Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Genel Kişisel Gelişim Cd'leri > Karizma

Uyarılar

KARİZMA NEDİR??

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri ve Karizma KARİZMA NEDİR?? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız KARİZMA NEDİR? BEYNİN İÇİNDEKİ BİLGİLERİN VE KENDİNE GÜVEN HİSSİNİN BEDEN DİLİNE YANSIMASI . En doğru tarif bu geldi bana. Neden mi? Anlatayım. Bir insanın marka giyinmesi, en pahalı mağazadan alışveriş yapması, 2 tane üniversite bitirmiş olması karizmatik olması için yeterli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Karizma telkin cd indir izle İstanbul Karizma nerededir kimdir Karizma çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Karizma hipnoz Karizma olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Karizma hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Karizma kuantum düşünce kitap haberi

KARİZMA NEDİR??

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2010, 10:40 AM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 24
81 Mesajinıza toplam 572 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura about
Standart KARİZMA NEDİR??

KARİZMA NEDİR? BEYNİN İÇİNDEKİ BİLGİLERİN VE KENDİNE GÜVEN HİSSİNİN BEDEN DİLİNE YANSIMASI.

En doğru tarif bu geldi bana. Neden mi? Anlatayım. Bir insanın marka giyinmesi, en pahalı mağazadan alışveriş yapması, 2 tane üniversite bitirmiş olması karizmatik olması için yeterli değil.
Şaşırdınız değil mi? Evet ben de gençliğimde bunun aksini düşünüyordum. Onun için gençliğimde marka giymek daha çok hoşuma giderdi. Yıllar sonra baktım ki, marka giydiğim zaman bile yaşamadığım olayları şimdi yaşıyorum. Şimdi marka merakım kalmadı. Önemli olanın marka değil giyimdeki uyum olduğunu gördüm. Sakın bu markalaşmaya karşı olduğum anlamına gelmesin. Markalaşmayı sadece kaliteli hizmet açısından alıyorum. Marka olan şirketler müşteriye daha saygılıdır, müşterinin hakları daima saklıdır. Kişiye göre değil,, tüm müşteriye aynı davranış biçimini uygulanır....vs. Ama marka olmanın bedeli de ağırdır bilirsiniz. Dolayısıyla çok emek verdiği ürünün fiyatı da pahalıdır. Çünkü satıştan sonra bile hizmet devam eder. Tamam bunların hepsi güzel, asla kötü demiyorum ama o kadar param olmazsa ne olacak. En az ile yetinerek yaşamak zorundayım. Gerektiği zaman pazardan bile alıveriş edilebilir ki ben çok ediyorum. Peki, güzel giyinmek fark edilmek için önemli değil mi yani?
Önemli olmaz mı hiç hem de çok önemli. E peki ne demek istiyorsun? Şunu demek istiyorum. Önemli olan ucuz ya da pahalı uyumu yakalamak. Buradaki en önemli vurgulamak istediğim renk uyumu. Bluzunuz çok pahalı bir marka olabilir. Etek ya da pantolon da çok pahalı ve çok kaliteli olabilir. Ama arada renk uyumu yoksa rezil bir kıyafet haline gelir. Ayrıca bütün bu giysiler içinde çok sade de olabilirsiniz. Ama tarzınızı oluşturmanız gerekli bence. Giydiğiniz giysinin içinde kendinizi çok rahat hissetmelisiniz. Ve mutlaka en basit bir eşofman bile giyseniz mutlaka boynunuza bir fular ya da bir kolye ya da başınıza bir bant gibi bir çarpıcılık yapın. Ama bunları yaparken renk uyumuna dikkat edin.
Yani ben bunları yapınca karizmatik olur muyum diyeceksiniz. Hayır öyle bir tane kolye ya da fular takmakla olunmuyor tabii. Ama en azından barajı aşarsınız. Gerisi nedir peki?
Gerisi, beynimizin içini doldurmamız gerekli. Yani kendine güven hissi önemli. Bilgi bunun çoğunu yapar. Ama ben şöyle bir insan tanıyorum; üniversite mezunu, 2 lisanı var. Ama ismini sor, zor söylüyor. Bu tıp doktorunun alanına giren bir konu. O alana girmek istemiyorum.
Eğer psikolojik bir hastalığımız yoksa giyimimizdeki hoşluğu yani uyumu yakalayabilirsek, beynimizin içini bize gerekli olan (en azından ilk etapta) bilgi ile doldurursak bu durum davranışlarımıza yansıyacaktır. İşte o zaman bizim için de çok karizmatik birisi diyebilirler. Çevremizde de dikkat çekebilirsiniz. En önemlisi fark edilmek. Sıradan olmamak gerekli. Hiç unutmam bir televizyon programında Sezen Aksu şöyle demişti "Anneannem rahmetli hep şunu söylerdi. Asla sıradan olmam. Herkesten bir farkım olmalı mutlaka. Ben de onun sözünü dinliyorum. Ben sıradan bir kadın değilim." Ben de aynı şeyi düşünüyorum.
Dün yaşadığım bir olay karşısında şaşırdım kaldım. Dün teknolojik bir alışveriş yapmak için büyük bir mağazaya gittim. Bir adet yazıcı almak istedim. Ne istediğimi daha önce araştırmıştım. Gerek internetten gerekse bir gün önce aynı mağazaya giderek bütün ürünleri incelemiş kararımı vermiştim. Dün ne istediğimi bilerek mağazadan içeri girdim ve şu model yazıcıyı istiyorum dedim. Hemen çıkardılar. Kasaya gittim. Bana alışverişte yardım eden görevli ürünü paketledi kredi kartımı uzattım. Bu kadar çabuk alışveriş etmeme ya da bu kadar çabuk karar vermeme şaşırdığından olsa gerek sohbet etmeye başladı. Ben de izah etmek ya da sohbet ortamı açmak için şöyle dedim;
-Ne alacağıma karar vermek için dün buraya gelmiştim. Bütün ürünleri inceledim. Onun için bugün alışveriş kolay oldu.
-Biliyorum dedi
-Neyi biliyorsun dedim
-Dün buraya geldiniz, ürünleri incelediniz ve gittiniz. Sizi fark etmiştim.

