Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=264)
-   -   Uykuda Öğrenme Deneyim - 88 Gün - (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=620391)

Lusid 03-01-2012 12:47 AM

Uykuda Öğrenme Deneyim - 88 Gün -

Herkese merhaba. Ben 21 yaşındayım.

Uykuda Öğrenme adlı kitaptan öğrendiğim tekniği deneyip sonuçlarını bu başlık altında paylaşacağım.

Liseden yıllar önce mezun oldum ( sanırım 2007 yılında =] ). Lisede coğrafya dersinde öğrendiğim bilgilerin neredeyse hepsini unuttum. Bu yüzden uykuda coğrafya öğrenmeyi deneyeceğim. YGS sınavına başvurup uykuda öğrendiğim coğrafya bilgileriyle sınava gireceğim. Sınav sonuçlarını bu başlık altında paylaşacağım. Uykuda öğrenme yönteminin etkisini ben de çok merak ettiğim için YGS sınavından önce mart ayında herhangi bir dershane de YGS deneme sınavına girip sonuçları bu başlık altında paylaşacağım.

"Uykuda öğrenme gün içinde zaman kazanmanızı sağlıyor ve öğrenme kapasitenizi arttırıyor. Tam gün çalışıyorsanız ve bakmak zorunda olduğunuz bir aileniz varsa,fakat bir şeyler öğrenip kendinizi geliştirmek istiyorsanız uykuda öğrenme teknikleri sizin için idealdir.Derslerinizde başarıyı yakalamak istiyor,rahat ve kalıcı bir öğrenme metotu arıyorsanız, uykuda öğrenme teknikleri sizin için de idealdir.İşte böyle bir durumda uykuda öğrenme parlak bir buluş gibidir.Bu belkide o insana 1 gün 24 saat kazandırmak gibidir.Yapılması gereken işler gün içinde yapılırken gece uyurken okula gitmek gibi.Uykuda öğrenme teknikleri sayesinde yabancı lisan öğrenimi,istenilen bir dersi çalışma,yada sadece yeni bir bilgi öğrnemek gibi her türlü bilgiyi rahat bir şekilde uyurken öğrenmeniz mümkündür.Program da takip edilen metotlar ve teknikleri aynı şekilde uygulandıgı takdirde Uykuda öğrenmenin sırrını keşfetmiş olacaksınız.Uykuda öğrenme tekniklerinin hepsi çok özel olup sistematik bir uygulamayı takip eder."

Uyurken dinleyeceğim konular.

http://www.ekolhoca.com/konuanlatimcog.asp

Videoları indirip mp3 formatına çevireceğim. Dosyaları cep telefonuma aktaracağım ve uyumadan önce kulaklıkla dinlemeye başlayacağım. YGS sınavı 1 nisan pazar günü. 88 günüm var. 88 gece boyunca coğrafya derslerini dinleyeceğim.

- Konuları her gece dinleyeceğim ancak sadece mart ayında deneme sınavına gireceğim ve sonucu bu başlık altında paylaşacağım.
- Dersleri kısık seste dinleyeceğim.
- Videoların her biri 40 dakika. Toplam 25 video var. Yani toplam 1000 saat.
- Günde 9 saat uyuyacağım. O yüzden 2 gece de tüm coğrafta konularını bitirmiş olacağım. Böylece bir dersi 44 kere dinlemiş olacağım.

Dersleri uyurken 88 gece dinledikten sonra ne kadar öğrenip öğrenmediğimi hep birlikte göreceğiz. 1 nisan sabahı uyandığımda ortalama 47 520 saat ders dinlemiş olacağım.

