Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İngilizce Odası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/)
-   -   İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ingilizce-odasi/11474-ingilizce-hakkinda-ki-sorulariniz.html)

Milliyan 13-04-2012 11:31 PM

Cevap: İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!
 
Alıntı:

7tepe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755465)
İNGİLİZCE Öğrenme Metodları

Işte yabancı dil öğrenmek için ilk Telkininiz

Otomatik olarak İngilizce konuşulmasını hayal edin… Yani düşünmeksizin konuşmak. Kelimeler ağzınızdan kolayca ve hızlı bir şekilde çıkar. Türkçe konuşurken nasıl tek tek kelimeleri düşünmüyorsanız. Ne demek istediğimi anladınız.

Bunu yapmak için, İngilizce çalışma yönteminizi değiştirmelisiniz. İlk yapmanız gereken İngilizce kelimeleri çalışmayı bırakmak. Ne?

Evet. Kelime çalışmayı bırakın.

Evet, doğru, kelimeleri ezberlemeyi bırakın. Ana dili mesela ingilizce olanlar, İngilizceyi tek tek kelimeleri hatırlayarak İngilizce öğrenmezler.

İfadeler (deyişler, deyimler cümleler), doğal olarak beraber çıkan kelimeler grubudur.

4 kat daha hızlı öğren!

Dr.James Asher, kelime grupları (ifadeleri, değişleri) ile ingilizce öğrenmenin tek tek kelimeler ile öğrenmekten 4-5 kat daha hızlı öğrenmeyi sağladığını araştırmış ve ispat etmiştir. 4-5 kat daha hızlı.

Hatta kelime gruplarını (deyişler) ifadelerini öğrenen öğrenciler dilbilgisinde de daha iyiler.Kural 1: Daima deyimleri (kelime gruplarını) çalışın ve gözlemleyin, kelimeleri değil.

Asla kelime ezberleyerek çalışmayın, bir tane bile asla.

Yeni bir kelime bulduğunuz zaman, daima onu bir cümle grubunda, deyişte yazın, not alın. Gözden geçirdiğiniz zaman, daima tüm cümleyi, deyimi gözden geçirin, kelimeyi değil.

Deyimleri, cümleleri bir araya getirin.
Konuşmanız ve dilbilginiz 4-5 kez daha hızlı ilerleyecektir. Asla tekrara kelime çalışmayın. Asla, not defterinize tek bir kelime yazmayın, daima tüm deyimi, deyişi yazın.
Sadece deyimleri, deyişleri yani kullanımlarını öğrenin.

Kaynak: INGILIZCE OGRENME METODLARI


ilginç bir tespit belki faydalı olabilir.

bu arada bu sayfayı canlandıralım arkadaşlar herkes bildiğini yazsın,yeni paylaşımlar oluşturalım,aklımıza takılan konuları birbirimize sorarak faydalı hale sokalım burayı,bende dahil bir çok kişinin ihtiyacı var buna

Merhabalar 7tepe arkadaşın dediği doğru,bende bunu birkaç yıl önce elime 70li yıllarda bir Türk ingilizce öğretmeninin (M.Akçit) "kendi kendine kolay ingilizce" kitabında kısa kısa cümle parçaları hazırlayarak yaptığı küçük kitapçıkta farkettim,kitap hala elimde ve gerçekten cümle cümle ingilizceye çalıştığımız zaman,bayağı bir anlam kazanıyor,aynı anda fiilleri-zarfları-grameri ve kendiliğinden zaten kelimeleri öğrenmiş oluyorsunuz....ve benimde ingilizceye başlayacak arkadaşlara tavsiyem ,ingilizce çeviri sitelerinden ve sözlüklerinden uzak dursunlar ben bir faydasını görmedim,tam tersi adamı daha da beter hale getiriyor hazır kondu gibi oluyor...,ve kelime öğrenme günlük ingilizceyi öğrendikten sonra yapılacak en son iş....music45

kutayhun 11-08-2013 08:35 AM

Cevap: İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!
 
ingilizce öğrenmek isteyen arkadaşlar için kendi hazırladığım bir sayfa isteyen yararlanabilir..
soru sorabilirler..
https://www.facebook.com/learnenglishfaster

firdevsi ala 06-10-2016 04:25 PM

Cevap: İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!
 
Herkese selamlar
Ingilizce ceviri ev odevi icin bana yardim edebilecek biri var mi?

firdevsi ala 06-10-2016 05:45 PM

Cevap: İngilizce Hakkında ki Sorularınız:)!!!!!!!
 
ödevi internetten yükleyemedim:(


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.