla kullanılmak istenen, balkonda yapıldığında evi baştan aşağı temizleten, kendiside zor temizlenen,
isli zahmetli bir pişirme aygıtıdır.
bu kadar rağbet görmesinin sebebi betona ve hazır yemeğe
mahkum olmuş yurdum insanına
doğal hayatı çağrıştırıyor olmasıdır.
sakıncalıdır...
--------------------------------------------------
apartman katlarında , özellikle sitelerde yakılması yasaklanmış obje
--------------------------------------------------
özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte çıkılan pikniklerin baş tacıdır.biber,kanat,köfte onunla nefis olur.yakması çok zahmetli olmasına rağmen,sonuçta yenen yemekler buna değer.
--------------------------------------------------
neden benzetildiğini bilmemekle beraber yiğidin yüreğine de mangal denir ...
- üzerinde köfte mi pişiriyolar ki öyle diyolar ?
- yok ya , yanıyor ya yüreği ondandır belki ...
- yüreği yanan adamda yiğitlik mi kalır be hasbam ...
- kalmaz mı ?
- kalmaz , uzat şu rakıyı uzat ...
-----------------------------------
Nasıl yakılır
mangalı yakmanın pek çok yolu var her yiğidin bir yoğurt yiyişine benzeyen bir hikaye aslında. ama en iyi nasıl yakılır diyorsanız, önce güzel bir kav(çabuk yanabilen yün kuş tüyü kuru yaprak vs. gibi maddeler) hazırlanır,bunlar mangalın ortasına yerleştirilir. bunların hemen üstüne kızılderili çadırı şeklinde ince ve kuru dalları yerleştirirz, bu esnada daha sonradan ateşi güçlendirmek için biraz daha kalın odunlar hazır bekletilmeli. daha sonra kavı tutuşturmak suretiyle mangal yakılır, daha sora ince odunlar yanmaya başlar ve ateşi iyice besleyerek kömürleri tutuşturacak kadar sağlam bir ateş elde edilene kadar beklenir. günümüzde bu iş için pek çok çıra kullanılır ama ben klasik yöntemin daha iyi olduğunu düşünüyorum... afiyet olsun
-------------------------------------------------------
öncelikle eski mangal partisinden arta kalan küller iyice temizlenir. ardından mangal kömürü mangalın içine serpilir. mangal kömürü'nün poşedinden çıkan çıra ve kibrit'e ek olarak birazcık gazete kağıdı kullanılırak o gazete kağıtları tutuşturulur. ne kadar az kağıt kullanırsanız o kadar az duman solursunuz. şayet mangalınız bacalı tip değilse yanan ateşin üzerine koyacağınız kısa bir soba borusuyla da aynı neticeyi alabilirsiniz. bu boru ateşin daha düzenli yanmasını sağlayacaktır..
alternatif olarak gazyağı+kibrit ikilisine başvurabilirsiniz bu yöntemi kullandığınız takdirde kararmış elinizle alnınızda biriken terleri silerek sigara içme lüksünden mahrum kalabilirsiniz. üfleme, poflama, yelleme kombinasyonlarından sonra alev alan eserinizi ister istemez gururla seyretmek zorunda kalacak, elinizden faraşı alıp yellemek isteyenlere "şşş tamam bırak, o köz olur kendiliğinden" diyerek hava atacaksınız. (ızgaraları yerken sizi beklemeyecekler tabi, haberiniz yok..)
