Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :)

merhaba günlüğüm
son birkaç gün öncesine kadar güzel giyinme konusunu kendime aşırı takıntı ettiğimi farkettim. öyle günler oluyorduki kendimi internette saatlerce moda resimleri bakarak vakitlerimi boşa öldürdüğüm ve kendimi çok gerdirdiğim zamanlar oluyordu. giyinmeyi "öğrenmeye çalışıyordum" ama şimdi farkettim ki aslında güzel giyinmek benim zannettiğim gibi imkansız birşey değilmiş. ve de 10 bilinmeyenli denklem değilmiş.
şimdi bunlara hiç kafa yormadığımı görüyorum.
tek mesele ortamına göre olan tarzda parçalara sahip olmak ve renk uyumuna dikkat etmek. bu konuda çok canlı renkler giymemek iyi bir ipucu oldu bana. çünkü onlarla her renkler uyabiliyor :)
artık giyim konusunda da kendime güveniyorum :)

merhaba günlüğüm
son birkaç gün öncesine kadar güzel giyinme konusunu kendime aşırı takıntı ettiğimi farkettim. öyle günler oluyorduki kendimi internette saatlerce moda resimleri bakarak vakitlerimi boşa öldürdüğüm ve kendimi çok gerdirdiğim zamanlar oluyordu. giyinmeyi "öğrenmeye çalışıyordum" ama şimdi farkettim ki aslında güzel giyinmek benim zannettiğim gibi imkansız birşey değilmiş. ve de 10 bilinmeyenli denklem değilmiş.
şimdi bunlara hiç kafa yormadığımı görüyorum.
tek mesele ortamına göre olan tarzda parçalara sahip olmak ve renk uyumuna dikkat etmek. bu konuda çok canlı renkler giymemek iyi bir ipucu oldu bana. çünkü onlarla her renkler uyabiliyor :)
artık giyim konusunda da kendime güveniyorum :)

kendin için güzel keşif bunlar, kendini keşfetme yolunda adımlar atman çok iyi tebrikler..t678

nefes_almak arkadaşım,gelişmelerini keyifle takip ediyorum..adına seviniyorum,daha güzel en güzel haberlerini duymayı diliyorum.bu arada zayıflamak için hangi telkinlerden destek alıyordun?

nefes_almak arkadaşım,gelişmelerini keyifle takip ediyorum..adına seviniyorum,daha güzel en güzel haberlerini duymayı diliyorum.bu arada zayıflamak için hangi telkinlerden destek alıyordun?

merhaba mehtap arkadaşım. beni günlüğümde yanlız bırakmadığın için ve izlediğin için teşekkür ederim :) ben de senin iyi haberlerini duymayı 4 gözle bekliyorum. siteye girdiğimde düzenli olarak takip ettiğim günlüklerden birisi de seninki (zaten 3-5 tane var) ego, kendine güven ve kilo verme dinliyordum ama uzun süredir yaklaşık 1 aydır boşladım. fırsatım olmuyor dinlemeye. ama telkin dinlemeden de iyiyim aslında. var yok aynı gibi sanki.

merhaba sevgili günlük
eskisine göre çok daha huzurluyum ama tabi kafamı hala karıştıran sorular da yok değil. ama bu sorularla dünyayı kendime eskisi kadar dar etmiyorum.
kilo vermede duraksama sürecine girdim ama ümidimi kaybetmedim. ve bugün kilo problemimin aslında ne denli büyük bir problem olduğu üzerinde düşündüm biraz ve daha objektif bakmaya çalıştım. evet sayı olarak yüksek bir kilom var ama yapım gereği o kiloları çok da aşırı göstermiyorum. yani beni görenler beni şişman veya obez olarak sınıflandıramaz. fazla kiloları olan birisi olarak görebilir. kendime önden baktığımda kilolarımı çok da görmüyorum bile. esas problem yandan bakıldığında önden çıkmış olan göbeğim ve midem ile arkadan çıkan kalçalarım. bacaklarda sorun yok. ince kemikli olduğumdan böyle sanırım. zaten doğduğumda bile olmam gereken kilodan daha zayıf bir şekilde doğmuşum ve bakımlarla normal kiloya gelmişim.o yüzden sayıya takılmayacağım. evet boyuma göre çok yüksek kilom sayı olarak belki ama görüntüm "o kadar da değil" diyor bana. benim esas sorunum piyasada benim bedenime göre olan kıyafetlerin çeşit azlığı. evet çeşitli giyinenemek tek derdim. bunu da kilo vererek anca sağlayabilirim yoksa benim bedenime yani göbeğime göre de güzel elbiseler yapılıp satılıyor olsaydı pekala da yakışırdı ve göstermezdim kilomu :).

