6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak...

Özellikle bir işyerinde muhasebeci olarak uzun süre çalışmışsanız kendi isteğinizle ayrılsanız bile tazminat alırsınız.

Muhasebeci o firmanın her şeyini bilir bu nedenle başka bir iş yerine geçse bile tazminatını alır.

Benim daha önce şahit olduğum durumlar bu şekildeydi.Bence tazminat konusunda konuşmanız gerekirdi.

Atakan bey sizin yorumunuzu görmek beni çok mutlu etti.
Dün gerekli konuşmayı yaptım.Daha önce bana konuşmak için fırsat vermediklerini hissettiğimide söyledim.İtiraz ettiler buna çünkü onlar tazminat konusunu akıllarından bile geçirmemişler ben istifa ettiğim için.Ben de gerekçe bu olabilir ama ben hakettiğimi düşünüyorum dedim.Bir kez daha düşünmelisiniz dedim.Onlar da kanunen haketmiyorsun vs.dediler.Ama istediğin zaman buraya
geri dönüp bizimle çalışabilirsin, herşeye kaldığı yerden devam edebilirsin,biz senden çok memnunduk dediler.Tazminat konusunda
istediğim sonucu alamamış olabilirim.Ama herşeye rağmen kendimi çok iyi ifade ettiğim için ve içimde ne varsa dile getirebilme cesaretini gösterebildiğim için mutluyum ve huzurluyum.

Sanki tazminat vermelerine kanun engel...yahu insan düşünür ki bu kişi bizim için bunca zaman burda çalıştı didindi,giderken bizim de bir vefa borcumuz hediyemiz olsun ona der,ama nerde öyle "insan"???

Dün gece son kez düşünüp onlarla konuşmaya karar verdim yoksa rahatlayamayacağımı anladım.
Ve bu akşam tüm cesaretimi toplayıp gidip konuştum içinden geçenleri tüm çıplaklığıyla.Hayatımın konuşmasını yaptım.İçimde kalan herşeyi söyledim.Çok ama çok şaşırdılar.Sonuç ne olursa olsun kendimi çok ama çok iyi ifade ettiğim için kendimle gurur duyuyorum.Artık bu konuyu kapatabilir geçmişi tamamen arkamda bırakabilirim.
Senden beklediğimde buydu. 25889 Yüz ifadelerini görmek isterdim girlhaha

maviş cadı neredesin yahu:)Bekledim yorumunu.Neyseki yazmışsın:)
Benim bu konuşmalarımdan sonra patronlardan birisi(bayan olan)"şuan titriyorum Seni meğer %85 tanımışım ve senin böyle bir konuyla ilgili konuşabileceğin aklımın ucundan geçmezdi" dedi.Bende konu para olunca doğal olarak insan sevimsiz gelir dedim:)
Ama ben hakkımı aramak istedim çünkü bu benim için bir prensip artık dedim.Diğer patronum ise yanakları al al olmuş ,şaşkınlık içindeydi.

maviş cadı neredesin yahu:)Bekledim yorumunu.Neyseki yazmışsın:)
Benim bu konuşmalarımdan sonra patronlardan birisi(bayan olan)"şuan titriyorum Seni meğer %85 tanımışım ve senin böyle bir konuyla ilgili konuşabileceğin aklımın ucundan geçmezdi" dedi.Bende konu para olunca doğal olarak insan sevimsiz gelir dedim:)
Ama ben hakkımı aramak istedim çünkü bu benim için bir prensip artık dedim.Diğer patronum ise yanakları al al olmuş ,şaşkınlık içindeydi.
khkh56 O patronun bi fotosunu çekseydin kız hatıra kalırdı. Aferin aslanım benim!!! Hakkını arayan güçlü ve cesaretli kızları daima severim. Tebrik ederim seni..

Patronlarımla tazminat konusunu görüşmelimiyim sizce? daha önceden herhangi bir evrak imzaladınmı.

Daha önceden herhangi bir evrak imzalatılma durumu olmadı.
Siz işyerinizden ayrılacak mısınız?Öyle bir niyetiniz varsa; geç kalmadan konuşun o halde tazminat konusunu.
Öyle bir niyetiniz yoksa şuan bu konuyu konuşmanız yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir.

Aklının yetmediği yerde vicdanının sesini dinle.
images

iloş, herkese geçerli bu söz. Yargılayıcı biçimde algılama. İş, aile, sosyal yaşamın her anında bu söz tüm insanlara geçerli. Ayrıca kişi daima korku ve tereddütleri ile yüzleşebildikçe güçlenir, burada tazmizattan dolayı kaybetmiş gibi görünen sen sevgili iloş kendi dağının zirvesine çıkmış. Kafanda sarıp durmaktansa arkadaş ben böyle düşünüyorum ister doğru ister yanlış , gerekçelerim bunlar demişsin. Senin bileğini benzer olaylarda bundan sonra da kimse bükemez.
images

muraturkom çok teşekkür ederim.çok mutlu oldum gerçekten:)sevgiler.

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri