Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Eft

Uyarılar

Eft eft tapping, eft, eft emotional, eft gary craig, eft emotional freedom, eft practitioners, eft manual, eft videos, eft transfer, eft ıban

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tekrarlama Tekrarlamaya çok fazla inananlardanım. Dünyada en çok onurlandırılan ögretme aracıdır ve devamlı olarak bunu kullanırım. Bir seye ne kadar maruz kalırsanız o kadar iyi ögrenirsiniz. Bu nedenle bu kursta bu fikirlere bir çok bakıs açısından varısımı duyacaksınız. Bir düsünceyi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi

Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-12-2010, 09:58 PM   #11 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Tekrarlama


Tekrarlamaya çok fazla inananlardanım. Dünyada en çok onurlandırılan ögretme aracıdır ve devamlı olarak bunu kullanırım.

Bir seye ne kadar maruz kalırsanız o kadar iyi ögrenirsiniz. Bu nedenle bu kursta bu fikirlere bir çok bakıs açısından varısımı duyacaksınız.

Bir düsünceyi tekrar tekrar duymaktan yorgun düserseniz mütesekkir olun. Bu, o düsünceyi ögrendiginiz ve sizi sıkacak kadar iyi ögrendiginiz anlamına gelmektedir. Bu, bir düsünceye sadece bir kez maruz kalmak ve hafızanızın derinliklerine almamanızdan çok daha iyidir. Bu tekniklerin yasam kaliteniz üzerindeki büyük önemi nedeniyle, bu son derece önemli düsünceleri evde çalmazsam size utanç verici bir zarar vermis olurum.

Bu yüzden... Tekrar ediyorum... Bu kursta tekrarlamalar bekleyin.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2010, 10:02 PM   #12 (permalink)
Teğmen
 
yesıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 72
Tesekkür: 18
69 Mesajinıza toplam 264 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yesıl is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

tesekkürler zerynthia iyiki varsın devamını bekliyorum emegine yüregine saglık hergünün huzur dolsun...
yesıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2010, 10:23 PM   #13 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

EFT’nin Arkasındaki Bilim

Bir Mühendisin Psikoloji Bilimine Bakışı

Bu kurs Stanford’lu bir mühendis tarafından yazılmıstır. Adımın önünde uzun bir unvan listesine sahip olan bir psikolog degilim. İnsanlar bana Gary veya Dr. derler.

Geleneksel bir düsünürseniz, bu sizi sıkabilir. Buna ragmen, bir mühendisin psikoloji alanına girmesinin ne anlamı olabilir? Fizik bilimleri ve akıl bilimlerinin ortak bir yanı yoktur. Bu gerçektir.

Ancak 40 yıl önce insanın yasam kalitesinin dogrudan duygusal saglıgı ile iliskili oldugunu fark ettim. Duygusal saglık özgüvenin altındaki temeldir ve özgüven de yasamın her adımında basarının sıçrama tahtasıdır. Bu yeni bir düsünce degildir. Neredeyse herkes bunu kabul eder ve kendine yardım bütün büyük kitapçılardaki konuyla ilgili kitaplarda tomurcuklanmaktadır.

Bir çok insan bu düsünceyi kabul eder ve bununla ilgili bir kitap okur veya bir seminere katılır. Ancak ben bunu oldukça ciddi olarak ele alıyorum. Bu dünyada yasadıgım sürece bunu kendim ve baskaları için keyifli bir deneyim haline getirebilirim. Bu nedenle, insanlara buna iliskin olarak yardımda bulunabilecek araçları aramak için 40 yılımı verdim.

Yüzlerce kitap okudum ve seminerler ve kasetler için binlerce dolar harcadım. “Büyük hikaye” pesindeki bir gazetecinin hevesiyle bulabildigim her seyi takip ettim. Neyin ise yaradıgını bulmak için her çesit psikiyatr, psikolog ve psikoterapistle görüstüm. Ve su ana kadar, EFT kisisel gelisim için buldugum en sasırtıcı, en ödüllendirici ve en etkili araç oldu. Adını hak ediyor ve gerçekten de olumsuz duygulardan özgürlük saglıyor.

Ama ben kendimi asıyorum. Bu ustaca yapılmıs olan kesfi sizlere tanıtmak için önemli bir temel olusturmaları nedeniyle arastırmamın bazı dönüm noktalarını takip etmek istiyorum.

İlk olarak, lütfen bir mühendis olarak egitimimi hiçbir zaman resmi olarak kullanmadıgımı anlayın. Her zaman insanlara yönelik meslekler seçtim ve aynı zamanda her an bir Kisisel Performans Koçu olarak gerçek tutkumun pesinden gittim.

Ancak bu bilimsel egitimim tarafından etkilendigim seklinde anlasılmamalıdır. Aslında, bu egitim beni bir çok kisisel performans aracına yöneltmistir. Görüyorsunuz iste, mühendislik tam bir bilimdir. Oldukça pratiktir. ki artı iki dörde esit olmalıdır. her seyin bir nedeni vardır. Bir mühendisin düsüncesinde mantık hüküm sürer.

Bu yüzden, kisisel gelisim araçlarını aramaya basladıgımda bu kafa yapısını da yanıma aldım. Bana göre bir araç mantıklı olmalıdır, pratik olmalıdır, bilimsel olmalıdır. Kısaca, gerçek dünyada ise yaramıyorsa ilgilenmedim.

Böylece psikoloji hakkında kitaplar okumaya ve seminerlere katılmaya basladım. Bu, yapılabilecek olan “mantıklı” seydi. Ama psikoloji benim için bir bilmece gibiydi. Bir mühendis olarak kullandıgım aynı mantık ve hassasiyetle bakıyordum, ama bir türlü olmuyordu. Psikoloji olarak ilinen yerlesmis gelenegi arastırarak geçen uzun yıllardan sonra size mühendislik bilimi ve psikoloji biliminin birbirleriyle az bir iliskiye sahip oldugunu temin edebilirim.

