Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   hiçbir şey yapmak istemiyorum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/621739-hicbir-sey-yapmak-istemiyorum.html)

jaimemiamor 06-09-2012 10:12 AM

hiçbir şey yapmak istemiyorum

Herkese merhaba;
Okulum 28 Haziran'da tatile girdi.3 ay tatildeydim.Bu tatilde pek birşey yaptığım söylenemez.İşsizlikten yapacak birşey bulamamaktan kendimi yemeğe verdim.Eski tatillerimde böyle değildi.Kahvaltımı yapar sonra pilatesimi yapardım.Sonra dışarı çıkar yürüryüş yapar(45-50 dk) yürüyüşten sonra ip atlar sonra 8 dk karın hareketi yapar sonra zumba yapar akşam da callanetics yapardım.Bunların hepsini bir günde yapacak enerjiye sahiptim anlayacağınız.Kendimi mutlu,enerjik ve zinde hissediyordum.Bunların üstüne bir de ev işi yapardım.Yemek,çamaşır,bualşık vs.O kadar enerjim vardı anlayacağınız.Yurttayken yapamıyordum egzersizlerimi çünkü yer yok yapacak ama vücut istiyor.Hareket ettikçe daha çok hareket etmek istiyor.Bu yaz bende bir rehavet,bir tembellik.İlk önce tüm senenin yorgunluğu çıkıyor diye düşündüm.Bir ay öyle gezdim.Yorgun argın.Fakat hergün öyleydim.Şöyle bir dinç,zinde olamıyordum kalktığımda.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.İşin garibi moralim de hiçbir şeye bozuk değil.Kimseye kırgın,kızgın değilim.Yani bir üzüntüm de yok.Sonra oruçlar girdi zaten oruçlarda tam yatışa geçtim.Oruçlar bitti artık ders çalışmam gerekiyor başlayayım diye düşündüm başlayamıyorum çünkü kendimi yorgun hissediyorum,şöyle dinç enerjik hissetmiyorum.Ne olacak bu halim bilmem.Ders çalışmam gerekiyor seneye kpss kpdsye gireceğim.Bir an önce enerjimi toplamam gerekiyor.Bana bunun için ne önerirsiniz?3 ay geçti el insaf benim gibi yerinde duramayan dans eden dans etmeyi seven enerjik bir insan nasıl böyle oldum bi anlam veremiyorum.Hiçbir şey yapmak istemiyorum.Öyle depresyonda falan da değilim.Üzüldüğüm kırıldığım,kızdığım hiçbir şey de yok.

vuslatizmir77 06-09-2012 01:06 PM

Cevap: hiçbir şey yapmak istemiyorum

Alıntı:

jaimemiamor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 829587)
Herkese merhaba;
Okulum 28 Haziran'da tatile girdi.3 ay tatildeydim.Bu tatilde pek birşey yaptığım söylenemez.İşsizlikten yapacak birşey bulamamaktan kendimi yemeğe verdim.Eski tatillerimde böyle değildi.Kahvaltımı yapar sonra pilatesimi yapardım.Sonra dışarı çıkar yürüryüş yapar(45-50 dk) yürüyüşten sonra ip atlar sonra 8 dk karın hareketi yapar sonra zumba yapar akşam da callanetics yapardım.Bunların hepsini bir günde yapacak enerjiye sahiptim anlayacağınız.Kendimi mutlu,enerjik ve zinde hissediyordum.Bunların üstüne bir de ev işi yapardım.Yemek,çamaşır,bualşık vs.O kadar enerjim vardı anlayacağınız.Yurttayken yapamıyordum egzersizlerimi çünkü yer yok yapacak ama vücut istiyor.Hareket ettikçe daha çok hareket etmek istiyor.Bu yaz bende bir rehavet,bir tembellik.İlk önce tüm senenin yorgunluğu çıkıyor diye düşündüm.Bir ay öyle gezdim.Yorgun argın.Fakat hergün öyleydim.Şöyle bir dinç,zinde olamıyordum kalktığımda.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.İşin garibi moralim de hiçbir şeye bozuk değil.Kimseye kırgın,kızgın değilim.Yani bir üzüntüm de yok.Sonra oruçlar girdi zaten oruçlarda tam yatışa geçtim.Oruçlar bitti artık ders çalışmam gerekiyor başlayayım diye düşündüm başlayamıyorum çünkü kendimi yorgun hissediyorum,şöyle dinç enerjik hissetmiyorum.Ne olacak bu halim bilmem.Ders çalışmam gerekiyor seneye kpss kpdsye gireceğim.Bir an önce enerjimi toplamam gerekiyor.Bana bunun için ne önerirsiniz?3 ay geçti el insaf benim gibi yerinde duramayan dans eden dans etmeyi seven enerjik bir insan nasıl böyle oldum bi anlam veremiyorum.Hiçbir şey yapmak istemiyorum.Öyle depresyonda falan da değilim.Üzüldüğüm kırıldığım,kızdığım hiçbir şey de yok.

sevgili jaimemiamor,depresyonda olmadığını söylemişsin ama bu yazdıklarından ben depresyonda olduğun izlenimine kapıldım.çünkü ara ara bende de aynı sıkıntılar oluyor.hiç birşeyden zevk almama,kendini yorgun hissetme,garip bir iç sıkıntısı,yapman gereken işleri yapmak istememe vs gibi.bence spor yapmaya devam et spor iyi hissettiriyor insana kendini,dışarı çık nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama deniz kenarında yürüyüş yap eğer deniz varsa tabi :) olumlama yap.mutluyum,kendimi çok iyi hissediyorum,enerji doluyum gibi sözler söyle bana iyi geliyor belki senin işine de yarar.

sweeet 06-09-2012 03:16 PM

Yeniden spora başlamalısın canım. Bir yandan spora başla bir yandan telkinler çalsın arkada. Kendine bir çlaışma planı yapmalısın. İçinde kendine ayırdığın vakitler de olmalı. Motivasyon için bir şeyler oku bakalım senin için ne bulabilirim buralarda:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...50-taktik.html

Bu başlıktakilerin hepsi birbirinden değerli ve geçerli tavsiyeler.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-yonetimi.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...otivasyon.html

Yukarıdakiler sınava hazırlanma kararı öncesi okuduğum ve faydasını gördüğüm bir yazıdır.

Bunlar da çok değerli bence genelde dershanelerde de benzer taktikler veriliyor:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...60-telkin.html

jaimecim bunlar şimdilik yeter. Ama biliyorsun her şeyden önce kararlı olup harekete geçmelisin. Şöyle yapalım mesela bu mesajı okuduktan sonra bir saat pilates yap. İyi bir başlangıç olur. Spordan sonra ruh hali de insanın yükseliyor mutluluk hormonundan olsa gerek. Kendine güzel bir bitki çayı yap ve planlarını yapmaya koyul. Ne yapıcam ne edicem hepsini tek tek yaz.

Ne dersin? Bence çok güzel olur. :) Başlığını bile hayal edebiliyorum Jamimenin yol haritası. Hedeflerine gün be gün yaklaş.

Sevgiler.

sweeet 06-09-2012 03:32 PM

http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/619881-kpss-taktikleri-motivasyon.html

Canım özellikle bu başlığı baştan sona oku burada karşılıklı mesajlaştığımız arkadaş da ben de sınavdan çok iyi sonuçlar elde ettik.

Sonuç odaklı olup üzerimize düşenleri yerine getirdik. O istediği yerde ben de pteziyi bekliyorum. Benim sonucum pazartesi açıklanacak.

Sevgiler.

ßyKuS 30-09-2012 12:27 AM

jaimemiamor tıpkı bende sizin gibi öncelerde egzersiz yapardım 30 dakika 1 saat bu çalışmayı 5-6 ay boyunca sürdürdüm. Sonra üzerime bir hantallık düştü yavaş yavaş yaptığım egzersizlerin sayısı düştü. Daha sonra yaptığım egzersizlerin çeşitleri, sonra da bir gün yapmadım aralıklarla yaptım. 2 günde, 3 günde, haftada bir yapmaya başlamıştım egzersizleri. Belli oluyordu burada aslında hissetmiştim yaptığım egzersizlerin çeşitliliğindeki azalmalarından o zman aklımdaki ataletli düşünce beni daha az egzersize zaman harcamam için adeta baskı uyguluyordu. Kazandı da aslında şimdi değişim için bir kaç kritik konu belirledim. Öncelik ''İsteksizlik'' konusu bu konuda araştırma yapmaya bu gece başladım ve umarım 1 hafta içinde isteksizliğinize çözüm yolu bulurum bu bir yazıdan bir makaleden bir bilgilendirmeden çok daha önemli bir konu benim için sonuçta kullanmadığım bir bilginin bize hiçbir yararı yok..

Neyse gelelim neden egzersizi bıraktığım konusuna.. okulda çok yakın arkadaşım kendisine dumbell almıştı ve benide dumbell almak için teşvik etmişti. Çünkü bunu istiyordu. Çünkü bir amacı vardı arkadaşımın. Benimse sadece arkadaşım kendini geliştiriyor diye bende kendimi geliştirmek için almıştım. Benim yıllarca dumbell çalışmak gibi bir amacım yoktu. Aldım dumbelları ve çalışmaya başladım. Sanırım Aralık veya Ocak ayında başlamıştık egzersiz çalışmalarına. Çalışmalarımız gerçekten çok iyiydi. ARkadaşımla birbirimizi bu konuda motive ve teşvik ediyorduk. Zamanla bundan zevk almaya başlamıştım.Okul dönemi bitmişti. Bu aralar yavaş yavaş benim egzersizlere boşlama zamanımdı. Kendimi motive etmiyordum. Yorgun oluyordum. Yapmamak için türlü türlü bahaneler arıyordum. Sonuçta yapmamayı isteyen ben değildim. Egom mudur artık bilmiyorum ama yapamıyordum yapmamamı istiyordu ve bende ona uydum yapmamaya başladım.

Çok önemli kısımların altını kahverengi ile belirttim. Ben egzersizi neden bıraktığımın altındaki nedeni görebiliyorum. Ama neden egzersizi bıraktığıma anlam veremiyorum _?

Bu duruma şaşırmıyorum çünkü egzersize başlamadan önce gerçekten güçlü bri hedefim ve amacım yoktu ama vardı. Motivasyonum o zaman yeterliydi zamanla yetmez oldu. Şuan 3 aydan fazla süredir egzersizlere boşladım ne yazık ki.

2 egzersiz yapıyordum ayrıca o zmanlar arkadaşımdan bir farkım olsun diye karın kasıda çalışıyordum. Bu seferde bir amacım vardı ama ileriye yönelik sağlıklı bir amacım olmadığını söyleyebilirim. Amacım arkadaşımdan önce karın kası geliştirmekti. Güçlü bir motivasyon kaynağım ve güçlü bir amacım olmadığı için okullar kapandıktan sonra ancak ramazan ayına kadar devam edebildim. Sonra ise aynı bahane ve o egzersizide bıraktım.

isteksizlik konusu bir çok konunuzla ilgili olabilir. Mesela arkadaşınız sizi gezmeye davet ediyordur. Ama siz onu reddediyorsunuz .Farkındalığınızın farkında olmadığınız anlar da diyebilirim bu anlara. Çünkü bu konuda farkındalığınız iyi olsaydı arkadaşınız sizi dışarı çağırdığında egonuza kulak vermeyip arkadaşınızla geçiriceğiniz zamanın tadını çıkarırdınız.

Bazen ne kadar sıkıcı da olsa sorunlu olmak benim için şu açıdan daha iyi sorunlarınzın farkındasınız ve bu sorunlarınızı paylaşan onlarca insana yol gösteriyorsunuz. Bu sorunlarımı düşünmektense sorunlarla karşılaştığım durumları yardımcı olmak için hissetiğim duyguları ve alternatif yolları göstermeyi seçerim. İyi Geceler Sevgiler :)

ßyKuS 01-10-2012 12:08 PM

jaimemiamor'' sorun ne biliyor musun ? ikimizin de ataletli zihin yapımızın olması. İkimizde ataletliyiz çünkü. Bu konuda Mümin Sekman'ın Kişisel Ataletinizi Yenin adlı kitabı var. Kitap sizi ataletle ilgili bilgilendiriyor, yol gösteriyor ama açıkcası o kitapta farkedemediğim şey çözüm yollarıydı. Belki vardır çözüm yolları kitabın birçok yerinin altını çizmiştim. Tekrar dönüp bakmalıyım.

Yapmamız gerekenlerin farkındayız ama yapamıyoruz.

Kısacası Mümin Sekman ataletle ilgili iki şey söylüyor.

1. İçten Dışa doğru yayılan atalet
2. Dıştan İçe Doğru yayılan atalet...

kendinize sorular sormaya başladığınızda, günün birinde sorduğunuz sorunun cevabı azınızdan çıkıcaktır.

dıştan içe yayılan ataleti anlamasamda bana göre tek bir atalet çeşiti var. O da herkes için aynı olan atalet. Atalet bizim zihnimizde düşüncelerimzde ortaya çıkar. Sonra bu sihirli sözler giderek hayatımıza girer, sonrasını demek istemiyorum zaten herşey ortada. Başladığımız işlerin yarın kalması, yapmamız gereken şeyleri bir süre yapıyoruz ilerleyen zamanda başa döndüğümüzü farkediyoruz.

Bu durumu en güzel ''Mahatma Gandhi'' şu sözlerle anlatıyor.

sözlerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür; düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür; duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür; davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür; alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür; değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür; karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür!