--------------------------------------------------------
eğer bahçede yakacaksanız ilk önce topraklı bir bölge seçin etrafında tutuşabilecek fazla dal olmasın.Ağaç olabilir çünkü ağaç geç yandığı için ateş ona zarar vermez.Sonra bacanın içine kömür dökülür.Topraklı zemine çıralar veya dallar dizilir.Çıraların koni biçiminde dizilmesinde yarar var.Sonra çıralar kibrit yardımıyla tutuşturulur.Üstüne kömür dolu baca konur.Böylece ateş sönsede kömürler yanmaya baslar.Ara sıra kıvılcım çıkabilir.Ancak sakına bacaya az kömür koymayın.Ağzına kadar doldurun.Sonra 10-15 dk sonra koz olan kömürler mangalın içine konulur.Mangalın içine dizilir.Baca bu sıcacık kömürlerin üstüne konur.İçine kömür ilave edilir.Sonra onlar da dökülür.Eğer fazla duman çıkmasını istemiyorsanız 10 dk bekleyin.Sonra teli koyun.Yarım soğanı alın ve teli temizleyin.Yağlı etiniz varsa tuz dökün.Artık mangalınız hazır hale gelmiş demektir.Afiyet olsun!
-----------------------------------------------------------
kasaplardan bir parça iç yağı temin edin
etleri pişirmek üzere mangala dizmeden önce bu iç yağı ile mangal yüzeyinde biraz yolculuk yapın ...
etleriniz mangala yapışmayacak , rahat rahat çevireceksiniz ...
gazete, faraş gibi yelpaze benzeri şeylerle rüzgarlamak. bunlar yoksa -nefese kuvvet- üfürmek.
Keyfimiz bunlara yetmezse saç kurutma makinesiyle işe teknoloji boyutunu getirmek.
son çare başkasına yaktırtmak.
------------------------------------------------------
Arabanın eksozuna yakın bir yere koyup arabayı çalıştırırsanız cayır cayır yandığını göreceksiniz. Püf noktası mangalı eksoza fazla yaklaşkırıp arabayıda yakmamaktır.
-------------------------------------------------------
Parmak yalayılıp rüzgarın yönü bellirnelir.Mangal iyice o yöne çevrilir.Sonra pişirilir
--------------------------------------------------------
öncelikle bir çingen ateşi yakmak için çıtalar aralarında boşluk oluşacak şekilde uçlarından birleştirilir. çıtalardan bir koni oluşturulduktan sonra altlarında bulunan burulmuş kağıtlara bir alev dokundurulur. güzelce ve hiç bir müdahalede bulunulmadan yanmaya başlayan odunlar kıvama geldiklerinde - ki bu kıvam olayı zamanla kazanılıyor. bazen erken bazen geç olur ama mangalyakan zamanla öğrenecektir- genellekli adi siyah bir naylon poşet içerisinde bulunan mangal kömürü düğümlenmiş saplarından tutulmak sureti ile ateşin üzerine getirilir. alevi gören naylon ateş ile kömürün arasından elinden geldiğince çabuk çekileceğinden kömür ateşin bağrına gurbetten dönen sevdalı gibi sarılır.
sonra ...sonra elindeki halis mulis maşa ile büyükçe kömür parçaları kafalarına kafalarına vurulmak sureti ile parçalanır. ateş ile kömür kavuşmuştur artık..bundan sonra bize düşen kömürün yanmamak için taze gelin gibi nazlanmasını engellemek için uygun bir yolla ateşi harlamaktır. mangalyakan zamanla bunun için en doğru yolu kendisi bulacaktır.
iyi mangallar....
----------------------------------------------------------
e tabi ki çıra veya dal kullanmak.Özellikle çıra çam ağacından olduğu için çok çabuk tutuşur.Şahsen gazete yakmam.Çünkü duman çıkartır.Zaten amatörler gazete yakar.Gazete yakacaksan şöminende yak.Çıraların dizilişi de önemli.Koni biçiminde olmalı.
-----------------------------------------------------------
beni çağırın
şaka yapmıyorum
iki kalem pirzolaya yurdun her köşesine 7 gün 24 saat hizmet verebilirim
--------------------------------------------------------------
şu kibritleri de kullanabilirsiniz
-----------------------------------------
Hangi yemekler pişirilir
mangalda pişirilebilecekler içinde en güzeli muhtemelen, yediğiniz o leziz (leziz olmamasına imkan yoktur çünkü) yemek sonrası höpürdetilecek olan keyif kahvesidir.
iddialara göre 40 yıl hatırı olan kahve, mangalda pişen kahvedir.
