Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Alışkanlıklar ve Bozukluklar ve Bağımlılıklar'dan Kurtulma Klubü > Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler > Yalan Söyleme Alışkanlığı

Uyarılar

Yalan Söyleme Alışkanlığı Yalan Söyleme Alışkanlığı

Çocuk ve Yalan

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Yalan Söyleme Alışkanlığı Çocuk ve Yalan Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çocuk ve Yalan Yalan, bir insanın suçlanmadan kaçmak, ödüllendirilmek ya da birine zarar vermek için, bir başka insanı açıkça yanıltma çabalarıdır. Altı yaşından küçük çocuklar, gerçekle hayali birbirinden ayırmakta zorlanırlar. Bu yaşta söylenen yalanlar hayal ürünü olan ve bilinçsizce söylenen ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yalan Söyleme Alışkanlığı telkin cd indir izle İstanbul Yalan Söyleme Alışkanlığı nerededir kimdir Yalan Söyleme Alışkanlığı çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yalan Söyleme Alışkanlığı hipnoz Yalan Söyleme Alışkanlığı olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yalan Söyleme Alışkanlığı hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yalan Söyleme Alışkanlığı kuantum düşünce kitap haberi

Çocuk ve Yalan

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-11-2010, 06:44 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Perfinya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 297
Tesekkür: 806
260 Mesajinıza toplam 1,000 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Perfinya will become famous soon enoughPerfinya will become famous soon enough
Standart Çocuk ve Yalan

Çocuk ve Yalan

Yalan, bir insanın suçlanmadan kaçmak, ödüllendirilmek ya da birine zarar vermek için, bir başka insanı açıkça yanıltma çabalarıdır.
Altı yaşından küçük çocuklar, gerçekle hayali birbirinden ayırmakta zorlanırlar. Bu yaşta söylenen yalanlar hayal ürünü olan ve bilinçsizce söylenen yalanlardır. Bu ilkokul yıllarında da devam ederse özellikle 4. sınıftan sonra problem olabilir.
Ancak altı yaşından sonra çocuklar gerçeği hayalden açıkça ayırt edebilirler. Bu nedenle bu yaştaki bir çocuk yalan söylediğinin bilincindedir.
Çocuk 8-9 yaşlarına ulaştığında, gerçekle kurmaca arasındaki farkı anlar. Bu yaş grubundaki çocuklar, yalan söylediklerinde büyük bir olasılıkla doğru sözlü olmadıklarının farkındadırlar. Dürüst olmayı öğrenmek ve yanlış yaptığını kabullenmek, çocuğun olumlu karakter gelişimi için oldukça önemlidir.
İlkokul çağındaki çocuklar, yetenekleri konusunda hala çok duyarlıdırlar. Hatalarını kimse görmese bile, yanlış yapmak onları sıkıntıya sokabilir ve utanca boğabilir. Çocuklar aynı zamanda, cezadan ya da yapmaları gereken işlerden kaçınmak için de yalan söyleyebilirler.
En sık karşılaşılan iki yalancılık türünden biri, uygunsuz davranışı ebeveynden veya otorite sahibi kişilerden gizleme, diğeri ise kendilerini suçsuz göstermek için sorunlu bir duruma ilişkin gerçekleri bilerek çarpıtmadır.
Çocukların, yanlışlarını kabullenip itiraf etmeyi ve sonuçların üstesinden gelmeyi öğrenmeleri gerekir. Ana-baba, baskıcı olmayan disiplin yöntemlerini benimsediklerinde, çocuklar sonuçlardan kaçınmak yerine, yanlışlarını nasıl kabul edeceklerini öğrenmeye daha çok eğilim gösterirler. Ana-babaları gerçeği öğrendiği taktirde, küçük düşürülmek ya da incinmekten korkmadıkları zaman çocukların yalan söyleme olasılığı daha az olur.
Yalan tatmin edici bir düşünce biçiminde de ortaya çıkabilir. Bu yalan kimseye zarar vermez, sadece çocuğun gerçek olmasını istediği şeyin yerini tutar. Örneğin boşanmış aile ortamında büyüyen bir çocuğun, annesinden ayrı olduğu için hiç yüzünü görmediği babası ile ilgili olarak "babam doğum günümde kocaman bir armağan getirdi" veya "her gece gelen sessiz telefonlar babama ait"demesi gibi.
Takıntılı yalanda, çocuk yalan söylediğinin farkındadır ama niye söylediğini bilmez, hiçbir kazancı olmadığı halde her zaman her konuda yalan söyler. Bunda amaç kişinin insan ilişkilerinde kontrolü elinde tutmak istemesidir, pek sık rastlanan bir durum değildir.
Birçok baskı unsuru, çocuğu yalan söylemeye zorlayabilir. Çok sık rastlanan bir durum da, sevgi dolu, sorumluluk sahibi bir evde yetişen çocuğun ilk yalanlarını ana-babasını hayal kırıklığına uğratmaktan çekindiği için söylemesidir. Yalan söyleyen çocukların kendilerinden çok şey beklenen, beklenti düzeyi yüksek olan ailelerde yetişen çocuklar olduğu görülmüştür. Bunlar doğruyu yanlışı bilirler, ancak zor durumlarda kendilerini korumak için yalan söylerler.
Yalan söyleme değerlendirilirken, içinde bulunulan koşullar göz önünde bulundurulmalıdır.


