Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Sağlık > Cilt Sorunları

Uyarılar

Cilt Sorunları cilt sorunları sivilce, bebeklerde cilt sorunları, cilt sorunları, çocuklarda cilt sorunları, yağlı cilt sorunları, cilt sorunlar, cilt sorunu, ibrahim saraçoğlu cilt sorunları, hamilelikte cilt sorunları, cilt sorunları ve çözümleri, ahmet maranki cilt sorunları, cilt sorunları ve tedavileri, yağlı cilt sorunu, bebek cilt sorunları, gebelikte cilt sorunları, cilt sorunlarına çözüm, cilt sorunlarına bitkisel çözüm, cilt sorunlarına bitkisel çözümler, cilt sorunlarına çözümler

Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Sağlık ve Cilt Sorunları Cilt Lekeleri ve Tedavileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Cilt Lekeleri ve Tedavileri Cildimizde lekelerin hangileri zamanla geçer ve önemsiz? Hangileri bir sağlık sorunu ve tedavi edilmesi gerekiyor? Tedavi yöntemleri neler ve başarısı ne? İşte soruların yanıtları.. Derimizin rengini neler belirler? Normal deri renginin oluşmasında en önemli iki faktör ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Cilt Sorunları telkin cd indir izle İstanbul Cilt Sorunları nerededir kimdir Cilt Sorunları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Cilt Sorunları hipnoz Cilt Sorunları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Cilt Sorunları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Cilt Sorunları kuantum düşünce kitap haberi

Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-06-2008, 07:39 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Cildimizde lekelerin hangileri zamanla geçer ve önemsiz?

Hangileri bir sağlık sorunu ve tedavi edilmesi gerekiyor? Tedavi yöntemleri neler ve başarısı ne? İşte soruların yanıtları..

Derimizin rengini neler belirler?



Normal deri renginin oluşmasında en önemli iki faktör vardır. Bunlardan biri kan damarlarının içindeki hemoglobindir. Derimizde pembeleşmeden, kırmızı, mavimsi renkli oluşumlardan sorumludur. Derideki renk hücreleri tarafından üretilen melanin ise normal deri rengimiz ile kahverengi tonları arasındaki renkleri belirler. Saç, göz, deri rengimiz melanine bağlıdır.

Koyu renkli lekelerin nedenleri nelerdir?

Bazı benler, güneş lekeleri, gebelik lekeleri, çiller, mantar hastalıkları, deri kanseri gibi birçok durumda cildimizde çeşitli büyüklük, şekil ve yaygınlıkta koyu renkli lezyonlar olabilir.

Cildin beyazlaması ile seyreden hastalıklar nelerdir?

Bu hastalıklardan en sık görülenleri vitiligo ve mantar hastalığıdır. Yanaklarda beyaz lekelenmeler esmer, kuru ve hassas ciltli çocuklarda sık görülen bir durumdur ve çoğunlukla yaş ilerledikçe kaybolur. Bazı deri hastalıkları da ciltten daha açık renkli lekeler yapabilir.

Ciltte kırmızılıklar neye bağlıdır?

Derimizin kızarıklığının derecesi kanın oksijenlenmesine, akım miktarına, derideki kan damarlarının çap ve sayısına bağlıdır. Birçok hastalıkta deride yaygın ya da belirli bölgelerde kızarıklıklar olabilir. Bazıları birkaç günde geçer bazen de tüm ömür boyu taşırız.

Cildimiz neden sarılaşır?

Sarılık hastalığında cilt oldukça sarılaşır. Havuç gibi besinlerin fazla tüketilmesi de cildi sarılaştırabilir.

Kılcal Damar (Telenjiektazi) nedir?

Derideki çok küçük kan damarları 1 mm ye kadar genişleyerek gözle görünür hale gelmiştir. Genelde yüz ve bacaklarda görülür.

Yüzümüzde kılcal damarlar neden olur?

Yüzümüzdekiler bazen bir neden olmadan da gelişebilir. Ama en önemli sebep güneştir. Güneş yaşlanma ve deri kanseri riskinde artışa da sebep olur. Çok güneşlenenlerde boyunda ense gibi bölgelerde üzerinde ağ şeklinde kılcal damarların olduğu kahverengi, kırmızı renk değişikliği olabilir. Kılcal damarlar bazı hastalıklarda, gebelik, alkol ve östrojen alımı, kortizonlu kremlerin uzun süreli uygulanması sonucu da gelişebilirler. Tek olabilir veya gruplar yapabilirler. Örümcek angiomlar da bir kılcal damar ağıdır.

Örümcek izi nedir?

Ortada besleyici bir damar ve çevreye açılan kollardan oluşur. Bu haliyle 1 cm kadar büyük olabilir ve kırmızı bir örümceğe benzetilmiştir. Sağlıklı insanların yüzde 10–15 inde görülebilir. Çoğu bir hastalıkla ilişkili değildir bazen karaciğer hastalığıyla ilişkili olabilir. Doğum sırasında ya da doğum kontrol hapları kullanırken gelişebilirler.

Bacaklardaki kılcal damarlar neden olur?

Bacaklardaki damarlar genelde kadınlarda görülür. Genetik, dolaşım problemleriyle ilgili olabilirler. Gebelik sonrası gelişebilir.

Kılcal ve örümcek damarların tedavisi var mı?

Evet. Aslında genelde bir rahatsızlık vermezler çok nadiren kanama yapabilirler. Hasta kozmetik açıdan rahatsız oluyorsa en güvenli ve pratik tedavi lazerdir. Yan etki riski çok azdır

Vücudumuzda kırmızı benler neden olur?

Aslında bunlar vücudumuz yaşlandıkça meydana gelen küçük, iyi sınırlı, kırmızı renkte hafif kabarık damarsal oluşumlardır. Bunlara halk arasında Kiraz Lekesi denilir. Tedavi edilebilirler.

Kiraz lekeleri kötü huylu mudur?

Bu benlerin görüntüleri sıkıntı yapabilir ama aslında sağlık açısından önemi yoktur. Ancak, yine de bunların kiraz lekesi olup olmadığına emin olmak için bir dermatologa gösterilmesi doğru olur.

Kırmızı lekeler doğuştan olabilir mi?

Kırmızı lekeler doğuştan da olabilir. Bebek doğduğunda veya yaşamın ilk haftalarında ortaya çıkarlar. Çok çeşitli renk, yapı ve büyüklükte olabilirler. En yaygın damarsal kaynaklı doğum lekeleri leylek ısırığı, hemanjiomlar ve şarap lekesidir.

Doğum lekeleri neden olur?

Doğum lekelerinin genel olarak oluşum nedeni tam olarak bilinmiyor ve çoğu genetik değil. Halk arasında çok fazla inanış olmasına rağmen gebelik sırasında olan bir olaydan da kaynaklanmazlar.

Leylek ısırığı nedir?

Deriden kabarıklık yapmayan soluk pembe kırmızı renkteki halk arasında lekelere Leylek ısırığı denir. Oldukça sık rastlanan bir leke türüdür. Ensede fazla görülen leylek ısırığı, yüzde görüldüğünde melek öpücüğü olarak da adlandırılır. Vücudun başka yerlerinde de bulunabilir

Leylek ısırığı ve Melek öpücüğünü tedavi etmek gerekir mi?

Bu lekeler zararsız olduğu için tedavi edilmesine de gerek yoktur. Melek öpücükleri çocuklukta kaybolurlar, fakat leylek ısırığı erişkin yaşa kadar kalabilir.

Kırmızı doğumsal lekeler her zaman bu kadar masum mu?

Ne yazık ki değiller. En büyük sorunlarımızdan biri genelde bebek birkaç haftalıkken ortaya çıkan ve oldukça hızlı büyüyen kırmızı kabarık hemanjiomlar. Çok faklı tipleri var bazen özellikle küçük olanlar zararsız da olabilir ama çok ciddi kozmetik ve sağlık sorunları yaratabiliyorlar. Yaklaşık bir yaşına kadar büyüme devam edebiliyor sonra çoğunun büyümesi duruyor ve yavaşça küçülüp geriliyorlar.

