Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Etkinlik Sosyal Aktivite Sanat Yaşam Gezi ve Tatil Klubü > Kültür ve Sosyal Aktivite > Kitaplar

Uyarılar

Kitaplar Kitap Önerileri

Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

Kültür ve Sosyal Aktivite ve Kitaplar Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız YERİNE KOYMALAR Gerçeği Görmezden Gelmek : Kendinize bir sorun,istediğiniz değişimi gerçekleştirmemenize engel olan görmezden geldiğiniz gerçek nedir? George ‘un kaçırdığı şey, sahip olmak istediği duygusal ilişki için gereken sorumluluğu almaktı.Duygusal bir ilişki yaşamak istiyor ancak bunun için hiçbir sorumluluk almadığı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kitaplar telkin cd indir izle İstanbul Kitaplar nerededir kimdir Kitaplar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kitaplar hipnoz Kitaplar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kitaplar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kitaplar kuantum düşünce kitap haberi

Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-08-2008, 06:36 PM   #11 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

YERİNE KOYMALAR

Gerçeği Görmezden Gelmek : Kendinize bir sorun,istediğiniz değişimi gerçekleştirmemenize engel olan görmezden geldiğiniz gerçek nedir? George ‘un kaçırdığı şey, sahip olmak istediği duygusal ilişki için gereken sorumluluğu almaktı.Duygusal bir ilişki yaşamak istiyor ancak bunun için hiçbir sorumluluk almadığı gün be gün kurban kurban psikolojisine bürünüyordu.Beklediği şey Tanrı’nın ona bir kız arkadaş göndermesiydi.Ayrıca kendisi ve geleceği ile ilgili yaptığı planları başka biriyle paylaşmaktan da kaçınıyordu.Bu konuda dürüst davranmıyordu.Bırakın sıkıntısını dostlarıyla paylaşmayı,yalnızlığını kendisine bile ifade etmekten kaçınıyordu.

Kendine Acımak : Kendine acımak en kolay yoldur.Hayatta istediğiniz sonucu alamamanızın tek sorumlusu kendiniz olduğunuzu anladığınızda kendinize acıma psikolojisine girmek oldukça normaldir.Ancak bu durumu çoğu zaman farketmeyebilirsiniz.Kendi kendinize “zavallı “ dediğinizde durup bir düşünün..Kendinizi zavallı konumuna siz getrimiş olabilirmsiniz? Kendinize üzülmeyi bırakıp “ bu benim tercihimdi çünkü bu sonucun olması için şunları yaptım : …..”cümlesini kurun.George kendisine “45 yaşımdabekar olmak benim seçimimdi “cümlesini kurdugunuda bunun doğru bir yargı oldugunu düşünmeye başladı, galiba o bugune kadar bekar kalmayı kendisi istemişti.İlk kez bekarlığını hissetti.

Suçlama : Bulunduğunuz durumdan memnun olmadığınız zaman kendinizi bir kurban gibi hissedip başkalarını mı suçluyorsunuz? George bunu yapıyordu.Tanıştığı her kadının ya evli ya da eşcinsel oldugunu söyleyip duruyordu.Ona göre bir eş bulamamasının nedeni buydu.Başarısızlığınızdaki rolünüzün farkına varmak yerine başkasını suçlamak her zaman daha kolaydır.Geogre için kadınlara suç atmak kolaydı.Bununla da kalmıyor eski ilişkisinin bitmesinden eski kız arkadaşını sorumlu tutuyordu.Kendisinin yalnızlığının suçlusu eski kız arkadaşıydı.

Geçmişe Tutunma : Çoğumuzun geçmişte yaptığı hatalar vardır.Ve bu hatalar gelecekte de karşımıza çıkabilir.Bu ürkütücüdür.Hayatında bir değişim yapmak isteyen kişiler temiz bir sayfa açmak adına eskide kalan hataları düzeltmek silmek isterler..Bunu yapmaan rahat edemeyeceklerini düşünürler.Sizin de böyle bir sıkıntınız var mı?Bugun yapmak istediğiniz değişim bir şekilde geçmişinize mi bağlanıyor?Örneğin George un sıkıntılarının başında bu durum yatıyordu.Eski kız arkadaşı ilişkileri boyuca başka bir adamla evliydi ve bu ilişkiyi yürütüyor olmak aslında George’u içten içe utandırıyordu.Aslına bakarsanız kendisini henüz affedebilmiş değildi.Bu utancı yeni bir ilişki kurarak,yeni bir kız arkadaş bularak yok edebileceğini,bu hatanın üstünü kapatabileceğini düşünüyordu.


Geçmişte yaşadığımız kötü olayları silmeniz mümkün değildir.Ancak bu kötü olayların yarattığı duygusal hasarı onarmak mümkündür.Önemli olanı da budur.Çünkü değişecek olan geçmiş değil sizsiniz.

Eğer geçmişinizde yaşadığınız kötü bir deneyimi yeni bir değişimle silmeyi yok etmeyi umuyorsanız,bu işle yaramayacaktır.Öncelikle geçmişi silmeye uğraşmak sizin için hem zaman kaybı hem de bir engeldir.Kafanızda planladığınız değişimi gerçekleştirseniz bile bu amacınıza ulaşmanızı sağlamayacak,işe yaramayacaktır.Zaten geçmişi değiştiremeyeceğinizi bilmeniz gerekir.Çünkü geçmişte yaşadığınız olay yaşanmıştır ve bitmiştir.Bu olayı silmenizin olanağı yoktur.


George’un da yeni bir ilişkiye başlaması geçmişteki utancını silmeye yetmeyecekti.

Eğer geçmişinizi silmeye uğraşıyorsanız yanlış bir şeye odaklanıyorsunuz demektir.Zaman kaybetmeyin ve ileri adım atın.Geçmişinizi geleceğinizin odağı haline getirmeyin.Unutmayın,düşüncelerimiz ve gözlemlerimiz ile yaratırız.Durmadan ilgilendiğiniz,üstüne kafa yordugunuz şeyi geleceğinize taşırsınız.Birşeyden kurtulmanın yolu,onu düşüncelerinizden atmak, anlamsızlaştırmaktır.Buan göre tavır alır ve onu hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Öyleyse geçmişi geçmişte bırakmanın zamanıdır.Değişiminizi geçmişinize değil, geleceğinize odaklanarak planlamalısınız.