SEVGİLİ ANNE VE BABALAR
Yalan söylemesi,çocuğun yanlış bir şey yaptığının farkında olduğunu gösterir.Aşırı tepki veren ana babalar, çocuklarını kendilerini korumak amacıyla tekrar tekrar yalan söylemeye iterler.
Yalanla, söylendiği anda uğraşmak gerekse de, aşırı tepki göstermemek ve çok çeşitli yalanlar olduğunu, bazılarının daha önemsiz olduğunu bilmek gerekir. Çocuğunuza vereceğiniz tepki söylenen yalana göre değişir. Çocuğun yanlış bir şey yaptığından kesinlikle eminseniz, bunu bildiğinizi doğrudan göstermelisiniz. Onun hatasını itiraf etmesini sağlamak için, konuya dolaylı yollardan yaklaşarak veya bir takım imalarda bulunarak yalan söyleyebileceği bir ortam yaratmaktan sakının. Gerçekçi bir yaklaşımla doğrudan konuya girin. Örneğin: "Bana doğru olmayan bir şey anlatma. Böyle yapman, bir dahaki sefere gerçeği söyleyip söylemediğini anlamamı güçleştirecektir." Diyebilirsiniz.
Gerçekte olanlar konusunda pek emin olmadığınız zaman, kınamaktan ya da kusur bulmaktansa, gerçeklerle daha çok ilgilendiğinizi açıkça vurgulayabilirsiniz. Örneğin; "Eğer yapmaman gereken bir şey yaptıysan, bana bunu anlatabilecek kadar güvendiğini umuyorum." Diyebilirsiniz.
Çocuğunuzun çok belirgin bir yalanını yakalarsanız, yanlış davranışının sonuçlarıyla onu karşı karşıya bırakmanın yanında, dürüstlüğün önemli oluşuyla ilgili, onunla özel olarak konuşmalısınız. İnsanlar dürüstçe davranmadıkları zaman, aradaki güvenin sarsılacağını; iki insan birbirine güven duyamadığında, ilişkilerinin zarar göreceğini çocuğunuza açıklayın. Doğru sözlülüğün önemini vurgulayan bir öykü okumanız veya anlatmanız da iletmeye çalıştıklarınızın anlaşılmasında etkili olabilir. Çocuk yaptığı yanlış hakkında sürekli yalan söylüyorsa, ebeveyn bu uygunsuz davranışın sonuçlarına ek olarak bir de yalan söylemiş olduğu için çocuğu bir takım yaptırımlarla kaşı karşıya bırakmayı düşünmelidir. Yalan söyleme sorunu devam ederse,bir takım öneriler getirecek bir uzmana baş vurulmalıdır çünkü yalancılık uzun dönemde çok ciddi sorunları beraberinde getirecek, iyice yerleşmiş bir alışkanlık halini alabilir.

SEVGİLİ ANNE VE BABALAR
Evde ya da okulda çocuğunuzun söylediği yalanlar konusundaki en önemli nokta, bunun karmaşık bir süreç olduğunu ve her zaman psikolojik bir problem anlamına gelmeyeceğini, ancak başka problemlerin belirtisi olabileceğini hatırda tutmaktır. Sürekli yalan söylemek, çocuğunuzun yaşıtlarıyla ilişkilerini etkiler ve zayıf toplumsal ilişkiler oluşumuna neden olur. Buna bağlı olarak da akademik başarının düştüğü görülür. Yalanın hangi durumlarda söylendiğini anlamak, size ne yapacağınız konusunda fikir verebilir. Ayrıca her yaş ve cinsiyetten çocuklar arasında, yalanın ne derece yaygın olduğunu bilmek de sizi aşırı tepki göstermekten alıkoyabilir.
Çocuğunuzun yalan söylediğini fark ettiğinizde, onun doğruyu söylemediğini anladığınızı belirtin. Cezalandırmak genellikle etkili olmaz. Onun yerine hareket ve davranışlarınızla aşağıdaki adımları uygulayın:
-"Bana yalnızca doğruyu söylemeni istiyorum. Ben de sana yalnızca doğruyu söylediğime göre, birbirimize her zaman inanabiliriz."
-"Yalan yerine gerçeği söylediğin takdirde problemin boyutları büyümeyecektir."
Dürüstlüğün önemini çocuğunuza anlatmanın en etkili yolu, sizin kendi hareketlerinizle ona örnek olmanız ve doğruyu söylemenizdir. Bu nedenle, yalan söylemeyen bir çocuk görmek istiyorsanız, ona, sözleriyle davranışları tutarlı, yalan söylemeyen bir ebeveyn modeli sunun.

