![]() |
Cevap: Bir Garip Yolcu Teşekkür ederim Neptün gayet iyiyim şükür.Sen nasılsın? Hedef belirleme konusunda hiçbir çalışma yapmadım fakat hayatın doğal akışı içerisinde hedefler önüme kendiliğinden net bir şekilde çıkmaya başladı.Bana düşen gerekli iradeyi göstermek :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Çok sevindim. Tebrik ediyorum :) Umarım hedeflerinle ilgili kararlarını daha net belirleyip onlara ulaşırsın. Sevgi ve dostlukla... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Birisi mutluluğun tarifini "insan ürettikçe ve sevdikçe mutlu olur" diye yapmıştı( biryerde okumuştum şahsı tanımıyorum :) )Hedefler insana üretecek bişeyleri olduğu hissini verdiğinden mutluluğun adımlarından biri sanırım.Hiç böyle düşünmemiştim.Ama gerçekten durum böyle insan üretmeli hayatta bir iz bırakmalı ki mutlu olsun.Yaşadığını hissetsin.Birde insan sevmeli demiş amcam.Hümanizmden falan bahsetmiyorsa gerisi nasip kısmet ona yapacak bişey yok :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Yeni yeni farkediyorum sürekli başkalarıyla kendimi kıyaslıyorum.Üstünlüklerimi ve zayıflıklarımı...Bu iyi bişey değilde nasıl üstesinden gelinir bir fikri olan? |
Cevap: Bir Garip Yolcu Kendini geliştirmek isteyen birinin ölçüsü başkaları değil kendi olmalıdır. Hangi konuda olursa olsun dünkü ben ile bugünkü beni kıyaslayıp. Yarın olmak istediğim hedefe yürümeyi seçiyorum. Benen daha iyiler olabilir daha kötüleri de. Önemli olan ben kendimi aşmak için ilerliyormuyum yoksa yerimde mi sayıyorum. Kendi potansiyelinin farkında olup en iyi seviyeye ulaşmak için çabalamak gerekli diye düşünüyorum. Hem kendini hem de başkalarını kabul etmek de diğer bir önemli nokta. Bunları yazarken aklıma "kendini gerçekleştirme" kavramı geldi belki duydunuz ya da duymadınız bunu bilmeyenler için kısaca bu konuda bir alıntı yapmak istiyorum: Alıntı:
Kendini gerçekleştirme ihtiyaçlar hiyerarşisinde en üst basamakta yer almasına karşın ulaşılması imkansız bir yer değildir. Ve buraya varmanın yolu bana göre de öncelikle insanın kendini tanımasından geçer. İhtiyaçlar hiyerarşisi demişken şu piramittir yukarıda bahsi geçen kendini gerçekleştirme ve ondan önceki gereksinimleri içerir. http://bilisimkoleji.com/2versiyon/u...gelistiren.JPG Bu konudan bahsetmemin bir diğer nedeni bu konuyu okuduğum ilk günden beri hedefimi en üst seviye olan "kendini gerçekleştirme" olmasıdır. Bu insanların özellikleri insanın ulaşamayacağı şeyler değildir. Maslow insancıl(hümanistik) düşünceyi savunan bir bilim insanıdır. İnsancıl düşünce de insana yapamayacağı potansiyelinin dışında olan şeyleri dayatmaz. Aklınıza takılan konuda size ışık tutacak bir pencere açmış olabilme diliyorum sevgiler. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Cevabın için teşekkürler sweeet.Ufuk açıcı bir yazı olmuş.Üzerinde biraz durup ne yapabileceğimi düşüneceğim. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Merhaba sevgili meslektaşım , henüz yolun çok başındasın ve biliyor musun en büyük ilerlemeyi kaydetmişsin . FARKINDA OLMAK ... Farkında olmadan boş bir hayat süren o kadar çok insan var ki... Senin çok büyük aşamalar kaydedeceğine inancım sonsuz. Hadi bakalım yeniden başla , kendini depresyonun kucağına bırakmadan hiçbir şeye yenik düşmeden güzel bir şekilde anda kal ve öyle yaşa ... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Teşekkürler bigokyanus.Motive etmeyi biliyosun :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Bir konuda daha görüşünüzü almak isterim.En samimi arkadaşım bazen önemli problemler yaşıyor herkes kadar,ama geneldede çok basit şeyleride kendine dert edinen kafasına çok takan biri.En yakın arkadaşıda ben olduğumdan herşeyi bana anlatıyor.Çoğu kez benimde birine anlatmak istediğim küçük sorunlar olduğunda onun sorunlarını dinlemekten kendi problemlerimi "önemsizleştiriyorum".Ben onun bu durumundan psikolojik olarak çok etkilenmemeye çalışıyorum ama etkisi olacağınıda düşünüyorum.Bu arkadaşım ne yaptıysam olumsuz ruh halinden kurtulamıyor çoğu zaman bundan keyif alır gibi bir hali var.Arkadaşımla arama mesafe koymayı düşünüyorum.Bu arkadaşlığı bitirmek değil ama yinede etik olarak uygun görünmüyor gibi.Sizce doğru olan nedir? |
Cevap: Bir Garip Yolcu Sen neyin doğru olduğunu düşünüyorsan o .... Bazı insanlar acıyı seviyorlar ve acı odaklılar , sen pozitif olmayı öğretmeye çalış , öğrenmezse o onun kaybı ... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:52 AM. |