Tabii ki bazı olaylar tedavi edilmesi gereken hasarlar yaratmış olabilir,bu hasarların onarılmasına dair tedavi yöntemlerinin üzerinde ilerki bölümlerde duracağız.Ancak şimdi kendinize planladıgınız değişimin geçmişe dönük mü, geleceğe yönelik mi oldugunu sorun.Eğer geçmişe dönük bir plan yapıyorsanız bunun işinize yaramayacağını kabul edip bir sonraki soruya geçin.

Kızgınlık : Değişim yapmak yerine kızgınlık,öfkeye mi kapılıyorsunuz? Haklılık psikolojisiyle yargılamak ve kızgınlık yansıtmak değişimi engeller.George yasak ilişki yaşıyor oldugu için sevgilisine içten içe kızgınlık besliyor,hem kendisiyle bir ilişki yaşayıp hem kocasıyla birlikte yaşıyor oldugu için onu sucluyordu ve yargılıyordu.Oysa sevgilisi ona en başında evliliğini tehlikeye atmayacağını söylemişti.George ise bir şekilde onu boşanmaya ikna edebileceğini düşünmüştü.Bu konuda başarısız olunca da sevgilisini suçlamaya başladı.Şimdi bile kendini haklı görüyor ve sürekli bu konudan bahsederek sevgilisini suçluyordu.Bugün huzurlu ve mutlu bir birliktelik yaşayacak bile olsa bu geçmişten gelen haklılık psikolojisiyle ve beraberinde getirdiği kızgınlıkla ilişkisini tehlikeye sokmaya yetecekti.Bu savunma mekanizmasına tutunuyordu.

Söz Verme :
Sürekli kendinize sözler veriyor vaatlerde mi bulunuyorsunuz? Mesela kilo verir vermez ya da sigarayı bırakır bırakmaz hayatımın aşkıyla tanışacağım ve söz veriyorum hayatımın sonuna dek mutlu yaşayacağım gibi..Vaatlerden medet ummak işe yaramayacaktır.Bir dileğinizi gerçekleştirmek için şartlandırma yapmayın ve dileğinizi herhangi başka bir şeye bağlamayın.

George yeni bir duygusal ilişkiye girip seveceği bir kadın bulduğunda tüm sorunlarının çözüleceğini düşünüyordu.Bunu hiç kimse garanti edemez.Hayat ne yazıkki bu şekilde işlemiyor.Bir değişim yaşasanız da yaşamasanız da bunun garantisi yok.Fakat mutlu ve huzurlu bir hayat için yapabileceğiniz şeyler var.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-08-2008, 06:58 PM   #12 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

SİZİ SINIRLAYAN ANGAJMANLAR VE VERİLMİŞ SÖZLER

Bir diğer saptamayı kendi hayatınızda ve diğer insanlarla kurduğunuz ilişkilerde aramalısınız.Kişilerle kurduğunuz ilişkilerde yaptığınız angajmanlar,verilmiş sözler sizin hayatınızı sınırlandırabilir.Çevrenizde bu şekilde angaje oldugunuz kişiler var mı?

Örneğin George daha küçük bir çocukken annesi ve babası boşandığında annesi ile birlikte yaşamaya başlamıştı.Annesi ona birçok kez evin erkeği oldugunu vurgulamıştı. “ Bana kalan tek şey sensin.Beni hiçbir zaman bırakmayacaksın değil mi George?” sözlerini söylemişti.Bu konuda annesine söz vermişti.Şimdi bir yetişkin olduğu ve kendi hayatını yaşaması gerektiği halde evden ayrılmış olmasına rağmen annesine karşı sorumluluk duruyordu.Önce annesini mutlu etmeden kendisinin mutlu olamayacağına inanıyordu.Ancak annesi başka bir eyalette kilometrelerce uzakta yaşadığı için bu çok kolay olmuyordu.George ‘un asıl sıkıntısı 9 yaşında verdiği bu sözün onun hayatını olumsuz yönde etkiliyor olmasıydı.

Eğer sizin de geçmişten gelen veya şu an için bağlayıcı bir angajmanınız varsa ileri adım atmadan önce bu bağı çözmelisiniz.Bu angajmandan kurtlmanın bir yolu da meditasyondur.




BAĞLAYICI ANGAJMANLARDAN KURTULMAK İÇİN MEDİTASYON

1) Meditasyona geriye doğru sayarak başlayın ve kendinizi güvenli bölgenize götürün.Hazır oldugunuzda sizi değişim sürecinizde geriye çeken kişiyi veya kişileri buraya çağırın.Eğer bu kişiyi güvenli bölgenize getirmek size iyi gelmeyecekse,nötr bir yerde buluşabilirsiniz.Meditasyonun işe yaraması için bu kişiyle karşılaşmanız gerekiyor.Kontrolün sizde oldugunu ve konuşmayı sizin yönlendireceğinizi aklınızda bulundurun.


2) Hissettiğiniz sorumluluğun bir sözleşme gibi yazılı oldugunu,maddeleri sesli okuduğunuzu düşünün.Hatta bu metni,altında maddeleri kabul ettiğinize dair imzanız bulunan hukuki bir belge gibi görebilirsiniz.Önemli olan bu belgenin ciddiyetini ve bağlayıcılığını üstünüzde hissetmenizdir.


3) Bir kalem aldıgınızı ve maddelere GEÇERLİ ve GEÇERSİZ ibareleri koyduğunuzu hayal edin.Bu işlemi bitirdikten sonra kalemi karşınızdaki kişiye uzatın ve imzalamasını sağlayın.Onunla el sıkışıp onu uğurlayın.Bu kişinin iyi ve huzurlu bir şekilde yanınızdan ayrılışını seyredin.


4) Bu yükümlülükten kurtlmanın ve özgürleşmenin size ne hissettirdiğini düşünün.




George bu meditasyonu yaptı ve aslında göndermeyecek olsa da annesine bir mektup yazdı.Bu mektup önündeki gerçek engelin kalkmasını sağlamış oldu.





