Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=621092)

cansuyu 20-07-2012 06:11 PM

Cevap: BUGÜN KENDİM İÇİN NE İSTİYORUM?

sevgili Sweet.. :)

anlattıklarım eksiği var fazlası yok aynen doğru.. ve aslında gülerek ve gülelim diye yazdım bunları.

ancak şöyle bir gerçek var.
zaman zaman belirtttim sanıyorum bu işten daha çok istediğim bir iş var. onun sonuçlanması zamana bağlı.
ve ben evrenden sürekli zaman istedim.. hatta sözleşme masasına oturacağımız gün kendi enerjim yetmedi demek diye düşünüp enerji çemberi başlıklı bir yazı yazıp forumdan yardım istedim ama o da silinen yazılar arasında..
garip bir şekilde tam olacakken olmuyor bu iş. tamam diyorum istediğim zamana kavuştum. ancak diğer taraftan da haber gelmesi geciktikçe sözleşme yapmak isteyen dr sürekli çözümlerle geliyor iş yeniden olura giriyor ben yine mesaide :) bir tuhaf zincir..
en son artık onay birkaç ay sürecek bilgisiyle döndüğümde bile.. belki şimdi dolacak kontenjan ama bir dahaki açılışına yetişir diye umdu dr.
ve oysa ben hala diğer iş ten çağrılmayı bekliyorum.. ki ilk görüşmeden sonra genel müdürle görüştürüleceğim kesin..

evren ben zaman diye kıvrandıkça ne yapsın :))

sweeet 20-07-2012 06:16 PM

Sıkıntının çıkış kaynağını bilmek güzel bir şey aslında böylece insan daha kolay mücadele gücü buluyor. Teşekkürler, iyi ki varsın.

huriye_89 22-07-2012 12:26 PM

Alıntı:

cansuyu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 826286)
rüya yorumlayamam Huriye ama size şunu söyleyebilirim ki.. önemli sınavlara hazırlanan çok kişi benzer rüyalar görür.. öyle bir endişe yaratıyor ki yaşamda bu sınavlar.. üniversite sınavlarına hazırlanırken bir kez olsun sınava geç kaldığını rüyasında görmeyen kimse var mıdır merak ediyorum..

belki de bu rüyanın yorumu.. sınavın yaşamın sonu olmadığıdır..

yolunuz açık olsun..

belki de dediğiniz gibidir kim bilir?
bir de -saırım burda bi sayfada okumuştum- telkin dinlerken gördüğümüz rüyalar bizim özgürleştiğimiz konularu içeriyodu,yanlış hatırlamıyosam. Ben bu rüyayı sınavla ilgili korkularımdan özgürleştiğim şeklinde yorumlamak istiyorum müsadenizle y789 ilginize çok teşekkürler =)

ve gelelim asıl konuya..
galiba artık aile içinde de olsa özgüvenimi,etkinliğimi biraz olsun kazanmış gbi hissediyorm kendimi.

kısaca şöyle anlatıyım;
hafta içi komşumla bi tartışma yaşadım,yersiz ama gerçeği ortaya çıkaran bi tartışmaydı bu. Ve ben konuyla ilgili babamla konuşurken gayet etkin bi şekilde kendimi savundum. Tabi haklılığımın da payı var bunda ama eskiden haklı da olsam çok fazla konuşmazdım özellikle babamın karşısında kedi gibiydim. Ama şimdi aslanlar gibi savundum kendimi ve tam o anda "evet gerçekten işe yarıyo dedim" :D

aile içinde hissettiğim bu özgüven ve öz saygının aynısını ve hatta daha fazlasını aile dışında da hissetmek ve yaşamak itiyorum "kendim için".

cansuyu 26-07-2012 11:27 AM

sabah sabah kargo geldi..kızım alışveriş tutkunudur. internettn de alışveriş yapar. bazen benim adımı da verebilir kargoya ama... şu an evde yok ve sorma şansım da yok.. insan umut ediyor demek ki.. belki dedim.. belki bana bir güzellik yapmıştır :))
ben ona en son böyle bir güzellik yapmıştım.. nefes alabilen panda yollamıştım aynı evde de olsak :) meğer başka marifeti de yokmuş bu pandanın. nefes almak hayır gece gündüz horlamaktan başka. şimdi pilinin bitmesini bekliyoruz.. :)
ancak aramızda esprili hoş bir konu oldu bu..

koliyi açıp da erkek spor ayakkabısı görünce yaşadığım hayal kırıklığını tahmin edersiniz :(( kızım erkek arkadaşına almış tabi ki.. bana alacak hali yok ya :((
boşu boşuna bir güzellik beklemişim diye içim önce bir buruldu.. sonra hemen düşündüm.. jest istiyorsan bunu hem de senin için en önemli kişiden göreceksin..

kendinden..

şu an ne olacağına karar vermedim ama düşünüyorum.. ve bugün kendim için bir güzellik istiyorum :))

cansuyu 28-07-2012 03:12 PM

gerçi beş sevgi diliyle ilgili söylemek istediklerim var ama.. ben pc de yazarken düşüncelerimi bile kovalayamıyorum, yetişemiyorum..
yine de beş sevgi dilini gözden geçirsek sanırım ben kendimi armağan ederek ve aynı şeyi bekleyerek gösteriyor ve istiyorum sevgiyi..

kendimi şımartmak istediğimde de ancak kendimle başbaşa nitelikli zaman geçirerek kendimi mutlu ediyorum :))

o gün de sıklıkla yaptığım gibi bunu yaptığımı hatırlıyorum şimdi..

cansuyu 28-07-2012 03:12 PM

.geçenlerde bir yorumda Özlem Hanım DUYGULAR BULAŞICIDIR demişti.. tam da o günlerde, yine, kendisi aynı zamanda eşruhum olan ruhemicim kendisini, ve dolayısıyısıyla beni epeyce aşağıya çekmişti..hep onun ruhunun benimkinden beslendiğine inanırım.. çünkü ben bin çabayla yaşam enerjime tavan yaptırtırım ve o benimkini sömürerek nefes alabilir ancak diye düşünürüm.. kendimle sık sık savaşa düşerim..
onun duygularına endeksli bir yaratık değilsin ki sen.. onun duyguları ne olursa olsun kendi duygularını ortaya koy diye kendime kafa tutarım..

