![]() |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... bende küçük bir şiir paylaşayım sizinle, siz hiç tanımadığınız birini sevdiniz mi? hayatınızda sadece bir kere gördüğünüz ve.. belki bir daha hiç görmeyeceğiniz birini sevdiniz mi? ben sevdim...hemde hiç hayal kurmadan... onun nasıl biri olduğunu bile bilmeden... hiç bir beklenti olmadan... sadece bana kattıkları için. bir kelime,bir cümle... için sevdim onu..... bir daha hiç görmeyecek olsamda..... alıntı... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... İnsan ömrü kısaydı, bir kurtçuğunkinden farksız. Ya da bir ipekböceğinkinden. Ademoğulları, Havvakızları tuhaf mahluklardı. Kurtçuğa benzetsen alınır, ipekböceğine benzetilmekten keyif duyarlardı. Bakır ve demire ehemmiyet vermez, altına taparlardı. Ayaklarının altındaki taşlara dönüp bakmazken mücevherler için delirirlerdi. Cemile'ye öyle geliyordu ki insanlar her hususta bir kaç gözde seçiyor, geri kalanların kıymetini bilmiyorlardı. Halbuki hayat bir devridaim idi. O beğenmedikleri nesneler de en az beğendikleri kadar elzemdi. Bu alemdeki her parça, bir başkasını geliştirmek, iyileştirmek, değiştirmek için yaratılmıştı. Ne sivrisinek, ateşböceğinden önemsizdi, ne de pirinç altından. Yüce sarraf, böyle tasarlamıştı Kainatı... İskender (Elif Şafak; sh: 248) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Olaylar ve durumlar insanlar tarafından algılandıkları gibi yaşanır, asıl gerçek daima derinlerde gizlidir. (Barda adlı film'den) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Bir kadın için en güzel makyaj mutluluktur. :)) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Alıntı:
|
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Feriha: - Aşk acısı; kağıt kesiğine benzer, hiç beklemediğin anda keser, acıtır seni, canın yanar, bıçak kesiğine benzemez... (Adını Feriha koydum) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Konfüçyus'a sorarlar: - Yönetim sanatının ne olduğunu sorabilir miyim? Konfüçyus: Yönetim sanatı basitçe, şeyleri doğru yapmak, doğru yerlerine koymaktır. Yöneticinin kendisi "doğru" olduğunda insanlar doğal olarak onun doğru yolunu takip edeceklerdir. Ritüel Kitabı: Konfüçyus |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Başın dik, alnın açık, hasretin Hak ise; korkma! Has'tır, güzeldir zannedip, her bir murâda da akma! Sûreti rânâ, sîreti zarar olur kiminin... |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... *Sana hükmetmeden önce temiz olmayan düşüncelerine karşı mücadele et. Onlara karşı onların sana hareket edebilecekleri gibi hareket et, çünkü sen onlara hoşgörü gösterirsen, kök salıp büyürler; iyi bil ki bu düşünceler seni yenecekler ve öldüreceklerdir. Dikkatli ol, bunlarının gölgelerinin bile sana yaklaşmasına izin verme. Çünkü bunların büyüklüğü ve gücü artacaktır, böylece uğursuz varlıklarının farkına varmadan bunların karanlıklarının varlığı özünü emeceklerdir. Helena Petrovna Blavatsky *Sessizliğin sesi; Helena Petrovna Blavatsky tarafından tercüme edilerek on dokuzuncu yüzyıl sonlarında Batı Dünyasına tanıtılmış, bu belgelerin, genellikle, 7500 – 8000 yıllık olduğu kabul edilmektedir. *“Öğretiler hakkında büyük konuşmayın, karşınıza hemen bir deneme çıkar”. (H.P.Blavatsky) |
Cevap: Her yeni güne 1 tane... Ey Dost.. Kul Hakkı Nedir Bilir misin..? ALLAH Yarına Bırakır Ama , Yanına Bırakmaz Asla..! |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:02 AM. |