Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Eğitim Öğretim Sınavlar Klubü > Yabancı Dil Klubü ve Ritmotrans(Öğreni Fark Yaratın) > İngilizce Odası

Uyarılar

İngilizce Odası İngilzce Odası

Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Yabancı Dil Klubü ve Ritmotrans(Öğreni Fark Yaratın) ve İngilizce Odası Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan iki şey var: sözlük ve hikaye kitabı. Birkaç tane hikaye kitabı almalısınız. Yalnız alacağınız kitaplar basitleştirilmiş hikaye kitapları olmalı. Penguin, Longman (Longman penguin yayınlarına ait) veya Oxford yayınlarının kitaplarını tavsiye ederim. Birinci seviye kitaplardan başlamalısınız. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İngilizce Odası telkin cd indir izle İstanbul İngilizce Odası nerededir kimdir İngilizce Odası çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İngilizce Odası hipnoz İngilizce Odası olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İngilizce Odası hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İngilizce Odası kuantum düşünce kitap haberi

Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-09-2008, 12:24 AM   #1 (permalink)
Moderator
Abdullah Canıtez
 
keops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 401
Tesekkür: 154
290 Mesajinıza toplam 2,351 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
keops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of light
Standart Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan iki şey var: sözlük ve hikaye kitabı. Birkaç tane hikaye kitabı almalısınız. Yalnız alacağınız kitaplar basitleştirilmiş hikaye kitapları olmalı. Penguin, Longman (Longman penguin yayınlarına ait) veya Oxford yayınlarının kitaplarını tavsiye ederim. Birinci seviye kitaplardan başlamalısınız. Birinci seviyede kelime sayısı 250 veya 300 olarak sınırlandırılıyor. Bu kitapların basitleştirilmesinde pek çok ayrıntı dikkate alıyorlar. Cümle yapıları sadeleştiriliyor, kullanılan dilbilgisi yapıları (örneğin fiil çekimleri) basitleştiriliyor, ayrıca kelime sayısı sınırlandırılırken kullanılan kelimelerin kolay ve yaygın kelimeler olması dikkate alınıyor. Buna benzer bir kitapla başlamalısınız. Her seviyeden en az beş kitap okumalısınız. Yani 250 kelimelik 5 kitap, sonra 500, 750 ve 1000 kelimelik yine 5'er kitap okumalısınız. Bunlar 120-150 sayfa arası kısa kitaplar. 2500 kelimelik kitapları rahatça okuyacak düzeye gelince kadar okumalısınız.

Okurken her yeni kelimeyi sanki para bulmuş gibi özenle ve heyecanla karşılamalısınız. Sanki 100 kelime öğrenince bütün İngilizceyi öğrenecekmiş gibi her kelimeye özen göstermelisiniz. Kelimelerin telaffuzlarını aklınızdan uydurup bu konuya takılmadan devam edin. Zamanla doğrusuyla karşılaştıkça düzelecek bu gibi ayrıntılar. Kitapları okurken kitap dünyasında takılmadan akıp gitmelisiniz. Hatta sonradan telaffuzunun çok farklı olduğunu fark ettiğin kelimelerde sürpriz faktörü yüzünden o kelimenin telaffuzu daha kalıcı olarak aklına yerleşiyor. Yani yaptığın hatalar da öğrenmene faydalı olacak.

Mutlaka normal bir sözlük kullanmayı tavsiye ediyorum. Elektronik sözlüklerde veya bilgisayarda okurken tıklama ile çalışan sözlüklerde kelimelerin yazılışana çok dikkat etmeden de geçiştirebilirsin. Oysa sözlük çalışması yaparken kelimelerle daha çok ilgilenmek gerekiyor. Kelimeleri karşılaştığın insanlar gibi düşünebilirsin. Bireysel bir yaşanmışlığın olan insanların yüzlerini hatırlama ihtimalin daha yüksek. Kelimelerle de yaşanmışlıklar yaratmak gerekiyor. Örneğin extraordinary kelimesine normal bir sözlükten bakarken yazımına dikkatlice bakman lazım.

