![]() |
hooponopono ile ilgili birkaç soru.. merhabalar... zero point kitabını henüz bitirdim ve hayatım değişti sitesinde Hooponopono ile ilgili yazıların sanırım tamamını okudum.. teknikle ilgili birkaç sorum olacaktı.. 1- 4'lü mantrayı sürekli Tanrıya hitap ederek mi söylemeliyiz.. (Bazı yerlerde tanrıya söylenmesi gerektiği, bazı yerlerde de karşılaştığımız sorunlara da söylenebileceği yazıyor.) bu sitede de rastladığım bazı cümle yapıları var mesela çocuğundaki olumsuz bir davranışı değiştirmek niyetiyle çocuğuna hitaben "seni seviyorum, teşekkür ederim, lütfen beni affet, özür dilerim" içeren cümle yapıları var .. hangisi doğru.. 2- dışarda karşımıza çıkmayan KENDİMİZDE FARKETTİĞİMİZ sorunlardan arınmak için nasıl bir cümle yapısı kullanabiliriz? 3- kitapta bahseden "ceeport" etileketinin türkçe karşılığını yazıp biz de her yerde kullanabilir miyiz? ya da "özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum" şeklinde etiketler yazıp istediğimiz yerlerde kullanmak etkili olur mu? ceeport karşılığı mı daha etkili, 4'lü mantra mı? 4- bazen tanımlayamadığımız sıkıntılı ya da karışık duygular yaşıyoruz. bu durumlarda da bağımsız bir şekilde "seni seviyorum, teşekkür ederim, lütfen beni affet ve özür dilerim" sözler kalıbını kullanabiliryor muyuz? ( ne için söylediğimizi bilmeden) 5- ( ve en büyük sorularımdan biri) hooponopono tekniğine rastladığım için çok şanslıyım. fakat bu tekniğin çekim yasasıyla, imgeleme ve olumlu düşünme gücüyle çelişki içinde olduğunu sezdim sanki ve bu durum kafamı karıştırdı.. severek ve güvenerek inandığım çekim yasası, imgeleme vs. tekniklerine inancım sarsılmak üzere. bu teknikler bir arada olamaz mı? hepsini bir arada kullanamaz mıyım? dünyaya emretmenin egosal bir hata olduğu yazıyor kitapta, ya da kontrol altına alamayacağımız.. böyle bir çelişkiyle karşılaştığım için biraz hayal kırıklığına uğradım.. neye inanacağımı bilemedim doğrusu ..çünkü ben tüm bu tekniklerin hepsini inanarak kullanmak istiyorum.. teşekkür ederim... sizi seviyorum.. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI ortak sorunumuzu bulup yeniden 2010 çalışması yapalım desem kaç kişi parmak kaldırır?actionsmile |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bu akşam da dua edelim mi beraber...dualarla enerjimizi birleştirelim mi ne dersiniz |
Cevap: hooponopono ile ilgili birkaç soru.. Alıntı:
Merhabalar, Zero limit kitabını okumadım.Ama bu tekniği buradan az çok biliyorum.Biliyorsunuz problem yaşadığımız şey ne olursa olsun dönüp içimize bakmamız,bu olayla kişiyle vs. neden karşı karşıya geldiğimizi düşünelim diyoruz.Böyle düşününce her kime söylerseniz söyleyin bence o mantra sizin içinizdeki bişeyleri çözmeye yönelik gibime geliyor, o yüzden kime söylerseniz söyleyin doğru adrese gidecektir diye düşünüyorum. Bence her durumda kullanılabilir bu mantra. Ayrıca bu teknikler diğer insanları ezip sadece bizi üstün duruma getirmez.Hem olması gereken hem de olan şey bu.Mesela birisi bi olayı yaşamak istemiyorsa salt biz istiyoruz ve bu teknikleri bilinçli uyguluyoruz diye bize torpil geçilmez.O kişinin de istekleri,hakları,korkuları gözönüne alınarak tezahür eder olaylar.Çünkü çekim yasası aynen yerçekimi gibi herkes için işliyor biliyoruz ki.Zaten dünyaya hükmetmeye çalışmakta istemiyoruz.Bu gerçekten şişmiş bir egonun isteği olabilir.Bizler ancak akıp giden şeylere en güzel en uyumlu şekilde katılmayı hedefleyebiliriz.Kontrol etmeye çalışmak herşeyi daha da karmaşık kılacaktır.Çünkü kimse kontrol edilmeyi istemez, kontrol edilmeye çalışan kişi ya da olay daha da tepkili hale geliyor bence.Oysa ki kendimizi akışa teslim edip,herşeyin bizim ve bütünümüzün hayrına olacağını dilersek gerçek mutluluğa,kolay şekilde ulaşmış oluruz.Bence bütün bu teknikler sevgi,uyum,huzur içinde yaşamak için varlar.Hepsi birbirini tamamlıyor çeliştiklerini ben şahsen hiç düşünmedim.Mesela bu teknik isteyerek ya da istemeyerek oluşturduğumuz blokajlarımızı,güvensizliklerimizi vs. çözmede çok etkili olur bunları aşmış halimizle de çekim yasasını daha kolay uygulayabiliriz gibi. O açıdan hepsini, yavaş yavaş özümseyerek hayatınızda güvenle kullanmanızda hiç bir sakınca yok bence.Bir de kişisel gelişim yolunda rahat olup,içsel sezgilerinize kulak verirseniz onlar size doğruyu bir şekilde söyler.Yani size nasıl doğru ve rahat geliyorsa o yoldan devam edin.Tabi ki burda da sorulara cevap aramak mümkün ama eninde sonunda herbirimiz o kadar farklıyız ki belki birine uygun gelen teknik ya da düşünce diğerinde aynı etkiyi göstermeyebilir, oysa kendinize sezgilerinize güvenirseniz, evren sizin için en doğru olan yanıtları size onlar yoluyla ilham edecektir.Zaten o okuduğumuz kitaplarda da bu öğretiliyor.. Umarım bugüne kadar öğrendiim şeylerle bi nebze yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler:) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI herşeyi seviyorummmm |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Bende bu yöntemle bazı kızgınlıklarımdan kurtulmuştum.öfke insanın kendisine zarar.bu yöntemi deneyen arkadaşlar nasıl bir deneyim yaşadılar anlatabilirrlermi? Bence son derece başarılı |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Bu konuyu nasıl buldum bilmiyorum. Kedimi şanslı hissediyorum. 1 haftadır inceliyorum yazılanları. Hemen uygulamaya başladım ve sinirli anımda kızdığğım kişiye kaeşı içimden tekrarladğımda bu 4 büyülü kelime grubunu hem sinirimin çabuk geçtiğiini hemde bi dahaki sefere aynı kişiye karşı daha sakin olduğumu fark ettim. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Benim bu konu hakkında fazla bir bilgim yok.Ama öğrendiğim kadarıyla bu tekniği dün uyguladım. İstemeden ters davrandığım bir kişi vardı. Bir türlü onunla aramı düzeltememiştim. Uyguladıktan sonra dün onunla karşılaştım. Yanıma geliyordu. Ama ben onunla aram açık olduğu için bana değil yanımdaki kişiyle konuşmaya geldi diye düşündüm ve selam bile vermedimsad456 Benim için geldiğini sonradan anladım.. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI umarım bu konuya ilgi duyanlar toplanır. Ve hep birlikte birilerine şifa yollarız.. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bende denemeye çalşıorum dogrumu yapıorum bilmiorumm ama 2 kere biişi oldu ama benm yapmamdan mı kaynaklandı emin deilim..kuzenmin dişi ağrıyorduu bunun bütün sorumulusu benim Allahım onun dişini ağrımasna sebeb olan içimde her ne varsa lütfen beni affet seni seviyorum teşşekkür ederim dedm ve sonra 4 cümleyi tekrarladım.. kuzenmn diş ağrısı geçti hemde hemen... telefon kablolarında problem varıdı internete de girmiordu haliyle şağıda sorunu çözmeye çalışan işçilere sordum ve yarın ögelene kadar gelmez dediler.. bende o anda şakasına dedm aslında bunun bütün sorumlusu benim dedm ve o 4 lüyü tekrar ettm bile denemez bikere sölediğim bişeydi ve öylesine can sıkıntısı msni açmaya koyuldum ama açılmıcanı biliyordumm bi baktım internet gelmş telfon gelmiş :) bunları ben mi yaptım simdi bilemiyorum ama birini arıoyorum internet ortamında o kişisinin beni bulmasnı sağlayabilrmiyim bu yntemle yada benm o kişiyi bulmamı ..çok mu sey istiorum ki :) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Bu konu başlığına ne zamandır yazılmıyor arkadaşlar. İncelenmesi yararlı bir konu olduğundan hatırlatmak istedim... |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bencede. ama işlere öyle dalıyoruzki , aslında hayatımızı kolaylaştıracak şeylere fazla vakit ayıramıyoruz. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Herkws tamamen arındı mı yoksa smil56 |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI arkadaşlar bişey sormak istiyorum,4 cümleyi söylerken o anımı düşünüyosunuz,tam cümleyi kuramadığımız zamanlarda? |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Alıntı:
|
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bir fikrim var.şimdilik,ortak konu biraz sıkıcı oluyor. ama kendimize özel konular belirleyip onar gün söyleyerek bir arınma proğramı başlatmaya ne dersiniz? mesela mesleki becerilerimin artması 10 gün,sosyal diyaloglarımın artması 10 gün,maaşımın zamlanması 10 gün,güzel bir tatil proğramı için 10 gün,toksinlerim 10 gün.aklıma gelenler böyle,konular daha da genişletilebilir. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bu szcükleri birinemi sölüyoruz yoksa Allahamı .. ben mesela aramın souk oldugu birinden msj bekliyorum onu düşnrekk kelmleri onamı söyliycem yoksa Allaha mı ? |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bu başlıkta ne yapıyoruz anlamadım terli345 |
bunu da kendine seni seviyorum. özür dilerim affet beni teşekkür ederim. cümlelerini söyleyerek yapıyorsun. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI teşekkür ederim yardımın için sapkal89 |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI haydi basla o zaman :-) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI :D sen aslında iyi birisin biliyorum. hayatının geri kalanında hep gülümseyeceksin. yaptıklarım için özür dilerim affet beni. :)) böyle mi girlhaha |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI baslangc icin gayet guzeel :) ilk baslarda rol kesiyomus gbi hssetsende dvm et cnku bi sure sonra alisiyosun ve aliskanlk yapiyor :) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI evet birazöyle gibi geldi,garip girlhaha ama alışırsam hoş bir şey (, |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bsy kaybetmezsn denemeye dvmmmm ^^ |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI bu hatti bi anlatirmisiniz??? 90 sayfa okunmazki simdi yaa :)))) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Ben de bilmiyordum yeni öğrendim :)) anlatabidiğim kadarıyla şöyle diyeyim: kendinle konuşuyorsun sanırım... seni seviyorum özür dilerim beni affet gibi :))) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI ho:op olayini cok iyi biliyorum ama burada "haydi baslayalim", "bu aksammi basliyoruz" vb. basliklari gorunce, toplu bir olaymi var diye dusundum??? |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI aynı tereddüte ben de düştüm.anacak arkadaşlara sorunca aldığım cevap bu oldu... :)) 90.sf ya bir bak istersen :)) |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI o cümleleri sadece kendine değil çevrendeki insanlara karşıda söylüyorsun. yani sevmediğin biri olsa dahi özellikle sevmediklerine seni seviyorum diyorsun ve zamanla hem o kişiyi hem kendini tedavi ediyorsun. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Ben de varım... |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Ho'oponopono çalışmalarına devam ediyor musunuz? Şimdiki konu nedir? Savaşlar, kıtlık, Afrika için yapsak ne ggüzzel olur. |
http://img227.imageshack.us/img227/6...19ut8kine6.gif Merhaba ışıkk ve tüm arkadaşlara, Tüm sayfaları baştan sona şöyle bir gözden geçirdim. Arada kendi mesajlarıma da rastladım. Çok ilginç ki konuya yazdığımı hiç hatırlamıyordum. Daha da önemlisi yazdığım mesajları görünce kaydettiğim ilerlemenin hiç de az olmadığını farkettim. Baya yol yürümüşüm. Doğrusunu söylemek gerekirse yazdıklarımı çok saçma ve komik buldum. Bunun yanı sıra hatırladığım bir şey o mesajları yazdığım sıralarda affetme çalışmalarıyla ilgili çok dirençli ve katı olduğumdu. Asla diye düşünüyordum. Ancak şimdi bakınca inanın o zaman nasıl böyle hissettiğimi anlayamıyorum. Yani niye böyle düşünmüşüm? diye sordum. Şuan artık söyleyebileceğim bir şeyler var sanırım. O zamanlarda yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Çünkü hiçbir şey yapmamıştım ve kendimi savunma gereği bile duymamıştım. Anladığım kadarıyla egonun oyununa gelip o şekilde düşünmüşüm. Yani altta kalmama duygusu vardır ya o nedenle. Ama sonrasında bir hata yaptım. Bu önceki hayal kırıklığımdan daha üzücü bir şeydi. Yani söz gümüşse sükut altındır. Susmaya devam etmeliydim. Ama burada farklı olansa bu sefer olaylara sarılmak yerine o kişiyi affedip uğurlamayı başarmak oldu. Benim hayatıma hiçbir şekilde bir daha giremeyecek olmasına rağmen normalde suratına kusmak isteyeceğim bir insana karşı olumsuza yatkın olsa da pek bir şey hissetmiyorum. Hatırlıyorum ancak bana acı vermesi söz konusu bile olamaz. Hata yapmış olduğum için kendimi de suçlamıyorum. Artık özgürleştim beni üzen kişiden. Bu duygudan yola çıkarak inanıyorum ki aynı kişi beni bir kez daha üzemez. Ama ben bu duygulara sarılırsam ömür boyu kahır içinde yüzebilirim. Gerçi o kadar önemsizleşti ki artık istesem de bu duyguyu hissedemem sanırım. Çoookk uzaklara uğurladım. :) Yaptığım tüm çalışmaların meyvesini aldım. Düzenli olarak affetme meditasyonları yapıyordum. Bu çalışmaları yaparken başka keşiflerde de bulunmuştum. Çok fazla çalışmak gerekse de ben tam olarak nasıl başardığımdan hala emin değilim. Tam anlamıyla yüksek bilinç düzeyinde gerçekleşen bir şey affetmek. İntikam duygusu yaşamakla birlikte hiçbir zaman intikam almak için bir davranışta bulunmadım. Bu güzel. Bu sayede de kendime ne şekillerde zarar verdiğimin farkına vardım ve o parazitleri de hayatımdan uzaklaştırdım. Çok şükür. Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. Seni seviyorum. Özür dilerim. Lütfen beni affet. Teşekkür ederim. http://img288.imageshack.us/img288/3...ballpicyf3.gif |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI kendinizle ilgili hesaplaşma çok hoşuma gitti...zaman içinde insan kendisiyle de çatışabiliyor,daha dorusu hissettiği duygular değişebiliyor.teşekkürler... |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Ben teşekkür ederim sudem8. ttli3 Belki de insan en fazla kendisiyle çatışıyor farkına varamasak da... Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. actionsmile |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI merhaba arkadaşlar 2010 dan bu yana hiç bir şey yazılmamış bu forumda.. bende ho'oponopono tekniğiyle yeni tanıştım. bu teknikle ilgili sitede bir kaç yazı gördüm ve bunların çıktısını alarak evde okudum, notları okurken içimden hep ağlamak geldi ve kendimi tutmadım ağladım.bu kitabı almak için çok büyük arzu duydum ve kitabı aldım, kitabı okurkende ağladığım noktalar çok oldu, sorunumu bulmuştum bundan ağlıyordum ve şimdi ister bilinçli olayım isterse bilinçsiz her şekilde kitapda bahsedilen 4 cümleyi söylüyorum, herhangi bir değişim gördünmü diye soracak olursanız henüz görmedim ama kesin kararlı olduığumu biliyorum ve içimdeki bütün hatıralardan arınıp sıfır sınır noktasına ulaşacağıma bütün kalbimle inanıyorum. bu arada kitabı bitirdim ve tekrar başladım okumaya iyice özümsemek için atladığım noktaları tekrar anlayabilmek için.. birde ho'oponopono yöntemini kullanıp değişimi yakalayan arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar..Unutmayın huzur benimle başlar, sizinle başlar.. Hepinize sevgiler |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI cümleleri görünür yerlere (çalışma masası buzdolabı ayna vb.)asmanı ve içtiğin suyun üzerine yazmanı öneririm sevgiler.. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI önerin için teşekkür ederim. sevgiler... |
sevgili sezgi17, değişim oluyor hem de sürekli...ama o değişimi kafamızda çizdiğimiz şekliyle beklediğimiz sürece farkedemeyebiliyoruz. o dört cümleyi söylerken, sana negatif hissettiren kayıtlardan arınıyorsun...böylece hayatında olmasını isteyip de olmayan ya da olmamasını isteyip de sürekli tekrar eden durumları yaratan nedenleri temizliyorsun...üstelik sen bu nedenleri temizledikçe sadece senin hayatında değil ortak bilinçte bir dönüşüm başlıyor. Ve nedenler temizlenince de sonuçlar da farklılaşıyor. Ben bu şekilde algıladığım ho'oponopono yöntemini sürekli uyguluyorum ve olabilecek en kısa sürede değişimleri görüyorum; bu süre duruma ve benim arınmada ne derece yol alabildiğime göre, birkaç gün de olabiliyor birkaç ay da. Bu mucize yöntemin senin de hayatında harika dönüşümler yaratacağına eminim. Sevgiyle. |
Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Yaklaşık bir saat önce forumda bununla ilgili açılan konuya baktım ve sweet adlı arkadasımız linkleri koymuş zaten daha once duymustum.Ama hıc yapmamıştım bır kaç gündür sorun yaşadığım birinin fotoğrafını karşıma alıp,fotoğrafa bakarak bu dört cümleyi sarf ettim şuan daha iyiyim o kişiyle ilgili umarım daha iyi olur.Kendimi daha iyi hissettim açıkçası kağıtlara yazıp bir yerlere koyma fikride çok güzel.Bu fikri veren arkadaşada teşekkürlerimi sunuyorum.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:04 AM. |