Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İngilizce Odası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/)
-   -   İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/11474-ingilizce-hakkinda-ki-sorulariniz.html)

CeM 16-07-2008 01:27 AM

İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!

Merhaba arkadaşlar,ingilizce öğrenen ya da öğrenmeyi isteyen arkadaşlar buyrun kafanıza takılan yada anlamadınız konu yapı vs. ne varsa sorun ben ve diğer ingilizce bilgisi olan arkadaşlar cevaplıyalım thumbsanim fakat soru sorulmasa dahi bu günden itibaren hergün bişeyler anlatmak istiyorum sizlere super
-mesela ben lise bir de İngilizce'ye merak sarmaya başlamıştım ve öğretmenime sürekli sormaktan çekindiğim ve zamanında çok merak etmiş olduğum "the" edatını anlatayım......(bu arada hergün 3 kelime yazayım bunları ezberliyelim böylece bir yılda 1095 kelime yapar clapping

herneyse ilk olarak günün kelimelerini paylaşıp anlatıma geçeyim
kelimeler;
Cheer:tezahurat etmek........The children were CHEERING for us.
Clap:arkışlamak...................I clapped my favorite singer after the song.
tease(to):takılmak...............everyone teased to us.

lesson one:(sıkmadan basit bi şekilde anlatmaya çalışıcam aa34 kendimi öğretmen gibi hissettim)

Evet arkadaşlar the bir nesneyi,olguyu,vs. belirtmek istediğimiz zaman kullanırız.Örneğin
door(kapı) dediğimizde karşımızdaki kapı dediğimizi anlar fakat hangi kapı?
sadece door dersek genel anlamda kapı demiş oluruz fakat örneğin bi odadayız ve odanın kapısını ima etmeye çalışıcaz,o zaman the door dersek karşımız daki odanın kapısını ima ettğimizi anlar(örnek olarak oda dedim)

şimdi ki örnekte çok daha rahat anlıcaksınız super arkaşlar;
""can you open door"" dersek;kapı açabilirmisin olur ama
""can you open THE door"" dersek;kapıyı açabilirmisin olur wave bu örnekle zannediyorum ki anladınız
bi de şunu vereyim
did you see bird ; kuş gördünmü
did you see THE bird ;kuşu gördünmü sung66 olur zannediyorum ki anladınız...

not:the sadece isimlerde değil,fiillerde,zamirlerde,çoğullarda vs. kullanabilrsiniz önemli olan bir şeyi(ya da grubu)belirtmek istiyor olmanız

aramızda anlamıyanlarda olabilir,çok basit gelen de olabilir ama dediğim gibi her konu ile ilgili sorularınızı buyrun sorun cevaplıyalım hep birlikte.(not gidgide konular zorlaşacaktır aa34 )
herkese sagılar sevgiler................. kiss3

yarın ki konu yani mesajı yazdığım zaman dilimine göre bugünkü konu; a ve an arasında ki fark super

mavifirca 16-07-2008 01:26 PM

Ynt: İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!

merhaba cem,
Benim sorum söyle; to get fiili, cok farkli yerlerde cok farkli anlamlarda karsimiza cikiyor. Bu fiilin kullanimi hakkinda bilmemiz gereken bir püf noktasi var mi yoksa kullanimlari oldugu gibi ezberlemek mi lazim?

shamanic 16-07-2008 01:53 PM

harikasın cem cim.. ark5

bu güzel öğretme isteğinden dolayı seni tebrik ediyorum.. sevincli

çokta güzel ve yalın bir dille anlatmışsın.. sağol canım.. 25889

bende ufak bir soru sorayım..

c harfini okurken neye göre s veya k olarak telaffuz ediyoruz.. dusun

yani..
candy..
cirkus ..

teşekkürler..

pakguc 16-07-2008 01:58 PM

her yerden öğrenmem için bişeyler çıkıyor 96 96

CeM 16-07-2008 02:05 PM

Alıntı:

mavifirca Nickli Üyeden Alıntı
merhaba cem,
Benim sorum söyle; to get fiili, cok farkli yerlerde cok farkli anlamlarda karsimiza cikiyor. Bu fiilin kullanimi hakkinda bilmemiz gereken bir püf noktasi var mi yoksa kullanimlari oldugu gibi ezberlemek mi lazim?