Bu deneye ilgi gösterirseniz ve bana destek verirseniz dersleri aksatmadan dinleyebilirim. Her gün 9 saat uyumak ve her gece ders dinlemek kolay olmayacak :)

http://d1201.hizliresim.com/t/3/1k06k.jpg

Neptün 03-01-2012 05:04 AM

Cevap: Uykuda Öğrenme Deneyim - 88 Gün -

Kolay gelsin. Gelişmeleri görmek isterim. Umarım faydalı olsun senin için.

yaseminist 03-01-2012 06:51 AM

Benim de çok merak ettiğim bir konu bu. Teknikler hakkında kısaca bilgi verebilirsen çok sevinirim..

juger 03-01-2012 10:30 AM

Kolay gelsin bakalım lusid. Olursa bende uygularım. Arkandayız!

Lusid 03-01-2012 11:11 AM

Teşekkürler. Bir dersi 44 kere dinleyip sınavda hatırlayamamak saçma olur bence. :)

Kitaptan alıntılar.
-------
HATIRLAMADA DEĞİŞKENLER

Uykuda öğrenmeye yeni başlayan öğrenciler genellikle "Bir şeyler öğrenip öğrenmediğimi nasıl anlayacağım?" diye merak ederler. Deneyimleyecekleri süreç hakkında merak ederler. Öğrenci sabah uyanıp hemen gece öğrendiği dersi yüksek sesle tekrarlayacak mıdır? Yoksa şuursuzken zihnine yerleşen bilgi parçaları gün esnasmda konuşmalarında mı ortaya çıkacaktır? Lisan öğrenen bir Öğrencinin telaffuzu aniden ve dikkat edilir şekilde düzelecek midir? Uykusunda diyet yapan kişi bütün iştahını kaybedecek midir? Aslında, başarılı uykuda öğrenme bu durumların hepsinde ya da herhangi birinde gösterilebilir.
Uykuda öğrenme araştırması başlangıç aşamasındayken, araştırmacılar öğrenci kendisine uykuda sunulan malzemeyi kelimesi kelimesine ve güvenle hatırlayabildiğinde ancak öğrenmenin gerçekleştiğini düşünüyorlardı. "Güvenle", laboratuar raporlarında sıklıkla kullanılan bu söz gerçekte öğrencinin uyuduğu esnada malzemeyi duyduğunu hatırlaması ve kendi özgür iradesiyle ya da "kendiliğinden" onu anımsayabilmesi anlamındadır.
Lakin şimdilerde inceleme altında bazı çalışmanın ve daha yeni araştırmalarm ışığında, bilim
adamları artık kendiliğinden serbest hatırlamanın, uykuda öğrenmede başarıları ölçmek için tek yol olduğunu düşünüyorlar, bu en önemsiz ölçme aracı olabilir.
Şimdi öğrencilerden akıllarına gelen herhang bir şeyi rapor etmelerini istemek sıklıkla görülmektedir. Cooper ve Hoskovec uyku öğrencilerine başarıyla Rusça öğrettiklerinde, şu soruyu sorarak öğrencinin hafızasını yokluyorlardı: " Rusça kelimeleri söylediğimde, hatırlıyorsan, aklına gelen kelimeyi söyle... kelimenin kesinlikle doğru olması gerekmez."
1972'de Uyku Araştırması üzerinde Birinci Avrupa Kongresi'ne yaptığı sunumda, Minnesota Üni-versitesi'nden H.L. Williams şöyle bir yorumda bulundu. " Eğer bilgi gerçekten birikimdeyse ancak bilinen (sıradan) testlerle hatırlanamıyorsa, bu birikimin kapsamına ve niteliğine ilişkin öznenin hafızasını incelemek mümkündür." Williams tarafından tanımlanan bu " inceleme" hepimizin aşina olduğu basit sınıf hatırlatmalarından başka bir şey değildir.