1000 kelimelik kitapları okumayı bitirdikten sonra dilbilgisi çalışmaya başlamanın zamanı geldi demektir. Ondan önce dilbilgisi ile hiç vakit harcamanızı önermem. Örnek vermek gerekirse "Have you ever been to London?" veya "I have just bought a new car." cümlelerindeki 'have' kullanımının present perfect tense olduğunu hiç bilmeseniz bile, "I had already seen that movie" cümlesindeki have kullanımının past perfect tense olduğunu bilmeseniz bile, "I have to go." cümlesinde ki "have to" kullanımının gereklilik bildirdiğini anlamasanız bile, tek bildiğiniz have "I have a pencil" cümlesindeki kullanımıyla sıradan fiil olan have olsa bile, "Do you have to do it now?" cümlesindeki birinci 'do' ile ikinci 'do'nun tamamen farklı şeyler olduğunu bilmeseniz bile asla ilk altı ay boyunca gramer çalışmamalısınız.

Peki neden? Nedeni çok basit. Bu altı ay içinde hikaye kitaplarını ardı ardına devirmeniz gerekiyor. Dilbilgisi ile dikkat dağıtıp ritim bozukluğu yaratmamalısınız. Edebiyat aleminin kuytu köşelerinde gezinmekten yorgun düşmeli, Sherlock Holmes ile heyecanlanıp Charles Dickens ile sakinleşmelisiniz. Okuduğunuz hikayeler kafanızda gezinirken elinizden düşmeyen sözlük kullanılmaktan eskimeli. Hiç gramer bilmemek hikayeleri okumaya, sevmeye ve yüzde seksenini anlamaya engel değil. Aylar sonra yavaş yavaş gramer çalışmaya başlayınca ise o zaman artık tanıdık sularda yüzüyor olacaksın. Gramer sana motivasyon kırıcı gelmeyecek.

İngilizce Türkçeden çok farklı bir dil. Cümle içinde özne ve yüklemin yerleri tamamen ters yerlerde. Üstelik öğelerin cümle içinde sıralanışları ile cümleye anlam katabiliyorlar. Örneğin özne ve nesyeyi cümle içindeki yerine göre belirleyebiliyorlar. Bizde sıralanış cümleye anlam katmada neredeyse etkisizdir. Öğeleri yer değştirsen bile anlam korunur. Zaten o nedenle var olmayan bu ilişkiyi sağalamak için çok sayıda ek kullanmamız gerekiyor. "Have you seen Ahmet?" derken Ahmet kelimesini sona koyarak cümlenin nesnesi yapıyorsun. Yani bir kelimeyi cümlenin belli bir yerine koyduğun için nesne oluyor. Oysa Türkçede bunu -i eki ile yapıyoruz. Buna benzer nedenlerle İngilizce öğrenen Türklerin bir kısmı İngilizce ile savaşarak ve onu Türkçenin kalıplarına benzetmeye çalışarak anlamayı deniyorlar. O şekilde zor öğrenirsin. Cümle yapılarına aşinalık kazanmak için benim tavsiyem o nedenle çok basit. Erken aşamalarda gramer çalışmamayı ve bolca okumayı tavsiye ediyorum.

Yazılı dilin sözlü dile karşı büyük bir üstünlüğü var. Yazılı dil sözlü dil gibi kuralsızlıklar içermez. Üstelik bütünlüğü olan hikayelerde öğrenilen yeni kelimeler hikaye ile özdeşleşip kalıcılık kazanıyor. Ayrıca sözlü dil yazılı dil kadar zengin değildir. Yazılı dilde çok daha fazla kelime var. Bu nedenlerden dolayı iletişim merkezli İngilizce öğretim yöntemleri bana oldum olası itici gelmiştir. Kısaca söylemek gerekirse, dil kurslarını unutun.

Gramer konusunu fazla abartmaya gerek yok ancak çok kaliteli bir tane kitapla konuların tamamını orta düzeyde işlemek gerekir. Bunun için Understanding and Using English Grammar kitabını tavsiye ediyorum.

Telaffuzlar konusunda dil öğrenen pek çok kişinin gereksiz yere çok emek ve zaman harcadığını görüyorum. Bence telaffuz konusu tamamen kendi haline bırakılması gereken bir konu. İngilizceyi konuşmak için öğrenmeyin. Okumak ve anlamak için öğrenin. Konuşma zaten zamanı gelince kendiliğinden olgunlaşıyor.

Hikaye kitaplarının ayrıntılı bir listesi burada var. Sadece ilk baştaki easystarts dizisinde 31 tane kitap var. Bunlardan rasgele beşini bulabilirsen iyi olur.
Peng Rdrs Easystarts - Originals
Peng Rdrs Level 1 - Classics
Peng Rdrs Level 1 - Originals
Peng Rdrs Level 2 - Classics
Peng Rdrs Level 2 - Originals
Peng Rdrs Level 2 - Contemporary
Peng Rdrs Level 3 - Classics
Peng Rdrs Level 3 - Originals
Peng Rdrs Level 3 - Contemporary
Peng Rdrs Level 4 - Classics
Peng Rdrs Level 4 - Contemporary
Peng Rdrs Level 4 - Originals
Peng Rdrs Level 5 - Classics
Peng Rdrs Level 5 - Originals
Peng Rdrs Level 5 - Contemporary
Peng Rdrs Level 6 - Classics
Peng Rdrs Level 6 - Contemporary

Ankara'da olanlar bu kitapları Olgunlar sokakta bulabilirler.

Bundan tam on yıl önce lisansüstü eğitim nedeniyle İngilizce öğrenmem gerekiyordu ve yukarıdaki yöntemi kullanarak bir buçuk yıl içinde bunu başardım. KPDS ve TOEFL'da istediğim dereceleri aldım. Üstelik sıfırdan başlayarak bunu kendi başıma yaptım. Ne lise ne de üniversite yıllarında yabancı dilim İngilizce değildi.

Sonuçta İngilizcenin bana çok faydası oldu. İngilizce sayesinde buraya geldim. Birkaç yıldır Londra'da yaşıyorum. Şüphesiz iş hayatı dışında da İngilizcenin çok faydasını gördüm. Her alanda istediğim her içeriğe anında ulaşabilmek çok faydalı oluyor.

Şimdi düşünüyorum da, on yıl önce Güneydoğu'da bir dağ başında küçük bir köyde öğretmenlik yapmaya başladığım zaman, bir küçük sözlük ve iki boyalı çocuk kitabı almıştım. Şüphesiz o zaman İngilizcenin bu kadar faydasını göreceğimi bilmiyordum.
kaynak: http://forum.zoque.net/az-ama-oz/244...im/#post175368

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

keops isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-09-2008, 01:04 AM   #2 (permalink)
CeM
Çevirmen
 
CeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 685
Tesekkür: 424
421 Mesajinıza toplam 2,289 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
CeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura about
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Çok güzel olmuş super
Hikaye kitaplarını çok rahat okuyabiliyorsanız işi kapmışsınırdır demektir elemetery i öneririm ilk başta(2.ci seviye)önemli olan kelime öğrenmektir gramer 4-5 ayda gelir
__________________
-Want2wiN-



ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN
CeM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-09-2008, 01:07 PM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
ceren18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 413
Tesekkür: 174
142 Mesajinıza toplam 477 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ceren18 will become famous soon enoughceren18 will become famous soon enough
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

tesekkür ederim çok güzel bir paylaşım ben heryerde ingilizce görmeme ragmen hep karman çorman ögrendigim için bitürlü basarılı olamıyordum şimdi ise yaztatilinde yurtdısına çıkıcagım için panik halindeydim eminim bu yöntemin çok faydasını görücem
tekrar paylaşım için çok tesekkürler keopsss super
ceren18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-10-2008, 02:27 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
7 Mesajinıza toplam 29 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cancer is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

tesekkurler moderator kardes,
ingilizcemde komplekslerim oldukca cok, konusmada kendime guvensizligim ve korkularim var. Tavsiye etdiginiz gibi yapmaya calisicagim. Ben dil kurslarina gitmeyi dusunuryordum, ama bi cox kisi aynen sizin gibi tavsiye etmediler. Kendim calisarak daha basarlili olacagima inaniyorum, ama bi turlu baslaya bilmiyorum. Cunku bi kaz kez oldu ki, "yeter, atrik, bu kadar zor mu?!" diye kendime destek olarak baslamak istedim, ama yine geldigim noktaya dondum

cancer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-10-2008, 08:28 PM   #5 (permalink)
CeM
Çevirmen
 
CeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 685
Tesekkür: 424
421 Mesajinıza toplam 2,289 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
CeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura about
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Alıntı:
cancer Nickli Üyeden Alıntı
tesekkurler moderator kardes,
ingilizcemde komplekslerim oldukca cok, konusmada kendime guvensizligim ve korkularim var. Tavsiye etdiginiz gibi yapmaya calisicagim. Ben dil kurslarina gitmeyi dusunuryordum, ama bi cox kisi aynen sizin gibi tavsiye etmediler. Kendim calisarak daha basarlili olacagima inaniyorum, ama bi turlu baslaya bilmiyorum. Cunku bi kaz kez oldu ki, "yeter, atrik, bu kadar zor mu?!" diye kendime destek olarak baslamak istedim, ama yine geldigim noktaya dondum

Merhaba
Bence imkânınız varsa bir ingilizce eğitimi almanızı öneririm(genel ingilizce kursları)
KOnuşma konusuna gelince,kelime bilgisi çok önemli eğer çok kelime(daha doğrusu en gerekli olan temel kelimeleri)biliyorsanız kendi kendinize konuşma egzersizleri yapmanızı öneririm,yanlış olması hiç önemli değil sadece konuşun,mesela msn de bir yabancı ile konuşurken yazdıklarınızı bir yandan da konuşmanızı öneririm,daha çok yol var fakat en önemli nokta ingilizceyi kâğıt üzerinde ne kadar bildiğinizle doğru orantılıdır super
__________________
-Want2wiN-



ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN
CeM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-10-2008, 09:29 AM   #6 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
7 Mesajinıza toplam 29 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cancer is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Alıntı:
CeM- Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
cancer Nickli Üyeden Alıntı
tesekkurler moderator kardes,
ingilizcemde komplekslerim oldukca cok, konusmada kendime guvensizligim ve korkularim var. Tavsiye etdiginiz gibi yapmaya calisicagim. Ben dil kurslarina gitmeyi dusunuryordum, ama bi cox kisi aynen sizin gibi tavsiye etmediler. Kendim calisarak daha basarlili olacagima inaniyorum, ama bi turlu baslaya bilmiyorum. Cunku bi kaz kez oldu ki, "yeter, atrik, bu kadar zor mu?!" diye kendime destek olarak baslamak istedim, ama yine geldigim noktaya dondum

Merhaba
Bence imkânınız varsa bir ingilizce eğitimi almanızı öneririm(genel ingilizce kursları)
KOnuşma konusuna gelince,kelime bilgisi çok önemli eğer çok kelime(daha doğrusu en gerekli olan temel kelimeleri)biliyorsanız kendi kendinize konuşma egzersizleri yapmanızı öneririm,yanlış olması hiç önemli değil sadece konuşun,mesela msn de bir yabancı ile konuşurken yazdıklarınızı bir yandan da konuşmanızı öneririm,daha çok yol var fakat en önemli nokta ingilizceyi kâğıt üzerinde ne kadar bildiğinizle doğru orantılıdır super

Teşekkürler Cem kardeş,
söyledikleriniz doğru; yani ingilizceden temel bilgileri olmayan biri için, ama bir gerçek var ki, ben ingilizce bitirdim, çok kötü denilmezdi o zaman idare ede biliyordum biriyle konuşurken ama çok ta iyi denilmezdi, fakat 2 yıldır kullanmadığım için paslandı...
cancer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2008, 07:51 PM   #7 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 13
Tesekkür: 0
8 Mesajinıza toplam 36 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cankanak is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

ingilizce bir okulu bitirdim. Kesin 5000 kelime biliyorumdur. Gramerimde kesin kötü değildir. Kamu personeli dil sınavından 81 aldım. Yanlız konuşamam. Yıllar evel bi adam çıktı ingilizler diğer insanlar öğrenemesin diye dil öğretimi yapıyorlar dedi. Televizyonlarda falan çıktı. Sonra adamın deli olduğu ortaya çıktı ! Bir yıl kursa git öğren öğren sonra baktın konuşamıyorsun bi de londra yap,ingilizler kazansın. Meselenin özü budur.