İnanamadım. Çünkü ben oraya gitmeden önce internetten her türlü araştırmamı yapmış ve bu işleri iyi bilen dostlarımdan bilgileri almıştım zaten. Sadece ürünlere bakıp çıkmak yetmişti bana. Üstelik çok kalabalık alışveriş kitlesi olan bir mağazadır. Buna rağmen fark edilmek :) Bu tip olayları çok fazla yaşıyorum. Geçen hafta da arabamla ışıklarda durmuştum ki, yanımdaki arabadaki kadının telaş içinde camı açmakla uğraştığını gördüm. Camı açtı ve aynı anda yeşil ışık yandı ve arabalar harekete geçti. Kadın ve yanında da bir kadın daha bana seslendiler "Harikasınız, ışık saçıyorsunuz :)" Ve arabalar hızla hareket etti bir dakika sonra arabayı kaybettim.
Ben 20 yaşında 90-60-90 bir genç kız değilim. Bu sadece pozitif enerjinin dışa yansıması. Fark edilmek için özel bir çabam yok. Ama tarz oturmuş artık. Farklı bir tarz. Bir büyük holdingin en tepelerinde görevli bir arkadaşım var. Kendisi giyimine çok özen gösterir. Bazen bana şöyle der "Bu kıyafetin harika olmuş. Ama ben giyemem. Bana yakışmaz. Bu tarz meselesi. Senin, tarzına uygun."
Demek ki bir tarzım var. İşte bu fark yaratan bir duruş biçimini de arkasından getiriyor. Biraz da söyleyecek sözün varsa kapıların önünde açılması çok kolay artık. Ama gerçek mücadele bundan sonra başlıyor çünkü buradan sonra kendini fikirlerin ile kabul ettirmen gerekli. Anadolu’da şöyle bir atasözü vardır; İnsanlar kıyafetleri ile ağırlanırlar, fikirleri ile uğurlanırlar.
Gördüğünüz gibi ilk barajı geçmek için dış görünüş çok önemli ama daha sonra yerini bilgiye bırakamıyorsa arkanızdan sadece şu söylenir; Süslü kokona :)
Ben sadece süslü kokona diye tanınmak istemiyorum. Kültürlü bir süslü kokona olabilirim. Buna itirazım yok :)