ama bir an düşündüm.. gerçekten duygular bulaşıcıydı..ve omuzlarım.. ve modum düşüvermişti..dahası olumsuz duygularım istemeden kızımla ilşkime de yansıyordu...ama duyguların bulaşıcı olması o kadar da kötü olmasa gerekti..bunu kullanabilirdim de.. başkalarını önemsememe ve mutluluk telkinlerine ağırlık vererek o gün kendimi yukarıya çekmeye çalıştım..bu telkin yerine başka birşey de olabilirdi.. ama bazen tutunmak için herhangi bir şeye inanmaya gereksinim duyuyorum..
herşey araç aslında.. inandığımız kendimiziz.. başarabileceğimiz..
ve o bana ne kadar aşağıdan, ne kadar sessiz gelse, ben inatla ona o gün yukardan , neşe ve sevgiyle geldim..
gün sonunda duygu selime kapılmıştı :))zorlanarak yarattığım duygu.. gerçek duygumuz olmuştu..
teşekkür ederim Özlem Hanım :) iyi ki varsınız..
bazen cımbızla aldığımız bir sözcük ne kadar da önemli..

ve bugün ne istediğimi biliyorum..

kendi duygularımın efendisi olmak istiyorum..

cansuyu 01-08-2012 03:05 PM

bugün farklı bir ruh hali ya da farkındalığımla başladı.. herşeyden önce evrenin akışkanlığına paralel olduğum için şükrediyorum ve her zaman bu akışkanlık ta yol almayı istiyoırum.. teşekkür ederim..

çok fazla, ya da yeteri kadar kaldım bu koridorda..
değiştirmek istediğim durumlar vardı.. evet büyük bir hamle yapıp çıktım koridora.. geçici çözümler ürettiğim bir süreç geçirdim.. ve ruhumu dayanma gücümü ileriye taşımaya çalıştığım..

belki şimdi hazırım ancak ve bunu daha önce görememiştim..

artık hazır olduğum kapıları açabilmeyi istiyorum.. bunun için yeterli inanca ve güce ulaşmakta olduğum için şükrediyorum..

teşekkür ederim..

cansuyu 01-08-2012 03:08 PM

farkediyorum ki.. saplantı ya da döngü diyelim.. bundan kurtulmak bir kerelik özgür olmakla ilgili değil..
sadece her açtuğımız kapının ardında yeni bir döngünün de başladığını aslında.. bilmek ama bundan korkmamak gerek sanıyorum..
kendi benliğimin bu kapının ardına taşıdığım benlikle sınırlı olmadığını bilmenin cesaretine ulaşmayı istiyorum..
teşekkür ederim..

cansuyu 01-08-2012 09:27 PM

bitti.. hiç kalmamış bişey bitebilirmişçesine..

yine de buna dayanabilmeyi öğrenebilmeyi istiyorum

ve bunun bana yaşamıma doğru şeyleri çekmeyi öğrettiğini hissetmeyi seçiyorum.
teşekkür ederim teşekkür ederim teşekkür ederim..

ve bu kez de başaramamış olsam.. tepkisel değil etkisel davranmayı öğrenmeyi istiyorum..

cansuyu 02-08-2012 01:50 PM

ne hissettiğimi bile bilmiyorum..
çünkü hissetmek istemiyorum..

kızımın doğumgünü :)) 22 yaşı doldu..ve ben bunun bile coşkusuna varamıyorum..

evrenle yniden uyum denge içersinde akmayı diliyorum..

cansuyu 02-08-2012 02:08 PM

bunu ben istemişim..

şimdi farkediyorum dün önce yazdıklarımı okudum..

ve o anki duygu değil düşünce zincirimi tam olmasa da hatırlayabildim..

bir süredir sanki dışardan seyretmişim kendimi.. kendimin dışından kendime bakmışım da.. son zamanlarda içeri adım atmışım..biraz merkeze doğru yol almış.. ve orada UFO (tanımlanamayan yabancı cisim) :) ile karşılaşıp yeniden yüzeye çıkmışım.. şimdi yeniden dıştan bakmaktaymışım kendime.. ama ufonun varlığını bilerek gibi.. :)) bakıyordum kendime..

hatta siteye giriş yaparken.. önce her zamanki gibi.. bakalım kaç tıklamada şu pencereleri kapatıp foruma ulaşabileceğim diye hızla kapattığım pencereleri.. bir süre sonra.. ilk defa.. kendim merak ederek açtım..
ilk defa çekirdek inanç videosunu izledim.. herşeyin bir zamanı var ne de olsa..

kendi adıma çekirdek inancımın ne olabileceğini ve bana getirisini.. neden vazgeçemediğimi algılamaya çalıştım..

epeyce kenarından yol alıp artık arzın merkezine seyahat gelmiş gibi olan duygum devam ederken dingindi içim..

ama ben çekirdek inançlarım olmadan ben olamam ki diye düşündüğümü hatırlıyorum..

beni ben mi yapıyorlar benden mi ediyorlar bilemesem de..

direnç çok güçlüydü hala hissettim..

benliğimden taviz vermemek o kadar önemliydi ki.. sadece kendim değil.. başkaları da ancak benim dışımda dolaşabiliyorlardı..

her iletişimi benliğime tehdit gibi algılıyordum..

çekirdek inancımı bulmak şu an için beni hangi saplantıdan kurtulmaya yardım ederdi diye de düşündüm..

..ve önlenemez bi,r şekilde bitiverdi.. henüz hazır molmadığımı düşünürken..

biten ne?
kaç zaman sürer ki bir ilşkinin otopsisisi.. yastan sonraya sarkar mı.. kaldırdığımız cenaze yeniden hortlar mı?

dün dediğim gibi..
hiç kalmamış birşey bitebilir mi?

ama biliyorum ki kendi içimdeki saplantım sürüyor..

saplantıdan kurtulup kendimi özgürleştirebilmeyi istiyorum..

bu kadarını yazabilmem bile bir mucize.. çünkü ne zaman benzeri şeyler olsa mağarama çekilir ve herkesle yani artık kim kaldıysa :) iletişimimi koparırım..

bu bile artık acı denizinde boğulmak yerine kulaç atmak demek.

bunun için şükrediyorum..

ve kıyıya çıkıp ufku seyretmek istiyorum..

sweeet 02-08-2012 11:09 PM

Belki cesaret gösterip o inançları keşfetmek ve değiştirmek için adım atarsan çok daha güzel olur her şey. Hissedemediğin çoşkulara varmak için engellerin kalkar ortadan. Emin ol sen sen olmaktan çıkmazsın. Çok daha seveceğin bir sen olursun. Biz seni böyle de seviyoruz o ayrı ama çok daha mutlu olmanı istiyorum o da diğer bir gerçek.

cansuyu 03-08-2012 01:48 AM

kim söylemiş hatırlayamadım ama ne de güzel söylemiş.

Hayattaki en güzel şey dostlarım;
Tüm kusurlarınızı bilmesine rağmen sizin hala muhteşem olduğunuzu düşünen birisinin olmasıdır.

