![]() |
Cevap: Zeka sorusu Sanırım başka cevap veren olmayacak, akşama kadar bekleyip doğru cevabı açıklamayı düşünüyorum. Herkese günaydınnnnnn :) |
Cevap: Zeka sorusu Alıntı:
|
Cevap: Zeka sorusu selam, aslinda aracin donuste 0.5 varil yaktigini dusunursek, her tur, ankaradan 2 varil ayriliyo, istanbula 0.5 depolaniyor.. sadece son turda 1 varil olacak. buda sanirim, 50*0.5=25 varil + son turdaki 0.5 (donus olmayacagi icin) 25.5 varil tasimis olur... muu ??? :) |
|
Cevap: Zeka sorusu eğer ki vahiy yoluyla kamyonun dönüşte %50 daha az yakıt harcadığı dürtüsüne ulaşırsak cevap 1.5 varil 0.5 için ise 1 litre benzin taşınması için 3 litre benzin harcanır dolayısıyla elimizdeki benzinin 0.25 i varış noktasına ulaşır. Cevap kamyon geri dönecekse 25 dönmeyecekse 26 olarak çıkar. Soruda yük ve benzin sarfiyatıyla ilgili bilgi verilmediğinden sorunun asıl cevabı 1 de değil 0 dır. kamyonun geri dönmeyip son bırakacağını sandığınız varil de kamyonun ilk pozisyonuna dönmesi gerektiği için kaybolur. Gnr radyo kardeşimizn cevabı: 34 (1 varil taşınması için 2 varil telef olur) 1 varil taşımanın maliyeti 3 varil olacağından 99 varil masrafla 33 varil taşınır son seferde kamyon geri dönerken harcıyacağı varili bulunduğu yere bırakacağından 33+1 34 olur. |
Yanıt evet 26 fakat kamyonun harcadığı benzin azalmıyor yüküyle alakalı değil... |
Cevap: Zeka sorusu Cevaplayacağımı yazmıştım fakat projelerimin yoğunluğundan unutmuşumutananadam cevabını yazıyorum , 26 varil benzin taşır. Şöyle ki: Ankara'dan istanbul'a giderken yarı yola kadar götürebildiği kadar varili götürür bu da 50 varil eder ve kamyonun deposunda da yarım varil benzin kalır , sonraki yarı yolu giderse de 26 varil benzin taşımış olur. actionsmile |
|
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:23 PM. |