Tülay BİLİN

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

rimdeng2121 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-04-2010, 06:35 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
ercanqur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 39
Tesekkür: 6
33 Mesajinıza toplam 150 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ercanqur is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

Çok Doğru TeßrikLer.
ercanqur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-04-2010, 09:08 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
spawnix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 57
Tesekkür: 23
56 Mesajinıza toplam 288 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
spawnix is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

tam adamına sordun karizmanın tanımı benden sorulur:P

arkadaşa kesinlikle katılıyorum marka tutkusu çok yanlış karizma duygusu insana doğuştan verilen bir nimet bana göre. giyinmesini bildikten sonra karizma aslında çok kolay fakat bu karizmayıda taşımakta önemli etrafımız çakma karizmalarla dolu ben bu tür insanlara çok gülüyorum
spawnix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2010, 12:10 PM   #4 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 205
Tesekkür: 96
221 Mesajinıza toplam 1,301 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
master8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura about
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

Karizma deyince benim aklıma hep Mitsubishi Carisma ve Kurtlar Vadisi geliyor...Oysa eskiden aklıma Mustafa Kemal gelirdi,gerçek bir karizmatik lider,çok etkileyici ve hala öyledir...ama karizmatik kelimesi sonra karizmaya dönüştü ve kökeni Fransızca olan bu kelimenin anlamı "etkileyici" olmasına rağmen başka bir anlam bütünü ona yüklendi....Karizmatik olmak öyle giyim kuşamla değil ancak ruhunuzun büyüklüğünü ve gücünüzü heran farketmenizle mümkündür...Mustafa Kemal bunun en iyi örneklerinden biridir bana göre...Karizmatik olmak için ortaya büyük bir iş veya eser koymak gerekiyor,günlük hayattaki insanlar karizmatik olmaktan çok şık ve etkileyici olabilirler...Kültürlü ve bakımlı kadına kim itiraz edebilir ki? Ama mümkünse süslü kokona olmayın be,onlar pek berbat oluyorlar...karizması olmaz onların...
master8566 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-04-2010, 10:20 AM   #5 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 8 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
blondal is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

bir birey en az bir hususta söz sahibi yada sözu dinlenen bir konuma sahipse yada davranışları ile bir çok kişiden farklılaşıyor ise bu kişiye karizmatik insan bu olguların tamamınada karizma denir.
blondal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:36 PM   #6 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Mesajlar: 6
Tesekkür: 1
6 Mesajinıza toplam 10 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
magicplod is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

Kişisel Çekim Gücü – Karizma başkalarını fiziksel, duygusal ve entelektüel bağlamda temas sağlayarak etkileme yeteneğidir.
Basit bir anlatımla, Kişisel Çekim Gücü – Karizma sizi tanımayan insanlara bile sizi sevdiren yetenektir. Bu özel sihir üstün başarıyı hedefleyen kişiye başkalarını etkileme ve ikna etme gücünü verir.
Buna doğuştan sahip olmalı mısınız?
Kesinlikle hayır, diyor günümüzün en saygın kişisel gelişim uzmanlarından Tony Alessandra. Siz ister bir CEO, ister bir memur olun, ister bir mühendis ister, bir girişimci ya da bir mağaza yöneticisi, Kişisel Çekim Gücü – Karizma hızlı öğrenilebilir bir yetenektir.
Kişisel Çekim Gücü – Karizma’nın Sihirli 7 Anahtarı
. Güçlü ve pozitif bir ilk izlenim yaratmak
. Konuşma sanatında ustalaşmak
. Doğru dinlemenin becerisini geliştirmek
. Daha fazla ikna edici olmak
. Zaman ve mekanı kendi avantajınıza kullanmak
. Uyumluluğunuzu en yüksek seviyeye çıkarmak
. Vizyon ve fikirlerinizi geliştirmek
“Önderlik etmek için tutku, şevk, coşku heyecana ihtiyaç duyarsınız, bu özelliklerin mutlaka olması gerekir.”
Robert B. Horton, Standart Oil Eski Başkan
magicplod isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:37 PM   #7 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Mesajlar: 6
Tesekkür: 1
6 Mesajinıza toplam 10 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
magicplod is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

HERKES
KARİZMAYA SAHİP OLABİLİR
SADECE…
Bir odaya girdiğinizde hemen birkaç kişiden oluşan bir kalabalık arasında hararetli bir konuşmayı fark ediyorsunuz. Onların enerjisi sizi cezp ediyor ve onlara katılmaya niyetleniyorsunuz. Sonra aralarından birinin dönüp bir başkasıyla konuştuğunu görüyorsunuz. Başlangıçtaki grup dağılır ve söz konusu kişi yine hemen bir diğer yüksekenerjili grubun odağı haline gelir. Tekrar ve tekrar, gece boyunca onun, tıpkı pervanelerin ışığın etrafında dönmesi gibi başkalarını hiç çaba sarf etmeden kendisine çektiğini seyredersiniz. ‘ Bu kişinin başkalarını böylesine kolaylıkla kendisine çeken
özelliği nedir? Nasıl, görünürde hiç çabalamadan, her zaman ilgi
odağı olmayı başarmaktadır?
Ya da işyerinde, eşit eğitimli ve deneyimli iki yöneticiye benzer grup görevlerinin sorumluluğu verilmiştir. Fakat, sonuçlar büyük ölçüde farklılıklar gösterir. Bunlardan biri zorluklar içinde debelenir ve önemli bir (eslim tarihini kaçırır. Diğeri hemen bir ekip olarak birleşir ve öyle çarpıcı bir rapor oluşturur ki, kapsadığı fikirlerin genişliği, derinliği ve berraklığı herkesin ilgisini çeker.
Neden bir yönetici başarılı olurken, meslektaşı birlikte çalış tığı kişilerle bağlantı kurmakla başarısız kalır? Neden bunlardan birisi kendisiyle çalışanların işini sürekli denetleme gereksinimi duyarken diğer yönetici sadece çalışanlarına doğru yönü göstermekte ve bunlar da başarılı olmaktadır?
Bu başarılı insanlar sadece şanslı değildir. Çekici bir konuşmacı ile mükemmel etkin yöneticinin ortak özelliği muazzam bir karizmaya sahip olmalarıdır. Fakat bu tanrıların zahmetsizce verdikleri bir ödül değildir, doğuştan buna sahip olmaları zorunlu değildir.
Fakat bu, sosyal beceri ya da araçların bir araya toplanmasıdır. Kolektif olarak, bu nitelikler bazen kişisel manyetizma olarak da anılır. Bunu bilmeyebilirsiniz, fakat bu nitelikler, bu araçlar sizin içinizde de mevcuttur, sadece geliştirilmeyi, bilenmeyi beklemektedir.
Ve bu yetenekleri kullanmanın harikuladeliği ise, sizi güçlü kılarken başkalarını zayıflatmamasıdır. Çünkü burada söz ettiğim güç kişiler arası etkileşimdir hükümdarların ya da generallerin ya da emir veren diğer diktatörlerin gücü değildir. Bunun yerine ben, insanlarla etkin olma gücünden söz ediyorum. Ben burada kişiler arası vasıtalarla güç elde etmekten söz ediyorum, bunlar uygun vasıtalardır, başkalarının gücünü çalmayan fakat size ve onlara olumlu sonuçlara ulaşma gücünü veren vasıtalardır
ÇEKİM GÜCÜNÜZÜ (KARİZMANIZI) GELİŞTİRMEK
Fakat öte yanda, iyi olan hiçbir şey kolaylıkla elde edilmez. Ve siz içinizde gözükmeyen bir karizmaya sahipken, bunu geliştirmek otomatik değildir. Bunun için gerekli zamanı harcamaya ve becerilerinizi keskinleştirmek için çabalamaya motivasyonunuz olmalı ve hazırlıklı olmalısınız.
Yıllarca, bazı kişilerin başkalarına kıyasla neden daha fazla karizmatik göründüklerini inceledim. Bu kitap hem ünlü hem tanınmayan örnekleri kullanarak karizmatik insanların ortak pay taştıklarına inandığım özelliklen açıklayacaktır. Daha da önemlisi, karizmanızı geliştirme yöntemleri hakkında birçok, birçok öneride bulunacağım.
İlk önce, karizmayı genel olarak irdeleyeceğiz. Bunun temel öğeleri nelerdir? Bu kavram nereden kaynaklanır? Neden bunun hakkında bu denli karmaşa hakimdir?
