Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dayanışma hattı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dayanisma-hatti/)
-   -   dua haftası.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dayanisma-hatti/507775-dua-haftasi.html)

Nesira 18-04-2010 11:27 PM

Cevap: dua haftası..

Bilmeyen arkadaşlar için ben de şöyle bir özet geçebilirim:

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuştur: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”

Arkadaşlar, Allahu Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamberimize salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de O’na salat edin ve tam bir teslimiyetle O’na selam verin" (Ahzab, 56)

Buradaki salât kelimesi, insanlar için 'Rasul'e dua edin' demektir.
Demek ki Rasul'e dua etmemizi Allah emretmiştir..
Bluejaloon arkadaşımızın kendisini ve anlamını yazdığı dua olan Tefriciyye duası, Peygamber'e ithaf edilen en büyük ve en güzel dualardan biridir. Allah O'na edilen duaları geri çevirmez ve bu sayede bizim kendimiz için yaptığımız duaları da geri çevirmez diye ümit edilir..
Ben şahsen ne zaman okuduysam mutlaka faydasını ve güzel neticesini almışımdır hamd olsun Rabbimize..

mendeseva19 19-04-2010 02:57 AM

herkese kolay gelsin arkadaşlar ben dün giremedim bugüne kadar toplam okuduğum dua 444 ..
1. Sibel ( 444 okudu )
2. Günayss
3. Naz78
4. bayşegül
5. Ezeli_Nur
6. collinn (35 okudu )
7. maviinci
8. songulakpinar
9. blue_jaloon
10.birtac ( 100 okudu )
11.nesira
12.ceylan84lum
13.vitamin61

arkadaşlar ben duymadım tekk günler de bitio die bnm yasin kitabında da yazmıo.... bu arada bu perşembe 1 hafta oluyo soranlar için... vitamin61 eğer çok kişi olursa bunu 100 den 50 ye yada dha aza da düşüreblrz ne kadr çk kişi olursak okdr raht okuruz... 13 kişiyiz toplamda hergün 50 tane okusak 1 hafta da 4444 ü geçiioz bile 4450 oluo.. herkes ne kdr okuduğunu yazsın arkdşlar perşembeye kadar beklemsnler ona göre hesap yapayım ok..

mendeseva19 19-04-2010 04:13 AM

bluejaloon sende okucam demştin... okuduklarını yaz hergün ona göre bileyim bnde panik oldum iyice çok az sanki ya şurda perşembeye ne kaldı :(

beertouch 19-04-2010 05:51 PM

arkadaslar ben gunde 100 kez okumaya calısıcam. kendim icinde okuyorum. bu persembede benim icin baslayabilirmiyiz acaba ?

collinn 19-04-2010 07:36 PM

arkadaşlar benimki toplam 100 oldu ekleyin lütfen.

collinn 19-04-2010 07:43 PM

ben yengeme sordum bir haftada bitmek zorunda değilmiş.çünkü başkası için okumuşlar 15 günde bitirmişler.7 - 15 -21 gibi sürebilir dedi. cuma başlayıp cuma bitiriyorlarmiş. mübarek gün. sanra da duasını yapıyorlarmış. ben günde200 okuyabilirim.dolmuşa bindiğim günler çok okurum.ezberimde.böylece zamanı değerlendiriyorum. yoksa oturup okumaya fırsat bulamıyorum. sevgiler

mendeseva19 19-04-2010 08:15 PM

Alıntı:

collinn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 676036)
arkadaşlar benimki toplam 100 oldu ekleyin lütfen.

tamam canm bu gece eklerim bnde bi okuyum...

buarada 1 hfta sürmesinin nedeni sırada çok kişi olmasıdır nasıl yetişcez yoksa size... nese biz bu perşembe benimkini yetiştirelim tekli günlerde bitmş bitmemş benim için önemli değil duanın altındaki açıklama da öle bişi yazmıo benm kitabımda o yüzden.. umarım yetişir 128956

mendeseva19 19-04-2010 08:17 PM

Alıntı:

beertouch Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 675360)
arkadaslar ben gunde 100 kez okumaya calısıcam. kendim icinde okuyorum. bu persembede benim icin baslayabilirmiyiz acaba ?

tatlım ben sıradakine karışmıyorum 2. sırada gunayss ona sor..