Yüzeysel olarak, psikoloji oldukça bilimsel gözükmektedir. Amerika’da neredeyse bütün önemli üniversitelerde psikolojik konuları arastırmaya adanmıs laboratuarlar vardır. Teoriler ileri sürülmekte ve dikkatli bir sekilde test edilmektedir. Daha sonra “kontrollü” çalısmalar, alanındaki en çok saygı gören pratisyenler tarafından araba dolusu profesyonel yazıların temelini olusturur. Hepsi etkileyici gözükmektedir ve bir çok yönden öyledirler.

Bütün bu arastırmalar düsünme sürecimiz ve davranıslarımıza iliskin bir çok degerli bakıs açısını ortaya çıkartır. Satıs ve reklam ve diger birçok alanda etkin bir sekilde kullanılırlar. Ancak, bunların büyük bir çogunlugu insanların kendi duygusal sorunlarından çok az miktarda hızlı ve uzun süreli kurtulus saglamaktadır. Bunun biraz saygısızca göründügünü biliyorum ve kabalık yapmak istemiyorum.

Ama bir mühendisin standartlarında oldukça dogru bir ifadedir. Elbette bazı istisnalar mevcuttur, ama geleneksel tekniklerin büyük bir çogunlugu kötü kayıtlara sahiptir.

Lütfen bunun psikoterapistlerin bir elestirisi olmadıgını anlayın. Bu meslegin üyelerinin dünya üzerindeki kendini ise en fazla adamıs insanlar arasında görüyorum ve bir çogunu sahsi arkadasım olarak sayıyorum. Hastalarına karsı oldukça fazla ilgiye sahip olan son derece yardımsever bireyler. Uzun saatler boyunca çalısıyorlar ve sürekli olarak üzerinde çalıstıkları araçları gelistirmek için yeni yollar arıyorlar. EFT, “insanlara yardımcı olma alet çantaları” için tamamen farklı bir bilimsel öge içeren yeni bir araçtır. Bu bilimsel öge en fazla talepte bulunan bir mühendisi bile tatmin edebilir. Terapistlerin performansını arttırması gerekir.

Bazı insanlar korkuları, öfke, suçluluk, keder, depresyon, travmatik anılar vs.’den kurtulmak için aylar veya yıllar süren terapiler geçirmekte ve biraz ilerleme kaydetmek veya hiçbir ilerleme olmamaktadır. Böylece, baskasının “cevaba” sahip oldugu umuduyla terapist degistirmektedir. Sonuçlar genellikle aynıdır. Tekrar ve tekrar degistirirler. Para harcalar. Zamanlarını harcarlar. Duygusal açıdan acı verici seanslardan geçerler. Ama bu insanların bir çogu için olumlu herhangi bir sey meydana gelirse, bu çok fazla olmayacaktır.

Bunu oldukça tuhaf bulmaktayım. Benim açımdan kullanılan yöntemlerle ilgili olarak kesinlikle yanlıs bir seyler var, çünkü

1- İse yaramıyorlar (en azından benim standartlarıma göre) ve

2- acı verecek kadar yavaslar. Bu yüzden terapistlere ve hastalara sordum, “Çok az bir yol kat etmek neden bu kadar uzun sürüyor?” Cevaplar farklılık gösterdi, ama genellikle asagıdakilere benzer seyler söylediler...

** ”Sorun oldukça köklesmis durumda” veya

** “Bu derin bir yara” veya

** “Emin degiliz... Sizde biliyorsunuz ki zihnin gizemleriyle ugrasıyoruz”

Benim mühendislik düsüncem bu cevapları bir bahane öne sürerek mazur gösterme veya yöntemlerin çok fazla ise yaramamasını haklı göstermeye çalısmak olarak algıladı. Ama bir çoguna göre dogru gibi gelmekteydi. Makul gelmekteydi. Bu yüzden kabul etmis ve izlemislerdi. Ayrıca, baska ne yapılabilirdi ki? Gerçek cevaplar mevcut degildi.

Ayrıca, terapiden yardım veya kurtulus alan birilerinin olmadıgını söylemek istemiyorum. Bazıları bunu alıyor. Ama genelde dünya üzerindeki en yavas ve en etkisiz bilimler arasında yer almaktadır.

Bu mühendis için önemli olan tek bilimsel laboratuar gerçek dünyadır ve belirli bir psikolojik teorinin geçerli olup olmadıgı için tek bir kriter vardır. Yani... hasta için ise yarıyor mu?

Örnegin, bir mühendis bir bilgisayar tasarlarsa gerçek dünyada ise yaraması ve kusursuz bir sekilde çalısması gerekir. Aksi takdirde, tüketiciler paralarını geri almak için hemen geri gönderecektir ve kötü bir mektup gönderebilirler. Bununla birlikte, duygusal saglık açısından eger yeni bir yöntem ise yarıyor gözüküyorsa ve çok fazla radikal olmadıgı sürece, genellikle büyük bir bulus olarak ilan edilir ve yöntemi bulan kisi kitaplar yazarak ve konferanslar vererek zengin olur. lginç, ama bu sekildedir.

Kisisel gelisim araçlarına iliskin arastırmamın ilk yıllarında psikolojide dereceler almayı düsündüm. Ancak bu alana maruz kaldıkça bunun benim zararıma olacagı sonucuna vardım. Neden? Çünkü, en azından benim standartlarıma göre, ise yaramayan yöntemleri ögrenmem gerekiyordu.

Benim açımdan sorgulanabilir bir deger olan bir seyi ögrenmek için bu egitimden geçmenin degerlerini göremedim. Paradoksal olarak beni ise yarayan kisisel gelisim araçlarını bulma hedefimden saptırabilirdi.

Yıllar geçtikçe, kendim için kullandıgım ve baskalarına ögrettigim bir yardımcı araçlar listesi kesfettim. Bunların hiçbiri psikoloji ders kitaplarından gelmemekteydi. Tamamı düzgün bir sekilde uygulandıgında dogru olarak alınmakta ve etkili olmaktaydı.

Oldukça yardımcı oldugunu düsündügüm araçlardan biri aynı zamanda NLP olarak bilinen Duygusal letisim Planlamadır. İlk olarak buna daldım ve bu konuda oldukça uzmanlastım. Bir Usta Pratisyen olarak tasdik edildim ve bir çok insana bununla yardım ettim. Kisisel gelisime ilgi duyanların bunu çalısmasını tavsiye ederim.

Ardından, güvenilir kisisel gelisim araçlarına iliskin arastırmam yeni bir seviyeye geçis yaptı. Güney California’da birkaç dakika içerisinde insanlara siddetli korkularından (fobilerinden) kurtulma saglayan Dr. Roger Callahan adındaki bir psikologdan bahsedildi. Görevine fazlasıyla baglı biri olarak, yöntemlerini sormak üzere derhal aradım. Bana yöntemlerinin sadece fobilerle sınırlı olmadıgını söyledi. Bütün olumsuz duygulara uygulanmaktaydılar.

Depresyon, suçluluk, öfke, keder, travma sonrası stres bozuklugu (PTSD) ve adını sayabilecegim diger olumsuz duyguları kapsamaktaydı. Ayrıca, yöntemin uygulanması sadece birkaç dakika sürüyordu ve sonuçlar genellikle kalıcıydı.

Bir yandan iddiaları hakkında hevesliydim. Ama yeterince süpheci davrandıgımı da kabul etmeliyim. İfade bana bile biraz gösterisli görünmekteydi. Ama hala dinliyordum. Ardından, bana yöntemin vücudun enerji meridyenlerinin uç noktalarına parmak uçlarıyla vurmaktan meydana geldigini söyledi.

“Akupunkturdaki gibi meridyenler mi diyorsunuz?” dedim.

“Tamamen,” diye cevap verdi.

“Hmmm, bu biraz tuhaf,” diye düsündüm.

Karsımda bazı irkiltici iddialarda bulunan ve vücutta dolasan gizli elektrik miktarları açısından bunları açıklamaya çalısan bir PhD bulunmaktaydı. Psikoloji ve elektrik bana oldukça uzak gözüktü, ama bir ispatını görebilmek için videolarından bazılarını satın aldım.

Gördüklerim beni soke etti. Açık bir biçimde insanlar en siddetli duygularının ötesine geçiyordu ve bunu bir anda yapıyorlardı ve sonuçlar çok uzun süreliydi.

Buna yakın bir seyi hiçbir yerde daha önce görmemistim.

Hala duygular ve vücudun enerji sistemi arasındaki baglantıyı göremiyordum, ama benim açımdan bilimsel bir baglantı vardı. Belki de psikolojiye gerçekten bilimsel bir yaklasım bulmak üzereydim. Aslında, buldugum sey buydu. Olumsuz duyguların gerçek nedeni herkesin oldugunu düsündügü sey degildi. Psikologların baktıkları yerde degildi. Bu yüzden bulamadılar. Yanlıs yere bakıyorlardı. Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminde kapsanmaktaydı. Biraz garip görünse de, bu önemli, paradigma degistirici bir kavramdır.

Ama kanıt sonuçlardadır. Benim için önemli olan tek laboratuar gerçek dünyadır ve bu tekniklerin üstün oldugu yer burasıdır. Bunu bu kursta kapsanan canlı kasetlerde tekrar tekrar göreceksiniz. Bu tekniklerin hızı, etkinligi ve uzun süren dogaları 40 yıllık yogun arastırmam sırasında karsılastıgım her seyin ötesindedir.

Bu kesif EFT’yi yöneten motordur. Bu olmadan bu kurs var olmaz. Bu nedenle, anlayısınızı daha iyi kurabilmeniz için bu çok önemli enerji sistemine daha fazla odaklanmamız gerekmektedir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2010, 10:36 PM   #14 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vücudun Enerji Sistemi

Vücutlarımız büyük bir elektrik özelligine sahiptir. Anatomideki baslangıç dersleri bunu kapsar. Ayaklarınızı bir halıda sürüyün ve ardından metalden yapılmıs bir maddenin üzerine koyun. Kimi zaman parmak uçlarınızdan statik elektrigin bosaldıgını görebilirsiniz. Vücudunuzda elektrik özelligi olmasaydı bu mümkün olamazdı.

Sıcak bir fırına dokundugunuzda acı hemen hissedilir, çünkü acı sinirlerden dogru beyne elektriksel olarak iletilir. Acı elektrik hızında yolculuk eder ve bu yüzden acıyı bu kadar çabuk hissedersiniz. Vücudu ne oldugu hakkında bilgilendirmek için elektrikli mesajlar sürekli olarak gönderilir. Bu enerji akısı olmadan göremeyebilir, duyamayabilir, hissedemeyebilir, tat alamayabilir veya koklayamayabilirdiniz.

Vücutta elektrik (enerji) bulunduguna iliskin bir baska belirgin kanıt ise elektroensefalogram (EEG) ve elektrokardiyograftır (EKG). EEG beynin elektrik aktivitesini kaydeder ve EKG ise kalbin elektrik aktivitesini kaydeder. Bu cihazlar yıllardır tıp biliminde kullanılmaktadır ve TV’deki hastane dramlarında ölen hastalara takılırken gördüklerinizdir. Ekran sinyal vermeyi durdurdugunda hasta ölmüstür.

Elektrik sistemlerimiz fiziksel saglıgımız için son derece önemlidir. Bundan daha açık ne olabilir? Enerji akısı durdugunda ölürüz. Bununla ilgili olarak doktorunuza danısın. Bunun dogrulugundan kimse süphe edemez.

Aslında, medeniyet bunu binlerce yıldır bilmekte. Yaklasık 5.000 yıl önce, Çinliler vücudun içerisinde çalısan karmasık bir enerji devreleri sistemi buldu. Bu enerji devreleri veya söylendikleri gibi meridyenler, Dogu saglık uygulamalarının merkezidir ve modern zamanların akupunktur, akubasınç ve çok çesitli diger iyilestirme tekniklerinin temelini olustururlar.

Bu enerji vücut içerisinde akar ve gözle görülemez. Yüksek teknolojiye sahip ekipmanlar olmadan görmek imkansızdır. Örnekseme açısından, bir TV setinde akan enerjiyi göremezsiniz. Ancak, yüksek etkileri nedeniyle orada oldugunu bilirsiniz. Sesler ve görüntüler enerji akısının var olduguna dair kanıtlarınızdır.