-------------------------------------------------
ısıya reaksiyon göstererek pişme sürecine geçebilen her çiğ yemek pişirilebilir.
et tavuk balık üçlüsü başa güreşse de bunların yanında garnitür olarak hazırlanan biber ve domates'de aslında gizli birer lezzet harikasıdır. özellikle sivri biberler benzeri olmayan bir tad'a bürünürler. (sosis, sucuk, mantar, köfte vs.)
bunlar mangal denilen icatın ızgara ekolünde yer alan yiyeceklerdir. bunların dışında mangal ateşinin üstünde çay demleyebilir, kurufasulye pişirebilir, menemen yapabilir, patatesi közüne gömerek kumpir yapabilirsiniz(ama evde değil)
ızgaranın tercih edilme nedeni yağsız ve de sağlıklı oluyor gibisinden bir sebebe dayandırılsa da asıl neden pişiriliş sırasında yaymış olduğu koku ve yedikten sonra geğirdiğinizde et ve tavuk tadı yanında, ağzın içini kaplayan üstüne yağ damlamış kömür rahiyasıdır..
-----------------------------------------------------
mangal denildiğinde ilk akla gelen tabiki et!tavuk,balık,kırmızı et hiç farketmez hepsi de dayanılmaz tamam kabul ediyorum sağlıksız ama kim karşı koyabilmiş mangaldaki ete...
-----------------------------------------------------
tavuk kanat çok güzel olur
------------------------------------------------------
sakatat ( böbrek , yürek , ciğer... )
-------------------------------------------------------
közde taze mısır da çok güzel olur!
--------------------------------------------------------
dolmalık biberin içerisine irice ufalanmış tulum peyniri,domates,baharat karışımı konularak mangalda pişirilmesi tavsiye edilir...
-------------------------------------------------------
mangal yaparken tavuk ,balık ,dana ,kuzu vs eti pişirilebilir.Bunun yanında garnitür olarak domates ,biber ,mısır , özellikle patlıcan , mantar,soğan,patates ve havuç pişirilebilir.Bunun yanı sıra yemten sonra içilen közde kahvenin 40 yıl hatrı vardır .Ayrıca çay da ısıtılabilir.
--------------------------------------------------------
Biri mısır demiş ama kestane yi unutmuş :) o da çok güzel olur.
----------------------------------------------------------------------
hellim peynirini de şişe dizip pişirebilirsiniz
-----------------------------------------------------------------------
mangalda kurufasulye ... fırsat bulursanız mutlaka deneyin ...
-----------------------------------------------------------------------
Patates en güzeli bence...Közde tabii...
------------------------------------------------
Ençok hangi şehirlerde kullanılır?
en çok yaşadığım şehir olan zonguldak'ta kullanılıyodur herhalde.çünkü o kadar piknik yapan alemlerde mangal yapan ve et-balık düşkünü bi halkız ki ereğli'de yapılan en uzun mangal guiness rekorlar kitabına girdi bile.
---------------------------------------------------
bir cumartesi günüydü. gaziantep yolu üzerindeki ormanlık alandan geçiyordu aracımız. biz, antepli olmayan iki yolcu telaşla orman yanıyor dedik birbirimize. antepli şöförümüz sakin. "bugün ormanda mangalcılar var. yangın değil o dumanlar" dedi. başka hiçbiryerde orman yangını gibi duman çıkartan mangalcı sürüsüne denk gelmedim daha.
---------------------------------------------------
bursa mangalın başkentidir. kış sporlarının da ötesinde uludağın ününe ün katmıştır. kendin pişir kendin ye felsefesinin çıkış noktası da burasıdır.
---------------------------------------------------
İç anadolu yer boş arazi kapatılmış.Yazın öyle
---------------------------------------------------
en çok zonguldak , kayseri , gaziantep , bursa , adana , konya , kars , erzurum ,diyarbakır ve afyon da kullanılır.Çünkü bu şehirler kebaplarıyla meşhurdur
Hangi durumlarda tehlikelidir?
kapalı mekanlarda yakıldığında CO (karbonmonoksit) zehirlenmesine neden olabilir aman dikkat!
--------------------------------
bir kere kapalı mekanlarda yakılması tehlikelidir.Ayrıca mangal yakarken benzin, kolonya , barut, tiner, aseton ve sarhoş kullanılması çok tehlikelidir.
Çünkü bu maddeler ateşi çok yükseltecektir.
---------------------------------
etrafta topla oynayan çocuklar ve sakarlar olduğunda tehlikelidir.
---------------------------------
ormanlık alanda , yaktığı ateşi adamakıllı söndürmekten aciz piknikçilerin elinde de çok tehlikelidir ... nitekim son günlerde ormanlarla birlikte içimiz de yanıyor ...
---------------------------------
ayrıca ;
- bir önceki sefadan kalan artıklar yeterince temizlenmemişse ,
- midesi sırtına yapışmış bir arkadaşınızın - hadi lan , hadi laannn geberdik açlıktan! şeklindeki sızlanmalarına dayanamayıp , mangal kömürü isini tamamen salmadan etleri ateşe dizerseniz ,
- mangal üzerinde pişirdiğiniz etleri yakarsanız ,
kanser dahil olmak üzere mangalın zararlı diğer etkileri ile de müşerref olursunuz ...
-------------------------------------
teras katın mermerinin üstünde yapıyorsanız, mangalla uğraşan sadece sizseniz ve aşağıda bahçe yoksa epey tehlikeli olur.
mangal yakılır, olaylar gelişir
-vedat olum şu mangala göz kulak olun ben bi elimi yıkayayım geliyorum.
-tamam git sen. (o sırada masada okeye 4.yoktur 3 kişiyle gömmeli batak oynanmaktadır)
(eller yıkanır geri geldiğinizde mangalda kül bile kalmamıştır, direkt mavi ekran gelir karşınıza)
-olum kömürler nerde?
-bilmiyorum kanka mangaldadır herhalde sen koymadın mı.
(sakin olunmaya çalışılır, aşağıya bakılır, oh!dur, kimse yanmamış, kimsenin balkonunda yangın çıkmamıştır, mangal aşağıya alınır, sürü psikolojisi devreye girer "onlar umursamazsa sende umursama" denir mangal tekrar yakılır)
-Allah belanızı versin, Allahtan bahçe var aşağıda, duman altı oynayın oyununuzu şimdi. (denilir ceza kesilir)
------------------------------
otel odasında mangal yaparak bir süre medyanın gündeminden düşmeyen ünlü kimdir ?
o haberin kahramanı "ibrahim tatlıses" ti.
hadisenin yurtdışındaki bir otelde (muhtemel vatan hasreti çekme nedeniyle) gerçekleşmiş olması haberin değerini ayrıca arttırmıştı.
-------------------------------
kendisi uzun süre fatih altaylı'nın da dilinden düşmemiş fatih altaylı'nın eleştirilerine (yaka bağır açık, eller kıllı(?), gömleğin kolları kıvrılmış, ayakkabı çıkarılmış.) "hiç de bile benim mangalım kokusuz, dumansız tefal mangaldı, son model." gibisinden bir cevap verip "ha tamam o zaman" dememizi beklemiştir kendisi.
(tefal da olsa kokar o etler, çıkar o duman illaki.. öyle değil mi imparatorum?)
-----------------------------
kendisi ayrıca mangal yellemek için saç kurutma makinesini ilk kullanan kişi olarak bilinir, daha önceden kullanan varmıydı bilmem.
