Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Eft

Uyarılar

Eft eft tapping, eft, eft emotional, eft gary craig, eft emotional freedom, eft practitioners, eft manual, eft videos, eft transfer, eft ıban

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Israrın Degeri EFT Kısım II’ye su anımsatıcı ile basladım… ...sorununuza “kendinizi açarken” Temel Reçeteyi ısrarlı bir sekilde uygularsanız, sorunun yavas yavas yok olması olasılıgı vardır. Israrın kendisi bir çok engelin etkilerinden kaçınmaya yarar. Israrla, Temel Reçeteyi farklı kıyafetler giyerken ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2011, 01:10 PM   #61 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Israrın Degeri

EFT Kısım II’ye su anımsatıcı ile basladım…

...sorununuza “kendinizi açarken”
Temel Reçeteyi ısrarlı
bir sekilde uygularsanız,
sorunun yavas yavas
yok olması olasılıgı vardır.

Israrın kendisi bir çok engelin etkilerinden kaçınmaya yarar. Israrla, Temel Reçeteyi farklı kıyafetler giyerken ve farklı beslenme biçimleri kullanırken içeride ve dısarıda, ofiste, evde ve günün farklı saatlerinde uygularsınız. Bu, zehirli ortamın sürekli olarak degismesi ve sizin için bir sorsun yarattıklarını varsayarak enerji toksinlerinin yolunuza çıkmadıgı bir veya daha fazla zaman penceresini bulmanızın muhtemel oldugu anlamına gelmektedir.

Ayrıca, Köprücük Kemigi Nefes Alma Sorunu sürekli olarak bulunmaz. Gider ve gelir, ve bunun ilk sırada oldugunu varsayarak muhtemelen ısrarcı olarak Köprücük Kemigi Nefes Alma Egzersizinin gerekli olmadıgı bir zaman penceresi bulacaksınız.

Ve ısrarcı olarak defalarca Düzeni uygulayabilir ve Bakıs Açılarını belirleyebilir ve böylece bu fenomen tarafından sunulan bir çok sorunu rutin olarak idare edebilirsiniz. Burada anlatmak istedigim ısrarcılık karsılıgını verir.

Sizi ilgilendiren soruna dikkatli ve ısrarcı bir sekilde Temel Reçete uyguladıgınızda, bu engellerin teknikligi üzerinde durmaya gerek kalmadan basarı oranınızı arttırmanız muhtemeldir. Belirlemekte oldugunuz sorunlara katkıda bulunabilecek yasamınızdaki bütün belirli olaylar için EFT’yi uygularsanız basarı oranınız daha da artacaktır.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:16 PM   #62 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Kestirmeler

Temel Reçetenin uygulanması sadece birkaç dakika sürdügünden, neden kestirmeler fikrini anlatmak istedigimi merak edebilirsiniz. Buna ragmen, ihtiyacınız olan bir dakikadan ne kadar kısa olabilir?

Bu bölümü tamamen atlamak ve hala EFT’de oldukça etkili olmak mümkün olsa da, bu kestirmeleri arastırmak size iki avantaj saglar:

1. Kestirmelerin büyük bir kısmı süreci parçalara ayırdıgından ve ayrı parçaları ayrıntılı olarak verdiginden, Temel Reçete anlayısınızı arttırabilirsiniz.

2. Terapistler, doktorlar ve insanlara yardımcı olan diger kisiler kapsanan zaman verimliligini takdir edecektir. Genellikle Temel Reçetenin 15 veya 20 saniyelik biçimini uygulayacaksınız ve bir çok hastayla ilgileniyorsanız bu zaman tasarrufu size çok fazla sey katacaktır.

Temel Reçeteyi yeniden ziyaret ederek baslayalım. Asagıdaki biçimi alır...

Düzen:

- Sıra
- 9 Gamut
- Sıra

Bu adımların herhangi birini eler veya daha kısa yaparsak, zaman verimliligi elde ederiz.

Sırayı Kısaltma

Sıra Temel Reçetenin egitim atıdır. Düzen isini yaptıktan sonra bu duygusal bowling lobutlarını devirmede ana yardımcıdır. Ancak, bunu eleyemedigimizden çogunlukla kısaltabilmekteyiz.

Bu yapıldıgında, vücutta dolasan enerji meridyenlerinin tamamı birbirine baglanır ve kazanılan deneyimle bir meridyene vurmanın genellikle digerlerini de etkiledigi görülür. Bu yüzden, deneme ve yanılma yöntemiyle, daha az meridyene vurmanın genellikle ise yaradıgını buldum. KK (kas noktası baslangıcı) ile baslamakta ve KA (koltukaltı noktası) ile bitirmekteyim. Parmak ve el noktalarına vurarak devam etmek genellikle gerekli degildir.

Bütün Sırayı nadiren yapmaktayım. Daha açık olması açısından, Sıranın kestirmesi asagıdaki gibi gözükmektedir:

KK = Kas Noktası Baslangıcı
S = Sakak Noktası
GA = Göz Altı Noktası
BA = Burun Altı Noktası
Ç = Çene Noktası
KK = Köprücük Kemigi Noktası
KA = Koltuk Altı Noktası

Düzenin Elenmesi

Lütfen Psikolojik Tersine Çevrilmenin depresyon, bagımlılıklar ve dejeneratif hastalıklarda her zaman mevcut oldugunu ve bu yüzden bu gibi durumlarda Düzenin uygulanmasının neredeyse her zaman gerekli oldugunu hatırlayınız.

Ancak diger durumlarda, PTÇ’nin yaklasık %40 oranında ortaya çıktıgı görülmektedir. Bu, Düzenin gerekli olmadıgı %60 anlamına gelmektedir. Bunu elemeye ve PTÇ’nin bulundugu %40’ın basarısızlıgını risk etmeye cesaret edebilir miyiz?

Kesinlikle. Bunu yapmanın bir yolu vardır. Ancak, sadece birkaç saniye sürmesi nedeniyle rutin olarak Düzeni genellikle dahil etmekteyim. Ancak, Düzeni atlamayı tercih edersem, hızlı bir sekilde geri dönüp yapmam gerektigini bilmemi saglayan bir prosedür vardır.

Sadece 10 saniye süren kısa biçimiyle Sırayla baslarım ve ardından durup herhangi bir ilerleme olup olmadıgını degerlendiririm. Kisiye yogunlugunun asıl sayıdan (mesela 8) asagı inip inmedigini sorarım. Cevap evet olursa Düzenin gerekli olmadıgını bilirim ve Temel Reçeteye devam ederim.

Düzenin gerekli olmadıgını nasıl biliyorum? Basit... PTÇ’nin takip edilen yolda hareketsiz olan ilerlemeyi engelledigini ve bu örnekte ilerleme kaydedildiginden PTÇ’nin orada olamayacagını biliyorum. Diger yandan, bir ilerleme kaydedilmemis olsaydı, PTÇ’nin bulundugundan süphe duymalı ve bu kez Düzenle baslayarak Temel Reçeteyi en bastan yapmalıydım.

Deneyim kazandıkça siz de bazı insanların bas edilmesi gereken az veya hiç PTÇ’ye sahip olmadıgını göreceksiniz. Bunu kesfetmek zevklidir, çünkü inanılmaz bir hızla genellikle sorunlarını çabucak geçirmektesiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:21 PM   #63 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

9 Gamut Prosedürünün Elenmesi

9 Gamut Prosedürü de her zaman gerekli degildir. Aslında, sadece yaklasık %30 oranında gereklidir. Bunun da kimi zaman elenmesi gerekir. %70’înde gereksiz oldugu için çogunlukla bunu elerim. İstedigin ilerlemeyi kaydedemiyorsam her zaman buna geri dönebilirim. Gerekli olmus olsaydı, ilerleme kaldıgı yerden devam ederdi.

Asagıdan Yukarıya Gözü Çevirme

Bu, sorunun yogunlugunu 0’dan 10’a kadar olan bir ölçekte 1 veya 2 gibi düsük bir seviyeye getirdiginizde faydalı bir kestirmedir. Uygulanması sadece 6 saniye sürer ve basarılı oldugunda, bir baska Temel Reçete turunu uygulamaya gerek olmadan sıfıra ulasırsınız.

Bunu uygulamak için, sadece elinizi sabit tutarken Gamut noktasına sürekli olarak vurun ve 6 saniye boyunca gözlerinizi asagıdan yukarıya dogru yuvarlayın. Bunu yaparken anımsatıcı cümleyi tekrar edin.

Kestirme Yapma Sanatı

Biraz sanat içerdiginden, gerçek durumlarda bu kestirmelerin nasıl kullanılacagını kagıda yazmak zordur. Bu kursa sayısız video gösterimi dahil etmemin nedenlerinden biri budur. Bu kestirmeleri sayısız durumda kullandıgımı seyredeceksiniz ve ne sekilde devam edilecegi hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Kestirmelerin kullanımı söz konusu oldugunda deneyim en iyi ögretmendir. Bu bölüm basit bir sekilde size temelleri tanıtacaktır.

Bununla birlikte, Temel Reçetenin uygulanmasının sadece bir dakika sürdügünü unutmayınız. Kestirmelere yapmanıza aslında gerek yoktur. Daha hızlı ve daha kullanıslı olmalarının dısında bir sey yoktur.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:37 PM   #64 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Korkular ve Fobilerde EFT’nin Kullanımı

Nüfusun yaklasık %10!u bir veya daha fazla fobiden mustariptir. Siddetli korkuya neden olabilirler ve genellikle bunlara sahip olan kisilerin yasamlarını önemli derecede kısıtlarlar. Yüzlerce olası fobi vardır ve EFT bunların hepsinde etkili olabilir. En yaygın olanların bazılarını asagıda verdim.

Topluluk huzurunda konusma
Yükseklik
Yılanlar, örümcekler ve böcekler
Klostrofobi
Disçi
İgne
Araba sürme
Asansör
Uçma
Köprü
Kabul edilmeme
Seks
Su
Hız
Telefon
Evlilik
Erkekler
Basarısızlık
Hastalık
Köpek
Bilgisayar
Arı
Yalnız kalma

Fobi nedir? Bizim amaçlarımız dogrultusunda, fobi normal tedbir veya endisenin üzerindeki “asırı korku”dur. Açıklamama izin verin.

Korkularımız bir noktada gereklidir. Hayatta kalmamız için önemlidirler. Onlar olmadan yüksek binaların tepelerinde yürüyebilir, arsenik yiyebilir veya otoyolda tenis oynayabilirdik. Tehlikenin hareket halinde oldugunu gösteren otomatik mekanizmalardır. Bizi frenlerler ve zarar görmekten uzak tutarlar.

Ancak kimi zaman korkular islevlerini gereginden fazla yerine getirirler. Normal tedbir sınırlarının oldukça ötesine geçerler ve gereksiz bir korku tepkisi olustururlar. Örnegin, bir yılan veya örümcek gördügünüzde dikkatli olmanız bir seydir. Bazıları tehlikeli olabilir ve size zarar verebilirler. Ancak küt küt atan bir kalp, bas agrısı, mide bulantısı, kusma, terleme, gözyasları veya diger asırı korku semptomlarının uzun listesi farklı bir seydir. Bu son tepkiler, normal tedbirin haricinde güvenliginiz için katkıda bulunmadıgından faydasızdır. Bunlar “asırı korku”dur ve sadece fobik kisi için çok kötü bir duruma neden olmaya yararlar.

Faydasız olan, normal tedbir veya endisenin ötesinde olan ve fobi olarak tanımladıgımız bu “asırı korku”dur.

Buna iliskin olarak EFT hakkında büyüleyici olan sey korkunun fobik kısmını gidermesi, ama normal tedbir veya endiseyi tek basına bırakmasıdır. nsanlar genellikle ömür boyu çektikleri fobinin ne kadar çabuk yok oldugu konusunda sasırırlar. Ancak süreç onları aptallastırmaz. Bir anda yüksek binalardan atlamazlar veya boz ayıları öpmezler.

İlginç olan, EFT ile bir fobiyi yok eden kisilerin fobik durumlarda digerlerine oranla daha az korkma egiliminde olmasıdır. Örnegin, neredeyse herkesin yükseklige karsı fobik bir tepkisi vardır. 100 kisiden yüksek bir binanın tepesinden asagı bakmalarını istediginizde bir çogu kendini midesi bulanmıs hissedecektir. Bu fobik bir tepkidir, ama bir çok insan için nispeten daha yumusaktır. Günlük yasamlarında gerçek bir soruna neden olmaz.

Bunun aksine, EFT ile yükseklik fobisini yok eden kisiler mide bulantısı bile hissetmezler. Sadece normal tedbirlerini alırlar ve bütün günü sakin bir sekilde binanın tepesinden asagıyı seyrederek geçirirler.

Fobinin ne kadar siddetli oldugu veya ne kadar süredir bu fobiye sahip oldugunuz önemli degildir. Geleneksel bilgeligin bizlere yıllardır uzun süreli, siddetli fobilerin “derin bir sekilde köklestigini” ve yok edilmesinin aylar veya yıllar sürmesi gerektigini söylemis olması nedeniyle bir çok insan için bu sasırtıcıdır.

Bazı fobilerin çözülmesi digerlerine oranla daha uzun sürer, ama bu siddeti veya uzunlugundan dolayı degildir. Aksine, karmasıklıgı nedeniyledir. Örnegin, kapsanan bakıs açılarının sayısı.

Bir fobi EFT’ye karsı “inatçıysa”, EFT’yi korkunun temelinde yatan belirli olaylar üzerinde kullanmayı deneyin. Bunun örnekleri su sekilde olabilir...

** Ben 8 yasındayken o yılan beni ısırmıs olsa da...

** 4. sınıftayken okulun çatısından düsmüs olsam da...

** Konusmamdaki kelimeleri unuttugumda bütün sınıf bana gülmüs olsa da...

Ve daha bir çogu.

Bunu aklımızda tutarak bu el kitabının önceki bölümlerinde ögrendiklerimizi uygulayalım. Lütfen EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Bütün fobik tepkiler olumsuz duygulardır ve enerji sisteminizdeki bir “zzzzzt” tarafından neden olunurlar. Bu, sorununuzun çözümünün kavramsal olarak oldukça kolay oldugu anlamına gelmektedir. Sadece “zzzzzt”ı giderin ve ardından fobi sıfıra düsecektir. Bas agrısı yok... Küt küt atan kalp yok... Ne olursa olsun sorun yok... Duygusal yogunluk etkisiz hale getirilecektir.

Bunun için aracımız Temel Reçetedir. Bunun üzerinde birkaç kısa yolculuk sorunu sonsuza kadar yok etmelidir. Ancak, kaç kısa yolculuga ihtiyaç duydugunuz fobi için kaç bakıs açısının olduguna baglıdır.

Bakıs açıları önemlidir. Daha önceden ele alındıgı üzere, bakıs açıları duygusal yogunlugunuza katkıda bulunan fobilerin farklı bölümleridir. Bu düsüncenin açıklıga kavusması için yükseklik fobikleri örnegini tekrar ele alalım. Bir çok yükseklik fobiginin yasamlarında yüksekte oldukları ve fobik tepkilerinin endiselendirici anılar bıraktıgı belirli olaylar vardır. Örnegin, yükseklik fobisi konusunda yardımcı oldugum bir beyefendinin ufak bir çocukken bir su kulesine oturmayla iliskili bir korkulu anısı (bakıs açısı) varmıs. Asagı inmenin hiçbir yolu yokmus ve çok fazla korkmus. Bunun gibi anılar, bir korku tepkisi yaratıyorlarsa, ayrı olarak hatırlandıklarında bir yükseklik korkusunun farklı bakıs açılarıdır.

Bir çok fobinin sadece bir bakıs açısının belirlenmesi gerektiginden, Temel Reçetede 1-3 arasında kısa gezinti genellikle ise yarayacaktır. Birkaç dakika içerisinde sorununuzdan kurtulacaksınız ve bir çok durumda tekrar geri dönmeyecektir.

Bu noktada, fobinizin belirlenmesi gereken kaç bakıs açısı oldugunu ne siz ne de ben biliyorum. Yine de, oldukça etkili bir sekilde devam edebiliriz. Tek yapmamız gereken belirlenmesi gereken bir çok bakıs açınız oldugunu varsaymak ve duygusal yogunlugunuz kalmayana kadar bunları tek tek belirlemektir. Duygusal yogunlugunuz yok oldugunda, bunu tamamlamıs oldugunuzu ve bütün ilgili bakıs açılarının belirlenmis oldugunu bileceksiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:41 PM   #65 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sorular ve Cevaplar

S. Fobi yok edildiginde, sonuç kalıcı mı olacak?


Evet. Ancak, “geri gelecek” olursa bunun her zaman nedeni ilk seferde düzgün olarak belirlenmemis olan yeni bakıs açılarının olmasıdır. Hastayı ne oldugu konusunda sorguya çekerseniz, genellikle korkudan farklı bir biçimde söz ettiklerini duyacaksınız. Örnegin, yılan fobigi yılanın hareket eden dili hakkındaki ters tepkisini ele alabilir. EFT’yi kullanırken bu bakıs açısı ortaya çıkmazsa bir sorun olarak kalmaya devam eder. Hareket eden dil için EFT’nin kullanılması bu bakıs açısını yok etmeli ve bir baska belirlenmeyen bakıs açısı olmadıkça fobiden tamamen kurtulma saglamalıdır.

Diger durumlarda, çok yeni bir travmatik deneyim fobiyi tekrar bastan baslatabilir. Bu durumda, yeni bir fobiymis gibi sadece süreci tekrar etmeniz gerekir. yilesme birkaç dakika kadar yakındır.

S. Birden fazla fobim varsa ne yapmalıyım?

Her seferinde bir tanesini belirleyin. Örnegin, klostrofobinizi belirlemeden önce örümcek fobinizin tamamen etkisiz hale getirildiginden emin olun. Ardından, araba sürme fobinizi belirlemeden önce klostrofobinizin tamamen etkisiz hale getirildiginden emin olun, vs.

Bazı fobiler, bir fobinin içerisinde birkaç fobinin olması nedeniyle karmasık olarak nitelendirilir. Uçma korkusu (1) klostrofobi, (2) düsme korkusu, (3) ölme korkusu, (4) türbülans korkusu, (5) kalkıs korkusu, (6) inis korkusu, (7) insan korkusu vs. içerebildiginden kimi zaman bu sekilde bir karmasık fobidir. Bunları zihninizde ayırabilirseniz, farklı bakıs açıları olarak nitelendirilirler ve ayrı olarak belirlenmelidirler.

Karmasık bir fobiniz var ve bunun farkında degilseniz, Temel Reçetenin ısrarlı kullanımı ise yaramalıdır. Ancak, bütün “zzzzzt”lar etkisiz hale getirilene kadar süreçte birkaç kısa gezinti yapılması gerekebilir. “Sahnenin arkasında” farklı bakıs açıları ele alındıgından yogunluk artabilir ve düsebilir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:48 PM   #66 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Travmatik Anılarda EFT’nin Kullanımı

(Savas, Kaza, Tecavüz, Travma Sonrası Stres Bozuklugu (PTSD) ve Bütün Geçmis İskenceler Dahil.)

Bu bölüm bütün geleneksel yaklasımların sert bir sekilde karsısındadır. Burada, neredeyse sonsuz duygusal sorunlar listesini travmatik anılar olmak üzere tek bir kategoride topluyoruz ve bunları benzermis gibi ele alıyoruz. Aslında, hepsi aynı nedene sahip oldukları için benzerdirler... Vücudun enerji sisteminde bozukluk.

İnsanlar hatırladıklarında, travmatik anılar çok çesitli duygusal tepkiler üretirler. Bazıları oldukça siddetli olur. Bas agrıları veya mide agrıları çekerler. Kalpleri küt küt atar. Terlerler. Aglarlar. Cinsellik açısından görevlerini yerine getiremeyebilir, kabus, keder, öfke, depresyon ve diger duygusal veya fiziksel sorunlara sahip olabilirler.

Bu el kitabının önceki bölümlerinde ögrendiklerimizi uygulamakla baslayalım. Lütfen EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Bu yüzden, bir travmatik anıya iliskin bütün olumsuz duygulara enerji sisteminizdeki bir “zzzzzt” tarafından neden olunmaktadır. Bu, sorununuzun çözümünün kavramsal olarak oldukça kolay oldugu anlamına gelmektedir. Sadece “zzzzzt”ı giderin ve ardından duygusal etki sıfıra düsecektir. Bas agrısı yok... Küt küt atan kalp yok... Ne olursa olsun sorun yok... Elbette o anıya hala sahip olacaksınız. Ama bu kadar. Duygusal yük etkisiz hale getirilecektir.

Bunun için aracımız Temel Reçetedir. Bunun üzerinde birkaç kısa yolculuk rahatlama saglamalıdır. Ancak, kaç kısa yolculuga ihtiyaç duydugunuz bellegin kaç bakıs açısının olduguna baglıdır.

Bakıs açıları önemlidir. Hatırladıkça, bakıs açıları duygusal yogunlugunuza katkıda bulunan anıların farklı bölümleridir.

Bir çok travmatik anının sadece bir bakıs açısına sahiptir. Bu yüzden, Temel Reçetede 1-3 arasında kısa gezinti genellikle yetecektir. Ancak, fazladan kısa gezintilerin gerekli olması durumunda, burada genellikle sadece dakikalardan bahsetmekteyiz. Belki 5 veya 6 dakika yerine 20 veya 30 dakika.

İhtiyacımız olan sey kesinlikle bu bakıs açılarını bulmak için bir yoldur. Bu yol bulundugunda, anının bütün bakıs açıları etkisiz hale getirilene kadar sadece bunları tek tek belirlemek gerekir. Bunu “zihninizde kısa film” kavramını kullanarak daha etkili bir sekilde yapabiliriz.

Zihninizde kısa bir film. Zihninizdeki sinemada kısa bir film olarak oynayan bir travmatik anı düsünün. Bir baslangıcı vardır. Ana karakterleri ve olayları vardır. Ve bir sonu vardır.

Genellikle, “film” büyük bir hızla geçer ve iyi bilinen bir istenmeyen duyguyla biter. Film çok hızlı oynadıgından, olumsuz duyguya katkıda bulunan farklı bakıs açıları olabileceginin farkında olmayız. Filmden bir bütün olarak gelmis görünür.

Filmi yavas çekimde oynatırsak, farklı bakıs açıları bulunabilir ve ardından belirlenebilir. Bizim yaptıgımız da iste budur. Filmi yavas çekimde oynatırız.

Filmi anlatın. Bunu yapmanın en iyi yolu filmi SESL bir sekilde anlatmaktır. Bir arkadasınıza veya bir aynaya ya da bir ses kaydedicisine anlatın. Ve en önemlisi bunu ayrıntılı olarak anlatın. Bu, otomatik olarak filmi yavaslatır, çünkü kelimeler düsüncelerden çok daha yavastır.

Siz ayrıntılı olarak anlattıkça, her bir bakıs açısı kendini bilmenizi saglar. Herhangi bir yogunluk hissettiginizde durun (burada acıyı en aza indirdigimizi hatırlayın) ve ayrı bir travmatik anıymıs gibi üzerinde Temel Reçeteyi uygulayın. Aslında, ayrı bir travmatik anıdır. Sadece daha büyük bir filmin içerisinde kaybolmustur.

Ardından, bütün hikayeyi hiçbir olumsuz duygu olmadan anlatana kadar her birini sıfırlayarak bakıs açılarıyla devam edin.

Daha önceden ifade edildigi üzere, bir çok travmatik anının sadece tek bir bakıs açısı vardır. Digerleri 2 veya 3 tane bakıs açısına sahip olabilir. Nadiren 3’ten fazladır ama olabilir. Eger bu sekildeyse ısrarcı olun. İyilesme uzak degildir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 01:52 PM   #67 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Sorular ve Cevaplar

S. Birden fazla travmatik anım varsa ne yapmalıyım?


Her seferinde birini belirleyin. lk olarak en siddetli duygunuzu alın ve bir sonrakine geçmeden önce onu sıfırlayın. Bütün travmatik anılarınız etkisiz hale getirilene kadar bu sekilde devam edin. Travmatik anılarınızı “çantaya” koyma sürecinde, coskuyu sınırlayabilecek bir özgürlük hissetmeniz muhtemel olacaktır. Bunun gibi gereksiz bagajları bosaltmak için inanılmaz bir hediyedir.

Savas gazileri gibi bazı kisiler yüzlerde travmatik anıya sahip olabilir. Siz de bunlardan biriyseniz, genellestirme etkisinin sizin için ise yaramasını bekleyebilirsiniz. Örnegin, yüz tane travmatik anınız varsa, muhtemelen bunlardan sadece 10 veya 15 tanesini belirlemeniz gerekecektir. Bunun ardından, geri kalanlar üzerinde duygusal yogunluk yasamada zorlanmanız olasıdır. Genellestirme etkisi onları etkisiz hale getirmistir.

S. Duygusal sorunların hızlı bir sekilde yok edilmesi kisiden derindeki sorunun incelenmesinin ve “temeline inmenin” önemini çalabilir mi?

Geleneksel yöntemler bu “derine koyulmus” duygusal sorunların nedeninin bir sekilde kesfedilmesi ve ortaya çıkartılması gereken zihnin bazı gizli yerlerine dayandıgını varsayar. Bunun aksi hastayı “aldatmak” ve sorunu çözümsüz bırakmaktır. EFT bu düsünceyi tamamen görmezden gelir.

Travmatik anılar konusunda bazıları oldukça siddetli olan yüzlerce kisiye yardımcı oldum. EFT’yi kullandıktan sonra, tek bir kisi bile daha fazla incelemek veya “temeline inmek” istemedi. Onlar için, sorun tamamen çözüldü ve minnettar bir sekilde bunun yükünden kurtuldular.

Benim deneyimlerime göre, EFT sorunun temeline inmektedir ve bunu oldukça güçlü bir sekilde yapmaktadır. nsanların anı hakkındaki tutumları anında degismektedir. Onun hakkında daha farklı konusurlar. Sesleri korkudan anlayısa döner. Davranıs ve durusları anı hakkında çarpıcı bir sekilde degistirilmis bir yapıyı açıga vurur. Bakıs açısına koyulmus oldugundan konuyu daha fazla açmazlar. Bunların tamamı EFT rahatsız edici “zzzzzt”ı enerji sisteminden çıkarttıgında meydana gelir. Bu yüzden “zzzzzt” gerçek nedendir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:02 PM   #68 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Bagımlıklar İçin EFT’nin Kullanımı (Bagımlılıkların Nedeninin Yeniden Düsünülmesi)

Bagımlılıklar bir çok profesyonel için bir gizemdir. Bagımlı insan yardım için onlara gider ve bagımlılıgından gerçekten kurtulmak ister. Ancak, iyi niyetlerine ve yüksek miktarlarda zaman ve para harcamalarına ragmen genellikle eski davranıslarına geri dönerler.

Ve birisi bir bagımlılıktan kurtuldugunda, bir sekilde onun yerine bir baskasını koyar. Örnegin, çogu insan sigarayı bırakmak ister ama sigaranın yerine yemegi koydugu için genellikle kilo alır. Benzer sekilde, alkolden kurtulan kisiler çogunlukla yüksek sigara ve kahve kullanımına dönerler. Bu durumda bagımlılıgın üstesinden gelinmez, sadece yönü degistirilir.

Bir çok bagımlılık tedavisinin kötü performansının sebebi gerçek nedeni belirleyemiyor olmalarıdır!! Bunu yapmıs olsalardı, insanlar bir bagımlılıgı bir baska bagımlılıkla degistirmeye ihtiyaç duymazlardı.

Peki bagımlılık yaratıcı davranısın asıl nedeni nedir? lk olarak ne olmadıgını sıralayarak baslayalım. Uzun yıllardır geleneksel yöntemlerin yapmaya çalıstıkları sey degildir. Örnegin:

- Kötü bir alıskanlık degildir.
- Kalıtsal degildir.
- Ailede oldugu için degildir.
- Bagımlı kisinin zayıf olması nedeniyle degildir.
- İrade eksikligi dolayısıyla degildir.
- Bagımlıgının bir “ikincil kazancı” oldugu için degildir.

Deneyimlerime göre, bu istenmeyen davranısın açıklaması olarak gözüktükleri için bu “nedenler” ileri sürülmüstür. Mantıklı gelmektedirler ve bu yüzden de sürdürülmektedirler. Ancak, hepsinin ortak bir yanı vardır; bir kisiyi bagımlılıgından kurtarmak için kötü bir sicil. Burada gerekli olan sey bir öyle olabilir listesi degil gerçek nedendir.

“Bütün bagımlılıkların gerçek nedeni bazı maddeler veya davranıslarla geçici olarak gizlenen veya sakinlestirilen bir huzursuz his olan endisedir.”

Bir çogu için, ne sekilde ifade edilebilecegini bilmedikleri bir nedeni ortaya çıkardıgı için degisik bir “Aha”dır. İçlerinde sigara içmek, alkol almak, fazla yemek vs. gibi seylere olan ihtiyaçlarının bir huzursuzluk seviyesini sakinlestirme ihtiyaçları tarafından sevk edildigini bilmektedirler. Ama, bagımlılıklarının gerçek nedeni olarak bu duyguyu dogrudan birbirine baglayamamıslardır.

Bunu düsündügünüzde, bu baglantı açıktır. Örnegin:

Bagımlılar genellikle bagımlılıklarından kaygılı (endiseli) alıskanlıklar olarak söz ederler ve bagımlılar artan stres (endise) altındayken kullanımlarını hızlandırırlar.

Bir bagımlının maddesini (sakinlestirici) aldıgınızda oldukça huzursuz (endiseli) olurlar. Aslında, sadece maddenin uzaklastırılması tehdidinden endiseli olurlar. Bagımlılıkları hakkında bagımlıları dinlediginizde çogunlukla “Beni rahatlatıyor” dediklerini duyacaksınız. Bu en belirgin ipucudur. Bir çesit endise duymasalar neden rahatlamaya ihtiyaç duysunlar? Baska neden dolayı rahatlamaları gereksin?

Bagımlılıkların sadece “kötü alıskanlıklar” oldugu görüsündeki yanlıs düsünceyi göz önünde bulundurarak bunu biraz daha inceleyelim. Bazı alısılmıs davranıslar kapsansa da, bagımlılıklar sadece kötü alıskanlıklardan daha fazlasıdır. Alıskanlıkların bırakılması kolay oldugundan bu açıktır.

İste bir örnek. Sabahları sol ayakkabımdan önce sag ayakkabımı giyme alıskanlıgım var. Bu alıskanlıgı degistirmek istersem bunu yapmak çok kolay olur. Sadece ilk olarak sol ayakkabımı giymemi hatırlatan bir notu ayakkabılarımın üzerine koyabilirim. Bu süreci birkaç kez tekrar ettikten sonra alıskanlıgım degisebilir ve not artık gerekli olmayabilir. Bunun gibi saf bir alıskanlıgı degistirmek kolaydır çünkü endise içermez.

Ancak, sigara içme “alıskanlıgına” uygulandıgında aynı yöntem basarısız olabilir. Sadece sigara içmemek için etrafa notlar konulması faydasız olacaktır. Bu notlar endise yönlü bir tutkuya sahip kiside herhangi bir güce sahip degildir.

Bagımlılar bir tutkuya sahip olduklarında, endiselerini sakinlestirmek için sık kullanılan bir madde (sigara, alkol, vs.) ararlar. Bunu rahatlamak, sinirlerini sakinlestirmek, zihnilerini bazı seylerden uzaklastırmak ve bir mola vermek vs. gibi nedenlerden yaparlar. Bunların tamamı, kendilerini bagımlılık yaratıcı madde veya davranısa dogru iten farklı endise biçimlerini yansıtır.

Bu nedenle, bagımlılık yaratıcı davranıs sadece kötü bir alıskanlıktır. İyilestirilmesi gereken sey endise yönlü bir ihtiyaçtır.

Bagımlı için gerçek sorun madde veya davranısının kendisini sadece geçici olarak rahatlatmasıdır. Sorunu bir süreligine sadece gizler. Bu nedenle bir sakinlestiricidir. Sakinlestiricinin etkisi geçtiginde, endise tekrar yüzeye çıkar.

Bu açıkça bu sekildedir. Aksi takdirde, kisinin bagımlılık yapıcı madde veya davranısı kullanımı sorunu kalıcı olarak rahatlatırdı. İyi bilindigi gibi, bu hiçbir zaman gerçeklesmez. Daha sonra bagımsız bir sekilde büyürler ve endiseyi sakinlestirici ile birlestirerek sona ererler. Bu, tuzaga düstükleri bir tehlikeli bir ortam halini alır.

Sakinlestiricilerden mahrum edildiklerinde genellikle endiseleri daha da siddetli bir hal alır. Bu, çekilme semptomlarını arttırır ve bagımlılıgı bırakmaya karsı bir engel olusturur. Çekilmenin acısı ödenmesi gereken yüksek bir bedel olur. Bagımlılıklarının risklerini daha fazla kabul ederler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:08 PM   #69 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Çekilme sorunu

Bu beni EFT’nin çekici bir özelligine götürür. Çekilme acısını çarpıcı bir sekilde azaltır ve genellikle tamamen yok eder. Bu, EFT’yi diger bütün yöntemlerden ayıran bir çok özellikten sadece biridir.

Çekilme hem fiziksel hem de duygusal etkenlerden olusur. Kisi bagımlılık yaratıcı bir maddeyi bıraktıgında, buna dair fiziksel ihtiyaç genellikle 3 gün içerisinde yok olur. Bu, vücudun kendini istenmeyen toksinlerden kurtuldugu dogal bir süreçtir. Ancak duygusal etken (endise) haftalarca veya aylarca sürme egilimindedir ve kimi zaman asla terk etmez.

Deneyimlerime göre, çekilmenin en büyük bölümü endisedir. Birkaç dakika içerisinde endise genellikle sıfıra indiginden, EFT’yi uyguladıgınızda bu belirgindir. Ve endise terk ettiginde, çekilme semptomlarının büyük bir kısmı da terk eder.

Simdi çözüme dönelim. Bu el kitabının ilk bölümlerinde ögrenmis oldugunuz seyleri uygulayarak baslayacagız. Lütfen EFT’nin üzerine kurulu oldugu bulus ifadesini hatırlayın:

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Endise olumsuz bir duygu oldugundan, vücudun enerji sisteminin bozulmasını takip eder. Ve Temel Reçeteyle kolaylıkla belirlenebilir. “zzzzzt”ı yok ettiginizde tutkuyu da yok edersiniz. Neredeyse bu kadar basittir.

Neredeyse diyorum, çünkü eksiksiz olması için yolunuzdaki bir baska önemli engel olan Psikolojik Tersine Çevrilmeyi ele almalıyım. Önemini vurgulamak için, bu el kitabının önceki bölümünde PTÇ’ye bütün bir kısmı ayırdım. Bagımlılıkları önemli sekilde içerdiginden su anda tekrar okumanızı isteyecegim.

PTÇ’nin kendini sabote etmenin nedeni oldugunu hatırlayınız. nsanların kendi çabalarını engellemeleri ve kendi en iyi çıkarlarına ters bir sekilde davranmaları bu nedenledir.

Bütün bagımlılar, kendi bagımlılık yaratıcı davranıslarının onları yanlıs yöne dogru götürdügünü bilirler. Bir çogu defalarca bunun üstesinden gelmeye çalısır ve bir ilerleme kaydetmis olsalar bile önceki davranıslarına geri dönerek kendilerini bozguna ugratırlar. Bu, PTÇ’nin klasik bir örnegidir.

Bütün bagımlılık yaratıcı davranısların %90’ında PTÇ meydana gelmektedir. Bu nedenle bagımlılıkları arkamızda bırakmayı bu kadar güç görüyoruz. Enerji sistemimiz polaritesini degistirmekte ve iyi yöndeki çabalarımıza karsı gizli bir sekilde çalısmaktadır.

Ayrıca, bu nedenle bagımlılık yaratıcı tutkuları yok edemiyoruz ve bagımlılık yaratıcı davranısımızı bırakmayı güç buluyoruz. Bunun biraz garip göründügünü biliyorum, ama bu sürekli olarak meydana gelmektedir. Defalarca bir bagımlılıgı arkanızda bırakmada basarısız olduysanız, PTÇ’nin en önemli etken oldugunu garanti edebilirim.

Etkili olabilmek için, hem acil tutkuları hem de Psikolojik Tersine Çevrilmeyi yok etmeliyiz. Bizim aracımız Temel Reçete olacaktır. PTÇ için yerlesik bir düzeltme olan Düzeni içermesi nedeniyle görevimize tam olarak uymaktadır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:12 PM   #70 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Bagımlılık Nasıl Belirlenir?

Bu apaçık ortadadır. Sadece Temel Reçeteyi bagımlılıga yöneltin ve gün boyunca tekrar edin. Bagımlılıga neden olan endiseleri azaltmaya yardımcı olacak ve Psikolojik Tersine Çevrilmeleri düzeltecektir.

Ancak, Düzenin PTÇ’yi kalıcı olarak yok etmedigini hatırlamalıyız. PTÇ genellikle geri gelir ve bagımlılıklar durumunda bu daha sıktır.

Bu yüzden önemlidir... Temel Reçeteyi günde en az 15 kez uygulamanız gerekecektir. Günde 25 kez tavsiye edilir.

Bu, endisenizi ve böylece tutkularınızı düsük bir seviyede tutacak ve sürekli olarak PTÇ’nin gizli ama hasar verici etkilerini yolunuzdan kaldıracaktır. Zamanla, PTÇ bir sorun olarak yavas yavas yok olacak ve azalacaktır.

Günde 25 kez tavsiyesi, gün boyunca vurus yapılacak sekilde aralıklara bölünmelidir. Bunu yapmak için (1) size anımsatmak için her yarım saatte bir sesli uyarı verecek bir saat alın veya (2) asagıdakiler gibi alısılmıs günlük rutinlerinizle birlikte yapın...

- Sabah uyandıgınızda.
- Gece yataga gittiginizde.
- Her yemekten önce.
- Banyoya her gidisinizde.
- Arabaya her binisinizde veya inisinizde.
- Telefonu her kapattıgınızda.
- Her oturusunuzda.
- Her ayaga kalkısınızda.
- Evinize her girisinizde veya çıkısınızda.
- Bir giristen her geçisinizde.

İnsanların farklı rutinlere sahip oldugu ve bunların bazılarının sizin için pratik olmadıgı bellidir. Size bir fikir vermek açısından sıralanmıslardır. Kendi durumlarınız için kendi listenizi uyarlayın.

Kimi zaman kendinizi Temel Reçetenin yapılmasının digerlerinin sizin akıl saglıgınız hakkında süphe duymasına neden olabilecegi partiler veya restoranlar gibi sosyal durumlarda bulursunuz. Bu durumda, izin isteyin ve banyoya veya arabanıza ya da rahat olan baska herhangi bir yere gidin.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« E-Eft Kursu | - »
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Israrın Degeri EFT Kısım II’ye su anımsatıcı ile basladım… ...sorununuza “kendinizi açarken” Temel Reçeteyi ısrarlı bir sekilde uygularsanız, sorunun yavas yavas yok olması olasılıgı vardır. Israrın kendisi bir çok engelin etkilerinden kaçınmaya yarar. Israrla, Temel Reçeteyi farklı kıyafetler giyerken ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.