HATIRLAMA NASIL TEŞVİK EDİLMELİ?
Şayet öğrenci malzemeyi kendiliğinden hatırlayamazsa, sufle etme veya hatırlatma hafızayı teşvik etmek için en iyi tekniktir. Bu teknik öğrencinin bilinçli olarak bilmeksizin bilgiyi öğrendiği varsayımına dayalıdır. "Hatırlatıcı bir ipucu" duyduğunda ya da gördüğünde içgüdüsel olarak hatırlar. Bu yöntem neredeyse sihirli gibi görünür. Örneğin, geceleyin Fransızca-İngilizce karşılıklarıyla birlikte kelimeleri dinlersiniz. Uyandığınızda hiçbir şey hatırlamazsınız. Ama size Fransızca kelimelerin listesi ve İngilizce kelimelerin karışık listesi verildiğinde, onları doğru olarak eşleştirebüirsiniz.
Tanımanın hatırlamaktan daha kolay olduğu kabul edilmiş bir teoridir. Bilim adamları insanın doğuştan gelen tanıma yeteneğini çeşitli yollarla kullanırlar. Çoktan seçmeli testi bir çeşitlemedir. Test kelimeleri gelişigüzel kelimelerin araşma karışık olarak yerleştirilir ve öğrenciden öğrendiğini düşündüğü kelimeleri seçmesi istenir.
Kendi test sonuçlarına ilişkin Lasaga ve Lasaga şöyle gözlemlediler: " özneler bir şeyler duymuş olduklarının farkmda olmamalarına rağmen, pek çok kez çoktan seçmeli testte doğru ya da benzer yanıtları verebildüer... bütün bu 'hiçbir şey duymama' muhakemelerine karşı [artmış] puanlar... bir çeşit bilinçaltı algılamasının mümkün olabileceğini düşündürür görünmektedir."
Bu bilinçaltı algılamanın nasıl oluştuğu hala bir gizemdir, fakat oluştuğuna dair karşı konulmaz üstün bir kanıt vardır. Moscu ve Vranceanu'nun öğrencileri 20 adet Rumence kelimeden oluşan bir listenin sadece yüzde 22'sini hatırlayabildiler. Ancak aynı kelimeler 60 tane gelişigüzel seçilmiş kelimelerin arasına gizlendiğinde yüzde 59'unu doğru olarak seçebilmişlerdi.

Okuma ve çalışma arkadaşları da hatırlamayı test etmenin meşru bir metodunun kabulünü mütalaa ettiler. Onların uykuda öğrenen öğrencileri test kelimeleri uzun bir kelime listesinin içine gelişigüzel dağıtıldığında yüzde 53.6 gibi yüksek skorlar elde ettiler.
Bu araştırmalar teşvik edilmiş hatırlamanın test sonuçlarında muazzam bir fark yarattığını gösteriyor. "Araştırmalar" malzemenin niteliğine göre değişmektedir, ama standart biçimler: 1) sözlü hatırlatmalar (ipuçları) 2) görsel tanıma ( çoktan seçmeli, boşluk doldurma vs.)
Levy'ın öğrencileri serbest hatırlama kullandıklarında uykuda öğrenme sunumu hakkında hiçbir şey hatırlamadılar. Ama beş gece boyunca Rusça-Ingilizce eşleştirilmiş kelimeleri dinledikten sonra çoktan seçmeli bir test verildiğinde tesadüf olamayacak kadar iyi bir düzeyde doğru kelimeleri teşhis edebildiler. Levy'ın çalışmasında dikkate değer olan Öğrencilerin eşleştirilmiş kelimeleri duyduklarında 4. evre uykusunda oluşlarıydı.
Bu çalışmaların hepsi uykunun daha hafif evrelerinde serbest hatırlamanın en iyi olduğunu; uykunun daha derin evrelerinde ise tanıma testinin hafızaya en iyi yardımcı olduğunu gösteriyor.
Serbest hatırlama Sovyet çalışmalarında nadiren kullanılmaktadır. Öğrencilere ya sözlü olarak öğretmenleri tarafından sufle edilir ya da hafızaları tanıma testleriyle tetiklenir. Lisan çalışmasında, araştırmacının sabahları öğrenci yatakhanesine girmesi ve uyku çalışmasında kullanılan Rusça kelimeleri yüksek sesle okuyarak her bir Öğrenciye doğru yabana kelime karşılığım sorması standarttır.
Cooper ve Hoskovec sözlü hatırlatmayı (sufleyi) başka bir şekilde yapıyorlar; öğrencilerine yabancı dilde söylüyorlar ve öğrencilerinden ana dillerinde cevap vermelerini istiyorlar. Cooper ve Hoskovec metodu öğrenci için muhtemelen daha kolay, ama öğrenciyi yabancı kelimeleri telaffuz etme çabasından yoksun bırakmaktadır.

