Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   Her yeni güne 1 tane... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/614211-her-yeni-gune-1-tane.html)

blue jaloon 07-05-2011 09:14 PM

Cevap: Her yeni güne 1 tane...

Ne zaman çekip gitsem arkamdan kimse aglamadi. Bi tabakta kalan yemegim agladi; sanirim o da annemin uydurmasiydi !

Berilce 09-05-2011 03:59 PM

29. sone
Bakışlarda küçümseyiş okuyorum
yalnızım, bedbahtım, tesellisizim.
gökler sağır, sesim boğuk
ve lanet okuyorum talihime
kıskançlıktan kuduruyorum
kiminin ikbalini
aczimden utanıyorum.
hazlarım iğrendiriyor beni.
o zaman sen geliyorsun aklıma,
ve birden bire kanatlanıyorum, bir tarla kuşu gibi, mest
içim aydınlıkla doluyor, yükseliyorum yükseliyorum
şiirler söylüyorum hayata,
göklerin eşiğinden
bana ne toprağın çirkinliğinden
insanların zilletinden bana ne?
hatıran öyle sonsuz bir hazine
ve sevgin öyle büyük mutluluk ki dostum!
en mağrur hakanların tacını
hor görüyorum

Shakespeare

Berilce 10-05-2011 11:06 AM

her yeni güne 1 tane

Eğer bir acıdan kaçamıyorsak o acıyı çekmeyi öğrenmeliyiz. Dünyaya da, kendi
yaşantımıza da armoni açısından bakarsak, seslerin her zaman uyumlu olmadığını, bu armonik yapı içerisinde hoş tonların da sert tonların da, diyezlerin de bemollerin de duyulduğunu, bazı seslerin yumuşak ve rahatlatıcı ötekilerininse rahatsız edici olduğunu görürüz.
Eğer bir müzisyen yalnızca bunların bazılarından hoşlanırsa nasıl şarkı söyleyebilir ? Müzisyen bu ses ve tonların hepsini birden kullanmayı, bunları bir araya getirmeyi bilmelidir.
Biz de yaşamımızdaki iyi ve kötü şeylere böyle bakabilmeliyiz; çünkü iyi şeyler de kötü şeyler de aslında aynı özdendir, bizim yaşamımıza aittir.
Montaigne (Denemeler)

bigokyanus 10-05-2011 03:40 PM

Cevap: her yeni güne 1 tane

Alıntı:

Berilce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798158)
Eğer bir acıdan kaçamıyorsak o acıyı çekmeyi öğrenmeliyiz. Dünyaya da, kendi
yaşantımıza da armoni açısından bakarsak, seslerin her zaman uyumlu olmadığını, bu armonik yapı içerisinde hoş tonların da sert tonların da, diyezlerin de bemollerin de duyulduğunu, bazı seslerin yumuşak ve rahatlatıcı ötekilerininse rahatsız edici olduğunu görürüz.
Eğer bir müzisyen yalnızca bunların bazılarından hoşlanırsa nasıl şarkı söyleyebilir ? Müzisyen bu ses ve tonların hepsini birden kullanmayı, bunları bir araya getirmeyi bilmelidir.
Biz de yaşamımızdaki iyi ve kötü şeylere böyle bakabilmeliyiz; çünkü iyi şeyler de kötü şeyler de aslında aynı özdendir, bizim yaşamımıza aittir.
Montaigne (Denemeler)

CÇok hoşuma gitti bu söz teşekkürler Berilce , iyi ki varsın , deniz kenarlarındaki en parlak kayalarda dalgaların en hırçın vurdukları diye bir sözde duymuştum , mutluluklarda , hüzünlerde insanı daha güçlü kılmak için varlar...

bendeniz 10-05-2011 05:30 PM

Cevap: her yeni güne 1 tane

güzel paylaşım teşekkürlerart56art56

Berilce 11-05-2011 10:18 AM

her yeni güne bir tane

Buzullarla, yarıklarla kaplı bu yamaçlara baktığımızda bir zaman sonra bunların yerinde ağaçlarla kaplı, derelerle sulanan, yemyeşil bir vadi uzanacağını asla hayal edemeyiz. İnsanlık tarihinde de bu böyledir: Zalim güçler bir yol açar, bu yolu açarken pek çok şeyi de yok eder ama yine de bu güçlerin açtığı yol gereklidir; çünkü daha sonra daha insancıl başka bir uygarlık bu açılan yoldan geçerek eserlerini inşa edecektir. İnsana korku veren, kötücül diye nitelenen enerjiler, aslında insanlık için çalışan mimarlar, yol işçileridir.
Nietzsche

Berilce 12-05-2011 10:36 AM

Her yeni güne bir tane

• Acele karar vermeyin. o zaman sizin de herkesten farkınız kalmaz. Hayatın küçük bir parçasına bakıp tamamı hakkında karar vermekten kaçının. Karar aklın durması halidir, karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. Buna rağmen akıl insanı daima karara zorlar. Çünkü gelişme halinde olmak tehlikelidir ve insanı huzursuz yapar. Oysa gezi asla sona ermez. bir yol biterken yenisi başlar. bir kapı kapanırken, başkası açılır. Bir hedefe ulaşırsınız ve daha yüksek bir hedefin hemen oracıkta olduğunu görürsünüz.
Lao-tzu

pimpinella anisum 12-05-2011 11:04 AM

Cevap: Her yeni güne bir tane

Alacak
yol kenarındaki
yağmur mazgallarını
kumbara sanıp
harçlığımı atardım
bu yüzden en çok
denizden alacaklıyım
.
Sunay Akın

Berilce 13-05-2011 10:15 AM

her yeni güne bir tane

Bir insanın özgünlüğü ne kadar büyükse,
o insan sıkıntılar karşısında, o kadar çaresiz kalır.
Sören Kierkegaard (Danimarkalı filozof, teolog-1813-1855)

blue jaloon 15-05-2011 01:02 PM

Ben;
Benden olgun insan isterim karşımda!
Benden dürüst,
En ufak dalgada,
Arkasını ...dönmeyecek kadar olgun.
Arkamı döndüğümde,
Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir.
Bir o kadar cesaretli olmalı.
Yağmurdan ıslanıp,fırtınadan kaçmamalı.
Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı.
İşine gelince sevip,
Zoru görünce bırakmamalı!

(can yücel)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:39 PM.