Aynı sekilde, orada oldugunu bilmenizi saglayan etkiler yaratmasından dolayı EFT size vücudunuzdaki enerji akısı hakkında çarpıcı bir kanıt sunar. Enerji meridyenlerinizin uç noktalarına basit bir sekilde vurarak duygusal ve fiziksel saglıgınızda bazı büyük degisiklikler yasayabilirsiniz. Bir enerji sistemi olmasaydı bu degisiklikler meydana gelmezdi.

Batı tıp bilimi vücudun kimyasal dogasına odaklanır ve son birkaç yıla kadar bu gizli ama güçlü enerji akıslarına çok fazla dikkat etmemistir. Ancak, bunlar varlar ve genisleyen bir arastırmacılar grubunu çekmektedir. Daha fazla ayrıntı için asagıyı okuyunuz:

** Robert O. Becker ve Gary Selden. Vücut Elektrigi. Morrow, NY, 1985.

** Robert O. Becker . Çapraz akımlar. Tarcher, NY, 1992.

** H.S. Burr. Ölümsüzlük projesi: yasamın elektrik modelleri. Neville Spearman, Londra, 1972.

** B. Nordenstorm. Biyolojik olarak kapalı elektrik devreleri: ilave bir dolasım sistemi için klinik, deneysel ve teorik kanıt. Nordic, Stockholm, 1983.

Giderek artan bir sayıda saglık pratisyeni, fiziksel iyilesmeye yardımcı olmak üzere bu çok önemli enerji sistemini kullanmanın yollarını aramaktadır. Akupunktur, masaj terapisi ve siropraktik bunlardan sadece bir kaçıdır. Kitapçıların rafları saglam fiziksel saglıgı tanıtmak için enerji meridyeni teknikleri hakkındaki kitaplarla dolup tasmıstır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 11:35 AM   #15 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Dr. Callahan’ın İlk Deneyimi

EFT’nin arkasındaki bilim diger bir çok kesif gibi gelismemistir. Bunun nedeni bir laboratuar ortamında yaratılıp ardından gerçek dünyada test edilmedigi içindir. Bunun yerine, ilk olarak gerçek dünyadaki sasırtıcı olaylar yolu göstermistir.

1980 yılında Dr. Roger Callahan siddetli su fobisi olan bir hasta, Mary, üzerinde çalısmaktaydı. Her ikisi de suya duydugu korkuyla iliskili olarak sık bas agrıları ve korkutucu kabuslar yasamaktaydı. Yardım bulabilmek için yıllardır bir terapistten bir baska terapiste gitmekteydi ve hiçbir önemli gelisme olmamıstı.

Dr. Callahan bir buçuk yıl süresince geleneksel araçlarla yardımcı olmaya çalıstı. O da çok fazla bir ilerleme kaydedemedi.

Ardından, bir gün psikoterapinin normal “sınırlarının” dısına adım attı. Merakı nedeniyle vücudun enerji sistemini çalısmaktaydı ve Mary’nin gözlerinin altına (mide meridyeninin bir uç noktası) parmak uçlarıyla vurmaya karar verdi. Bu, Mary’nin mide rahatsızlıgına yol açtı.

Dr. Callahan’ı sasırtarak Mary aniden fobisinin yok oldugunu söyledi ve yakındaki bir yüzme havuzuna kostu ve yüzüne su vurmaya basladı. Korku yok. Bas agrısı yok. Kabuslar dahil olmak üzere hepsi yok olmustu. Ve bir daha asla meydana gelmedi. Su fobisinden tamamen kurtulmustu. Sonuçlar psikoterapi alanında nadir rastlanabilecek sonuçlardı, ama EFT’de bunlar yaygındı.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 11:56 AM   #16 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Bulus İfadesi


Ve simdi, bunu aklımızda tutarak, EFT’nin arkasındaki temel. Bundan böyle bunu “Bulus İfadesi” olarak adlandıracagız.

Bunu Mary’nin su fobisi açısından düsünelim. O korkuyu yasarken mide meridyenindeki enerji akısı bozulmustu. Bu enerji dengesizligi duygusal yogunluguna neden olan seydi. Göz altlarına vurulması meridyen aracılıgıyla atımlar göndermis ve bozuklugu düzeltmistir. Onu dengelemistir. Enerji meridyeni dengelendiginde duygusalyogunluk ve korku yok olmustur. Bunun içerisinde istenmeyen duygularınız hakkında ögrenebileceginiz en güçlü sey bulunmaktadır. Bunlara enerji bozulmaları neden olur.

Simdi, bulus ifadesini daha ayrıntılı olarak inceleyelim. İlk olarak ne söylemedigini fark edin. Olumsuz bir duygunun bir geçmis travma deneyiminin anısı tarafından neden olundugunu söylemez. Bunun farkına varılması önemlidir, çünkü travmatik anıların olumsuz duygulara varsayılan baglantısı geleneksel psikoterapide bir baslıca dayanaktır.

Bazı çevrelerde, “anıyı tedavi etmek” kabul edilen uygulamadır ve süreç içerisinde hastadan defalarca bazı duygusal olarak acı verici olaylardan kurtulması istenir. Bunun aksine, EFT anıya saygı gösterir ama vücudun enerji sisteminde bir bozulma olan asıl nedeni belirler.

Ülkenin her yanından insanlar telefondan dogru yardımcı olmam için beni arıyorlar. Her zaman ben sormadan geçmis travmaları hakkındaki ayrıntıları anlatmaya baslıyorlar. Bunun nedeni, onlara yardımcı olabilmem için yanlıs bir sekilde bütün ayrıntılara ihtiyacım olduguna inanmalarıdır. Onlar için, bu anılar sorunlarının nedenidir.

Bütün bu duygusal olarak yüklü anıları gereksiz bir sekilde tasıyan insanlara yardım etmeyi gerçekten istiyorum. Ama, EFT’nin kendilerine yardımcı olması için bütün bu korkunç ayrıntılardan acı verici bir sekilde kurtulmalarına gerek olmadıgını söyledigimde insanlar bunu her zaman garip karsılıyorlar. Bu anılar istenmeyen bir anıya katkıda bulunabilir (daha sonra nasıl olacagını göreceksiniz), ama bunlar dogrudan neden degildir. Bundan dolayı, acı verici bir sekilde bunların üzerinde durmak için zaman harcamamız gerekmez. Bunu yapmak gereksizdir.