bugün güzelliğime katkıda olabilecek birşey yaptığım için mutluyum. saçımı boyadım. saç rengim yıkandıkça çok akmıştı ve sinir olduğum eski röflelerim açığa çıkmıştı. bu durum cildimin ve gözlerimin rengini olduğundan solgun gösteriyordu. rengi tekrar tazelemek için kestane rengine boyadım bu sefer akmamasını ümit ediyorum. eski rengin kalıntıları çok az kaldı ama güzel de oldu. güneşte hafiften beyazlı altınlı yansımalar oldu o yüzden. gölgede ise mavi siyaha çalan bir sonuç elde ettim. daha da güzeli cildim eski beyazlığına kavuştu ve gözlerim kahverengilikten koyu elaya terfi ettiler :)

ha bir de evlilikten beklentilerimi ve kariyer beklentilerimi düşürme kararı aldım. daha gerçekçi olmak ve çok da havalarda uçmamak istiyorum. şu an bile mutluluğu bir şekilde yakaladığıma göre gelecekteki eşimden dublex ev talep etmenin anlamsız olduğunu anladım. ve evliliği maddi imkanlarımın genişletme ve statü yükseltme aracı olarak kullanmamaya karar verdim. ailem bana karşı daha anlayışlı davranmaya ve benim sorunlarıma karşı daha duyarlı olmaya başladı. artık kafama takılan ufak tefek soruları sorabilmeye başladım. sanırım kendi dertlerini nihayet aşabildi ki artık evladıyla ilgilenebiliyor çok şükür. imkanları benim aileme daha eşit olan ama daha huzurlu ve sevgi dolu bir evlilik tercih etmeye karar verdim. ben ne de olsa bir memur çocuğuyum. yani kalkıp da eşimin bir holding sahibinin oğlu olmasını bekleyemem haliyle.

sen değişirsen dünya değişir. Tebrikler çok iyi gidiyorsun

telkinlerini bıraktıgını söylemişsin devam etmen daha hayırlı olur, dinlemek rahatsız mı ediyor neden bıraktın

sen değişirsen dünya değişir. Tebrikler çok iyi gidiyorsun

teşekkür ederim :) bugünün dünden bi farkı olmalı dimi ?
2 günün üstüste aynı geçmesi tahammül edemediğim birşey

telkinlerini bıraktıgını söylemişsin devam etmen daha hayırlı olur, dinlemek rahatsız mı ediyor neden bıraktın

hiç vaktim olmuyor malesef ve boş yere zihnimi şişiriyor gibi geliyor. belki benim için doğru zaman değil. günün 24 saatini kendime yetiremiyorum. başımı kaşıycak vaktim pek yok gibi.bazı sorularıma çözüm arıyorum gündüz . günün bir kısmı da dışarıda alışverişte sporda falan geçiyor 3 saatim. dinlediğimde aklım telkine odaklandığı için düşünme hızımı düşürüyor. gece uyurken ise hiç dinleyemiyorum. zaten düşünceler nedeniyle geceleri sık sık uyanan bir insanım.