Merhaba mavifirka "to get" fiili aslında İngilizce'de joker fiil olarak adlandırılıyor ve özellikle yapıları unuttuğumuz zaman get i kullanabilirz örneğin get an axam(take an exam yerine),get home(arrive at home yerine) gibi örnekler çoğaltılabilir....seninde dediğin gibi çok farklı yerlerde çok farklı biçimlerde karşımıza çıkmasının nedeni az önce söylediğim gibi joker fiil olmasından dolayıdır,mesela benim lise öğretmenim eğer sınavda sıkışırsanız yapıyı unutrsanız get kullanın demişti super ve zannediyorumki get'in 30 tane anlamı var otalma olarak 44 yani son olarak ta şunu belirteyim get in kullanımı için püf bi nokta bulunmamakta dır,zannediyotum ki anladın ama bir iki örnek vereyim daha iyi anlarsın super

get:elde etmek anlamındadır(temel anlamı)fakat almak anlamına da gelebilir(take gibi)

ama şimdiki örnekte göreceğin gibi tamamen bu anlamlardan bağısız olarak ta kullanabiliryoruz
to go for a walk(yürüyüşe çıkmak) mesela go yu unuttun diyelim o zaman şöyle kullanabilirsin I want to get a walk super
I got an actor for the movie(film için bi oyuncu ayarladım)
I got some food(biraz yiyecek aldım)I buy some food yerine geti kullandık
I have got abroad(yurt dışına çıktım)I have been to abroad yerine
mesela wet ıslak demek fakat ıslanmak nedemek bilmiyosun o zaman get wet şeklinde kullanabilirsin :)
ya da dry kuru demek I got dry(kurulandım)

Gördüğün gibi kullanımı çok geniş ama en temel madde get fillinin joker niteliğinde olmasıdır,yani anlam olarak çok farklı yerlerde görmüş olman seni şaşırtmasın super umarım doğru anlamışım sorunu(eğer başka bişey sorduysan lütfen söyle)ve biraz olsun anlatabildiysem ne mutlu son hismiley son bi örnek daha aklıma geldi onda da vereyim
recover iyileşmek fakat ben sürekli şunu kullanırım (recover yerine) get well smil56

sorularınızı bekliyorum arkadaşlar............... kiss3

CeM 16-07-2008 02:33 PM

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
harikasın cem cim.. ark5

bu güzel öğretme isteğinden dolayı seni tebrik ediyorum.. sevincli

çokta güzel ve yalın bir dille anlatmışsın.. sağol canım.. 25889

bende ufak bir soru sorayım..

c harfini okurken neye göre s veya k olarak telaffuz ediyoruz.. dusun

yani..
candy..
cirkus ..

teşekkürler..

Çok teşekkür ederim düşüncelerin için shamanic utananadam sorunuza gelince aslında bu çok geniş bi konu,yani ingiliz alfabesi daha doğrusu dili bildiğimiz gibi fonetik bir dil ve malesef alfabe dışında bi de fonotik alfabe var ki gerçekten biraz zorluyo bizi eğer fonetik eğitimi almamışsak(ben gerçekten çok zorlanmıştım)herneyse ben elimden geldiğince değinmeye çalışayım super

"C" harfi aslında 3 şekilde telafuz edilir örnek city(sity),carton(kartın)ve channel(çennıl) gibi super
-Eğer c den sonra "e" ve "i" ünlüleri gelirse s şeklinde okunur.örnek circus(meydan:sirkus),civilization(uygarlık:sivıla yzeyşın)

-Eğer c den sonra gelecek olan harf "a","o" ve" u"(sert ünlüler)ise ya da herhangi bir ünsüz harf ise k şeklinde telafuz edilir (örnek:candy:kendy) super

ve son olarak sorunda yer almasa da ç şeklinde okunanını da belirteyim;bu da çok basit h harfi kendisinden önceki harfleri sertlerştiri haliyle c yi h ile kullnırsak(ch) ç olarak telafuz ederiz wave

Evet arkadaşlar İngilizcede fonetik alfabe biraz karışık gibi gözüküyo ama pratikle(kuralları öğrenerek)rahat bi şekilde öğrenebiliriz,Ben bi öğretmen değilim ama umarım açıklayıcı olmuştur t678

kiss3

mavifirca 16-07-2008 02:40 PM

tesekkürler Cem,
Aciklaman oldukca yeterli ve anlasilir, uzun zamandir kafami kurcaliyordu, böylelikle bir engeli daha asmis oldum. Kafama takilanlar oldukca seni rahatsiz ederim smiliyface

shamanic 16-07-2008 02:41 PM

harikasın .. clapping

teşekkürler.. kiss3

CeM 16-07-2008 02:46 PM

Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
harikasın .. clapping

teşekkürler.. kiss3

Ne demek her zaman sapkal89

CeM 16-07-2008 02:50 PM

Alıntı:

tesekkürler Cem,
Aciklaman oldukca yeterli ve anlasilir, uzun zamandir kafami kurcaliyordu, böylelikle bir engeli daha asmis oldum. Kafama takilanlar oldukca seni rahatsiz ederim smiliyface

