![]() |
Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor okullar başladı liseye gidiorum ve bugün herzamanki gibi çoooook berbattı kimseyle konuşamıyorum alay konusu oluyorum tamam dışarı çıkıyorum artık fakat okul mahvediyor beni yarın tekrar gidicem daha şimdiden öle bir sıkıntı varki içimde r etmek istiyorum hiç geçmicek galiba en azından dışarı çıkıyorum ama iletişimde çok zayıfım konuşmuyorum çok salağım :( dediğim gibi yarın yine okul var ve ben şuan çok fena r etmek istiyorum ama cesaret yok işte öbür tarafı bilmiyorum kesin cehenneme giderim inanırmısınz şuan midem yanıyor göğsüm yanıyor kulağım çınlıyor çok hafif kalbim atıyor yarın yine gidicem çok kötüyüm nolur beni motive edinnn :((( yardım edinn |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor arkadaslkar yardım edin !!agl34 çok kötü oluyorum çok fena sf duygularını açığa vuruyor yeter artık !!! bıktımmmmm!!!! :(((( |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor sanki içimi simsiyah kapkara birşey sıkıştırıyor kalbim dayanmayacak neden ben sf oldum anlamıyorum ben çok sosyla birsiydim neden böle oldum ALLAH'IM !!! |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor sizde haklısnız deliliğin bir adım öncesi bu olsa gerek |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Kendine kızma lütfen.Ayrıca O insanlar senin için ne kadar önemli ki bu kadar takıyorsun onları?Boşverrrr.Onlarda senin gibi normal insan. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Bu hayatta maalesef cesur olmak zorundayız.Yoksa karşılaştığımız herşeyde korku kaplar içimizi. Her insanın korktuğu, çekindiği anlar vardır.Çevrende seni rahatsız eden, seninle alay eden birileri varsa onlara hakettiği gibi davranırsan belki biraz olsun rahatlarsın.Kendine çok yüklenme.Serbest bırak kendini.Yaşa ve Allah'a sığınarak dik dur daima dik dur! |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Arkadaşım önce sakin ol.. krzm67 Bu dünyadaki hiçbirşeyin Allah'ın (c.c.) sana verdiği candan daha değerli olmadığını unutma. Ve aynı zamanda her sorun çözümü ile beraber varolmuştur. Onun için hiçbirşey için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Dünyadaki tek insan sen değilsin benzer şeyleri yaşayan. Hiçbiri de hayatına son vererek ya da saçma! birşeyler yaparak sorununu çözemediler. İşe önce sakin olmakla başla. Buradaki herkes sana yardım edecektir. Sosyal fobi hayatın her alanında karşılaşılabilecek bi sorun. Ama çözümsüz değil. Ben üniversite 3teyim. Bende de var. Ne hocalar var heyecandan ders anlatamıyan. Neden çünkü onlar da insan. Heyecanlanmayan ve çekinmeyen insan da yok. Herkes az ya da çok heycanlanır. Ama sen umutsuz olursan çözümün önüne set çekmiş olursun. Kendini sev. Hiçbirşey senden değerli değilsapkal89 |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Lise donemi biraz boyledir.Lise çağinda ki gençler acimasiz oluyorlar birbirileri ile alay ediyorlar.Bu biraz gelişim doneminin getirdiği bir şey. Ancak dersane donemi ve ozellikle üniversite doneminde birbirine duyulan saygi vardir. Lise doneminin bir geçiş donemi olduğunu bil. Bu süreçte başkalarının düşünceleri telkinini listene ekleyebilirsin.Diğer telkinlerede sabirla devam edebilirsin. Ayrica eğer kendini kotu hissediyorsan bir pskiyatriste gidip sf için ilaç desteği alabilirsin... |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Tam siteden çıkacaktım senin yazını gördüm.Yardım istemişsin, kayıtsız kalamadım.Benim de seninle yaşıt yeğenim var.Onunda bu tip stresleri,sıkıntıları oluyor.Bu yaşlarda bu tip olumsuzluklar olabilir.Ama inan geçiyor.Kendine biraz zaman ver ve doğal ol.Bırak aptal desinler.Sen biliyorsun aptal olmadığını değil mi?Ayrıca onlarında aptal duruma düşecekleri pek çok ana tanık olacaksın, önünüzde uzun bir eğitim dönemi var beraber geçireceğiniz.Umarım biraz olsun sözlerimle gerçeği görmene yardımcı olabilmişimdir. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Atakan Bey şu aşırı uyku konusuna da yardımcı olabilir misiniz? http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post769502 |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor İlköğretim ve lise hayatımda pek arkadaş biriktirebildiğim söylenemez. Herkesle tartışırdım. Kimseyi de sevmezdim. Sevildiğim de söylenemez tabii. Ama hiç de umrumda değildi. Sanırım şimdi daha çok önemsiyorum. Üniversitede de herhalde hiç arkadaşım olmaz ve kimse beni sevmez diye bir inancım vardı. Ancak beklediğimin aksine bir çok arkadaş edindim. İçlerinden birisi ilköğretimden arkadaşımdı. İlkokulda muhabbetimiz olmamasına rağmen şuan en yakın dostlarımdan birisi. Bu yaşlarda normal karşılamak gerekir bu gibi durumları. Çünkü çocuklarda empati sıfırdır. Atakan beyin de dediği gibi acımasız olabilirler. Büyüdükçe düzeliyor gerçekten. girlhaha Benimle de hep alay edilirdi. Özellikle konuşmamla ve boyumla filan. Aman napıyım diyorum şimdi. İnsanlardan bize iyi davranmalarını bekliyoruz. Ama beklememek lazım. Sen kendini bildikten sonra başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Ben beklentileri aştıkça sorunlarımın da düzeldiğini farkediyorum bugünlerde. Sana da tavsiye ederim. Onun dışında forumdaki telkinlerden ve diğer kişisel gelişim yazılarından faydalanabilirsin. Eminim çok katkısı olacaktır. Bir de sana kendini kötü hissettirdiğine inandığın insanlar yüzünden mi o kötü düşünce var içinde? Sence değer mi? Bence değmez... Her şey gönlünce olsun. Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. actionsmile |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Merhaba arkadaş,s456 Ben de lisedeyim ve bazen senin gibi hissediyorum.Ve eminim ki bu dönemde böyle hisseden bir çok kişi vardır.Sana tavsiyelerim: *Böyle bir sitenin üyesi olduğun için tanrıya şükret ve bu sorunu fazla büyütmemeye çalış. *Çevrendekilerle iletişim problemin olsa da gülmekten vazgeçme,çünkü gülümsemene kimin ne zaman aşık olacağını bilemezsinsmil56 *Kendi kendini motive etmeyi öğren *Hayallerine sıkı sıkı sarılf678h *Çaresizliğin öğrenilmiş bir şey olduğunu unutmablook *Evdeyken komedi filmleri izle (Jim Carrey'in Bay Evet filmini şiddetle tavsiye ederim :)),Neşeli müzikler dinle vs. music45 Umutla kal,Hoşçakal art56art56 |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor çok teşekkürler okadar güzel şeyler yazıyorsunuzki biraz olsun rahatladım inanırmısınız 2gündür her gün sıkıntı var içimde önümüzde uzuun bir zaman var insan böle olunca cidden ölmüşten beter oluyorum inanın çok sıkıntıya giriyorum benimgibi sfli okula giderse böle olur okulda put gibiyim tenefüs çalmasın diye kendi kendimi yırtıyorum derslerde kuluçkaya yatmak en azından daha iyi oluyor ve okul dğişimi sebebiyle 6 ve 7. sınıfta 2 yıl beraber olduğum arkadaşlara bile 2 yıl boyunca tam açılamamıştım utanmam geçmemişti şimdi daha bir kötüyüm büyüdükçe kötüleşiyorum lisede okadar yıl buna dayanamam yani herzaman utanıcam sıkıntıya giricem böle düşünüp durmak deli ediyor beni yani kolum eksik olsa çirkin bir tipim olsaydı ama sfli olmasaydım emin olun çok daha rahat olurdum en azından hayattan zevk alırdım hadi biraz üzülürdüm halime ama bukadar acı çekmezdim bir ilaç kullanıyorum telkinde dinliyorum burda olumlu gelişmeleride yazmıştım evet ama okula gitmek için henüz hazır değildim keşke yazın başından başlasaydım diyorum şimdi işkence çeke çeke iyileşmeye çalışıyorum sanki hiç iyileşemeyeceğim gibi hissettiriyor okul bana ama olsun kurtulucaz sosyal olan rahat olan insanlardan neyim eksik ?dediğim gibi boğuluyor gibiydim az önce cidden boğuluyor siz takma diyorsunuz ama istemeden kanser gibi oluyorum 2 dakkada böle devam ederse birgün kalbim duracak ama nezaman?bazılarınız diyordur ilk günlerde böle olur sonrada kaynasırsın bu sf illeti olduğundan beri hiçbir okula ısınamadım hayır bukadar kötü bir durumdayım Allah niye yardım etmiyor daha nekadar kötü olmalıyım daha ölmeden cehenneme gittim okullar benim için eziyet işkence yazlar kuluçka :( ben bukadar irenç birşeyi niçin hakettimki saatlerce derste hareketsiz kasılarak sıkıntıya girerek oturup acaba tenefüste napıcamı düşünme zamanları yine başladı her an kalbim durabilir ki keşke dursa diyorum.. saolun o berbat beni öldüren kasılmam azaldı en azından biraz cidden mutluluk saçıyorsunuz. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor ewet liseler biraz belalı oluyor insan hayatında hele bazı liseler olayı bayaa bi abartıyor.ankaranın böyle belalı liselerinden birinde okudum ben de.en yakın dostumun bi erkek arkadaşı vardı ve abartısız söylüyorum birbirimizi nerde görsek tekme tokat birbirimize girerdik.benim kız olmam da,kızılayın ortasında olmamız da,derste olmamız da hiç farketmezdi yeter ki gözgöze gelelim:)))müthiş sıkıntı duyardım o dönemler oturup kara kara düşünürdüm okula gidecem diye.ama üniversitede birbirlerine saygı duyan ,birirlerini dinleyen, fikirlerin önem veren,arkadaşı için kilometreleri hiçe sayan bi çok arkadaşım olunca yeniden doğdum adeta.sana tavsiyem 10 dklık tenefüs için hiç kalbini falan durdurma öyle:)))çünkü kimin ne zaman yeniden doğacağı belli olmaz güzel kardeşim .o gün bugün bile olabilir.girlhahasevgiyle kalgirlhaha |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Ahan da benim ilgi alanım :):) 5000 kişilik bir okulda kızların çooook az olduğu bir lisede okudum bennn. 4 kız ve sınıfın gerisi erkek, bazı sınıflarda bu sayının 2 ye düştüğü de görülmüştü :) ee meslek lisesi olunca böyle oluyor... Bölümden de hiiiç hoşlanmayınca o 4 yıl nasıl geçti sen bir düşün ;) Alay konusu oluyorum yazmışsın, bu kanıya nasıl vardın? Aaa! bir daha söylemeee sen gayet akıllısın, akıllı olmayan insan derdini anlatamaz, çare aramaya hiiiç kalkmaz, çünkü kendinin farkında değildir. Cahil de diyoruz gerçi biz bunlara :) Şimdi şurda netleşelim sen akıllısın. Eğer dersler yüzünden böyle düşünüyorsan; lisede benim bir matematik hocam vardı türev-integral anlatırdı, ve hiiiç bir zaman anlamadım ben o konuyu, artık kendimin ve ayrıca bütün sınıfın bir kaç tahta eskiği var diye düşünmeye başlamıştım :D taaa kiii üniversitede şeker matematik hocam o konuyu anlatana kadar, türev-integral den 80-85 alıyordum düşün sen artık... Öyle bir durumsa eğer tamamen öğretmenden kaynaklanıyor. Başka bir durumsa yine senin kuruntundur dicem ;) Çünkü biliyorum ki sen akıllısın. Telkinleri dinliyorsan zaten etkilerini görmediysen şimdiye kadar, görmeye başlıyorsundur yavaş yavaş, o yüzden de dalgalanmalar yaşayıp böyle stresli durumlarda olabilirsin. Çok normal. Hepimiz bir örneğiz sana bu sitede. İncele bizi ;) Bak herkes güllük yaşamıyor hayatını ;) Kalbini ferah tutO0 |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor arkadaşlar bugün gitmedim okula çok berbat oldum yin kendimi kontrol demedim bir türlü kalbim tak tak tak yani nasıl desem yaşım büyük olsa kesin giderdim hergün hergün kalp nasıl dayanıyor anlamadım.şimdi oturmuş penceremden bahçeyi seyrediyorum tek başıma huzur verici. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Alıntı:
|
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor telkinleri elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum.bendeki gelişmeler sadece dışarıyla ilgili oldu be canım kardeşim...okul kelimesi bile beni mahvetmeye yetior böle beyaz gömlekli liseliler görmek istemiyorum inan beyaz renkten nefret ettim.en ufak zevk alamıyorum hayattan evde bile huzursuzum şuan rapor aldım doktordan sf diyerek önümde 3mü 4mü bilmiyorum gün olmasına rağmen okula hala ben okulu stres yapıyorum allah'ın en büyük cezası bu içine edeyim böle hastalık mı olur Allah'ını seversen bu nedir ya.. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor rahat ol biraz ordaki herkes senin gibi insan,hem okula niye gitmiyorsun gidip dersleri dinlemelisin,millet yüzünden sen derslerden geri mi kalcaksın,okula gitmicekmisin? gerçi okulundaki kişileri falan bilemem ama dalga geçseler bile ciddiye alma çünkü herkezle dalga geçerler zaten,mesela kendimiz hakkında biri gülünç birşey söylediğinde kafamıza takarız acaba çok mu komik rezil mi oldum falan diye ama tek bize yapmazlarki herkezle dalga geçiyorlardır,ki öyle birşey olduğunda da güleriz değil mi,o insanlar da o yüzden gülüyordur yoksa alay konusu olduğundan değil. hayatının tadını çıkar,bi tane bile arkadaşın yok mu okulunda?vardır değil mi.derste dersi dinlersin tenefüste de konuşursunuz gezersiniz,diğer arkadaşlarının arasına katıl gerçi aklıma şey geldi hani dizilerde oluyorya çok kötü arkadaşlar oluyor bir de iyi biri oluyor genelde sürekli dalga geçerler falan ama öyle bi durumun yoktur heralde?:) ayrıca kimsenin kimseyi taktığı falan yok sen neden diğerlerini bu kadar önemsiyorsun kendi yaşantına bak,okula gitsen de gitmesen de,dışarı çıksan da çıkmasan da bunun diğer insanlar için ne önemi var değil mi,sen de boşver kendi hayatına bak.onlar senden üstün değil |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor nck teşekkür ederim.cidden çok güzel yazdın.ama 1 tane bile arkadaşım yok hem bana nasıl tahammül edebilirki bir insan kendimi istemsiz bir biçimde gerdiğimden dolayı adam gibi muhabbet edemiyorum çok ciddi bir aptal oluyorum kendim olamıyorum cana yakın olamıyorum.hiçbir arkadaşım kalmadı vardı ama onlarda artık takmaz oldu yani kimseyle konuşmuyorum.e ben ne yapayım okulda derslerde konuşamıyorum tenefüslerde sataşsınlar dursunlar bana, ben yalnız başıma bir yere oturayım öle aval aval etrafa bakayım eee orayı seveyimmi hiçmi korkmayım oraya giderken?hiçmi takmayım bu olanları olucakları kim yapabilirki bunu?birde böle bir hastalığım var iken 2 yıldır dışarı bile çıkamazken nasıl kendimi onlardan üstün göreyim?şimdi çıkıyorum ama bir dönerciden bile döner bir fırından bile bir ekmek almaktan acizim aylak aylak zevk almadan kasıla kasıla dolaşıyorum..ben tüm bu hayatıma rağmen nasıl mutlu olucam?söle lütfen söle psikiyatriste bile gittim o bile söleyecek kelime bulamadı.hap verdi günde 2 kere hap içiyorum bu yaşımda ALlah aşkına yaşamak haram oldu bana..daha nekadar kötü olayım!!!! |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor haklısın tabiyki,ben olayın ciddiyetini fazla anlamamışım. bilmem,bana aşılabilir gibi geliyor.empati kuralım,senin yerinde olsam ben de okuldan nefret ederdim aslında.ıy gitmek istemezdim hiç.çok haklısın ama diyorum ki şöyle düşün okula okumaya gidiyorsun. seni anlıyorum ama madem arkadaşlarınla konuşamıyorsun derslerine bak dışardaki yaşantına bak o zaman. zaten neden arkadaşının olmadığını da biliyorsun.Ama bak sen bu değilsin ki,doğuştan birşey değil,hep böyle olcak da değilsin.önceden böyle değilsen şimdi de böyle kalmıcaksın tabiiki demin okumuştum yolda birine saati sormakla başlayın falan diyordu:) şimdi tam hatırlamıyorum ama bak işte ne güzel siteye girmişsin bir sürü konu var oku uygulamaya çalış üzerine git ama sen böyle değildin değil mi, rahat ol. bir de fırından ekmek almaktan acizim demişsin Allahaşkına fırından ekmek niye alamayasın,senin ne farkın var yahu,üzerine git o zaman,yani bigün git alışveriş yap.ne bekliyorsun ki bu hayat senin kendi yaşamına bakmalısın gerçi yazması kolay bunları ben de biliyorum zaten anlamıyor falan diye düşünüyorsundur belki ama gerçekten şimdi daha iyi anlıyorum okuldan nefret etmekle falan haklısın ama bunu böyle yapan da sen değilmisin?mesela senin karşında konuşmayan biri olsa naparsın ki hadi konuşmaya çalıştın ama ses seda yok sohbet etmiyor boşvermezmisin?aman ne sıkıcı demezmisin?ki zaten tek lise hayatın olmayacak ilerde birsürü arkdaş edinirsin elimde değil falan diye düşünüyorsundur da kendinin değerini anla artık,bu hayatı yaşayacak olan sensin,böyle olma, bu sen değilsin ki |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Canım benim aynı şeyleri bende lisede yaşadım emin ol:) Şimdi gülüyorum bak..Lise bitsin o arkadaslarımdan kurtulayım dıye dua edıyordum.Bir gün bir şey farkettim hepımız ınsandık.Ne ben onlardan ustundum ne o benden..Bu gecırdıgı yas donemıyle ılgılı bır problem.Bu problemı zıhnınde buyuten sensın ve yıne bu problemı cozecekde sensın.Yaratma bu problemı kendıne,en guzel yaslarını mutlu yasa..İnan bunlara guluceksın senı temın edıyorum buna.. midem yanıyor göğsüm yanıyor kulağım çınlıyor çok hafif kalbim atıyor demıssın olsun bunları da sen yaraatıyorsun senın ıraden dısında hıc bır sey olmuyor bu dunyada bunu ıyı bıl...Kendıne sorun yaratma.İlla kı sorun ıstıyorsan hastanelerın onkolojı servısıne gıdıp bakmanı rıca ederım..Emınım senın yerınde olmak ıcın herseyını verırler. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Merhaba azazeli dikkatini bir konuya ne kadar verirsen o şey hayatında o kadar fazlalaşır ve daha hızlı meydana gelir. Artık yarını o kadar düşünme. Sonraki gün okulda zamanı nasıl geçireceğine odaklarsan kendini, elbette sonraki gün okulda kendini kasılmış hissedeceksin. bunu ne kadar düşünürsen daha fazla kasacaksın kendini. o yüzden artık bunu düşünmeyi bırak. hayatına yeni şeyler getirmeye çalış. Mesela düzenli olarak üniversite giriş sınavlarına çalışmaya başla. kendine bir hedef seç. Kitap oku, sevdiğin konularla ilgili güzel kitaplar... bu ve bunun gibi yenilikleri hayatına getirmelisin. mevlana demiş ki düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. SELAM VE SEVGİLER....actionsmile |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor sevgili azazeli öncelikle sakin bir yerde otur derin nefes al, senin kadar olmasada hemen hemen bir iki, kademe azı benim oğlumda da var.Ankarada üniversitede okuyor bu yıl 2. senesi ve nasıl anlatsam samimi olduğu ve aile çevresinden olan insanların dışında gayet soğuk heyecanlı birisi ona hatırını sorduğunda iyiyim dediğini kendisi bile zor duyuyor. Lisede de böyleydi şehir dışında açılır dedim yine aynı ama işin kötüsü ne biliyormusun bunu kabul etmiyor ben gayet sosyalim istemediğim kişilerle konuşmam diyor .Sen daha şanslısın ve bu durumdan rahatsız olduğun için aşacağına inanıyorum.Önemli olan sensin üstüne basa basa BEN yaparım de başarırsın canım sevgiyle kal..... |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor "Farkında olmadan zorlaştırırız kendi hayatımızı. Sonra da hakısızlık etmemek için dostlarımızınkini... Kendi hayatımızı dertlerimizi çözmeye çalışarak zorlaştırırız. Oysa derdi dert yapan, bizim yarattığımız dert tanımımızdır. Bunu değiştirebiliriz. Bunu kolayca değiştirebiliriz. Zordur, çok zordur bu kadar kolay olabileceğine inanmak... Ve zorluğun tek sebebi de budur." Başucu kitabımdan kısa bir alıntı. Umarım ufak da olsa bir faydası olur. Sevgilerimle. actionsmile |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor lise sonda bende sevdiğim okuldan ayrılmak zorunda kaldım. başka bir şehre yerleştik.. biraz tutucu..bazı ayrımların göze bata bata yapıldığı bi yerdi yeni taşındığımız yer. okulumda oldukça sosyoekonomik düzeyi yüksek (arabayla okula gelen öğrenciler, profesyonel makyajlı kız öğrenciler,..vs)olan öğrencilerle doluydu.(yıl 2000).ben sadece lise son sınıfı onlarla okuyacaktım.o bir yılı nasıl geçireceğimi düşündükçe gece gündüz ağlamaktan gözlerim şişerdi..! ve ilk gün geldi çattı... derin bir nefes aldım ve içeri girdim kalbim küt küt atıyor.anlatamam.ne olacak nasıl insanlar falan filan...boş bulduğum ilk yere oturdum.herkes tuhaf tuhaf bakıyor tabi.yeniyiz ya?? bi iki kız daha gelmişti o sene sınıfa..hepsinin birer grubu vardı.kızlar kendi aralarında erkekler kendi aralarında güzel gruplar,arkadaşlıklar kurmuşlardı.okuldada iyilerdi.süper liseydi. neyse gel zaman git zaman insan tabi iletişime geçmeye korkuyor.bide başkası bana yaklaşmazsa ben hiç yaklaşamazdım.konuya başlayamazdım.geldiğim yerdeki arkadaşlarımı özlüyordum.derslere bile ilgim azdı.başarı potansiyelim düşüktü.birgün fizik hocam bi soru sordu sınıfa dersle ilgili ve herkes kalem kağıt yapmaya çalışıyor (konu aynalar :))ben tabi yapıomuş gibi yapıp sallamıodum.(onlar daha zekiymiş gibi geliyodu o dönemde :D çok saçma tamam biliyorum ama o zaman öyle düşünüyordum kendimi aptal gibi hissediyordum hehe:))neyse hoca beni gördü !!defterde çizik yok.' kalk bakim sen tahtaya' dedi.. beni bi ateş bastı sorma gitsin!!bittiğim andı yani.tahtaya kalktım,çizmeye başladım kalbimin atışları hızlandı ve olduğum yerde düştüm..yani bayıldım ! :( sonra müdahale ettiler tabi..o gün lanet ettim bu şehre geldiğime,yaşadığıma hatta!hocam yanıma geldi.uzun bi konuşma yaptı.bende ağlayarak dinledim onu... aradan ne geçti ne düşündüm hissettim tam hatırlamıyorum ama şunu yaptım sadece!! ''cesaret'' ettim ! onlarla iletişim kurmaya başladım aptalca konularda olsa..sınıfta biri bişey anlatırken bende dinledim ve güldüm.derslere katılmaya başladım.kimse bişey yapmadan.bendeki değişikliği farkettiriyordum.korksamda..beni de içlerine almaya başladıklarını görebiliyordum.hatta birgün o 'tutucu' insanlar kış günüydü çok iyi hatırlıyorum.. erkek arkadaşlarım bi yerde toplanmış muhabbet ediyorlar.benim yolumda onların önünden geçiyor.yolumda ilerliyorum heryer kar! tam yaklaştımmmm derken içlerinden biri koca bir kar topunu yüzüme indirdi! ne yapacağımı şaşırdım baktım hepsi gülüyor... BENDE ONLARLA GÜLDÜM :) ders zili çaldı içeri girdik ama elimde kartopuyla.içeri girdim sınıfta onun yanına geldim ve ensesinden aşağı kartopunu attım :D:D herkeste bi kahkaha sorma yaa.. ne günlerdi allahım:) aradan günler geçti artık normal bi sınıf ortamı olduğunu hissetmeye başladım.bi kız arkadaşım ablasının düğününe bile davet etmişti. hep birlikte gittik sınıfça.. yani diyeceğim şu ki özetle... herşey sende başlar sende biter. ve bi kere yapabildinmi gerisi gelir. sadece cesaret işidir :) lütfen onlara uzaylı gibi davranmaktan vazgeç! ve kendine hastalıklı gibi davranmaktan da!!! bu sadece senin kafanda oluşturduğun bi engel.yıkmakta senin elinde. gülüyorlarmı bırak gülsünler,sende onlarla gül:) belkide komik mizahi bi görünümün var..yazılarından birinde keşke çirkin olsam kolum eksik olsa falan demişsin.demek görünümün iyi ve sağlığının yerinde olduğunu düşünüyorsun..bunlar çok güzel:) ama bunlarla mutlu olmak yerine takmışsın kafayı utanmaya..gevşe bi yaa ! bi rahat bırak kendini bıktırma kendinden!! herşey istemekle başlar.cesaret et...ve en önemlisi ne yaparsan yap samimi olmayı unutma. bi kere denedin mi arkası gelir cnm..ttli3 hadi bakalım..superxy |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor canım kardeşlerim öncelikle 40 yıllık arkadaşım gibi dertlerimi dinleyip bana yardımcı oldunuz için çok teşekkür ediyorumm:)) Bukadar önemsendiğini görmek insanı çok mutlu ediyor..İnanın yazdıklarınızı yaşadıklarınızı okudukça bir okadar daha düşüncelerim değişiyor rahatlıyorum yalnız olmadımı farkediyorum.Birkaç gündür hem yazdıklarınızı okuyor hemde kendimce çalışmalar yapıyorum çok işe yarıyor.Kendim olmaya gayret gösteriyorum birilerine ayak uydurmaya çalışmaktan beceremeyincede sıkıntıya girmekten bıktım.Şu lisede arkadaşım olsun veya olmasın pekte umrumda değil artık.Tek aşmam gereken istediğimi yapmak ve başkalarının düşüncelerini önemsememek bunu başardım mı benim için herşey yerine oturmuş demektir.Çünkü lise ortamında herkez birileriyle dolaşınca bende yalnız başıma biryerde kös kös oturunca utanç duyuyorum sıkıntıya giriyorum neden? çünkü o değersiz düşünceleri yüzünden.Bunu aşmalıyım rahat olmalıyım lisede arkadaşlık zerre kadar umrumda değil yalnız olmayı seviyorum tek sorunum bu yolda (''birilerinin düşünceleri'') okadar aşıcam fazla büyük sorunum kalmadı.Mutluyum ve huzurluyum daima böle kalacağım, herşey düzeliyor.. |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Dostum bak bunu kendim yazdım. Belki sana da faydası olur. Kendi kendine oku bunu akşamları. s456 *** Ben okulumda rahatım. Ben okulumu seviyorum. Ben derslerde dikkatliyim. Kendimi ve insanları seviyorum. İnsanlarla iyi geçiniyorum. Okula gitmek zor değil. Okul da hayatın bir parçası. İnsanların yanında rahatım. İnsanlarla rahatça iletişim kurabiliyorum. Her insan özünde iyidir. Her insan özünde eşittir. Kimse kimseden üstün değildir. Herkesi seviyorum. Tüm eski kırgınlıklarımı affediyor ve tüm sevgimle özgür bırakıyorum. Okulumda evimdeki kadar rahat ve huzurluyum. Bu rahatlık bana başarı olarak geri dönüyor. Sınıfta ortamında Ben kendimi rahatça ifade edebiliyorum. Topluluk içinde rahatça konuşabiliyorum. Bu rahatlık bana başarı olarak geri dönüyor. *** Bi yanlışlık varsa bilen arkadaşlar müdahale ederse sevinirim 956k |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Olumsuz ekleri kaldırdım. Tekrar düzenledim heralde oldu ^-^ |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor saol x-men güzel olumlamalar hazırlamışsın mutlaka kullanırım bunları.:) |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Dostum benim olumlamalar işe yaradı mı? sevincli Bak onları mydesktop therapist programı ile de kullanabilirsin. Böylece yorumlama yapmaz bilincin ve bilinçaltın hemen kabul eder. Bak size birşey anlatayım. Yaklaşık 3 aydır ego ve suçluluk listemde var. Başta listem sadece 2sinin farklı müzikleri ile doluydu. Sonra telkin sayım artıkça ego ve suçluluğu genelde 2 şer felan bulundurdum ama hep durdu. Baktım eskiden olanları ve affedemediklerimi affetmişim ben de daha yeni listemden çıkardım. Şimdi kendine güven, sos. artırıcı, sosyal fobi felan dinliyorum. Sonuç oldukça güzel. Bu telkinler harbi işe yarıyor. Giremediğim pekçok ortama girmeye başladım çok şükür. Ama biraz üstüne düşmek gerek. Bi de dua etmek gerek Rabbimize. Saygılar.. sevgiler.. herkese.. actionsmile |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor Bende merak ettim, olumlamalardan sonra ne oldu? |
Cevap: Geçmiyor Arkadaşlar Geçmiyor azazeli101, ben erkek lisesinde yatili olarak okudum..Yani en acimasiz okul nasil oluyorsa benim okulumda oyleydi. Evden yaklasik 80-100 km uzakta, disari cikmak yasak ve her kez erkek. O zaman benimle de cok alay etdiler. Hatta bazan ben okula gitmemek icin evde bilincsizce kendime zarar verecegim islere girisiyordum. Bir defasinda bir kac bilmedigim ilac falan almistim. Dozu farkli olsaydi Allah korusun cok kotu sonuclar bile ola bilirdi. Erkek lisesi oldugu icin cok kotu sakalar yapiliyordu. Insanin kaldiramayacagi turden. Oyle illet cocuklar vardi ki, birak sozden kavgadan bile anlamiyorlardi. Nerdeyse her gun kavgalar cikiyordu. Her kez acimasizdi, ben de cok acimasiz oluyordum bazen. Mesela 4-5 cocuk bir olup bir cocukla alay ediyorduk. Ve ya diger 4-5 cocuk bir olup benimle alay ediyordu. Iste boyle cehennem gibi bir ortam vardi. Yemek sirasinda bile kavga cikiyordu. Boyle okullarda bir kac kendini guclu ve komik sanan cocuklar oluyor. Onlar karsilarina cikan her kesle dalga geciyor ama kendilerini dokunulmaz ilan ediyor. Oyle cocuklarin en buyuk hedefi onlarin alaylarindan en cok etkilenenler oluyor. Simdi benimle alay edenlerin bir cogundan cok daha iyi bir iste calisiyorum bana saygi duyan arkadaslarim var ve ben de onlara saygi duyuyorum. Benim alay etdiklerim de belki benden daha iyi islerde calisiyorlar ve cok guzel arkadas cevreleri vardir. Yani demek istediyim diger cocuklara ragmen calis, oku, basarili ol ve kendi yolunu ciz, onlar seni tebrik etmekde gecikmezler. Liseyle ilgili bir animi paylasayim ilk liseler arasi genel deneme sinavinda okul birincisi olmayi hedeflemistim ve bunu kendi sinifimda acikladim. Tabii ki, sinifin komik cocuklarinin alay konusu oldum. Ama sonuclar aciklandiginda ben sonuclari gormeden onlar beni tebrik etmeye gelmistiler bile)) 2-ci olmustum. Sen basarili olduktan sonra onlar da sana saygi duyarlar. Yok eger isi bileginle hall etmek isyorsan ki, tavsiye etmem. O zaman hemen spora basla )) Ben liseyi bitireli 7-8 yil oldu sinifta benimle okuyan cocuklarin bazilarini hatirlamiyorum bile. Sinif arkadaslari o kadar abartilacak insanlar degiller ya)) Senin icin en onemli insanlar senin ailendekiler, gerisi 2-ci planda gelir. Yani digerlerinin cogu gelip gecicidir. Sonra ekmek falan alamadigini yazmissin. Ya adamlarin ekmeyiyle neden oynuyorsun.)) Insanlarin hepsi bir sey almaktan utansa esnafin hali nolur ya)) Onlar zaten para kazanmak icin oradalar ve seni gorunce cok sevinirler. Dusun, sen ekmek satsan musteri gelse sevinmezmisin? Hadi iyi sanslar telkine devam)) |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:22 PM. |