![]() |
BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Kendimize neyi istediğimizi soracak kadar sevmiyor ve önemsemiyoruz kendimizi. ama neyi istemediğimizi hep biriktiriyoruz.. Çünkü kurtulmuyoruz ondan.. Bugün kendim için istememeyi değil istemeyi öğrenmeyi istiyorum... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? iyi sabahlar herkese... yazmazsam çıldıracağım sanki gözlerimi açtım..tüm gece açıktı su bazlı telkinlerim..aylardır olduğu gibi dişlerimi sıkılı buldum.. kalkmadan düşünmeye başladım.. bugün ne istesem.. dişlerimi artık sıkmak istemiyorum desem..bak ben sana ne dedim.. hep neyi istemediğimizi söylüyoruz.. iste....artık biraz gevşemek istiyorum mu desem.. işim çook yorucu ve bugün o kadar çok yorulmak istemiyorum...buyur.. artı bişey isteyemiyorum sanki... dün ilk kez yeter dedim bişeye.. bunun devamını istiyorum..sakın ha yeni bişey istersin.. korkak.. isteyeyim de ne isteyeyim? gören duyan sanır ki bisürü dilek arasından dilek seçmeye çalışıyorum ama hayır ben lambadan çıkan cin den tek dilek hakkım varmış gibi tek dilek bile bulamadan düşünüyorum.. O nun şöyle hissetmesini BU nun böyle davranmasını ve ŞU nun benin anlamasını istiyorum.. ama yok yok bunda bir aksaklık var.. bunlar kendimle ilgili dileğim değil.. ben hiç bir zaman benliğimi başkalarının duygu düşünce ve davranışlarına göre konumlandırmazdım ki.. ta ki... :((( EVREKA......BULDUM İŞTE.. ESKİ BENLİĞİMİ GERİ İSTİYORUM.. ve fırlıyorum yataktan.. sonra balkonda kahve içerken aklıma başka dilekler geliyor..hem de akın akın.. ve sesli sesli söylüyorum..uzun süredir banyomda yapılması gereken bir tadilatla ilgili ve alt katla başımı belaya sokan hayatımı da karartan bir sorunum var. nasıl halledeceğime çok kafa yorduğum... bana ne kafa yormayacağım.. ey evren.. bu işin tereyağından kıl çeker gibi hallolmasını istiyorum..yine çok istediğim bikaç kitap ve üyelik var sıra gelemeyen.. bana ne nasıl gerçekleşeceği benim sorunum değil.. evrenden istiyorum... başvurduğum bir iş var. ama beni almazlar ki diye baktığım... neden canım.. ben istiyorum evrenden o işi.. vermeyen karadelik :)) sonra irkiliyorum..sanki çok şey istemişçesine.. ve dileklerimi idareli kullanmam gerekirmiş gibi bazı dileklerimi yarınlara saklasam diye bi içses duyuyorum.. aklıma çocukluğumdaki sanırım dini bir hikaye geliyor. inançlarıma ne zamandır kafa yormuyorum ama hikayedeki ana fikri hatırlıyorum.kimin cennetlil kimin cehennemlik olduğuyla ilgili bişeyde.. adamın biri dağbaşında sürekli ibadet edip her gün nar ağacında kendisi için oluşan tek nar ı yiyerek yaşıyordu. onu ziyarete gelen olmuştu ve ağaç iki nar vermişti o gün. adam birini ya nar olmazsa diye saklayıp diğerini ziyaretçiyle paylaşmıştı.. yanılgı.... cennetlik değildi tek narı paylaşsa da... her gün narı gönderen güce inanması gerekiyordu... evrene güveniyorum.. hergün yeni dilek narlarım olacak.. sahi ya masalla da vardı çocukluğumda..üç dilek fındığı.. e ben o zaman ne düşünmüştüm.. fındıklardan birini toprağa ekecektim.. ikinci fındığa dönüp diyecektim ki hemen bir dilek fındığı ağacı istiyorum :)) akın akın dilekler geliyor aklıma..korkmadan..avaz avaz.. İSTİYORUMMMM diye bağırmak istiyorum... şimdi güne başlama zamanı.. bugün eski ışığımı geri istiyorum... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? öğrendim istiyorum, benim için var olan evrenin şimdi bana ait olduğunu biliyorum seviyorum teşekürleeeer |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? aydınlık günler... umutlu başlamıştım düne.. sabah işe giderken rahat gitmeyi istedim evrenden. çook geriliyorum hergün.. o da ne?! otobüs bomboş geldi ve beni alıp gitti :)) nasıl yani diye düşünürken bundan sonra hep rahat gitmek istiyorum servis sorunu çözümlense iyi olur diye düşünürken... o zaman acaba geç kalırsam mı konuya el atarlar diye düşünmeye başlayıp evrenin işine burnumu sokunca......trafik tıkandı :)) hala doğru istemeyi öğrenemedim... bir süredir ilaç kullanmama yaşamım boyunca kigem kitapları okumuş bulunmama ve bir haftadır neredeyse 24 saattir telkinleri dinlememe rağmen dün biraz modum düşünce bir an umutsuzluğa kapıldım.. oysa normaldı elbet dalgalanmalar.. ve sebebi de vardı...beni hiç eden bişeyle karşılaşmak gibi.. ama hiç olmadım yok olmadım suçlu hissetmedim.. aslında karşılaşmasam canım acımayacaktı bile sanki bugün sabaha yine evrenden ne istesem diye başladım.. bunda bir anormallik var sanki.. normalde zaten içimizde listeli istekler bulunmaz mı? ben ancak düşünerek istek yaratabiliyorum.. oysa hep BEN diyebilen ve ne istediğini bilip net ortaya koyabilen biriydim...ah yitirdiğim benliğime geri dönme dileğim.....boşuna değil.. ya da değil miydim ki?? aklıma bir anım geliyor.. hani hepimizin günce tutsa ilk anısı değil ama ilk onu şekillendiren anısı ilk sayfasına yazacağı ya da yazdığı vardır ya küçükmüşüm..hatırlıyo muyum emin değilim..sanki o kadar çok anlattılar ki..hatırladığımı sanıyorum...hastalanmışım..babam gelmiş yanıma..kızım ne istersin? çikolata..başka ne istersin?? gofret?? başka??? başka diye tutturmuşum o sırada..babam çaresiz..tamam da başka ne istiyosun?? başka istiyorum başka istiyorum (( ... yıllar sonra babam bana bunu anlatırken dedi ki hep başkanın somut bişey olduğunu sandın..hep o başkayı istedin hayattan ..hep yanlışlara düşerek ..hep uçlarda gezerek...belki haklıydı..ama sanki yanılmıştı da..başkanın somut değil sadece başka bişey olduğunu bence o yaşta bile biliyordum ve doğru hep hatalar yaparak ve hep de bedeller ödeyerek hayattan o başkayı aradım durdum ama ikimiz de yanılduk..başka yoktu..yine de başkaya yapılan bi yolculuk vardı belki de bulmayı hiç istemeyerek.... aslında bu konuyu başka bir konuya daha bağlayacağım ama öyle meşgulum ki.. EVREKA.. BUGÜN NE İSTESEMMMM.. Bugün kendime zaman ayırabilmeyi ve o zamanlarda kendimi şımartmayı istiyorum :)) şımarık günler öyleyse :)) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? bugün sürpriz bir şekilde erken çıktık :))) ama sıcak ve trafik yüzünden eve geliş öyle işkenceydi ki kendimi şımartmanın en güzel yolu evden burnumu bile çıkarıp kalabalığa karışmadan hiç .. kahve.. kitap.. rölaks gibi gözüküyor :)) düşüncelerimde boğulmazsam :(( ama su bazlı telkinlerim açık hep :) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Gelecekle ilgili her türlü endişeyi bırakmayı istiyorum |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? herşey olması gereken zamanda ve biçimde olur. değişen sadece bizim nasıl karşıladığımızdır.. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? aydınlık pazarlar herkese.. ne kadar inkar etmeye çalışsam.. hayır iyisin güçlüsün desem de kendime..içimde bir sıkıntı var..ve bu sıkıntının artık beni terketmesini istiyorum..olumlu birşey isteyecektim yok iflah olmam ben..içime huzur dolmasını istiyorum.. huzur.. yeter mi ki?? içimde huzur olsa da sanki eksik kalacağım.. hani üç dilek fındığım olsa demiştim ya.. birini toprağa gömer.. ötekine döner toprağa gömdüğümden dilek fındık ağacı yetişmesini dilerim..söylememiştim üçüncüden ne dileyeceğimi..bulamadım çünkü.. sanki onu da birisine vermem gerekiyor gibi geliyor..yaşamımı kızıma endekslediğim ve tek olmazsa olmazım kızım olduğu halde kızıma onu vermeyi düşünmedim.. ona ağacımdan tüm fındıkları veririm oysa.. acaba ben üçüncü fındığı verecek birini mi istiyorum?? hayır...ben yaşamımım sonuna dek o fındığı bende saklayıp onu vereceğim oluşumu aramak istiyorum..sanki yaşamın anlamını arar gibi.. içimdeki sıkıntıdan kurtulmak için mutluluk telkinlerini dinliyorum.. işe yarıyor aslında.. sangi ego ve suçluluğu düzenli kullanım gerektiren antidepresanlar...mutluluğu da anlık ankyeteyle başa çıkan sedatifler gibi kullanıyorum.. bilmiyorum ki yanlış mı yapıyorum ee sonuçta bugün ne istesem??? içimde huzur.. ve fındık taşıma yolculuğumda güç..fındık kabuğuna sığmamak istiyorum.... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Büyüyünce ne olmak istiyorsun?- Mutlu!- Öyle değil, sen sorumu yanlış anladın sanırım ?- Hayır, bence sen hayatı yanlış anladın" Lamı cimi yok...Mutlu olmak istiyorum.. Bugün ve her an kendimi artarak mutlu hissetmeyi seçiyorumm .. Doğru söylem buymuş sanırım :) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Birazcık zamanım olsa.. hıdrellezden sözedecektim :(( olumlama ve çekim yasası ve hatta imagizasyon... önceden biliniyor ve uygulanıyormuş sanki.. bu sene tarihi kaçırdığıma üzüldüm. sonra düşündüm dileklerim tutar mıydı benim...genel olarak evet.. sadece son beş yıldır hep aynı dileği diledim ve olmadı.. ..ve ..çünkü... olacağına bir saniye bile inanmadım.. hatta B planları yaptım.. Alternatif üretmek inançsızlıktır öyleyse... belki zamanı olan arkadaşlar hıdrellezden sözedebilir.. aydınlık günler herkese... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? aydınlık sabahlar yaşamını değiştirme cesareti olan herkese inanamıyorum.. artan bir mutluluk hissetmek istemiştim.. akşamdan sabaha varan gelişmeler ve mutlulukla doldum..bitmiş olan ilşkimde yeniden sulh ve huzur nirvanaya ulaştı.. size sözetmesem de bunu dilemiştim elbet... sabah otobüste gelirken kitap okuyamadığımı.. düşünmem gerektiğini farkettim bıraktım kitabı.. ne istediğime odaklanmaya çalıştım.. düşünün hayal kurmaya bile zamanım yok :)) O nla birilikte yaşlanmayı dileyip hislerime çevirdim bakışlarımı.. ikimizi ıssız bir sahilde yaşlı bir kayada düşledim.. ama içimi korkunç bir sıkıntı kapladı.. yoksa bunu gerçekten istemiyor muyum ben?? yaşadığım sulh ve huzurun geçici olduğunu herşeye yeniden başlayacağımızı biliyorum.. aslında koşulsuz şartsız sevgi ve güvenin arttığını deneyimlemek istiyorum.. ama tekrar kendi BEN imden vazgeçemem hayır. BEN imi daha fazla görmezden gelemem.. yangından ilk kurtarılacak BEN im.... içimde huzursuzluk arttıkça arttı.. zorla kurtulmayı başardığım çocukluk suçluluk duyguma yeniden dönmüş buldum kendimi.. kani Kafka nın kitaplarındaki gibi.. suç tan önce ceza vardır.. ve ceza suçunu arar durur.. hayır ben neden suçlu olduğumu bilemeden suçumu beklemek istemiyorum.. istemiyorum varolmayan şatoların açılmayan kapılarını ve varılmayan yollarını farketmişsinizdir.. hep ne istemediğime odaklanıyorum ve böylece de yaşamda istemediğim ne varsa çektim kendime :)) ne istiyorumm ???? suçluluk telkinlerini tam da bırakmak üzereydim ama şimdi yeniden gereksinim duyuyorum. hatta yanıma kulaklık almadığıma pişman oluyorum.. bundan sonra otobüste de telkinlerimi dinlemeye karar veriyorum... gerçekten ne istediğimi bilmiyorum... off kafam çok karışık.. ama üstüme gelme hayat altında kalmayacağım.. yolumuz uzun olsun,,yargısız ınfazsız,,yolu yaşarken yola donusecegız nasıl olsa..nelerı atarız sırtcantamızdan nelerl tıkarız bılınmez ama ceplerımızde dokulen kırıntılar bıle kusların yemı bu yolda.. herşeyi bir tarafa bırakıp mutluluk telkinlerine sığınmak zorunda kaldım işe gelir gelmez.. ARTIK NE İSTEDİĞİMİ BİLMEK İSTİYORUMMM |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Dün akşam olanca aburcuburu önüme çektim ve kendime bir kilolarıma veda partisi yaptım Bugün telkinlerimde değişiklik yaptım ) suçluluğu çıkardım..kilo ekledim ( Aslında çok da değil aldığım fazla kilo ama olsun ben hep kendimden artarak memnun olmayı hissetmeyi istiyorum. Kendimle barışıklığımın sürmesini. Yalnız telkinin adı acilen değiştirilmeli bence… kilo vermek derken bile olumsuzlama içeriyor sanki.. şuna ideal kilo telkini desek olmaz mı ki?? Aslında bunun altında kendim için bir şeyler yapma isteği de yatıyor.Çünkü evde yalnızsam kendim için yemek yapmadığımı fark ettim. Kendimi düşünerek alışveriş yapmak sebzeler almak kendime yemekler pişirmek ve kendime sunmak ve bu hazzı yaşamak istiyorum ) BEN BEN BEN Evet ben kendime çıkmak kendime varmak kendimde kalmak istiyorum… Aydınlık günler yavaş yavaş da olsa hoşnutsuzluklarıyla vedalaşan herkese |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Öyle yoğunum ki Ama şunu eklemek zorundayım. Hani beni huzursuz eden durumum var ya..hani beni yeniden acabalara soru işaretlerine sürükleyen belirsizliklere mahkum eden.. hani zamanında beni benden alan.. O konuda da huzur ve denge duygusu içinde olduğumu hissetmeyi istiyorum.. Ve şükrediyorum. Yeniden ve hala BEN diyebildiğim için |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Aydınlık sabahlar içinde SEVGİ ışığı barındıran herkese. Çok yoğunum ve hiç zamanım yok ve ben sürekli bunu söyleye söyleye her gün bir öncekinden daha yoğun geçiyor. Şöyle rahat telaşesiz bir günde olduğumu hissetmeyi.ritüellerime zaman ayırmış artan bir keyifle çalıştığımı düşünmek istiyorummmm.. Dün akşam başlayamadım ideal kilom için çalışmaya migren atağındaydım ve eve kendimi zor attım. Ne alışveriş ne yemek. Yoksa egom mazeret mi bulmak istedi ki. Öyle olsa kaç yazar bugün erteleme telkinini de ekledim işte listeme ) Çok üyede olanın aksine bende başağrısı yapmamıştı telkinler. Oysa zaten migrenim var. Hatta on gündür rahattım ama ne yapalım şu mükemmeliyetçilik dişleri sıkılı yaşama kontrol deliliği.. ( Ancak ne var ki işime sevdiklerime verdiğim değer ve özeni kendimden esirgememeliyim bunu biliyorum. Uğraşıyorum Kendi değerimin hep farkındaydım ama şimdi hakkını vermek istiyorum Kendime ve kedime dönüp bakıyorum değişiklik var mı diye. İkimizin de gerçekten tepkileri daha net. Kedim zaten depresyondaydı protestolarını iyice arttırdı ama sevgi ve oyun gereksinimlerini de daha çok ortaya koyar oldu. Hatta yapmazdı şimdilerde ısırıyor Ya ben ? ben de ısırıyor muyum ki? Evet evet kesinlikle ne kadar sert olmam gerekse oluyorum alttan almaya hiiç yanaşmıyorum. Yoksa egom fazla güçlenip megolamanlık sınırına mı dayanıyor Beni rahatsız eden her şeyin adını koyuyorum. Hiçbir çukurun üstünü kapatıp geçmiyorum. Biliyorum ki gün gelir içine yuvarlanırız o çukurların yoksa.. Almayı çok istediğim bir haber vardı bir sevdiğimden. Kendimi onu alıncaki gülümsememle düşlemiştim bu sabah oldu Hala ısrarla istediğim bir iş konumu var. Olursa yaşamımda çok şeyi değiştirecek. Hatta yaşam yerimi belki de. Bunun için mi ikircikli davranıyorum ki. İnsan kötü bile olsa alıştığı düzenden kolay vazgeçemiyor ya. Oysa daha iyisini hak ediyorum ben. Ne demek ki yaşamım boyunca bir tevazu.. büyük beklentilerim yok benim diye bir yaşam duruşu… ben her şeyin daha iyisini hak ediyorum ve hak ettiklerime sadece zamanla ulaşarak yaşamayı ve bunun mutluluğunu istiyorum ) Kendi değerimin hep farkındaydım ama şimdi hakkını vermek istiyorum |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? güneşi aratmayan dolunaylar dilerim gecenize geceme :)) bugün iki ayrı ortamda öfke patlaması yaşadım. oysa genelde sorunları net ifade etsem de bunu hep kendi tarzımda yaparım ki bu da hiç kaba bir tarz değildir. çook uzun süredir evet ne işte ne özelimde patlamamıştım. anlamadım ki neden böyle oldu :( bu kez tarzımın dışına çıktım ama birşey söyleyeyim mi ? bu kez yola çıktı sözcüklerim. varması gerekene.. acaba diyorum egom tavan yaptı fazlaca şişti de BEN BEN demeye başladığım için mi oldu bu :) bir tarafım iyi oldu diyor hatta bir hoşum.. sanki kendimde bir ben le daha bağlantı kurdum.. KENDİME VARAN TEK SARHOŞLUĞUM DUR AYÇÜÇEKLERİNİN TOHUMUNA VARAN ÖZ..ne güneş böyle çakırkeyif etti.. ne dolunay döndürdü başımı :) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Telkin dinliyorsun, bu aşırı kendine güvenli çıkışlar ondan kaynaklanabilir. İlk başta ürkütücü geliyor ne oluyor ya diyebiliyor insan kendi kendine ama konuşması gerektiği yerde susmamalı insan. Sadece ses tonuna dikkat etmek faydalı olabilir. Olumlu çizgiden çıkmadan da lafını esirgemeyip konuşmak mümkün içimde kalacağına söylerim ben karşımdakine ne düşünüyorsam ya da hissediyorsam. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Meryem Suresini dinleyebildiğim kadar dinlicem inşallah. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? pırıl pırıl haftasonları herkese.. evet kesinlikle haklısınız sweet.. telkinler egomu tekrar rafa mı kaldırdı ne :) eh zaten paspas olamayacak kadar değerliydi benim egom :)) ama hani bazen de birşeyin en çok düğüm olduğu zaman o düğümün çözülmesine en yakındır ya.. o zamanlardayım sanki.. ..ve düğümleri çözmeye başlamak istiyorum.. kendimi her düğüm açıldığında rahatlamış hissetmeyi seçiyorum.. ...ve bıktım şu yoğunluk ve yoğunluğun getirdiği çıldırtıcı başağrısından.. sağlığıma dinamizmime hep şükrederdim.. yine de şükrediyorum... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? netlik istiyorum hayatımda.. önümü görebilmek.. sislerin açılmaya başladığını hissetmek istiyorum aldığım her nefeste |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? gündoğumundan daha aydınlık gündoğumları dilerim herkese.. ben bugün kendim için birşey isteyemeden bitti gün.. tıpkı yaşamadan ölmek gibi... ben nefes almak değil yaşamak istiyorum... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? iki gündür gerçekten de yalnız olmama rağmen kendim için alışveriş yapıp yemek hazırlıyorum. bunun nasıl bir zinciri kırmak olduğunu bilemezsiniz. sadece kendim için... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? bugün dün gittiğim iş görüşmesinden "olumlu" cevabını vermeleri için beni aramalarını istiyorum. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? pırpı pırıl güneşli günler herkese.. isteklerimize doğru yolculuğun günü olsun bugün.. kendimi eskisinden daha öfkeli,sabırsız, hoşgörüsüz. toleranssız hissediyorum telkinlerden sonra. aslında eskisinden derken.. bir süredir olduğundan demeliydim.. çünkü eskiden de beni rahatsız eden şeylere tepkimi çok net ortaya koyardım. ancak daha sakin olabilmek isterim yine de.. benim de içimde işle ilgili bir dileğim var.. şu an olduğundan daha çok takdir görmek hakkımı almak ve daha keyifli olmak istiyorum. her sabah işe giderken artan bir coşkuyu hissetmeyi seçiyorum.. bugün daha önce farkında olmadığım ama muhtemelen burnumun dibinde duran bir çözümün ayrımına varmayı istiyorum |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Bir kez daha anlıyorum ki tüm değişimler biraz sancılı oluyor. Ve değişimi gerçekten istemek gerekiyor. İstediğimizi sandığımız noktada bile direnç gösteriyoruz aslında. Ve şunu da anlıyorum ki biz karar vermediğimiz zaman bir başkası bizi asla değiştiremiyor. Ve yine fark ediyorum ki bir şekilde değişmeye karar vermişsek, memnun olmadıklarımız var fakat değişim sürecine girdiğimizde yine de onlara sıkı sıkı tutunuyoruz. En iyi bilinmedik en kötü bilindikten kötü ya Ben kendim için bilindiği değil daha iyiyi deneyimlemek istiyorum yeni güneşli günler herkese... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? berci kristin çöp masallarından çıkma bir gecekonduyum ben.. her gece yeniden inşa ediyorum kendimi çerden çöpten hem de ve inadına çere çöpe.. güneşe kavuşmamın tek yolu buymuşcasına.. ve bazen sağnaklarla geliyor gün kurumadan harçlarım daha.. ve bazen ellerinde kazma kürek bi yıkım ordusuna bedel sevdiklerimle gecekonduyum ben .. her gün yeniden içimdeki güce ulaşmak ve onu kullanmak için içindeki çerden çöpten sıyrılmayı güneşe varmak sanan. tek tek dizdiği tuğlaları katilinin eline teslim eder gibi yıkım ustasının eline teslim eden.. gecekondu olmak istemiyorum ben.. tuğlaların arasındaki çimento olmak istiyorum hayır duvarlardaki çelik kolon... ve bir kez yükselip göklere çere çöpe bulanmamak.. ben artık başka masallar yazmak istiyorum.... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? gün mis gibi yağmurlarla geldi.. sırf yalnayak olmak yetmez sırılsıklam olacağız... şarkılarımızın anlamı yok.. sadece şarkı söylemeli ve yağmuru içmeliyiz günışığı gökkuşağının ucunda.. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? keyifli pazarlar keyifi hazzı mutluluğu ışığı içinde arayan herkese.. uç tum hep. uçlardaydım.. bazen bir bilge kadar sabırlı.. bazen volkan gibi çç bazen sihirli ayakkabılarla dans edercesine enerjik.. bazen dünyayı örtüversem üstüme hep uyusam diyecek kadar uyuşuk..bazen sırça köşk kadar narin.. bazen ginkobilboalar kadar güçlü.. bazen gündüz bezen gece.. ama bu benim dengemdi.. kendi iç dengem.. başkasının dengesizliğinde yalpalayan bir dengesizlik değildi.. şimdi yine başkasının dengemi bozmakta olduğunu farkediyorum.. ve bunun hep olduğunu.. ama artık gerçekten DENGE istediğimi.. rüzgara göre yol alan kelebeğin kanatları değil.. rüzgarın kendisi olmak istiyorum ben.. başkalarının düşüncelerini önemsememe yi de ekledim telkinlerime.. bu telkinlerin sonu birisi için pek hayra alamet değil sanki :)) ama unutmadım.. yangında ilk kurtarılacak benim.. hayır.. yangın da ben im.. ateş de ben im :)) ego güçlendirici :)) gerçekten iş le ilgili değişime en azından hazır hissediyorum kendimi.. sanki istediğim iş olmuşcasına heyecan duyuyorum ve bu heyecanın artarak gerçek olmasını seçiyorum.... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? zamaaaannn.... zaman istiyorum... öyle boş değil ama.. kedime bile kendimden daha çok zaman ayırabildiğim düşünülürse :)) iş.. kızım.. ev ve kedim den başka.. kendimle başbaşayken de kaliteli zaman geçirebilmeyi istiyorum... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Bugün kendimi bile çok şaşırtacak güzel mucizeler istiyorum.y789 |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? iki gündür içimde ve dolayısıyla üzerimde bulunan huzursuzluğun bugün bitmesini istiyorum. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Bu gün kendim için sadece kendimle geçireceğim ve kendime ayıracağım 20 dakika istiyorum :))mum ışığında olursa daha iyi olur.. şöyle sessiz ve sadece kendimi dinleyeceğim -tabi telkinlersiz olmaz- uzun zamandır hiç dinlenmedim:( şöyle dinlendiğim huzurlu olduğum bir zaman hiç de fena olmaz hani:)) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Tatile çıkmak istiyorummmm ...:) |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? ben zamansızlıktan şikayet ettikçe.. daha kapıda başlıyor yoğunluk. ritüellerimi bile yapamadan.. bir şekilde yanlış istiyorum biliyorum.. çekiyorum bunları.. doğru istemeyi artık öğrenmek istiyorum. evrenle bir anlaşma dili bulmak.. huriye siz de :)) huzursuzluğu hiç çağrıştırmadan.. huzura yolculuk istemenizi öneririm :))) gerçekten negatif şeyleri çekiyoruz ve negatifin yokluğu da pozitiflik değil sanki :)) şu mucizeler konusu :)) onu okuduğum kitap bölümüne yazacağım.. ve zamanla ilgili de zaman bulursam :( Berilce nin uçan süpürgesine... sürprizlerle dolu bir gün diliyorum herkese :) güneş kadar parlak ve üzerimize yapışan sıcacık gülümsemeler... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? SAĞLIK ,HUZUR VE BEREKETLİ BİR GÜN İSTİYORUM BİR DE BENİM İÇİN OLMASA DA SEVDİKLERİMİN VE YAKINLARMIN YANİ BİR MUCİZE BEKLEYENLERİN DİLEKLERİNİN KABUL OLMASINI İSTİYORUM BİLİYORUM Kİ BEN OZAMAN DAHA MUTLU OLUCAMsevincliO0 |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? buna inanmıyorum..inanamıyorum...bu bir mucize.. kendini karanlıkta hisseden herkese günışığının benim kadar yakın doğmasını diliyorum.. işimi hem çok seviyordum hem sorunlarım vardı.. ve gerçekten ne istediğimden çok emin değildim ama hem huzur hem kazanç istediğim ortadaydı.. duygusal olarak da öyle bağlıydım ki kolay kolay bırakabilecek gibi değildim.. bu sabah... emekli olduğum yerdeki amirim aradı.. ve bana üstelik de hemen başlamam için ve buradakinin iki katı kadar maaşla iş teklif etti... inanamıyorum.. ancak bunun için bırakabilirdim herhalde burayı.. bugün erken izin aldım gidip görüşeceğim söyledim bile buradaki amirlerime.. senin bizdeki kredin hiç bitmeyecek ve hep kefil olacağız sana dediler.. eski amirim gibi tıpkı.. şükrediyorum hep layığıyla çalışma gayretim için.. şükrediyorum kızımın rızkını hep çıkartabildiğim için.. gelişmeleri paylaşacağım sizle.. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Mutluluk yarına ait değil. O bir varsayım değil. Mutluluk burada ve şimdi başlar.... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? Bugün kendim için,kendimi rahat ve serbest bırakmamı istiyorum. |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? akşam güneşinde bir başka güzel dünya sanki.. gecenize bile yakamozlar dolmasını dilerim.. yine inanılmaz bir çalışma temposuyla devirdim günü.. hiiç okuyamadım yazamadım telkin dinleyemedim olumlayamadım v s v s v s ancak sürakli gülümsüyordum dünkü sürprizden sarhoş gibi..gerçekten inanılmaz bir pozitif enerji gönderiyordum evrene farkındaydım.. umut doluydum..henüz bişey istemeyi düşünmemiştim ancak birbirine bağlıyordum bazı şeyleri.. bir sabah artık işe rahat gitmeyi istemiştim evrenden hani ve sonra burnumu sokmuştum evrenin işine nasıl olacak bu şimdilerle.. servis sorunu mu çözülecek e araba mı alacağım.. sonra anlamıştım.. nasıl olacağı evrenin işiydi.. ben sadece istemeli inanmalı ve hissetmeliydim.. şimdi düşündüm de.. o zamanlarda bile hem işle ilgili dileklerde bulunup hem de aynı işte çalışır gibi düşünmüşüm.. ne zaman ki gerçekten evrene bıraktım.. herşeyi birbirine bağlayan yeni çözümler sundu bana evren.. sözettim yeni iş teklifinden..evimden sadece 100 m. ötede olduğunu söylemeyi unuttum.. yol sorunum olmayacak orada başlarsam.. ve daha çok kazanç olacak.. ama bir an endişelerle dolu buldum kendimi.. ya mutlu olmazsam.. ya başaramazsam... oysa ben huzuru da dilemiştim elbet.. öyleyse olacak :)) bir sorun vardı yine de..diğer işe girdiğimde maaşı hemen alamayacağımdan bir süre sorun yaşayabilirdim.. ama aşarım dedim.. diledim mi ne diledim bilmiyorum..ama bişey var biliyorum.. içimde bir direnç vardı kırıldı.. çağlayan gibi bir alışverişe girdim evrenle.. şu anda çalıştığım işyerime bugün işten ayrılma takvimimi açıkladım.. önümüzde çok zorlu iki hafta var.. o sürede onları mağdur etmeyecek bir plan yaptım..üzülüyorlar gidişime ama sanırım söylemiştim hem istemeden dönüşümsüz başı şeyler yaşandı hem de bana o maaşı verebilmelerine imkan yok.. bana inanılmaz bişey söylediler.. asla karşılığı değil çalışmalarınızın ama size jest yapmak istiyoruz.. çıkış gösterip tazminat vereceğiz.. iş bulup istifa eden benim oysa.. ne diyeceğimi şaşırdım.. bu bir rüyaysa uyanmak istemiyorum.. sonra hatırladım.. hakkımın verilmesi takdir görmek gibi dileklerimi... ah sırada evle ilgili dileklerim olacak :))) sıra gelse bir :)) akşam bir arkadaşımla salaş bir yerde taburelere çöküp bişeyler içip sohbet ettik.. bana çok güzel göründüğümü söyledi.. ya da çok güzel baktığımı.. sanki neye baksam çok güzel göreceğimni.. ya da ne baksa bana çok güzel göreceğini.. o ifade edemedim dedi.. ben anladım :)) şu anda yeni iş le ilgili endişelerimin yerine.. rahatlık.. huzur.. güven.. kolaylık haz mutluluk dolmaya başlamasını ve artmasını hissetmek istiyorum... hedefin varolduğuna inanmanın sarhoşluğu mudur ki bizi tam da hedefi gördüğümüzde serseri mayına çeviren? öyleyse hedefin yokolduğunun ayıklığıyla mı düştük hep yollara? |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? haftasonlarının gözlerimizdeki ışığı gibi aydınlık olsun bu cumartesi.. dünden beri farklı bir süreçte duyumsuyorum kendimi.. önce delice bir coşku hissettim isteklerim yerine geliyor ya da açmazlarım yolunu buluyor diye.. elbette sorunlarım ve yoluna koymam gereken şeyler var yaşamda çünkü..doğru.. ve o coşkuyla sıradakileri istemeye başladım hani bulamıyordum ya dilek ben hiç :)) üç fındıklık bile :)) hatta kendimi bir isteğim için doğaçlama beste yapmış buldum :)) ama birşey vardı düşüncelerimin içinden sıyrılıp bana ulaşmaya çalışan.. bu mudur yaşam.. iste.. olsun yenisini iste bekle olsun... mücadele nerdeydi hani haz.. ya da.. daha açıkçası bu muydu mutlu olmanın yolu.. mutlu olmak için gereksinim duyduklarım yeni bir iş yeni bir ev ya da hadi çıtayı yükseltelim ruh eşime kavuşmak olabilir miydi?? bunlar benim yol sonundaki hedeflerimse.. mutluluk yol arkadaşım olmak zorunda değil miydi?? ya da isteklerim olamadığında karanlıklara mı gömüğlmeliydim? anladım sonuçta.. ve yeni bir EVREKA devresi :))) sanırım anlatabilmenin en kolay yolu kıssadan hisse.. BİR GÜN BİR KRAL, BİR DİLENCİYLE KARŞILAŞIR! Dilenci nasıl olunur? Hikayeye göre bir kral, sabah gezintisi sırasında bir dilenciye rastlar. "Dile benden ne dilersen" diye soran krala dilenci gülerek, "sanki benim her dileğimi gerçekleştirebilecekmiş gibi soruyorsunuz" der. Kral bu cevaba şaşırır ve sohbet ilerler. "Pek tabii her dediğini yerine getirebilirim. Sen söyle bakalım, ne istiyorsun?" "Söz vermeden önce iki kez düşünün kralım" der. Dilenci sıradan bir dilenci değildir. Kral ısrar eder. "Ne istersen iste sana verebilirim. Ben güçlü bir kralım. Yerine getiremeyeceğim hiçbir dileğin olamaz" der. Bunun üzerine dilenci, elindeki kâseyi krala uzatır ve "bu kâseyi herhangi bir şeyle doldurabilir misiniz?" diye sorar. Kral bir kahkaha atar ve vezirine kâseyi altınla doldurmasını emreder. Kâse dolup taşmakta ama sonrasında hemen boşalmaktadır. Altınlar, buhar olup uçmaktadır sanki. Kralın onuru kırılır. Bir dilencinin kâsesini dolduramadığı ülkede kulaktan kulağa yayılır. Giderek pırlantalar, elmaslar, yakutlar akıtılır kâseye. Ne var ki kâsenin dibi yoktur sanki. Dolup taşmasına rağmen kâse sürekli olarak boş kalmaktadır. Kral yenik düşmüştür. Dilenciye yakarır: "Tamam, tamam sen kazandın". "Dileğini yerine getiremedim ama lütfen bana kâsenin neden yapılmış olduğunu söyle" der. "Çok basit" diye yanıtlar dilenci. "İnsan dimağından yapılmıştır. Yani insanın arzu ve isteklerinden. Doymak bilmez oluşu bundandır. Bu gerçeği bir kez kavrarsan yaşantın değişir. İstek dediğin nedir ki! İstek ulaşılana kadar, belli bir süre heyecan veren bir duygudur. Örneğin bir iş istersin... Bir araba... Ev... Eş... Bir başka şey!.. Tek tek her birini elde ettiğinde, her şey anlamını yitirir. Neden? Çünkü beynin, aklın onları dışlar. İş senin, araba da garajdadır ve artık istek uyandırmamaktadır. Heyecan, onu elde ettiğinde sönüp gitmiştir. Gene boşluğa düşer, yeni bir istek yaratmak zorunda kalırsın. İstek doyumsuzluk uyandırır ve giderek bir ’dilenci’ olursun. Bir istekten bir diğerine çırpınıp durursun. Amacına ulaşır ulaşmaz bir yenisini yaratırsın. İsteğin bu yönünü kavradığında yaşamının dönüm noktasındasın demektir. Bu durum ancak seni mutlu edecek şeyleri dışarıda değil, kendi içinde aradığın zaman gerçekleşir. Ve gerçek tatmine ve mutluluğa ancak o zaman erişirsin" der. Gelelim hikayenin verdiği derslere: Kral bile olsanız bir dilenciden bile öğrenebileceğiniz çok önemli yaşam dersleri olabilir. Gerçek mutluluk insanın içinde ve kendisinin elindedir. Mutluluğu ve başarıyı yakalayamayanlar, hatayı başka yerde değil kendi içlerinde aramalıdırlar. Bir şeyi elde etme hırsı değil, elde ettikten sonra da onu istemeğe devam edebilme becerisi yaşamı anlamlı kılar. Bir kralın dilenciye, bir dilencinin de krala dönüşmesi an meselesidir. Yaşam, dilenmek için çok kısa, dilenci olmak içinse çok uzundur... |
Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? yıldızların göz kırptığı ışıl ışıl geceler dilerim hepimize.. net bağlantım sorunludur hep. parçalı kopuşludur. ama dün geceden beri hiç bağlanamamıştım.. ben de oturdum kendime önce bir olumlama kutusu yaptım.. sonra da elimden geldiğince doğru ve güçlü bir formda içimden geçenleri yazıp yazıp içine attım.. bir baktım seçim sandığına döndü olumlama kutum :)) ilk günler zorlanarak ulaştığım umudumun içime kök saldığını hissettim ve şükrettim.. şimdi iş olumlama kutumla evren arasında :)) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:18 PM. |