Ne demek rica ederim sapkal89 lütfen tekrar tekrar sorun anlamzsanız,çekinmeyin yani khkh56 ben hiç soramazdım ingilizce öğretmenlerime o yüzden içinde kalmış smil56
kiss3

CeM 16-07-2008 02:53 PM

Alıntı:

izumi Nickli Üyeden Alıntı
her yerden öğrenmem için bişeyler çıkıyor 96 96

OK.bizde çorbaya biraz tuz atalım o zaman art56art56

Bu arada arkadaşlar akşama doğru a ve an arasınaki farkı sizlerle paylaşacağım hismiley

mavifirca 16-07-2008 03:09 PM

bende Cem´e yardimci olmak ve tamamlamak adina kücük bir katkida bulunayim.

Sessiz harflerin okunusuyla ilgili bir kac örnek:

g

(g) gibi okunur :go, gun, get...
(c) gibi okunur :general, gem engine...
(dg) bir arada (c) gibi okunur : badge, edge judge...

y

(ai) GIBI OKUNUR : my, cry, fly...
(i) : MONEY; HAPPY MONKEY
(y) : you, young , yes

r

(r) gibi okunur : Rome, ropee, very...
(r) harfinden önce (a,e, o, i,u) VARSA (R) okunmaz : art, arm car, barn..

Not: Cift sesli harflerle ilgili okunuslarida bir dahaki sefere, yukaridakinin devamida var

CeM 16-07-2008 03:24 PM

Alıntı:

bende Cem´e yardimci olmak ve tamamlamak adina kücük bir katkida bulunayim.

Sessiz harflerin okunusuyla ilgili bir kac örnek:

g

(g) gibi okunur :go, gun, get...
(c) gibi okunur :general, gem engine...
(dg) bir arada (c) gibi okunur : badge, edge judge...

y

(ai) GIBI OKUNUR : my, cry, fly...
(i) : MONEY; HAPPY MONKEY
(y) : you, young , yes

r

(r) gibi okunur : Rome, ropee, very...
(r) harfinden önce (a,e, o, i,u) VARSA (R) okunmaz : art, arm car, barn..

Not: Cift sesli harflerle ilgili okunuslarida bir dahaki sefere, yukaridakinin devamida var

alk78 alk78 alk78 alk78 ne güzel işte herkes katılsa art56art56 teşekkürler
mutlaka sorulan sorulara benim cevap vermem ya da bişeyleri konuyu ben açtım diye benim paylaşmam gerekmiyor ki zaten tek başıma yürütmem de zor herkes yardımcı olursa bence daha iyi olur,çünkü ben bişey veririm bazı kişiler anlayamıyabilir.sizler ekleme yaparsınız,düzeltirsiniz,belki bende bilmiyorumdur super(bende günlük konuşmada gramer kurallarını katledenler grubundanım ister istemez bulunduğum bölgede o nedenle yazı dilinede bulaşabilir kusura bakmayın 4897 :) hismiley

mavifirca 16-07-2008 03:43 PM

Cift sesli harflerin okunusu:

ea

1-(i) :bead, beak, beam...
2-(e) :bread, deaht, head...
3-(ei) :great, create,steak...
4-(ö) :earn,learn,earl...
5-(ie) :dear,hear, rear....

ee

(i) : beet, deep, feet, cheek...

ei

1-(ei) : deign, rein, vein...
2-(i) : RECEIVE; deceive, perceive....
3-(ai) : either, meister, eidoscope...

eu

(yu) : Europe, eunuch, eulogy....

ew

1-(yu) : new, few, pew...
2-(uu) (u) : blue crew, fiew...

