![]() |
Zeka sorusu 100 Varil benzininiz var ve bir de kamyonunuz, Ankara'dan İstanbul'a bu benzini taşımanız gerekiyor. Yalnız bazı kriterler var, Ankara- İstanbul arasında kamyonunuz 1 varil benzin harcıyor ve kasasında da en fazla 1 varil taşıyabiliyor. Benzinin ne kadarını taşıyabilirsiniz?idea3 |
Cevap: Zeka sorusu Hİç birini taşıyamaz :D sadece 50 kez ankaradan istanbula gidip gelir boştan yere. :D Ankara istanbul gidiş 1 varil Geliş 1 varil Götürdüğünü geri gelirken kullanmak zorunda.Yada taşımacılıktan kazandığı parayıda benzine yatırır |
Cevap: Zeka sorusu Karsız bir cevap sevgili Renac, taşıyabildiği bir miktar var biraz daha düşünmelisin :) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varil benzinimiz var ama nerde olduğu söylenmemiş :D Benim 100 varil benzinim zaten İstanbul'da; o yüzden benzinin hepsini taşıyabilirim smil56 |
Cevap: Zeka sorusu Canım benim 100 varil benzinin Ankara'dan İstanbul'a taşınması gerektiği söylenmiş sence benzin nerededir? :)) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varili büyük bir(1) varile koyarak 99 tanesini taşırız:) |
Cevap: Zeka sorusu Sevgili gnr ağırlık olarakta ancak 1 varil taşınabiliyor :)) |
Cevap: Zeka sorusu 100 varil benzini 100 km ileri götüreceğiz elimizde bir tanker var tanker en fazla 2 varil benzin alabiliyor tanker 100km de 1 varil benzin yakıyor başlangıçta tankerde benzin yok tanker üzerine konulduğu varilden benzin yakıyor bulunduğu yerden 100 km mesafeye en fazla kaç varil benzin götürülebilir buldum:) sen bunu cevapla bendde bunu sevgili bigokyanus:: |
Cevap: Zeka sorusu khkh56Cevap yok galibakhkh56 |
Cevap: Zeka sorusu Yalnızca 1 varil benzin tasıyabilir, Ankara'dan yola cıkan kamyon 1 varil benzini kasasına, 1 varilide yola harcar. İstanbul'dan Ankara'ya dönmek için kasadaki benzini kullandıgını varsayarsak, en son 50.seferinde 2 varil benzin kalır elinde, 1 varili yola 1 varili de İstanbul a bırakılır. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:19 PM. |