Benim görüşüm ingilizce de yazı dili ile konuşma dilinin farklı olduğu. Yani yazı dilini bilmeniz konuşma dilini bildiğiniz anlamına gelmiyor. Konuşsanız bile kraliyet diliyle konuşursunuz. Sokaktaki adam çok farklı konuşuyor. Öğrenmeye başlarken önce dili niçin öğrenmek istediğinize karar vermelisiniz. Sırf konuşmak içinse internette yabancı filmlerin alt yazıları var onları çalışabilirsiniz. Filmide zaten bir şekilde piyasada var. Hikaye kitaplarıda var(ben hiç denemedim ama hep söylerler hikaye kitaplarını, belki pek fazla seçenek olmadığı içindir)

Size günlerce gramer anlatabilirim. Gramer matematik gibi. Belki bu yüzden gramere çok önem veriliyor ülkemizde. Yani vakit doldurmaya bayağı elverişli. Genede temel bir gramer iyidir. Benim tavsiyem betty graham AZAR'ın kırmızı kitabı:Basic English grammar- fazla vaktinizi almaz,sıkılmazsınız.
cankanak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2008, 08:27 PM   #8 (permalink)
CeM
Çevirmen
 
CeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 685
Tesekkür: 424
421 Mesajinıza toplam 2,289 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
CeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura about
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl



Evet aynen öyle...
Sanki birbirinden bağımsız iki dil gibiymiş gibi gramer ve speaking dili:)


Alıntı:
cankanak Nickli Üyeden Alıntı
ingilizce bir okulu bitirdim. Kesin 5000 kelime biliyorumdur. Gramerimde kesin kötü değildir. Kamu personeli dil sınavından 81 aldım. Yanlız konuşamam. Yıllar evel bi adam çıktı ingilizler diğer insanlar öğrenemesin diye dil öğretimi yapıyorlar dedi. Televizyonlarda falan çıktı. Sonra adamın deli olduğu ortaya çıktı ! Bir yıl kursa git öğren öğren sonra baktın konuşamıyorsun bi de londra yap,ingilizler kazansın. Meselenin özü budur.

Benim görüşüm ingilizce de yazı dili ile konuşma dilinin farklı olduğu. Yani yazı dilini bilmeniz konuşma dilini bildiğiniz anlamına gelmiyor. Konuşsanız bile kraliyet diliyle konuşursunuz. Sokaktaki adam çok farklı konuşuyor. Öğrenmeye başlarken önce dili niçin öğrenmek istediğinize karar vermelisiniz. Sırf konuşmak içinse internette yabancı filmlerin alt yazıları var onları çalışabilirsiniz. Filmide zaten bir şekilde piyasada var. Hikaye kitaplarıda var(ben hiç denemedim ama hep söylerler hikaye kitaplarını, belki pek fazla seçenek olmadığı içindir)

Size günlerce gramer anlatabilirim. Gramer matematik gibi. Belki bu yüzden gramere çok önem veriliyor ülkemizde. Yani vakit doldurmaya bayağı elverişli. Genede temel bir gramer iyidir. Benim tavsiyem betty graham AZAR'ın kırmızı kitabı:Basic English grammar- fazla vaktinizi almaz,sıkılmazsınız.