Bu yüzden, EFT’de nispeten daha az bir duygusal güçlük vardır. Nispeten daha az acı verir. Kısaca sorununuzu hatırlamanız istenecek (burada bir parça rahatsızlık duyabilirsiniz), ama hepsi bu kadar. Acıyı rahatlatmaya gerek yok. Aslında, EFT ile uzun süreli rahatsızlıgın üretilmesi uygun görülmemektedir. Bu, EFT’nin geleneksel yöntemlerden radikal farklılıklarına bir örnektir.

Ögrenmenize daha fazla yardımcı olmak amacıyla, vücudunuzdaki enerji akısını bir TV setindeki enerji akısıyla karsılastırmanız yardımcı olabilir. Elektrik TV’nizde normal olarak aktıgı sürece ses ve görüntünün ikisi de nettir. Ama TV setinin arkasını çıkarttıgınızda ve bütün o “elektronik spagetti” içerisine bir tornavida soktugunuzda ne olur? Kesinlikle elektrik akısını bozabilir veya yönünü degistirebilirsiniz ve içeride bir elektrikli “zzzzzt” meydana gelebilir. Görüntü ve ses birden degisiverir ve TV “olumsuz duygu” biçimini gösterebilir.

Aynı sekilde, enerji sistemlerimizin dengesi bozuldugunda, içeride bir elektrikli “zzzzzt” etkisi yasarız (vurus ile – kimi zaman becerikli sanatçılık gerekir) ve olumsuz duygu uzaklasır. Bu kadar basit. Bunun en azından ilk bakısta ne kadar garip göründügünün ve inanmanın ne kadar güç oldugunun farkındayım. Bu teknikleri uyguladıktan sonra insanlarda bir çok olaganüstü degisikligi görmemis olsaydım buna ben de inanmazdım.

Ara adım... Eksik parça... Bir kez kabul ettiginizde, “içeri girmesine” izin verdiginizde, mantıgı inkar edilemez bir hal alır. Belirginlesir ve diger yöntemlerdeki bütün zayıflıkları görmeye baslarsınız.

Örnegin, yukarıda sözü edilen “anıyı tedavi et” yöntemi bu kesiflerin ısıgında göze çarparak hatalı olmaya baslamaktadır. Bu yöntemde, kisideki duygusal bozuklugun dogrudan nedeninin geçmis travmatik anı oldugu varsayılır. Ama degildir. Bir ara adım vardır; anı ve duygusal bozukluk arasındaki kayıp parça. Ve bu ara adım vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır. Duygusal bozuklugun dogrudan nedeni olan bozulmadır, “zzzzzt”tır. Bu, asagıda grafiksel olarak resmedilmistir. Ara adım olan adım 2’nin meydana gelmemesi durumunda adım 3’ün imkansız olduguna dikkat ediniz. Diger bir ifadeyle, anı vücudun enerji sisteminde bir bozulmaya yol açmıyorsa, olumsuz duygu meydana gelmez.

Bu yüzden bazı insanlar anılarından rahatsız olurken bazıları ise rahatsız olmaz. Aradaki fark, bazı insanların enerji sistemlerinin dengesinin bozulması için bir egilime sahipken digerlerinin böyle bir egilimde olmamasıdır.

Bunu aklımızda tutarak, “anıyı tedavi et” yönteminin asıl noktayı nasıl kaçırdıgını görmek kolaydır. Adım 1’i belirler ve adım 2’yi görmemezlikten gelir.

Bu yüzden geleneksel psikoloji nedeni (enerji bozulması) degil de anıyı hedef aldıgında bazı insanlar kötülesme egilimi göstermektedir. Birinin üzücü bir anıdan canlı bir sekilde kurtulmasını gerektirerek adım 1’in belirlenmesi enerji sisteminde daha fazla bozulmaya neden olur. Ve bu daha fazla acı anlamına gelir, daha az degil. Genellikle sorunu kötülestirir. Adım 1 yerine adım 2 belirlenmis olursa, nispeten daha az bir acı olabilir. Enerji sistemi uygun vurusla dengelenebilir ve olumsuz duygunun yerini iç dinginlik alır. Dogru neden belirlendigi için sonuç hızlı rahatlama olabilir. Bu EFT ile defalarca meydana gelir.

Tekrar “Bulus İfadesine” dönelim. Lütfen bunun tamamının içlemci olduguna dikkat ediniz. “BÜTÜN olumsuz duyguların nedeninin vücudun enerji sisteminin bozulması” oldugunu söyler. Bu korkuları, fobileri, öfkeyi, kederi, endiseyi, depresyonu, travmatik anıları, PTSD’yi, kaygıyı, suçlulugu ve spor, is ve yapılan sanattaki bütün sınırlayıcı duyguları içerir. Bu kapsamlı bir listedir ve yasayabilecegimiz neredeyse bütün kısıtlayıcı duyguları kapsar.

Farklı olarak ifade edildiginde, bütün bu olumsuz duyguların aynı nedene sahip oldugu anlamına gelir... Vücuttaki bir elektrikli “zzzzzt”. Bu aynı zamanda tamamının benzer bir sekilde rahatlatılabilecegi anlamına gelmektedir.

Bu yüzden, keder travma, suçluluk, korku ve bir beysbol oyuncusunun bosa vurması ile aynı temel nedene sahiptir. Bu nedenle, bütün bu sorunlar için aynı genel yöntem kullanılabilir. Bu “tek neden” düsüncesi ayrıca akıl saglıgı profesyonelleri için de bir lütuftur. Hastalarının sayısız duygusal endisesi için sonsuz ve sürekli olarak degisen sayıda açıklamaya alıskındırlar. Sadece tek bir nedenin oldugunu örenmek çabalarını oldukça basitlestirecektir.

