Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   İş Dünyası ile İlgili Cd'ler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dunyasi-ile-ilgili-cd-ler/)
-   -   6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dunyasi-ile-ilgili-cd-ler/462871-6-yil-sonra-istifa-edip-tazminat-alamamak.html)

hayatimdegisti 02-02-2010 02:54 AM

Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak...

Özellikle bir işyerinde muhasebeci olarak uzun süre çalışmışsanız kendi isteğinizle ayrılsanız bile tazminat alırsınız.

Muhasebeci o firmanın her şeyini bilir bu nedenle başka bir iş yerine geçse bile tazminatını alır.

Benim daha önce şahit olduğum durumlar bu şekildeydi.Bence tazminat konusunda konuşmanız gerekirdi.

iloscuk 02-02-2010 08:25 AM

Atakan bey sizin yorumunuzu görmek beni çok mutlu etti.
Dün gerekli konuşmayı yaptım.Daha önce bana konuşmak için fırsat vermediklerini hissettiğimide söyledim.İtiraz ettiler buna çünkü onlar tazminat konusunu akıllarından bile geçirmemişler ben istifa ettiğim için.Ben de gerekçe bu olabilir ama ben hakettiğimi düşünüyorum dedim.Bir kez daha düşünmelisiniz dedim.Onlar da kanunen haketmiyorsun vs.dediler.Ama istediğin zaman buraya
geri dönüp bizimle çalışabilirsin, herşeye kaldığı yerden devam edebilirsin,biz senden çok memnunduk dediler.Tazminat konusunda
istediğim sonucu alamamış olabilirim.Ama herşeye rağmen kendimi çok iyi ifade ettiğim için ve içimde ne varsa dile getirebilme cesaretini gösterebildiğim için mutluyum ve huzurluyum.

master8566 02-02-2010 09:37 AM

Sanki tazminat vermelerine kanun engel...yahu insan düşünür ki bu kişi bizim için bunca zaman burda çalıştı didindi,giderken bizim de bir vefa borcumuz hediyemiz olsun ona der,ama nerde öyle "insan"???

Elektra 02-02-2010 10:26 AM

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582299)
Dün gece son kez düşünüp onlarla konuşmaya karar verdim yoksa rahatlayamayacağımı anladım.
Ve bu akşam tüm cesaretimi toplayıp gidip konuştum içinden geçenleri tüm çıplaklığıyla.Hayatımın konuşmasını yaptım.İçimde kalan herşeyi söyledim.Çok ama çok şaşırdılar.Sonuç ne olursa olsun kendimi çok ama çok iyi ifade ettiğim için kendimle gurur duyuyorum.Artık bu konuyu kapatabilir geçmişi tamamen arkamda bırakabilirim.

Senden beklediğimde buydu. 25889 Yüz ifadelerini görmek isterdim girlhaha

iloscuk 02-02-2010 02:37 PM

maviş cadı neredesin yahu:)Bekledim yorumunu.Neyseki yazmışsın:)
Benim bu konuşmalarımdan sonra patronlardan birisi(bayan olan)"şuan titriyorum Seni meğer %85 tanımışım ve senin böyle bir konuyla ilgili konuşabileceğin aklımın ucundan geçmezdi" dedi.Bende konu para olunca doğal olarak insan sevimsiz gelir dedim:)
Ama ben hakkımı aramak istedim çünkü bu benim için bir prensip artık dedim.Diğer patronum ise yanakları al al olmuş ,şaşkınlık içindeydi.

Elektra 02-02-2010 04:20 PM

Alıntı:

iloscuk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582348)
maviş cadı neredesin yahu:)Bekledim yorumunu.Neyseki yazmışsın:)
Benim bu konuşmalarımdan sonra patronlardan birisi(bayan olan)"şuan titriyorum Seni meğer %85 tanımışım ve senin böyle bir konuyla ilgili konuşabileceğin aklımın ucundan geçmezdi" dedi.Bende konu para olunca doğal olarak insan sevimsiz gelir dedim:)
Ama ben hakkımı aramak istedim çünkü bu benim için bir prensip artık dedim.Diğer patronum ise yanakları al al olmuş ,şaşkınlık içindeydi.

khkh56 O patronun bi fotosunu çekseydin kız hatıra kalırdı. Aferin aslanım benim!!! Hakkını arayan güçlü ve cesaretli kızları daima severim. Tebrik ederim seni..

aslanbey 02-02-2010 07:09 PM

Patronlarımla tazminat konusunu görüşmelimiyim sizce? daha önceden herhangi bir evrak imzaladınmı.

iloscuk 04-02-2010 08:17 PM

Daha önceden herhangi bir evrak imzalatılma durumu olmadı.
Siz işyerinizden ayrılacak mısınız?Öyle bir niyetiniz varsa; geç kalmadan konuşun o halde tazminat konusunu.
Öyle bir niyetiniz yoksa şuan bu konuyu konuşmanız yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir.

muraturkom 04-02-2010 08:53 PM

Aklının yetmediği yerde vicdanının sesini dinle.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:i...kulak-foto.jpg

iloscuk 04-02-2010 10:39 PM

Alıntı:

muraturkom Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582859)
Aklının yetmediği yerde vicdanının sesini dinle.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:i...kulak-foto.jpg

Bu söz patronlarıma mı yoksa bana mıydı?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:32 AM.