:))

Haticee.. sessiz sedasız da olsa tıkladığınızı gördüğpümde bile yalnız olmadığımı ilgiyle izlendiğimi farkında olunduğumu algılıyorum.. bir tık sen nelere kadirsin.. :))

iyi ki varsınız..

hatiicee 04-08-2012 12:26 AM

Sende iyi ki varsın Cansuyu.Hatalarımız bizi büyüten, hayata adapte eden şeyler değil midir?Bence hayat hatalarımızla ve kusurlarımızla güzel.Her şey dört dörtlük olsa hayat çekilmez zaten bence.Her halinle çok ama çok harika bir insansın sen.Hele yazdıkların muhteşem.Bazen öyle bir vuruyor ki bam teline.Ayakta alkışlayasım geliyor.

Çekirdek inanç ile ilgili yazdıklarını ben de hissettim biliyor musun?İçimden bir şeyler yapma diyordu hep.1 ay boyunca her çekirdek inanç videosunu gördüğümde kafamın içinde bilmediğim şeyler oluşuyordu.Her seferinde yapamayacağım diye düşünüyordum.Ama Abdullah Beyle konuşurken içimde huzurla şaşkınlık arası bir şey oluştu çünkü Abdullah Bey sorduğu sorularla benim kendim hakkımda bilmediğim bir sürü şey öğretti bana sağolsun.Şuan iyi ki yapmışım diyorum.İki gündür kendimi yeni doğmuş bir çocuk gibi hissediyorum.Belki bu çalışmayla senin içinde her şey değişir Cansuyu hem denemekten ne çıkar ki? Bence sen mutlu olmayı çok ama çok hakediyorsun.

cansuyu 10-08-2012 10:35 PM

kendimi tanımlamak için ne zaman cümle kursam..

ben pek öyle sıcakkanlı değilimdir..

kolay iletişim kurmam..

mesafeleri çabuk aşmam..

kimseye müdahil etmem.. bana da edilmesini istemem..,

sınırları aşmaktan hoşlanmam.. sınırlarımın aşılmasından nefret ederim..

duygularımı pek belli etmem..

..v.s.. v.s.. v.s....

sanki NE OLDUĞUMUZUN tek tanımı nasıl olmadığımız.. aslında dolaylı olarak.. nasıl olmamız gerektiği..

hayır hayır.. ben asla öyle değilim..
çünkü.. ben ..böyle olmalıyım..

tercüme edecek olsam..

ben mesafeli olmalıyım..
ben güçlü olmalıyım..

v.s. v.s v.s..

kendimizedir belki en çok diğer yüzümüz.. ve OLMALI dır onun adı sanki..

sanki OLMALI lar.. ÖYLE leri kuşatan tost ekmekleri arasında eriyen kaşar peyniri gibi ....

kendinizi tanımlayın desem kaç olumlu kaç olumsuz cümle kurarsınız.. ben..... yım mı daha fazla olur ben.... değilim ler mi? bi deneyin ve OLMALIyım maskesinin yokedici gücünü keşfedin

OLMA mın varlığını istiyorum...

cansuyu

cansuyu 11-08-2012 10:33 PM

ışıl ışıl haftasonları dilerim sevgi ışığını taşıyan tüm yüreklere :)
herşeyden ve herkesten bağımsız olarak enerjimin yükselmesine niyet ediyorum..
kendi enerjimi yönetebilmeyi öğrenmek istiyorum
içimdeki müzik sustuğunda da dansa devam edebilmek.. adımlarımın peşinden sürükleyeceği ezgiye varmak istiyorum..
OLMAKTA OLAN dan OLAN a taşınmak..
ANı ya da ANlam lar yittiğinde bile AN da varolmaya devam edebilmek istiyorum..

kendimle çoğal/T/mak istiyorum..

cansuyu 12-08-2012 06:30 PM

yaptım:)

uzun süre ruhumla ilgilendikten sonra..
hayatımdaki çöpleri çıkarmaya başlamak istediğimi farkettim..
beni mutsuz eden neler var listeledim..
içlerinde bazıları şu an değiştirebileceğim şeyler değildi.. ve ben sadece negatif düşüncelerle dolup eylem noktasında tıkanıyordum..
onları es geçip.. bir yerlerden birşeylere başlamak istedim..
evet.. aylardır.. kendimi dinlemek.. oturup okumak ve yazmak güzeldi ve gerekliydi biliyorum..
ama onun dışında nerdeyse hiçbir şey yapmadan..
evet kendime ayırdığım kahve saatlerim özeldi.. seviyordum..
ama yaşamda mola yerine molada yaşama dönüşmeden..

aylardır.. atalette.. hareketsiz.. kendim için bir şey yapmadan.. işe başlayınca herşeyin normalleşeceğini düşünerek.. zaman geçiriyorum..
ben kendimle ilgili.. kendime değer veren.. bu değeri başkalarından dilenmeyen bir insandım..
oysa bu süreçte aldığım kiloları bile dışardan seyrediyor ve yitirdiğim beden imajını yakalayamıyordum..
farkındayım.. önce yitirdiğim benlik duygumu lokomotif olacak kadar onarmam gerekiyordu elbette..

ah size sabahtan beri hızla gelişen düşünce zincirimi yakalayabilmiş ve anlatabilmiş olmayı dilerdim..

nasıl bir hızla oturdum internet başına.. ve sonunda ani bir kararla.. fakat aslında çok da olgunlaşmış bir kararla..fırladım nereden başlayacağımı bilerek..

e malum araya yağmur girdi :))

sonra.. ortalığın güvende olduğuna kedim ikna olduktan sonra soluğu bir spor salonunda aldım.. bana yürüme mesafesinde ve şu an kampanyada ..

kendimi hep önemsemiş olmakla beraber.. sıra harcamalara gelince.. hep suçluluk duymuşumdur.. kızım için harcanan hiçbir şeyden suçluluk duymazken..

dün akşam yemekte bir farkındalık anı yaşamıştım..

meyvesuyunun az kaldığını farketmemişim ve kızıma doldurup kendimi es geçecektim ki..

yaşam boyu.. kendimizden esirgediğimiz değeri kimselerden alamayacağımızı savunmuştum..
yaşamboyu buna uygun hareket etmeye özen göstermiş ve hatta çalıştığım okulda çocuklarımla sohbetlerimizin temeline bunu oturtmuştum..

peki sözkonusu annelik olunca ne yapıyordum ben ki kızım kendim için yapmadıklarımı normal karşılıyordu..