Enerji dengesizliklerini teshis edebilir misiniz? Evet, herhangi bir enerji dengesizliginin mevcudiyeti bazı benzersiz kas testi teshis teknikleri kullanılarak tespit edilebilir. Bu tekniklerde usta olan kisiler hangi enerji meridyeninin/meridyenlerinin dengesinin bozuldugunu ayırt edebilir ve en azından teori olarak ardından tam olarak nereye vuracagını bilebilir. Kas testinin çok fazla pratik gerektirdigini ve bu konuda çok az kisinin usta oldugunu bilmelisiniz.

Teshis çevresinde son çalısma. Bununla birlikte, EFT’de basarılı olmak için teshis hakkında bir seyler bilmeniz gerekmez. Bu, EFT’nin teshis çevresinde etkili bir son çalısma olusturdugu bu kesiflere olan katkımdır. Bu, teshis edebilmenin önemsiz oldugu anlamına gelmemelidir. Aslında, “En İyi Terapist Olma Yolunda Adımlar” kaset setimizde teshisin zarif bir biçimini ögretmekteyim. Özellikle klinik olarak dengesiz hastalarla ugrasan profesyonel terapistler bu fazladan adımı atmak isteyecektir.

Ancak, buradan sonra anlatılacak olan “%100 onarım kavramı” bir yedek olarak takdire deger bir sekilde ise yaramaktadır. Teshis, insanların büyük bir kısmını kapsayan sorunların çogu için gerekli degildir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 08:04 PM   #17 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

%100 Onarım Kavramı


Bu son çalısmanın ne sekilde ise yaradıgını görmek için TV seti benzerligine geri dönelim. TV görüntünüzün bulanık oldugunu düsünün, içeride bir yerde bir “zzzzzt” var ve onun tamir edilmesini istiyorsunuz. Simdi TV tamircinizin sorunu teshis etmek için kullanabilecegi aletleri olmadıgını düsünün. Yeni bir görüntü tüpü gibi büyük veya yeni bir kapasitör gibi ufak bir seye ihtiyacınız olup olmadıgını söyleyebilmesinin hiçbir yolu yok. O zaman TV’nizi nasıl tamir edecek?

İste cevabı... TV’nizi tamir etmek için, bir otomobil makine ustasının bütün bir motoru onarması gibi bütününü onarır. Görüntü tüpü, rezistanslar, bütün kablolar, her bir kapasitör vs. dahil olmak üzere görünen bütün elektronik aygıtı degistirir. Biraz fazla mı asırıya kaçıyor? Kesinlikle! Ama önemli olan soru “Sorunu çözmesi olası mı?” sorusudur. Ve bir kez daha kesinlikle! Aslında, her seyi yenisiyle degistirdiginden yaklasımı %100’dür.

TV parazitin bulundugu zayıf bir alım noktasında bulunuyorsa, elbette onarım sınırlı olacaktır. Ama genellikle durum bu degildir. Aynı özellikle, alerjik tipte reaksiyonlarla çok az kisinin (%5’ten az) enerji sistemleri önemli bir müdahaleye tabidir. Bu baslık hakkında daha sonra ayrıntılı olarak konusacagız.

Temel Reçete... %100 onarım kavramı EFT’nin teshis çevresinde son çalısmasıdır. Bunu gereginden fazla kullanıyoruz. Tüm enerji sistemini onarmak üzere yeterince vurus prosedürü uyguladıgımız, Temel Reçete isimli ezberlenmis bir süreç kullanmaktayız. Bu sekilde, teshis etme kabiliyetimiz olmasa bile, spesifik enerji dengesizligini veya “zzzzzt”i onarma sansımız artmaktadır.

TV tamircisi ve EFT arasındaki tek farklılık bizim onarımımızın günler degil sadece birkaç dakika sürmesidir. Bu nedenle, uygulanması oldukça pratiktir.

%100 onarım kavramı, hangisinin bozulmus olmadıgını bilmeden sayısız enerji meridyeninin uç noktalarının yakınına vurmayı gerektirir. Bu sekilde “fazladan vurursanız” ve süreç içerisinde normal olarak akan bazı enerji meridyenlerine vurursanız. Bunun herhangi bir zarar verip vermeyecegini merak edebilirsiniz. Cevap hayırdır. EFT’nin gerektirdigi bu “fazladan vurma” bir TV setinin onarımı ile aynı etkiye sahiptir. Hiçbir zarar verilmez ve muhtemelen yanlıs olan bir seyi düzeltirsiniz.

Su ana kadar özet... Bu noktaya kadar bazı temel geçmisi kapsadık ve ne beklememiz gerektigini tartıstık. Ayrıca, tekniklerin arkasında bulunan bilimi gelistirdik ve “Bütün olumsuz duyguların nedeninin vücudun enerji sistemindeki bozulma” oldugunu ögrendik. Bu radikal olarak yeni bir kesiftir ve dogru bir sekilde takdir edilmesi için normal sınırların dısında düsünmeyi gerektirir.

Ayrıca, enerji dengesizliklerinin teshis edilmesinin önemli ama uygulanamaz oldugunu ve bu kursta ögretilmesinin gereksiz oldugunu ögrendik. Neyse ki, %100 onarım kavramını kullanarak vakaların büyük bir çogunlugunda teshis önlenebilir.

%100 onarım kavramı ezberlenmis bir vurma prosedürü gerektirir. Bu prosedür EFT’nin merkezidir ve Temel Reçete olarak söz edilir. Bu, duygusal özgürlük için sizin ana aracınız ve “en iyi arkadasınızdır”. Artık gücünü takdir etmek gerekli geçmisi biliyorsunuz. Sonraki bölümde bunu kapsayacagız.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 08:10 PM   #18 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Temel Reçete

Bir Pasta Pisirmek Gibi – Düzen –
Sıra – 9 Gamut Prosedürü – Sıra (tekrar)
- Anımsatıcı Cümle – Takip Eden Turlarda Ayarlamalar
Bir Pasta Pisirmek Gibi

Bu kurstaki son hedefimiz, duygusal özgürlügünüzü genisletmek için sizi kullanımı kolay bir tarifle donatmaktır. Ben bunu Temel Reçete olarak adlandırıyorum ve bundan sonraki sayfalar bunun gelisimine adanmıstır.

Elbette bir tarifin belirli bir sırada eklenmesi gereken belli malzemeleri vardır. Örnegin, bir pasta pisiyorsanız biber yerine seker kullanmalı ve sekeri, pastayı fırına koymadan önce eklemelisiniz. Aksi takdirde pasta olmaz.

Temel Reçete bir istisna degildir. Her bir malzeme anlatıldıgı sekilde tam olarak uygulanmalı ve uygun sırada yerlestirilmelidir. Aksi takdirde sonuç alınmaz.

Ayrıntılı olarak açıklamak için biraz uzun tutacak olsam da, Temel Reçetenin yapılması oldukça basit ve kolaydır. Bir kez ezberlendiginde, her turu yaklasık 1 dakikada yapılabilir. Elbette biraz pratik gerektirecektir, ama birkaç denemenin ardından bütün sürece asina olursunuz ve uykunuzdaki o duygusal özgürlük pastasını pisirebilirsiniz. Ardından, EFT’de ustalasmak ve saglayıcı ödüller için yeterince iyi olacaksınız.

Burada tam Temel Reçeteyi anlatıyorum, çünkü bütün süreçle ilgili olarak önemli bir temel saglar. Ancak, uzman pratisyen ortalama süreyi en az yarı yarıya azaltmasından dolayı kestirmeleri kullanmak isteyebilir.

Tam Temel Reçete, iki tanesi aynı olan dört malzemeden olusur. Bunlar:

1. Düzen
2. Sıra
3. 9 Gamut Prosedürü
4. Sıra

Her biri asagıda ayrıntısı verildigi sekilde ele alınır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 08:39 PM   #19 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Malzeme 1: Düzen


Temel Reçeteyi uygulamak bowlinge gitmek gibidir. Bowlingde, yolun sonunda lobutları toplayarak ve kusursuz bir sırada düzenleyen bir makine vardır. Bu “düzen” tamamlandıgında, tek yapmanız gereken lobutları devirmek için topu yuvarlamanızdır.

Benzer bir sekilde, Temel Reçetenin de bowling lobutlarının ayarlanmasında oldugu gibi enerji sisteminizin “düzenlenmesini” içeren bir baslangıç rutini vardır. Düzen olarak adlandırılan bu rutin bütün süreç için oldukça önemlidir ve Temel Reçetenin (top) geri kalanının isini yapabilmesi için enerji sistemini hazırlar.

Enerji sisteminiz gerçekte bowling lobutları degildir. Bir gizli elektrik devreleri kümesidir. Bowling benzerligini sadece size Düzen hakkında bir fikir vermesi ve bozuklukları yok etmeden önce enerji sisteminizin düzgün bir sekilde yönlendirilmesinden emin olma ihtiyacı için gösterdim.

Enerji sisteminiz, bu vurus prosedürlerinin dengeleyici etkisini engelleyebilecek bir elektrik müdahalesi biçimine tabidir. Mevcut oldugunda, bu müdahale edici engelleme kaldırılmalıdır, aksi takdirde Temel Reçete ise yaramayacaktır. Bunun kaldırılması Düzenin isidir.

Teknik olarak konusmak gerekirse, bu müdahale edici engelleme enerji sisteminiz içerisinde bir polaritenin tersine çevrilmesi biçiminde yer alır. Bu, olumsuz duygularınıza neden olan enerji bozulmaları ile aynı sey degildir.

Bir baska benzerlik bize burada yardımcı olabilir. Ses kaydedici gibi tipik bir elektronik el cihazı düsünün. Bütün cihazlarda oldugu gibi, çalısmak için pile ihtiyaç duyar ve esit derecede önemli olarak piller düzgün bir sekilde yerlestirilmelidir. Pillerin üzerlerinde + ve – isaretleri oldugunu eminim fark etmissinizdir. Bu isaretler polaritelerini gösterir. Bu + ve – isaretlerini talimatlara göre yerlestirirseniz elektrik normal olarak akar ve ses kaydediciniz düzgün bir sekilde çalısır.

Pilleri tersine koyarsanız ne olur peki? Bir ara deneyin. Ses kaydedicisi çalısmayacaktır. Piller çıkartılmıs gibi hareket edecektir. Enerji sisteminizde polaritenin ters çevrilmesi mevcut oldugunda olan budur. Pillerinizin ters takılması gibidir. Ayaklarınızı havaya dikip ölmüssünüz gibi tamamen çalısmanızın durdugu anlamında söylemiyorum, ama gelismeniz bazı alanlarda kesilmistir.

Bu polaritenin tersine çevrilmesinin resmi bir adı vardır. Psikolojik Tersine Çevrilme olarak adlandırılır ve bütün iyilestirme ve kisisel performans alanlarında çok çesitli uygulamalarda etkileyici bir kesfi temsil eder.

Bazı hastalıkların kronik olması ve geleneksel tedavilere zayıf bir sekilde tepki vermesi bu yüzdendir. Bu aynı zamanda bazı insanların neden kilo vermede veya bagımlılık yapıcı maddelerden vazgeçmede zor anlar yasamalarının bir nedenidir. Bu tam anlamıyla kendini sabotaj etme nedenidir. Bütün bir kurs bunun kullanımlarına ithaf edilmis olabilirdi ve ayrıntılı olarak bu kursun Kısım II’sinde kapsanmıstır.

Bununla birlikte, su an için EFT’ye uygulanmakta olan Psikolojik Tersine Çevrilme hakkında sadece bazı temel seylere ve daha da önemlisi bunun ne sekilde düzeltilecegini bilmemiz gerekiyor.

Psikolojik Tersine Çevrilmeye, genellikle bilinçsiz olarak meydana gelen ve bu nedenle sizin farkında olmadıgınız olumsuz düsünce olan kendini bozguna ugratma tarafından yol açılır. Hazır bulunacaktır ve böylece her seferinde EFT’nin yaklasık %40’ını engelleyecektir. Kimi insanlar nadir olarak buna çok az sahipken, digerleri yine nadir bir sekilde zamanın büyük bir kısmında bununla kusatılacaktır. nsanların büyük bir kısmı bu iki uç noktanın arasında bulunurlar. İçinizde herhangi bir his yaratmaz, bu yüzden olup olmadıgını bilemezsiniz. Buna siz de dahil olmak üzere, en olumlu insanlar bile bununla karsı karsıyadır.