Önce ataletli zihin düşüncelerinden kurtulmalıyız. Yoksa hayatınızda daha çok fırsatları kaçırıcaksınız. Değişiminiz önündeki en büyük engel. Eğer ataletli biriyseniz ve bunun farkında değilseniz. Değişim süreci ile ilgili başlattığınız her adım güçlü bir kararlılık ve irade ile sürdürmediğiniz sürece başarılı olamazsınız. Çünkü bu olayı defalarca yaşadım. jaimemiamor ve benim hikayemi okuduğunuz da da anlıcaksınız. Sevgiyle :)

jaimemiamor 01-10-2012 04:35 PM

Alıntı:

ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831200)
jaimemiamor'' sorun ne biliyor musun ? ikimizin de ataletli zihin yapımızın olması. İkimizde ataletliyiz çünkü. Bu konuda Mümin Sekman'ın Kişisel Ataletinizi Yenin adlı kitabı var. Kitap sizi ataletle ilgili bilgilendiriyor, yol gösteriyor ama açıkcası o kitapta farkedemediğim şey çözüm yollarıydı. Belki vardır çözüm yolları kitabın birçok yerinin altını çizmiştim. Tekrar dönüp bakmalıyım.

Yapmamız gerekenlerin farkındayız ama yapamıyoruz.

Kısacası Mümin Sekman ataletle ilgili iki şey söylüyor.

1. İçten Dışa doğru yayılan atalet
2. Dıştan İçe Doğru yayılan atalet...

kendinize sorular sormaya başladığınızda, günün birinde sorduğunuz sorunun cevabı azınızdan çıkıcaktır.

dıştan içe yayılan ataleti anlamasamda bana göre tek bir atalet çeşiti var. O da herkes için aynı olan atalet. Atalet bizim zihnimizde düşüncelerimzde ortaya çıkar. Sonra bu sihirli sözler giderek hayatımıza girer, sonrasını demek istemiyorum zaten herşey ortada. Başladığımız işlerin yarın kalması, yapmamız gereken şeyleri bir süre yapıyoruz ilerleyen zamanda başa döndüğümüzü farkediyoruz.

Bu durumu en güzel ''Mahatma Gandhi'' şu sözlerle anlatıyor.

sözlerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür; düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür; duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür; davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür; alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür; değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür; karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür!

Önce ataletli zihin düşüncelerinden kurtulmalıyız. Yoksa hayatınızda daha çok fırsatları kaçırıcaksınız. Değişiminiz önündeki en büyük engel. Eğer ataletli biriyseniz ve bunun farkında değilseniz. Değişim süreci ile ilgili başlattığınız her adım güçlü bir kararlılık ve irade ile sürdürmediğiniz sürece başarılı olamazsınız. Çünkü bu olayı defalarca yaşadım. jaimemiamor ve benim hikayemi okuduğunuz da da anlıcaksınız. Sevgiyle :)

bykuş benim durumum seninkinden farklı.Ben ataletli değilim.Sadece kararsızım.Yani kafama koyduğum işi her zaman sonuçlandırırım ister seveyim ister sevmeyeyim o işi yaparım.Fakat artık yol ayrımına geldik.Benim bir karar vermem gerekiyor.Ben kpssye hazırlanıp devlette önüme sunulan meslek gruplarını mı yapacağım yoksa başka bir iş mi?Önüme sunulan işleri yapıp yapmamak konusunda emin değilim. Kararszızım. Ne istediğimi bilmiyorum.Benim sorunum sadece bu.Artık rüzgarın önünde savrulan bir yaprak gibi olmak istemiyorum.Adımlarımı bilinçli,isteyerek bir hedefim olduğu için atmak istiyorum.Yoksa elimden iş kurtulmaz.Hedefim amacım yok.Bunu bulmak için ne yapabilirim?Psikoloğa gitmek istiyorum ve o da para istiyor.Ben bunun için babamdan para istemeye çekiniyorum çünkü ev kredisi ödeyeceğiz her ay 1150 tl ve babamdan psikolog için para istesem psikolog ne yapacak.O nasıl bilecek?Sonra yapmak istediğim iş başka bir iş çıkacak.Babam öyle akılsız bir insan değil.Yani başına iş alacağı için vermek istemez parayı.Çünkü ben kararımı verdikten sonra başka bir iş yapacağım derim.Onun istediği yolda gitmem.Bu belirsizilik beni üzüyor ama ne yapacağımı da bilmiyorum.Kimden yardım isteyeceğimi.Gitsem psikolog bana bedavaya bakar mı?Ya da her ay 50 liraya bakar mı?Bilmiyorum kardeşim.

ßyKuS 01-10-2012 09:47 PM

hm :)) devlet hastanelerinde de psikolog var onlar da mı para alıyor ?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:40 AM.