Sonra, söz konusu yetenekleri ele almadan önce, neden karizmanın şimdi, eskiden hiç olmadığı kadar önemli olduğunu sorgulayacağız. Nasıl hakiki kişisel manyetizmanın, unvanınızdan ya da köşe başında bir ofisiniz olup olmamasından, masanızın büyüklüğünden ya da maaşınızın dolgunluğundan değil de kendi içinizden yayıldığını göreceksiniz.
Sonra, bölüm 3 ile başlayarak, karizma için yedi anahtarı incelemeye başlayacağız. Bu yedi bölümden her biri, kendinizi bu hususta ölçmek için. Hızlı bir Test ya da özdeğerlendirmeyi içerecektir.
Şüphesiz, büyük kişisel manyetizmaya sahip olmak için, becerikli bir iletişimci olmalısınız. Dolayısıyla, şu hususlardaki becerilerinizi nasıl iyileştireceğinize ilişkin bölümleri göreceksiniz:
o Konuşmak
o Dinlemek
o İkna etmek
o Başkalarına uyumlu olmak
Fakat iletişim sadece ne söylediğiniz ya da nasıl söylediğinizden çok daha fazlasıdır. Biz daha az belirgin biçimlerde de iletişimde bulunuruz:
o En iyi “sessiz mesaj” ya da imajı vermek
o Mekân ve zamanı kendi avantajınıza kullanmak
o Vizyon ve fikirlerinizi geliştirmek.
Burada yer alan birçok öneri ve örneklere ek olarak, her bö lümün sonunda, söz konusu belirli yeteneğe hızlakavuşmak için farklı on fikir daha bulacaksınız. Nihayet, Bölüm 10, “Olabileceğiniz en iyiye doğru son bir hatırlatma” kişisel çekim gücünüzü olabildiğince büyütmek için bir diğer spesifik on yöntem sunacaktır.
Bu kitap boyunca, diğer insanların hakkınızda ne düşündüğünü söylemeleri için teşvik edileceksiniz. Çünkü çoğunlukla bizim kendimizi nasıl gördüğümüz ile başkalarının bizi nasıl gördüğü arasında uçurum mevcuttur. Siz örneğin bir konuşmacı olarak kendinizi oldukça düşük derecelendirebilirsiniz, çünkü bir konuşma yaptığınızda gergin olduğunuzu bilirsiniz. Öte yandan dinleyicileriniz, sizin iyi bir sunum yaptığınızı düşünebilirler. (Kuşkusuz, her zaman bunun tam tersi olasılığı da mevcuttur: Siz kendinizin muhteşem olduğunu düşünürken, çoğunlukla insanlar sıkıcı olduğunuzu düşünebilirler!)
Başkalarından geri feedback için fikir almanız önemli olacaktır. Ve bunların doğru insanlar olması gerekir, size hakikati söyleyecek insanlar olmalıdır. Geri bildirim sayesinde kendinize dair 360derecelik bir resme resim eklemek isteyeceğiniz söylenebilir. Dolayısıyla işte, evde, tenis sahasında ya da başkalarıyla karıştığınız her yerde sizi tanıyan kişilerden geri feedback istemelisiniz. Bu bağlamda herkesin samimi olmanın yanında, söz konusu durumda sizin davranışınızı tanıdığından da emin olma
Kısaca, bu kitap siz ister bir CEO ister bir memur, isler bir mühendis ya da bir çırak olun, kendi kişisel çekim gücünüzü en üst seviyeye çıkarmak amacıyla tasarlandı. Biz hepimiz bu yeteneklere ihtiyaç duyarız, çünkü bunlar güven ve adanmanın oluşumuna destek olur. Ve güven ve adanma her başarılı çabanın temel taşlarıdır. Bunlar olmadan, organizasyonlar iyi işlemez, koalisyonlar yapılanmaz, işbirliği oluşmaz, fikirler ve tutumlar değişmez ve kariyerler nadiren yol alır.
magicplod isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:38 PM   #8 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Mesajlar: 6
Tesekkür: 1
6 Mesajinıza toplam 10 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
magicplod is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