blue jaloon 19-04-2010 08:17 PM

Alıntı:

mendeseva19 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671508)
bluejaloon sende okucam demştin... okuduklarını yaz hergün ona göre bileyim bnde panik oldum iyice çok az sanki ya şurda perşembeye ne kaldı :(

slm canim.
400 oldu
bugün yarin carsamba 100`er defa okurum allah izin verirse
700´ü tamamlarim.
t678

beertouch 19-04-2010 08:48 PM

slm ben bugun 100 tane daha okudum :) onu da ekleyin 200 odu okuduklarım. benim cok bilgim yok bu konuda. kendim icinde devam ediyorum. istedigimiz heryerde ve herzamanda okuyabilirmiyiz? bilgilendirirseniz sevinirim :)

Nesira 20-04-2010 01:24 AM

Öhöm öhöm, ikinci sırayı aciliyetim sebebiyle ben istemiştim önce :)

Arkadaşlar, sıra güzel, liste güzel, fakat okuyanları ve buraya yazanları tesbit edip listeyi ona göre düzenlemeliyiz.. Çünkü okurum deyip sesi çıkmayan arkadaşlar var..

Tekli günlerde bitirilmesini, bilhassa bir ya da iki haftada bitirilmesini yanlış hatırlamıyorsam Hayreddin Karaman Hocamız da tavsiye ediyor.

Ve perşembe Sibel'inki bitince, diğerlerini cuma başlayıp cuma bitirelim inşAllah..

mendeseva19 20-04-2010 02:24 AM

Alıntı:

blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 676375)
slm canim.
400 oldu
bugün yarin carsamba 100`er defa okurum allah izin verirse
700´ü tamamlarim.
t678

süpersin canm ya inş 700 yaparsın :D:D

mendeseva19 20-04-2010 02:32 AM

1. Sibel ( 544 okudu )
2. Günayss
3. Naz78
4. bayşegül
5. Ezeli_Nur
6. collinn (100 okudu )
7. maviinci
8. songulakpinar
9. blue_jaloon ( 400 okudu )
10.birtac ( 200 okudu )
11.nesira
12.ceylan84lum
13.vitamin61

hani diğerleri nerde yaaa bende varım demekle olmuyor arkdşlar, kusura bakmayın ama bana okuyanlara okucam bende diğerleri beklemesin hiç...
bu perşembeye ne kaldı okuyanlardan Allah razı olsun.. toplam = 1244 okumuş geriye 3200 kaldı..

mendeseva19 20-04-2010 02:39 AM

Alıntı:

beertouch Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 676611)
slm ben bugun 100 tane daha okudum :) onu da ekleyin 200 odu okuduklarım. benim cok bilgim yok bu konuda. kendim icinde devam ediyorum. istedigimiz heryerde ve herzamanda okuyabilirmiyiz? bilgilendirirseniz sevinirim :)

dua ederken yerin ve zamanın önemi yoktur sanırım önemli olan abdestli olmak ve ben kıbleye doğru dua mı ediyorum hep.. başka bi fikrim yok açıkcası..

nette bunu buldum belki bi faydası dokunur..

DUA EDERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
Dua, adeta Rabb’imize arz ettiğimiz bir dilekçeye benzer. Bu dilekçe ile gönlümüzü her şeyi yaratan, mutlak güç ve kudret sahibi Yaratıcı’mıza açarız.
Nasıl ki günlük hayatımızda yazdığımız dilekçelerde bazı kabul şartları istenir; aynen bunun gibi Cenab-ı Hakk’a yaptığımız dualarımızda da adab kabilinden bazı esaslar vardır. Şimdi isterseniz bunların neler olduğunu beraberce öğrenelim:

1 - Evvela abdest alıp kıbleye yöneldikten sonra ellerimizi açıp Rabb’imize “Elhamdülillahi Rabbi’l-alemin” diyerek hamd ü senada bulunmalıyız. “Elhamdülillahi Rabbi’l-alemin”, gökleri ve yeri yaratan, kalbimden geçenleri bilen, bütün isteklerimi yerine getirmeye muktedir Allahım, Sana şükürler olsun.” anlamına geliyor.

2 - Rabb’imize hamd ettikten sonra ikinci olarak Efendimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) “Esselâtü ve’s-selâmu ala rasûlina Muhammedin ve ala âlihi ve sahbihi ecmaîn” diyerek salât u selâmda bulunmalıyız. Bir Hak dostunun ifadesiyle bu, âdeta, bir kapıyı vururken, o kapının önünde duran, o kapının kilit ve anahtarlarını elinde tutan Zât’a selâm vermek gibidir. Gönülden gelerek getirilen böyle bir salat o kapının açılmasına vesile olacaktır.