şu an kendini tüm evrenin merkezi hisseden kızımın.. ilerde anne olunca merkezin yön değiştirmeli rolmodeliyle durmuyor muydum karşısında..

hep ona çok iyi bir anne olduğuma inandım..onu özgüvenli yetiştirdiğime de..ama anne olduğunda bunu dengemeyi kimden öğrenecekti ki kızım? vaz mı geçecekti kendinden?

bir an kendimden vazgeçmişliğimin değil.. kızımın kendinden vazgeçebilme olasılığının gölgesinde dehşetle titredim..

hiçbir şey için geç değildi.
ve ben de kızım da ..
her koşulda... sevgide.. aile içinde değişen rollerde.. her koşulda.. vcarlığını sürdürmeyi yaşamaya başlamalıydık yeniden..

biraz sonra kızım yeni telefonuyla.. ( evet o her zaman son modelleri kullanırken benim gereksinimleri farketmesini hiç sağlamayıp..pansuman ettiğim bir teli kullanıyorum ben :))

kızım yeni teliyle bir resmimi çekti ve arama resmi yaptı..

çok kötüydü ve ona başka resimler gösterdim.. bak bunlardan koy diye..
ama onlar anne resmi değil dedi bana..

dehşet iki..

ne zaman vazgeçtim ben kendimden?

ve kızıma kendinin vazgeçilebilir olduğunu öğrettim roller üstlendik diye..

çok uzakta değil..

ve hatta.. nerdeyse.. kızımın bir sevgi içersinde yitip gittiğimi gözlemesiyle başladı..

ben kızıma sevgisinin onun özünden ayıran değil özüne döndürmesi gereken bir olgu olması gerektiğini söylesem neye yarar?

spor salonunda görüştüğüm kişiye...

nihayet kendime yardım etmeye karar verdim.. kendime yardım etmeme yardım edebilecek misiniz dedim?

ve mutlulukla ayrıldım oradan..

çok garip bir şekilde eve gelirken bir yer tezgahı çıktı karşıma..spor salonunda giyebileceğim türden penye kapriler..
aslında hiç garip değil.. çünkü kendime birşey almayalı asır olmuştu ve tam da düşünüyordum..

akşam kızım geldiğinde söyleyeceğim..çok şaşıracak.. kendim için birşeyler yapmayalı asır olmuş gibi..

bu adımın devamını istiyorum..

içine düştüğüm ataletten sıyrılamıyor.. istesem de ne yürüyüş ne başka birşey yapamıyordum..
evden çıkabilmem için bile bir mecburiyet gerekiyor..

ve öyle çok yalıttım ki kendimi.

gerçekte kim olduğumu görebileceğim tek bir ayna kalmayana kadar..

şimdi aynalarla.. ( her anlamdaki aynalarla :)) )
yeniden barışmayı.. istiyorum...

teşekkür ederim.. teşekkür ederim.. teşekkür ederim...

sweeet 12-08-2012 07:55 PM

Ne güzel bir insansın ve ne güzel bir annesin. Ve en çok imrendiğim, en takdir ettiğim nokta iç sesini ne güzel dinleyip aktarmayı başarabiliyorsun sen. Ayrııııcaaa bu spora başlama mavzusu tam kutlama yapılacak bir haber. Sağlıklı yaşamak için harekete geçmek. İşte bu bu seni daha mutlu kılıcak bir karar, yeni bir çemberde yeni bir başlangıç noktası. Ben de çok sevindim bu olanlara. Varlığın ışık saçıyor, lütfen aydınlıkla kal. Sevgilerimi kucak dolusu yolluyorum cansuyu'm.

cansuyu 12-08-2012 09:49 PM

derinden hissediyor ve sevgimle çoğaltıp yolluyorum içimdeki sevgi ışığını Sweet :)

kendimizi yargılanmayacağımıza inandığımız ortamda daha kolay ifade ediyoruz sanırım..

benim için bu adımın önemini anladığını anlıyorum..
bu ..sadece bir spora başlamak değil.. ama o haliyle bile kutlanası olurdu..
bu ataletten sıyrılıp eyleme geçmek..

yoğun mutsuzluk anlarımı genelde şöyle tanımlıyorum.. mutsuzum.. kızıma bile odaklanamıyorum..

oysa doğrusu.. mutsuzum.. kendime bile odaklanamıyorum...

hani uçaklarda rutin anonslarda.. olası bir kaza durumunda oksijen maskesini önce kendinize.. sonra çocuğunuza takın derler ya..
kişisel gelişim in temeli olacak kadar önemli bence o cümle..
kendi nefes alamayan.. bir başkasını nasıl kurtarabilir ki..

ve kendimiz nefes almak istediğimiz her an nasıl da suçluluk duyarız..

SEN ÖNEMLİSİN demenin yolu.. BEN ÖNEMSİZİM demekten geçmemeli..

BEN ÖNEMLİYİM demek.. SEN ÖNEMSİZSİN gibi algılanmamalı.. ( algılayan tarafta olduğumuz durumlar da mevcut sonuçta )

ben önemliyim DEMENİN ben değer vermeyi biliyorum demek olan öz ü görülebilmeli..

..kalıplar baki kalsın hayat kalıplarımıza uygun hale gelsin ki mutlu olalım diye bekliyoruz
hayattaki mutluluğu almamızı engelleyen kalıplarımızı yoketmeye gönülsüz..

BEN SINIRLARIMI AŞMAK İSTİYORUM...

cansuyu 13-08-2012 06:03 PM

size de öyle olur mu?
yanlış yerdeymişsiniz gibi..
hayır hayır yer değil yanlış olan..
sanki siz orada yanlış gibi.
ya da sanki nerede olsanız oraya ait olmayacakmış gibi..

yürüyüş bandında tam da öyle hissediyordum..
kendime yine dışardan bakıyordum sanki ve aitsizlik yine yakama yapışmıştı..
müzk ritmime uymuyordu.. hayır ben müziğin ritmine uymuyordum..

öteden beri yürüyüşü çok severdim çünkü tüm dünyadan kopar.. kendimle kalırdım.. kendimle konuşurdum..

oysa şu an dışarda yürüyüş yapmamamın bir sebebi kalabalıktan nefret etmem.. bir diğeri bir türlü o motivasyona ulaşamamam da olsa..
sanırım en büyük sebebi.. o aitsizlik ve hüzün bulutunun beni sarıvereceği endişesiydi..

e eğitmenin 20 dakikaya ayarladı yürüyüş bandını gitti. ben bu 20 dakikada neler düşünürüm şimdi..

zaten bu ritme de ait değilim..

..ve :)) iyi ki su bazlı telkinlerim kayıtlı telimde.. önce mutluluk telkininden başlayarak açtım telkinlerimi :))..
sahilde yürümeye başladım..
ve kendi özümün ritmine döndüm..

sonrası çok keyifli geçti ilk günümün :)

kendinizi kaybedin..
sizi saran kara buluttan kurtulun..
o zaman ışığınızı görürsünüz..
dolunay gibi ışık dolu... der Mevlana..

kendimizi bulmamız için önce kaybolmamız gerektiği için yaşadığıma inandığım herşeyi sevgiyle kabul ediyorum..
ve kendimi bulma adımlarımın hızlanmasına niyet ediyorum..
teşekkür ederim teşekkür ederim teşekkür ederim...

huriye_89 15-08-2012 09:36 AM

Tanrım! Lütfen yalvarıyorum bana bunu yapma,beni Onunla deneme lütfen.
Hala arada kendimi Onunla birlikteymiş gibi hayaller kurarken buluyorum.Beni bu duygu karmaşasından kurtar nolur.

Güya uzun zamandan beri ilk kez buluşuyomuşuz,ben koşarak (ve ağlayarak) boynuna atlıyomuşum.
Sonra kendi evimizde beraber yaşıyomuşuz filan.( aslında böyle bişey hiç olmadı.)

Evet böyle bi hayalim(iz) vardı,bi zmnlar ve o en son konuşmamızda bana bunu hatırlatarak fazlasıyla canımı yaktı zaten.

O başkasıyla mutlu,ben olmayacak şeyle kurmak istemiyorum.
Şayet illaki bişeyler kuracaksam, kurduklarım gerçeğe çevirecek biri girsin hayatıma.Ya da birdaha hayatımdan çıkmamak ve benim çok mutlu olmam şartıyla geri gelsin. Bu konuda çok ciddiyim. Dua bile ettim.

Yine hayaller kuralım ama bu kez gerçek olsun.

Sevgili Evren; olacaksa O olsun desem, çok şey istemiş olur muyum senden hı?

huriye_89 24-08-2012 11:57 PM

huzur istiyorum,
dinginlik istiyorum,
en önemlisi de denge istiyorum denge.
çok şükür telkinleri dinlemeye başladğım ilk günden itibaren hayatımın dengesini şaşırtan kişiler bir bir kayboldular(ve umarım bir daha böyleleriyle karşılaşmam.) ama asıl derdim bu değil benim.
ailede ve tanıdıklar içinde rahat olabildiğim kadar dışarda da rahat olayım istiyorum, evet bu konuda az da olsa ilerlemem var ama nedense yeterli göremiyorum ben.ama ısrarcıyım bi gün " evet artık geçti,tamamen rahatım ! " diyebilicem sadece biraz daha zaman ve tabi sabır.
evet ne demiştik, denge.
içsel ve dışsal denge istiyorum hayatımda içimde ne kadar rahatsam,dışımda da o kadar rahat olabileyim.

Sole 25-08-2012 01:07 AM

Kendime inanmak...
Basarili olacagima inanmak..
Huzur..
Bundan sonra elimdekinin degerini bilmek istiyorum..
Sabir istiyorum..
Daha cok guclu olmak.

sweeet 25-08-2012 07:58 PM

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...86829740_n.jpg

Bunlardan bir kaçı da istenmeye değmez mi? Çay olmasa da olur hepsini istiyorum.

cansuyu 01-09-2012 10:05 PM

yaşamımın altına imzamı atabilmek.. imzamı atabileceğim gibi yaşamak istiyorum..

ışıl ışıl akşamlar hepimize.. bir süredir uğrayamadım.. özledim ne garip :)

iyi ki varsınız..

sweeet 01-09-2012 10:46 PM

Biz de seni özlemiştik canuyu'm rüyama bile girdin ya bir ara özel anlatırım. Hayrolsun. Kocaman öpücüklerimi yolluyorum. :D

cansuyu 03-09-2012 03:05 PM

sevgi ışığıyla aydınlandığımız ve aydınlattığımız bir hafta diliyorum hepimize..

çok uzun süre bekleme pozisyonunda kaldım. hamle yapmadan yaşamak bana göre değil.. düzeltiyorum :) yaşamımda hamle yapmayı severim..ve yine hamle yapmayı seçiyorum.. alternatiflerim oluşsun ve tercih yapayım istiyorum..oluşmakta olan alternatiflerimden kendime ve yaşamıma en uygun olanını bulmayı seçiyorum..

bir süredir bağlantımın koptuğunu hissettiğim evrenle yeniden aynı dili konuşmayı ve çekim yasasını harekete geçirmeye devam etmeyi seçiyorum..

teşekkür ederim teşekkür ederim teşekkür ederim...

Kadir Serarslan 03-09-2012 03:47 PM

Hamle yapabilmek için hedef istiyorum, amaç istiyorum aldığım nefes için.

huriye_89 03-09-2012 04:34 PM

bi hedefim var bi amacım da var gibi oluşturmaya çalışıyorum en azından. o amaca ulaşacağım yolların bireer birer açılmmasını istiyorum.küçük hedeflerimi bir çırpıda nası başarabiliyosam büyük hedeflerimi de başarabileyim.o gücü kendimde bulabileyim.

cansuyu 06-09-2012 12:08 AM

bir kez daha şaşkınmım.. belki de değilim :)

çok uzun süre hamlesiz kaldım.. ve alternatifler..istemişim dün..
şu an bana çok uygun olduğunu düşündüğüm beni heyecanlandıran bir alternatifle karşı karşıyayım..

imzam belli.. sen neye hazırsan.. o da sana hazırdır..

öyleyse.. bu alternatife hazır olduğumu hissetmeyi seçiyorum :)
teşekkür ederim teşekkür ederim teşekkür ederim..

cansuyu 09-09-2012 12:08 AM

istediğim ve gereksindiğim olgularla karşılaşmakta olduğum için şükürler olsun.
gereksindiğim her olgunun bana doğru yaklaştığını duyumsamayı seçiyorum. teşekkür ederim..