Mevcut oldugunda, EFT dahil olmak üzere iyilestirmeyle ilgili çabaları durduracaktır. Bu nedenle, Temel Reçetenin geri kalanı ise yarayacaksa düzeltilmelidir.

Bulunmasa bile, Psikolojik Tersine Çevrilmeyi düzeltmek için %100 onarım kavramı kullanılır. Yapmak sadece 8 – 10 saniye alır ve bulunmuyorsa bir zarar vermez. Ancak, bulunuyorsa, basarınızın önünde büyük bir engel olacaktır.

Düzenin nasıl çalıstıgını asagıda bulacaksınız. ki parçası vardır...

1. Asagıda verilmis olanı uygularken bir dogrulamayı 3 kez tekrar edersiniz...

2. “Hassas Noktayı” ovalayın veya alternatif olarak “Karate Noktasına” vurun (bunlar kısaca açıklanacaktır.

Dogrulama

Psikolojik Tersine Çevrilmenin nedeni olumsuz düsünmeyi kapsadıgından, bunu düzeltmenin bir etkisiz hale getirici dogrulama içermesi sasırtıcı olmayacaktır. Durum budur ve asagıdaki gibidir.

Bu ______________ sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

Bosluk, hitap etmek istediginiz sorunun kısa bir tanımıyla doldurulur. Asagıda bazı örnekler vardır.

** Bu topluluk önünde konusma korkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu bas agrısına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu babama karsı olan öfkeye sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu savas anısına sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu boynumdaki gerginlige sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu kabuslara sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu alkol tutkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu yılan korkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

** Bu depresyona sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

Bu sadece kısmi bir listedir, çünkü EFT tarafından belirlenebilen olası sorunlar sonsuzdur.

“Bu _______________ sahip olsam da kendimi kabul ediyorum.”
veya
“Bu ______________ sahip olsam da, kendimi derinden ve son derece kabul ediyorum.”
veya
“Bu ______________ sahip olsam da kendimi seviyorum ve kabul ediyorum. Bütün bu dogrulamalar dogrudur, çünkü aynı genel biçime uymaktadırlar.

Böylece, sorunu kabul ederler ve sorunun mevcudiyetine ragmen bir kendini kabul etme yaratırlar. Bu, dogrulamanın etkili olması için gerekli olan seydir. Bunların herhangi birini kullanabilirsiniz, ama ben kolaylıkla ezberlenebildiginden ve isin yapılması için iyi bir deneyimi olması nedeniyle tavsiye edileni kullanmanızı öneririm.

Asagıda dogrulama ile ilgili bazı ilginç noktalar bulacaksınız...

** Dogrulamaya inanıp inanmamanız önemli degil... Sadece söyleyin.

** Hissederek ve vurgulayarak söylenmesi daha iyidir, ama rutin olarak söylenmesi de genellikle ise yarar.

** Sesli söylenmesi daha iyidir, ama içinizden mırıldanmayı tercih edeceginiz veya sessizce yapmayı isteyebileceginiz bir sosyal durumdaysanız devam edin. Muhtemelen etkili olacaktır.

Dogrulamanın etkinligine katkıda bulunmak üzere, Düzen aynı zamanda bir “Hassas Nokta”nın es zamanlı olarak ovalanmasını veya “Karate Noktası”na vurulmasını içerir. Asagıda anlatılmıslardır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2010, 08:58 PM   #20 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar



Hassas Nokta


İki adet Hassas Nokta vardır ve hangisini kullandıgınız önemli degildir. Gögsün sol ve sag üst kısımlarında bulunurlar ve bunları su sekilde bulabilirsiniz:

Gırtlagın bir erkegin kravatını bagladıgı alt kısmına gidin. Bu alanı incelediginizde gögüs kemiginin üstünde U sekilli bir çentik bulacaksınız. Bu çentigin üst kısmından göbeginize dogru yaklasık 10 cm asagı inin ve sola (veya saga) dogru yaklasık 10 cm gidin. Su anda gögsünüzün sol (veya sag) üst kısmında olmalısınız. Bu alana yaklasık 6 cm’lik bir yarıçapta kuvvetli bir sekilde bastırdıgınızda bir “Hassas Nokta” bulacaksınız. Dogrulamayı söylerken ovalayacagınız yer burasıdır.

Kuvvetli bir sekilde ovaladıgınızda bu nokta acır, çünkü lenf tıkanması burada gerçeklesir. Ovaladıgınızda bu tıkanıklıgı dagıtırsınız. Birkaç bölüm sonrasında tıkanıklık tamamen dagılır ve acı yok olur. Daha sonra herhangi bir rahatsızlık olmadan ovalayabilirsiniz.

Hissedebileceginiz acıyı abartın demiyorum. Bu Hassas Noktayı ovalarken güçlü, siddetli bir agrı hissetmeyeceksiniz. Kesinlikle katlanılabilir bir agrıdır ve çok fazla bir rahatsızlıga neden olmamalıdır. Oluyorsa, uyguladıgınız baskıyı biraz hafifletin.

Ayrıca, gögsün bu alanında daha önceden herhangi bir ameliyat geçirdiyseniz veya bu alanın etrafını yoklamamanızı gerektiren herhangi bir tıbbi neden varsa, diger tarafa geçin. Her iki taraf da esit derecede etkilidir. Bir süphe olması durumunda devam etmeden önce saglık pratisyeninize danısın veya bunun yerine “Karate Noktası”na vurun.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« E-Eft Kursu | - »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tekrarlama Tekrarlamaya çok fazla inananlardanım. Dünyada en çok onurlandırılan ögretme aracıdır ve devamlı olarak bunu kullanırım. Bir seye ne kadar maruz kalırsanız o kadar iyi ögrenirsiniz. Bu nedenle bu kursta bu fikirlere bir çok bakıs açısından varısımı duyacaksınız. Bir düsünceyi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.