![]() |
NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Ne istediğini biliyor musun? Yoksa bildiğin, neler istemediğin mi? Yaşlanmak istemiyorum, yorulmak istemiyorum, masa başında çalışmak istemiyorum, trafikte sürünmek istemiyorum. Bildiklerim de var. Çok para kazanmak istiyorum, büyük bir şirkette çalışmak istiyorum, beğenilmek istiyorum, yükselmek istiyorum. Merak ettiğim ülkeleri gezmek, yeni insanlar tanımak istiyorum. … / … Ben aslında ne istediğimi bilmiyorum. Neleri sevdiğimi, neleri “en” çok sevdiğimi bilmiyorum. Neden mutsuzum bilmiyorum. Neden memnun değilim kendimden ve hayatımdan, bilmiyorum. Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Karnım acıktı, ne yemeliyim bilmiyorum. Ben kimim bilmiyorum. … / … En son ne zaman bir seçim yaptın kendin için? Nereye gidelim? Fark etmez! Hangi filmi seyredelim? Fark etmez! Kaçta buluşalım? Benim için fark etmez! Çay mı, kahve mi? Bilmem ki? Sen seç! Teşekkür ederim. Değmez. Ne bu? Neden fark etmiyor? Kimin yaşamı bu? Nereye gidelim? Bugün hava çok güzel, açık havada oturacağımız bir yerlere gidelim! Hangi filmi seyredelim? Atıf Yılmaz’ın son filmini tercih ederim. Kaçta buluşalım? Benim için saat 11 uygun, saat 16’da evde olmalıyım. Ne dersin? Çay mı, kahve mi? Hııımm… Demli bir çay, bir parça limon ile. Teşekkür ederim. Rica ederim, benim için bir keyifti. Peki ya bu? Aradaki 7 farkı bulun, hayatınızı değiştirecek ödülü kazanın. Bir “an” ayırın kendinize Yaşadığınız her saatin bir dakikasını kendinize ayırın, kendinizi dinleyin, takdir edin ve sevin. Duygularınızı harekete geçirin, sizi etkileyen her şeyi keşfedin ve peşine düşün. Eylemi başlatacak şey yaşadığınız duygunun ta kendisi, sahip çıkın. Bugün neredesiniz ve ne yapıyorsunuz? Hangi duygularınız ve seçimleriniz bunu sağladı. İsteklerinizi gerçekleştirmek için, bu istekleri ortaya çıkaran duygularınızı keşfedin. Akıl + duygu işbirliği ile seçimlerinizi yapın. Daha iyiyi hedefliyorsan, daha iyi olmalısın. Hayatımızı biçimlendiren düşünce tarzımızdır. Düşüncelerin ne ise, hayatın da odur. Hayatını değiştirmek istiyorsan, düşüncelerini değiştir. Ne istediğine karar ver. Ne istiyorsun? Nasıl ulaşacaksın? Neden buradayım? Zamanımı nasıl kullanmak istiyorum? Hayattan ne bekliyorum? Ne yapmak istiyorum? Sahip olduğum kaynaklar neler? Seçimlerim neler? Kişilik ve davranış modelim? Beceri ve yeteneklerim? Bilgilenme ve öğrenme yolum? Değerlerim neler? İlgi alanlarım? Beklentilerim? Hedeflerim? Beni “ne / niçin / nerede / nasıl / ne zaman ve kim” mutlu eder? “Yeterince nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz.” Jim Rohn Sevgiler MERT. |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? uzun süredir terapi alıyorum ama bu site kadar faydalı olmadı bana sanki gözlerimin önündeki perde kalkıyor garip bir his.İyiki varsınız |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Artık ne istediğine karar verme zamanı o halde ha sevgili kurdele. Gerçekten ne istiyorsun? Nasıl bir hayat oluşturmaya gönüllüsün? |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Fazlalıklardan kurtulup ,sadeliği,saflığı hissetmek istiyorum.Hayatımda birçok insanın olmak istediği yerdeyim , çok şükür istenilen şeylerede sahibim daha fazlasına ihtiyacım yok tek istediğim ruhsal dinginliğe ulaşmak |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Alıntı:
Fazlalık olarak nitelediklerin nelerdir? Neleri kabullenerek yada uzaklaşarak kendinle barışık yaşamak niyetindesin? Sade bir yaşam senin için ne anlama geliyor, tanımlarmısın, nasıl olmalı? İçindeki saflığı yakalamak ve yeniden fazlasıyla kullanabilir olmak için neler yapmaya gönüllüsün? Sevgiler MERT. |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? fazlalık olarak nitelendirdiklerim günlük hayatın süregelen rutinlerinde beni hayatın özünü yaşamaktan alıkoyup , gereksiz detayların beni boğması ki zaten bunlar aynı zamanda hayat da uzaklaşmak istediğim şeyleri oluşturuyor, geriyede özlemini kurduğum sade yaşam kalıyor. ve bunun içinde herşeyi yapmaya hazırım |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Mert bey daha oncede dedigim gibi hadef belirleyemiyorum.Aradaki 7 farki bulun demissiniz .Siteye uyue oldugum ertesi gun ,Degisimi ve farkindaligi yasadim.Artik kimseye farketmez demiyorum.Peki su an ben andayim.Neden halen neden hoslandigimi bulamiyorum ,meslek bazinda.Zaten hangi meslekte mutlu olacagima emin oldugum zaman ,kucuk baslangiclar yapmaya karar verdim.Oncelik simdilik cocuklarin bakimi ve egitimi |
Aradaki 7 fark konunun isteklerinizi bilin ve onlar uğruna seçimler yapın bölümüne ait. Kimseye farketmez demediğiniz için anda kalıyor olduğunuzu size düşündüren nedir? Seçimlerinizi yapmaya başlamışsınız bu güzel, ama hangi meslekte mutlu ve başarılı olacağınızla ilgili neler yapıyorsunuz anlatmamışsınız. Diğer başlık altında size sorduğum sorularla çalıştınızmı örneğin, yada başka neler yapıyorsunuz. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tiyorum-7.html Hayat size eylemleriniz kadar geri döner. Mert. |
Sadelik ve denge konularında çalışmalar yapmanız sizi aradığınız sonuçlara götürecektir. |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum sorun o |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? Ayrıca hedefler konusunda yeni açılan bölümde paylaşımlarım oldu. Bunlarıda gözden geçirmenizi tavsiye ederim ; http://www.hayatimdegisti.com/forum/...apmaliyim.html Mert ÖLÇER |
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...dromuquot.html Sevgiler Mert. |
Cevap: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORMUSUN? çok teşekkür ederim ilginize |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:42 AM. |