KARİZMA: NEDİR? SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR?
Bir şirket konferans salonunda ter içinde sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. Ve kuşkusuz, bu büyük danışmanlık işi için hassas biçimde rekabet olanağınızı ölçüyorsunuz. Sonra, bir kişi ayağa kalkıp sunumunu vermeye hazırlanıyorve, ahh! İşte bir kader anı.
Kendisi öyle büyük incelik ve Özgüvenle hareket ediyor ki salon sessizleşiyor ve kendisi mikrofona yaklaşırken bütün bakışlar ona doğru dönüyor. Dengeli ve güvenli görünerek, gülümsüyor ve sonra konuşmasına başlıyor. Anında, iyi olduğu açıkça belli oluyor ve kendisiyle birlikte salondaki herkes de bunu biliyor. Kendi güçlü, ölçülü sesi, rahat ses tonu, belirgin telaffuzlu ve iyi seçilmiş sözcükleri, hatta şık fakat mütevazı görünümü, kalabalığı cezbeder görünüyor.
Vay! Bu kişi kimdir, diye düşünüyorsunuz? Ve bunun sadece ne söylediği ya da nasıl göründüğüne dayanmadığım anlıyorsunuz. Tüm varlığı söz konusudur. Parlak bir kıyafet giymiş olsaydı bile daha fazla çarpıcı olmazdı!
Fakat konuşmasını dinledikçe imrenme duygunuzun yerini hayranlığa bıraktığını hissediyorsunuz. Çünkü sizi ve diğerlerini sadece rasyonel biçimde değil fakat duygusal, içten bir tarzda da etkiliyor. Konuşma ritmi hızlandığında ve sesi ile hareketleri açıklamalarının en üst noktasına yaklaştığına işaret ettiğinde, büyük tutkuyla sunduğu fikirlerin içinde yüzdüğünüzü hissedersiniz öyle ki, kendisi size rakip olsun ya da olmasın, eğer sizi götürmek istediği yer bir yamyamlar toplantısı olsa bile onu sonuna kadar izlemeye karar verirsiniz. İşte bu kişi, bunu biliyor!
ZİHİN VE DUYGULARA HİTAP ETMEK
Kendi coşkularıyla size esin kaynağı olan ve enerjileriyle size motivasyon sağlayan, duygularınıza olduğu kadar zihninize de hitap eden insanlarla olasılıkla karşılaştınız. Ve siz, gönüllü olarak onlara çekildiğinizi ve belki de onların amaçlarını gerçekleştirmek için beklentilerin ötesinde performans gösterdiğinizi fark ettiniz.
Fakat siz kendinize sordunuz mu: Bu tür bir mükemmelliğin kaynağı nedir? Bunun oluşmasını sağlayan kuvvetler nelerdir? Bu erkek ve kadınları kişisel çekim gücü ile bu denli donatan nedir?
Bu sadece iyi konuşmaktan mı kaynaklanır? Ya da bunlar sosyal açıdan becerikli olup her tür kişilik ve duruma yumuşakça uyma yeteneğine mi sahipler? Ya da sadece onların çevresinde olmakla iyi hissetmemizi sağlayan çekici, heyecan verici bir imaj yansıtmayı nasıl başardıkları onların sırrı mıdır?
Gerçekte, bu hepsini de içerir ve daha fazlasını da. Ve daha iyi bir terimin yokluğunda, genelde bu tür nitelikleri karizma sözcüğü altında sınıflandırırız.
Karizmayı belirtmek kolaydır, fakat bunu betimlemek zordur. Bunu bir tanımlamaya sığdırmak tıpkı Amcrika’y1 ya da mutluluğu ya da muhteşem bir yemeği ya da muazzam bir tatili neyin oluşturduğunu tanımlamaya çalışmaya benzer. Bu hususta sorduğunuz herkes farklı bir fikre sahiptir ve hepsi de, en azından kendilerine göre doğrudur.
Benim tanımım ise: Kişisel çekim gücü başkalarını onlarla fiziksel, duygusal ve entelektüel bağlamda temas sağlayarak etki Kısaca, bu insanların sizi sevmesini sağlayan şeydir hatta sizin hakkınızda pek fazla şey bilmeseler bile. Bu kişisel çekim gücü (bu terimi karizma ile karşılıklı dönüşümlü olarak kullanıyorum) topluluk Önünde olanlarda örneğin politikacılarda ya da günlük yaşamın kişisel karşılaşmalarında olabilir, örneğin sizi son derece rahatlatan ve değerli olduğunuzu hissettiren öyle ki fazladan birkaç kilometreyi memnuniyetle kat edip dükkanına uğradığınız işyeri sahibi gibi.
