Sessizmişim :( Bıktım bu Sıfatı Duymaktan.

sessizmisim

New member
0
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
merhabalar.bu siteyi aslında uzun zaman önce bulmuştum.sık kullanılanlara ekledim.bu telkinler bana biraz komik gelmişti ancak bugün yine çok sinir olduğum o sıfatı tekrar duydum.Sessizmişsin.iş yerinde çok sessizmişim.çok efendiymişim.bu efendi lafına da çok sinir oluyorum.neyse bunları duyunca direk bu site aklıma geldi ve üye oldum.ben bu sessizlik durumunu nasıl yenebilirim?hangi telkinleri günde kaç saat dinleyerek yenebilirim?sessiz olmak istemiyorum.ağzım laf yapsın istiyorum.çok konuşunca yüzümde kulaklarımda kızarma kendimi kasma hissediyorum.biraz asosyallik de var.arkadaşıma fıkra anlattığımı hiç hatırlamam.fazla uzun cümle kurmam genelde.iş ortamı olarak benden çok büyük insanlarla muhattabım.yani ben 20 yaşındaysam adamlar 40 45 yaşında.aslında bu ssessizlik üniversitede de vardı ama şu anda üniversiteden iyi durumda olduğumu hissediyorum.sözlü tartışmada da fazla konuşamıyorum.iki cümle söylüyorum hemen susma bastırılma hissi oluyor.arkadaş edinmede problemlerim var.yeni bir ortamda hemen arkadaş edinemiyorum.koskoca 38 kişilik sınıfta 1 arkadaş edindim ilk sene ünide.kısacası nasıl argo tabirle yırtık bir insan olabilirim?hangi telkinleri tavsiye edersiniz?

Merhaba arkadaşım öncelikle Hoşgeldin.

Sana sessiz demeyeceğim sen sessiz değilsin çünkü sadece kendini öyle tanımlamış olman seni böyle yapmış.Bak ne güzel kendini anlatmış sorununu bilmiş ve ona çare bile aramışsın.İçinde bir ses var senin büyük bir ses.Değişim sesin.

Şimdi Sessizlikten sessiz görünmekten nefret ediyorsun belkide, belkide bunlar senin korkuların ama biliyorsun ki en güzel mücadele ve en kuvvetli kazançlar korkularla yüzleşmekten risk almaktan geçiyor.

Şimdi kulakların kızarsada,beynine kan yürüsede,Vücudun titresede Sessizlikten vazgeçtiğini sosyal olmayı seçtiğini kendine ifade et ve bunu yap her ne pahasına olursa olsun.Çünkü bilinç altına korkuların yerleşmiş ve sen bu korkularının yersiz olduğunu biliyosun ama bazı psikolojik durumlar buna el vermiyor işte burda bir yol var.

Yapman gereken inandığını bilinçaltına kanıtlaman yani bilinçaltını ikna edeceksin önce temelden bitireceksin.Yani diyorum ki sana kızara kızara arkadaşlarınla konuşmadığın şeyleri konuş,daha önce yapmadığın şeyler yap ve ya ailenle hayata bir bak neler var.

Mesela kendimden bir örnek veriyim.Ben eskiden düğünlerde oynayamazdım bu asosyal durum bendede vardı.Birileri bana bakar beni eleştirir bana güler bak nasıl oynuyo ve bunun gibi binbir türlü şey geçerdi aklımdan ve dolayısıyla zorla kaldırıp oynatmaları benim için işkenceydi ve oynarken zevk almayı değil gözetmenlik yapmayı seçiyordum kim bana bakıyo,kimin gözleri üzerimde tanıdıklar hakkımda yorum yapıyormu diye.

Bir gün samimi arkadaşım aynen düğünde çok rahat oynuyor çağırdı bende derdimi söyledim ya herkes bana bakıyor gibi hissediyorum,oynayamıyorum dedim.o bir laf dedi ve benim beynimde şimşekler çaktı.Senin oynaman kimin umrunda ki kim oynamanı ne yapsın senin herkes kendi aleminde oynayanlar zaten senden habersiz oynamayanlar ise senin gibi bir sürü oynayanı izliyor dedi.Baktım ki çocuk doğru söylüyo bakış açısı önemliymiş birde baktım ki kimse bana bakmıyo aslında herkes kendi halinde çıktım gönlümce oynadım bukez doya doya ve kimseyi umursamadan.

Yani ben gerçeği gördüm.Sessizlik,çekingenlik insanın aşamayacağı birşey değil.Sende bunun üstesinden gelebilirsin.Bazı aktiviteler yap spor gibi mesela.

Aynada kendinle konuş ve kendine sende herkes gibi sosyalsin de.

Rahatla dünyada milyonlarca insan var ve ne çeşit insanlar var biliyosun.Herkes hemen hemen herşeye alışmış durumda.Yani senin rahat rahat konuşmanı kahkahalar atmanı kimse yadırgamaz milyonlarca insan artık senin yapmak istediğin şeyi yapıyor ve herkes için artık bu normal olmuş bişey.

Telkinler için ise ego ve suçluluğu 80 saat dinle ilk önce günde 8-9 saat.

Daha sonra
www.telkinmp3.com sitesinden kendin için uygun olanları seçer eklersin Telkin listesine.

Kendini sev kendinle barışık ol ve en önemlisi kendinden emin ol.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Güzel haberlerin bekliyorum Sağlıcakla Kal

Hoşgeldiniz doğru yere geldiniz :)
Sessizlik biraz da mizactir..
Bende sessizdim ancak şimdi yeri geldiğinde 100 kisiye karsi sunum da yapiyorum gür bir ses ile..
Ancak bazen canim isterse de sessiz oluyorum..y789
Önemli olan mizacinizi değiştirmeden kendinize güveninizi sağlamanız ..
Telkinler bu konuda size cok yardimci olacaktır.
Renac in soylediği gibi
İlk hafta suçluluk ego dinleyin.Mümkünse telden değil hoparlorle dinleyiniz.
Uykuda dinlenilebilir.
Sonra ise kendine güven topluluk konuşma sosyallik baskalarinin düşünceleri ekleyebilirsiniz.

Renac Muhteşemsin, harikasın, süpersin...

Sessizmişim, öncelikle seni tebrik ederim, çok güzel bir başlangıç ve çok doğru bir yerdesin...
Telkinleri dinlemek benim hayatımın dönüm noktasıydı, umarım sanada da benzer güzellikleri yaşatır...

Ancak, olmak istemediğimiz bir nick kullanmak ondan kurtulmamızı geciktirir... Forumda çekim yasası ile ilgili konuları okumanı tavsiye ederim.

Sessiz - Mişim
sessiz: olmak istemediğin şey
mişim: başkalarının dediğini anlatan ek

olmak istediğin bir şey yazsan nickine, daha güzel olur mu acaba ?

arkadaşlar çok teşekkür ederim.yanıtlarınız beni çok umutlandırdı.tüm telkinleri indiriyorum.indirdikten sonra tavsiyelerinize uyacağım.günde 8-9 saat demişsiniz.bunu telefona atarak kulaklıkla dinlesem uygun olur u?muhtemelen uyurken kulaklığı takıp öyle dinleyeceğim.nick konusunda da haklısın pakguç.nick değiştirmeyi nasıl yaparım?yeni üyelik açmam gerekiyor galiba.

Kesinlikle yeneceksin ben inanıyorum lütfen sen de inan. ESkiden ben de topluluğa karşı konuşmaya utanırdım çünkü annemler hanım hanımcık kız olma baskısını o yönde kurmuşlardı. Tez savunmama çıkmadan önce kişilere değil de patates çuvallarına karşı konuştuğumu düşünmemi söylemişlerdi ve konuştuğum insanların da benden farklı olmadıklarını , hatta biraz argo olacak ama tuvallette ihtiyacını giderir durumlarını göz önüne getirmemi söylemişlerdi.

Bense herkesin 9 aylık olduğunu benden ne eksikleri ne de fazlası olduklarını düşünerek aştım. Şimdi birisine kızdığımda sadece patates çuvalı olduğunu düşünüyorum hepsi o ...utananadam

arkadaşlar çok teşekkür ederim.yanıtlarınız beni çok umutlandırdı.tüm telkinleri indiriyorum.indirdikten sonra tavsiyelerinize uyacağım.günde 8-9 saat demişsiniz.bunu telefona atarak kulaklıkla dinlesem uygun olur u?muhtemelen uyurken kulaklığı takıp öyle dinleyeceğim.nick konusunda da haklısın pakguç.nick değiştirmeyi nasıl yaparım?yeni üyelik açmam gerekiyor galiba.

Forum moderatörlerine bildir arkadaşım nick değiştirmek istediğini ve ya nick değiştirmek için bir konu aç değiştirmek istediğine dair Yardımcı olacaklardır.

forumda verilen tüm telkinlerin tek pakette olduğu mp3ler bozuk çıktı.1 dakikadan sonra cıyırtılar başlıyor.

evet.ordan indirdim.telefona atacağım.pc başındayken de online dinliyorum.ney ve new age hoşuma gitti.bisikletayrıca sizden ricam.nickimi geveze olarak değiştirebilir misiniz?sapkal89

Sayın çenebaz attığınız adım takdire şayan . Dilerim hayatınızda her şey gönlünüzce ve güzel olur. Her daim huzurla ve sevgiyle , gülekalınız... sapkal89

yalnız sayılmazsın, bende bu sorun kısmen var kendimden daha baskın olduğunu daha sosyal olduğunu hissetiğim kişilerle veya ortamlarda bazen istemesemde suskun kalabiliyorum, yakın hissettiğim kişilere karşı rahatım, özelliklede tanımadığım bayanlarla konuşurken çekingen kalıyorum, ayrıca mesela saygı duyduğum hakikaten kaliteli insanlarla konuşabiliyorum ama iş icabı kalıyor samimi ve rahat olamıyorum, umarım ki durumumuz düzelecek.

Merhabalar,

Yanımıza hoşgeldiniz..

Çoğu insan sessiz olmaktan hoşnut değil..Çok konuşmak marifet sanıldığı için belki de..Fakat arkadaşların da dediği gibi sessizlik bir kişiliktir,mizactır..
Ben de çevremden sessiz sıfatı yüklenen biriyim,ama şikayetçi değilim bu durumdan..Bazen sessizlik en güzel cevaptır..
Ayrıca çok iyi sessiz film oynarım sevincli

Gerçekte potansiyelinizde çok konuşmak varsa, burada edindiğiniz gerek telkinler ve gerekse diğer çalışmalardan oldukça istifade edebilirsiniz..Mizacınızda yoksa,gerektiğinde konuşan biri olmak daha değerli..

Sevgiler..actionsmile

yalnız sayılmazsın, bende bu sorun kısmen var kendimden daha baskın olduğunu daha sosyal olduğunu hissetiğim kişilerle veya ortamlarda bazen istemesemde suskun kalabiliyorum, yakın hissettiğim kişilere karşı rahatım, özelliklede tanımadığım bayanlarla konuşurken çekingen kalıyorum, ayrıca mesela saygı duyduğum hakikaten kaliteli insanlarla konuşabiliyorum ama iş icabı kalıyor samimi ve rahat olamıyorum, umarım ki durumumuz düzelecek.

aynı durumlar bende de var zaten.

Merhabalar,

Yanımıza hoşgeldiniz..

Çoğu insan sessiz olmaktan hoşnut değil..Çok konuşmak marifet sanıldığı için belki de..Fakat arkadaşların da dediği gibi sessizlik bir kişiliktir,mizactır..
Ben de çevremden sessiz sıfatı yüklenen biriyim,ama şikayetçi değilim bu durumdan..Bazen sessizlik en güzel cevaptır..
Ayrıca çok iyi sessiz film oynarım sevincli

Gerçekte potansiyelinizde çok konuşmak varsa, burada edindiğiniz gerek telkinler ve gerekse diğer çalışmalardan oldukça istifade edebilirsiniz..Mizacınızda yoksa,gerektiğinde konuşan biri olmak daha değerli..

Sevgiler..actionsmile

ya gerçekten ne güzel açıklamışsın..boş konuşan sözüne inanılmayan ve değersiz konuşan biri olmak sana hiçbirşey kazandırmaz..sen içindekileri dışarı vurmaya çalış..önemli olan bu..y789

ya gerçekten ne güzel açıklamışsın..boş konuşan sözüne inanılmayan ve değersiz konuşan biri olmak sana hiçbirşey kazandırmaz..sen içindekileri dışarı vurmaya çalış..önemli olan bu..y789

bu zamana kadar zaten benim düşüncem de buydu ancak boş konuşan geveze insanların benden daha çok kaale alındığını gördükçe sinirden ne yapacağımı bilemiyorum.saçarımda aklar bile olmaya başladı.acaba bu durumdan mıdır diye düşünüyorum.

Herşeyden önce korkmayı bırakıp bir gün öleceğini kabullenmelisin..Risk her zaman vardır...Su gibi ol... Her kabın şeklini al..Be water my friend

bu zamana kadar zaten benim düşüncem de buydu ancak boş konuşan geveze insanların benden daha çok kaale alındığını gördükçe sinirden ne yapacağımı bilemiyorum.saçarımda aklar bile olmaya başladı.acaba bu durumdan mıdır diye düşünüyorum.

Selam arkadaşım,

Günlüğünü başından itibaren okudum da....., şöyle bir düşündüm.
Bana kalırsa fazla konuşmak o kadar da özenilecek birşey değil.

Kendini ifade edememekten bahsetmiyorum!

Hele erkek olarak fazla konuşmak hiç hoş değil.

Etrafındaki içi boş şeylere bir dokun.
Birde içi dolu şeylere dokun.

Hangilerinden daha çok ses çıktı?

Aramıza hoş geldin.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri