Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-10-2008, 08:27 PM   #8 (permalink)
CeM
Çevirmen
 
CeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 685
Tesekkür: 424
421 Mesajinıza toplam 2,289 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
CeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura aboutCeM has a spectacular aura about
Standart Ynt: Kendi kendine İngilizce Öğrendi...Ama nasıl



Evet aynen öyle...
Sanki birbirinden bağımsız iki dil gibiymiş gibi gramer ve speaking dili:)


Alıntı:
cankanak Nickli Üyeden Alıntı
ingilizce bir okulu bitirdim. Kesin 5000 kelime biliyorumdur. Gramerimde kesin kötü değildir. Kamu personeli dil sınavından 81 aldım. Yanlız konuşamam. Yıllar evel bi adam çıktı ingilizler diğer insanlar öğrenemesin diye dil öğretimi yapıyorlar dedi. Televizyonlarda falan çıktı. Sonra adamın deli olduğu ortaya çıktı ! Bir yıl kursa git öğren öğren sonra baktın konuşamıyorsun bi de londra yap,ingilizler kazansın. Meselenin özü budur.

Benim görüşüm ingilizce de yazı dili ile konuşma dilinin farklı olduğu. Yani yazı dilini bilmeniz konuşma dilini bildiğiniz anlamına gelmiyor. Konuşsanız bile kraliyet diliyle konuşursunuz. Sokaktaki adam çok farklı konuşuyor. Öğrenmeye başlarken önce dili niçin öğrenmek istediğinize karar vermelisiniz. Sırf konuşmak içinse internette yabancı filmlerin alt yazıları var onları çalışabilirsiniz. Filmide zaten bir şekilde piyasada var. Hikaye kitaplarıda var(ben hiç denemedim ama hep söylerler hikaye kitaplarını, belki pek fazla seçenek olmadığı içindir)

Size günlerce gramer anlatabilirim. Gramer matematik gibi. Belki bu yüzden gramere çok önem veriliyor ülkemizde. Yani vakit doldurmaya bayağı elverişli. Genede temel bir gramer iyidir. Benim tavsiyem betty graham AZAR'ın kırmızı kitabı:Basic English grammar- fazla vaktinizi almaz,sıkılmazsınız.

Benim Fas lı bir arkadaşım vardı İngilizce'yi sorunsuz konuşuyordu(normal bir ingiliz gibi)fakat dili yazı yazmayı bilmediği için çocuklarına öğretemiyordu 44 Konuşurken çocuklarıma öğretmek istiyorum ama ingilizce yazmayı ve okumayı bilmediğim için yapamıyorum diyordu bana
Zaten Amerika'da uluslarası öğrenci alırken toelf skoru 550 olan birisi ile 520 almış iki öğrenci arasında 550 lik öğrenci akıcı konuşamıyorsa 520 lik öğrenci de rahat konulabiliyorsa 520 skorlu öğrenci tercih ediliyor...(örneğin..)
Bi de dili konuşarak öğrenmek daha kalıcıdır.Özellikle okulda ingilizce eiğitimi alırsanız turistik yerlerde pratik yapmanızı öneririm.

__________________
-Want2wiN-



ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN
CeM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla