Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Hikayelerimizi Anlatalım > Üyelerin Makaleleri ve Yazıları

Uyarılar

okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Makaleleri ve Yazıları okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız lütfen okuyun yararını görürsünüz inşaallah Dr. Ender Saraç'tan ilginç açıklamalar ! Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi yüksek kesime danışmanlık yapan Dr. Ender Saraç, Allah’ın 99 ismini yani Esmaü’l-Hüsna’yı zikretmenin insana huzur verdiğini söylüyor. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Makaleleri ve Yazıları telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Makaleleri ve Yazıları nerededir kimdir Üyelerin Makaleleri ve Yazıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hipnoz Üyelerin Makaleleri ve Yazıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Makaleleri ve Yazıları kuantum düşünce kitap haberi

okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-05-2007, 10:23 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 310
Tesekkür: 0
111 Mesajinıza toplam 419 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
skorpy is an unknown quantity at this point
Standart okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lütfen okuyun yararını görürsünüz inşaallah
Dr. Ender Saraç'tan ilginç açıklamalar !

Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi yüksek kesime danışmanlık yapan Dr. Ender Saraç, Allah’ın 99 ismini yani Esmaü’l-Hüsna’yı zikretmenin insana huzur verdiğini söylüyor. Merhametsizlere ‘Er Rahim’ ve ‘Er Rahman’, aşırı sinirlilere ‘El Halim’, yaşamında sevgi ve muhabbeti az olanlara ‘Ya Vedud’, nereye gideceğini bilemeyenlere ‘El Hadi’, sıkıntı içinde olanlara ‘El Vekil’ ismini zikretmelerini tavsiye eden Saraç, “Allah’ın isimlerini zikretmek, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem. Bu doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır. Esmaü’l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive eder. Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı.” diyor.

Dr. Ender Saraç, hepimizin bildiği gibi uzman bir hekim. Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi üst düzey grubuna yıllardan beri hizmet veriyor. Mısır’ın piramitlerinden Hindistan’ın aşramlarına, Kâbe-i Muazzama’dan Vatikan’daki Katolik kiliselerine kadar birçok yerde araştırmalar yapan Saraç, Doğu kökenli yoga, meditasyon, reiki gibi enerji tekniklerini incelemiş ve deneyimlemiş bir doktor. Bugüne kadar 100 bine yakın hasta bakan, birçok kitap yazan, kitapları çok satan bir yazar aynı zamanda. Ender Saraç kısa bir süre önce “Ruhsal Gelişimimiz ve Kader” adı altında bir kitap piyasaya çıkardı ve kitabında Allah’ın 99 ismi Esmaü’l-Hüsna’yı zikretmenin bir enerji tekniği olduğunu söyleyerek bütün dikkatleri üzerine çekti. Saraç, kitabında Esmaü’l-Hüsna’nın insanın ruhsal gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu yazıyor. Kendini biraz katı ve merhametsiz hissedenlere “Er Rahim” ve “Er Rahman”, aşırı sinirli olanlara “El Halim”, yaşamında sevgi ve muhabbet az olanlara “Ya Vedud”, nereye gideceğini bilemeyenlere “El Hadi”, içinden çıkılamayan bir durum karşısında “El Vekil” ismini zikretmelerini söylüyor. Ayrıca her burcun etkilendiği isimlerin neler olduğunu anlatıyor. Mesela İkizler burcunun baskın isimleri; Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir.

Tıp fakültesinden yeni mezun olduğunda doktorluğun sadece ‘reçete yaz, tahlil iste’ gibi eylemlerden ibaret olmadığını düşünerek araştırmaya başlayan Saraç, “Başka bir derinliği vardır diye hissediyor, hatta biliyordum. Ama çok gençtim, yeterince bilgim yoktu. Bu nedenle adını koyamıyordum.” diyor. Saraç, 18 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitabı için, “İçimde uyanan ve tecrübelerimle geldiğim noktanın kaleme dökülmüş halidir.” yorumunu yapıyor. Saraç, kitabının ne dini ne de siyasi bir çalışma olmadığını söyleyerek aslında akılda soru işareti bırakıyor. Çünkü bir Müslüman için esmaları zikretmenin ilk amacı Allah’ın rızasını kazanmak. “Zikri ve esmaları dinden bağımsız bir şey gibi insanlara sunmak doğru mu?” sorumuza şöyle açıklık getiriyor: “Dinden soyutlamıyorum. Bu evrensel bir bilgidir. İnsanlığa yararlı olabilecek enerji inanç sistemimizde var. Bırakın pek çok insan bunların tadını alsın. Şifasını, nurunu öğrensin. Ondan sonra seçimi kendi yapsın. Pek çok insanın ulaşamayacağı ve giremeyeceği yerlere belirli bir anlatım tekniğiyle ben girdim. Bu kitap Türk toplumuna iyi bir hizmettir. İnsanlara hissedebileceği ve anlayacağı dilden ikram yapmak lazım. Sonuçta ben de bazı şeyleri nasıl yapacağımı hissediyorum.” diyor. Ender Saraç, yoga, meditasyon gibi Batı toplumlarında çok popüler olan tüm enerji tekniklerini denemiş hastalarının, “En büyük teknik nedir?” sorusuna, “Kalben tam teslim olarak yaşamak.” cevabını veriyor.

Ayete’l-Kürsî’nin koruyucu etkisi bilimsel olarak ispatlanacak

Ender Saraç, artık dünyada her şeyin bilimsel ve teknik şeylerle açıklandığını ve bunun aslında en ileri teknolojinin kaynağı olan El Alîm esmasının tecellisi olduğunu belirtiyor. Saraç, “Ayete’l-Kürsî, Felak ve Nas sûreleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığı yani insanın korunduğu, çok kısa süre içinde birtakım ince aletlerle tespit edilecek. Nazar diye bir enerji olduğu ve nazara karşı bazı sûrelerle korunmanın insanın aurasını genişlettiği bilimsel olarak açıklanacak.” diyor.

Ender Saraç’a göre;

* İnsanoğluna indirilmiş en son ve bir üst modeli gelmeyecek tek yazılım programı Kur’an-ı Kerim. Kur’an’da insana şifa verecek pek çok bilgi var.

* Zikir, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem.

* Zikir doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, keskin olup zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır.

* Esmaü’l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive ediyor.

* Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı.

* Toplumda herkes enerji emen bireyler olarak yaşıyor. Ortadaki kaptan herkes emmek istiyor. Kimsenin kaba verecek malzemesi yok.

* Kur’an’da söylendiği gibi insanların kalpleri mühürlü. Yani kalp şakraları kapalı. Bu nedenle 40 gün El Basid esması zikredilebilir. Bu zikir kalbi açar, rahatlatır, genişletir.

* “O kadın benle evlensin, bu adam beni boşasın, çok zengin olayım, şu işi ben kapayım” gibi egomuzu savunmak ve ön plana çıkarmak için korkunç bir şekilde ben merkezli enerji harcanıyor. Ego merkezli yaşamayı bırakıp, tam teslimiyet haline geçildiğinde beyin enerji tasarrufu yapıyor ve o zaman bütün istekler oluyor.


* Bizim inanç sistemimizin kökü sevgi. Toplumda gerilim yaratan değil, toplumda daha olumlu enerjiler veren insanların oranı arttıkça Batı’ya bile meditasyon ve reikilerden çok daha güzel şeyler sunacağız.

Ender Saraç kimdir?

Sağlıklı yaşam, diyet, stres ve obezite konusundaki başarıları ile ün kazanan Saraç, Ege Tıp Fakültesi’nden 1984’te mezun oldu. Yurtiçi ve dışında pek çok sağlık programına katıldı. 1994’ten beri Levent’teki Hay Güzellik Merkezi’nde üst gelir grubuna hizmet veriyor.

Sevinç Özarslan / Zaman

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
çareSİZseniz çareSİZsiniz
skorpy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2007, 10:45 PM   #2 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

islamiyete hurafelerle değilde böylesine güzel yaklaşımlar ve araştırmalarla gerçekliğini ortaya koydukça İslam Dini nin içindeki zenginlikler ve güzellikler ortaya çıkacak.. zikir in maneviyatımıza ve yaşantımıza olumlu olarak getirdiği güzellikleri çocuk yaşımdan beri yaşamış biri olarak bilimsel açıklamalarla da yine ve yeniden ortaya koyulması beni mutlu ediyor..

farklı enerji sistemleriylede ilgilenmekteyim.. tüm bu enerji sistemlerinin özündede belli tekrarlamlar ve ritüeller var dolayısıyla zikir kutsal isimler olarak tüm bu ögretilerin de üzerinde güçlü frekanslar yaymakta etrafa taaa ruhumuzdan tüm evrene ve dilimizden kalbimize gönlümüzün sultanı rabbimize..
bu makaleyi buraya taşıyarak içimdeki güzel duyguları tekrar hatırlamamı sagladığın için teşekkür ederim


__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2007, 10:56 PM   #3 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allah'ın 99 ismiyle psikoterapi...
14.04.2007 Cumartesi 02:30
Modern psikolojiyi İslam tasavvufu ile kaynaştıran psikiyatr Mustafa Merter, "Dokuz Yüz Katlı İnsan" kitabında modem psikoloji kuramcılarından ibadet sırasında yaşanan İslami bilinç hallerine, rüya analizinden günümüz insanının ruhsal rahatsızlıklanna birçok konuyu ele alıyor.
Depresyona karşı "hayır terapisi" uygulayan Merter'in en dikkat çekici iddiasına gelince: "Esma-ül Hüsna (Allah'ın güzel isimleri) her insanda potansiyel olarak var ve modem insanın psikolojik sorunlan bu isimlere uygun yaşamamasından kaynaklanıyor!"

Rahman (esirgeyen), Rahim (bağışlayan), Vedûd (inananları seven), Halîm (yumuşaklık sahibi), Halik (yaratıcı), Hafız (koruyucu), Sabûr (sabırlı), Nâfi (dilediğine fayda veren); Kuran-ı Kerim'de de geçen Allah'ın güzel isimlerinden veya halk arasında bilinen adıyla Esma-ül Hüs-na'dan bazıları... Tamamı 99 tane olan bu isimlerin her biri Allah'ın bir sıfatını ya da vasfını anlatıyor. İslam inancına göre de "bu isimlerin manasını layıkıyla bilen, Allah'ı bu isimlerden yola çıkarak tanıyan ve yaşayanlar" cennete girmeyi hak edecek!

"Kronik kaygı rahatsızlığı" diye tanımlanan; halk arasında kaygı, bunalma, sıkıntı olarak bilinen anksiyete ise çağımızın en yaygın patolojilerinden; hatta "küresel bir salgın" diyebiliriz. Ama birçok insan anksiyete sorunu için bir psikolog veya psikiyatra gitme ihtiyacı dahi duymuyor.

Peki ilk bakışta alâkasız görünen bu iki kavram, Esma-ül Hüsna ve ank-siyetenin yolları modern insan açısından çok kritik bir noktada kesişiyor olabilir mi? Soruyu biraz daha açalım: Anksiyete ya da başka ruhsal rahatsızlıklar, "içimizde varolan, Allah'ın güzel isimlerini yaşayamamamızdan" kaynaklanıyor olabilir mi? Bu soruları sormamıza sebep olan, tartışma yaratacak iddianın sahibi, isviçre'de eğitim görmüş bir psikiyatr: Uzun yıllar Zürih'te çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen, psikolojinin yanı sıra meditas-yon ve yoga gibi yeni çağ akımlarını da deneyen, uzun yıllardır benötesi psikolojisi çalışmalarıyla psikoloji ve islam tasavvufunu kaynaştıran Mustafa Merter... Tasavvuf psikolojisini inceleyen Merter, yeni çıkan "Dokuz Yüz Katlı insan" adlı kitabında modern insanın ruhsal çıkmazlarına işte yukarıdaki farklı açıklama ve çözüm önerisini getiriyor!

Merter'e göre, Allah'ın vasıflarını anlatan 99 isminin birleştiği odak nokta Insan-ı Kamil, yani mükemmel insan Hz. Muhammed. Ancak Mer-ter'in herkesi ilgilendiren bir yaklaşımı da var ki, o da bu isimlerin (vasıfların) her insanda mevcut olduğu: "Ibn Arabi'ye göre, Allah'ın güzel isimleri insanda tecelli etmezse, insan 'kabz', yani sıkıntı yaşıyor, öyle ki, nefesini tutan bir insan gibi oluyor. Allah'ın 99 isminin tecellisini anlayınca, insanların birçok psikolojik sıkıntısının bu isimlerden bazılarını ya-şayamamasından kaynaklandığını düşündüm."
"Maçolar celali değil, cemali yaşamalı"

Merter'in anksiyete dışında verdiği diğer iki örnek de ilginç. İlki, geciktirilmiş annelik sendromu: "öyle bir çağda yaşıyoruz ki insanların animus, yani Jung psikolojisine göre eril kişiliklerî aşırı gelişiyor. Oysa insanların bir de anima, yani dişil kişilikleri var. Aydınlanma hareketi sonrasında materyalist değerler öne çıkmış ve çağımız tüketmeyi, hükmetmeyi ön plana çıkarıyor. Bu da, hanımlarda çok güçlü bir animusa tekabül ediyor. Bu çağ 'duyguyu' küçük gördüğü için, kadınlar da duygusal yönlerini küçük görüyor. Bu çağda, değerli olmak isteyen bir kadın animusunu geliştirip 'güdük' bıraktığı anima ile yetinmeye çalışıyor. Oysa insanlık tarihi boyunca kadınlar adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda evlenmişler ve kadınlığa ait latif duyguları yaşamaya başlamışlar. Ama şimdi gitgide bu latif duyguları erteleme söz konusu. Bu denge bozulduğu için de psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Çünkü içlerindeki duyguyu yaşayamıyor, potansiyellerini basınç altında tutuyorlar."
Merter'in iddiasına göre. Rahman, Rahîm, Vedûd, Halim, Halik, Hafız, Sabûr, Nâfi gibi Allah'ın "cemal isimleri" diye tanımlanan sıfatlarını daha yoğun yaşayan bir kadının kişiliğinde belli olumlu değişiklikler gözlenmesi olası. Aynı yaklaşımı, verdiği ikinci örnek olan maço ve magan-da erkeklere de uyarlıyor Merter: "Anima'larını yaşayamayan, Animus yanları ile özdeşleşmiş. Ortaçağ zırhlarına bürünmüş, güçlü gibi gözüken ama aslında sıkıntıdan patlayan maço veya maganda erkekler içlerindeki celâl yerine, cemâl isimlerine aşina olsalar, sorunları azalacak!"
Depresyona, hayır terapisi!
İslam dininde. Allah'ın 99 isminin her birinin kendine ait sayısı var ve o sayı kadar tekrarlanarak zikir şeklinde bir ibadet olarak uygulanıyor. Ancak Merter, bir terapistin terapi sürecinde Esma-ül Hüsna'yı zikir olarak vermesine karşı: "Zikirden ziyade, o isimleri nasıl yaşayabileceğimiz önemli. Hafız, Vedud, Rahman, Veli isimleri, ne yaparsak içimizde tecelli edebilir? Daha ziyade pratik uygulamaları açısından ele alıyorum. Mesela Rahman'ın tecelli etmesi için. psiko-hijyene dikkat etmek, yalan söylememek, dürüst olmak vs. lazım. Vedud isminin tecelli etmesi içinse yaşlılara yardım edilebilir."

İnsan eğer mutlu ve özgür olmak istiyorsa "alma" halinden "verme" haline geçmesi gerektiğini savunan Merter, terapilerinde de insanları alan-va-roluş konumundan vcren-varoluş ko numuna geçmeye teşvik ediyor. Bu ilginç terapiyi ise "hayır terapisi" olarak adlandırıyor: "insanın dünyaya bir şeyler vermeye başlaması lazım. Ama bunu hangi kanaldan yapacağını kişi kendi bilir. Şimdi çok güzel hayır kuruluşları var, onlara katılabilir."
"Batı psikolojisi nefsin katlarını bilmiyor!"**
Merter'e göre, aslında depresyon insana "Sana bu kattaki varoluşun yetmiyor" diyen bir çağrı! Bu çağrı, Mer-ter'in de kitabında işlediği "insanın çok-kath yapısı" konusunu içeriyor: "insanı bir gökdelen gibi düşünün. Bir, aşağıya, mahzenlere doğru iniş potansiyelimiz; bir de bulunduğumuz kattan yukarı doğru çıkma potansiyelimiz var. Bu alt ve üst katları bilinçdısı olarak tasavvur edebiliriz. Aslında insan, yaratılışı itibari ile 'Hazreti insan'... Yani içinde müthiş bir potansiyele sahip! Ancak, bulunduğu katı ve orada kendisini sınırlayan rolleri ancak bir üst kata çıkıp aşağı bakınca fark edebiliyor."

İslam tasavvufunda nefsin yedi mertebesi olduğunu söyleyen Merter, bu mertebeleri de şöyle sıralıyor: "Nefsi Emmare, yani kötülüğü emreden ve bundan zevk alan; Nefsi Lev-vame, yani kötülük yaptığında bundan pişman olup af dileyen; Nefsi Mutmainne, yani tatmin olmuş; Nefsi Radiyye, yani Allah'tan razı olmuş; Nefsi Mardiyye, yani Allah'ın razı olduğu; Nefsi Mülhime, yani Allah'tan ilham almaya başlayan; Nefsi Kamile, yani olgunluğa ermiş... Tüm psikoloji ekollerinin ortak noktası, nefs-i emmarenin arzularını tatmin etmektir. Üst katlara doğru gelişebilmek için, ilk önce bu katların varlığını bilmek gerek. Oysa üst katların varlığından haberdar olmayan Batı psikolojisi, aynı katı süslemeyi amaçlıyor. Bu yüzden, insanları bu katlardan haberdar etmeye çalışıyorum. Çünkü bir üst kata, Nefsi Levvame'ye çıkınca alt katlara bakmak, 'Ben bu rolümden sıyrılabilir, benim için daha özgürleş-tirici bir varoluş tarzına geçebilirim' demek mümkün."
Ancak, tasavvufi bir rehberlik yapmadiğinin da altını çiziyor Merter: "O üst mertebelere, yani makamlara çıkmak, tasavvufi eğitim ile mümkün.

Ben sadece insanlara gönül ferahlığı yaşatmaya çalışıyorum. Nefsin üst katmanlarına çıkabilmek içinse, Allah'ın isimlerinintecellisi bir zaruret." Anlattığı tüm bu terapi süresince, rü yaların çok önemli olduğunu vurgulu yor Merter. "İçimizde bize yardım et meye çalışan bir dost var ve bizimle rüyalar aracılığı ile konuşuyor. Ama onu anlayabilmek için şifrelerini bil mek gerekiyor" diyen Merter, rüyala rın her insana özel şifrelerinin terapi sürecinde açığa çıktığını savunuyor: "Böylece insan 'can'ını hissediyor,varoluşu bir boyut daha kazanıyor." Merter'in iddiaları sonrası İslam ve psikoloji üzerine tartışmalar da alev lenecek gibi görünüyor...

KARŞIT GÖRÜŞ
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünden Prof. Dr. Ahmet Çelik-kol ise "Allah'ın güzel isimleri" ve psikolojik sorunlar arasında ilişki kurulmasını şöyle eleştiriyor:
"Bu konu hassas bir alan. Ancak şunu söyleyebilirim: Eğer anksiyete gibi bazı psikolojik sorunlar Allah'ın isimlerinin insanda gerektiğince yaşanama-masında kaynaklanıyor olsaydı, İslam ülkelerinde bu tür psikolojik rahatsızlıkların oranı, Batı ülkelerine nazaran daha düşük olurdu. Ancak elimizde bu yönde bir istatistiksel bilgi yok. Batı dünyasında beyinde Allah inancına ait bir bölge olduğuna dair çalışmalar yapıldı, ancak bu bilgi teyit edilemedi. Ben bu tarz yaklaşımı bireysel bir çıkış olarak görüyorum, bilimsel bir temele dayanmıyor. Atalarımız şöyle demiş: Dünya yedi kulplu bir kazan; bir ucundan tut sen de kazan."

Kaynak: Aktüel
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2007, 11:12 PM   #4 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ESMÂÜL HÜSNA ALFABETİK LİSTESİ


Allah : Yaratan, yapıp-eden, ezeli, ebedi olan, varlığında başkasına muhtaç olmayan, eşsiz, ortaksız kudret.

Afüvv : Affeden, hataları, günahları bağışlayan.

Ahad : Zatında, varlığında tek olan

Âhir : Sonu olmayan.

A'lâ : En yüce

A'lem : En iyi bilen

Âlim : Tüm bilgilerin kaynağı olan, her şeyi gereğince bilen.

Alim : Her şeyi bilen, bilgi bakımından eşi benzeri olmayan.

Aliyy : Yüceliğin kaynağı ve sahibi. Ulu

Azim : Ululuğun kaynağı ve sahibi, çok yüce

Aziz : Kudret ve onurun kaynağı ve sahibi. Çok güçlü, çok onurlu

Bâri : Var eden, varoluşu kotarıp yöneten

Basir : Görme gücünün kaynağı, en iyi şekilde gören. Her şeyi gören.

Bâtın : Gözle görülemeyen, her şeyde kendinden bir güç bulunan.

Bedi' : Var eden, yarattıklarını ahenk ve güzellikle donatan.

Berr : İyilik ve lütfu sonsuz olan. Eşsiz cömert.

Câmi : Toplayan, bir araya getiren. Mahşer günü tüm insanları, hesap vermek üzere huzuruna toplayan.

Cabbâr : Yapılmasına karar verdiği şeyi, dilediğinde zorla yaptıran.

Ekrem : Cömertlerin cömerdi, cömertliği sonsuz.

Evvel : İlk. Başlangıcına zaman belirlemek söz konusu olmayan.

Fâlık : Yarıp parçalayarak ortaya yeni bir şey çıkaran; tohumun ve dânelerin içinden yeni bir şey çıkaran.

Fâtır (Fâlık) : Yaratan. Birtakım varlıkları yarıp parçalayarak yeni varlıklara ve oluşlara vücut veren.

Fettâh : Açan. Fetih ve zafer lütfeden. Kolaylık sağlayan.

Gaffâr : Dilediğinden, günahları beklenmedik şekilde affeden.

Gâfir : Bağışlayıcı, affedici.

Gafür : Sürekli bir biçimde günahları affeden.

Galib : Her hal ve şartta galip gelen.

Gani : Zengin. Zenginliği sınırsız olan. Yanında herkesin yoksul kaldığı kudret.

Haalik : Yaratan, var eden.

Habir : Her şeyden en iyi biçimde haberdar olan.

Hâdi : Hidayet veren. Doğruya, iyiye ve güzele kılavuzlamada en yüce kudret.

Hafiy : Lütufkâr.

Hâfız : Koruyan, her şeyi ezberinde tutan.

Hafiz : Koruyup gözeten. Her şeyi kontrol ve gözetimi altında tutan.

Hakim : Tüm hikmetlerin kaynağı. Her yaptığında mutlaka bir hikmet bulunan.

Hakk : Gerçeğin kaynağı ve belirleyicisi. Her yaptığı ve emri gerçeğe en uygun olan. Hakkın ve hukukun kaynağı kaynağı ve belirleyicisi.

Halim : Davranışlarında yumuşak ve şefkatli. Sertlik ve katılıktan uzak olan.

Hallâk : Yaratışı sürekli olan. Yarattıklarında sürekli yeni boyutlar ve türler oluşturan. Yaratışındaki yoğunluk ve çeşitliliği izlemek mümkün olmayan.

Hâmid : Her türlü övgünün sahibi ve muhatabı olan. Dilediğini, dilediği şekilde öven.

Hasib : En iyi ve en hassas biçimde hesap soran. Tüm yarattıklarını ince bir hesaba uygun olarak var eden.

Hayy : Sürekli diri. hayatın kaynağı. Kendisi için ölüm sözkonusu edilemeyen.

İlah : Tapılmaya layık tek kudret. Yüce, eşsiz.

Kaadir : Kudretin kaynağı ve sahibi.

Kaahir : Yarattıkları üzerinde hüküm ve egemenlik kuran. dilediğinde kahır ve baskıyla sindiren.

Kadir : Gücü her şeye ulaşan, her şeyde hissedilen.

Kâfi : Hem kendisine hem de yarattıklarına yeten. Kullarının her türlü istek ve ihtiyaçlarına, araya başkası girmeksizin cevap veren.

Kahhâr : Gerçeği örtüp, buyruklarına karşı çıkan inkarcıları kahrı altında ezen.

Karib : Çok yakında olan. Kullarına şah damarından daha yakın olan. Yakarış ve çağrıları duymada hiçbir aracıya, alete gerek bırakmayan.

Kavi : Gücü bizzat kendinden olan. Gücünü kullanmada hiçbir buyruğa ve yönlendirmeye muhtaç olmayan.

Kayyûm : Kudretin kaynağı. Kudretiyle her şeyi kıvamında tutan.

Kebir : Tüm büyüklük ölçülerinin kavrayamayacağı şekilde büyük olan.

Kerim : Lütfu hep işleyen, cömert.

Kuddûs : Tüm kutsallıkların kutsadığı tüm varlığın tesbih edip yücelttiği. Tüm noksanlıklardan arınmış, tüm yüceliklerle donanmış olan.

Lâtif : Gözle görülmeyen. Lütfu ve bağışı çok olan.

Malik : Sahip olan.

Mecid : Cömertlik ve ululuğun kaynağı, cömert ve ulu.

Melik : Güç, saltanat ve yönetimin en yüce sahibi.

Melîk : Mülk ve saltanatı dilediği gibi dağıtan.

Metin : Her hal ve tavır karşısında sebat ve dayanıklılığını koruyan. Güçlü, zorlu.

Mevlâ : Koruyup gözeten, destek veren. Sevdiklerinin her hal ve şartta yanında bulunan.

Mucîb : En iyi şekilde, en kısa zamanda cevap veren. Kullarının istek ve yakarışlarına aracısız cevap veren.

Muhît : Her şeyi çepeçevre kuşatan.

Muhyî : Yaratan, hayat veren. ölüleri dirilten.

Mukît : Yarattıklarının gıda sistemlerini, beslenme tarzlarını belirleyen ve her birinin gıdalanmasını yerli yerince düzenleyen.

Muktedir : Gücünü, kendisi tarafından belirlenen ölçüler ve planlar dahilinde görünür hale getiren. Gücünden, yarattıklarına belli oranlarda nasip veren.

Musavvir : Şekil, renk ve desen veren. Görünüş kazandıran, görünüşü ahenkli kılan.

Müheymin : Hükmü altında tutan. Yarattıklarının, kendisi tarafından belirlenen ölçülere uygunluğunu denetleyen.

Mümin : İnanan, güvenen. İnsana bir takım emanetler bırakan. Güven ve iman sunan. Kendisine iman edenlerle yakın ilişkiler içinde olan.

Müsteân : Darda ve zorda kalanın başvurduğu, yardım dilediği kudret. Kendisinden yardım ve destek istenen.

Müteâl : Aşkın, yüce. Akıl ve bakış ölçülerinin ulaşamayacağı boyutlarda olan.

Mütekebbir : Ululuk ve yüceliğin kaynağı olan. Kibre, böbürlenmeye sapanları hizaya getiren.

Nasir : Yardım eden. Yardım etmede yer, zaman ve sınırı kendisi belirleyen.

Nûr : Işık. Işığın aydınlığın, yol gösterişin, erdirişin kaynağı ve yöneticisi olan.

Rab : Besleyip, terbiye edip eğiten. Yarattıklarını belirlediği bir programa uygun olarak, birtakım hedeflere götüren. Tekâmülü programlayıp yöneten.

Râhim : Rahmet ve merhameti sınırsız olan. Dünya hayatını buyruklarına uygun biçimde yaşayanlara, ölüm sonrasında özel rahmet sunan.

Rahman : Rahmeti sonsuz olan. kendisine inanan-inanmayan herkese rahmet ve merhametinin tüm nimetlerini ayrım yapmaksızın sunan.

Rakîb : Kontrol eden, gözleyip gözetleyen.

Raûf : Acıma, şefkat ve esirgemesi sınırsız olan.

Refi' : Yüceliğin sahibi ve tüm yüceliklerin dağıtıcısı olan. Dilediğini, dilediği makam ve yüceliğe çıkaran.

Rezzâk : Yarattığı tüm varlıkların rızıklarını bol bol veren.

Samed : Tüm ihtiyaçların, niyetlerin, övgülerin, yakarışların yöneldiği eşsiz kudret.

Selâm : Esenlik, barış ve mutluluğun kaynağı. Esenlik, barış ve mutluluğun nasıl sağlanacağını gösteren.

Semî' : En iyi şekilde işiten, duyan. Her şeyi işitip duyan.


Şâkir : Şükredenleri duyup ödüllendiren. Kendisine şükredenlere teşekkür eden.

Şehîd : En yüce tanık. Her şeyi görüp gözetleyen. İnsana, görüp gözetleme, tanıklık etme gücü veren.

Şekûr : Bütün şükürlerin yöneldiği kudret. Şükredenlere daha fazlasını veren. Şükredenlere teşekkür eden.

Tevvâb : Tövbeleri çok kabul eden. Tövbe nasip eden. Kendisine yönelenlerin, bu yönelişlerini karşılıksız bırakmayan.

Vehhâb : Bağışı sınırsız olan. sürekli ve sınırsız bir biçimde bağışta bulunan.

Vâhid : Sıfatlarında, özelliklerinde tek ve biricik olan. Kullarının, ibadet ve yönelişlerinde kendisine herhangi bir varlığı eş ve aracı tutmamalarını isteyen.

Vâris : Bütün mülk ve saltanatların, sonunda kendine teslim edildiği kudret. Dilediğini, dilediğine mirasçı kılan. barış severleri mülk ve yönetime sahip kılmayı esas alan.

Vâsi : Kudret ve belirişi süreçle açılıp saçılan. Varlığı sürekli genişleten. Yaratışı ve yarattıklarını dilediği şekilde artırıp genişleten.

Vedûd : Sevginin kaynağı olan. Seven. Sevdiren. Sevme-sevilme ilişkisini kotaran. Tüm sevgilerin en son ve en yüce gayesi olan.

Vekîl : Gücü ve yönetimi kullanan. Kendisine teslim olanlara vekalet eden. Son söz ve yetkiyi elinde bulunduran.

Velî : Dost, yardımcı, destek veren. Kendisine inananların dostluğunu kabul eden. Kendisine inananların en güvenilir dost olarak yalnız kendisini kabul etmelerini isteyen.

Zâhir : Her şeyde tecelli eden. Tüm yarattıklarında kendisinden görünebilir izler, işaretler bulunan.
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2007, 12:22 AM   #5 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

çocukken evimizde toplantılar olurdu, ilahiler okunur zikirler yapılır, mesnevi, yunus emre, hacı bektaş veli ve daha niceleri okunur açıklanmaya çalışılırdı,doğu felsefesindede mantralar tekrarlanıyor,bir gün... bir enerjiyi açıklayan kitap okuyorum. kitapta doğulu üstat talebesine bu enerjiyi uyandırmak için bir ayin yaptıracak, önce bedeninin belirli bölgelerini yıkatıyor, gözlerime inanamadım üstat talebesine resmen abdest aldırıyor,aynı paragrafı beş altı kere okudum.onlar mantraları tekrarlıyorlar bizim tarikat ehilleri.veya sufiler zikir ediyorlar,zikir esnasında veya medite ederken her iki kesimde yantralar kullanıyorlar daha iyi derinleşebilmek için. doğu felsefesinde yedi çakra saflaştırılıyor amaç fiziksel alemden ruhsal aleme/lere açılabilmek, sufilerde veya tarikat ehillerindede yedi ölüm dedikleri rabıtaları yapıyorlar.her rabıtada dünya ile ilgili bir şeyden vazgeçiyorlar (korkular, beklentiler falan)vazgeçe vazgeçe en sonunda vazgeçmektende vazgeçiyorlar,bizde bu bilgiler halen daha sadece ikrar verenlere öğretiliyor,hatta ikrar verenlere o kadar ağır dersler veriyorlar'ki (sabahlara kadar 99 esmaül hüsnadan bir esma zikretmek, kelimei tevhid zikretmek gibi) yapamayan aralarında barınmasın diye.ben telekinezi,teleport, telepati kavramlarının tam açıklamasını öğrendiğim zaman, amaaaan nolcak bunlar yapılabilir şeyler dedim, çünkü bunların yapıldığına birebir şahit oldum,babam şeyhi ile telepati yoluyla iletişim kurardı, bir toplantıda sürahi ve su bardağı kendiliklerinden orada bulunan birisinin önüne uçtu ve bunu yapan kişi sen susadın söyleyemiyorsun suyunu iç sonra sohbete devam ederiz dedi.tabii ozamanlar bütün bunlar keramet olarak görünüyordu ama şimdi beyin gücü olduğunu ve aynı disiplinle çalışan herkesin başarabileceğini biliyoruz. eğer iskenderiye kitaplığı yakılmasaydı, tibette ve daha başka yerlerde bilgiler hoyratça imha edilmeseydi yaratılmış olan tüm varlıkların hedefinin bir olduğunu daha çabuk öğrenirdik.belkide şu anda dünyada herkes aydınlanmış olurdu,çünkü bizlerin yaratılmasından murad edilen budur diye düşünüyorum,şu anki arayış ve yönelişlerimize bakınca....çeşitli şifa teknikleriyle ilgilendim,ilk başlarda çokta inanmadım fakat bir arkadaşım vardı sürekli gelip hadi bana enerji ver diyen ve üstelik bana para ödeyen, ben ellerimde hiç bir şey hissetmediğim için, kendimi sahtekarlık yapıyormuş gibi hissederdim, bunuda arkadaşıma söylerdim o şifa almaya ve zorla para vermeye devam etti,bir gün aklıma geldi bu kız bir daha şifa istiyorum derse ellerimi koyayım ve içimden ayetel kürsi okuyayım dedim.ertesi gün yine geldi hadi bana şifa ver dedi, hiç tartışmadan yatırdım besmele çektim ve ayetel kürsi okumaya başladım,enerjiyi ilk defa o gün hissettim. allah rahmet eylesin bülent kısa'nın bir kitabını aldım onda esmaül hüsnanın her birinin enerji frekansını o kadar güzel açıklamış ki, nur içinde yatsın.mekanı göksel alemlerde en yüksek yerde olsun. kuranı kerim'in enerjisi elle tutulup gözle görünecek kadar yoğundur bir o kadarda ince ve süptildir.ah birde algılarımız her daim açık olabilse....saygılı sevgiler
  Alıntı ile Cevapla
Alt 25-12-2007, 12:53 PM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 432
Tesekkür: 0
141 Mesajinıza toplam 392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
üç_gömlek is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yukarıda bahsedilen kitapları sipariş listeme eklemeye karar verdim.
üç_gömlek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2008, 02:05 AM   #7 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 18
Tesekkür: 0
6 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
xenesx is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

evet işte bu,mühim olan baş kumandanı bulmak,yeryüzü halen evliyalarla dolu,mürşidi kamillerle,ama bunlarda kendi aralarında rütbe rütbe,ama sancak birkişinin elinde şuanda yaşayan gavsul azamın,kutbul azamın dergahına dizçöküp ona tabi olanın ilk keşfi kabir keşfi yani kabirlerin yanına gittiğinde veya geçerken kabirdeki kişinin halini görebiliyor,gerisini siz düşünün...
xenesx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-02-2008, 01:30 AM   #8 (permalink)
Mustang
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bende esma-ül hüsnayı çok okuyanlardanım.Hayatımın bir çokzor anlarında esma-ül hüsna ile şifa buldum.Her başımın sıkıştığında okuduğum isimlervar manevi desteklerine çok inanıyorum. 96
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2008, 08:32 PM   #9 (permalink)
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 514
Tesekkür: 197
445 Mesajinıza toplam 3,041 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura about
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dinimiz Gerçekten Çok Mükemmel Bir Din.. Hurafelerden Koruyup Böyle Bilimsel Verilerle Çözülemeyenleri Çözersek Mükemmelliği Çok Daha Anlaşılır.. En Basitinden Bir Dua Bile İnsanın Rahatlamasına Birebirdir.. Denemesi Bedava..
__________________
Ateşli çaba,kendini eğitme ve Mutlak varlığı algılama Yoga faliyetidir


Paramahamsa Yogaçarya MAHA Yogi AKİF MANAF
TR-ance isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-03-2008, 01:26 AM   #10 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 86
Tesekkür: 0
25 Mesajinıza toplam 62 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
seramoni is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scorpy ve Shamanic sizi canı gönülden tebrik ediyorum,eşsiz kıymette konulara değinmişsiniz gerçekten,zaten evren bu isimler üzerine kurulu,biz de bu Allah'ın güzel isimlerini tüm hatamızda kullanabilmeliyiz diye düşünüyorum,ben uzun zamandır Basıt ve Fettah isimlerini kullanıyodum ve gerçekten de Cenab-ı Hak önümdeki bir çok engeli kaldırdı ve yolumu açtı,açmaya da devam ediyor,yeter ki sabırla ve gönülden istemesini bilelim,sevgilerimle...
seramoni isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Makaleleri ve Yazıları okuyun ve görün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız lütfen okuyun yararını görürsünüz inşaallah Dr. Ender Saraç'tan ilginç açıklamalar ! Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi yüksek kesime danışmanlık yapan Dr. Ender Saraç, Allah’ın 99 ismini yani Esmaü’l-Hüsna’yı zikretmenin insana huzur verdiğini söylüyor. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Makaleleri ve Yazıları telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Makaleleri ve Yazıları nerededir kimdir Üyelerin Makaleleri ve Yazıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hipnoz Üyelerin Makaleleri ve Yazıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Makaleleri ve Yazıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Makaleleri ve Yazıları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.