![]() |
Zeka sorusu 100 Varil benzininiz var ve bir de kamyonunuz, Ankara'dan İstanbul'a bu benzini taşımanız gerekiyor. Yalnız bazı kriterler var, Ankara- İstanbul arasında kamyonunuz 1 varil benzin harcıyor ve kasasında da en fazla 1 varil taşıyabiliyor. Benzinin ne kadarını taşıyabilirsiniz?idea3 |
Cevap: Zeka sorusu Hİç birini taşıyamaz :D sadece 50 kez ankaradan istanbula gidip gelir boştan yere. :D Ankara istanbul gidiş 1 varil Geliş 1 varil Götürdüğünü geri gelirken kullanmak zorunda.Yada taşımacılıktan kazandığı parayıda benzine yatırır |
Cevap: Zeka sorusu Karsız bir cevap sevgili Renac, taşıyabildiği bir miktar var biraz daha düşünmelisin :) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varil benzinimiz var ama nerde olduğu söylenmemiş :D Benim 100 varil benzinim zaten İstanbul'da; o yüzden benzinin hepsini taşıyabilirim smil56 |
Cevap: Zeka sorusu Canım benim 100 varil benzinin Ankara'dan İstanbul'a taşınması gerektiği söylenmiş sence benzin nerededir? :)) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varili büyük bir(1) varile koyarak 99 tanesini taşırız:) |
Cevap: Zeka sorusu Sevgili gnr ağırlık olarakta ancak 1 varil taşınabiliyor :)) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varil benzini 100 km ileri götüreceğiz elimizde bir tanker var tanker en fazla 2 varil benzin alabiliyor tanker 100km de 1 varil benzin yakıyor başlangıçta tankerde benzin yok tanker üzerine konulduğu varilden benzin yakıyor bulunduğu yerden 100 km mesafeye en fazla kaç varil benzin götürülebilir buldum:) sen bunu cevapla bendde bunu sevgili bigokyanus:: |
Cevap: Zeka sorusu khkh56Cevap yok galibakhkh56 |
Cevap: Zeka sorusu Yalnızca 1 varil benzin tasıyabilir, Ankara'dan yola cıkan kamyon 1 varil benzini kasasına, 1 varilide yola harcar. İstanbul'dan Ankara'ya dönmek için kasadaki benzini kullandıgını varsayarsak, en son 50.seferinde 2 varil benzin kalır elinde, 1 varili yola 1 varili de İstanbul a bırakılır. |
Cevap: Zeka sorusu Alıntı:
|
Cevap: Zeka sorusu aynen katılıyorum,son seferde 2 varil taşır 1 varili yolda harcar.1 varili istanbula ulaştırmış olur |
|
Cevap: Zeka sorusu pardon yaa hata verdi sandım iki defa yazmışımmutananadam |
Eee hani cevap :) k8908 |
Cevap: Zeka sorusu 33 Diyorum ;)) |
Doğru değil devam lütfen :) |
Cevap: Zeka sorusu 25 Diyorum :)) |
Yaklaştın az kaldı doğru cevaba... Bir de yanıtın matematik açıklamasını alabilir miyim? sapkal89 |
Cevap: Zeka sorusu 25.5 son denemem yoksa daha da uğraşmam :P |
|
Cevap: Zeka sorusu Yaa yaklaştın diyosun ama bilmeden açıklamak saçma olmaz mı :))) |
|
Cevap: Zeka sorusu Şöyle ki her gidişte 2 tane alsa birini harcar birinin yarısını da dönerken harcar( yük olmadığı için yarım harcar die düşündüm). Her ikide 0.5 taşır. 98 de 24.5 oluyor. son iki çifte de 1 harcar 1 ekler. 24.5 + 1=25.5 E 0.5 Nereye gitti :P |
|
|
|
|
Dolmuşa da binmem dolduruluşa da gelmem demiyor ve sana ipucu veriyorum ... Kıyamadım... Yoldan kazanç sağlamaya bak .... Yoldan kazanıyorsun kazanamazsan sadece 1 varil götürebilirsin .... k8908 |
Cevap: Zeka sorusu Ee o zaman kazanca kazanç demeyip coşarım her harcadığımın yerine gittiğimde 1 varil kazansam 50 tane taşırım :P |
Cevap: Zeka sorusu Sanırım başka cevap veren olmayacak, akşama kadar bekleyip doğru cevabı açıklamayı düşünüyorum. Herkese günaydınnnnnn :) |
|
Cevap: Zeka sorusu selam, aslinda aracin donuste 0.5 varil yaktigini dusunursek, her tur, ankaradan 2 varil ayriliyo, istanbula 0.5 depolaniyor.. sadece son turda 1 varil olacak. buda sanirim, 50*0.5=25 varil + son turdaki 0.5 (donus olmayacagi icin) 25.5 varil tasimis olur... muu ??? :) |
|
Cevap: Zeka sorusu eğer ki vahiy yoluyla kamyonun dönüşte %50 daha az yakıt harcadığı dürtüsüne ulaşırsak cevap 1.5 varil 0.5 için ise 1 litre benzin taşınması için 3 litre benzin harcanır dolayısıyla elimizdeki benzinin 0.25 i varış noktasına ulaşır. Cevap kamyon geri dönecekse 25 dönmeyecekse 26 olarak çıkar. Soruda yük ve benzin sarfiyatıyla ilgili bilgi verilmediğinden sorunun asıl cevabı 1 de değil 0 dır. kamyonun geri dönmeyip son bırakacağını sandığınız varil de kamyonun ilk pozisyonuna dönmesi gerektiği için kaybolur. Gnr radyo kardeşimizn cevabı: 34 (1 varil taşınması için 2 varil telef olur) 1 varil taşımanın maliyeti 3 varil olacağından 99 varil masrafla 33 varil taşınır son seferde kamyon geri dönerken harcıyacağı varili bulunduğu yere bırakacağından 33+1 34 olur. |
Yanıt evet 26 fakat kamyonun harcadığı benzin azalmıyor yüküyle alakalı değil... |
Cevap: Zeka sorusu Cevaplayacağımı yazmıştım fakat projelerimin yoğunluğundan unutmuşumutananadam cevabını yazıyorum , 26 varil benzin taşır. Şöyle ki: Ankara'dan istanbul'a giderken yarı yola kadar götürebildiği kadar varili götürür bu da 50 varil eder ve kamyonun deposunda da yarım varil benzin kalır , sonraki yarı yolu giderse de 26 varil benzin taşımış olur. actionsmile |
|
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:03 AM. |