spor yaparken kulaklıkla dinleyebilirsin. dediğin gibi dinlemek istememenin nedeni hazır olmaman olabilir.3 senedir bu siteyi biliyorum ancak bu sen dinledim ve çekirdek inanç yaptırmaya karar verdim, zamanım şimdiymiş, verimini ancak şimdi alıyorum.

spor yaparken kulaklıkla dinleyebilirsin. dediğin gibi dinlemek istememenin nedeni hazır olmaman olabilir.3 senedir bu siteyi biliyorum ancak bu sen dinledim ve çekirdek inanç yaptırmaya karar verdim, zamanım şimdiymiş, verimini ancak şimdi alıyorum.

sporda dinlemeyi deneyebilirim teşekkür ederim :) bir de kilo verme telkini bende ters etki yaptığı için de bırakmak zorunda kaldım. deli gibi iştahımı açmıştı ve saatte bir acıktırıyordu. bu da benim kilo verme çabalarımı baltalıyordu. zihnim ters tepki gösterdi nedense.
bir de bazı sorunları çözmek üzere yeni girişimlerde bulunabilmek için zihinde biraz da olsa boş bir alana gereksinim oluyor. şu dönemlerde zihnim ağzına kadar dolu ve over capacity sinyali veriyor sürekli. bu da insanı aşırı hassas ve tahammülsüzlük yapıyor. öyle ki ailem bile bana günlük angarya işleri buyuramaz oldu. herşeyin bana yük gibi geldiğinin o da farkında.
telkin dinlemiyorum ama bu ortamı çok seviyorum sizin gelişmelerinizi izlemek falan zevkli oluyor :) zihnimde nefes alıcak kadar biryer açıldığında tekrar denemeyi ben de istiyorum. belki sandığımdan da az zamana ihtiyacım vardır kimbilir.

içime büyük bir karamsarlık çöktü. ağlamak istiyorum. bu ruh halim umarım düşündüğüm gibi regl dönemi yaklaştığı içindir. aksini düşünmek istemiyorum.
hayata karamsar bakmaya başladım ve bulunduğum konuma razı olmak zorundaymışım gibi hissediyorum. çünkü insan yukarı baktıkça kendini çok kötü hissediyor. ben anladım ki hayattaki sosyal sınıfın neyse o olarak kalıyorsun. büyük sıçramalar çok nadiren oluyor. Ailem kariyer yapmamı istemiyor. dün konuştum istediğim bir konuyla ilgili setrifikalı eğitim almayı. o da desteklemedi ve herşey zaten para kazanmak için ve zaten senin benden dolayı bir gelirin var. çalışmayacaksan neden sertifikayla uğraşasın dedi. uğraşma zorlama kendini dedi. senin mezun olduktan sonra yapacağın şey evde bilgisayarını ingilizceni ilerlet yeri geldiğinde topluma bu özelliklerini gösterirsin. kağıt parçası alıcam diye debelenme. üniversite diploması yeter sana dedi. okul bittikten sonra giyinir kuşanırız gezeriz tozarız kefimize bakarız. zaten herkesin hayal ettiği bir şekilde yaşıyorsun kimseye muhtaç değilsin mecbur değilsin. ev de var araba da dedi.
tamam da malesef hayat yan gelip yatanlar için pek de merhametli değil. hele ki insanlar arasında. yoksa ben de isterim bütün gün evde karpuz gibi yatmayı.
tamam iyi hoş. bende kendimi yormak yıpratmak istemem. ama karşıma bir eş adayı çıktığında veya toplum necisin ne yapıyorsun dediklerinde ev kızıyım evde oturuyorum mu diyeyim utanıyorum. hele ki bu karşıma çıkan kişi belki bir eş adayı da olabilir. beni bu halimle kabul etse bile belki en ufak bir tartışmamızda seni evden çekip çıkardım falan gibi imalarda da bulunabilir. bilemiyorum. aslında yaşantımdan memnun gibiyim ama eş adayları veya eşim karşısında sosyal statü olarak küçük görünüp onun karşısında ezik kalmak istemem. evet sıkıntı ettiğim şey bu. zaten evlilik yapamayacaksam evde boş oturuyor olmam beni rahatsız etmez. nasıl olsa biryerden gelir akıyor.
ağlayasım var bugün hem de çok.