Sevgili Sweet e imdatt enerjiii demiştim bir akşam :)

biliyorum tüm pozitif enerjisi benleydi :)

ve ertesi akşam ilginç bir deneyim yaşadım. evren enerji isteğime daha çoğuyla karşılık verdi.

yaklaşık bir aydır devam ettiğim spor salonunda haftanın bir akşamı da yoga dersi varmış meğer :) o saatte oradaymışım.. derse katıldım..

onlarca kitap okudum meditasyon buda zen öğretisi.. forumda şifa çemberiyle enerjimizi buluşturmaya çalıştık. ancak bu deneyimi ilk kez yaşıyordum..

herkesin en az bir kez yaşaması gerektiğine inanıyorum..

ilk dakikalarda ne olursa olsun yavaşlayamadım. gevşeyemedim ve esneyemedim.. üstelik esnek olduğumu düşünürdüm. her harekette sabırsız, hep bir sonraki adıma kiltli ya da günün yorumlarındaydı zihnim :)

öyle telaşlı yaşam alışkanlığında, ve öyle gerginiz ki, yavaşlamak bizim için neredeyse imkansız. hatta yavaşlayanları seyretmek önce çileden çıkarıcı sanırım..

carpe diem diye konu başlığıum var benim :) yaşam felsefem bu güya.

ancak bunun teorikten öte hiç geçmemiş olduğunu anlamam için yoga yapmam gerekiyormuş :) gerçekten anda kalmayı ilk kez başarınca.. koca bir hayat boyunca bunu hiç başaramadığımızı farkettim..

gerçekten tüm geçm,iş kaygısı tüm gelecek endişesi herşey in donduğu bir an yaşadım..

ve bilmenin anlamaya dönüştüğü bu an için şükürler olsun..

son dakikada cenin pozisyonuyla güven duygumuzu tazeleyelim dedi yoga eğitmenimiz. ve biraz sonra hazır olanlar kalkabilir.. iyi geceler deyip çıktı..

hiçbirimiz hareket etmedik.. kimse kalkmadı.. ne çok gereksinimiz varmış bu güven duygusuna.. ne çok ayrılma korkusu yaşıyormuşuz ..

çok değişik bir ruh haliyle eve geldiğimde kimseyle konuşmadan o anda kalmak istedim.. sadece O TEK AN ı düşünmek..

en son aşkın başında böyle herkesten uzak kendi başıma kalıp sadece düşünmek istediğim an geldi aklıma..

son aşk..

ya da ilk..

her aşkta aşkı yeniden tanımlıyor ve yeni tanımımızla ilk kez mi aşık oluyoruz acaba..

bir şarkı doldu içime hüzünle..

Aşkın en mavi zamanı...ZUHAL OLCAY - Dailymotion video

ağladım ağladım..dışında kaldığım tüm anlara...

gecenin karanlığında...

ve gülümsedim..

karanlıklarımızın ışığına...

cansuyu 09-09-2012 12:10 AM

bu arada bugün de alternatiflerime yenileri eklendi..
her zaman seçilmenin değil seçmenin özgürlük olduğuna inanmışımdır..
seçme özgürlüğümü doyasıya kullanmayı seçiyorum :)
teşekkür ederim..

cansuyu 09-09-2012 02:37 PM

insan acı duyabiliyorsa canlı.. başkasının acısını duyabiliyorsa insan mış...

kendimi bildim bileli..
nasıl ki toprağı yararak ilerler pulluk toprağın içinde..
acı öylece ilerliyor içimde..
toprağın acısını duyarak
ve pulluğun hüznünü beraberinde..

ama sevinç duymalı toprak açarken bağrını güneşe..
mutlanmalı pulluk yer açarken tohumlara..
ve gülümsemeliler birbirlerine..

iliklerimde hissetmek istiyorum toprağın güneşle dansını..
ve pulluğun ezgisini beraberinde..

ışığımızın göz kamaştırdığı pazarlar diliyorum hepimize..

cansuyu 28-10-2012 10:02 AM

güneşli bir bayram sabahında bayram tadında günler diliyorum hepimize.
güneşin yansıdığı, güneşi yansıttığımız..
ne de olsa kimse kendinde olmayanı yansıtamaz...yok yok yaramamış bana sitede dolaşamamak bir süredir :) düzeltiyorum.. herkes kendinde olanı yansıtabilir :)

evet çok uzun süre oldu. okullar açılınca kızım pc yi de aldı götürdü ve ben kendime bu lüksü temin etmek için henüz çaba göstermedim.. şu an kardeşimde yaşadığımız bir bayram sabahı ve merhaba demek istedim.. buradayım demek.. ve buralarda olduğunuzu bilmek :))

son yazdıklarımda alternatiflerden sözetmiştim. işle ilgiliydi. değerlendirdim ve kendimce doğru olduğuna inandığım bir kararla birini tercih ettim..
bu seçimim beni çok mutlu etmedi. hiçbir oluşumun içine girmeden dışardan gerçeği gözleyemiyorsunuz. yine de acele etmeden gözlemde kaldım. beni mutsuz eden ayrıntıları olumluya doğru değişltirebilmek, hatta değiştirme savaşını verebilmek yalnızca, mümkün mü bilmek istedim. ne yazık ki gözlemlerimin sonucu yanıt olumsuz. belki dedim, biraz geçmişteki hazlarımla karşılaştırıp, dünde yaşıyor, ve hissettiğim mutsuzlukla, gelen, gelmekte olan, gelmesi olası hazları kaçırıyorumdur.kendimi zamandan izole ederek gözledim bir süre.

hayır.. çok kişinin aman canım iş işte fena da değil diyebileceği bir noktada ben daha çok yorulayım, daha çok yoğrulayım işimle, ancak haz alayım peşindeyim elimde değil.
yaşamımın büyük bölümünü işim kapsıyor sonuçta. ve zaten, henüz iş dışındaki yaşamımı yerli yerine oturtmak için planlama yapmak mümkün olamadı.

beni ne rahatsız ediyor. resme değil çerçeveye oynandığını gözlemek ve bu çerçevenin yaldızlarından biriymiş.. MİŞ.. gibi oynamak zorunda kalmak. evet kurumsal, oturmuş bir yapının içine giriyorsunuz ve böyle bir gerçeklikle karşılaşıyorsunuz. resmin boyanması kimsenin sorunu değil ve sizden de bunu beklemiyorlar.

yaşamım boyunca inanmadığım hiçbir yerde olamadım.. inanmadığım hiçbir yerde var olamadım.. inanmadığımız yerlerde olabilir. ancak VAR olamayız sonuçta.

mutlu değilim doğru, mutsuzluğu tüm duygularıma ve yaşamıma endekslememek için çaba gösteriyorum. sonuçta mutluluk bir tercihtir, koşulların dışında. ah evet telkinleri elimden geldiğince dinleyerek hala içsel mutluluğumu arttırma yolunda çaba gösteriyorum,
herşeyden önce içsel mutluluğumu hissetmeyi seçiyorum..

