Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/11909-telkin-yontemi-kekemelikte-etkilimidir.html)

burak_rn 26-07-2008 09:52 PM

Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Merhabalar,
Bu başarılı ve yaratıcı siteyle dün tanıştım emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Kekemelikte öğrenilen bir zihinsel alışkanlıksa telkin yöntemi ile çözülebilirmi?
Saygılar

MalloryKnox 27-07-2008 05:10 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Merhaba Sober. Sitemize hoşgeldin hismiley

Atakan Bey'in ve üstadlarımızın bu soruya daha iyi cevap vereceğini düşünüyorum ama ben kendi deneyimlerimden ve kekemelik üzerinde yaptığım araştırmalardan bahsetmek istiyorum.

Kekemelik küçük yaşlarda başlayan hece tekrarı yada ses çıkaramama gibi problemlerle başlayan bir konuşma bozukluğudur. Bu problemlerin neden kaynaklandığı henüz belirlenememiştir. Ama korku, aile içindeki problemler, çevredeki kekeme birinin taklit edilmesi yada kalıtımsal gibi nedenlerden bahsediliyor. Bahsettiğim konuşma problemlerin başlangıcından sonra çevrenin bu konuşma biçimine dikkat çekmesi (bu şekilde konuşma denilmesi), dalga geçmesi yada azarlaması gibi nedenlerden ötürü bu konuşma biçiminin kötü olduğu inancı oluşur. Ve konuşurken problemler yaşayan çocuk bu şekilde konuşmamak için kendini aşırı derecede zorlar. Çok hızlı konuşur, konuşurken nefes alma düzeni bozulur, ses tellerini ve boğaz kaslarını aşırı gerer, ağız kilitlenir veya yüzde ve vücutta çeşitli tikler (göz kırpması, el kol hareketleri, vüzudu sallamak, başı arkaya öne doğruı sallamak gibi) gelişir. Bunlar zamanla kekemeliğin daha ağır bir seviyeye gelmesine neden olur. Kişi kekemeliğin kötü bir şey olduğuna inandıkça ve konuşması hakkında daha da hassaslaştıkça kekemelik daha da artar. Bunun yanı sıra kendini ifade etme zorluğu kendini toplumdan soyutlamaya ve özgüven duygusunun gelişmemesine neden olur. Bu duygular biriktikçe yenileri yerleşir. "Ben konuşurken karşımdaki insan benim hakkımda acaba ne düşünüyor? Kekeme olduğumu belli etmemeliyim, yoksa benimle dalga geçerler, ezik biri olduğumu düşünürler" gibi düşünceler asla kafadan çıkmaz. Aslında sorunun temelinde yatan şey kekemeliğe neden olan duygu(bilinçaltına inilerek bu duygu bulunabilir), kekemeliğin kötü bir davranış olduğu inancı ve bu iki duygunun birleşmesi sonucu ortaya çıkan özgüven eksikliği, sosyal fobi ve başkalarının düşüncelerini önemseme gibi duygular yatar.

Ben de bir kekemeyim ve yukarıda anlattıklarım neredeyse 3 yıllık bir araştırmanın ve kendini gözlemin sonucudur. Herkesteki gelişim farklı olabilir ama kekeme arkadaşlarımın tamamında yukarıda bahsettiğim duygu yoğunluklarının olduğunu gördüm. Telkinleri 2 aydır düzenli olarak dinliyorum. Konuşmamda düzelme var. Ama konuşmamdan öte kekemeliğe olan yaklaşımımda büyük değişiklikler var. Tanımadığım biri ile ilk konuşmamada acaba benim hakkımda ne düşenecek gibi bir soru kafamda dolaşmıyor. Kekelersem ne olur, kekeme olduğum için istediğm noktada değilim gibi düşünceler kalmadı. Bu da konuşmama olan hassasiyetimi azalttı ve konuşmamda düzelme oldu. Kekemeler yanında kendilerini rahat hissettikleri insanlar ile beraberken neredeyse kekelemezler. Bu rahatlık duygusu bende tanımadığım insanların yanında konuşurken de oluşmaya başladı. Bu nedenle artık daha az kekeliyorum ve daha akıcı konuşuyorum. Aslında konuşmanıza olan dikkatiniz ne kadar azalırsa o kadar az kekelersiniz. Ne kadar çok kekelememeye çalışırsanız o kadar çok kekelersiniz. Olay kısır döngüye benzetilebilir ve temelde yatan problem özgüven eksikliği ve başkalarının düşüncelerini önemseme gibi düşüncelerdir. Bu nedenle telkinlerin kekeleme problemi üzerinde de işe yarayacağını düşünüyorum. Ama temelde biliçaltınızdaki kendi konuşmanız ile ilgili inançları temizlemeniz gerekiyor. İlginç gelebilir ama kekelemekten bir yarar (ilgi çekmek gibi) sağladığınız için kekeliyor olabilirsiniz.

Psikolojik düzelmenin yanı sıra konuşurken neyi yanlış yaptığınıza dikakt etmenin de akıcı bir konuşma kazanma da önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler hismiley

burak_rn 28-07-2008 11:44 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Merhaba MalloryKnox,
Öncelikle hassasiyetin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Telkin yöntemiyle 3 gün önce tanıştım gerçek anlamda değişimi hissedebiliyorum.Öncelikle karşımdaki insana konuşmamın rahatsız edici geldiği düşüncesi önemini yitirmeye başladı.Başkalarına konuşmamın rahatsız edici geldiği düşüncesi önemini yitirmeye başladı.Bu yöntemle bu problemden kurtulacağıma inanmaya başladım.
Tekrar teşekkürler
Sevgiler.

burak_rn 28-07-2008 11:46 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Yazıdada tekrar yapmışım süper walla clapping clapping

sanemce 29-07-2008 01:43 AM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
işte budur super
yazıda tekrar yapmış olmak hata değil, buna gerçekten inanmış olmanın ispatıdır ark5
tebrikler 25889 ve de başarılar hismiley

MalloryKnox 29-07-2008 09:21 AM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Alıntı:

Sober Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba MalloryKnox,
Öncelikle hassasiyetin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Telkin yöntemiyle 3 gün önce tanıştım gerçek anlamda değişimi hissedebiliyorum.Öncelikle karşımdaki insana konuşmamın rahatsız edici geldiği düşüncesi önemini yitirmeye başladı.Başkalarına konuşmamın rahatsız edici geldiği düşüncesi önemini yitirmeye başladı.Bu yöntemle bu problemden kurtulacağıma inanmaya başladım.
Tekrar teşekkürler
Sevgiler.

Çok sevindim Sober. Çok harika bir gelişme bu. Eminim bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Daha güzel haberlerini duymak dileğiyle hismiley

alen 29-07-2008 12:23 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
kimse tutamaz artık seni sober...yazıdaki tekrarı okuyunca acayip etkilendim...

burak_rn 29-07-2008 07:06 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Teşekkür ederim arkadaşlar zaman zaman olumlu değişimlerimi paylaşıyor olacağım sizlerle

Sevgiler.

burak_rn 14-08-2008 08:32 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
Merhabalar,

Bu gün takvime bakınca farkettim 20 gün olmuş telkinleri dinlemeye başlayalı.Günler yine çabuk geçmiş ama bu sefer hergeçen gün kendime güvenim artmış rahatlamışım hatta en büyük sorunum diye benimsediğim kekemelik problemi etkisizleşmiş çok fazla önemsememişim. gogogo Beynimde strese yol açan hergün beni sıkan,mutsuzlaştıran bu problemin önemini yitirmesine sevinmiş gelecekte bu sorundan kurtulduğum günlerin hayalini görmüşüm.Günlük konuşmamda nezamanlar kekelediğimi farkettim çünkü çokta sık yaşamıyormuşum aslında.Konsantrasyonumu kaybettiğimde,stresli zamanlarda,paniklediğimde...Bunlar azalmaya başlamış. clapping Birde atakan beyden kekemelik telkini rica ettim.Daha güzel haberlerimi paylaşmak umuduyda,
Sevgiler

papatya16 14-08-2008 09:13 PM

Ynt: Telkin yöntemi kekemelikte etkilimidir?
 
İyi akşamlar hismiley

Siteye çoktandır giremiyordum bu gün bi gezineyim neler var dedim girdim ve bu konuyla karşılaştım. Benim erkek kardeşimde kekeme ve ayrıca kekemedenmi kaynaklanıyor bilmiyorum bazı davranışlarıdan zekası küçük gibidir.yani yaşına göre küçük davranır.

Bu yüzden ilkokulu dahi okumadı diğer çocukların içinde olmak istemedi sanırım okuması yazmasıda yok.

1 Yıl oldu askerden geleli ama hala genç gibi deilde sanki küçük çocuk gibidir.Bir işe girse pek anlaşamıyorlar sonra sinirlenip bırakıyor.Mesleğide yok üstüne üslük annem babamda hayatta deil onun büyüğü bir erkek kardeşim var ve benim küçüğüm kızkardeşim var 3 çü bir anneannemle kalıolar.büyük erkek kardeşimde ünv okumadı kardeşlerim var onlarla ilgilenmem lazım die anlıcanız zor durumdalar.Benimse hiçbir katkım olmuyor çünkü memleketten uzakta evliyim. sad456
Konumuz kekeme ama sanırım biraz saptırdım konuyu kardeşimin kekemelikten kurtulmasını isterim (belki kekemelikten kurtulursa kendine güveni gelir ve yaşıtları gibi olur diye düşünüyorum)
Eğer gerçekten kekemelikten kurtulursanız yazarsanız sevinirim smiliyface
Size başarılar dilerim art56art56


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.