yazdıklarının hıc bırı senın dusuncelerın degıl..senın yapmak ıstedıkelrın degıl..sen kendı yapmak ıstedıklerıne odaklan..kım ne derse desın..Allah mutlaka bır yol acar..calısmak hem cevrenı gelıstır hemde bır eve 5 lıra gırmesı varken neden 2 lıra gırsın..hem onlar sonsuza dek basında olmayacakalr kı..seni dusunuyorlar ama baksı acıları cok yanlıs..

Eft yapabilirsin bu duyguna. Eskiden de demek ki sana destek vermiyorlardı. Hayat hep çok kolay değil malesef bazıları için savaşmak gerekebiliyor.

Bu konuşma babanla aran da mı geçti?

evet

yazdıklarının hıc bırı senın dusuncelerın degıl..senın yapmak ıstedıkelrın degıl..sen kendı yapmak ıstedıklerıne odaklan..kım ne derse desın..Allah mutlaka bır yol acar..calısmak hem cevrenı gelıstır hemde bır eve 5 lıra gırmesı varken neden 2 lıra gırsın..hem onlar sonsuza dek basında olmayacakalr kı..seni dusunuyorlar ama baksı acıları cok yanlıs..

aslında hangisi benim düşüncem hangisi değil bilemedim. ailem de şu anki durumum da aklımı karıştırıyor. aslına bakarsan şu an etliye sütlüye karışmadan ve gün içinde hangi saatte ne yapacağıma karar verebiliyor olmanın verdiği özgürlük rahatlık da bana cazip geliyor. özgürlük duygusu huzur veriyor onu bir kenara koyalım.ben aslında çok da çalışkan azimli ve hırslı bir insan değilimdir.
düne kadar huzurluydum. herşey internette laf olsun diye renk ve stil danışmanlığı eğitimi programlarını araştırdıktan sonra ortaya çıktı. "abaca olabilir mi ?" dedim ve konuyu babama açtım. benim renklere ve giyim kuşam modaya ilgim var. en iyi bildiğim şey diyebilirim.

ama benim korkum toplumda insanların beklentileri çağ geliştikçe gittikçe yükseliyor. sadece zorunlu eğitimi bitirip diplomasını evin bir köşesine atan bir ev kızı veya ev hanımı olarak toplumda nereye kadar tutunulabilir bilmiyorum. buna ayak uyduramazsam ezileceğimi düşünüyorum. evde kendimi bir prenses gibi hissedebilirim ama evden dışarı adım attığım zaman aynı şeyi görmeyeceğimi bildiğimden korkuyorum. babamı da anlıyorum, ablamın işhayatındaki çektiklerini çekmemi istemiyor (çok ağır şartlarda çalışıyor kendisi) bir de benden sonra hakettiğin emekli maaşıyla geçinir gidersin ev de sana kalır araba da diyor. bunları duymak da aklıma karıştırıyor doğrusu. ama ben kısmetse beni sevebilecek birisiyle evlilik de yapmak isterim çocuk sahibi olmak da. tek korkum eşim olacak kişinin kafasındaki imajım nasıl olacak bilmiyorum. sırf onun gözünde olduğumdan yüksek görünebilmek için çalışıyor olacağım bu durumda da galiba ? offff :(

ne kadar güzel:) Bilinçaltını okudum sözlerinde sen de görebiliyor musun merak ettim engellerini. Bak arkadaşım sana tavsiyem bu yazının içinde sana engel teşkil eden ne varsa tespit etmen ve onlardan özgürleşmen. İş hayatında başarı telkini alabilirsin. Ayrıca her duyguna EFT çalışabilirsin. En kolayıyla affetmek özgürleştirir sayfasında mevcut. Ben en iyi oradan öğrendim. Ve devamlı yapıyorum şimdilerde. Hadi bakalım kolay gelsin.