------------------------------
ve...
olay mahali almanya'da bir oteldi...
oraya da imzasını kuyruk yağı ve isotla atmıştır pek sayın imparator.
-------------------------------
mangal ateşinde pişen etleri yemenin, sağlık açısından zararları nelerdir?
iki zararı vardır.1-Dumanını soluma.Direk odun kömürü solunduğu için vucud hafif bir karbonmonoksit zehirlenmesi geçirir ve aynı zamanda dumandaki bir çok zehirli maddeyi de solumuş oluruz. 2-Etin yanması.Etin kömürleşmesi sonucu ,yediğimiz bu kömürlü bölümün vucudumuzda kanser yaptığı belirlenmiştir.
-------------------------------
dumanın kanserojen etkisi vardır ama üç günlük dünya kardeşim..
--------------------------------
ideal mangalın yapısı nasıl olmalıdır?
-ayakları yere düz basmalı, ufak darbelerde yalpalayıp devrilmemeli,
-telleri kolay temizlenebilmeli,
-dumanı tolayabilecek ufak bir bacası olmalı.
----------------------------------
Yerden yüksek kesinlikle büyük olmalı çabuk pişirmeli pişiren şahış dumandan çok acıkıyor.
----------------------------------
yiyecekler mangalda pişme sürelerine göre kaça ayrılır?
et: 5 dk.
balık: 4 dk.
tavuk: 7 dk.
bunlar da kendi aralarında pişiriliş biçimine göre 3'e ayrılır.
az pişmiş : -2 dk.
normal: 10-20 sn oynayabilir.
çok pişmiş: +3dk.
bu sürelere ızgara telinin üzerindeki yağ oranı, köz durumu, hava şartları ve yapılıcak olan ızgaranın toplam miktarı (kg cinsinden) etki edebilir.
----------------------------------------
tavuk ve balık ete göre daha geç pişer.
köfte: 3-4 dk
pirzola:4-5-6 dk
bonfile=4-4-6 dk
şiş=5 dk
tavuk şiş=6-7-8 dk
kanat=4-5-6 dk
but:8 dk
balık:4-5 dk
(soslu et pişirirken dikkat edin)
-----------------------------------------
türk mangal kültürüyle diğer ulusların mangal kültürleri arasında ne tür farklar vardır?
kalın kalın sosislerin üzerine çizik atıp pişirirler hep. piştikten sonra da sosisi "S" şeklinde hardal ve ketçapla renklendirirler.(?) (bkz. amerikan filmlerinden neler öğrendik ? ) ben türkiye'de hiç öyle bir atraksiyon görmedim ne yazık ki. en sonunda da bizdeki sosislerin onlarınki kadar büyük olmadığı (tövbe tövbe) kanısına vardım (öyleydi nitekim), inandım.
-------------------------------------
zaten mangalda sosis yemeyi tercih etmem :) atacaksın şişleri ateşe, rakıyı da açacaksın; yanında da iyi bağlama çalan bir arkadaşın olacak işte fark.Kendileri de diyor zaten türkiş raki kibab harika! :)
-------------------------------------
-bey!! yakıver şu mangalı artık...
-dur hanım..oğlum pas versene.lan kime çekti bu çocuk ne kadar bencil sıpa yaa..
-(telefonda)con,bugün ceysın ve meriye barbekü partisine davetliyiz.erken gelmeye çalış tatlım..
-ohh!! sementa(sekreter)..
-hönk.nea!! hankı?ne dedin lan con sen..nasıl yane?
-heaö!.ehem.öhöskürük!!.şey, tatlım sen nasıl istersen..(uzar)
------------------------------------
amerikalilar, paranin insanda dogurdugu 'yeni tat arayisi' duygusuyla yola cikip, salcali-sekerli barbeku soslari icat etmislerdir. amerika halki kirmizi eti sokola sosu, beyaz eti ise 'teriyaki' adi verilen japon usulu, bal aromali sos ile servis etmekten haz alirlarken; bir turk boyle bir servisin onune gelmesi durumunda oturup aglayacaktir; zira kesilen hayvan telef, et de ziyan olmustur.
-------------------------------------
mangal kültürü sanırım bi bizde bi de amerikalılar'da bu kadar yaygındır. pekçok fast-food menüsünde amerikalıların mangal kültüründen gelen yiyecekler yer etmiştir. bizde daha önceleri hiç rağbet görmeyen ve genelde atılan tavuk kanatları mangaldaki popüleritesi sayesinde değerlenmiş ve fast-foodlarda dahi bulunur olmuştur. amerikalılar genelde mangal keyfini o klasik, bahçeli, dublex evlerinin arka bahçesinde çimlerin üzerinde eğilmelerine gerek kalmadan belki bir ufak yüzme havuzunun yanında yüksek mangallarda yaparken bizler genelde fazla yüksek olmayan mangallarımızda piknik yapmaya gittiğimiz alanlarda yapıyoruz. ve yine amerikalılar mangal başında beyzbol, amerikan futbolu ve basketboldan bahsederken bizler futboldan konuşuyoruz. sönmeye yakın mangala patates atıp közlenmesini beklemek de sanırım yine bizde olan bir özelliktir. ama her ikisinde de ailece yapılan bir aktiviteden bahsedebiliriz. bizde de pikniğe cümbürcemaat gidilirken onlarda da tüm aile veya komşular hep beraber bu keyfi yaşıyorlar.
--------------------------------------
mangal için hangi havalar tercih edilmelidir?
rüzgarlı havalarda yakılan mangalda pişen etin tadı iyi olmaz.rüzgar, etin çabuk pişmesini sağlayarak tadını bozar.rüzgarsız, normal havalarda yakılan mangal ateşinin kontrolü sizde olmalıdır.et yavaş yavaş pişirilmeli, acele edilmemelidir.
-----------------------------------------
mangalın sönmesini engellemek için yağmurlu havalar yerine güneşli havalar tercih edilmeli. fakat gölge bir yerde yapılmalı ki alttan gelen sıcak yetmiyormuş gibi bir de tam tepeden gelen güneşe maruz kalınıp fenalık geçirilmesin.
-----------------------------------------
bir kere mangal yağmurlu veya karlı havada yapılmaz.İdeal mangal vakti hafif poyrazdan esen rüzgarla yapılır.Gölge altında yapılması sadece mangalı yapan için faydalı.Malum sıcaktan bayılmasın diye.Lodosta mangal yapılması tehlikelidir.
-----------------------------------------
mangalda kül bırakmamak ne demektir?
kişinin yapamayacağı şeyleri yapabilecekmiş gibi söylemesi demektir.
----------------------------------------
yüksek sesle ve övünerek hiçbir zaman yapamayacağı işleri yapmış olarak göstermek. yüksekten atmak
(atasözleri ve deyimler sözlüğü :)) )
-----------------------------------------
mangal başında abartı sanatını icra eden şahsın kendini kaybederek peheeey hohooyt gibi efektlerle hafiften kül kaldırması ve en sonunda elini kolunu sallayarak kendini ifade ediş biçimine geçerek mangalı devirmesi ile sonuçlanan bir vakadan kaynaklı deyimdir, sanılmaktadır..
----------------------------------------
yeniçeri ocağı osmanlıya uzun zaman hizmet verdikten bir zaman sonra yavaş yavaş yozlaşmaya başlamıştı. ölüme giden askerin gerideki karısını çocuğunu düşünmemesi için çıkartılmış evlenme yasağı, genç sağlıklı bedenlerde cinsine yönelme eğilmine yol açmış, kışlalarda, hamamlarda leventler kucak kucağa muhabbet eder olmuştu. kolağaları emirlerindeki yeniçerilerin eşcinsel olup olmadığını değil ama aktifmi pasifmi olduklarını öğrenmek için bir test icadettiler. sönmüş bir mangalın üstüne oturup var gücüyle yellenmesi gerekiyordu. kasları sağlam yeniçeri kaldırdığı kül kadar erkekliğiyle övünür, kül kaldıramayan yeniçeride söz konusu kasların gevşek olmasından dolayı cephe gerisi görevlere verilirdi.