CeM 16-07-2008 03:57 PM

ilk olarak günün kelimeleri :)
1-observe : gözetlemek ......The man who abserves us was caught(bizi gözetleyen adam yakalandı)
2-strike:grev(ypm)......................The screenplayers still have been striking in Hollywood(senaristler hala Hollywood'da grev yapmakta(güncel olsun istedim :) ama bitti sanırım grev :)
3-Give up:vazgeçmek.............she gave him up :)

Lesson two(2)
A ve An arasında ki fark;

Arkadaşlar,bugünkü konumuz çok basit a ve an arasında ki fark,
İngilizce de sayılabilen herşeyin önüne a(n) gelitirilir,a ve an in anlamı "bir" demektir dediğim gibi sayılabilen heşeyin önüne getirilir.(cins isimlerin önüne gelir)
-Fakat hangisine a hangisine an getiriceğiz diyebilirsiniz onu şöyle açıklayalım:

A(bir) sayılabilen ve ünsüz ile başlayan(okunuşu ünsüz olan)kelimelerin önüne getirilir örnek a pen,a desk,a universit(dikkat edin ünlü ile başlamasına rağmen yünivörsity şeklinde okunduğu için yani a ile university kelimesinin telafuzu karışmadığı için a kullandık)

An(bir) ise kendinden sonraki harf (okunuş olarak)ünlü ise karışmaması için a ye ek olarak n harfi eklenmesi ile oluşmuştur= an
örnek an exam(a exam şeklinde okursanız a ve exam da ki e'ler birbirine karışıcaktır veya hoş bi telafuz olmayacaktır bu nedenle an koyuyoruz)
not bazı kelimeler de h telafuz edlimediği için yine an kullanırız:örnek an hour(an aur)

an aducation book
a training department
an apple
a book gibi

Dediğimiz gibi tamamen okunuşla alakalı kendinden sonraki kelime ile karışmaması için a ve an şeklinde 2 ye bölmüşler :)

CeM 18-07-2008 11:54 PM

Arkadaşlar şansa ben bu başlığı açtım benim de işlerim çıktı sadanim falesef ilgilenemiyorum ama siz yine de sorularını sorun super cevaplarım hismiley hatta şimdi bile zar zor zaman bulup yazıyorum 4897 işlerimi halledince daha rahat aktarırım bişeyler super hismiley

enrol......kayıt olmak
exchange....değiş etmek
responsibility.....sorumluluk kiss3

kaan101 25-07-2008 02:15 PM

Sayın Cem bey
Ben lise son sınıf Turizm Otelcilik öğrencisiyim.
Malum bilirsiniz zorumlu stajlarımız oluyor.
Şu sıralarda staj yapmaktayım.
Lise 1 itibaren hep ingilizce gördük biz malum tekrarlamamalar falan filan derken konuşma yeteneğini kaybettim.
En azından su anda başlagınç seviyesinin üstünde olduğmu zanediyorum kendimi fakat Konuşmakta ve yazmakta inanılmaz zorluk çekmekteyim
Neler önerirsiniz ?

Bİr sorum daha var ?
Yaklaşık bir ay sonra eylül civarı 1 2 aylık bir Yurt dışı inglizce kursuna gidicem kısmetse. . .
Bu 1,2 ay bana ne gibi bir katkı yapabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum
Saygılarımla,Kaan

CeM 25-07-2008 08:26 PM

Alıntı:

kaan101 Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Cem bey
Ben lise son sınıf Turizm Otelcilik öğrencisiyim.
Malum bilirsiniz zorumlu stajlarımız oluyor.
Şu sıralarda staj yapmaktayım.
Lise 1 itibaren hep ingilizce gördük biz malum tekrarlamamalar falan filan derken konuşma yeteneğini kaybettim.
En azından su anda başlagınç seviyesinin üstünde olduğmu zanediyorum kendimi fakat Konuşmakta ve yazmakta inanılmaz zorluk çekmekteyim
Neler önerirsiniz ?

Bİr sorum daha var ?
Yaklaşık bir ay sonra eylül civarı 1 2 aylık bir Yurt dışı inglizce kursuna gidicem kısmetse. . .
Bu 1,2 ay bana ne gibi bir katkı yapabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum
Saygılarımla,Kaan

Merhabalar Kaan art56art56 şöyle bi söz vardır,denize girilmeden yüzme öğrenilmez diye,yabancı dil elbette o dilin konuşulmadığı bir ülkede de öğrenilebilir çok çalışılarak ama yurtdışında geçirilecek olan zaman,özellikle sürekli yabacı dil eğitimi alıyorsanız(mesela bende lise 1den beri ingilizce görmekteyim)sürekli yabancı dil eğitimi alıyordum 3 aylık bir yaz kursuna gitmiştim abd'ye gerçekten dediğin gibi özellikle konuşma,ve dinleme bi de kelime çok gelişiyor.Anlıyacağın çok pratik yapma imkanın var istediğin zaman istediğin özelliğini geliştirebilirsin ama tabii bu tamamen sana bağlı bişey eğer yurtdışına çıktığında sosyal alanlarda çok bunulursan,arkadaş edinirsen vs. gerçekten etkili olur diye düşünüyorum,onun haricinde bazı ingilizce setleri var onlar da gerçekten kendi geliştirmek istiyosan özellikle yazma çok etkili ama dediğim gibi ben ve senin gibi kişiler daha şanslı bence çünkü bende dediğim gibi lise 1 den beri yabancı dil ağırlıklı eğitim almaktayım ve yurtdışında edinceğin tecübe önemli olacaktır münkün olduğu kadar sosyal ortamlarda olmanı ve arkadaş edinmeni,oradaki tv kanallarını izlemeni öneririm... hismiley