Benim Fas lı bir arkadaşım vardı İngilizce'yi sorunsuz konuşuyordu(normal bir ingiliz gibi)fakat dili yazı yazmayı bilmediği için çocuklarına öğretemiyordu 44 Konuşurken çocuklarıma öğretmek istiyorum ama ingilizce yazmayı ve okumayı bilmediğim için yapamıyorum diyordu bana
Zaten Amerika'da uluslarası öğrenci alırken toelf skoru 550 olan birisi ile 520 almış iki öğrenci arasında 550 lik öğrenci akıcı konuşamıyorsa 520 lik öğrenci de rahat konulabiliyorsa 520 skorlu öğrenci tercih ediliyor...(örneğin..)
Bi de dili konuşarak öğrenmek daha kalıcıdır.Özellikle okulda ingilizce eiğitimi alırsanız turistik yerlerde pratik yapmanızı öneririm.

__________________
-Want2wiN-



ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN
CeM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-11-2008, 10:53 AM   #9 (permalink)
Üsteğmen
 
perilice58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 317
Tesekkür: 488
259 Mesajinıza toplam 1,226 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
perilice58 will become famous soon enoughperilice58 will become famous soon enough
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

merhaba arkadaşlar iki haftadır kursa gidiyorum ve bayada zorlanmaya başladığımı itiraf etmeliyim herkez cevap verebiliyor fakat ben sıfırdan başlayan biri için baya zor gibi geçen gün bir diyologta birinci kısmı bildiğim için birde telkinlerinde etkisi ile bi baktım parmağım yukarda kimsede parmak kaldırmamıştı zaten herkes bana bakıyor neyse söz hakkı verdi birincisini çok güzel söyledim ikincisini sordu yerimde kalakaldım herkes bana bakarken tek söyleyebildiğim kelime ben bilmiyorum oldu vede çok utandım neyseki hoca birşey demeden kendi devam etti ama o günkü ders benim için çok büyük bir hayel kırıklığı oldu açıkcası ve ben bu söylediğiniz yöntemi deneyeceğim birde ingilizce ile ilgili telkinide düşünüyorum deneyen arkadaşlar var ise görüşlerini bildirilerse memnun olurum.
hoşça ve dostça kalın


__________________
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış sana her sesleneşimde ya acım dinmiyor ya sevgim coşuyor...
perilice58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-11-2008, 04:32 PM   #10 (permalink)
awayy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Alıntı:
perilice58 Nickli Üyeden Alıntı
merhaba arkadaşlar iki haftadır kursa gidiyorum ve bayada zorlanmaya başladığımı itiraf etmeliyim herkez cevap verebiliyor fakat ben sıfırdan başlayan biri için baya zor gibi geçen gün bir diyologta birinci kısmı bildiğim için birde telkinlerinde etkisi ile bi baktım parmağım yukarda kimsede parmak kaldırmamıştı zaten herkes bana bakıyor neyse söz hakkı verdi birincisini çok güzel söyledim ikincisini sordu yerimde kalakaldım herkes bana bakarken tek söyleyebildiğim kelime ben bilmiyorum oldu vede çok utandım neyseki hoca birşey demeden kendi devam etti ama o günkü ders benim için çok büyük bir hayel kırıklığı oldu açıkcası ve ben bu söylediğiniz yöntemi deneyeceğim birde ingilizce ile ilgili telkinide düşünüyorum deneyen arkadaşlar var ise görüşlerini bildirilerse memnun olurum.
hoşça ve dostça kalın



Pericim
Birincisi....kimse parmak kaldırmamışsa muhtemelen ortada bi soru yoktu

O nedenle herkes sana bakmış olabilir

İkincisi...sen tüm soruların cevabını bilseydin o kursa gitmezdin di mi canım
Niye utanıyosun onu anlamadım
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl

Yabancı Dil Klubü ve Ritmotrans(Öğreni Fark Yaratın) ve İngilizce Odası Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan iki şey var: sözlük ve hikaye kitabı. Birkaç tane hikaye kitabı almalısınız. Yalnız alacağınız kitaplar basitleştirilmiş hikaye kitapları olmalı. Penguin, Longman (Longman penguin yayınlarına ait) veya Oxford yayınlarının kitaplarını tavsiye ederim. Birinci seviye kitaplardan başlamalısınız. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İngilizce Odası telkin cd indir izle İstanbul İngilizce Odası nerededir kimdir İngilizce Odası çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İngilizce Odası hipnoz İngilizce Odası olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İngilizce Odası hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İngilizce Odası kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.