Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Genel Kişisel Gelişim Cd'leri > Diksiyon

Uyarılar

Diksiyon diksiyon, röpro diksiyon, diksiyon 2, diksiyon cd, diksiyon 1, diksiyon download, diksiyon org, diksiyon pdf, diksiyon test, diksiyon video, online diksiyon, dialog diksiyon, diksiyon be, diksiyon ppt, diksiyon vcd, diksiyon videosu, diksiyon testi, diksiyon spikerlik, kariyer diksiyon,

Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri ve Diksiyon Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hazırlıksız konuşmalar Günlük Konuşma Örnekleri Bir topluluk karşısında yapılan sunuş konuşmaları hazırlıklı konuşmalardır. Bir topluluğa hitabeden konuşmalar siyasî, hukukî, ilmî yahut akademik, dinî, ticarî vb. gibi hangi türden olursa olsun hepsinde de dinleyici grubunu göz önüne alarak uygun bir konu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diksiyon telkin cd indir izle İstanbul Diksiyon nerededir kimdir Diksiyon çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diksiyon hipnoz Diksiyon olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diksiyon hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diksiyon kuantum düşünce kitap haberi

Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-05-2008, 09:49 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
gunesim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 759
Tesekkür: 4,989
489 Mesajinıza toplam 2,458 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the rough
Standart Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri

Hazırlıksız konuşmalar
Günlük Konuşma Örnekleri
Bir topluluk karşısında yapılan sunuş konuşmaları hazırlıklı konuşmalardır. Bir topluluğa hitabeden konuşmalar siyasî, hukukî, ilmî yahut akademik, dinî, ticarî vb. gibi hangi türden olursa olsun hepsinde de dinleyici grubunu göz önüne alarak uygun bir konu seçmek ve bu konuda bir konuşma planı hazırlayarak hazırlık yapmak şarttır.
Hazırlıksız konuşmalar
Güzel konuşma kuralları bölümünde bahsettiğimiz prensipler hazırlıksız konuşmalar için de geçerlidir. Yetersiz hazırlık, kendine güvenmeme, heyecanlanma gibi birtakım sebeplerle bazı kişiler toplum karşısında bir sunuş konuşması yapmak istemezler. Fakat bu arada günlük konuşmaları sırasında devirdikleri çamların, kırdıkları kalplerin farkına bile varmazlar. Kişilerin kılık kıyafetleriyle karşılanıp fikirleriyle, konuşmalarıyla uğurlandıklarını unuturlar.
İnsan konuşmaya başladığı andan itibaren kendi terbiyesi, görgüsü, bilgisi, dünya görüşü, ahlâkı, kelime hazinesi, sosyal çevresi, bölgesi,...hakkında muhatabına ipuçları vermeye başlar. Bu sebeple “ kuşlar ayaklarıyla insanlar dilleriyle yakalanırlar.”, “Dilim, seni dilim dilim olasın.” atasözünde de ince bir espri vardır. Hatta bazı zamanlar susmak, konuşmaktan daha iyi bir etki bırakabilir. “Söz biliyorsan konuş ibret alsınlar , bilmiyorsan sus, adam sansınlar.” sözünü yabana atmamak gerekir. Tıpkı aşağıdaki nüktede olduğu gibi:
“Mehmet Âkif hastayken kendisini ziyarete gelenler arasında kılığıyla kıyafetiyle büyük bir adam izlenimini veren birisi içeriye girince üstat ,edebinden dolayı yatağında toplanma ihtiyacı hisseder. Geçmiş olsun dileklerinden sonra bu heybetli şahıs, Âkif’e şöyle bir soru yöneltir:
-Gök kuşağının altından erkek geçerse kız, kız geçerse erkek olurmuş. Peki hünsa (homoseksüel) geçerse ne olur?
Âkif’in karşılığı şu olur:
-Böyle bir sorudan sonra ayağımı dilediğim kadar uzatabilirim.
Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duymadan yaptığımız karşılıklı konuşmalarda dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı belirtelim:
Karşılıklı konuşmalarda da içtenlik, inandırıcılık., tatlı dillilik, dürüstlük, doğruluk, saygı ön plandadır. Konuşulanlar dikkatle dinlenmeli, konuşanın sözü kesilmemelidir.

Günlük konuşma örnekleri
Tanışma ve tanıştırmalar:
Birbirini tanımayan, fakat çeşitli sebeplerle bir arada bulunan kişiler birbirleriyle tanışmak gereğini duyabilirler. Esasen selamdan sonra kelama geçmeden muhatabımız tanımalı konuşmamızı ona göre sürdürmeliyiz. Tanışmada önce kişiler adlarını birbirlerine söylerler, ardından tanıştıklarına memnun olduklarını ifade ettikten sonra tanışmalarının nedeni olan konuşma konusuna geçerek konuşmalarını sürdürürler.
Tanıştırmada ise tanıyan, birbirlerini tanımayanları belli kurallara göre adlarını söyleyerek tanıştırır. Bu kurallar şöyledir: Yaşı, ünü, makamı küçük olanlar büyüklere; erkekler kadınlara; misafirlikte sonra gelenler öncekilere adı ve kim olduğu kısaca söylenerek tanıştırılır. Toplu tanıştırmalarda ise isimler tek tek söylenir. El sıkışmada da büyükler küçüklere, kadınlar tanıştırıldıklarına önce el uzatırlar. Ayrılırken de tekrar görüşme isteği belirtilir
Özür dileme: İnsan yaratılışı gereği zaman zaman kusurlu davranışlarda bulunabilir, hatalar yapabilir. Bu gayet normaldir. Fakat kişi hatasını fark ettikten sonra bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için en kısa zamanda özür dilemiyorsa bu durumda birincisinden daha büyük bir yanlışı yapmış olur. Öncelikle özür dilemeyi gerektirecek sözler söylememeye ve özür dilemeyi gerekli kılan davranışlarda bulunmamaya gayret etmeliyiz. Eğer dalgınlık, dikkatsizlik,... gibi sebeplerle özür dilemek gerekirse zaman geçirmeden , samimi bir üslupla özür dilemeliyiz. Unutulmamalıdır ki özür dilemek, korkaklığın, pısırıklığın, sünepeliğin bir ifadesi değil insan olmanın bir gereğidir. Zira özür dileyen kişi yaptığı hatayı fark etmiş, bunun yanlışlığına inanmış ve bunu bir daha yapmayacağını karşı tarafa içtenlikle beyan ederek insanlığın gereğini yerine getirmiştir. Kendisinden samimiyetle özür dilenen kişi de affetmesini bilmelidir.
Teşekkür etme: Teşekkür etmek için mutlaka çok önemli bir iyiliğin, yardımın yapılmasını beklemeye gerek yoktur. Burada bilinmesi gereken husus, teşekkür etmenin medenî bir insana yakışan davranış olduğudur. En basit şekliyle örneklemek gerekirse otobüste, hasta veya yaşlı birine yer veren delikanlı “Şuna bir yer vereyim de bana teşekkür etsin.” anlayışıyla yer vermiyordur. Kendisine yer verilen kişi de karşı tarafın böyle bir mecburiyeti olmadığını bilerek teşekkür etmeyi ihmal etmemelidir.
Kutlama: İstenen bir sonucu almak, beklenen bir işi başarmak, gibi sebeplerle yapılan kutlamalarda duyulan sevinç ve memnuniyet, yapmacıklığa düşmeden, abartıya kaçmadan samimî bir üslupla yapılmalıdır. Tebrik edilen kişi de tevazu göstermeli ve karşı tarafa teşekkür etmelidir.
Soruya karşılık verme: Herhangi bir şeyi öğrenmek için soru sorulacağı zaman önce izin istenmeli, sorunun karşılığı alındıktan sonra da teşekkür edilmelidir. Kendisine soru yöneltilen kişi cevabı bilmiyorsa yalan yanlış bir şeyler söyleyerek muhatabını yanıltmamalı, özür dileyerek bilmediğini ifade etmelidir.
Eğer size sorulan soru içinde bulunduğunuz gruptan bir başka arkadaşın uzmanlık alanına giriyorsa tereciye tere satma durumuna düşmemek için uygun bir şekilde soruyu uzmanına yöneltiniz.
Adres sorma, yer tarifi: Bir adres veya yer sorulduğunda eğer sorulan yer kesin olarak bilinmiyorsa soranı yanıltmamak ve zaman kaybını önlemek için bilmediğimizi açıkça ifade etmeliyiz. Birtakım tahminlerde bulunarak yanlış yönlendirmeden sakınmak gereklidir. Adres tarif edilirken mümkün olduğu kadar sade bir tarif yapılmalıdır. Sorulan yerin yakınlarında hemen herkesçe bilinen bir yapı, bir mekan varsa önce kişiye burayı bilip bilmediği sorulmalı; biliniyorsa tarif buradan itibaren yapılmalıdır.
Fıkra anlatma: Herhangi bir konuşma sırasında yeri gelir de bir fıkra anlatmak gerekirse fıkrayı anlatmaya başlamadan önce süratle dinleyecekler gözden geçirilmeli; anlatılacak fıkradan kendine pay çıkaracaklar ve alınacaklar varsa bu fıkrayı anlatmaktan vazgeçmelidir. Fıkra, yerine, zamanına ve kişisine uygun ise anlatılmadır Meselâ, kellerle ilgili güzel bir fıkra aklınıza geldi ve anlatmak istiyorsunuz. Fakat sizi dinleyenler arasında saçları dökülmüş arkadaşlarınız varsa bu fıkrayı başka bir zamana ve yere ertelemelisiniz.
.Fıkra anlatan herkesten önce gülerse veya kesik kesik gülmelerle fıkrayı kesintiye uğratırsa ya da fıkranın asıl espriyi taşıyan unsurunu uygun yerde ve şekilde anlatamazsa fıkranın bütün güzelliği kaybolur. Dinleyicilerin kültür seviyesi anlatacağınız fıkrayı kavrayamayacak derecedeyse bu fıkrayı anlatmamanız daha uygundur.
Telefonla konuşma: Telefonla konuşmanın yüz yüze konuşmaktan bir farkı yoktur. Ancak araya telefon makinesinin girmesi birtakım görgü kurallarına uymayı gerektirir:
Birine telefon etmek gerekince öncelikle vaktin telefon etmek için uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Numara dikkatli bir şekilde çevrilmeli veya tuşlanmalıdır. Sayısal santrallerde numaranın yanlış düşmesi ihtimali çok zayıftır. Bu sebeple kaba bir tarzda “orası nere, sen kimsin gibi ifadeler kullanmak son derece yanlıştır.
Telefon eden kişi selam verdikten sonra hemen kendisini tanıtmalı, kısaca bir hâl- hatır sorduktan sonra niçin telefon etmişse konuya geçmelidir. Konuşma tamamlandıktan sonra iyi dileklerle telefon kapatılmalıdır.
Alıntı

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
"Ben Pozitif enerjiyi sevgiyle kabul ediorum. Benimle çalışmasına derinden izin veriyorum.Bolluk, aşk, sevgi, sağlık, başarı, mutluluk benim hakkım. Tüm bunları kendime çekiyorum. Ve bedenimi sarmalarına derinden izin veriyorum.Kıskançlık, korku , endişe, güvensizlik ve tüm olumsuz düşünceleri iade ediyorum ve bu tür duyguları kesinlikle kabul etmiyorum.
Pozitif enerjilerle uyumlanıyorum.
gunesim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2010, 02:21 PM   #2 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 19
Tesekkür: 0
19 Mesajinıza toplam 61 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeşilçay is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri

Ben sekreter olark çalışıyorum. Telefonde doğru konuşmak, doğru anlamak ve bunu iletmek için nasıl bir konuşma yapmalıyım. Bana konuşma örnekleri yazar mısınız?
yeşilçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri ve Diksiyon Hazırlıksız Güzel Konuşma Örnekleri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hazırlıksız konuşmalar Günlük Konuşma Örnekleri Bir topluluk karşısında yapılan sunuş konuşmaları hazırlıklı konuşmalardır. Bir topluluğa hitabeden konuşmalar siyasî, hukukî, ilmî yahut akademik, dinî, ticarî vb. gibi hangi türden olursa olsun hepsinde de dinleyici grubunu göz önüne alarak uygun bir konu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diksiyon telkin cd indir izle İstanbul Diksiyon nerededir kimdir Diksiyon çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diksiyon hipnoz Diksiyon olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diksiyon hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diksiyon kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.