Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > İlginç Bilgiler

Uyarılar

İlginç Bilgiler komik ilginç bilgiler, yeni ilginç bilgiler, ilginç komik bilgiler, çok ilginç bilgiler, ilginc bilgiler, ingilizce ilginç bilgiler, ilginç bilgiler haberler, önemli ilginç bilgiler, ilgili ilginç bilgiler, ilginç bilgiler, ilgiç bilgiler, hakkında ilginç bilgiler, hayvanlar alemi ilginç bilgiler, türkçe ilginç bilgiler, en ilginç bilgiler, ilginç bilgiler 2, ses ilginç bilgiler, dünyadaki ilginç bilgiler, bilmediğimiz ilginç bilgiler, ilginç bilgiler olaylar, fen ilginç bilgiler, ilginç bilgiler oku, bunları biliyormusunuz ilginç bilgiler, dünyadan ilginç bilgiler, dünyadaki en ilginç bilgiler, müzik ilginç bilgiler, matematik ilginç bilgiler, bilim ilginç bilgiler, ilginç bilgiler

13 Sayısının Gizemi

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler 13 Sayısının Gizemi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A'dır ya da 14'tür. 13 numaralı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

13 Sayısının Gizemi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-02-2008, 07:18 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 63
Tesekkür: 0
12 Mesajinıza toplam 22 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
x123x is an unknown quantity at this point
Standart 13 Sayısının Gizemi

13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A'dır ya da 14'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 13'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı 'triskaidekaphobia'dır.

Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü çok daha eskilere mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara, İskandinavya topraklarına kadar gider.

O zamanlarda ışık ve güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Balder Vikking'lerin meşhur tanrısı Odin ile Frigga'nın oğulları olup, ay kraliçesi Nanna'nın da eşidir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak bu arada çıkan tartışmada, Loki diğer tanrılar tarafından da çok sevilen Balder'i öldürür.

Bu mitolojik hikaye ve inanış İskandinavya'dan Avrupa'nın güneyine kadar yayılır. Hıristiyan din adamları bu halk masalını kullanırlar ve Hz. İsa'nın son yemeğine uygularlar. Hıristiyan versiyonunda Balder'in yerini Hz. İsa, Loki'nin yerini de hain Judas alır. Bu yemekten sonra 24 saat içinde de Hz. İsa çarmıha gerilerek öldürülür. Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır.

Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur. Ancak böyle bir günde doğmuşsanız tam tersi, yani 13 sizin uğurlu gününüzdür.

Cuma gününün uğursuz sayılmasına Havva anamızın Adem babamıza elmayı cuma günü yedirtip cennetten kovulmasına sebep olması, Hz. Nuh zamanındaki büyük selin cuma günü olması, Hz. İsa'nın cuma günü çarmıha gerilmesi gibi olaylardan biri veya hepsi neden olmuş olabilir. Müslümanlar ise Hz. Adem'in cuma günü yaratıldığına inandıklarından bu güne diğer günlerden daha çok değer verirler.

13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

dikkat ettiyseniz hep hıristiyanlar ve mitoloji ben buna bişey daha ekleyim ortodoksların kutsal şerhi olan istanbulun fetih tarihi 1453 1+4+5+3=13 yani hıristiyanlara göre uğursuz.

Onüç sayısının uğursuzluğu bilimsel bi rçağda olmamıza rağmen hala neden dillerden düşmez oniki veya ondört değilde illa onüç bunun hikayesin kısaca açıklayalım:

Onüç sayısı uğursuzluğun temeli sayılmıştırOnüç sayısının uğursuzluğunun temelini Hz.İsa 'nın son akşam yemeğini oniki havarisiyle birlikte yediği zaman kendisiyle birlikte sofrada toplam olarak onüç kişi vardır ve Hz.İsa'nın başına gelenler de herkes tarafından bilinmektedir.Ancak bu varsayım ilk bakışta mantıklı görünüyorsa da onüç sayısının uğursuzluk getirmesiyle ilgili inanışın İsa'dan çok daha öncelere dayanmasını açıklayamaktadır.

İskandinav mitolojisinde şöyle bir olay anlatılmaktadır:Tanrı Odin'in ölen kahramanların ruhlarının sonsuz mutluluk içinde yaşadıkları sarayında bir ziyafet verilmektedir.bu ziyarete onbir kişi davetlidir.Bir de daveti düzenleyen Tanrı Odin 'in oğlu Baldur bulunmaktadır.Tümü birden oniki kişi olmaktadır.Ancak ziyafet çok kısa bir süre sonra davetsiz bir misafir gelir.Bu Baldur'un ölümüne yol açan kötü bir ruhtur.aslında.Görüldüğü gibi her iki anlatımda da onüçüncü kişinin ihaneti söz konusudur.Ve her iki olayda da ihanet ölümle sonuçlanmaktadır.

Kimi yerlerde sofradan ilk ayrılanın başına kötü şeyler geelceği yolunda bir inanış vardır.Kimi yerlerde ise sofradan en son ayrılanın başına kötü şeyler geleceğine inanılır.İngiltere'nin Oxfordshire kentinde de bir odada oniki kişiyle birlikte bulunmak özellikle de aynı odada oniki kişi daha varken kapının yanında bulunmak büyük felaketlere yol açar. şeklinde bir inanç bulunmaktadır.Her halükarda onüç sayısının uğursuzluğun aişnanılmakta otelciler otel odalarına 13 sayısını koymamakta gemiciler ayın 13 ünde limandan ayrılmamaktadır...

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

x123x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-02-2008, 12:23 AM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 24
Tesekkür: 0
10 Mesajinıza toplam 107 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tbox is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: 13 Sayısının Gizemi

hatta Hz.Muhammed (s.a.v.) doğumu 571 dir 5+7+1=13 (bir yerde okumuştum eklim istedim) . Müslümanlar için geçerli olmadığına inandığım bir inançtır.

tabii herkezin görüşüne saygı
tbox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-06-2008, 12:36 AM   #3 (permalink)
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Sayıların Gizemi ve 13 Rakamının Uğursuzluğu...



[b]


Yılmaz Sadıklı, "Kainattaki Gizli İmza Altın Oran" isimli kitabında sayıların tarihte ne anlama geldiğini anlatıyor. Sadıklı, ilk olarak 1'den 10'a kadar olan sayıları ele alıyor:

"Milattan Önce 500 yıllarında yaşamış olan Pisagorcular, sayıların aklı, sağlığı, adaleti ve evliliği etkilediğini düşünüyorlardı.

Onlara göre, bütün sayıların başlangıcı 1 idi. Bir, birliği ve tekliği temsil ediyordu.



Çift sayılar dişi idi. İlk çift sayı olan 2 farklı düşüncelerin remzi idi ve çeşitliliği temsil ediyordu.

1 ve 2 sayılarının toplamından oluşan ilk tek sayı olan 3 erkek idi ve uyumun sembolü idi.

4 sayısı adaleti temsil ediyordu.

Evliliğin sembolü, ilk dişi ve erkek sayıların toplamından oluşan 5 idi.

6 yalnızylığın, 7 sağlığın 8 aşkın sembolü idi.

Pisagorcuların sisteminde ilk 4 sayının tohlamı olan 10 en mükemmel sayı idi.

Onlara göre gökte yıldız türünden dolaşan 10 cisim olmalı idi.





13 RAKAMININ UĞURSUZLUĞUNUN ARDINDA NELER YATIYOR?

Günümüzde sayılarla uğraşan, onlara değer atfeden, uğurluluğuna ya da uğursuzluğuna inanan pek çok insan vardır.

Mesela, 13 rakamının uğursuzluğuna bütün Hristiyan dünyası inanır. Bu yüzden binalarının çoğunda 13. kat yazmaz. 12'nci kattan sonra 14'üncü kat gelir.

Davet edilen kişilerin 13 kişi olmamasına özen gösterilir. Bu fobinin birçok nedeni var.

İstanbul'un fethi 1453'tür. (1+4+5+3=13).

Efendimiz aleyhissalatü vesselamın doğum tarihi 571'dir. (5+7+1=13).

İsa aleyhisselam, son yemeğine 12 havarisi ile katılır. Ama bu yemekte 13'üncü bir misfair daha vardır. Ve İsa aleyhisselamı o 13. misafirin öldürdüğüne inanılır.

Bu 13 korkusu tıp literatürüne de girmiş ve "triskaidekafobi" diye adlandırılmıştır."

haber7...
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-12-2008, 09:07 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
TATAR AKAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 79
Tesekkür: 32
52 Mesajinıza toplam 196 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TATAR AKAY is an unknown quantity at this point
Standart

evet bende bir yerde okumuştum babamın geitrdiği bir kağıtta okumuştum 13 sayısının uğursuzluğunu biz dini islam olanlar 13. cuma neden uğursuz dediklerini biliriz cuma günü islamiyette bayram günüdür. 13 sayısı ise (1453) 1+4+5+3=13 (571) 5+7+1=13 bu hristiyanların islamiyete besledikleri kinin bir ifadesidir sadece...
__________________
<br />HAYATTA;YA TOZU DUMANA KATARSIN YA DA TOZU DUMANI YUTARSIN!!! <br />Y.O.K. = Yalnız Olma Korkusu Y.O.K.
TATAR AKAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 08:33 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
barca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 5
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 17 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
barca is an unknown quantity at this point
Standart

benim uğurlu sayım 13 dür.
barca isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 08:50 PM   #6 (permalink)
Teğmen
 
anceline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 62
Tesekkür: 408
58 Mesajinıza toplam 408 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
anceline is on a distinguished road
Standart

Hiç bir sayının uğursuzluk getireceğini düşünmüyorum...Ancak batı dünyası bu konuda bayağa bir paranoya oluşturmuş kendine
Bakınız ;
11 eylül için geliştirilien 13 uğursuzluğu

a.13 sayısı uğursuz olarak kabul edilen bir sayıdır.
b. 13 Eylül yılın 256. günü = 2 + 5 + 6 = 13
c. Pentagon’a çarpan uçak: UA 175 = 1 + 7 + 5 = 13
d. Flight 77’de 58 yolcu vardı = 5 + 8 = 13
e. İkiz kulelerde toplam 26 ülkeden çalışan vardı = 13 + 13
f. İkiz kulelerde toplam 104 asansör vardı = 13 x 8
g. Usame Bin Ladin ailesinin 52. çocuğudur = 13 x 4
h. Saddam Hüseyin = 13 harften oluşuyor.
i. Usame bin Ladin = 13 harften oluşuyor.
j. İkiz kuleler 415 ve 417 metre yüksekliğindeydiler = 415 + 417 = 13 x 64

Millet kafayı 13 ile bozmuş... Oysa ki 11 eylül olayında düşünen beyinler için bambaşka gizemler var görmek isteyene ;)
__________________
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol !
anceline isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-09-2009, 01:51 PM   #7 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 3
Tesekkür: 9
3 Mesajinıza toplam 13 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zeynepinar is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: 13 Sayısının Gizemi

ben ayın 13 de dogdum herkes ugursuz diyince ben etkileniyorum yani ben ugursuz muyum? benim ugurlu sayım kim ne derse desin :)
zeynepinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-09-2009, 06:25 PM   #8 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 1,042
246 Mesajinıza toplam 1,189 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nazendem will become famous soon enoughnazendem will become famous soon enough
Standart Cevap: 13 Sayısının Gizemi

pek mantıklı gelmedi.insan taktımı ,çarpar böler çıkartır.kare kökünü alır.sonuç ta 13 e yada inandığı uğursuz sayıya bağlayabilir.
nazendem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


13 Sayısının Gizemi

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler 13 Sayısının Gizemi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A'dır ya da 14'tür. 13 numaralı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.