öylesine bakabilsem devam edebileceğim bu işte kalsam, GİBİ- MIŞ gibi yaşam boyu kaçındığım uzaklaştığım maskelere bürüneceğimi ve bunun içsel uyumumda hatta şimdiden çözülmelere yolaçtığını görüyorum..

hamlesiz kalamam :) sanırım değişikliklere hazır olduğumuz sürece alternatiflerimiz olacaktır..

kimse ufkunun ötesini göremez değil mi ?

ya da ancak ufkumuz kadar dır ufkumuzun ötesi.

başka teklifler de aldım bu süreçte, ve arayışımı da sürdürüyorum.

kendimi ortaya koyabileceğim, yüreğimle varolabileceğim oluşumları kendime çekmeyi seçiyorum..

herkes kendinde olanı verebilir derdim hep. şimdi şunu farkediyorum.

herkes aynı zamanda ancak kendinde olanı alabilir.

içimde var olanlar için şükrediyor ve o hazları, mutluluğu almayı seçiyorum..

sizlerle birlikte olmayı özledim :)
hepinize içimdeki sevgi ışığından yolluyorum, hepinizin çoğaltarak bana yansıtacağını bilerek.

belki özelden yazmaya zamanım olmaz..

sevgili Sweet aklımdaydınız hep :)
Nur, Hatice, küçüğüm ve diğerleri. :)

hiç kesişmeyen yaşamların birleşmesi ne garip..

birleştiğimiz yaşamlarla kesişmeyi istiyorum..

sevgiyle kalın...

cansuyu 31-10-2012 08:35 PM

nasıl ki kitap seçerken belirli kitapların yol göstericiliğinin mutlak olmadığına inanıyorsam, yaşam yolculuğunda da belirli öğretilere birebir itibar etmiyorum artık.bana iyi gelenleri ya da istemediklerimi net belirleme ortaya koyma ve gerçekleştirme derdindeyim hepsi bu.

hiç dayanma , katlanma gücü dilemedim yaşamda mesela. çünkü yaşam KATLANILASI değil YAŞANILASI. ne zaman katlanmak için çabalıyorsam orada bir yanlış var ya da ben yanlış yerdeyim demektir. hep şükrettim dümeni kırabilme cesaretim için. gariptir bunu göze alınca bazen dümeni kırmadan da gökkuşağını gördüm.
BEN HEP GÖKKUŞAĞININ ÖBÜR UCUNA YÜRÜMEK İSTİYORUM :))VE KENDİMLE BARIŞIK HEP KENDİNE YÜRÜMEK KENDİME ÇIKMAK..

birkaç gün önce daha dümeni kırmayı düşünürken yine hazları yakalamaya yine -gibi- olmadan kendimi ortaya koyabilmeye başladım. ben hep kendim olmak istiyorum. ve hep yaşanılası hissetmeyi seçiyorum yaşamı :)

hep söylerim en büyük güç vazgeçebilme gücü..bu güç zaten sizi istemediğiniz sahnelerde istemediğiniz senaryolarda oynamaktan koruyor.

kendi gökkuşağımı kovalamayı seçiyorum hep. ve herkes için de kendi gökkuşağını diliyorum :)

rengarenk günler :)

cansuyu 18-11-2012 11:44 AM

"olduğu kadar, olmadığı kader"

irkildim.
yarı yaşımda dolayısıyla kızımla yaşıt :) mesai arkadaşlarımdan biriydi bunu söyleyen sabah servisimizi beklerken
nasıl bir kabulleniş,, nasıl bir boyun eğiştir bu.

henüz yaşamının başında, önünde oluşturabileceği pek çok yol varken, nasıl da kendini, yolunu aramaktan vazgeçiştir.

her zaman olduğu gibi, bir kez daha şükrediyorum, hep ne istediğimi bildiğim , ve hep yeniden başlamalara cesaretim olduğu için.

ama şu bir gerçek, doku uyuşmazlığının olduğu yerde, kalp nakli yapmak ütopik.

çok sevdiğim bir sözdür.

anahtar kapıyı açmıyorsa boşuna zorlamayın, ya anahtar kırılır, ya kilit bozulur,
ya da eliniz acır diye ekleme yaparım hep :)

uymuyor işte anahtar kapıya, farkındayım, ve her gün elim acıyor.

ne istemediğimi hep daha önce bildim ne istediğimden. ama durup kapıda istemediğimin mutsuzluğunu yaşamaya yokum.

yüreğimin sığdığı, yüreğime sığan yeni yollara açılan kapıları görebilmeyi seçiyorum.ve görebildiğim en uzak noktaya kadar koşmayı. oraya vardığımda daha ileriyi de göreceğimi bilerek.

olduğu kadar doğru.. ama olmadığı kader değil acizlikti ve ben aynı gün öğleden sonra başka kapıları aralayıp göz atmak üzere yollara düşüyordum.

yine :) ve yeni bir iş görüşmesi herşeyden önce.ne almak istediğimi, ne vermek istediğimi ortaya koyamadan ne istemediğim üzerine kilitleniyor görüşme.bundan duyduğum rahatsızlığı ifade ediyorum ama bir taraftan da işime geliyor. illa olsun diye bir kaygım yok benim. aynı oyun sahnelenecekse dekor değiştirsen ne değişir, figüranları yenilesen ne yenilenir?

çıkışta zamanım kalıyor , geçen yıl ayrıldığım yere çekiliyor ayaklarım, içim kıpır kıpır.ve nasıl iyi geliyor bana oraya uğramak. her adımımda sarılıp kalıveriyoruz çocuklarımla. ak kaplı sayfalarım doluveriyor yüreğimde.( ak kaplı defter başlığına yazmak istiyorum bunları aslında) ve çalışanlar, ve idarecilerimle de tekrarlanıyor aynı sahneler. ve bu kapı sana hep açık söylemleriyle.

şükrediyorum yüreğime dolan sevgi ışığı için.
evet, ben yüreğimdeki sevgiyi verebilmek istiyorum..

sevgi dolu haftasonları hepimize :)

cansuyu 25-11-2012 06:02 PM

ışıklı haftasonları dilerim hepimize. ışığa geçit verecek yürekler..

hiç uzatmayacağım.. bugün ne istediğimi biliyorum :) az önce paylaştım sizle de aslında.

şarkı söylemeye devam etmek istiyorum..

ve şarkı söylemeye devam et demek..

şarkılarınız.. şarkılarımız susmasın hiç..

cansuyu 12-12-2012 09:12 PM

yüreğimdeki sevgiyi verebilmek istiyorum demişim.
kısa bir süre öncesine ait olsa bile yazdıklarıma gözattığımda şaşırıyorum irkiliyorum mutlanıyor umutlanıyorum.

şu an çalıştığım yer özel bir okul ve çocuklarla da velilerle de iş arkadaşlarımın ilşkisi maksimum düzeyde ve hep sıcak. ben aslında sohbet ve gülümseme konusunda cimriyim hepsinden sanırım. ama bu hafta öyle inanılmaz geri dönüşlerle geçti ki. velinin biri ne yaptınız siz bu çocuklara diye sorduğunda gülerek..
SEVDİM diyebildim sadece..

