![]() |
6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Arkadaşlar ben 6 senedir bir muhasebe bürosunda çalışıyorum.Geçen hafta istifa ettim ancak iki hafta sonra kesin ayrılışım. İstifa ettiğim için kanunen tazminat hakkım yok biliyorum.6 yıl boyunca sürekli aynı yoğunluk olduğu gibi ,stresli bir ortama da katlanmak zorunda kaldım.Ve aynen kendim işimmişçesine sahiplenerek çalıştığım gibi , payıma düşen işleride yüzümün akıyla yürüttüm hep.Anlayacağınız çok fazla emek verdim ve karşılığında da hakkım olanın altında bir maaşla çalıştım hep.Çok yıprandım ama işsiz kalmamak içinde 6 yıl boyunca devam ettim bu işyerinde.Patronlarımla tazminat konusunu görüşmelimiyim sizce? Yalnız şu ana kadar tanıdığım en cimri insanlar olmakla beraber,kanunlar konusunda da son derece hassaslar.Konuşmayı düşünüyorum ama nedense para sözkonusu olduğu için sevimsiz bir konu gibi geliyor.Ne yapayım sizce?Bu arada beni sevdiklerini ve gitmemin onları çok üzdüğünü de söylediler. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Doğru biliyorsun tazminat hakkın yok. yazdığın diğer şeylerde senin işine olan saygın sevgin ve emeğinle ilgili. onun karşılığını manevi yönden alabilirsin. daha çalışırken maddi olarak yaptığın işler için uygun bir maaş vermeyen bir patron tazminat hiç vermez. patronun ve diğer çalışanlar senin gibi vasıflı bir elmanı kaybettikleri için elbette üzüldüklerini söyliyceklerdir. kompliman yapmaları normal. ama iş paraya gelince emin ol ki patronun sana ''- haa orda durrr'' diyecektir.... |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... keşke istifa etmeden konuşsaydın ve orta yolda anlaşsaydınız.çünkü kendini basitçe davranarak kovduabilirdinde.böylece tazminatını alırdın.ama böyle davranmak istemediğini anlaşmak istediğini söyleseydin.mesela 10 bin alman gerekirken 7 bin de anlaşabiliediniz.yinede şansını dene.hala olabilir bence ortada vermiş olduğun bir emek var. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Bugüne kadar herşeyi hep onların istediği şekilde yürüttüm.Bazen o kadar üstüme geldiler ki kanımı emdiler resmen. Açıkçası ben onların 6 yıl boyunca çok rahat etmelerini sağladım.Aylarca tatil yaptıkları oluyordu.Tabiki yapacaklar biliyorum, sonuçta kendi işleri.Şuan abartmıyorum öyle üzülüyorlar ki hatta birisi hastalandı.Morali çok bozuk.Kimsenin üzülmesini istemem ama bu durumları beni üzmüyor açıkçası.Çünkü gerçekten çok yıprandım ve çok hakkım geçti :((Şimdi de buna dayanarak tazminat için konuşsam mı diyorum. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... ben sana gerekli açıklamayı yaptım ama sen yine kendi bildiğini okuyorsun. o yüzden gidip konuş. sonucu da bana özelden bildir merak ediyorum. herşeye rağmen sana tazminat vermeseler bile umarım ki burda belirttiğin o emekler karşısında seni memnun edicek makul bir miktar verirler. Sevgilerimle... |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... çok ilginç.madem bukadar üzülüyorlar neden koşullarını daha uygun hale getirerek,iyi bir zam yaparak vs. devametmeni istemiyorlar anlamadım.her halükarda konuş bence olmasada şimdikinden farklı bir durum olmicak, en azından tereddütün geçer. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Alıntı:
Benden çok memnun olduklarını, benim emekliliğe kadar orada çalışacağımı düşündüklerini söylediler.Çıkıyor olmama çok şaşırdılar.Hiç beklemiyorlarmış.Beni asla kovmazlar çünkü afedersin benim gibi enayiyi kovmazlar onlar.Zaten her fırsatta da senden çok memnunuz seni çıkartmayı asla düşünmeyiz ilerde işlerimiz kriz nedeniyle azalsada sen içini rahat tut diyorlardı. Bir de ben iş buldum(çok şükür)Onlara da başka yerde çalışacağımı söyledim.maalesef ben çok dürüstüm ve bundan da aslında çok hoşnut değilim.Yani yalan söyleyip çıkamam ben. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... bence gece rahat bi şekilde yatınnn sabah aklınıza ilk geleni yapınn t678 |
:))))))süpersin ya |
|
daha önce konuştum ben maaşımı düzeltsinler diye. Düzeltmediler. |
|
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Sağolun arkadaşlar. Uygun zamanı kollayıp konuşmayı düşünüyorum.Sonuçta kaybedecek birşeyim yok. Ve kesinlikle de hakettiğime inanıyorum.Konuşacak gücümde var. Yazarım gelişmeleri.Şans dileyin bana.Sevgiler:))) |
Bu arada cevap yazmada bayağı hızlısın. Tekrar sevgiler.. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... boll şanslarr actionsmilet678t678t678 mutlu haberlerinizi bekliyoruzz wave44 |
haksızlığa uğramış olmak beni çok üzüyor ya:(( Burada yazdığımı yapamadım.Nedense bir güç beni engelledi.En son gideceğim gün konuşurum diye düşündüm.O günde bana o zemini hazırlamamak için çıkışıma 10 dakika kala işyerine geldiler benimle vedalaşmak için. Sonuç olarak tazminatımı vermediler.Üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen benim bu konuyu hala düşünüp üzülüyor olmam belki garip ama bugün eski iş arkadaşım aradı.Ve ona 'eğer evlenip çıkmış olsaydım tazminatımı vereceklermiş ama ben istifa ettiğim için veremediklerini söylemişler.Biliyorum yasal olan bu ama benim yine de içim acıyor.6 yıl kendi işim gibi işlerine sarılmış olmamın mükafatı buymuş meğer.Üzgünüm ve kırgınım.En kötüsü kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum.Bu duygudan nasıl kurtulacağım bilmiyorum... |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Dünden beri kendimi üzüp boş yere zaman harcıyorum. Ve bu hiç bir şeyi değiştirmeyecek.Kendime yazık ediyorum ayrıca. Kimseye de beddua etmiyorum,etmem de. |
Alıntı:
Merhaba Gecenin bu saatinde uykum yok,aklımda kalan yerlere bakıyordum. Konuyu biraz önce okudum. Siz işyerinden ayrılmışsınız ve herşey bitmiş gibi ve benim herhangi bir şey yazmam sonucu zaten değiştirmeyecek olsa bile yinede yazmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum,sizmi mesajlara yazmadınız? Bu forumda onlarca konu ve teknik var,günlük yaşamda karşılaştığımız her türlü sorunun üstesinden gelmek ve sorunu, ilgili tarafların yararına, adilane bir şekilde çözümlenmesine katkıda bulunmasına yardım edeceğini umduğumuz bir çok düşünce şekli,metod ve teknik var. Kuantum olumlama,yaratıcı imgeleme,ho'oponopono vb. afirmasyonlar var. Bunlardan hiçbirini ,sorunun istediğiniz şekilde ve her iki tarafıda memnun edecek şekilde sonuçlanması için kullanmadınızmı? Yada bu tekniklerden hiç birini denemedinizmi? Gerçekten merak ediyorum. İstifa ettiğinizde tabiiki yasal tazminat hakkınız ortadan kalkıyor. Fakat ''çok hakkım geçti onlara-düşük ücretle çalıştım'' gibi ifadelerinizden en azından böyle ödeme talep etmek için en azından haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz. Şu an son yazacağım;yeni işinize konsantre olacaksınız tabiiki, ve eski işinizde gerçekleşmeyen tazminat-ödeme beklentisi içinde üzülmeden bunun da bir telafisi olabileceğini, bir şekilde telafi edileceği,yada eski işinizde uğradığınız maddi 'kaybın' yeni işinizde veya (yada başka bir yoldan,bir şekilde) karşılanacağına yönelik olumlu bir düşünce (afirmasyon,olumlama vb.) oluşurabilirsiniz.actionsmile956k Ve bunu çok rahat yapabilirsiniz. Naçizane görüşüm budur. Sevgiyle kalın...t678 |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Dün gece son kez düşünüp onlarla konuşmaya karar verdim yoksa rahatlayamayacağımı anladım. Ve bu akşam tüm cesaretimi toplayıp gidip konuştum içinden geçenleri tüm çıplaklığıyla.Hayatımın konuşmasını yaptım.İçimde kalan herşeyi söyledim.Çok ama çok şaşırdılar.Sonuç ne olursa olsun kendimi çok ama çok iyi ifade ettiğim için kendimle gurur duyuyorum.Artık bu konuyu kapatabilir geçmişi tamamen arkamda bırakabilirim. |
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.Sadece telkinleri düzenli dinliyordum.Bunun dışında ekstra bir şey yapmamıştım. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Özellikle bir işyerinde muhasebeci olarak uzun süre çalışmışsanız kendi isteğinizle ayrılsanız bile tazminat alırsınız. Muhasebeci o firmanın her şeyini bilir bu nedenle başka bir iş yerine geçse bile tazminatını alır. Benim daha önce şahit olduğum durumlar bu şekildeydi.Bence tazminat konusunda konuşmanız gerekirdi. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Atakan bey sizin yorumunuzu görmek beni çok mutlu etti. Dün gerekli konuşmayı yaptım.Daha önce bana konuşmak için fırsat vermediklerini hissettiğimide söyledim.İtiraz ettiler buna çünkü onlar tazminat konusunu akıllarından bile geçirmemişler ben istifa ettiğim için.Ben de gerekçe bu olabilir ama ben hakettiğimi düşünüyorum dedim.Bir kez daha düşünmelisiniz dedim.Onlar da kanunen haketmiyorsun vs.dediler.Ama istediğin zaman buraya geri dönüp bizimle çalışabilirsin, herşeye kaldığı yerden devam edebilirsin,biz senden çok memnunduk dediler.Tazminat konusunda istediğim sonucu alamamış olabilirim.Ama herşeye rağmen kendimi çok iyi ifade ettiğim için ve içimde ne varsa dile getirebilme cesaretini gösterebildiğim için mutluyum ve huzurluyum. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Sanki tazminat vermelerine kanun engel...yahu insan düşünür ki bu kişi bizim için bunca zaman burda çalıştı didindi,giderken bizim de bir vefa borcumuz hediyemiz olsun ona der,ama nerde öyle "insan"??? |
|
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... maviş cadı neredesin yahu:)Bekledim yorumunu.Neyseki yazmışsın:) Benim bu konuşmalarımdan sonra patronlardan birisi(bayan olan)"şuan titriyorum Seni meğer %85 tanımışım ve senin böyle bir konuyla ilgili konuşabileceğin aklımın ucundan geçmezdi" dedi.Bende konu para olunca doğal olarak insan sevimsiz gelir dedim:) Ama ben hakkımı aramak istedim çünkü bu benim için bir prensip artık dedim.Diğer patronum ise yanakları al al olmuş ,şaşkınlık içindeydi. |
|
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Patronlarımla tazminat konusunu görüşmelimiyim sizce? daha önceden herhangi bir evrak imzaladınmı. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Daha önceden herhangi bir evrak imzalatılma durumu olmadı. Siz işyerinizden ayrılacak mısınız?Öyle bir niyetiniz varsa; geç kalmadan konuşun o halde tazminat konusunu. Öyle bir niyetiniz yoksa şuan bu konuyu konuşmanız yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... Aklının yetmediği yerde vicdanının sesini dinle.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:i...kulak-foto.jpg |
|
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... iloş, herkese geçerli bu söz. Yargılayıcı biçimde algılama. İş, aile, sosyal yaşamın her anında bu söz tüm insanlara geçerli. Ayrıca kişi daima korku ve tereddütleri ile yüzleşebildikçe güçlenir, burada tazmizattan dolayı kaybetmiş gibi görünen sen sevgili iloş kendi dağının zirvesine çıkmış. Kafanda sarıp durmaktansa arkadaş ben böyle düşünüyorum ister doğru ister yanlış , gerekçelerim bunlar demişsin. Senin bileğini benzer olaylarda bundan sonra da kimse bükemez.http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:8...2361wCEB_w.jpg |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... muraturkom çok teşekkür ederim.çok mutlu oldum gerçekten:)sevgiler. |
Cevap: 6 yıl sonra istifa edip, tazminat alamamak... İnsan dağı delmeyi düşünse onu da yapar. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:22 PM. |