Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Bilgelik Hikayeleri

Uyarılar

Bilgelik Hikayeleri bilgelik hikayeleri

Küçük Prens

Serbest Kürsü ve Bilgelik Hikayeleri Küçük Prens Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız …. -hayır, dedi küçük prens, ben bir dost arıyorum. 'evcil' ne demek? -bu, insanların pek aldırmadığı bir şey. 'insanlarla bağlar kurmak...' demektir evcilleşmek. -bağlar kurmak mı? -elbette, dedi tilki. sen benim için tıpkı yüz binlerce küçük oğlan çocuğu gibi bir ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bilgelik Hikayeleri telkin cd indir izle İstanbul Bilgelik Hikayeleri nerededir kimdir Bilgelik Hikayeleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bilgelik Hikayeleri hipnoz Bilgelik Hikayeleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bilgelik Hikayeleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bilgelik Hikayeleri kuantum düşünce kitap haberi

Küçük Prens

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-06-2008, 02:49 PM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Küçük Prens

….
-hayır, dedi küçük prens, ben bir dost arıyorum. 'evcil' ne demek?
-bu, insanların pek aldırmadığı bir şey. 'insanlarla bağlar kurmak...' demektir evcilleşmek.
-bağlar kurmak mı?
-elbette, dedi tilki. sen benim için tıpkı yüz binlerce küçük oğlan çocuğu gibi bir küçük oğlan çocuğusun şimdi. ve benim sana gereksinimim yok. senin de bana gereksinimin yok. ben de senin için tıpkı yüz binlerce tilki gibi bir tilkiyim. beni evcilleştirirsen birbirimize gereksinimimiz olur. sen benim için dünyada tek olursun. ben de senin için dünyada tek olurum...
...
ne var ki tilki konusuna döndü:
-benim yaşamım çok monoton. tavukları avlarım, insanlar da beni avlarlar. tüm tavuklar birbirlerine benzerler, insanlar da öyle. bu da biraz canımı sıkmıyor değil. ama beni evcilleştirirsen yaşamıma bir güneş doğmuş olacak,yaşamım sevince, mutluluğa boğulacak. o zaman tanıdığım tüm ayak seslerinden farklı bir ayak sesi duyacağım. çünkü tanıdığım o ayak sesleri beni yerin altına kaçırtır. senin ayak sesin beni inimden dışarıya çağıracaktır, bir müzik gibi. hem sonra, baksana! orada, buğday tarlalarını görüyor musun? ben ekmek yemem. buğdayın bana yararı yoktur.buğday tarlaları bana bir şeyi anımsatmıyorlar. bu da ne kadar üzücü! ama senin saçların altın renginde. beni evcilleştirirsen, bu ne harika bir şey olur! altın rengindeki başaklar seni bana anımsatır. ve başaklarda rüzgarın sesini duymak hoşuma gider...
tilki susup uzun uzun küçük prens'i süzdü:
-senden rica ediyorum. lütfen beni evcilleştir!dedi.
“elbette” dedi küçük prens. “ama pek fazla vaktim yok. yeni arkadaşlar edinmem ve birçok şeyi anlayabilmem gerekiyor.”
“sadece evcilleştirdiğin kişiyi anlayabilirsin” dedi tilki. “insanlarınsa hiçbir şeyi anlayacak vakitleri yoktur. her şeyi dükkandan hazır alırlar. ve arkadaşlar dükkanlarda satılmadığı için de, hiç arkadaşları olmaz. eğer bir arkadaşın olsun istiyorsan, evcilleştir beni!”
“ne yapmam gerekiyor peki?” diye sordu küçük prens.
“çok sabırlı olman gerekiyor. önce çimenlerin üstüne, biraz uzağıma oturmalısın. ben gözümün ucuyla seni izleyeceğim, sen hiçbir şey söylemeyeceksin. sözcükler yanlış anlamalara neden olurlar. ama her gün, biraz daha yakına gelebilirsin.”
ertesi gün küçük prens yine geldi.
“her gün aynı saatte gelmelisin” dedi tilki. “örneğin öğleden sonra saat dörtte gelirsen, ben saat üçte kendimi mutlu hissetmeye başlarım. zaman ilerledikçe de daha mutlu olurum. saat dörtte endişelenmeye ve üzülmeye başlarım.mutluluğun bedeliniöğrenirim.
ama günün herhangi bir vaktinde gelirsen, seni karşılamaya hazırlanacağım zamanı asla bilemem. insanın gelenekleri olmalıdır.
“gelenek nedir?”
“bu da çok sık unutulan bir şeydir” dedi tilki. “bir günü diğer günlerden, bir saati diğer saatlerden ayıran şeydir. örneğin, şu benim avcıların da gelenekleri vardır. perşembeleri kızlarla dansa giderler. bu yüzden de perşembe benim için harika bir gündür. üzüm bağlarına kadar yürüyebilirim. ama avcılar dansa herhangi bir gün gitseydi, benim için hiçbir günün özelliği olmayacaktı ve asla tatil yapamayacaktım.”
böylelikle küçük prens tilkiyi evcilleştirdi. ve ayrılma vakti geldiğinde “ah! sanırım ağlayacağım” dedi tilki.
“bu senin hatan” dedi küçük prens. “ben sana zarar vermek istemedim. seni evcilleştirmemi sen istedim.
“doğru, haklısın” dedi tilki.
“ama ağlayacağını söyledin!”
“evet, öyle.”
“o halde bunun sana hiçbir yararı olmadı.”
“hayır, oldu. buğday tarlalarının rengini gördükçe seni hatırlayacağım. şimdi git ve güllere bir kez daha bak. o zaman kendi gülünün evrende eşsiz ve tek olduğunu anlayacaksın. sonra bana veda etmek için buraya geri döndüğünde, sana hediye olarak bir sır vereceğim.”



"- yıldızları vardır insanların, ama birbirlerine benzemezler. yolcular için kılavuzdur bunlar; kimileri için yalnızca birer küçük ışıktır, bilginler için sorundur her biri. benim işadamıma göre altın değerindedirler. ama tüm bu yıldızların sesi sedası çıkmaz. senin öyle yıldızların olacak ki kimseninkilere benzemeyecek.
- ne demek istiyorsun?
- geceleyin gökyüzüne baktığında, ben bunlardan birinde olacağım, bunlardan birinde güleceğim için, sanki tüm yıldızlar gülüyormuş gibi gelecek sana. gülmesini bilen yıldızların olacak.

yine güldü.

"ve üzüntün hafiflediğinde (zaman bütün acıları hafifletir) beni tanımış olmak hep seni mutlu edecek, dostum olarak kalacaksın. benimle gülmek isteyeceksin.. ve kimi zaman gidip öylesine, keyfince pencereyi açacaksın. dostların senin gökyüzüne bakarak güldüğünü görünce şaşacaklar. o zaman onlara diyeceksin ki: "evet, yıldızlar beni hep güldürür!" seni deli sanacaklar. ben sana da pek güzel bir oyun oynamış olacağım."
geceleyin yıldızlari seyredeceksin.benim ülkem o kadar küçük ki yıldızımın nerede olduğunu sana gösteremem.böylesi daha iyi.benim yıldızım senin yıldızlarindan biri olacak.öyle ki tüm yıldızlari seyretmekten hoşlanacaksin..tümü senin dostun olacak.bak,sana şimdi bir armağan vereceğim..


"yıldızlardan birinde ben yaşıyor olacağım. ben gülüyor olacağım bir tanesinde. ve geceleyin gökyüzüne baktığında bütün yıldızlar gülüyor gibi olacak... yalnızca senin gülen yıldızların olacak!"


“acı çekiyormuş gibi bakacağım. biraz da ölüyormuşum gibi... evet, öyle. bunu görmeye gelme. görmeye değmez."

"gelmemeliydin. acı çekeceksin. ölmüşüm gibi olacak, ama ölmeyeceğim..."

"anlamalısın. çok uzak. bu gövdeyi oraya taşıyamam. çok ağır."

"atılmış, eski bir deniz kabuğu gibi olacak. bunda üzülecek bir şey yok..."




…..
küçük prens çölde yürüdüğü süre içinde sadece tek bir çiçekle karşılaştı. bu çiçeğin taç yaprakları çok azdı. önemsiz bir çiçekti bu.

“günaydın” dedi küçük prens.

“günaydın” diye yanıtladı çiçek.

“insanlar nerede?” diye sordu küçük prens kibarca.

bu çiçek insanları ömründe sadece bir kez görmüştü. o da, çölden bir kervanın içindeki insanlardı.

“insanlar mı? insanlarla yıllar önce karşılaşmıştım. yedi-sekiz taneydiler. ama onların nerede olduklarını kimse bilemez. rüzgarla birlikte dolaşır dururlar. kökleri yoktur insanların. bu yüzden de bir yere bağlanamazlar.”