SEVDİM..
birkaç gün öncesine gittim sanki hızlı bir zaman yolculuğuyla.

beklenmedik bir karşılaşma.. ve aynı soru..
ne yaptın sen bana..
usulca.. çaresizce..
SEVDİM dökülüvermişti yine dudaklarımdan.

evrenden hala sevgimi doya doya benden taşa verebilmeyi istiyorum.. almayı mı? düşünmemişim.. dilememişim.?
hep aynaya çarpar gibi çoğalarak geri dönen bi olgu olduğunu hesap etmemişim ama yaşayarak öğrenmişim...

yaşayarak öğrendiğim herşey için şükrediyorum ve her yaşadığımdan bişeyler öğrenmeyi ve yaşamıma yansıtmayı seçiyorum..

son zamanlarda bir eksiklik duygusu yapıştı içime. olduğu yerde bırakıp görmezden gelmeye çalıştım önceleri. sanki onu yerinden etsem, sanki gözümle elimle yoklamaya kalksam tutunduğu yer kanamaya başlayacak gibi. korktum yüzleşmeye önce.ama çoğaldıkça çoğaldı kocaman oldu sızdı ne yapıp edip bilinç düzeyime. hep şaşırtmıştır beni bu. nasıl olur da eksiklik, yokluk, boşluk, hiçlik varlıktan daha çok yayılma alanı bulur.
şöyle tanımlamıştım hatta bunu.

yokluk varlığı kapsıyor. varlık yokluğa yetişemiyor.
varlık ve yokluk birbirine dönüşümlü mü gerçekten?varlık yokluğa kısmen devinimli, yokluk varlığa devinimsiz sanki. tek tek her varlığın varolduğu hücrelerin, tümünde varoluyor tek bir yokluk Başarılı bir operasyonla. genleşiyor adeta. ve sonra yokluk varlıkla yer değiştirdiğinde yokluğun çekildiği hücrelere tek varlık dolamıyor. yokluk sanki sadece varlığın dolamadığı yeni hücrelere dönüşebiliyor.
varlığın yokluğa dönüşme becerisi Başarısız bir istimlak sadece. yine de her yokluk beceriksiz kurbanını tevazu ile kutsuyor.
varlık yerini yokluğa terketmiyor hemen. başka bişey kaplıyor hücreleri hafif alkollü kehrimsi bir tadı olan..BİLME nin dayanılmaz hafifliği. sonra asansör gibi geliyor yokluk.
yokluk varlığı kapsıyor. varlık yokluğa yetişemiyor.

yokluk adıyla geldi asansör gibi... AİTLİK...

şaşırdım, yadsıdım.. yıllarca ilmek ilmek işledim, örgüsünü kendim kurdum ve haykırdım.. ÖZGÜRLÜK AİTSİZLİKTİR..

yaşayarak öğrenmekte olduğum ne öyleyse..aitlik duygusundan yoksunluğun bu sızısı neden?

yoksa tüm yolları bunun bir yanılşgı olduğunu öğrenmek için mi yürüyorum..

yollarımın köşe başlarını hatırlıyorum ister istemez.. ilk gençlik yıllarımda yazdığım bir şiirin bikaç dizesi düşüyor aklıma. çok önce yazdığım şiirler de hep şaşırtmıştır beni. sanki yaşamışım gibi. ya da yeniden aynı köşelere varır gibi. hayır hayır.. sanki bir başlık atmışım yaşamımın bir paragrafına.. sonra içini yaşayarak doldurmuş.. ve hep son satırda ilk satıra varmış gibi...

..soyundum bugün tüm izmleri / askıya astım / heyhat / boşa kürek çekmişim / geriye zaaflarımla ben kaldım...

önce varıp sonra yürümek mi kaderim? önce yitirip sonra bulmak mı? önce bilip sonra anlamak mı?

verdiğim tüm özgürlük savaşlarımı düşünüyorum..yolu aitsizlikten geçen...

aklıma Nietche nin bir sözü geliyor..

Özgür mü diyorsun kendine ?
Sana hükmeden düşünceni duymak isterim,
bir boyunduruktan kaçıp kurtulduğunu değil !

anlıyorum..aitsizlikten öte geçmeden hiçbir zaman göremeyeceğim noktadayım..yokluğu vazgeçtiğim değil, ulaşmadığım varlıkla doldurmayı seçiyorum..

varlıklarınızın yokluklarınızı örtmesini dilerim..

sevgi ışığıyla yürüdüğünüz yollarda..

cansuyu 20-12-2012 09:18 AM

değişen şartlara uyum sağlayacak zihinsel esnekliğe ulaşmak için sezgilerimin doğru yolu göstermesini seçiyorum.
hayatın kendi bildiğini bana getirmesine seyirci kalmak yerine isteklerimi eyleme dönüştürmek için gereken uyum, güven ve cesarete sahibim.
evren bana verimli toprağını sunuyor.ve attığım her tohum evrene karışıyor , büyüyor,kök salıyor..ışığa uzanıyor dalları...

cansuyu 21-12-2012 11:10 AM

neyi beslerseniz onu büyütüyorsunuz.

öfke tohumları da salmışım yüreğime pek çok tohumun beraberinde, gün yüzü görmemiş.
dünden beri nasıl, üstelik de neredeyse bilinçli bir özenle büyüttüm, karda kartopu yuvarlar gibi kocaman ettim içimde başka duyguya yer bırakmaksızın. bir an durduğumda bunu neden yaptığımı kavradım. şimdi ve hep. vazgeçebilmek için kara kaplı defterime sığınmaktı bu. ne yaşarsam yaşayayım sürekli kayıt yapıyor kara kaplı sonradan kullanmak üzere, ama yalnızca kendim için kullanmak..
ak kaplı defter başlığını bunun için açmıştım, bilinç düzeyinde ak anlar kaydetmek için tutunacak.

facebook sayfanızı açarsanız bugünlerde karşınıza şu ileti çıkıyor hemen.
2012 yılının nasıl geçtiğini gör.geçtiğimiz yıldan en önemli 20 anını hatırla.

tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne. yine önce görmezden gelmeyi denedim. olmadı. hep ötelediğim herşey gibi yüzleşmem gerekti.

kaygan bir zemindeyim sanki hep kayıverecek. ama bu NEREYE değil, sadece NEREDEN içeren bir kök salmamışlık, tutunamama.
20 güzel, hatırlamaya değer an bir çırpıda aklıma gelmiyorsa ve daha çoğu da elbet akın akın; yaşamadığımdan değil biriktirmediğimden biliyorum.

ak kaplı defterleri ciltler dolusu doldurmayı seçiyorum.

neyi beslersek onu büyütüyoruz..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:48 AM.