Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Yaratıcı Yazarlar Edebiyat Tarih Felsefe Klubü > Yaratıcı Yazarlar Klubü > Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları

Uyarılar

Soba

Yaratıcı Yazarlar Klubü ve Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları Soba Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dışarısı bu gibiydi lapalapa kar yağıyordu adımlarını hızlandırdı merdivenleri 3 er 5 er çıktı zile bastı ayşe teyzesi kapıyı açtı hoş geldin kızım dedi ay üşümüşsündür koş hemen sobanın yanına dedi. Herkes evdeydi sobanın üstünde küçük bir kase içinde tarhana ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları telkin cd indir izle İstanbul Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları nerededir kimdir Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hipnoz Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları kuantum düşünce kitap haberi

Soba

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-11-2010, 07:47 PM   #1 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Cool Soba

Dışarısı bu gibiydi lapalapa kar yağıyordu adımlarını hızlandırdı merdivenleri 3 er 5 er çıktı zile bastı ayşe teyzesi kapıyı açtı hoş geldin kızım dedi ay üşümüşsündür koş hemen sobanın yanına dedi.
Herkes evdeydi sobanın üstünde küçük bir kase içinde tarhana çorbası pireleniyoru(kaynıyordu).
Tv de akşam haberlerini dedem pür dikkat dinliyordu büyük ninem içerde namaz kılıyor teyzem ütü yapıyordu holde ayşe teyzem mutfaktan ekmeği kesip getirmiş ve sobadaki telin üstüne koymuştu bile .aman dikkat et soba harlı yanar ekmeklerin derdi benseaman yanık seviyorum ben diye mırıldanırdım.şişşttt derdi dedem usul ol kızım bak ajans kaçıyor derdi.
Ay bak yaktın ekmeği dikkat et dedim sana ben kızım ben yerim öle ellemesene ate (ayşe teyzenin kısaltılmışı).ufak tepsiye çorbamı alır yanına ekmekelrimi koyar başlardım yemeğe bu esnada ate soba üstünde kaynamakta olana çaydanlığı alıp çayı demelerdi bile.dallas başlardı yada kaçak yada ne bilim şahintepesi dedem hadi kıızm sobaya odun at geçmesin derdi ben kovadaki odunu alır sobanın kapağını ufak demir çubukla açar içine atardım dedem ordan altını aç hava lasın yanmaz sonra diye tembih ederdi altında biriken külleri aşağıya döküp korları ortaya çıkarırdım başlardı çıtırdamaya attığım odunlar,çay çoktan demlenmiş olup bardaklarımızda yerlerini almış bile olurdu.teyzemin yaptığı börekler soba üstünde ısıtılır herkese verilirdi.abim soyduğu mandalina ve portakal kabuklarını sobanın üstüne koyardı oda güzel koksun diye şimdi o koku burnumda tütmekte.yatmak için herkes odalarına giderken sobaya sabha altında köz olsun diye birkaç odun atılır altı kapatılırdı.
Soba çok çeşitlidirtuğlalı,uyuyanı, kovalısı ,kovasızı,guzinelisi ve birçok çeşit daha.kolay değildir soba ile ısınmak meşakatlive yorucudur ve genelde annelerin başına kalır işleri.sabah sobanın altında biriken kül alınır kovası değişir ,etrafına dökülen küller silinir sobanın içine gelişi güzel odun atamazsın yoksa yanmaz haa alta kapanın orayı açık bırakmamalısın ki soba nefes alsın odunlar v şeklinde konmalıdır mesela ,kibriti çaktınmı alev de adlımı hadi bakalım üfle dur aşagıdan diğerleri yansın diye bunu yaparken aman kızım dikkat et içine çekme zehirlenirsin maazallah diye tenbihler eşliğinde hoş hiçbir zaman bana kalmadı soba yakma işi . ah birde odun taşımak var çuval bulucaksın olmadı büyük torbalara koyacaksın bilemem kaç kat yukarı taşıyacaksın buda yetmez bacası tıkanır boruları dolar kış günü eğer naylon yakarsan sobayı tutşturmak için .sök boruları içlerini temizle temizlerken her yerin kurum olsun ev batsın sen bat git yıkan yıkandıktan sonra saçlarını kurutmak için sobanın yanına git keyfini sür ohhh.
Soba ısıtmaz sadece soba insanları toplar etrafına bir oda içinde bazen boğulursun bazen elayak çekilince o sobanın içindeki kor ateş arkadaş olur gecenin soguk karanlığına inat.eğer evde kediniz var ise sobanın arkası onun yeridir ona göre.
Bir komşumuz vardı emine teyze evinde guzine sobası ve de birçok kedisi vardı ona gitmeye bayılırdım her zaman hele ki kışları.ate ile yada haminne ile giderdim çoğunlukla .guzine sobanda pişirdiği börek veya kurabiyelerden verirdi emine teyze ben sobanın arkasında yada yanı başında kucağımda kediler elimde börek ,tek katlı 2 odalı ufak bir evde emine teyzede ben değmeyin keyfime.
Kış akşamları dedem aldığı kestaneleri ufak bir bıçakla çizdikten sonra sobanın üstüne kor ve kestane kebap yaparı ne o kestaneler ne o soba ne dedem kaldı hepsi sadece en güzel anılarımda yaşamakta .emine teyzede gitti ayşe teyzemde(ate)haminne de .şimdi cattelda kaynatılan ve bardağa atılan sallama (ki ben dallama çay diyorum)çay ile kahvaltı ediyoruz nerde o atenin demlediği soba üstünde demlenmiş mis kokan çaylar yada ıhlamur kaynardı akşamları o soba da.Ne o oda mis gibi portaka kokuyor artık ne ekmek yanıyor üstünde sokata kar topu oynayıp ellerimi ayaklarımı ısıtamıyorum artık ben.artık odun taşımıyoruz da kombi var ya .modernlik çağdaş olmak çağı yakalamak güzel ama ya arkada bıraktıklarımız .o sobalar kalsaydı evimizin baş köiesinde yine oysa şimdi karanlık soğuk bodrumlarında kapağı kırık borusu yamulmuş ,öylece duruyor.kim bilir bekliyordur birisi gelir kapağımı açar odunları istif eder ve bir kibritle yakar beni ben yine aileyi topları gidenlerde gelirmi belki o sobanın başına kim bilir ben yine o haylaz kız çoçuğu atenin bacağına başımı koyup o sobanın ateşimde masallar dinlerim.
Soba her şey demekti evde yemek pişirir ,çay yapar birde kardeşi ıhlamuru ,çamaşır kaynar üstünde ,borunun ustune takılan teller ile elbiseler kurutulur,yemek pişirir,kesilen elektirkte size ışık olur,anlatılan masallardaki ejderhanın ağzından çıkar kor olur,küllerinde pişen patatesin kokusu arad birde közde sucuk ekmek olur ,her şey olur soba yada her şey soba demektir.oysa şimdi…
Soba şimdi benim yüreğimde yanan özlerin korlarını saklamakta soba şimdi içimdeki hasretin en güzel anılarını beslemekte .
Artık yanan sadece benim o çoçuk yüreğim .

Çalsam bacası tüten bir evin kapısını koşam sobanın başına yine bizimkiler oda da otursa yine soba çıtırdasa şarkılar söylese bize ,hiç duymadığım masalları anlatsa ate bana kucağında yatarken ben,dedem kestaneleri dizse sobaya haninnem sobadan kor alıp yaksa gelincik cigarasını tütürse bacak bacak sütüne atıp yine,bir kedi olsa sobanın arkasında mırıldayan ,portakal kabuklarını koysa abim sütüne mis gibi koksa oda yine.
Şimdi misket yerine pes 2010 oynayan çoçular ,ağaca tırmanmayı bilmeyen bir nesil,dokunmatik telefonlar saçma sapan smsler ve maillerle boğulanlar onlar bilmezler soba nedir soba ne demektir.
Çalsam bacası tüten sobası olan bir evin kapısını ….aslında hiç gerekte yok ben soğuk kış akşamlarımda yüzümde buruk bir gülümseme boğazımda yutkunamadığım en güzel anılarımda yakmaktayım sobayı biliyorum ki o soba ve biz hep olacağız benim yüreğimde.ki benim yüreğim tam geçmek üzere olan bir sobanın küllerini eşeleyince kor gibi yanar hiç sönmemesine .

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2010, 09:46 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
bartun06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2010
Mesajlar: 136
Tesekkür: 1,961
146 Mesajinıza toplam 545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bartun06 will become famous soon enoughbartun06 will become famous soon enough
Standart Cevap: Soba

Duygularınızı ne güzel yazıya dökebiliyorsunuz, bir an sanki bende o evdeydim. Teşekkürler sımsıcak duygular ve bana yaşattıklarınız için..
__________________
BEN MUTLU BİR BÜTÜNÜM, EVREN BENİM İÇİN ÇALIŞIYOR HER ZAMAN....
bartun06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2010, 10:15 PM   #3 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Soba

Alıntı:
bartun06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Duygularınızı ne güzel yazıya dökebiliyorsunuz, bir an sanki bende o evdeydim. Teşekkürler sımsıcak duygular ve bana yaşattıklarınız için..
bazı tatlı hatıralar sıcak tutulmalı sanırsam tabiki içimde onlara ve ozmaanlara duyduğum özlemle yazmaktayım .
__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2010, 11:02 PM   #4 (permalink)
Guest
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 275
Tesekkür: 828
273 Mesajinıza toplam 1,033 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
smyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nicesmyrna1 is just really nice
Standart Cevap: Soba

sizin kalbinizden yazdığınız gibi bende kalpten kalp gözüyle okudum, ben de geçen soba diye bir belgesel izlemiştim trt belgesel kanalında, en çokta unutamadığım bizim zamanımızda elektrikler kesilirdi sık sık, o vakitlerde sobanın evin içini aydınlatması özellikle tavan ve duvarlarlada bıraktığı ışık hareketleri öff, portakal mandalin kabuğu yanığı, güzeldi bea:)
smyrna1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2010, 11:55 PM   #5 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Soba

Alıntı:
smyrna1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sizin kalbinizden yazdığınız gibi bende kalpten kalp gözüyle okudum, ben de geçen soba diye bir belgesel izlemiştim trt belgesel kanalında, en çokta unutamadığım bizim zamanımızda elektrikler kesilirdi sık sık, o vakitlerde sobanın evin içini aydınlatması özellikle tavan ve duvarlarlada bıraktığı ışık hareketleri öff, portakal mandalin kabuğu yanığı, güzeldi bea:)
evet bende gördüm o belgeseli safranboluyla ilğiliydi sanırsam kanlaları kurcalarken görmüitüm ve benim tüm anılarımı canlandırdı hemen yazdım bunları :)).farklı insanlar olsakta ortak mutluluklarımız var tıpkı soba gibi elektrik kesintileri gibi hoş ozamanlar söylenirdik bunlara şimdi özlemle anıyoruz
__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-11-2010, 12:16 AM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
gülpor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 403
Tesekkür: 2,543
423 Mesajinıza toplam 2,962 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gülpor is a name known to allgülpor is a name known to allgülpor is a name known to allgülpor is a name known to allgülpor is a name known to allgülpor is a name known to all
Standart Cevap: Soba

çok güzel bir yazı...çocukken babaannemin anlattığı masalları hatırladım bende,elektrikler kesildiğinde bir sürü masalı birleştirip anlatırdı ve bana öyle uzun gelirdi ki...herşey daha anlamlıydı sanki ve biz daha mutluyduk...:)
__________________
gülpor isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-11-2010, 12:35 AM   #7 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Soba

Alıntı:
gülpor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel bir yazı...çocukken babaannemin anlattığı masalları hatırladım bende,elektrikler kesildiğinde bir sürü masalı birleştirip anlatırdı ve bana öyle uzun gelirdi ki...herşey daha anlamlıydı sanki ve biz daha mutluyduk...:)
çoçuk yüreklerimizde endişeler taşımıyorduk hayata karşı daha henüz belkide ondan mutluyduk
__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Soba

Yaratıcı Yazarlar Klubü ve Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları Soba Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dışarısı bu gibiydi lapalapa kar yağıyordu adımlarını hızlandırdı merdivenleri 3 er 5 er çıktı zile bastı ayşe teyzesi kapıyı açtı hoş geldin kızım dedi ay üşümüşsündür koş hemen sobanın yanına dedi. Herkes evdeydi sobanın üstünde küçük bir kase içinde tarhana ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları telkin cd indir izle İstanbul Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları nerededir kimdir Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hipnoz Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.