Sevgili Anneciğim,

Senin hayatını neşelendirmeden kendimin mutlu olamayacağı konusundaki fikrimi değiştirdim.Seni ne kadar çok seviyor olsam da her ikimiz de biliyoruz ki sen kendi hayatını yaşamalısın ,ben ise kendi hayatımı yaşamalıyım.Seni çok önemsememe rağmen artık senin adına sorumluluk duymayacağım.Daima sevgimle,

George



Yukarıdaki soruları cevapladığınızda diğer aşamaya geçebilirsiniz.Unutmayın geçmişi tamir edemezsiniz ama yarattığı hasarı tamir edebilirsiniz.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-08-2008, 07:18 PM   #13 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

DEĞİŞİM NEDİR?

Önünüze çıkabilecek her engeli temizlediğinizden emin olduğunuzda değişimi gerçekleştirmeye hazırsınız demektir.Değişim bazı kişileri korkutur.,bu ndenle bazıları değişimden kaçar,bazıları bir şeyin değişmesinden nefret eder.Kimi insan da değişimi heyecan verici bulur ve üzerine gider. Değişim büyümenin,olgunlaşmanın önemli bir etkenidir.Değişmeden fiziksel ve ruhsal olgunlaşmaya erişemezsiniz.

DEĞİŞİM ANSIZIN GELİR


İnsan değişim yapmak için gerçekten hazır olduğu anda bunu gerçekleştirebilir.Zaman önemli değildir.Sigarayı veya kötü bir alışkanlığı bırakan kişilere sorabilirsiniz.Bağımlı oldukları zaman vardır ve bu bağımlılıktan kurtuldukları,özgür oldukları zaman…

Zaman değişim gerçekleştikten sonra önem kazanır.Değişimin etkileri ve sonuçları zaman içinde alınır.

Değişim aniden gelir.

Değişimi gerçekleştirmek için hazırlık yapmaya ve çabaya ihtiyacımız vardır.Zamana değil.Zamana,değişim gerçekleştikten sonra değişimi algılamak ve sindirmek için ihtiyacımız olacaktır.Değişim sihir gibi “önce” var olanı yok eder.Yerine “sonra” olacağı koyar.Sürece “alkolik “olarak başlayan bir kişi değişimden sonra “alkol karşıtı “bir kişiye dönüşür.Değişim bir anda olsa da o kişinin sağlığına ve alkolden uzak hayatına kavuşması aylar sürecektir.

Zihnimizde de değişim kuantumda da olduğu gibi mucizevi bir şekilde bir anda gerçekleşir.Bununla beraber sonuçlara ve ödüllere zamanla kavuşulur.Örneğin kötü bir alışkanlıktan kurtulmuş oldugunuzu anlamak zaman alacaktır.Çünkü insanların kanıta ihtiyacı vardır.”sigarayı bugun bıraktım”diyen biriyle “bırakalı yıllar oldu”diyen biri arasında çok fark vardır.Dolayısıyla değişimin gerçekleştiğine dair kanıtlar haftalar,aylar sonra gelebilir.Sabırlı olmak gerekir.Önemli olan değişimi gerçekleştirmek için hem zihni hem de bedeni doğru zamana hazırlayın.Hazır olduğunuz zaman tohumu atmış , yeni yaşamınıza can vermiş olacaksınız,birsüre sonra değişimin meyvelerini toplayabileceksiniz.

Hayatınız için herhangi bir şeyi değiştirmek için :

1)Sizin için iyi olmayanı,yolunuza çıkan englei bulup eleyin
2)Onu istediğiniz şeyle değiştirin.

Değişim için inancınızdan emin olun ve kararlılığınızı sınayın.
Kulağa hoş geliyor değil mi? “Tabii ki değişmek istiyorum “ dediğinizi duyar gibiyim.Ancak bu karar akılcı olmalı,sadece lafta kalmamalı.Eğer gerçekten değişmek istediğinizi düşünüyor ama bir türlü değişimi gerçekleştiremiyorsanız motivasyonlarınızı,inancınızı ve azminizi sorgulayın.Ancak bu şekilde değişime hazırlanabilrisiniz.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 12:27 PM   #14 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

DAHA DERİNE İNMEK

Süreci bu aşaması oldukça eğlencelidir.Hayal gücünüzü kullanarak ,hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz değişimleri zihninizdecanlandırmayı deneyeceksiniz.Dünyayı,diğer insanların hayatını ve kendinizi hayal edin.Herşey tam istediğiniz gibi olsun.Kendinizi orada görün.Bu aşamayı uygulayabilmeniz için birkaç teknik vardır ve bu tekniklerin tümü yaratıcılığa dayanır.

“Ama ben hiç yaratıcı değilimdir,yazı yazamam,resim yapamam,enstrüman çalamam”diyebilirsiniz.Ama sizi rahatlatayım bu teknikleri uygulamak için ressam,şair veya oyuncu olmanıza gerek yok.Bu teknikleri yapmak için gerekli olan yaratıcılık dünya üzerindeki her insanda mevcuttur.Farkında olmasanız da kedi dünyanızı her gün siz yaratıyorsunuz.Şimdi bunu bilinçli olarak kendi seçimleriniz ve kontrolünüzle yapacaksınız.

Evet bu doğru,şimdiye kadar bunu otomatik olarak yapıyordunuz çünkü bu nefes alıp vermek gibidir.,nefes alıp verirken de her nefese konsantre olmazsınız.Sürekli kendinize “şimdi nefes al,şimdi ver” demezsiniz.Ama bir refleks olarak bunu sürekli yaparsınız.Bunun gibi kalbiniz kan pompalar,mideniz besinleri sindirir.İstemsiz kaslarınız sizin bilinçli kararlarınız olmadan da işler ve bu sayede yaşarsınız.İşte kendi dünyanızı yaratıyor olmanız da istemsiz kasların çalışmasına benzer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

“ İşe Aynadaki Adam’la başlıyorum.Ona gidiş hattını değiştirmesini öneriyorum.Hiç bir mesaj bundan net olamaz :Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız ,önce kendinizden başlayın ve değişimi gerçekleştirin.”

Man in the Mirror (Aynadaki Adam )şarkısı –Michael Jackson


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Üçüncü adımda temkinli bir şekilde hayatınızda önceden düşünüp karar verdiğiniz değişimleri gerçekleştirmeye başlayacaksınız.

İnsan dünyası duyularıyla algıladığı ve gözlemlediği şeylerden oluşur.Dolayısıyla algılayacağınız ve gözlemleyeceğiniz şeyleri seçmek size kalmıştır.Kavuşmak istediğiniz dünyaya kavuşmak için işe kendinizden başlamalısınız.