HAZIRLAYAN: Ayşe Çiğdem ARI-Okul Rehber Öğretmeni

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
-BEN ENERJİNİN KENDİSİYİM-

Hoşuma giden şeyler yaparak enerjimi serbest bırakıyorum.Bilinçli bir şekilde hayatımdaki sevginin enerjisine odaklandığım zaman beni yorup tüketen kıskançlıklar ve gönülsüzlükler eriyip gidiyor.Bugün enerjim adeta ışık saçıyor ve huzurluyum..Gücümü ve enerjimi kaybettiğimde,her an yeniden toparlayabilirim.Şimdi gücümü ve enerjimi toplamanın tam zamanı...
Perfinya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2010, 08:46 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
aquariel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 123
Tesekkür: 407
114 Mesajinıza toplam 631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
aquariel will become famous soon enoughaquariel will become famous soon enough
Standart Cevap: Çocuk ve Yalan

Cok guzel bir konuyu bizlerle paylastigin icin tesekkurler arkadasim.
Oglum Ocak ayinda 6 yasinda olacak ve en sevdigim ozelliklerinden birisi yalan soylememesi.
Bugun yasadigimiz bir olay anne olarak beni mutlu etti. Oglumun kulaklarinda zaman zaman agri oluyor. Gliserin yagi damlatiyorum. Yagi odasinda dolaba biraktim. Teyzesi ile oynarlarken yag dusup kirilmis. Teyzesi yerleri temizlemis ve annene soyleme, yagi ararsa anlatiriz. Simdi kizmasin demis. Oglumun cevabi; " ama o zaman kizmaz mi? Simdi soyleyelim ki tekrar alabilsin eczaneden. Aksam aksam nereden bulur yagi?" olmus. Ve yanima gelip olayi anlattilar :-)
__________________
Sayet birisinin zekasini yok etmek istersen, ihtiyac duyulan ilk sey korku yaratmaktir.
OSHO
aquariel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-11-2010, 09:26 PM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
Perfinya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 297
Tesekkür: 806
260 Mesajinıza toplam 1,000 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Perfinya will become famous soon enoughPerfinya will become famous soon enough
Standart Cevap: Çocuk ve Yalan

MaaşAllah. Allah bağışlasın. Nazar değmesin inşaAllah.Harika bir gelecek yetiştiriyorsunuz. Keşke tüm çocuklar böyle yetişse.
Herşey çocukluktan başlıyor. Yalana alışmış bir çocuğun yetişkin halini sürekli etrafımızda tvde falan görüyoruz. Beğenmiyoruz ama değiştirmek için birşeyler yapmıyoruz. Çocuklar yalanı tv lerden ve yalan söyleyen ebeveynlerinden öğreniyor. Çocuğunuz çok kısmetli ki onu yetiştiren kişi yalandan uzak duruyor ve koruyor.

Sevgiyle kalın.
__________________
-BEN ENERJİNİN KENDİSİYİM-

Hoşuma giden şeyler yaparak enerjimi serbest bırakıyorum.Bilinçli bir şekilde hayatımdaki sevginin enerjisine odaklandığım zaman beni yorup tüketen kıskançlıklar ve gönülsüzlükler eriyip gidiyor.Bugün enerjim adeta ışık saçıyor ve huzurluyum..Gücümü ve enerjimi kaybettiğimde,her an yeniden toparlayabilirim.Şimdi gücümü ve enerjimi toplamanın tam zamanı...
Perfinya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Çocuk ve Yalan

Diğer Alışkanlıklar ile İlgili Cd'ler ve Yalan Söyleme Alışkanlığı Çocuk ve Yalan Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çocuk ve Yalan Yalan, bir insanın suçlanmadan kaçmak, ödüllendirilmek ya da birine zarar vermek için, bir başka insanı açıkça yanıltma çabalarıdır. Altı yaşından küçük çocuklar, gerçekle hayali birbirinden ayırmakta zorlanırlar. Bu yaşta söylenen yalanlar hayal ürünü olan ve bilinçsizce söylenen ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Yalan Söyleme Alışkanlığı telkin cd indir izle İstanbul Yalan Söyleme Alışkanlığı nerededir kimdir Yalan Söyleme Alışkanlığı çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Yalan Söyleme Alışkanlığı hipnoz Yalan Söyleme Alışkanlığı olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Yalan Söyleme Alışkanlığı hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Yalan Söyleme Alışkanlığı kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.