Harvard antropologu Charles Lindholm, karizmanın her iki seviyede de, “mecburi, zorlayan, açıklanamaz duygusal bir bağ” içerdiğini yazıyor. Kendisi, karizmanın kişiye özgü bir şey olduğu düşünülürken, bunun ancak başkalarıyla karşılıklı etkileşimde ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Lindholm, “karizmanın, her şeyden öle, lider ve hayran izleyicinin bir ilişkisi, karşılıklı birleşmesi olduğunu ” söylüyor.
İşte bir lideri oluşturan da bu bağlantıları kurmaktır. Lider ve izleyici arasındaki bu süreci bir enerjifeedback halkasına benzetirim. Siz insanlarla bağlantı kurduğunuzda, enerji her iki yöne de akar. Eğer bu güçlü bir bağlantıysa, enerji tekrar ve tekrar oluşur. Ve bu meydana geldiğinde, hem lider hem izleyiciler kendilerini coşkulu ve de gerçekten canlı hissederler.
TAMAMEN KENDİ KAVRAYIŞINIZ DAHİLİNDE
Ben aynı zamanda, karizmanın örneğin kahverengi ya da mavi gözlere sahip olmak gibi doğuştan edinilen bir şey olmadığına inanıyorum. Bu sizin genlerinizde bulunmaz ve sizin kavrayışınızın ötesinde değildir. Diğer bir deyişle, siz zaten karizmaya sahipsiniz. Fakat bu sizde, tıpkı sizin yanınızdaki kişide ol duğu biçimde ortaya çıkmaz.
Bunu şöyle düşünelim: kişiliklerimizin örneğin fincan ya da bardak gibi bir dizi kaplan oluştuğunu varsayalım. Bunlardan bazısı neredeyse boştur, bazısı dolup taşar, öte yandan diğerleri çeşitli derecelerde kısmen doludur. Bunlar birlikte kendi karizmamızı ya da en azından kendi potansiyel karizmamızı oluşturur
Eğer tüm bardaklar ağzına kadar dolu olsaydı, si?, öyle çok karizmatik olurdunuz ki insanlar sizin bir tanrı olduğunuzu düşünürdü ve siz de olasılıkla böyle düşünürdünüz. Fakat hiç kimse için bu bardaklar tamamen dolu değildir, buna rağmen bazı gerçekten, gerçekten yetenekli kişiler bu ideale yaklaşabilir.
Fakat çoğumuz için, bardaklar biraz düzensizce doludur Belki ikna edicilik bardağınız çok doludur, fakat uyumluluk bardağınız neredeyse boştur. Ya da siz iyi bir dinleyicisiniz, fakat sizin güçlü, heyecan uyandırıcı bir imajı yansıtma yeteneğiniz orta düzeydedir.
Öyleyse, herkes bardaklara sahiptir, fakat herkesin bardağı farklı seviyelerde doludur. Bu kitap bu seviyelerden bazısını yükseltmenize yardımcı olabilir. Birlikte, bardağınızın fazla dolu olmadığı alanlarda çalışacağız. *
Tıpkı diğer herhangi bir dizi yeteneğin vurgulanması gibi. karizmanızı geliştirmek uygulama ve çok çalışmayı gerektirir ve bu da motivasyona sahip olman^ gerektiği anlamını taşır. Robert B. Horton, Standard Oil’ın eski başkanı, “Önderlik etmek için tutku… şevk, coşku, heyecana ihtiyaç duyarsınız bu kişisel taahhüt iyi bir liderde mutlak biçimde zorunludur” yazmıştı.
YADIRGANACAK YÖNLERİMİZ İÇİN UMUT VAR MI?
Uyuşuk bir kişi karizmatik olabilir mi? Ağırkanlı bir insan atılgan olabilir mi? Evet, eğer doğru bardakları doldurmak hususunda çalışırsa bu olabilir.
magicplod isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2010, 03:09 AM   #9 (permalink)
Üsteğmen
 
denizyıldızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 260
Tesekkür: 124
236 Mesajinıza toplam 706 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
denizyıldızı is on a distinguished road
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

KARİZMA NEDİR? BEYNİN İÇİNDEKİ BİLGİLERİN VE KENDİNE GÜVEN HİSSİNİN BEDEN DİLİNE YANSIMASI.
İşte karizmaın tanımı!.. Budur... Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için... :)
__________________
Yapabileceğime inandığım her şeyi yaparım. O tanımlanmayan nitelik bende var. Ve bu her gün artıyor. Bende, yetenek, beceri ve hüner var.
denizyıldızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-09-2010, 09:57 AM   #10 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 198
Tesekkür: 1,097
166 Mesajinıza toplam 1,009 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umelihad is just really niceumelihad is just really niceumelihad is just really niceumelihad is just really niceumelihad is just really nice
Standart Cevap: KARİZMA NEDİR??

Kutlarım, çok güzel bir yazı elinize yüreğinize sağlık .. Fark yaratmak, karızmatık olmak, sizin için çok doğal nefes alıp vermek kadar olağan olmuş. Bunun için ruhunuz ve bedeninizle tamamen uyum içinde ve kendinizi olduğunuz gibi seviyor taktir ediyorsunuz.Bence asıl karızma budur. İçiniz ve dışnız uyumlu. fark yaratmak sacı boyamak değil içini ve dışını doyurmak, yaşamak, paylaşmak.((:))
umelihad isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


KARİZMA NEDİR??

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri ve Karizma KARİZMA NEDİR?? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız KARİZMA NEDİR? BEYNİN İÇİNDEKİ BİLGİLERİN VE KENDİNE GÜVEN HİSSİNİN BEDEN DİLİNE YANSIMASI . En doğru tarif bu geldi bana. Neden mi? Anlatayım. Bir insanın marka giyinmesi, en pahalı mağazadan alışveriş yapması, 2 tane üniversite bitirmiş olması karizmatik olması için yeterli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Karizma telkin cd indir izle İstanbul Karizma nerededir kimdir Karizma çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Karizma hipnoz Karizma olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Karizma hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Karizma kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.