ne kadar güzel:) Bilinçaltını okudum sözlerinde sen de görebiliyor musun merak ettim engellerini. Bak arkadaşım sana tavsiyem bu yazının içinde sana engel teşkil eden ne varsa tespit etmen ve onlardan özgürleşmen. İş hayatında başarı telkini alabilirsin. Ayrıca her duyguna EFT çalışabilirsin. En kolayıyla affetmek özgürleştirir sayfasında mevcut. Ben en iyi oradan öğrendim. Ve devamlı yapıyorum şimdilerde. Hadi bakalım kolay gelsin.

teşekkür ederim yorumun için :) işhayatında başarı telkinini inceleyeceğim evet.
kafam çok karışık olduğu için engelleri pek göremiyor olabilirim. açıkcası şöyle bir çelişki içindeyim. ailemin ne istediği belli, toplumun benden ne beklediği belli, ve aile ile toplumun isteklerinin birbirine tamamen zıt olduğu da belli.
ama ben ne istiyorum o belli değil ?

sözlerinin içinde mevcut ne istediğin. Sen ablanın yaşadığı sıkıntıları yaşamak istemiyorsun.Evde rahat ve huzurlu olmak istiyorsun. Buna ihtiyacın yok neden çalışasın ki?

evde kendimi bir prenses gibi hissedebilirim ama evden dışarı adım attığım zaman aynı şeyi görmeyeceğimi bildiğimden korkuyorum. babamı da anlıyorum, ablamın işhayatındaki çektiklerini çekmemi istemiyor (çok ağır şartlarda çalışıyor kendisi) bir de benden sonra hakettiğin emekli maaşıyla geçinir gidersin ev de sana kalır araba da diyor. bunları duymak da aklıma karıştırıyor doğrusu. ama ben kısmetse beni sevebilecek birisiyle evlilik de yapmak isterim çocuk sahibi olmak da. tek korkum eşim olacak kişinin kafasındaki imajım nasıl olacak bilmiyorum. sırf onun gözünde olduğumdan yüksek görünebilmek için çalışıyor olacağım bu durumda da galiba ? offff :(

bunlar kendi cümlelerin, engellerini görebiliyor musun?

bir kaç tane cümleye benim korkum etiketini koymuşsun zaten.

hep yada hiç düşüncesi: olayları bu şekilde değerlendirmek gerçek dışıdır; çünkü hayat çok seyrek ya öyle yada böyledir. Örneğin, hiç kimse bütünüyle zeki ya da aptal değildir. Aynı şekilde, hiç kimse her şeyiyle çekici ya da tamamıyla çirkin değildir. Oturduğunuz odanın yerlerine bakın şimdi. Mükemmel temizlikte mi? Her noktasında kir ve tozlar mı birikmiş? Bu evrende mutlak yoktur.

Eğer yaşantınızı mutlaklık sınırlarına doğru zorlarsanız, sürekli bunalımda hissedersiniz; çünkü algılarınız gerçekle örtüşmez.

Kendinizi sonsuza kadar övgüye mahkum edersiniz; çünkü yaptığınız hiç bir şey abartılmış beklentilerinizi karşılayamaz. Bu algısal yanlışlığın teknik adı ^^kutupsal düşünmedir^^. Her şeyi say beyaz olarak görürsünüz ve griler yoktur.

İyi hissetmek kitabından alıntı yaptım tam da senin yazdıklarına uygundu, var olmak insanların seni sevmesi ve onaylaması için yeter, olduğun halinle sen yeterince iyisin. Sende olmasını istediğin şeyler olmadığında da sen değerlisin.

Olumlama yaparak ve affetme çalışması yaparak insanların ikna olduğuna şahit olabilirsin. Önce kendi içinde kendi durumunu kabul edip affederek başlamanı tavsiye ederim, için değişirse dışında değişmeye başlar.sapkal89t678

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri