Hayallerinizi Ertelemeyin

rimdeng2121

New member
0
HD RANK
Katılım
21 Aralık 2009
Mesajlar
77
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Yarından bekleyebilecekleriniz ve hayallerimizi gerçekleştirebilme ihtimaliniz bu gün hakkını vererek yaşadıklarınız oranında artıyor.







Son günlerde hayalleri gerçekleştirmenin yolunun bu günden geçtiğini fark ettim. Ancak hakkı ile yaşadığımızda bugünün pürüzlerini, sevinçlerini, üzüntülerini yarına taşımadan yolumuza devam edebiliyoruz. Ancak bu şekilde yarın bir gün zamanı geliyor ve biz kendimizi hayallerimizi yaşarken buluyoruz.

Yaşadığımız ana sahip çıkmayarak aslında hayallerimize, yarınımıza, varlığımıza sahip çıkmamış oluyoruz. Hayatımızı -bize verilmiş bu çok değerli süreyi- egolarımız ve güvensizliğimizden kaynaklanan kontrol tutkusu ile heba ediyoruz.


Endişe dediğimiz duygu tam bu noktada başlıyor; bugünü hakkıyla yaşamamış olmak yarının fırsatlarını, hayallerimizi gerçekleştirmeye olan inancımızı gün be gün elimizden alıp götürüyor, bize kalan ise her an daha da artan endişe ve korkular oluyor.

Bir süredir facebook’a yükleyip sevdiklerimle paylaşmayı düşündüğüm fotoğraflar var... Bugün yarın derken fark ettim ki zaman geçmiş ve bu fotoğraflar anı yansıtma özelliğini ve dolayısı ile orada paylaşılma anlamını yitirmiş…

Bu yaşadığınız ortamı temizlemek, eşyalarınızı elden geçirmek, dosyalarınızı toparlamak, uzun zamandır yapılacaklar listenizde bekleyen bir işinizi tamamlamak, bir arkadaşınızı aramak, yeni bir eve taşınmak…da olabilir. Bu, her ne ise bugün başlayın onu yapmaya!

Yarına odaklı yaşayıp bu günü es geçtiğinizde yaşadığınız (aslında yaşamadığınız) her an kendinizden, geleceğinizden dolayısı ile hayallerinizden çalmış oluyorsunuz.

Hayatı ertelememek kendinize, varlığınıza değer vermek ve bu duygunun yarattığı iç motivasyonla hayallerinize doğru bir adım daha yaklaşmak anlamına geliyor.

Benim için asıl olan bugün değil, bu iş değil, bu ortam değil, dediğiniz anda ise sizi o anda, orada tutan duygu ve düşüncelerinize saygısızlık ediyor ve ihtiyaçlarınıza yüz çevirmiş oluyorsunuz. Tüm bu işleri küçümserken aslında kendinizi küçümsemiş oluyorsunuz.

Kendinize değer vermek size ait olan her ana sorumluğa, duyguya, düşünceye ve yaptığınız her işe değer vermekten geçiyor. Aksi takdirde kendinize değer verdiğiniz inancı bir yanılsamadan ileri gitmiyor. Siz asıl olana yaklaştığınızı sanırken aslında farkında bile olmadan ondan fersah fersah uzaklaşıyorsunuz. Bu şekilde aslında hayallerinizi kendi kendinize ertelerken, bir yandan da gerçekleşmemeleri karşısında “Sorun nerede?”, “Nerede hata yapıyorum?” diye çaresizce çırpınıp duruyorsunuz.

Bugünün işini yarına bırakma, derler ya kesinlikle katılıyorum ve ben şimdi size bugünün heyecanını ve enerjisini de yarına bırakmayın diyorum.

Bırakmayın ki daha güzel ve daha doyumlu bir gelecek için ihtiyacınız olan heyecan ve yaşam enerjiniz artsın ve sizi hayallerinize taşısın.

Unutmayın her şey bugünden başlıyor. Yarından bekleyebilecekleriniz ve hayallerimizi gerçekleştirebilme ihtimaliniz bu gün hakkını vererek yaşadıklarınız oranında artıyo

RİMDENG2121
 
Hayalleri ertelettirenler varsa ne yapacağız ???
 
Hayalleri ertelettirenler varsa ne yapacağız ???

Onlara bakmayın siz hayallerinize ve enerjinize sahip çıkın. Bunu hayallerini küstüren biri olarak söylüyorum o ertelettirenler ya durumlar yok olduğunda kendinize yaptığınız kötülüğün farkına vardığınızda daha zorlu bir yola giriyorsunuz inanın, hayatınıza ve hayallerinize sahip çıkın.
 
indiremiyorum yardım edermısınız
 
Arkadaşımı alkışlıyorum. Kendisinin ataletini farkederek dinamizme dönüşmesi kişinin başarıya adım adım yaklaşmasını ne kadar anlaşılır bir üslubla aktarmış. Ertelenen işlerin, motivasyomuzu zamanla eksilterek yok eden küçük bir kültabağını bile boşaltmadan ertesi güne bırakmaktan tutun, çok önemli iş görüşmelrimizi sonraki bir zamana bırakmaya kadar tüm ertelenenler, bizim başarısızlıklarımızın bileşkesini oluşturuyor.
images

Öyleyse aklımıza gelen her konuyu o an çözüme ulaştırmalıi ya da not alarak en yakın zamanda sonuçlandırmalıyız. Hadi yerinden kalk ve aklına ilk geleni şimdi yap.
 
Onlara bakmayın siz hayallerinize ve enerjinize sahip çıkın. Bunu hayallerini küstüren biri olarak söylüyorum o ertelettirenler ya durumlar yok olduğunda kendinize yaptığınız kötülüğün farkına vardığınızda daha zorlu bir yola giriyorsunuz inanın, hayatınıza ve hayallerinize sahip çıkın.
Bir eğitim seminerinde prof. Bizi ayağa kaldırdı sonra birbirinize dönün dedi . Yanımızdakiyle yüzyüze geldik sonra biri diğeriniz ensesinden eliyle tutup kendine doğru çeksin dediler.
images
Diğerinin başı ötekine doğru eğildi haliyle. Şimdi de ensesinden çekilen arkadaş kendini kasarak karşısındakinin çekmesine izin vermesin dedi. onu da yaptık. Ardından ne anladınız diye sordu. Karşımızdakine izin vermediğimiz sürece kimse bizi hayallerimizden, projelerimizden vaz geçiremez. Biz izin verirsek daima müdahale eder.
 
Bir eğitim seminerinde prof. Bizi ayağa kaldırdı sonra birbirinize dönün dedi . Yanımızdakiyle yüzyüze geldik sonra biri diğeriniz ensesinden eliyle tutup kendine doğru çeksin dediler.
images
Diğerinin başı ötekine doğru eğildi haliyle. Şimdi de ensesinden çekilen arkadaş kendini kasarak karşısındakinin çekmesine izin vermesin dedi. onu da yaptık. Ardından ne anladınız diye sordu. Karşımızdakine izin vermediğimiz sürece kimse bizi hayallerimizden, projelerimizden vaz geçiremez. Biz izin verirsek daima müdahale eder.
25889258892588925889
Ben zor yoldan ögrendim, tam anlamıyla hayatımın iplerini elime alamasamda en azından deniyorum. Çok teşekkürler egitici bilgileriniz için iyiki varsınız.O0
 
25889258892588925889
Ben zor yoldan ögrendim, tam anlamıyla hayatımın iplerini elime alamasamda en azından deniyorum. Çok teşekkürler egitici bilgileriniz için iyiki varsınız.O0
Sosyal bir varlığız ancka, elbette kimi zaman birileri bizim yaşamımızda direkt yada dolaylı yorumlar yapacaktır. Bizim dikkat etmemiz gereken nokta kime ne zaman dur dememiz gerektiğini bilerek. Yeri geldiğide buraya kadar sonrasına karışamazsın seni aşıyor diyebilmek.
 
6 aydır yapacaklarımın hayalini kurarak erteleye erteleye bugünlere geldim. elimde ne var koca bir hiç? o yüzden ne plan ne hedef yapın anı yaşayın yapacaklarınızı bugün yapın. yoksa bir bakmışsınız zaman uçmuş gitmiş..
 
6 aydır yapacaklarımın hayalini kurarak erteleye erteleye bugünlere geldim. elimde ne var koca bir hiç? o yüzden ne plan ne hedef yapın anı yaşayın yapacaklarınızı bugün yapın. yoksa bir bakmışsınız zaman uçmuş gitmiş..

Benimde çok hayalim var ama hep erteliyorum çünkü hayallerim bugün için değil.çoğu yarına dönük.bunun için o günlerin gelmesi için bugunü bugün olarak yaşıyorum ki yarınımda hayallerim gerçek olsun!!!
Kimi zaman hayal kurarsın hemen olmasını bekleyemezsiin onun için çalışman şarttır o yüzden kimi hayalleriniz içinde fazla aceleye gerek yok açıkcası.Benim şahsi kannatim böyle tabi kimi böylee düünür kimi hemen kavuşmak ister hayallerine.Umarım tüm hayallerimiz gerçekleşir.Burdayız ve burda olmaklla ilk adımı attık galiba ne dersiniz?bence öyle
hayal(et):zpzp:ve gerçek derty
 
Ben her sabah erken kalkmak istiyorum sabah olunca olmuyor, her gün bu bir yğkmüş gibi içimde büyüyor büyüyor. Oysaki yapmadığım birşey değil. Annem diyorki, hayatında hayallerin, hedeflerin yoksa yada umudun kırılmışsa erken kalkamazsın diyor. Bundan mı acaba diyorum. Geriye dönüp baktığımda evet öğrencilikten itibaren pekde istediğim gibi gtmedi hayat. Birde benim en büyük hayalim ailemle hepbirlikte yaşamaktı, babam vefat edince içimde birşeyler kırıldı sanki. İnandığım güç sanki bana küsmüş gibi geldi. Namaz kılar bol dua ederdim. Namaz kılmadığım zamanda çok oldu ama yinede şükreder ve bolca dua ederdim ve sabahları neşeyle kalkardım. Çünkü ailem kalkmış kahvaltı hazır, uykudan daha değerli. Neden? Çünkü aileyle birlikte olmak bana göre en güzel şey. Şimdi ben kalkıyorum zar zor uyanıyorum kahvaltıyı hazırlıyorum ve annemi kaldırıyorum oda zar zor uyanıyor artık. 10 dakika onunla kahvaltıda olabilmek için işe geç kalıyorum. Kendi işimde olsa insan üzülüor bana göre geç kalıyorum.Oysa kimsenin birşey dediği yok. Ben isterdimki daha erken kalkayım kahvaltıyı hazırlayım ve annemde o saatte kalksın ama ben erken kalkıp hazırladığımda o uyuyor oluyor :( oysa ben onunla kahvaltı yapmak istiyorum. Şimdi bunun ertelemeyle ne alakası var bana göre bir erteleme. Hergün erken kalkacağım deyip hayatımı erteliyorum. Oysa erken kalksam güne daha erken başlasam yapacak çok şey var.12389actionsmiledusun2sad456
 
Gecmiste yapmis oldugumuz ve ya yapmamis oldugumuz islerden dolayi pismanlik duymak ya da gelecek kaygisiyla yasamak, en kotusu ise her ikisini ayni anda yasamak simdiki ani yasamayi unutturuyor insana. Simdiki ani yasayan insan icin yasamak cok daha kolay oluyor. Belkide televizyonun ve bilgisayar oyunlarinin bu kadar ragbet gormesinin de sebebi budur. Insana gecmisi ve gelecegi unutturuyor. Ama o zaman da "ani yasamak" kavrami "ani yasamamak" ya da hic yasamamak kavramina donusuyor o ayri. Gercekten ani yasaya bilen insanlar cok basarili ve mutlu oluyor. Onun icin gecmisimizde basimiza gelen ve ya gelmeyen olaylardan dolayi pisman olmayi bir kenara birakmak gerek. Eger ders alacaksak ders alip sonra gecmisi tamamen unutmak en iyisi bence. Tabii saplanti yapmayacaksa guzel anilari hatirlamak kimseye zarar vermez. Gelecekle ilgili kaygi duymak yerine hedef belirlemek ve geleceyi orada birakmak gerek. Bir cok insan gelekte hic bir zaman karsilasmayacagi hayali kaygilar uretiyor. Insanlari mutsuz eden kaygilar bunlar. Hedefler belli olduktan sonra simdiki ani yasamak gerek. O zaman insan cok daha verimli oluyor bence. Simdiki ani yasayarak gozumuzde buyuttugumuz bir cok isi kolaylikla basara biliriz.
 
Çocukluğumdan beri herşey için bir planım vardı.Planın ilk aşaması gayet iyi giderdi, ondan sonrası uygulanmaz ertelediğim ne kadar plan varsa kafamın içine hep yük olurdu. Ben ise hiç bıkmadan yeniden plan yapardım.Vaktiyle uygulamadığım planların yerineağla2 yaşam koçluğu yapsam pek çok insana faydam dokunurdu956k Şimdi plan yapmıyorum en azından kafam rahatart56art56
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst