Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Eft

Uyarılar

Eft eft tapping, eft, eft emotional, eft gary craig, eft emotional freedom, eft practitioners, eft manual, eft videos, eft transfer, eft ıban

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tutku Nasıl Belirlenir? Yukarıda verilenleri tam olarak uygularsanız, gün boyunca çekilme veya tutkunun yolunuza çok fazla çıkması pek olası degildir. Ancak, bunu yapacaksanız, tutkular azalana kadar bir veya daha faza tur Temel Reçete uygulamalısınız. Bu, bagımlılık için tavsiye edilen 25 ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2011, 02:18 PM   #71 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Tutku Nasıl Belirlenir?

Yukarıda verilenleri tam olarak uygularsanız, gün boyunca çekilme veya tutkunun yolunuza çok fazla çıkması pek olası degildir. Ancak, bunu yapacaksanız, tutkular azalana kadar bir veya daha faza tur Temel Reçete uygulamalısınız. Bu, bagımlılık için tavsiye edilen 25 tekrara ilavedir.

Endisenize Neden Olunan Belirli Olayların Belirlenmesi

Dikkatli bir sekilde takip ediyorsanız yukarıdaki rutin size bagımlılıgınızdan kurtulmak için yardım etmesi gerektiginden, bagımlılık yaratıcı davranısların sakinlestirilmeye çalıstıgı endiselerin temelinde yatan belirli olayları belirlemenizi bütünlük açısından istemekteyim.

Görünüse bakılırsa, bir çok insan bagımlılık yaratıcı davranısa dogrudan katkıda bulunan belirli olayların farkında olmadıgı için bu göz korkutucu bir süreç olabilir. Peki, farkında olmadan, EFT’yi nasıl uygulayabilirler? Ayrıca, kisiye baglı olarak bu belirli olaylara ait sonsuz bir liste olabilir.

Neyse ki, EFT web sitesine yerlestirmis oldugum bir çözüm var. Buna Kisisel Huzur Prosedürü deniyor. Buradaki degeri hayatınızda endise, bagımlılık veya herhangi bir çesit sınırlandırmaya neden olan bütün belirli olayları sistematik olarak çökertmektir. Asagıda incelemeniz için Kisisel Huzur Prosedürünün bir kopyasını bulacaksınız.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:31 PM   #72 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Kisisel Huzur Prosedürü

Herkese merhaba,

Sizin için gözler önüne serecegim Kisisel Huzur Prosedürü sadece bir “biraz daha huzurlu hissetme” yolu degildir. Düzgün bir biçimde anlasıldıgında, bu teknik dünya üzerindeki her insan için iyilestirme merkezi olmalıdır. Dünyadaki bütün doktorlar, terapistler, ruhsal danısmanlar ve kisisel performans koçları digerlerine ve kendilerine yardım etmede bunu temel araç olarak kullanıyor olmalıdır.

Esasında, Kisisel Huzur Prosedürü kisinin yasamındaki bütün rahatsız edici BELİRLİ OLAYLARIN bir listesinin yapılmasını ve etkilerinin yok edilmesi için sistematik olarak EFT’nin uygulanmasını içerir. Bunun dikkatli bir sekilde yapılmasıyla, bütün olumsuz agaçları duygusal ormanlarımızdan çekip çıkartır ve böylece duygusal ve fiziksel rahatsızlıklarımızın en önemli nedenlerini yok ederiz. Bu elbette her bir bireyi güçlü bir sekilde dünya huzuruna katkıda bulunan kisisel huzura dogru yönlendirir.

Asagıda bazı kullanımlarını bulacaksınız...

1. Bir doktor veya terapistle yapılan seansların arasında bir “ev ödevi” olarak. Bunun iyilestirme sürecini hızlandırması ve derinlestirmesi kesindir.

2. Bir ömür boyu birikmis olan duygusal döküntüyü toplayıp atmak için bir günlük prosedür olarak. Bu öz imgeyi gelistirecek, kendinden süphe etmeyi azaltacak ve derin bir özgürlük hissi saglayacaktır.

3. Önemli bir hastalıgın büyük bir yardımcısını yok etmek üzere bir araç olarak (tek neden degilse). Kisinin belirli olayları arasında bir hastalık olarak görünen öfkeler, korkular ve travmalar vardır. Bunların hepsinin belirlenmesiyle, hastalıktan sorumlu olan bu seyleri örtmeniz olasıdır.

4. Ana sorunları bulmak için faydalı bir yedek olarak. Bütün belirli sorunları etkisiz hale getirirseniz, otomatik olarak ana sorunları da buna dahil edeceksiniz.

5. Bir sürekli rahatlama aracı olarak.

6. Mümkün olanı göstermek üzere digerlerine örnek olmak için.

Bu basit kavram bütün iyilestirme alanını degistirmelidir. Bunu bir cümle olarak ifade edebilirim.

Duygusal ve fiziksel sorunlarımızın bir çoguna, büyük bir kısmının EFT ile kolaylıkla idare edilebildigi çözülmemis belirli olaylar neden olur veya katkıda bulunur.

Sadece bir mühendis için hiçte kötü degil. Bütün iyilestirme pratisyenleri ve hastaları tarafından benimsenirse, bu cümlenin (1) maliyetlerimizi yüksek derecede düsürürken (2) sasırtıcı bir sekilde iyilesme oranlarımızı arttırması muhtemeldir.

Lütfen bu düsüncenin tıbbi model tarafından ileri sürülenler gibi kimyasal nedenlere önem vermedigine dikkat ediniz. Bu nedenle ilaçların ve diger kimyasal solüsyonların kötü bir sekilde basarısız oldugu hastalarda defalarca gelisme gördüm.

Ancak, o ilaçların, düzgün beslenmenin ve benzerinin yeri olmadıgı anlamına gelmemelidir. Çogunlukla hayati bir öneme sahip olabilirler. Bununla birlikte, deneyimlerime göre, çözülmemis belirli olaylarımızın hastalıgın temel nedeni olması diger seylere göre daha yakındır. Bu yüzden asıl dikkatimizi onlara vermemiz gerekir.

Ne kadar açık! Deneyimli EFT uygulayıcıları, zihinsel duvarlarımızdan olumsuz belirli olayları çıkartıp atmada EFT’nin yeteneginin farkındadırlar. Burası en yüksek basarı oranlarının ortaya çıktıgı yerdir. Ancak, bugüne kadar çabalarımızı fobi, bas agrısı veya travmatik olay gibi belirli bir rahatsızlıgın temelinde yatan bu olumsuz belirli olaylara odakladık. Bu iyidir, çok iyidir ve bunu yapmaya devam etmeliyiz. Diger yandan, neden EFT’yi birkaç tanesi asagıda verilmis olan daha genellestirilmis, ama oldukça önemli sorunların arkasında bulunan diger BÜTÜN belirli olaylar için kullanmıyoruz...

- Öz imge
- Endise
- Depresyon
- Sürekli uykusuzluk
- Bagımlılıklar
- İçtepkiler
- Terk edilmislik duyguları

Belirli olaylarınızdan duygusal çantayı çıkardıgınızda elbette sisteminizin mücadele etmesi gereken çok daha az iç çatısmaya sahip olursunuz. Daha az iç çatısma daha yüksek bir kisisel huzur seviyesine ve daha az duygusal ve fiziksel acıya dönüsür. Bir çogu için, bu prosedürün diger yöntemlerin yanına bile yaklasamadıgı bir ömür boyu süren sorunların tam olarak kesilmesi ile sonuçlanması muhtemel olacaktır. Bir paragrafta huzur için bu nasıl?

Aynısı fiziksel rahatsızlıklar için de geçerlidir. Burada bas agrıları, solunum güçlükleri ve sindirim güçlüklerinden AIDS, MS ve kansere kadar her seyden söz ediyorum. Fiziksel hastalıklarımızın çözülmeyen öfkeler, travmalar, suçluluk duygusu, keder ve benzeri seyler tarafından neden olundugu veya katkıda bulunuldugu giderek daha fazla kabul edilmektedir. Geçmis yıllarda doktorlarla bir çok tartısmalarım oldu ve bir çogu duygusal çatısmayı ciddi hastalıkların en önemli nedeni olarak tekrarladı. Ancak, su ana kadar bu saglık haydutlarını yok etmek için etkili bir yöntem olmadı. Bunları ilaçlarla gizleyebiliriz, ama gerçek tedavilerin bulunması güçtür. Neyse ki, EFT ve bir çok kuzeni artık hastanın yerine hastalıgın temel nedenlerini öldürmede ciddi saglık pratisyenlerine yardımcı olacak kolay ve zarif araçlar sunmaktadır.

Burada paylastıgım sey ne kaliteli EFT egitimi için bir yedek ne de uzman EFT pratisyenlerinin kaliteli yardımına bir yedektir. Aksine, düzgün olarak uygulandıgında çok çesitli iyilesmeler saglayabilecek bir araçtır (kaliteli egitim veya kaliteli yardım etkinligine katkıda bulunacaktır). Basitligi ve çok genis kapsamlı etkinligi, en zor sorunlar için bile yardım arayan kisiler için zorunlu bir yöntem adayı olmasını saglar. Bunun cesur bir ifade oldugunu biliyorum, ama on yılı askın süredir bunun içerisindeyim ve bu ifadenin söylenmesinin kolay oldugunu gösteren çok çesitli sorunlarda çok fazla etkileyici sonuçlar gördüm.

Buradaki yöntem basittir (EFT’yi nasıl uygulayacagınızı bildiginizi varsayıyorum).

1. Hatırlayabildiginiz bütün rahatsız edici belirli olayların bir listesini yapın. Yapamıyorsanız, en azından 50 tanesini çıkartın, aksi takdirde bir baska gezegende yasıyor olmalısınız. Bir çok insan yüzlercesini bulacaktır.

2. Listenizi hazırlarken, bazı olayların o anda rahatsızlıga neden olmadıgını görebilirsiniz. Bu normaldir. Yine de bunları listeye dahil edin. Bunları hatırlıyor olmanız gerçegi çözüm için bir ihtiyaç oldugu izlenimini bırakır.

3. Her bir belirli olaya bir mini filmmis gibi bir baslık verin. Örnekler: Babam mutfakta bana vurdu – Suzie’nin sandviçini çaldım – Neredeyse Büyük Kanyon’da kayıp düsüyordum – O konusmayı yaptıgımda üçüncü sınıf arkadaslarım benimle alay etti – Annem beni 2 gün tuvalete kilitledi – Bayan Adams bana aptal oldugumu söyledi.

4. Liste tamamlandıgında, olumsuzluk ormanınızdan en büyük kızılagaçları çıkartın ve bunlara gülene veya “bunlar hakkında artık düsünemiyorum” diyene kadar her birine EFT uygulayın. Ortaya çıkabilecek bakıs açılarının farkında olun ve bunları olumsuzluk ormanınızdaki ayrı agaçlar olarak düsünün. Her birine bu sekilde EFT’yi uygulayın. Çözülene kadar her bir olaya devam ettiginizden emin olun.

Belirli bir filmde 0-10 yogunluk seviyesini elde edemezseniz, bunu bastırın ve düsünebildiginiz her açıdan buna 10 tam tur EFT uygulayın. Bu size çözmek için yüksek bir olasılık saglar.

Büyük kızılagaçlar yok olduktan sonra, bir sonraki büyük agaçlara geçin.

5. 3 ay boyunca günde en az bir tercihen üç, film (belirli olay) yapın. Günde sadece bir dakika sürer. Bu hızla 3 ay içerisinde 90 – 270 kadar belirli olayı çözmüs olacaksınız. Ardından vücudunuzun nasıl daha iyi hissettigini fark edin. “Üzülme esiginizin” nasıl daha düsük olduguna dikkat edin. İliskilerinizin ne kadar iyi olduguna ve terapi tarzı sorunlarınızın kaç tanesinin artık olmadıgına dikkat edin. Bu belirli olayların bir kısmını yeniden tekrarlayın ve daha önceden yogun olan bu olayların nasıl hiçbir seye dönüstüklerini görün. Kan basıncı, nabız ve solunum kabiliyetinizdeki gelismelere dikkat edin.

Bunları bilinçli olarak fark etmenizi istiyorum, çünkü bunu yapmazsanız geçirmis oldugunuz kaliteli iyilesme fark edemeyeceginiz kadar gizli kalır. “O kadar sorun degildi” diyerek bunu kafanızdan bile çıkartabilirsiniz. EFT’de bu defalarca meydana gelir ve bu yüzden bunun farkına varmanızı istiyorum.

6. İlaç tedavisi görüyorsanız, bunlara devam etmeme istegi duyabilirsiniz. Bunu SADECE nitelikli bir doktorun tavsiyesiyle yapın.

Kisisel Huzur Prosedürünün dünya çapında bir rutin olması benim umudumdur. Günde sadece birkaç dakika okul performansı, iliskiler, saglık ve yasam kalitemizde muazzam bir farklılık yaratacaktır. Ancak, düsünceyi pratige koymadıgınız sürece bunlar anlamsız kelimelerdir.

Herkese Kisisel Huzur, Gary

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:39 PM   #73 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Ne Beklemeli?

Yukarıda tarif edildigi sekilde EFT’yi uyguladıgınızda, birinci günde tutkularınız çarpıcı bir sekilde azalmalı ve sonraki günlerde daha yumusamalı ve daha az sıklasmalıdır. Sonuç olarak hiçbir tutkuya sahip olmamalı ve içerilen bagımlılıklar itici görünecektir. Özgür olacaksınız. Buna karsı olan tutumunuz degisecek ve ilk olarak bagımlılıkta ne buldugunuzu merak edeceksiniz.

Bunlar saglık isaretleridir. Bu noktaya ulastıgınızda, birkaç gün daha “bunu kilit altına almak” için bütün günlük rutine devam etmelisiniz.

Ancak, bagımlılıktan kurtuldugunuzda hala yeniden bagımlı olmaya açıksınızdır. İleride istek uyandırabilecek seylerden kaçınılması tavsiye edilir. Bu, bütün bagımlılıktan kurtulmalar için geçerlidir.

Sorular ve Cevaplar

S. Bagımlılıgımdan kurtulmam ne kadar sürecek?


Bu çok farklılık gösterir. Deneyimlerime göre, çikolata, kahve, alkolsüz içecekler ve çesitli gıdalar gibi nispeten daha yumusak maddelere olan bagımlılık genellikle birkaç gün içerisinde geçer. Bagımlı için itici gelmeye baslarlar. Kısa bir zaman önce alkolsüz içecekler, domuz pastırması, sogan halkaları, çikolata, yapıskan sekerler ve kızarmıs patateslere karsı bagımlılıgı olan bir bayanın her bir madde için bir veya iki kısa Temel Reçete gezintisiyle üstesinden gelmesine yardım ettim. Artık bunlara özenmiyor. Elbette diger insanlar daha da uzun sürebilir.

Sigara, alkol, kokain vs. gibi güçlü maddelere olan bagımlılıklar genellikle daha uzun sürer, belki bir veya iki hafta. Uzun yıllar süren alkol bagımlılıgı olan bir adamın bagımlılıgını 3 veya 4 kısa Temel Reçete gezintisiyle yok ettim. Bu sonuç nadir degildir, ama sizin için tahmin edebilecegim bir sey degildir.

Burada katı veya hızlı kurallar yoktur. Bittigi zaman biter ve bunun ne zaman oldugunu bilirsiniz, çünkü artık o maddeyi istemeyeceksiniz. Çekilme semptomları çok düsük olmalıdır.

S. Temel Reçetede aynı kısa gezintiyle birden fazla bagımlılıgı belirleyebilir miyim?

Hayır, her seferinde sadece bir bagımlılıgı belirleyebilirsiniz. Temel Reçete içerisinde aynı kısa gezintide iki veya daha fazla bagımlılıgı birlestirmeyin. Her bir bagımlılık için ayrı bir kısa gezinti kullanın.

Ancak, dikkatli bir sekilde takip edilen bir bagımlılıgın diger bagımlılıkları da yok ettiginde sasırmayın. Vurusun bir endiseye bir sakinlestirici olarak hiçbir seye gerek olmayacak sekilde düsmesi nedeniyle bu bazen olabilir. Bu nispeten keyifli fenomeni tahmin etmek için bir yol yoktur, ama meydana gelir.

S. Kilo verme konusunda EFT nasıl yardımcı olur?

Kilo vermek istiyorsanız, temel nedeni belirlemelisiniz. Ve bu neden, diger bagımlılıklarda oldugu gibi, endise tarafından neden olunan gıdaya karsı olan bagımlılıktır. Aslında, Amerika’daki bir numaralı bagımlılık yaratıcı madde gıdadır. Tütün, alkol vs.ye benzer bir sekilde endiseyi geçici olarak gizler. Aslında aç olmadıgınız zaman buzdolabına kaç kere akın ettiniz? Bunu neden yaptınız? Bir endise duygusunu gizlemek için mi? Bunu endise olarak adlandırmayabilirsiniz. Bunu bir sıkıntı veya “sinirden yemek” olarak adlandırabilirsiniz, ama yine de bu bir endise çesididir.

Gıdaya veya diger madde veya davranıslara bagımlılıga neden olan endise bir çok yerden gelebilir. Ailedeki veya is yerindeki bir gerginlikten gelebilir veya sövgü dolu çocukluk deneyimleri ya da travmatik anılardan gelebilir.

Kilo vermek için, asırı yeme davranısına neden olan endiseyi yok etmelisiniz. EFT’den baska kullanılacak daha iyi bir araç var mı? Yukarıda anlatılmıs olan Kisisel Huzur Prosedürüne ek olarak, temelde yatan endise azalacak sekilde asırı yeme davranısınız için günde 25 kere ısrarlı bir sekilde Temel Reçeteyi uygulayın. Bunu ortaya çıktıklarında gereksiz gıda tutkularını azaltmak için tekrar kullanın (Bu turtayı çok istesem de...) ve zamanla gıda bagımlılıgınızın nedeni ve böylece fazla kilo durumunuz yok olacaktır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:54 PM   #74 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Fiziksel İyilestirme İçin EFT’nin Kullanımı

Zihin-vücut iliskisinin mevcudiyeti hakkında EFT’den daha açık bir kanıt yoktur. Su ana kadar bir çok seviyede sasırtıcı fiziksel iyilesmeye sahitlik ettiniz ve umarım yasadınız.

Asagıda kısmi veya tam basarıyla EFT tarafından belirlenmis olan fiziksel rahatsızlıkların bir baslangıç listesi vardır:

Bas agrıları, sırt agrısı, boyunda ve omuzlarda sertlik, eklem agrıları, kanser, kronik yorgunluk sendromu, deri veremi,ülserli kolit, psoriyazis, astık, alerjiler, kasıntılı gözler, vücut yaraları, döküntüler, uykusuzluk, kabızlık, irritabl bagırsak sendromu, görüs, kas sıkılıgı, arı sokmaları, idrar sorunları, sabah bulantısı, PMS, cinsel islevsizlik, terleme, zayıf koordinasyon, karpal tünel sendromu, mafsal iltihabı, parmaklarda hissizlik, mide agrıları, dis agrıları, titreme, çoklu deri sertlesmesi.

Bunlardan daha çok vardır. Tam bir liste bundan birkaç kat uzundur.

Her Şeyin Üzerinde Deneyin

EFT’yi bana sunulan bütün fiziksel rahatsızlıklarda kullandım ve defalarca sasırtıcı sonuçlar elde ettim. %100 basarı elde etmedim (zaten kim eder), ama EFT genellikle hiçbir seyin ise yaramadıgı durumlarda irkiltici bir rahatlama sagladı.

İyilestirme bilimlerinin genis çapta çareler gelistirdigi insanın basına gelen binlerce fiziksel rahatsızlık vardır. Bu çareler ilaçlar ve cerrahiden zihinsel betimle orucuna kadar degismektedir. Kimi zaman insanların bazıları için sonuç vermektedirler. Ancak, hiçbiri bütün insanlar için her zaman ise yaramamaktadır. Deneyimlerime göre, EFT her iyilestiricinin çantasına koyması gerektigi kadar ise yaramaktadır. Ve bir adım ileriye geçecegim. Bir iyilestiricinin kullandıgı ilk araçlardan biri olması gerektigini düsünüyorum. İste nedenleri:

- Semptomlardan kurtulma genellikle anidir.
- Hiçbir seyin ise yaramadıgı yerlerde genellikle ise yarar.
- Uygulanması kolaydır.
- Çok az zaman alır.
- Alıskanlık yaratmaz.

Diger iyilestirme tekniklerinin bu iddialarda bulunup bulunamayacagını bilemiyorum. Siz? Yine de, EFT tıbbın veya diger iyilestirme uygulamalarının yerini almaz. Diger iyilestirme pratisyenleriyle birlikte çalısmak en iyisidir.

EFT’nin fiziksel iyilesme alanının en iyileri arasında göze çarpan bir yere sahip olması inkar edilemez. En dikkatsiz gözlemci bile sonuçları büyük bir saygıyla karsılamalıdır. Ancak belirgin olan soru neden ise yaradıgıdır.

Asıl tasarımı duygusal sorunları belirlemekse, neden aynı süreç fiziksel sorunlarda bu kadar göze çarpan bir sekilde ise yaranmaktadır? yilestirme bilimini çevreleyen bir çok gizem vardır ve bu nedenle bu alandaki arastırmalar sonu olmayan bir süreçtir. EFT bir istisna degildir.

Vücutta kanın düzgün akısının kisinin fiziksel saglıgı için hayati bir önem tasıması gibi, vücudun enerji sisteminin düzgün akısı da hayati bir önem tasır. Bu yüzden, bunun EFT ile dengelenmesi fiziksel iyilesmeyi desteklemelidir.

Olumsuz duyguların fiziksel rahatsızlıklara katkıda bulundugu inkar edilemez. EFT’nin bu olumsuz duyguları etkisiz hale getirdigi kapsamda, fiziksel semptomların azaldıgı görülmektedir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:00 PM   #75 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sorular ve Cevaplar

S. Kurtulmak ne kadar sürecektir?

Bunun katı veya hızlı bir kuralı yoktur. Semptomlar genellikle birkaç dakika içerisinde yok olsalar da birkaç saatlik bir gecikmis tepki vardır. Temelde yatan hastalıktan kurtulmak günler, haftalar veya aylar sürebilir. Bu yüzden ısrarcı olun. Ve doktorunuza danıstıgınızdan emin olun. Bir çok insan iyilesme gerçeklestiginden ilaç tedavisine devam etmemeyi ister. Bu sadece doktorunuzun rehberliginde yapılmalıdır.

S. Bir kerede birden fazla semptomu belirleyebilir miyim?

Hayır. Temel Reçeteyi her semptomda bagımsız olarak kullanın. En siddetli semptomla baslayın ve siddet sırasına göre devam edin. Bir semptom üzerinde çalısmanın digerlerinden kurtulma saglaması durumunda sasırmayın. Bu sıkça meydana gelir.

S. EFT’den uzun süreli, siddetli hastalıklar konusunda gerçekten sonuç beklemeli miyim?

Geleneksel bilgeligin bir çok uzun süreli hastalıgın kisinin saglık profilinin kalıcı demirbası oldugunu ileri sürdügünün oldukça farkındayım. Bundan dolayı, enerji sistemine yöntemli bir sekilde vurarak bunların oldukça azalacagı veya yok edilecegini ileri sürmek radikal olur. Karsılastıgım neredeyse herkesin inançlarının dısında bir sey. Ancak, bunun bir çok irkiltici örnegini sahsen gördüm ve bunları size bildirmezsem ihmalkar davranmıs olurum.

S. Temel Reçeteyi sorunuma ne sıklıkla uygulamalıyım?

Bas agrıları, agrı, mide bozulması vs. gibi semptomlar için Temel Reçeteyi ne zaman rahatlamak isterseniz o zaman kullanın. Temelde yatan hastalık için, sonuçlar sizi tatmin edene kadar günde 10 kere yapılmalıdır. Temel Reçete ile günlük 10 kısa gezinti güne dagıtılmalıdır. Bunun yapmanın iyi bir yolu, bunu günlük alıskanlıklarınıza baglayarak bir alıskanlık seklinde yapmanızdır; örnegin:

- Sabah uyandıgınızda
- Gece yataga gittiginizde
- Her yemekten hemen önce
- Banyoyu her kullandıgınızda

Ayrıca, EFT’nin fiziksel rahatsızlıga neden olabilecek bütün belirli olaylara kullanmak önemlidir. Kisisel Huzur Prosedürünün kullanılması da yardımcı olacaktır.

S. Çesitli fiziksel rahatsızlıklarla olan deneyimlerinizden bazıları anlatabilir misiniz?

Asagıda sıralanan örneklerin, EFT'nin belirleyebilecegi olası rahatsızlıklardan sadece ufak bir bölüm oldugunu hatırlayınız.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:06 PM   #76 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sırt Agrısı

Sırtlarında önemli hasarlara neden olan ve agrılarının nedeni röntgenlerinde açık olan bir çok kisi tanıdım. Yine de, EFT’nin birkaç dakika uygulanmasının ardından agrıları sasırtıcı bir sekilde yok oldu.

Bu, kaslarda gerginligin ortaya çıkması ve bunun eklemlerimizde anormal zorlamalar yapılması gerektirdigini fark edene kadar anlamlı gelmeyebilir. EFT ile kastaki gerginligin azaltılması böylece eklemlerdeki gereksiz gerginligi azaltır. Sonuç daha az agrıdır. Bugüne kadar azalttıgım sırt agrısının sayısını unuttum. Bazı agrılar tamamen yok olur ve hiç geri gelmezken, bazıları agrıyı uzak tutmak için günlük bir vurus rutini gerektirir.

Bas Agrıları ve Mide Agrıları

Bu semptomlara iliskin olarak sahitlik ettigim vakaların en az %90’ının iyi tepki verdigini tahmin etmekteyim. Bir çogu, Temel Reçeteyi kullanarak birkaç dakika içerisinde tamamen yok olmustur.

Karpal Tünel Sendromu

Karpal tünel bilek agrısı 7’de olan Anne’le bir aksam is yemegi yiyorduk. Temel Reçeteyi 2 dakikadan az uyguladıktan sonra agrı tamamen yok oldu ve görüsmemizin sonuna kadar geri gelmedi.

Baska hiçbir sey ona bu rahatlamayı saglamadıgı için elbette sasırdı. Yollarımız bundan sonra bir daha kesismedi, bu yüzden ne kadar süre devam ettigini bilemiyorum. Bu, sorunun tekrar geri gelme egiliminde oldugu ve ilave vurusun gerekli olabilecegi çesitte bir sorundur.

Psoriyazis

Donna’nın psoriyazisi ayakkabılarını giymekte güçlük çektirecek kadar kötüydü. İlaç tedavisi yardımcı olmuyordu. Birkaç gün boyunca düzenli olarak vurus uyguladı ve %90 iyilesme sagladı.

Alerjiler

Bunlar genellikle iyi tepki verirler. Bir çok insanın sinüs akıntısı, kasıntılı gözler, hapsırma ve diger alerjiyle ilgili semptomları yok ettiklerini gördüm.

Kabızlık

Sonuçlar burada çok farklılık göstermektedir, ama deneyimlerime göre genellikle basarı elde edilir. Kisi bir vurus seansında ani ve kalıcı iyilesme saglar. Digerlerinin yıllar süren kabızlıgın azalması için birkaç hafta boyunca günlük olarak vurus uygulaması gerekir.

Lütfen fiziksel rahatsızlıgınızdan her zaman hemen kurtulamayacagınız ve kimi zaman vurusun ise yaramıyor olabilecegini hatırlayınız. Sabırlı ve ısrarcı olun. Tek harcadıgınız sey zamandır. Buna devam ederseniz sans sizin yanınızda olacaktır. Bu sadece kabızlık için degil bütün rahatsızlıklar için geçerlidir.

Görüs

EFT ile en azında geçici bile olsa görüslerini düzelten bir çok insan gördüm. İnsanlar benimle sahneye çıkar, görüs için Temel Reçeteyi uygular ve ardından daha net bir görüs bildirir. Bunu devam ettirmedim ve bu nedenle kalıcı degisiklikler söyleyemiyorum. Ancak, kalıcı düzelmenin ısrarcı olundugunda saglanabilecegini tahmin ediyorum.

Mafsal İltihabı


Mafsalla ilgili agrı genellikle Temel Reçeteyle azaltılır. Bunu bir çok kez gördüm. Ancak, temelde yatan durum yüzünden geri dönebilir. Bu yüzden, semptomları ve temelinde yatan hastalıgı belirlemelisiniz.

EFT ile mafsal iltihabını geri çevirebilir ve sonsuza kadar kurtulabilir misiniz? Bunu bilmiyorum, çünkü edindigim bilgilere göre bu amaçlar dogrultusunda hiç kimse bu teknikleri ısrarlı bir sekilde kullanmamıstır. Geleneksel bilgelik bize mafsal iltihabının geri çevrilemez oldugunu söylemektedir. Tedavi edilemez. Sadece yakalanabilir.

Ancak, 1986 yılında bana mafsal iltihabı teshisi kondu ve bugüne kadar hiçbir izini görmedim. O an EFT’yi kullanmadım, çünkü daha bilmiyordum. Oruç ve beslenme biçimimde, yasam tarzımda ve zihnimde degisikliklerin bir sonucu olarak kaldı. EFT’nin tedavimi hızlandırabilecegine ikna oldum.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:13 PM   #77 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Öz İmgeyi Gelistirmek İçin EFT’nin Kullanımı

Zayıf Bir Öz İmgenin Nedeni

“Zayıf öz imge” terimi genellikle birinin kendi hakkındaki olumsuz düsüncesinden söz eder. Konunun yetkilileri bunun için ne tam bir tanım gelistirmis ne de tam nedenini saptamıslardır. Bundan dolayı, bunu ele almanın kabul edilen bir yolu yoktur.

Aksine, EFT bu yaklasımda daha hassastır ve tam nedenini saptamıstır. Su sekildedir:

Zayıf öz imgenin nedeni kisinin kendi hakkındaki olumsuz duygularının bir birikimidir.

Bu açıktır ve burada ifade edilmistir, çünkü bu terimlerle EFT son derece sagduyu göstermektedir. Olumsuz duyguları yok edebilirsek nedeni de yok ederiz. Ve neden olmadan, zayıf öz imge yok olur gider.

Ve EFT’nin haricinde olumsuz duyguları yok etmek için bir araç var mı?

Zayıf öz imge dünyanın bir numaralı rahatsızlıgı olabilir. Neredeyse herkeste bir derecesi bulundugu için çok yaygındır. Kendi öz imgemiz genellikle kendimize olan güvenle esdegerdir. Yapmacıklıgımız, durusumuz, kelimelerimiz ve el ve kol hareketlerimizle bunları yayma egilimindeyiz ve digerleri de bunları isteyip istemedigimizi alırlar. Bundan dolayı, isimiz, sosyal ve kisisel performanslarımız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Kimi zaman, iç düsüncelerimizi digerlerine ne sekilde yaydıgımıza baglı olarak isler, terfiler ve satıslar kazanılır veya kaybedilir. Arkadaslıklar ve romantik karsılasmalar kendimiz hakkındaki düsüncelerimizi ne sekilde yansıttıgımıza baglı olarak ilerler veya ölür. Öz imgemiz ne kadar düsükse, üzülmek o kadar kolay olur ve öfke, suçluluk, kıskançlık ve diger duygusal tepkilerimiz o kadar yogun olur. Öz imgemiz düsük oldugunda, bir yerde sıkısıp kalma egiliminde oluruz. Yeni bir isi veya o kötü iliskiden çıkmayı veya yeni bir sey denemeyi göze almayız. Yasamlarımızın bazı kısımları oldukça sönük ve üzücü olabilir.

Kısaca, öz imgemiz duygusal gücümüzün merkezidir. Yasamlarımızın kalitesi çogunlukla buna baglıdır.

Herhangi bir kitapçının kendine yardım etme bölümüne gittiginizde öz imge sorununa çözümlerle ilgili sayısız kitap göreceksiniz. Genelde, olumlu tutumları vurgularlar ve yasamın daha parlak yanına bakmak için egzersizler verirler. Zayıflıklarınızdan çok güçlü yanlarınıza odaklanmanızı tesvik ederler ve bazıları da bunları elde etmenize yardımcı olmak için hayalde canlandırmalar ve dogrulamaları vurgularlar. Bunların hepsini alkıslıyorum.

Yardımcı olan her seyin yanındayım ve bu yaklasımların büyük bir kısmı insanlara öz imgelerini gelistirmede yardımcı olmaktadır. Ancak sonuçlar biraz eksiktir. Burada bir gelisim var. Burada yeni bir tutum var. Bu araçlarla insanlar nadiren sınırın ötesine geçerek öz imgeyi çarpıcı bir sekilde gelistirir.

Bu tekniklerin bir çogunun eksik olmasının nedeni, öz imgeye neden olan kendine duydugu süpheler ve olumsuz duyguların tamamını çok az etkisiz hale getirmeleridir. Aksine, yüksek dozlarda olguculukla bunları kaplamayı denemektedirler.

Bu elbette övgüye deger bir çabadır, ama kisinin saptanan kendine duydugu süpheler ve olumsuz duygular daha da inatçı olabilir. Yasamdaki yolculugunuz bir otobüs gezintisi gibiyse, bu kendine duydugu süpheler ve olumsuz duygular otobüsünüzdeki yolculardır. Siz direksiyondasınız ve onlar da ön koltuklara sahip olduklarını düsünen “arka koltuk sürücüleri”nizdir. Geleneksel yöntemler bunları çok fazla kımıldatamayacaktır.

EFT bu soruna çarpıcı, sınırın ötesinde degisikliklerin meydana geldigi bir yeni yaklasım sunmaktadır. Bu tekniklerle degistirilen bir çok insan gördüm. Yapmacıklıkları, durusları, kelimeleri ve el ve kol hareketleri daha olumlu, kendine güvenen bir kisiyi yansıtacak sekilde degisti. Arkadasları ve is arkadasları gözleri önünde gelisen bu kisi için “yeni biri” yorumunu yaparlar.

Geleneksel yöntemlerin yapmıs oldugu gibi yeni tutumları ve bakıs açılarını yerlestirmek yerine, EFT etkin bir sekilde kisiyi kendine duydugu süphelerden ve olumsuz duygulardan özgür kılar. Bu istenmeyen yolcuları ön koltuktaki yerlerinden kaldırır ve otobüsten asagı atar. Otobüsten atıldıklarında, zayıf öz imgeye artık katkıda bulunamazlar.

Zayıf öz imgeyi olusturan kendine duyulan süpheler ve olumsuz duygular, EFT’nin ele almak üzere tasarlanmıs oldugu “olumsuz duyguların” bir biçimidir. EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Bunu akılda tutarak, öz imgenizi gelistirme süreci basittir. Sadece sahip oldugunuz her olumsuz duyguya Temel Reçeteyi uygulayın. Tek tek giderler ve bunlar gittikçe olumlu ve olumsuz düsünceleriniz arasındaki denge kaçınılmaz bir sekilde olumluya dogru döner. Yenileyici ve kendinden emin yeni öz imge yüzeye çıkar. Bagaj otobüsünüzden atılmıstır.

Bu, daha önceden bahsedilmis olan Kisisel Huzur Prosedürünü kullanmak için mükemmel bir yerdir. Saglıklı bir öz imgeyi istila eden bütün bu olumsuz belirli olayları otomatik olarak belirler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:20 PM   #78 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Orman ve Agaçlar Metaforu

İste bu kavramı daha fazla anlamanıza yardımcı olacak bir metafor. Olumsuz duygularınızın veya belirli olaylarınızın bir olumsuz öz imge ormanındaki agaçlar oldugunu düsünün. Geçmisteki geri çevrilmelerinizin, iskencelerinizin, basarısızlıklarınızın, korkularınızın suçluluklarınızın vs. yansımaları olabilirler. Yüzlercesi olabilir ve bir cangıla benzer sekilde çok kalın olabilirler.

Öz imge ormanınızda 100 tane hastalıklı agaç oldugunu varsayalım. EFT ile etkisiz hale getirerek bir tanesini keserseniz geriye 99 tane kalır. O bir agacı ortadan kaldırarak dikkate deger ve takdir edilir bir duygusal rahatlama yasarken, öz imge ormanınıza henüz çok fazla giris yapmadınız.

Yöntemsel olarak her gün bir agacı kesseniz ne olur? Yavas yavas ormandaki agaçlar azalır. çerisinde hareket edecek bir alana sahip olursunuz ve oturmak için daha serbest bir yer olur.

Sonuç olarak, EFT’nin ısrarlı kullanımıyla bütün agaçlar yok olur ve yerlerine sizin için çok daha duygusal bir bosluk saglanır. Orman veya cangıl yok oldugunda ve yeni öz imge ortaya çıktıgında dünya daha farklı görünür.

Genellestirme

Neyse ki sonuç almak için 100 agacı birden kesmenize gerek yok. Bunun nedeni, belirli çesitte birkaç olumsuz duygunun etkisiz hale getirilmesi için EFT’nin kullanılmasının aynı çesitteki geri kalan olumsuz duyguları genellestirme egiliminde olacagıdır.

Örnegin, “sövgü dolu deneyimler” olarak bilinen 10 agaçlık bir kümenin oldugu bir ormanda oldugunuzu varsayın. Bu kümedeki en büyük (en yogun) agaçları ilk olarak alın ve EFT ile kesin. 3 veya 4 tanesini kestiginizde, genellikle geri kalan 6 veya 7 tanenin kendiliginden düstügünü göreceksiniz. Bazı agaçlar için enerji sisteminin dengelenmesi aynı çesitte diger agaçlara da yayılır.

Bu genellestirme kavramını “basarısızlıklar” veya “geri çevrilmeler” olarak adlandırılabilecek diger kümelerde tekrar edebilirsiniz. Bu sekilde, 100 agaçlık orman yaklasık 30 agaç keserek temizlenebilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:23 PM   #79 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Gözlemci Olun

EFT ile öz imgede degisimler geleneksel yöntemlere oranla çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir sekilde gerçeklesir. Ancak degisimler fobiler ve üzücü anılar kadar hızlı gerçeklesmez. EFT sık bir sekilde öz imge degisikliklerinin tamamlanmasının genellikle haftalar sürdügü anıları ele alır. Bunun nedeni, öz imgelerdeki degisimlerin sayısız olumsuz duygunun (agaçlar) zaman alan tek seferde yok edilmesinin sonucu olmasıdır.

Öz imgenin tam olarak degismesinin genellikle haftalar sürecegini söylerken, bu süre içerisinde hiçbir sey olmayacagını söylemiyorum. Aksine, ormandan çıkartılan her agaç kisinin öz imgesinde meydana gelen bir degisikliktir. Ancak, bu bir agacın çıkartılması ile meydana gelen ani duygusal özgürlük genellikle çok daha büyük olan öz imge sorununda hemen fark edilmez. Ancak, bir çok agacın çıkartılmasıyla meydana gelen birikmeli degisiklik, ne oldugu hakkında iyi bir “gözlemci” olursanız fark edilebilirdir.

İçinizde meydana gelen degisiklikler asamalı, gizli ve güçlüdür. Degisikligin meydana geldigini fark edemeyeceginiz kadar dogal görünürler. Sonuç olarak, arkadaslarınız sizdeki degisiklik hakkında yorumlar yapacak ve tartısılmaz bir kanıt elde edeceksiniz. Ancak, o ana kadar bir “gözlemci” olmalı ve kendinizi olan seylere açmalısınız.

Örnegin, yakın zamanda olan bir geri çevrilmeyi eskiden olanlara oranla ne kadar normal karsıladıgınızı fark edin. Nasıl daha sık bir sekilde konustugunuzu ve kendinize nasıl daha iyi baktıgınızı gözlemleyin. Kendi konusmalarınızın tonunun nasıl olumluya dogru döndügünü dinleyin. Daha güvenli bir öz imge yayarken digerlerinin size karsı olan tepkilerini izleyin.

O olmadan bir seylerin oldugu sonucuna varamayacagınız ve süreçten vazgeçeceginiz nedeniyle “gözlemci” olmak önemlidir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 03:25 PM   #80 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Nasıl İlerlemeli?

Buradaki yöntem basittir. Kisisel Huzur Prosedürünün temelidir. Sadece iki adım vardır:

1. Aklınıza gelen bütüne eski olumsuz duyguların bir listesini yapın. Korku, geriçevrilme, suçluluk, öfke, iskence, gözyası veya diger olumsuz duyguları ekleyin. En büyükleri ve en küçükleri ekleyin, ama en büyükler üstte olsun. Bunun nedeni ilk olarak onları etkisiz hale getirecek olmanızdır. İlk seferinde hepsi aklınıza gelmediginde endiselenmeyin. Zaman içerisinde meydana geldiklerinde listeye ekleyebilirsiniz.

2. Ardında, her gün listenizden “bir agaç kesmek” için Temel Reçeteyi kullanın. Olumsuz duygu (agaç) kalmayana kadar günlük olarak bunu yapmaya devam edin. İlerlemenizi “gözlemlediginizden” emin olun. Programınız izin veriyorsa bunu günde bir kereden fazla yapabilir ve seans basına birden fazla agaç kesebilirsiniz. Ancak, her bir agacı ayrı olarak ele almalısınız. Temel Reçete ile aynı kısa gezinti sırasında hepsini bir araya toplamayın. Süreci uyguladıktan birkaç gün sonra “büyük agaçların” artık yasamınızda gözükmedigini fark edeceksiniz. Bu tipik bir seydir ve içerisinde çok fazla özgürlük vardır. Keyfini çıkartın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« E-Eft Kursu | - »
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tutku Nasıl Belirlenir? Yukarıda verilenleri tam olarak uygularsanız, gün boyunca çekilme veya tutkunun yolunuza çok fazla çıkması pek olası degildir. Ancak, bunu yapacaksanız, tutkular azalana kadar bir veya daha faza tur Temel Reçete uygulamalısınız. Bu, bagımlılık için tavsiye edilen 25 ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.