kaan101 27-07-2008 04:11 PM

Aynı yoldan geçiyoruz =) Desenize :D
Teşekkürler tavsiyeleriniz için . . .
Zaten yurt dışından size e mail atarım gün gün :D
Eğer isterseniz... =)

CeM 28-07-2008 01:29 AM

Ne demek... sapkal89 bekliyorum... mesajlarını super

CeM 29-07-2008 02:55 AM

Merhaba arkadaşlar, kiss3 benim yakın çevrem olsun,üyesi olduğum diğer forumlar olsun.arkadaşlarım olsun vs. birçok kişi bana ingilizce öğrenmek için nereye gitmeliyim diye bi soru soruyor ben de herkes için bir öneri yapayım;benim edindiğim tecübe,hocalarımın söyledikleri ve orada yaşayan insanlarla yaptığım görüşmeler sonucu özellikle ingilizceye yeni başlaıp ve yurtdışında geliştirmek istiyen arkaaşlara önerebileceğim bir yer var orasıda İngiltere'nin Brighton şehri...
Neden diye soracak olursanız dediğim gibi bür çok yerden edindiğim referanslar doğrultusunda ve öz ingilizcenin(anlaşılabilir İngilizce)konuşulduğu tek yer diye biliyorum....Şöyle bir yanılgı vardır;metropol şehirlerde daha iyi İngilizce öğrenirim diye fakat bu ingilizcesi belli bir düzeye ulaşmış(benim önerimce daha önceden yurtdışında bulunmuş)kişilerin tüm aksanları öğrenmesi açısından daha da iyi olacaktır....tabii ki hiç ingilizce bilmiyenler de Londra,New york,Los angeles,Sydney gibi metropol şehirler de de rahatlıkla öğrenebilir ama önemli nokta şudur;böyle büyük şehirlere Dünya'nın herbir yanından göçler gerçeklerşiyor Afrikalısından,Latinine,Uzak doğulusuna kadar birçok dil yapısına sahip insan geliyor ve çok karışık resmen gramer kurallarının katledildiği bir ortamda çok farklı bir şive ile öğrenmiş oluyorsunuz bu da ilerde sorun yaratabiliyor...Fakat ilk öğrendiğiniz ingilizce düzgün bir şekilde bilinçaltınıza oturmuşsa,yani siz doğrusunu öğrenmişseniz daha sonra ister istemez zaten tüm şiveleri ve aralarında ki farklılıkları çok rahat görebiliyosunuz çünkü asıl İngilizce'yi siz bilmiş oluyosunuz buna bağlı olarak arkadaşlar benim önerim ingilizce ile yeni tanışıyorsanız(konuşma dinleme anlamında)metropol şehirlerden çok daha kırsal alanları tercih etmeniz, ki az önce de dediğim gibi en çok ismini duyduğum(önerilen)yer İngiltere'nin Brighton şehri thumbsanim gitmedim oraya ama benim fikirlerini ve kişiliğine çok saygı duyduğum ve gerçekten kafası çalışan bi ingilizce öğretmenim vardı ilk ondan duymuştum daha sonra brighton da yaşayan bir kaç Türk öğrenciden bu önerileri duydum biraz da araştırma yaptım,yani bence şehir çok iyi super hismiley

CeM 04-08-2008 01:51 PM

Basit bir parça ve sorular,cevapları burada paylaşabilirsiniz super

ELVIS PRESLEY
ELvis Presley was born on Januray 8th,1935,in East Tupelo,Mississippi,
His twin brother died at birth.Elvis grew up in a poor home,but his parents, Veron and Gladys were kind an loving.
After he left school,Elvis worked in diffirent jobs.He worked in cinemas,and supermarkets,and he he worked as a lorry driver,this was the jop he liked most.

Two people helped Elvisin hs career.One was Sam Phillips.Sam had a recprd company called Sun Records.He was first person to realise that Elvis was a good singer.The second person to help Elvis was Tom parker,Tom became Elvis's manager in 1955 and he made him into a famuos rock and roll star wave

Elvis won a lot of gold discs in his life.He died on August 16,1977.
Manypeople say that he died because he took too many drugs and pills.

Mark the statements as True(T),False(F)or no imformation(NI)

Elvis' parents were not good people _____
Elvis was the youngest child in the family______
Elvis worked in diffirent jobs because he wanted to earn money_____
Elvis enjoyed working as a lorry driver_____
Sam phillips played an important role in Elvis' career_____
Tom Parker was the manager of a record company called Sun records____
Elvis died on a winter day at the age of 42_____

sancarg 26-08-2008 10:50 AM

Merhaba öncelikle get fiilinin bu joker kullanımı daha önce gördüğüm fakat farkında değildim ama unuttuğum bir yapıymış hatırlattığınız için teşekkür ederim .

Ben de KPDS ye hazırlanıyorum.Soruyu ve cavapları yazarak yardım isteyeceğim.

One oil company in particular claims____________its best to balance economic progress with environmental care and social responsibility.

a)to be done
b)having done
c)being done
d)having been done
e)to have done

şimdi bu soruda claim fiili to+infinitive alır bu nedenle b,c,d şıklarını eldim ama ben cevaba a şıkkı demiştim oysa cevap anahtarında e şıkkı diyor bu durumda ben perfect infinitive konusunda eksikliklerim var olduğunu düşünüyorum.

perfect infinitive için de get kullanımı gibi bilmemiz gereken püf noktası var mıdır?

CeM 26-08-2008 12:47 PM

Merhaba sancarg hismiley
"Perfect Infinitive" denilen yapı şu şelikle oluşturulur: "to have + V3"
veya "passive + to have + V3" ve to have been +v3 de kullanılabilir fakat Eğer sorduğun soru Perfect Infinitive ise mutlaka "have"olmak zorundadır daha doğrusu to have olmalıdır çünkü adı üstünde "perfcet"bir zaman olduğu için have olmazsa olmaz...
Püf noktasına gelince,yukarıda belirttiğim gibi ya to have+v3 ya passive +to have+v3 yada to have been+v3
Örneğin I would like to have finished my homework = ödevimi bitirmiş olmak isterdim...
Kısaca bu tensin temelinde to have+v3 kuralı yatar super anlamadıysan tekrar sor lütfen kiss3

sancarg 28-08-2008 07:11 PM

gayet güzel anladım teşekkür ederim

CeM 28-08-2008 10:28 PM

sapkal89

kaan101 06-09-2008 11:44 PM

Cem bey nasılsınız ?

CeM 07-09-2008 12:14 AM

İdare eder,sağ ol...
Ya siz Kaan bey? smil56

kaan101 07-09-2008 12:18 AM

Valla bizde öyle idare etmeye çalışıyoruz.

CeM 07-09-2008 12:26 AM

Edersiniz ya genç adamsınız pc05

cananderen 07-09-2008 02:17 PM

Alıntı:

Cem_ Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, kiss3 benim yakın çevrem olsun,üyesi olduğum diğer forumlar olsun.arkadaşlarım olsun vs. birçok kişi bana ingilizce öğrenmek için nereye gitmeliyim diye bi soru soruyor ben de herkes için bir öneri yapayım;benim edindiğim tecübe,hocalarımın söyledikleri ve orada yaşayan insanlarla yaptığım görüşmeler sonucu özellikle ingilizceye yeni başlaıp ve yurtdışında geliştirmek istiyen arkaaşlara önerebileceğim bir yer var orasıda İngiltere'nin Brighton şehri...
Neden diye soracak olursanız dediğim gibi bür çok yerden edindiğim referanslar doğrultusunda ve öz ingilizcenin(anlaşılabilir İngilizce)konuşulduğu tek yer diye biliyorum....Şöyle bir yanılgı vardır;metropol şehirlerde daha iyi İngilizce öğrenirim diye fakat bu ingilizcesi belli bir düzeye ulaşmış(benim önerimce daha önceden yurtdışında bulunmuş)kişilerin tüm aksanları öğrenmesi açısından daha da iyi olacaktır....tabii ki hiç ingilizce bilmiyenler de Londra,New york,Los angeles,Sydney gibi metropol şehirler de de rahatlıkla öğrenebilir ama önemli nokta şudur;böyle büyük şehirlere Dünya'nın herbir yanından göçler gerçeklerşiyor Afrikalısından,Latinine,Uzak doğulusuna kadar birçok dil yapısına sahip insan geliyor ve çok karışık resmen gramer kurallarının katledildiği bir ortamda çok farklı bir şive ile öğrenmiş oluyorsunuz bu da ilerde sorun yaratabiliyor...Fakat ilk öğrendiğiniz ingilizce düzgün bir şekilde bilinçaltınıza oturmuşsa,yani siz doğrusunu öğrenmişseniz daha sonra ister istemez zaten tüm şiveleri ve aralarında ki farklılıkları çok rahat görebiliyosunuz çünkü asıl İngilizce'yi siz bilmiş oluyosunuz buna bağlı olarak arkadaşlar benim önerim ingilizce ile yeni tanışıyorsanız(konuşma dinleme anlamında)metropol şehirlerden çok daha kırsal alanları tercih etmeniz, ki az önce de dediğim gibi en çok ismini duyduğum(önerilen)yer İngiltere'nin Brighton şehri thumbsanim gitmedim oraya ama benim fikirlerini ve kişiliğine çok saygı duyduğum ve gerçekten kafası çalışan bi ingilizce öğretmenim vardı ilk ondan duymuştum daha sonra brighton da yaşayan bir kaç Türk öğrenciden bu önerileri duydum biraz da araştırma yaptım,yani bence şehir çok iyi super hismiley

ewet ama ingiltere kendi dilleri olduğu için çok hızlı ve yuvarlayarak konuşuyormuş ingilizceyi.o yüzden ingiltere de öğrenilmez diye birşey duymuştum ben.amerika daha uygunmuş dil öğrenmek için.

CeM 07-09-2008 04:19 PM

Aslında pek farketmiyo ingilizler amerikanlardan daha temiz konuşular fakat uygunluk açısından(maddi anlamda) Amerika daha uygun hismiley

bigci 07-09-2008 04:36 PM

[b] selam cem kardeşim affına sıgınarak senden bir şey rica etsem daha doğrusu ufak bir tercüme istesem senden bunu yaparmısın yaparsan beni çok bahtiyar edersin benim için çokk önemli bi tercume olacak hayat nemak meselesi utananadam

işte bunun ing tercumesini istiyorum

selam yetkili kişi size bir şikayette bulunmak istiyorum ;

bu günlerde neler oldugunu biliyorsunuz demi siz buna görevmmi diyorsunuz lütfen yetkilileri göreve çagırıyorum

Naim Rüştü, Vali görevinden istifa etmesini açıkladıkdan sonra neden pat diye Bulut Civelek, Vali için adaylığını açıkladı.

lütfen Sizden tek İstegim var Şu an Cinayetten 4 şehirde Aranan Ayse aydini'nın adelete teslim edilmesini istiyorum izmir valisi tarafından görevlendilmiş bir dedektifdim taki istanbul valisinin ki kendisi suçla savaşdıgını idda ediyor. bu suçluyu evinde sakladıgını ögrenene kadar . lütfen sizden istirham ediyorum naim rüştüye bir uyarı gönderek şu an evinde saklamakda oldugu ayşe aydini evinden kovsun ve adalete teslim etsin. ! ayse aydinin o evde oldugunu size ıspatlaya bilirim bu oyunda herkez birbirinin sırtını sıvazlıyo bu durumdan bıkıp izmir valiliginde özel ajan olarak çalışdıgım görevimden istifa ettim bu gidişde vodo tozu içip karakterimi öldürcem lütfen !

popomundoyla ilgili bi şey :P dedeklifdim oyunda ve 4 sehirde aranan bi suöluyu yakaladım sevincli sevincli sevincli kanıtlarımı kabul etmiyolar sevincli valii olacam yakında bu kişiyi yakalarsam sevincli

sana saçma gelicek biliyorum ama :d aynısını bana tercume edermisin developerler ing :d turkceleri yok ben yarım yamalak ing cemle bi şeyler söyledim ama anlamadılar ama ugrasamam dersen canın sagolsun tabiki ama bu iyiligi yaparsan cok sevinirim

CeM 07-09-2008 06:03 PM

Al bakalım... sung66

Hello authorized person I would like to complain about something
You know what are being in these days dont you?do you say duty for this?Please,I call authorized persons for the duty

Why did Bulut Civelek get in for a constituency after Naim Rüştü left his duty?
Please I only want something from you and it's that to surrendered Ayşe Aydın to the court who is wanted because of 4 murders.I was a dedective who was tasked by governor of İzmir.Governor of İstanbul's adduced that he was waring for the crim until known that he hides the criminal in his house.Please I beseech you, I would like you to send a warning to Naim Rüştü not to hide Ayşe aydın in his house and he shall make ayşe aydın serrender to the court.I can show you Ayşe aydın that house is.everyone in this game has been caressing each other.I palled and left my duty of special agent in Izmir governorship if it keeps on like this I may kill my character by taking vodo pawder.

bigci 07-09-2008 06:07 PM

[b] çook teşekkur ederimm degerli vaktini çaldıgım için özür dilerim sevincli cinnet geçirtecekler bana o eski valiyide yeni valiyide dogratıcaklar dedektifken benide katil yapacaklar olan bu olacak sevincli ne ise yetişdiriyim su şikayeti sevincli

CeM 07-09-2008 06:09 PM

Önemli değil acele yaptım %100 olmasada aynısını çevirmeye çalıştım hismiley

AZARRATH 19-01-2009 12:15 PM

Alıntı:

CeM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 66657)
Merhaba mavifirka "to get" fiili aslında İngilizce'de joker fiil olarak adlandırılıyor ve özellikle yapıları unuttuğumuz zaman get i kullanabilirz örneğin get an axam(take an exam yerine),get home(arrive at home yerine) gibi örnekler çoğaltılabilir....seninde dediğin gibi çok farklı yerlerde çok farklı biçimlerde karşımıza çıkmasının nedeni az önce söylediğim gibi joker fiil olmasından dolayıdır,mesela benim lise öğretmenim eğer sınavda sıkışırsanız yapıyı unutrsanız get kullanın demişti super ve zannediyorumki get'in 30 tane anlamı var otalma olarak 44 yani son olarak ta şunu belirteyim get in kullanımı için püf bi nokta bulunmamakta dır,zannediyotum ki anladın ama bir iki örnek vereyim daha iyi anlarsın super

get:elde etmek anlamındadır(temel anlamı)fakat almak anlamına da gelebilir(take gibi)

ama şimdiki örnekte göreceğin gibi tamamen bu anlamlardan bağısız olarak ta kullanabiliryoruz
to go for a walk(yürüyüşe çıkmak) mesela go yu unuttun diyelim o zaman şöyle kullanabilirsin I want to get a walk super
I got an actor for the movie(film için bi oyuncu ayarladım)
I got some food(biraz yiyecek aldım)I buy some food yerine geti kullandık
I have got abroad(yurt dışına çıktım)I have been to abroad yerine
mesela wet ıslak demek fakat ıslanmak nedemek bilmiyosun o zaman get wet şeklinde kullanabilirsin :)
ya da dry kuru demek I got dry(kurulandım)

Gördüğün gibi kullanımı çok geniş ama en temel madde get fillinin joker niteliğinde olmasıdır,yani anlam olarak çok farklı yerlerde görmüş olman seni şaşırtmasın super umarım doğru anlamışım sorunu(eğer başka bişey sorduysan lütfen söyle)ve biraz olsun anlatabildiysem ne mutlu son hismiley son bi örnek daha aklıma geldi onda da vereyim
recover iyileşmek fakat ben sürekli şunu kullanırım (recover yerine) get well smil56

sorularınızı bekliyorum arkadaşlar............... kiss3

Çook teşekkürler Cem,çok güzel anlatıyorsun

get benim de takıldığım bir konuiher yerde kullanılıyor

Birde sanırım pratik,kısa olduu için kullanıyorlarr,mesela adama diyorum "İ am from Turkey" o da bana "oo i got it" diyor

Ben "anladım" olarak algıladım,yani "i understand" yada "i know" yerine kestirmeden "i got it" dedi(Sokak dili bu olsa gerek :))

Filmleri falan izlerken hemen her yerde "get" kullanıyorlar

Anlamaya çalışıyorum

perilice58 19-01-2009 03:22 PM

ağla2 ya ben bu konuyu daha önce nasıl görmedim neyse nerden başlasak kardık cem inşallah ingilizce derslerine devam ediyorsundur ağla2

CeM 19-01-2009 07:34 PM

Slm,evet devam edeceğim ama zor konuları internet ortamında anlatınca pek anlaşılmıyor mümkün olduğunca sade olmalı yakında bişeyler anlatmaya başlarımactionsmile (sorular varsa herzaman bu başlık altında paylaşabilirsiniz)

serikan1989 05-03-2009 01:24 PM

if clause lerin kullanımı

merhaba cem. ben kısaca kafama takılan soruyu soruyu sorayım ben bu if clause lerin kullanımında sorun yaşıyorum.kısaca anlamsal olarak nasıl oluyor anlatırsan sevinirim. lise de hoca yazdığımızın tersini söylemiş oluyoruz filan demişti ama ben unutmuşum. şimdiden saol....956k

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:10 PM.