Kendi hayatınızı bir sinema filmi gibi düşünürseniz, bu filmin senaristi de yönetmeni de başrol oyuncusu da sizsiniz.Bunu unutmayınBir filmin tatmin edici ve eğlenceli olabilmesi için senaryosunun yaratıc olması,yönetmeninin ince düşünceli ve net ,oyuncularının ise rol yapma yeteneğine sahip olması gerekir.Eğer filminizin gerilim ,üzüntü,kalp kırıklıklarıyla dolu bir dram olmasını istiyorsanız bunu başarabilirsiniz. Etrafınızda hayatını böyle yaşayan insanlar vardır.Tüm terslikler başına gelir,her sıkıntıya göğüs germek zorunda kalırlar,inişler çıkışlar ve üzüntüler içinde bir hayat geçiririler.Bu tür bir hayat sağlıklı değildir.Çünkü hayatta inasnın karşısına çıkan her engel her sıkıntı stres yaratır.Ve stresin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği de kanıtlanmıştır.

Diğer yandan hayatınızın keyifli,huzurulu ve uyum içinde geçmesini diliyorsanız bunu gerçekleştirmek sizin elinizdedir.Böyle bir film senaryosu yazabilirsiniz.Film dünyasıyla gerçek hayat ayıran nokta burada önem kazanıyor.Belki günden güne daha mutlu ve huzurlu bir yaşam süren karakterlerden oluşan bir film ilgi çekici olmayabilir.Kimse sinemaya mutlu ve başarılı hayatlar izlemeye gitmez diye düşünebilirsiniz ,ama kendi hayatlarının bolluk,mutluluk, ve keyif içinde geçmesini isterler.Siz de böyle bir hayatı tercih edebilirsiniz.

Evet hepimiz sevgi,mutluluk,neşe dolu bir hayat yaşamak ,önemi başarılara imza atmak,daha çok para kazanmak, ve yaşamını keyif ve bolluk içinde sürdürmek ister.Böye bir hayat filme çekilse ilginç bir film ortaya çıkmaz belki,ama bu ,o hayatı değersiz kılmaz.

Bazı insanlar,olgunlaşmasının hayatta insanın karşısına çıkan sıkıntılar,zorluklar,engellerle mümkün olabileceğine inanırlar.Bu şu anlamda doğrudur,insanın karşısına çıkan zorlukların ,sorunların ve acıların üstesinden gelebilmek inanı olgunlaştırır ona güç kazandırır.Ancak olgunlaşmanın tek yolu acı çekmek değildir.Eğer bir şeyi kalp kırıklığı ve acı çekerek ya da keyif alarak ve eğlenerek öğrenmeniz mümkün olsaydı hangi yolu seçerdiniz? Unutmayın bu seçim şansı size veriliyor.Kendi senaryonuzu kendiniz yazarsanız bu kitabı bitirdiğinizde kendi hayatınızı şekillendirmek için gerekli tüm araçlara sahip olacaksınız ,hayat dersini hangi yoldan öğrenmek istediğinize kendiniz karar vereceksiniz.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 01:37 PM   #15 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

DÜNYANIZI BİLİNÇALTINIZDA YARATIN

Eğer dünyamızı izlenimlerimiz ve algılarımız sayesinde kendimiz yaratıyorsak ,ancak bunu yaptığımızın farkında değilsek, bundan nasıl sorunlu olabiliriz? Bu sürecin nasıl işlediğini anlayabilmek için dünyamızı yaratma meselesini daha ayrıntılı inceleyelim.

Sigmund Freud, hastalarının davranışlarının kendilerinin bilinçli olarak farkında olmadıkları deneyim ve motivasyonlarla şekillendiğini keşfetmişti.Farkındalık düzeyi altında ya da başka bir deyişle bilinçaltında gelişen bu arzu ve dürtüleri incelemek suretiyle onların insan davranışlarında çok etkili olduğunu farketti.

Bilinçaltınız ,inançlarınız,yaklaşımlarınız,duygu,düş& #252;nceler,ve kararlarınızın bir arada oluştuğu yerdir.Bunlar bir arada çalışarak hayatınızı şekillendirirler.Burada anahtar bilinçaltınızda yaşananları yüzeye çıkartmaktır.Burada olanların farkına vararak bunları bilinç üstüne taşır, bu sayede kontrollerini ele alabilirisiniz.

Bilinçaltı sizin bilginiz dışında yüklenmiş bir bilgisayar programı gibidir.



Bilinçaltınız öğrendiğiniz her bilgiyi, her yemini, inandığınız her şeyi depolar ve içinde barındırır.Görevi içinde barındırdıklarıyla hayatınızı ince işçilikle şekillendirmek yapılandırmaktır.

Madem bilinaçltımızın hayatımızı inşa derken hangi kalıbı ,şablonu kullandığını bilemiyoruz öyleyse önce bunu keşfetmek ve planı ortaya çıkarmak için uğraşmalıyız.Modeli ortaya çıkarınca onun üzerinde düzeltmeler yapmamız mümkün olabilir.Kendi hayatımızın inşaasında farklı gözemlerle üretilebilecek yeni çözümler olacaktır.

Bilinçaltımızın ilginç bir özelliği vardır,bu da onu kolaylıkla kandırabileceğimizdir.Yani bilinçaltımız gerçekten yaşadığınız olaylarla,yaşadığınızı hayal ettiğiniz olayları birbirinden ayırt edemez.Bu gerçek ileride açıklayacağımız tekniklerin nasıl bu denli işe yaradıklarına bir açıklama getiriyor.Yıllar önce üç ayrı basketbol takımı üzerinde bir deney yapılmıştı.Takımlardan biri normal antrenmalarını uygulamaya devam ederken diğer takım bu süre boyunca hiç antrenman yapmamış,üçüncü takım ise hiç antrenman yapmamış ancak meditasyon yolu ile yaptıklarını hayal edip gözlerinin önüne getirdiler.Sonuçlar oldukça şaşırtıcı çıktı.Hiç anternman yapayan takım hiçbir gelişme göstermedi,anternman yapan takım ile antrenman yaptıgını hayal eden takım oyucuları aynı gelişmeyi gösterdi.

Kısacası eğer bilinaçltınızı daha sağlıklı,daha mutlu,daha güçlü hatta daha zengin olmaya başladığınıza ikna ederseniz tüm bunlar gerçek olacak çünkü bilinçaltınız hayatınızı bu yönde şekillendirmeye başlayacaktır.Ancak bilinçaltınızla yapacağınız konuşma sözlerden ibaret olmamalıdır.Ona söyleyeceğiniz her kelimeye kalpten inanmalısınız.Samimiyetiniz bilinaçltınızı da inandırır.

Bilinaçltınızla bağlantı kurmanın bazı yolları vardır,aşağıda bunlardan bazılarını inceleyeceğiz.

Bilinaçltınızı istediğiniz hayatı yaratmaya yönlendirmede en etkili yollardan biri de meditatif bir yaklaşımla “görüntü oluşturma “ tekniğidir (imgeleme)Görüntü oluşturmak, gerçekten olmasını arzu ettiğiniz şey olmuş gibi gözünüzde canlandırmak ,onu her ayrıntısıyla canlandırmaktır.Bunu yaparken gözünüzde bir resim canlandırmak zorunda değilsiniz.Tekniğin adında görüntü geçiyor olsa da aslında görüntüyle değl de hislerle daha çok bağlantılıdır.Önemli olan hayal ettiğiniz şeyi kalben derinlerde samimiyetle hissetmeniz,gerçek olduguna inanmanızdır.Bilinçaltınızı inandıracak olan da çizdiğiniz resim değil derinden hissettiğinizdir.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 01:39 PM   #16 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım









GÖRÜNTÜ OLUŞTURMA (VİZUALİZASYON TEKNİĞİ )

Bu deneyim için bir süre gözlerinizi kapatın.Arzu ettiğiniz şey üzerine yoğunlaşın ve ona sahip oldugunuzu düşünün.Gerçek olan hayalinizi gözünüzde canlandırın veya hissetmeye çalışın.Onun varlığı size ne hissettiriyor.? Bunu düşünün. Sizi ne kadar heyecanlandırıyor?Mutlu ediyor?Rahatlatıyor?Zihninizde herhangi bir görüntü canlanmıyorsa bile onu hissetmeniz yeterlidir.



Görüntü oluşturabilmek için hislerinize odaklanın.O anın gerçek olduğunu,ona sahip olduğunuzu farzedin.


Bilinçaltınızın olumlu değişiminize ikna etmek için uygulayacağınız tekniklerde onu,karşınızdaki bir kişiymiş gibi düşünmek işinize yarayabilir.

BİLİNÇALTINIZI DEĞİŞİME İKNA ETMEK İÇİN MEDİTASYON

1) Geriye doğru sayarak meditasyona başlayın.Kendinizi güvenli bölgenizde hissedin.Hazır oldugunuzda bilinçaltınızı bulundugunuz yere çağırın.Güvenli bölgenize çağırdıgınız bilinçaltınızın bir kişi olarak geldiğini hayal edin.Bu kişiyi gözünüzde canlandırın.Nasıl göründüğünü düşünün,ona kişilik yükleyin.Gelen kişi bir kadın mı?Erkek mi? Uzun boylu mu?Kısa boylu mu ?Gözlük takıyor mu? Onu fiziksel olarak canlandırmaya çalışın.Hayal gücünüzü zorlayın.Ses tonunu düşünün, yumuşak bir ses tonuyla mı konuşuyor,aksanı var mı?Sert mizaçlı mı?Ağırbaşlı mı?Onu hayalinizde iyice tasvir edin.Tasviriniz bittiğinde o doğru kişi olacaktır.Bu tamamen size bağlı.

2) Onu davet edin ve oturmasını isteyin.Sohbeti başlatın.Marie bu sürece davet ettiği kişiye “yeni bir iş bulabilmem konusunda ne düşünüyorsun ?” diye sormuştu.Onun bilinaçltını simgeleyen kişi takımelbise giymiş uzun boylu bir adamdı.Ona asla kariyerinde başarıyı yakalayamayacağını söylemişti.Tabii bu hiç iyi bir haber değildi.Ancak bunu duyması ve bilinaçltının böyle düşündüğünün farkına varması iyi olmuştu.Bu sayede neyin üzerine gidip çözmesi gerektiğini öğrenmişti.


4) Meditasyon sırasında açık ve net sorular sorun ve yanıtları dikkatle dinleyin.Sohbet bittiğinde bilinçaltınız olarak gördüğünüz kişiye size yardım ettiği için teşekkür edin ve meditasyondan çıktıktan sonra duyduklarınızı yazın.




***

Bir diğer görüntü oluşturma tekniği de bilinçaltınızı bir bilgi ve verilerle dolu bir depo, bir kütüphane gibi düşünmektir.Bunu hayal etmek yine size kalmış.Sizin bilinçaltınız hayalinizde nasıl canlanıyor?Birsürü kağıtlar, eski kitaplar ve kutularla dolu geniş bir depoya mı benziyor? Yoksa bilgisayara veya sessiz bir kütüphaneye mi?

Bilinçaltınızı tasvir edin ve hazır oldugunuzda buraya girin.Sordugunuz sorunun cevabını aramaya koyulun.Kendinizi orada hayal edin.Cevabınızı bulana kadar tüm kitaplara, kutuların içlerine,belgelere bakın.Kimbilir belki de sorunuzun cevabını bilgisayar ekranında bulacaksınız.Meditasyonu tamamlayıp,aldıgınız yanıttan tamin oldgunuzda ortaya cıkarttığınız bilgilerin tamamını kagıda dökün.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 04:02 PM   #17 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

KOLAJ TEKNİĞİ

Üçüncü teknik olan Kolaj tekniği meditasyonsuz bir tekniktir.Zevkle ve keyif alarak yapacağınızı düşünüyorum.Hatta belki bu aşamada,sürece bir arkadaşınızı da dahil edebilirsiniz.Bir dergi veya gazeteyi alıp ,dileğinizle ilgili gözünüze çarpan tüm fotoğrafları ve sözcükleri kesin.Kestiklerinizi biraraya getirin.Bu egzersizde önemli olan neyi ne için kestiğiniz üzerinde düşünmenizdir.Bir de rastgele size hoş gelen fotografları ve yazıları kesin.Konunuzla alakalı olmayanlar da olabilir.Bunların da üzerinde düşünün acaba bu fotografları ve yazıları niçin kesmiş olabilirsiniz? Bunlarda hoşunua giden ,sizi ceken şey neydi?