Hemanjiomları tedavi etmek gerekir mi?

Bir hemanjiomun ne kadar büyüyeceğini veya tamamı ile kaybolup kaybolmayacağını bilmek ne yazık ki mümkün değil. Büyüklüğü ve büyüme hızı, bulunduğu yer tedavi kararını vermemizde etkili oluyor. Bazıları takip edilebilir, bazıları da acil tedavi gerektirirler.

Şarap Lekesi (Portwine Stain) nasıl bir hastalıktır?

Bin bebekten birinde doğum anında vardır. Başlangıçta açık pembe renkli, yıllar içinde koyulaşıp, morumsu renge dönüşebilen çeşitli büyüklük ve yerde olabilen lekelerdir. Önce düzdür sonra yüzeyi sıklıkla kabalaşır ve üzerinde kabarıklıklar gelişebilir. Bulundukları yere göre bazı anomalilerle birlikte olabilirler. En sık baş ve boyunda görülür ve kendiliğinden geçmezler. Estetik açıdan hastayı rahatsız ederek psikolojisini etkileyebilir

Şarap lekesi tedavi edilebilir mi?

Şarap lekesi tedavi edilebilir. Şarap lekesinin tüm dünyada kabul görmüş tedavi şekli lazerdir ve Pulse-dye laser sistemi halen standart kabul edilmektedir. Türkiye’de de bu tedaviyi kolaylıkla uygulayabiliyoruz. Tedavi ne kadar erken yapılırsa o kadar başarılı.

Yetişkinlerde yüz kızarıklığı neden olur?

Birçok nedeni vardır. Yapısal nedenlerle, bazı hastalıklar yüzünden, güneşe bağlı olarak meydana gelebilir. Sık görülen nedenlerden biri de rozase (gülleme) dir. 30–40 yaşlarındaki genelde açık tenli olan hastaların çoğu başlangıçta olayı çok fark etmez, yüz kızarıklığına eğilim, kozmetiklere hassasiyet gibi hafif şikâyetler olur. Giderek kızarıklık kalıcı hale gelmeye başlar kılcal damarlar, kabarıklık ve içi iltihaplı oluşumlar gelişir. Bu hastalarda göz problemleri de olabilir.

Rozase neden olur?

Hastalığın nedeni tam olarak bilinmiyor. Genetik faktörler etkili olabilir. Açık tenlilerde daha sıktır. Sıcak yiyecekler, baharatlı gıdalar, alkol, güneş ışınlarına maruz kalma ve psikolojik etkilerle yüzdeki kızarıklık artabilir ve hastalık şiddetlenebilir. Bu yüzden hastaların bunlardan uzak durması gerekir.

Rozase nasıl tedavi edilir?

Bu durum nadiren kendiliğinden gerileyebilir, genellikle yıllar sürer, tedavi edilmezse hastalık giderek kötüleşir. İlaç tedavisi başarılı olmakla birlikte kızarıklık ve damarlanmada az etkilidir ve hastalar görünüm düzelmeyince tedaviden de memnun kalmazlar. Bu gibi hastalarda lazer tedavisi faydalı olabilir.

Deri hastalıklarının tedavisinde son yıllarda oldukça duyduğumuz lazer tedavileri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Lazerler deri hastalıklarında yurtdışında yıllardır çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Artık Türkiye’de de lazer tedavilerini başarıyla kullanıyoruz. Cilt sorunları için kullanılan lazerlerin hepsi ayrı bir hedefi tahrip eder, bu nedenle tedavi edilecek yapıya göre farklı lazerler kullanılır. Yani bir lazerle her hastalığın tedavisini yapmak mümkün değildir.

Damarsal oluşumlarda lazer tedavileri nasıl yapılıyor?

Lazer tedavisi derinin damarsal yapıdaki oluşumlarını tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılıyor ve daha etkili ve güvenli bir sistem yok denilebilir. Tedavi edilecek soruna göre lazer çeşidi değişir. Yeni lazerler üretilmekle beraber bazı lazerler bazı hastalıkların tedavisinde klasikleşmiştir. Örneğin bunlardan biri Pulse dye lazerdir. Sonuçları çok iyi, yan etkileri azdır. Pulse dye lazerler, yaklaşık 20 yıldır birçok cilt rahatsızlığının tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle şarap lekesinde çok etkilidir. Ve hasta ömür boyu taşımak zorunda olduğu bir lekeden lazerle kurtulabilir. Kılcal damarlarda, kiraz angiomlarında, rozasede(gülleme), güneş hasarına bağlı yaşlanma tedavisinde de çok başarılıdır. Tedavi sırasında sadece lastik çarpmasını andıran hafif bir rahatsızlık duyulur. Uygulama kolaydır ve kısa sürer. Lazer tedavileri seanslar halinde uygulanır.

Yüzümüzde kahverengi lekeler neden olur?

Yüzde yama tarzı açık veya koyu renkli kahverengi lekelerin en sık sebebi gebelikte sık görüldüğünden halk arasında gebelik maskesi de denilen melasma’dır. Bu lekelenme hamile olmayan kadınlarda ve hatta erkeklerde de görülebilir. Güneş, koyu renk cilt tipi, doğum kontrol hapıları, östrojen, bazı epilepsi ilaçlarının kullanımı bu lekelerin oluşumunda rol oynar. Bazı makyaj malzemeleri, kolonya, parfümler, sabun ve nemlendiriciler gibi kozmetik ürünler de özellikle güneş temasını takiben benzeri lekelenmelere yol açabilir.

Gebelik maskesi doğum yaptıktan sonra kaybolur mu?

Gebelik sırasında gelişen melasma doğumdan sonra bazen kaybolur bazen de kalıcı olabilir ve tedavi gerekebilir.

Gebelik maskesinin tedavisi nasıl yapılır?

Gebelik maskesinin tedavisinde renk açıcı çeşitli kremler kullanılıyor. Hastanın cildi ve lekeye göre tedavi belirlenir. Kimyasal peeling uygulaması faydalı olabilir ve tedaviyi hızlandırır ama mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Gebelik maskesi tedavisinin başarısı nasıldır?

Tedavi başarısında rengin derideki yerleşimi önemlidir. Derin lekelerin tedavisi çok zordur. Bu ayrım “Wood lambası” denilen özel lambalarla basit ve masrafsız bir şekilde yapılabilir ve hastaya tedavi başarısı hakkında daha net bir bilgi verilebilir. Açık tenli kişiler tedavide daha şanslıdırlar. Tedavileri daha kolay ve kısa, tedavi sonrası tekrarlama daha azdır.

Gebelik maskesi bulunan kişilerin güneşten korunması gerekli mi?

Güneşten korunma tedavide çok önemlidir. Çünkü güneş ışınları bu lekeleri koyulaştırır. Güneş koruyucular sadece güneşlenirken değil yolda yürürken, araba kullanırken veya evde pencerenin arkasında otururken bile kullanılmalıdır.

Dr.Canan SAVAŞ

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 19-06-2008, 11:03 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
gunesim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 759
Tesekkür: 4,989
489 Mesajinıza toplam 2,458 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the roughgunesim is a jewel in the rough
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

bendede güneşten çiller oluştu. her sene fazlalaşıyor. yıllardır çözümünü bulamadım.
__________________
"Ben Pozitif enerjiyi sevgiyle kabul ediorum. Benimle çalışmasına derinden izin veriyorum.Bolluk, aşk, sevgi, sağlık, başarı, mutluluk benim hakkım. Tüm bunları kendime çekiyorum. Ve bedenimi sarmalarına derinden izin veriyorum.Kıskançlık, korku , endişe, güvensizlik ve tüm olumsuz düşünceleri iade ediyorum ve bu tür duyguları kesinlikle kabul etmiyorum.
Pozitif enerjilerle uyumlanıyorum.
gunesim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 08:23 PM   #3 (permalink)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
6 Mesajinıza toplam 32 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Kupakızı2 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