3 - İstenilen şeylerin Cenâb-ı Hak tarafından kesinlikle kabul göreceğine gönülden inanarak dua etmeliyiz. Sadece ellerimizi değil gönlümüzü de açarak içten gele gele, yana yakıla yalvarmalıyız. Yaptığımız dualarımızın kabul edilmediğini düşünmemeliyiz. Nitekim duâ, eğer şartlarına uygun yapılmışsa muhakkak kabul görür. Ancak kabul ediliş keyfiyeti, bizim istediğimizin aynı olmayabilir. Bazen bizim istediğimiz, bizim için hayırlı olmadığından, bir rahmet eseri olarak Cenab-ı Hak bize, istediğimizi değil de esas istememiz gerekeni ihsân buyurur. Bazen de duâmız âhiretimiz hesabına kabul görür.

4 - Duamızı yine salât ve selâmla bitirmeliyiz. Bu şekilde yaptığımız duayı adeta iki salavat arasına alarak Cenab-ı Hakk’a takdim etmiş olacağız.

5 - Dualarımızda ısrarlı olmalıyız. Bir kere istedikten sonra olmuyor diye tekrar istememek yanlıştır. Nitekim “İnsan, ben Allah’tan istedim de bana isteğim verilmedi demediği ve istemeye devam ettiği müddetçe, istediği kendisine verilir.” hadis-i şerifi bu hakikati belgeler mahiyettedir.

6 - Duamızı bitirdikten sonra “amin” demeliyiz. Bu kelime, “Allah’ım! Yaptığım duamı kabul eyle.” anlamına gelir. Bir sahabi şöyle anlatıyor: Bir gece Rasulullah ile dışarı çıkmıştık. Dua eden bir adama rastladık. Allah Rasulü durup onu dinlemeye koyuldu. Sonra da şöyle buyurdu: “Eğer sonunu iyi bağlarsa, istediklerini hak eder.” Cemaatten birisi, “Ey Allah’ın Rasulü! Duayı nasıl bitirmesi gerekir?” diye sorar. Allah Rasulü ise “Amin kelimesi ile. Eğer böyle bitirirse, istediği kendisine verilir.” buyurur.

7 - Sadece ihtiyaç ve sıkıntı anında değil, genişlik ve rahatlık içinde bulunduğumuz zamanlarda da dua etmeliyiz. Nitekim Efendimiz bir hadislerinde, “Kim sıkıntı ve güçlük içinde bulunduğu zamanlarda duasının kabul olunmasını isterse, bolluk ve mutluluk zamanlarında çok dua etsin.” buyurarak bu hakikati dile getirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de Allah, bize kendisine nasıl dua etmemiz gerektiğini ifade ediyor. “Allahümme” veya “Rabbena” ile başlayan bütün ayetler dua ayetleridir. Bu ayetleri okuyarak Rabb’imize dua edebiliriz. Bunun dışında dua kitaplarında “me’surât” diye geçen bizzat Efendimiz’in yaptığı duaları da yapabiliriz.

8 - Hadis-i şeriflerde duanın kabul edilmesine en elverişli vakitler olarak şu zaman dilimlerinden bahsedilir: Gecenin son üçte birlik kısmı. Farz namazların sonrası. Secde esnasında yapılan dualar. Hac veya umrede yapılan dualar. Ezan okunduğu vakit. Ezanla kamet arası. Yağmur yağdığı zaman. Kur’an hatminden sonra. Gözlerimiz iman hassasiyetiyle yaşardığı zaman. Bizi sadece Allah’ın gördüğü tenha yerler.

9 - Yine hadislerde şu kimselerin yaptığı duaların red olunmayacağı haber veriliyor: Evine dönünceye kadar hacının ve gazinin duası. İyileşinceye kadar hastanın duası. Mü’min bir kimsenin, diğer mü’min kardeşi için gıyaben yaptığı dua. İftar edinceye kadar oruçlunun duası. Adaletli devlet başkanının duası. Babanın evladına duası. Esma-i Hüsna, salih ameller, peygamberler ve diğer büyük zatlar ile tevessül edilerek yapılan dualar. Misafirin ev sahibine duası. Mazlumun duası.

Günayss 20-04-2010 09:21 AM

Bende okucam ama 2 gün sonra filan özel bir durumum var ::S :S

nevresim 20-04-2010 11:02 AM

Alıntı:

Günayss Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 678440)
Bende okucam ama 2 gün sonra filan özel bir durumum var ::S :S

o dua özel durumda da okunuyo diye biliyorum.

nevresim 20-04-2010 11:02 AM

bende dileğimi söyleyip okusam olurmu.çok ihtiyacım var benim için önemli bikonu için.

collinn 20-04-2010 04:39 PM

başkası için okurken kendi dileğini söylememelisin. ben bugün 230 tane okudum.toplam 330 oldu yazın lütfen.

collinn 20-04-2010 04:40 PM

bu arada okuduğumuz salavat. özel durumda da okunour.

beertouch 20-04-2010 11:37 PM

ben 50 tane daha okudum bu aksam :) ekleyin :)

ceylan84lum 20-04-2010 11:39 PM

sibelcim canım sitem etmeyin nolur benm derslerim çok yoğundu ünide de derslerim vardı..200 tane okuyabildim...gene okumaya çalışcam..Allah kabul etsin inş...

songulakpinar 21-04-2010 10:41 AM

benim 100 tamam ...blue_jaloon hızlısın nefesine sağlık,
iyiki varsınız....

zümrütü anka zen 21-04-2010 05:00 PM

merhaba arkadaşlar, ALLAH kabul etsin ve en kısa zmn da dileğin olur inşallah,çnk çok güzel bir duadır.
yardımcı olmak isterim bu konuda çok iyiyim..
kim için olursa olsun 500 okurum..
sevgiyle ve duayla kalın..

ceylan84lum 21-04-2010 05:05 PM

ezmiran bugün çarşamba ya ben perşembe sandım günleri de karıştırmaya başladım durum ii değily789
panik yaptım bugün son die.daha varmış yaw.yarın son inş..düzeltim dedim..actionsmile

ceylan84lum 21-04-2010 05:31 PM

ilk yazdığım msj ı sildim yanlışlıkla...ufffffffffffff..bana da okuyun arkadaşlar..
toparlıyorum;yarın son ezmiran 500 çok ii olur okuyabilirsen ..sibelcim nerelerdesin kaç oldu toplam gel bi ayarlayalım...y789

zümrütü anka zen 21-04-2010 05:43 PM

kalan kaç iyice toplayın ona göre tamamlayayım olmazmı..
okurum sorun olmaz , mutlu kalın

collinn 21-04-2010 08:58 PM

ben bugün 110 okudum toplam 440 oldu benimki. toparlayın arkadaşlar. hepimizinki kaç etti

zümrütü anka zen 21-04-2010 09:54 PM

merhaba arkadaşlar,500 okudum ALLAH kabul ve makbul eylesin.
inşallah inşallah dileğin olur .
sevgiyle kalın

ceylan84lum 21-04-2010 10:35 PM

Alıntı:

collinn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 687087)
ben bugün 110 okudum toplam 440 oldu benimki. toparlayın arkadaşlar. hepimizinki kaç etti

valla ben de merak ediyorum..sibel sayıyodu ya gelsin de toparlasıın bi..

Alıntı:

ezmiran botan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 687094)
sevgiyle kalın

nereyeeeeeactionsmilesana da okuycaz herkese hepimize okuycaz...biyere gitmek yok...

nefesinize sağlık arkadaşlary789

vitamin61 21-04-2010 10:36 PM

Ya ben de haftaya katılcam aranıza sabırsızlıkla bekliyorum...

mendeseva19 22-04-2010 02:49 AM

Alıntı:

ceylan84lum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 684994)
sibelcim canım sitem etmeyin nolur benm derslerim çok yoğundu ünide de derslerim vardı..200 tane okuyabildim...gene okumaya çalışcam..Allah kabul etsin inş...

canım benim tamam sorun değil okuya bildğin kadar oku.. Allah razı olsun ne muradın varsa versin..(AMİN)

mendeseva19 22-04-2010 02:50 AM

Alıntı:

songulakpinar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 685687)
benim 100 tamam ...blue_jaloon hızlısın nefesine sağlık,
iyiki varsınız....

saol canım ağzına sağlık..Allah kabul etsin dualarımızı..

mendeseva19 22-04-2010 02:51 AM

Alıntı:

ezmiran botan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 687064)
merhaba arkadaşlar, ALLAH kabul etsin ve en kısa zmn da dileğin olur inşallah,çnk çok güzel bir duadır.
yardımcı olmak isterim bu konuda çok iyiyim..
kim için olursa olsun 500 okurum..
sevgiyle ve duayla kalın..

hoşgeldin canım duaların için çok teşekkür ederim iyi ki varsın..

mendeseva19 22-04-2010 02:52 AM

Alıntı:

collinn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 687087)

saol bitanem ağzına sağlık.. ben dün giremedim netten dolayı kusuruma bakmayın hemen hesaplıyorum..

mendeseva19 22-04-2010 02:53 AM

Alıntı:

ezmiran botan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 687094)
sevgiyle kalın

saol canım iyi ki varsın çok yardımcı oldun Allah dualarını kabul etsin.. inşallah senin de dileğin olur cnm.

mendeseva19 22-04-2010 03:05 AM

1. Sibel ( 794 okudu )
2. Günayss
3. Naz78
4. bayşegül
5. Ezeli_Nur
6. collinn (440 okudu )
7. maviinci
8. songulakpinar ( 100 okudu )
9. blue_jaloon ( 400 okudu )
10.birtac ( 250 okudu )
11.nesira
12.ceylan84lum ( 200 okudu )
13.vitamin61
14.ezmiran botan ( 500 okudu )

TOPLAM>>>>> 2684

GERİYE KALAN>1760

arkdşlar az kaldı bide bi arkdşmz hsta olduğu içn okuyamadı bana haber vermşti...dün (çarşamba günü ) başlıcakmış sayıyı yüksek tutarım dedi.. ben 1760 ın 150 sini bu akşam okurum..bütün arkadaşlara da tekrar teşekkür ediyorum bugün son gün biliyorsnz Allah hepinizin gönlüne göre versin.. yarın cuma günü kim için okuyorz şmdi aranızda anlaştınız mı ??

mendeseva19 22-04-2010 03:40 AM

arkadaşlar sizinle bi dua paylaşmak isterim çoğunuz mutlaka duymuştur.. yasin kitabımda var bu dua ve okuduğunuz takdirde ne muradınz varsa gerçekleştiği yazıyor.. ben salatı tefriciye okuduktan sonra bu duayı da okuyorum.

AMENER-RESÜLÜ VE FAZİLETİ
AMENER-RESÜLÜ, Bakara süresinin son iki ayetidir.Hadisi şerifte:

AMENER-RESÜLÜ' yü kim bir gecede okursa, okuyan kimseye bu iki ayet kafi gelir. Yani o gece afetlerden, belalardan ve şeytanların şerrinden emin olur.

AMENER-RESÜLÜ, peygamberimize ALLAH tarafından verilen bir ayettir.

KİM YATSI NAMAZINDAN SONRA VEYA YATARKEN OKURSA SABAHA KADAR İBADET ETMİŞ GİBİ SEVAP KAZANIR.

Cebrail (A.S) bu sürenin bitiminde " AMİN " denmesini peygamberimize söylemiştir.

PEYGAMBERİMİZ BU SÜRE İLE DUA ETTİĞİNDE ALLAH TARAFINDAN "PEKİ DUANI KABUL ETTİM " DENDİĞİ KAYDEDİLMİŞTİR. (Tirmizi)

Âmener Rasulu

Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi’na ve etâ’na, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.

Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahizna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va’fuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.

Anlami:

Rasûl, rabbinden kendisine inzâl olana iman etti. Hepsi de (mü’minlerin), iman ettiler Allâh ile, Allâh’a; meleklerine; kitaplarina; resûllerine. Rasûllerim arasinda fark görmediler; isittik ve itâat ettik, magfiretini isteriz rabbimiz, dönüsümüz sanadir dediler.

Allâh kimseye teklif etmez kapasitesi disindakini. Yaptiginizin kazanci da sizedir, kaybi da!.. Rabbimiz, unutursak veya hataya düsersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemis oldugun agir yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyecegimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bagisla, merhamet buyur. Bizim mevlâmizsin, gerçegi örtenlere karsi bize zafer ihsan et!..

naz78 22-04-2010 09:10 AM

arkadaşlar takibi kaçırmışım yeni fark etim bende 300 okuyorum bu hafta allah kabul etsin

Günayss 22-04-2010 09:27 AM

Ben bugun 200 tane okuyabilirim..Abdestsiz okunmuo diye biliorum bu duayı o açıdan bugun başlayabilcem yarın yazarım okuduğum sayı miktarını herkese mükemmel birgün diliorumm hoşçakalınn :))

mendeseva19 22-04-2010 09:31 AM

Alıntı:

Günayss Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 688087)
Ben bugun 200 tane okuyabilirim..Abdestsiz okunmuo diye biliorum bu duayı o açıdan bugun başlayabilcem yarın yazarım okuduğum sayı miktarını herkese mükemmel birgün diliorumm hoşçakalınn :))

bugün benm içn son gün ztn hayatım 200 tane okuyablrsen sevinirim şimdiden ağzıına sağlık cnm iyiki varsın..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:06 AM.