özellikle erkekliği ve / veya cesareti konusunda övünen bitirimlere söylenen argo bir terimdir. unutulmuş, bütün palavracılara söylenir olmuştur. esasen delikanlıya söylendiğinde kavga sebebidir.
bu soruya benden daha önce cevap veren, ama ayrıntıya girmeyen aylakadam çaylak koliğinin hakkınıda gümbürtüye getirmeyeyim.
---------------------------------------
bütün külleri yemek demektir
---------------------------------------
zümrüda anka kardeşe nah demektir
-----------------------------------------
mangal kömürü nasıl imal edilir?
----------------------------------------
odunun kapalı ve hava almayan bir yerde için için yanması ile elde edilir
--------------------------------------
termik santrallerde yakıt olarak kullanılacak kömürün toz haline yakın halde parçalanmışlarını da torbalayıp mangal kömürü olarak satarlar. biz buna kısaca iteleme diyoruz mangal kömüründen ziyade.
--------------------------------------
meşe odununun fırın içinde 10-15 gün süreyle için için yanmasıyla oluşuyor
--------------------------------------
barbekü ile arasında ne fark vardır?
Aslında barbeku ile mangal arasında islevleri bakımından hic bir fark yoktur.Aralarındaki tek fark kelimelerin köken aldıkları dildir.Mangal Turkcedir, barbeku ise yabancı kökenli bir kelimedir.
---------------------------------------
ikisinin arasında kullanım olarak bir fark vardır.mangal pikniklere götürülen portatif bir alettir.barbekü ise genelde balkon ve teraslarda sabit bir yapı parçasıdır.
---------------------------------------
hangi yiyecekler ızgarada hangileri şişte yapılmalıdır?
balık ızgarada et şişte yapılmalıdır
----------------------------------------
mangal satın alırken nelere dikkat etmek gerekir, bir seye dikkat etmek gerekir mi?
Bunu da G!A üyeleri yazsın!
--------------------------------------------
mangal atesini uzun süre korumak için ne yapılmalıdır?
Bunu da G!A üyeleri yazsın!
--------------------------------------------

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Hücresel seviyede attığın her tohum, yeşerecektir.

Elimde mevcut olan >tüm ücretsiz ve isme özel olmayan telkinler<

Daha Sağlıklı Bir Hayat İçin Smootox Buğday Çimi Suyu İçin: https://www.simgeorganik.com.tr


Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın.
MuminOKAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-04-2008, 01:13 PM   #2 (permalink)
Binbaşı
 
25emel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 1,447
Tesekkür: 2
233 Mesajinıza toplam 444 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
25emel is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: mangal nedir? tanımı

25emel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


mangal nedir? tanımı

Hayatım Değişti Kafesi ve Mizah Bölümü mangal nedir? tanımı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tanımı Sözcük arapça Menkaldan gelmiştir.Isınmalık gibi anlam taşır..Isınma aracı olduğu için.. ------------------------------------------------ kömürün yada odunun içinde güzelce köz ateşinde etleri, sebzeleri ya da her ne isterseniz onu pişirmenize yarayan, zevk-ü sefa aracı. ------------------------------------------------ pikniklerin en gözde objesi. ---------------------------------------- kimileri tarafından ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mizah Bölümü telkin cd indir izle İstanbul Mizah Bölümü nerededir kimdir Mizah Bölümü çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mizah Bölümü hipnoz Mizah Bölümü olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mizah Bölümü hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mizah Bölümü kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.