“hoşça kal” dedi küçük prens.

“hoşça kal” dedi çiçek.


''n'oublie pas, dit le renard, c'est le temps que tu as perdu pour ta rose qui fait ta rose si importante. -c'est le temps que j'ai perdu pour ma rose... fit le petit prince, afin de souvenir.''

unutma, dedi tilki, gülün için harcadiğin zamandir gülünü bu kadar önemli yapan. - gülüm için harcadiğim zaman... dedi küçük prens, hatirlamak için...


“Hiçbiriniz benim gülüm gibi değilsiniz. Çünkü henüz hiçbiriniz evcilleşmediniz. Ve siz de hiç kimseyi evcilleştirmediniz”
“Evet, güzelsiniz. Ama boşsunuz. Sizin için kimse yaşamını feda etmez. Yoldan geçen herhangi biri, benim gülümün de size benzediğini söyleyebilir. Ama benim gülüm sizin her birinizden çok daha önemlidir. Çünkü ben onu suladım. Ve onu camdan bir korunakla korudum. Önüne bir perde gererek rüzgarın onu üşütmesini engelledim. Tırtılları onun için öldürdüm ( ama birkaç tanesini kelebek olmaları için bıraktım). Onun şikayetlerini ve övünmelerini dinledim. Ve bazen de suskunluklarına katlandım. Çünkü o benim gülüm.”


“Senin yaşadığın yerdeki insanlar,” dedi küçük prens, “bir bahçenin içinde binlerce gül yetiştiriyorlar ve yine de aradıklarını bulamıyorlar.”
“Doğru, bulamıyorlar” dedim.
“Ve aslında aradıkları şeyi tek bir gülde, ya da bir avuç suda bulabilirlerdi.”
“Evet, haklısın” dedim.
“Ama gözler göremez. İnsanın kalbiyle bakması gerekir.”


daha sonra küçük prens yüksek bir dağa tırmandı. kendi volkanlarından başka dağ görmemişti; onlar da yalnızca dizlerine kadar geliyordu. sönmüş olan volkanını tabure olarak kullanıyordu. kendi kendine, "bu kadar yüksek bir dağın tepesinden herhalde bütün gezegeni, bütün insanları görürüm..." dedi.
ama uçları iğne gibi sipsivri kayalardan başka bir şey göremedi. "günaydın," dedi nazikçe.
"günaydın... günaydın... günaydın..." dedi yankı.
"kimsin?" dedi küçük prens.
"kimsin... kimsin... kimsin?..." dedi yankı.
"arkadaşım olur musunuz? yalnızım..." dedi küçük prens.
"yalnızım... yalnızım... yalnızım..." dedi yankı.
"ne tuhaf bir gezegen!" diye düşündü küçük prens. "kupkuru ve sipsivri; ürkütücü ve sert. insanlarında da hayal gücü yok. ne söylerseniz aynısını yineliyorlar. benim gezegenimde bir çiçeğim vardı. önce o söze başlardı..."



……….

"çölü güzel yapan" dedi Küçük Prens, "bir yerlerde bir kuyuyu gizliyor oluşu...".

………


`sen de kendi kendini yargılarsın, diye karşılık verdi kral.en zoru da budur.insanın kendini yargılaması başkasını yargılamasından daha zordur.iyi yargılamayı başarırsan, gerçek bilge olduğunu kanıtlamış olursun.`


"doğru.herkesten ancak verebileceğini istemek gerek dedi kral."

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 02:57 PM   #2 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Küçük Prens







__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 03:18 PM   #3 (permalink)
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Küçük Prens

hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri olan ve çocuklardan önce büyüklerin okuması gereken bu kitabı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz...

http://kucukprens.org/kitap/
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Küçük Prens

Serbest Kürsü ve Bilgelik Hikayeleri Küçük Prens Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız …. -hayır, dedi küçük prens, ben bir dost arıyorum. 'evcil' ne demek? -bu, insanların pek aldırmadığı bir şey. 'insanlarla bağlar kurmak...' demektir evcilleşmek. -bağlar kurmak mı? -elbette, dedi tilki. sen benim için tıpkı yüz binlerce küçük oğlan çocuğu gibi bir ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Bilgelik Hikayeleri telkin cd indir izle İstanbul Bilgelik Hikayeleri nerededir kimdir Bilgelik Hikayeleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Bilgelik Hikayeleri hipnoz Bilgelik Hikayeleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Bilgelik Hikayeleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Bilgelik Hikayeleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.