Sole 03-01-2012 05:11 PM

Ben sonucu simdiden cok merak ettim..Umarim bizlerle paylasma imkanin olur. : )

davutby 03-01-2012 08:16 PM

bence bilinçaltına kayıt olunur ama hatırlanması çok zor olabilir.Zaten bilinçaltımızda işimize yarayacak bir sürü bilgi var.Ama onları kullanmasını bilemiyoruz.

vittoria è nostra 03-01-2012 09:00 PM

bende sabırsızlıkla bekliyorum deneyin sonucunu başarılar diliyorum şimdiden:)

saqua 04-01-2012 01:42 AM

Merhabalar bende hatırlayacağına inanıyorum.Yatmadan önce şöyle bir olumlama yaparsan daha kalıcı olur diye düşünüyorum.
''Uykumda( dersin neyse ismini söyle).... dinleyeceğim yüksek kavrama ile belleğime yarleştireceğim istediğim zaman belleğiiden kolaylıkla çağrıştarabileceğim bunu istiyorum ve bu böyle'' bunu söyleyip uykuya dal.sabah kalkıncada tekrar olumla şu dersi yüksek kavrama ile belleğime yerleştirdim sınavımda kolaylıkla çağrıştarabileceğim bunu istiyorum ve bu böyle

şimdiden başarılar sonucunu merakla bekliyoruz:)

sweeet 16-01-2012 09:49 PM

Bir süre sonra anlatan adam rüyana girip ders anlatırmış. Tabi sen bunun farkında olmayabilirsin olabilirsin de. ;) İlginç bir deney olacak kesin :) Ayrıca bu yazılı sınavlarda değil de test tekniğinde işe yarayabilir. Çünkü şıklar ortada soruda ipuçları var böylece çağrışım yapabileceğin materyaller de kendiliğinden ortamda olacak. Ama davutby yanılıyorsa ve gerçekten öğrenme gerçekleşirse bilinçli olarak öğrenirsen konuları karşılaştığın sorulara cevap kendiliğinden gelecektir. 88 gün sabırla beklenir mi ya arada bir test çöz. (Çok sabırsız gördüm kendimi):) Olumlama fikri de iyi işe yarayabilir. Sen işi şansa bırakmaktansa beynine olumlama sayesinde bilinçli bir emir göndereceksin. Uykudan hemen önce de en etkili zaman dilimi bunu yapmak için.

Başarılar diliyorum. Hatta başarmanı gönülden istiyorum. Sevgiler.

Lusid 16-01-2012 09:55 PM

Evet. Haftada bir gün deneme testi çözmeyi düşünüyorum. Yazılı sınavda hatırlanması çok zormuş ama test olarak yapabiliyormuşsun.

Teşekkürler. thumbsanim

müjde&müjde 16-01-2012 09:58 PM

nedense pek inanasım gelmedi gibi.... emek vermeden alın teri olmadan uykuda öğrenme filan zor... yarataılışa ters sanki :) neyse.. allah insana beyin vermiş.. kullansın diye... belki bu da yeni bir tekniktir... tıpkı yıllar önce cep telefonu tarzında bir olayın icat edilmesinin imkansız olacağını düşündüğüm gibi... önyargılı yaklaşmayayım yine :Ç)

sweeet 16-01-2012 11:56 PM

@müje&müjde

Sevgili müjde fazla ön yargılısın. Sonuçta telkinlerle aynı mantık güzel bir deney. Mesela çocukların uyuduğu bir ortamda bazen birileri bulunur ve konuşurlar direk orada konuşulanlar kaydedilir. O yüzden biri uyurken gidip ona güzel şeyler söylemek telkin gibidir. Hatta bence gibi değil sesli telkindir.

@Lusid O zaman davutby haklı burada bilgiler bilinçaltına kaydedilecek test maddelerini okuyunca çağrışım yoluyla hatırlayacaksın öğrendiklerini. Hadi bakalım faydası olursa ben de tekrarlarımı öyle yaparım. Tuttuğum notları kaydederim mp3 formatında gece okur okur dururum. Aslında daha önce benzer bir şey uygulamayı düşünmüştüm. Ama düşünmeten öte eyleme geçmek önemli. :))

kutayhun 17-01-2012 12:40 AM

Alıntı:

müjde&müjde Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817220)
nedense pek inanasım gelmedi gibi.... emek vermeden alın teri olmadan uykuda öğrenme filan zor... yarataılışa ters sanki :) neyse.. allah insana beyin vermiş.. kullansın diye... belki bu da yeni bir tekniktir... tıpkı yıllar önce cep telefonu tarzında bir olayın icat edilmesinin imkansız olacağını düşündüğüm gibi... önyargılı yaklaşmayayım yine :Ç)

uykuda öğrenme yeni bir teknik değildir gayet eski bir tekniktir.. bilimseldir de.. ama arkadaş bence yanlış uyguluyor olacak.. dil öğretiminde de kullanıır....

acemisirine 17-01-2012 12:47 AM

Sevgili Lusid, bu günlügü actiginizdan dolayi size tesekkür ediyorum, biliyorsunuz bunu cook istiyordum ve ben sizin basaracaginiza yüzde yüz inananlardanim..

sadece hatirlarsaniz bir teklifim vardi size, onuda haftada bir uygularsaniz bu sizin bu deneyiminize müthis bir etki kazandiracaktir..

Her zaman icin söyledigim bir söz vardir, basari bir tercih meselesidir.. Siz sadece tercih ve isteme ile kalmadiniz basladiniz bile..

Daha söylenilecek bir söz varmi diyorum.. Deneyimlerinizi yada gün be gün hissettiklerinizi bizimle paylasin diyorum..

Simdiden basariniz görüyor ve tebrik ediyorum..

Cokca olumlu düsünenlerin ve motive yüklü olanlari yazmasi dileklerimle, saygilar

Lusid 17-01-2012 09:21 PM

Uykuda öğrenme tekniği de bir bakıma sitedeki telkin mp3 ler gibi sayılır. İkisinde de amaç bilinçaltımıza bazı bilgilerin kaydedilmesi.

YGS ye 74 gün kaldı.
2-3 hafta sonra deneme testi alıp çözeceğim, sonuçları paylaşırım.
YGS ye kadar da sadece uykuda dinlemeyle kalmayıp uyanıkken de :) test çözmeyi düşünüyorum. Testlerin cevaplarına bakarak hızlıca soruları okuyup geçeceğim. Bu hafta coğrafya test kitabı alayım, kaç soru var bakalım... Kitabı 30 günde bitirirsem böylece test kitabını ygs sınavına kadar iki kere bitirmiş olurum.

Yorumlar için teşekkürler. Uykuda ders dinlemenin tek dezavantajı şu: rüya günlüğü tuttuğum zaman gece 3-4 farklı rüya görüyordum şimdi 1-2 rüya görüyorum yada hatırlıyorum diyelim...

Bununla ilgili ürün de satıyorlar. Ama merak etmeyin, sizin satın almanıza gerek yok. Coğrafya da başarı sağlarsam kendim "Uykuda İngilizce Öğrenme" seti hazırlayacağım ve sizinle paylaşacağım. y789

İngiltere'den İthal, Uyuken İngilizce Konuşmanızı ve Anlamanızı Mükemmelleştirecek Bu Özel Set 600 TL Yerine % 54 İndirimle 279,00 TL'ye Satın Alabilirsiniz

bumbada 17-01-2012 09:59 PM

hayalci değil realist olalım oturup çalış ütopyaları bir kenara bırakıp .

sweeet 17-01-2012 11:30 PM

Hayır sevgili bumbada merak ediyorum destek olmuyorsun, tamam, ama köstek olmak neden? Başarma ihtimali her zaman vardır neden göz ardı ediyorsun. Ben onu denemeye dair cesaretinden dolayı takdir ediyorum. Bir amacı ve bir hedefi olduğu için de takdir ediyorum. Takdir edilmeyi hakediyor çünkü.

acemisirine 18-01-2012 12:03 AM

Alıntı:

bumbada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817460)
hayalci değil realist olalım oturup çalış ütopyaları bir kenara bırakıp .

sevgili bumbada bu düsünce tarzini degistirmedigin sürece inan sende degisimler hic olumlu yönde ilerlemeyecektir..

günlügünde de hep negativ olusumlardan bahsediyorsun.. herkes senin icin seferberken sen istemiyor yada yapamiyor olabilirsin ama lütfen baskalari bisiler basarmak icin caba gösterince onlari ya destekle, desteklemiyorsan icinde tut olumsuzluklari da cekil aradan..

bu ara bu kanitlanmis bir deneyimdir.. hatirlatayim..

acemisirine 19-01-2012 01:26 PM

Sevgili Lusid, uykuda ögrenme deneyiminiz nasil geciyor..

Kendinizi nasil hissediyorsunuz??

Yorgunluklariniz varmi yoksa hersey bilindik üzerime devam ediyor???

Gündüzleri baska islerle mesgul oluyormusunuz yoksa deneyiminizemi konsantresiniz??

Lusid 19-01-2012 02:48 PM

Sadece geceleri dinliyordum, gündüz coğrafya çalışmadım. Artık gündüz de çalışacağım ( soruları hızla okuyup geçeceğim ).

ÖSS Coğrafya Deneme Testi aldım. Toplam 380 sayfa. Günde 5-6 sayfa çözersem sınava kadar bitiririm. Sorulara baktım, bazılarını doğru yaptım, bazılarını yanlış. Olsun sınava kadar bir konuyu 36 gece daha dinleyeceğim. Ayrıca bildiğim sorularda ilk seçtiğim şık doğru çıkıyor.

Yöntemi değiştiriyorum. Sınava 72 gün kaldı sanırım. İlk 12 konuyu 36 gün, sonraki 13 konuyu da 36 gün dinleyeceğim. Tüm üniteleri 2 gece de dinlemeyeceğim.
http://e1201.hizliresim.com/t/m/1xk2k.jpg

Sizin de bu yöntemi denemeniz için sitedeki telkin mp3 ler gibi seçtiğim müziğin altına 9 ingilizce kelimenin anlamını, okunuşunu ve hikayesini seslendirip kaydedeceğim. Bir kelimeyi seslendirmem en fazla 20 saniyemi alır. Zaten bilinçaltının bilgileri kaydetmesi için yavaş okunacak diye bir kural yok. Kelimeleri tersten bile okusanız bilinçaltı anlıyormuş. Gece yatmadan önce kelimeler okunacak. 8 saat uyursanız bir kelimeyi toplam 160 kere dinlemiş olacaksınız. Öğrenip öğrenmediğinizi ( 160 kere dinleyip öğrenmemek hımm ) anlamak için de test hazırlayacağım. Çünkü gece dinlediğimiz cümleler uyandığımızda aklımıza gelmez ama test çözerken hatırlarız. Bu sistemin başarılı olacağını düşünüyorum. Deneyip başarı oranınızı bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Çok yakında hazır olur. siirokul
Kelimeleri hikayelendirme nedir?
http://e1201.hizliresim.com/t/m/1xk99.jpg

davutby 19-01-2012 04:23 PM

bence bunun yerine 30 dakika çalışsan 3-4 saat dinlemekten daha iyi olur.Sadece fikrimce karışmak gibi olmasın.

Neptün 19-01-2012 07:57 PM

Bilinen, klasik ve "garanti" yöntemlerin dışına çıkmak birçok insana mantıksız gelir. Ama deneyerek hiçbir şey kaybetmeyeceğini biliyoruz -zamandan başka-
Ben seni destekliyorum. İnşallah başarırsın... Yolun açık olsun.

acemisirine 21-01-2012 03:49 PM

deneyimleriniz nasil geciyor sevgili Lusid..

Kendinizi nasil hissediyorsunuz ???

Lusid 30-01-2012 09:52 PM

Günde 9 saat uyku fazla geliyor bu yüzden dersleri biraz hızlandırıp 7 saate düşüreceğim. Ve coğrafya test kitabını 15 günde bitirmeyi düşünüyorum. Başka sorun yok.

Uykuda öğrenme yöntemini sizin de denemeniz için mini ders hazırladım. Deneyip sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim. t678

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-mini-set.html

Tokuchi 24-03-2012 11:35 AM

Şu an ne durumdasınız acaba?

acemisirine 25-03-2012 05:23 PM

merhaba sevgili Lusid deneyim nasil gidiyor???

cözmeye basladigin testlerin varmi???

iyi haberlerini beklemekteyim..

Lusid 28-03-2012 11:59 PM

Sınav nasıl geçecek bakalım. :)

Tokuchi 02-04-2012 11:53 AM

Alıntı:

Lusid Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 822209)
Sınav nasıl geçecek bakalım. :)

Sınavınız nasıldı?

sweeet 02-04-2012 11:57 AM

Ben de çok merak ediyorum sevgili Lusid. :))

kutayhun 02-04-2012 03:20 PM

umarım sınav iyi geçmiştir..

Lusid 02-04-2012 08:13 PM

Coğrafya

6 Doğru
7 Boş
1 Yanlış

Soru bankasındaki testlerin yarısını çözdüm. Hepsini çözseydim bu kadar boş soru bırakmazdım. Ama uykuda öğrenme işe yarıyor gibi, çözdüğünüz sorular çok yabancı gelmiyor.

88 gün kala değil bir yıl önceden bu deneye başlasaydım hepsini doğru yapardım. 88 günlük uykuda dinlemeyle bu kadar arkadaşlar y789

tulley 02-04-2012 09:13 PM

uykuda öğrenme değilde uykuda öğrenmeyi kolaylaştırma gibi. işe yarıyor fakat çalışmakta lazım, armut piş azıma düş yaradılışımızda yok herşey emek istiyor bu dünyada.

davutby 02-04-2012 09:24 PM

3 aylık süre ile daha etkili yöntemlerle görülür sonuçlar alınabilrdi.süreki tekrar etmemize rağmen yani bilinç ile bilinçaltı arasında haberleşme olmasına rağmen çoğu bilgileri unutuyoruz,hatırlamıyoruz.Yani sadece bilinçaltı ile çok geniş konuları öğrenmek çok zer geliyor.En iyisi kodlama çapa atma benzetme ile bilgileri hafızaya atmak

bloodvessel 06-04-2012 12:09 PM

Ben bu şekilde ingiliz gibi ingilizce konuşan birisiyle bir otobüs yolculuğunda tanışmıştım...ingilizcenin i"si yokken..kendini ingilterede doğan biri kadar rahat ingilizce öğrendiğini anlatmıştı..ayrıca sigarayıda bırakmış..hala var öyle kurslar..eskiden korkuluyordu aman bişey olur falan diye..transandantal meditasyon deniyor buna...ama bilinçaltına yerleşen her bilgi düşününce hatırlanmasa o an bile aslında var ve en gerekli yerde hatırlama sağlanıyor... ben isim ezberleyemiyordum hiç..ayıp oluyordu birisiyle tekrar karşılaşınca..bu metodu kendimde denedim...1 yıl görmediğim ve bir kez konuştuğum bir öğretmen arkadaşı geçen gün bir toplantıda gördüm ve "salih hocam nasılsın" dedim..sonra buna kendim bile inanamadım..4 telkinle kızım sınav stresinden kurtuldu..kitap açmadan gidip 100 alıp geliyor son zamanlarda..bu gerçek...özel okulda olduğundan müfredata göre 2 yıl ilerde olmalarına rağmen hiç zorlanma yok..bale yapıyor gitar kursuna gidiyor...süper bir şey bunlar..

nazendem 07-04-2012 03:10 PM

Üniversite son sınıftayken tek dersten okulu uzatmıştım.Sınav yaklaştıkça stresten uyuyamıyordum geceleri.Bende derste zorlandığım konuları kaydedip gece dinlemeye karar verdim uyuyamıyorum bari dinleyeyim diye.Sınav akşamıda dinledim.Dersi geçtim ama bu uygulama ne kadar etkili oldu bilmiyorum.

Milliyan 07-04-2012 03:49 PM

bu yolların farklı yöntemleri vardır,örneğin herhangi bir ingilizce tv kanalını (CNN,BLOOMBERG,CNBCE,BBC WORLD vs) gece açıp,kulaklığımızı tv ye takalım ve normal bir ses düzeyiyle gece sabaha kadar bu kanalları 3 ay veya 6 ay gibi kafayı takmadan sadece dinleyin ve bu arada ingilizce kitapları doğru yanlış demeden serbest bir şekilde okuyalım ve altyazı desteksiz filmleri kafaya takmadan dinleyelim bakalım ne gibi değişiklikler olacak!... bunu amerika'ya tek kelime ingilizce bilmeden greencard la giden birinin uyguladığı deneyimdir ve müthiş bir şekilde kendi bile FARKINA VARMADAN ingilizceyi nasıl öğrendiğine şaşırmıştır...şimdiden bu kadar,saygılar....

Janer 30-04-2012 03:06 PM

Alıntı:

Lusid Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 822335)
Coğrafya

6 Doğru
7 Boş
1 Yanlış

Soru bankasındaki testlerin yarısını çözdüm. Hepsini çözseydim bu kadar boş soru bırakmazdım. Ama uykuda öğrenme işe yarıyor gibi, çözdüğünüz sorular çok yabancı gelmiyor.

88 gün kala değil bir yıl önceden bu deneye başlasaydım hepsini doğru yapardım. 88 günlük uykuda dinlemeyle bu kadar arkadaşlar y789

deneyine saygı duyuyorum ama 6 doğrunun gece bir şeyler dinlemeyle alakası olduğunu sanmıyorum .. bende girdim sınava .. ben hiç coğrafyanın yüzüne bakmadım hep lys çalıtım .. benim 7 doğrum var .. zaten 5-6 tanesi yorum 1-2 tanesi genel kültür ..

kutayhun 01-05-2012 01:44 AM

herkese coğrafyadan 6 soru yapar.... bir de bir yıl boyunca dinlemek bana çok ilginç geliyor... zatne otursan... 1 ayda tüm coğrafyayı bitirirsin... bütün soruları çözersin... benim düşüncem bu

acemisirine 17-08-2012 05:27 AM

Sevgili Lusid,

deneyinin sonucunu merak ediyordum hep.

kendine olan güvenin ve deneyine olan bagligindan dolayi seni tebrik ediyorum.

hic birsey kolay degil ve sen farkli olani denemeyi sectin ve hicte yanlis etmedin. her zaman

kendini dinlemen ve iyi kararlar vermen dilegi ile..

bolca basari ve bolca bilgi senin olsun
O0

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:16 AM.