Resimlerinizi ve yazılarınızı boş bir kağıdın üstünde kolajlayın.Hayatta istediğiniz herşeyin orada oldugundan emin oldugunuzda resimleri ve yazıları yapıştırın.Kolajınızı biryere kaldırın ve birkaç gün onu unutun.Başka şeylerle ilgilenin,televizyon seyredin,müzik dinleyin,sosyalleşin ama arkadaşlarınızla hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler hakkında konuşmayın,başka şeylerden bahsedin.

Birkaç gün sonra kolajınızı çıkartıp bakın.Sezginizi kullanın ve hangi fotografları ve kelimeleri yapıştırdıgınızı inceleyin.Bunlar sizin bilinçaltınızın kullandıgı dil,özleminizi çektiğiniz hayatın sembolleridir.

Barry bu egzersizi uygularken ,aklından sigarayı bırakmak,daha sağlıklı bir hayata kavuşmak geçiyordu.Kestiği yazı ve fotografları kagıda yapıştırdı.Resimler ve yazılar rastgele seçilmiş gibi görünüyordu.Kolajını bitirdikten sonra onu bir yere kaldırdı.Öğlen yemeği için bir arkadaşıyla buluşmuş,ikisinin de gazetede okudugu bir makale üzerine hararetle tartışmaya girmişlerdi.Ertesi gün iş saatinin sonuna doğru,bir gün önce yaptığı kolajı yeniden eline aldı.İlk bakışta kolaj birbirinden alakasız yazı ve resimlerin karışımı gibi görünüyordu.Bir ilgi kurulamayacak gibi duruyordu. Oysa daha dikatli bakıldıgında kolajda bir tema oldugunu sezdi kolajın üstündeki “Asla Ölüm Deme” yazısını farketti bu bir slogan gibi tepede duruyordu.Bir köşede Charlie Brown ‘un arkadaşı Linus’un battaniyeye sarılmış bir fotografı duruyordu.Yanında tıpkı annesini andıran bir kadın fotografı duruyordu.Bir sonraki resimde bir kız başında ağır bir testi taşıyarak yürüyordu.Bir kaç resim ve yazı daha vardı. “O bunu yapabilir mi?” sorusu ve biraraya toplanmış bir futbol takımı bunların arasındaydı.

Bazı resim ve yazıları yorumlamak zor olabilir.Battaniyeye sarılmış Linus ‘un fotografı Barry’nin sigarayı bir güvence olarak gördüğünü ifade ediyordu.Peki ya başında testi taşıyan kız resmi ne anlama geliyor olabilirdi? Barry akşam yaptıgı kolajı kız arkadasına gösterdiğinde kız arkadası “yani sigarayı bırakmanın zor oldugunu ,bunun bir yük gibi üzerine çöktüğünü hissediyorsun öyle mi ?” demişti.

Bilinçaltınızdaki inançları ve yönelimleri anlamlandırmak onları bilinçaltından bilinçüstüne ,yüzeye taşımak demektir.Bu sayede gizli olan tüm fikirler açığa çıkar. Bilinçaltına saklanmış fikirleriniz ve gözlemlerinizin yüzeye çıkması sayesinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Bilinçaltınız tıpkı bir teyp gibi hayatınıza ilişkin tüm ayrıntıları otomatik olarak kaydeder.Bu konuda kontrolü ele alıp neyin kaydedilip kaydedilmeyeceğini yönetebilirseniz sizin seçmiş olduğunuz arzu ettiğiniz hayata kavuşmuş olacaksınız.

Hayatınızda beklenmedik olaylar aklınıza gelmeyen durumlar meydana geliyorsa bu bilinçaltınızın sizin kontrolünüz dışında programlanmış olduğundan kaynaklandığını unutmayın.Bu konuda ne kadar bilinçli olursanız ve ne kadar çok sorumluluk alırsanız her şey o kadar fazla istediğiniz yönde değişir.

“Asla yetiştiremezsin “ “hayat bir çatışmadan ibarettir” gibi olumsuz yargılarla karşılaştığınızda ve negatif bir ifade duyduğunuzda kendinize bunun doğru olmadığını söyleyin. İçinizden “İPTAL ! İPTAL !” kelimelerini geçirin .Örneğin geçen gün markette kasiyerin “hayat beklemekten başka bir şey değildir” dediğini duymuştum. Bu tip yargılar sınırlandırıcı yargılardır. Bu yargılar doğrudan bilinçaltınıza gider ve yaşamınızın bir motifi haline gelir.Bilinaçltına yerleşecek her ifade için sorumluluk almanız gerekir. Hayatınızı şekillendiren televizyon, radyoda duyduklarınız da dahil olmak üzere hayatın her alanında karşınıza çıkan ifadelerdir.Bu ifadeler biliçaltınızda yeretmeden kendinize tekrar edeceğiniz İPTAL sözcüğü ile bunları yok edebilir,etkisiz hale getirebilirsiniz.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 04:49 PM   #18 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

ÜÇÜNCÜ ADIM : TASARLA VE YARAT

İşte başından beri beklediğiniz adıma sıra geldi. Aslına bakarsanız herkes bu adımı en başta ,henüz hiçbir hazırlık aşamasından geçmeden atmak ister.Oysa bu çok yanlış olurdu.Çünkü ilk iki aşamada yaratmanız gereken ortamı ,değişime kendinizi olması gerektiği gibi hazırlamazsanız adımların hiçbir yararı olmayacaktır.Bir değişim gerçekleştirseniz bile bu adımları hakkını vererek geçmediğiniz takdirde değişiminiz kırılgan olacak,kalıcı olmayacaktır. Bu yüzden önce sorumluluklarınızı farkedip karşınıza çıkabilecek veya halihazırda çıkmış olan engelleri tespit edip eledikten sonra yeni hayatınızın temellerini atmak üzere bir tasarım,bir plan yapmaya başlayabilirsiniz .İstediğiniz sonuçları almanızı sağlayacak bir plan.

ARAÇLAR VE KAYNAKLAR

Şimdi sıra, izlenimlerinizle yaratmak istediğiniz dünyayı gerçek yapmak için kullanacağınız araçların ve kaynakların ortaya çıkarılmasına geldi. Dünyadaki herkes kendi dünyalarını yaratmak için bu araçları ve kaynakları kullanıyor.Zengin insanlar, ünlüler,üstdüzey iş adamları,sanatçılar..Hepsinin aynı araç ve kaynakları kullandığından kuşkunuz olmasın.İşte bu, herkesin kullandığı kendi evrenimizi oluşturmamıza yardım edecek olan araç ,

• Seçimlerimiz ve kararlarımız
• Duygu ve düşüncelerimiz
• Davranış ve inançlarımız


Evet,nasıl herkes bu araçlara sahipse siz de sahipsiniz.Ve herkes gibi sizin de ulaşabileceğiniz kaynaklar ise,


• İlham kaynağı :Özlemini çektiğiniz canı gönülden istediğiniz arzunuz
• Vizyon : Arzunuza kavuştuğunuzda resmettiğiniz değişime ilişkin vizyon
• Tatmin :Arzunuzun gerçekleşeceğine dair beklentiniz ve umudunuz

Barry battaniyesine sarılmış Linus fotografına bakarken,kendisinin sigara içme nedeninin ,Linus ‘un bataniyesine sarılma nedeniyle aynı olduğunu farketti.Sigara onun için bir örtüydü.Kendi kendine sigarayı erkekliğin simgesi olduğu ve çekici göründüğü için içtiğine inandırmış olsa da aslında sigarayı sosyal ortamlarda kendini ne zaman rahatsız hissetse o zaman oyalanmak için içtiğini farketti. Bu tip zamanlarda sigarasını paketten çıkarıyor,yavaş ve sakin bir şekilde altın çakmağı ile sigarasını yakıyor ve içiyordu. Bu onun için bir aktiviteydi.Bu sayede bir eylemde bulunmuş ,bir hedefe yönelik hareket ettiğini göstermiş oluyor,kendini garip hissetmiyordu.Sigara içmeye bu perspektiften bakıp yaptığı şeyinne kadar anlamsız olduğunu farkedince sigara içmek cazibesini yitirmeye başlıyordu.Kolajındaki diğer resimleri de teker teker inceledi ve herbir sembole duygusal açıdan baktı,her sembolü çözdüğünde o sigara içmeye ilşkin fikri değişiyordu.

Buna rağmen Barry sigarayı bırakabileceğinden emin değildi.Bu meseleyi zihninde çözmüş olsa bile vücudu sigaraya bağımlı hale gelmişti.İçmediği zaman sigarasızlığın başına vuracağını biliyordu.Derinlerde sigarayı bırakabileceğine inanmıyordu.

İnançlar herşeyden önce gelir.Yani önce inançlarınız var olur daha sonra bunlar gerçeğe dönüşür. Örneğin 5 adım sürecinin size yararlı olacağına inanırsınız veya inanmazsınız.Hangi seçeneğe inanıyorsanız bu sizin için gerçek olacaktır.Çünkü tüm gerçekler sizin inanışınıza göre değişir,sizin inanışınıza bağlıdır.

Öyleyse inançlarınızı arzularınıza göre düzenlemelisiniz.Eğer arzularınızla uyuşmuyorsa inançlarınızı değiştirin.

Aslına bakarsanız tüm inançlar bilinçaltında sakladığınız gerçeklerdir.Bu yüzden bilinçaltınız
bu gerçeklere uymayan herhangi birşeyin olmasını,gerçekleşmesini engeller.

Hepimiz güneşin doğudan doğup batıdan battığını biliriz.Dünyanın her gün güneşin etrafında döndüğüne dair hemfikirizdir.İnsanların düyanın işleyişiyle ilgili inaçları vardır.Bu inançların bazıları olumsuz önyargılara dönüşürler.Örneğin kimi insan piyangonun asla kendisine çıkmayacağını düşünür, kimisi keyif alarak yapabileceği bir işin olmadığını ..Psikologlar insanların inandığını yaşadığını söylerler,insanların kendini gerçekleştirmesi sözkonusu olduğunda inançlar kehanetler gibi işlev görür.

Arzuladıklarınızın karşısında duran inançlar ve sabit fikirler doğası gereği izlenimlerinizi ve fikirleriniz etkilerler.Sonuçta bu sabit fikirler önünüze engel olarak çıkarlar.Kuantum enerji dalgaları size arzu etmediğiniz parçacıkları getirir.

İnanç,olacakları önceden gören bir kahin gibidir.Bir şeyi yapamayacağınıza inanırsanız,yapamamanıza aslında bu inanış sebep olur.Bu durumda inanışlarınızı incelemeniz çok önemlidir.Onları sadece ortaya çıkartmakla kalmayın inançlarınızı tanımlayın,sebep sonuç ilişkilerini ve ayrıntılarını inceleyin.Tam olarak neye inandığınızı gün ışığına çıkartın.Neye inandığınızı bulmanın bir yolu da, kendi dünyanıza, etrafınıza, ve yaşamınıza bakmaktır.

Yaşamınızdaki herşeyi inanışlarınız yönlendirir.Arzularınızla çakışan inançlarınız hayal kırıklığı yaratır.Çünkü en başından arzularınızın gerçekleşmeyeceğine inanmışsınızdır.Ve bu durumda da gerçekleşmeyecektir.Örneğin yeni bir iş arıyorsunuz ancak içten içe işe alınacağınıza inanmıyorsanız her başarısız geçeniş görüşmesi sonunda daha büyük hayal kırıklığına kapılır daha büyük üzüntü yaşarsınız.

Fakat unutmayın inançlar esnek değildir.Bir kere bilinçaltınıza kazınmış olan inançlarınızı oradan çıkarıp düzeltip,değiştirip yerine koymalısınız.Orada kalacaktır.

Değişim aşamasına geçmeden önce arzularınızla çakışan inançlarınızı ortaya çıkartın.Bu inanışınızı düzeltmeden veya değiştirmeden başarıya ulaşmanız mümkün olmayacaktır.Bunu unutmayın

Çoğu insanın yaptığı gibi kolaya kaçmayın,yani inanışlarınızla çakışmasın diye arzularınızdan vazgeçmeyin,sizi başarısızlığa ve mutsuzluğa iten şey arzularınız değil,inançlarınızdır.Bu yüzden değişmesi gereken inançlarınızdır.İnançlarıız aslında sizi ve dünyanızı korurlar onları yönetin ve ,neye inanacağınıza kendiniz karar verin.İnançlarınızın dünyanızı kontrol etmesini engelleyin Her zaman arzularınıza sahip çıkın onlara yakın olun,onlardan vazgeçmeyin.

__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 05:11 PM   #19 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

Bir inancı değiştirmek ,meditatif bir hale girmek ve kendinizi görüntülemek için aşağıdaki meditasyonu uygulayabilirsiniz

DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN KENDİNİZE İZİN VERİN:

1 ) Güvenli bölgenizde rahatlayın ve gevşeyin.Günün hangi zamanında olduğunuza dikkat edin.Bir an için etrafınıza bakın.Ortamdaki ayrıntılara dikkat edin.Güvende hissetmenin getirdiği huzuru hissedin ve rahatlayın.

2) Şimdi güvenli bölgenizden dışarı çıkın ve yeni bir yere doğru yönelin.Bir noktada bir mağara göreceksiniz.Bu mağaraya girin.Gözlerinizin karanlığa alışması için biraz bekleyin.Kayaların arasından yolunuzu bulmaya çalışın ve tepeden gelen ışıktan yararlanın.Havanın serinliğini teninizde hissedin.Toprağın kokusunu duymaya ,ayaklarınızın altındaki toprağın ne kadar sert oldugunu hissetmeye çalışın.Duvarların arasından aydınlık ve açıklık bir alana geldiğinizi görün.El değmemiş,keşfedilmemiş bir kaynağa ulaştığınızı hissedin.Burası inaçlarınızı değiştireceğiniz yer.Duvarın kenarında asılı duran ve bir kurdeleyle bağlanmış eski bir parşomene benzeyen kağıd alın.Kurdeleyi açın.Kağıdın üzerinde yazan yazıyı okuyun.

Bu yazı Barry’e şöyle demişti: “ Sigara içmeyi bırakamazsın.”

3)Kağıdın yanında duran büyük kırmızı kalemi alın ve yazının üzerine büyük bir çarpı işareti çizin.Yazının üstüne büyük harfle İPTAL yazın .Kağıdı yırtın ve küçük parçalara bölün.Bunu keyifle yapın.


4)Bir sonraki aşamada kayanın üstünde duran kibrit kutusunu alın ve parşomen parçacıklarını küle dönüşünceye kadar yakın.Boş bir kağıt çıkartıp kırmızı kalemle değişim için dileğinizi yazın.

Barry yeni kağıda “Sigara içmeyi bırakabilirim” yazmıştı.


5)Dikkat etmeniz gereken nokta kağıda yazacağınız yeni ifade parçalara ayırdıgınız kağıttaki ifadenin tam zıttı olmalıdır. Cümle yapısı burada önemlidir.Cümel yapısının aynı kalması gerekir.


Örneğin eğer Barry “sigarayı bırakacağım” diye yazmış olsaydı bu işe yaramayacaktı.

Yeni kağıdı eskisi gibi kurdeleyle kayaya asın ve yüksek sesle okuyun.Kağıdın düşmeyeceğinden eminolun.



Barry bu meditasyonu uyguladı,aşamaları birer birer tamamladı.Kağıda yazdığı yazıyı birkaç defa yüksek sesle tekrarladı.”Sigarayı bırakabilirim” yazıyordu.Her seferinde sesi daha ikna edici oluyordu.Sonuncusunda tamamen ikna olduguna inandı ve meditasyonu tamamladı.

Siz de bu noktada geldiğiniz yoldan geri dönerek mağaradan çıkabilir ,meditasyonu tamamlayabilirisiniz..
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-08-2008, 11:55 PM   #20 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 88
Tesekkür: 888
89 Mesajinıza toplam 486 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ruhsal will become famous soon enoughruhsal will become famous soon enough
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

okurken adım adım uyguladım söylenenleri. bilinçaltımla tanışmak ilginç bir deneyim oldu. dedektif kılığında sürekli beni takip ediyordu. şapka, siyah gözlük, pardesü
çok sevdiğim bir cafe var. orada tekbaşına oturuyorken onu yine farkettim ve yanıma çağırdım. konuştuk. neden bu kadar teferruata gerek duyduğunu sordum. gerginliğe gerek yoktu bence. illa beni takip etmek istiyorsa bunu daha sevimli ve gizlenmeden yapabilirdi. peki dedi. gözlüğü ve şapkayı çıkardı. pardesünün kuşağını ve düğmelerini çözdü. sarışın, olgun, önyargısız bir tipti.
niye beni dedektif kılığında takip ettiğini sordum. görev verildiğini ima etti. kimin görev verdiğini sormadım ama bana hissettirdiği şet takip ettirenin üst benliğim yada yüksek benliğim olduğu idi. ön yargılarımı aştığıma, imajine ettiğim durum ve duyguları, mutluluğu yaşamıma gerçekten katmış olduğuma dair deliller sunması istenmişti dedektiften.
ben -peki dedim nasıl bir izlenime kapıldın benimle ilgili olarak? dedim. gülümsedi. başarmışsın. tebrik ederim dedi. gerildiğim ve pozitif güce ihtiyacım olduğu her durumda hemen kendisiyle konuşmamı ve bu buluşmaları arasıra yaparak işbirliği ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi.
ayağa kalktı, elimi dostça ve kavrayarak sıktı. şapka, gözlük ve pardesüyü kocaman çöp kovasına attı. bana dönüp göz kırptı, gülümsedi. bu - her zaman yanındayım- gülümseyişi idi. arkasını dönüp, merdivenleri inerek uzaklaştı..
gerçekten ilginç bir deneyim oldu benim için. teşekkürler pamukk
__________________
"Bilgi, öğrendiklerimden sonra unuttuklarımdan arta kalandır."
ruhsal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

Kültür ve Sosyal Aktivite ve Kitaplar Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız YERİNE KOYMALAR Gerçeği Görmezden Gelmek : Kendinize bir sorun,istediğiniz değişimi gerçekleştirmemenize engel olan görmezden geldiğiniz gerçek nedir? George ‘un kaçırdığı şey, sahip olmak istediği duygusal ilişki için gereken sorumluluğu almaktı.Duygusal bir ilişki yaşamak istiyor ancak bunun için hiçbir sorumluluk almadığı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kitaplar telkin cd indir izle İstanbul Kitaplar nerededir kimdir Kitaplar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kitaplar hipnoz Kitaplar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kitaplar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kitaplar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.