walla aynı şekilde bnde de çiller war hala doğal yoldan bi çözümünü bulamadım.ilaç öneren çok oldu ama ben kesinlikle cildme kmysal hiç bi madde kullanmıyorm.eğer ki çiller içn bitksl bi çözm yolu bilen warsa lütfen bizlerle paylaşsın.
Kupakızı2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 08:49 PM   #4 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri


merhabalar kupakızı öncelikle hoşgeldiniz...bu tarifler ancak sabırla uygulandığı taktirde leke ve çiller üzerinde hafifletici olabilir...ama tamamen geçirmez...bu gibi uygulamalar sonrasında mutlaka güneş koruma faktörlü ürünleri kullanmanızı öneririm...(3 saat ara ile 30+ faktör) sevgiler...

Çil İçin Özel Bakım Kremi

1/4 fincan ekşimiş süt
1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş bayır turpu
1 çorba kaşığı mısır ya da yulaf unu
Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, bir macun meydana getirin. Bunu iki gazlı bezin arasına koyarak çilli kısımlara uygulayın. Gözünüze fazla yaklaştırmamaya dikkat edin. Kremi çilli kısımların üzerinde 30 dakika bekletin.

Çiller İçin Tonik

Keten tohumu kaynatılır suyu ile cilde masaj yapılır çillere ve lekelere maske olarak uygulanır.
Herhangi bir kreme birkaç damla limon suyu ekleyip cilde sürün. Lekelerin oluşmasını engeller.


100g beyaz barbunyayı 1 gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın. Süzün. Elde ettiğiniz suyu en az 1 hafta cildinize uygulayın. Sıvıyı dolapta muhafaza edin.

1- Maydanoz köklerinin kaynatın ve daha sonrasında ise limon suyu ile karıştırın, yüzünüzü bu karışımla sabah akşam siliniz.

2- iki yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu koyarak bu karışımı günde 2-3 kez yüzünüze uygulayın. Maske için 20-30 dakika bekleyin.


  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 09:04 PM   #5 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 173
Tesekkür: 0
83 Mesajinıza toplam 297 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
alen is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

aynaya baktığınızda çillere odaklanmayın...çok yakından bakmayın yada aynaya...yani çillerinizi görmeyin...eğer çevreden ay ne kadar çillisin gibi laflar duyuyosanız bunu deneyin...

lise2'de çözdüm ben bu sırrı...kendini aynada nasıl görüyorsan çevredekilerde seni öyle görüyor...güzel gör kendini herkes güzel görsün seni...çok çilli olupta
hiç dikkat çekmeyen,çeksede göze hoş görünen insanlarla karşılaştım...


alen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 08:00 PM   #6 (permalink)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
6 Mesajinıza toplam 32 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Kupakızı2 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Alıntı:
suzzy Nickli Üyeden Alıntı

merhabalar kupakızı öncelikle hoşgeldiniz...bu tarifler ancak sabırla uygulandığı taktirde leke ve çiller üzerinde hafifletici olabilir...ama tamamen geçirmez...bu gibi uygulamalar sonrasında mutlaka güneş koruma faktörlü ürünleri kullanmanızı öneririm...(3 saat ara ile 30+ faktör) sevgiler...

Çil İçin Özel Bakım Kremi

1/4 fincan ekşimiş süt
1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş bayır turpu
1 çorba kaşığı mısır ya da yulaf unu
Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, bir macun meydana getirin. Bunu iki gazlı bezin arasına koyarak çilli kısımlara uygulayın. Gözünüze fazla yaklaştırmamaya dikkat edin. Kremi çilli kısımların üzerinde 30 dakika bekletin.

Çiller İçin Tonik

Keten tohumu kaynatılır suyu ile cilde masaj yapılır çillere ve lekelere maske olarak uygulanır.
Herhangi bir kreme birkaç damla limon suyu ekleyip cilde sürün. Lekelerin oluşmasını engeller.


100g beyaz barbunyayı 1 gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın. Süzün. Elde ettiğiniz suyu en az 1 hafta cildinize uygulayın. Sıvıyı dolapta muhafaza edin.

1- Maydanoz köklerinin kaynatın ve daha sonrasında ise limon suyu ile karıştırın, yüzünüzü bu karışımla sabah akşam siliniz.

2- iki yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu koyarak bu karışımı günde 2-3 kez yüzünüze uygulayın. Maske için 20-30 dakika bekleyin.





ilgilendğn içn çok tşkkr edrm suzzycm
suzzycm dememde bi sakınca yoktur inş warsa söle demem
Kupakızı2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 10:08 PM   #7 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Cilt Lekeleri ve Tedavileri


kupakızı...canım istediğin gibi hitap edebilirsin... faydam olduysa ne mutlu...

sevgiler...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2009, 04:10 AM   #8 (permalink)
Teğmen
 
RAFUNSEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 31
Tesekkür: 9
37 Mesajinıza toplam 283 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
RAFUNSEL is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

güneş lekelerine varmı bi çözüm :)yüzü tahriş etmeden tabii
RAFUNSEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-12-2009, 04:20 PM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 4 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
laedri66 is an unknown quantity at this point
Unhappy Cevap: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

insanı hem çok üzen,hem de çaresi -pek de- olmayan hastalık ise vitiligo.bu hastalık nedeniyle ciltte süt beyazı lekeler oluşuyor. 2.5 yaşındaki oğlumun bacağının birkaç yerinde bu lekelerden var, ve daha çok küçük olduğu için birçok tedavi metodu uygulanamıyor.bu hastalıkla ilgili olumlu tecrübeleri olanlar varsa buldukları çareleri yazabilirler mi?bir anne olarak çok üzülüyorum.(en büyük korkum da daha fazla yayılması)
laedri66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-08-2010, 10:04 PM   #10 (permalink)
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Merhabalar,

1 ay önce güneş yanığı geçirmiştim. 2.derece yanık oluştu vücudumda. Bu süre içinde bir sürü krem kullandım. Normalde çok beyaz tenliyim. Şuan rengim açılmadı hala. Vücudumda herhangi bir cilt lekesi oluşmadı. Ancak ten rengim biraz karardığı için açıldığım zaman bu tür bir manzarayla karşılaşmaktan çok korkuyorum. Yani cildim hala yenilenme aşamasında olduğu için leke oluşur mu bilemiyorum. Bu lekeler ne kadar zamanda oluşur. Oluşacak olsa oluşur muydu şimdiye kadar?

Şuanda makyaj yapmıyorum ve mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum. Yüzümü ve vücudumu kimyasallı temizleyicilerden uzak tutuyorum. Bu ara sürdüğüm tek krem bephanten plus. Aslında doktor başka kremler vermişti ama kremlerden birinin kozmetik firmaya ait bir ürün olduğunu öğrendim. O nedenle kullanmayı bıraktım.

Bu konuyla ilgili olarak bilgi sahibi olan arkadaşlarımızdan yardım istiyorum. Cilt lekeleri ne kadar zamanda oluşur? Ben tehlikeyi atlattım mı?
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Cilt Lekeleri ve Tedavileri

Sağlık ve Cilt Sorunları Cilt Lekeleri ve Tedavileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Cilt Lekeleri ve Tedavileri Cildimizde lekelerin hangileri zamanla geçer ve önemsiz? Hangileri bir sağlık sorunu ve tedavi edilmesi gerekiyor? Tedavi yöntemleri neler ve başarısı ne? İşte soruların yanıtları.. Derimizin rengini neler belirler? Normal deri renginin oluşmasında en önemli iki faktör ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Cilt Sorunları telkin cd indir izle İstanbul Cilt Sorunları nerededir kimdir Cilt Sorunları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Cilt Sorunları hipnoz Cilt Sorunları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Cilt Sorunları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Cilt Sorunları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.