![]() |
Bir Garip Yolcu Merhaba.Ben 22 yaşında mühendislik ve aöf işletme okuyan bir gencim.Gencim dediysem hep değil! bazen öyle zamanlar oluyor ki kendimi 70 yaşımdaymışım gibi hissedebiliyorum.Bu zaman zaman herkese olabilir ama bahsettiğim kısa süreli ama sık depresyona girme durumu gibi birşey.Bir kere bunu anlamlandırabildimiş değilim.Siteyle uzun zaman önce tanıştım.O dönem telkinleri usülüne göre dinlemeye başlamışken etkilerini çok net biçimde görmüştüm.Daha sonraları dinlemeye devam etmeme rağmen etkilerini görmemeye başladım.Listeye yeni telkinler ekledim ilk başlangıçta gördüğüm etkilere benzer hiçbirşey yaşamadım.neutrali5 Öyle çoğu kişinin yaşadığı gibi sosyal fobi vs. gibi problemim yok çok şükür.Zaman zaman toplumdan uzaklaşma isteği falan gelsede bu her zaman olan bi durum olmadığından üzerinde durmuyorum. Benim esas problemim hedefler belirleyemem.Kendimi tam anlamıyla tanıyamamış olmam.Montesquieu "Dünya üzerindeki en güçlü silah,ateşlenmiş insan ruhudur" demiş işte ben o ateşlenmiş ruha artık sahip değilim.Yine bir başkası da "rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez!" demiş.Rota olmadığı için çalışma gücüm köreldi fena haldede bir atalete sahibim. Ateşlenmiş ruha artık sahip değilim dedim çünkü yapacak bişeylerimin varlığını hissettiğim ve sürekli bir hedef uğruna yaşadığım dönem olmuştu.Liseye başlamadan önce parlak bir öğrenciydim.Liseye giriş sınavlarına motivasyonum yüksek şekilde çalışabiliyordum.Hatırı sayılır bir başarıda elde ettim.O zamanlar Montesquieu' nin bahsettiği o ruha sahibim diyebilirdim şüphesiz.Ne zaman liseye geçtim sanki görev süresini başarıyla doldurmuş ve artık emekliğini yaşayan bir adam gibi oldum bad45öyle hissetmeye başladım.O zamanlardan beride artık potansiyelimin çok altında şeyler yapabiliyorum sadece.Asgari yaşıyorum.Büyük hedeflerim ve başarılarım yok.Özgüvenim giderek azaldı.Bununla birlikte başarısızlıklar başgöstermeye başladı.Şimdilerde kafamda bir sürü yapabileceğim şey düşünüp hiçbirini şu durumda yapamayacağımı bilerek ve hiçbirşeyi değiştiremeden yaşıyorum.Telkinlerde işe yaramadığına göre artık nasıl tekrar o eski günlerime kavuşabileceğime dair önerisi olan?hy789 Vereceğiniz tavsiyelerle ve telkinleri dinlemeye devam ederek değişimimi burada paylaşmaya çalışacağım. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Pek ilgilenen yok ama yinede yazayım :) Yeterince ego ve suçluluk dinlemiştim zaten.suçluluğu çıkartıp kendine güven ide ekleyerek dinlemeye devam ediyorum.Bir hafta oldu en ufak bir etki söz konusu değil.Neden ilk kez dinlediğimde değişim yaşamama rağmen sonraki dinlemelerimde bir etki göremiyorum.Neden olduğunu bilen? ve varsa tavsiyesi olan varmı? |
Cevap: Bir Garip Yolcu Merhaba underground7 neden etki göremiyorum demişsin. Nasıl bir etki görmeyi bekliyorsun yani hayatında ne gibi bir değişim istiyorsun? Çok fazla bir sorunun olmadığını söylemişssin. Diğer yandan da hedef belirleyememe konusundan bahsetmişsin. Bende telkinler bizim hedef belirlememize yardım etmez ama bir hedefin varsa o yolda ilerlemene yardımcı olur. Öncelikle sen ulaşmak istediğin hedefi belirlemelisin. Korkuların mı var hayat hakkında endişelerin mi var? Şu linke göz atmanı tavsiye ederim. Hedefler konusunda yardımı dokunabilir. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...alintilar.html Ben de bu kitabı okuyorum bu ara. Kitabın ilk bölümlerinde içinde yer alan bir hikayeyi 2. kez okumama rağmen yer alan bay Honda nın hikayesi beni çok etkiledi. Sen de mühendissin o hikayeyi mutlaka oku belki motivasyonunu arrtırabilir. Hele Ed Roberts'sın hayat hikayesi tüm insanlara örnek olması gereken bir hikaye. Bunlar aklıma gelen bir iki başlık ama karar verme gücünün öneminden bahsediyor bu kitap. Sen önce istediklerini belirleyeceksin. Negatif ruh halinden kurtulup kendini geliştirmeye adayacaksın. Adım adım hayatında herşey düzelecek. Ben inanıyorum. Seni tanımıyorum bile. Ama hepimiz aynı güce sahibiz. Bir insan başarabiliyorsa herhangi birşeyi diğer insan neden yapamasın. Bir şeyi yapmamak için bize tek engel KENDİMİZİZ. Hep umutlu kal Sevgiler... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Hedefler bölümüne göz attın mı?Belki bunlar da işine yarar: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...belirleme.html http://www.hayatimdegisti.com/forum/...elirlemek.html İlla kariyer için de olmaz hedefler belki daha mutlu bir insan olmayı hedeflersin, belki daha pozitif bir insan... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Merhaba bence bu sefer etki görememenizin nedenni ara vermiş olmanız yeniden sabırla 21 gün boyunca aralıksız dinleyin ayrıca şöylede bir durum var şuan kendinizi biraz hedefi olmayan içe kapanık durgun biri gibi görüyorsunuz değişmek için yeterli motivasyonunuzun yok belkide eskisi gibi gerçekten değişmek adına istekle dinlerseniz belkide hemen etki göreceksiniz.Hedef konusua gelincede bende zaman zaman motivasyonumu kaybediyorum 19 yaşımdayken sahip olduğum gözü kara motivasyonumu bu yaşımda tekrar bulmam çok zor oldu.Çünkü ben 19 yaşında çocukluk hayalimi gerçekleştirmek adına var gücümle bir proje yapmış ve başarılı olmuştum lakin aradan yıllar geçti yaş büyüdükçe yıprandım sorunlar mutsuzluklar bi ara baktım bu böyle olmayacak o 19 yaşımdaki başarılı ateşli halime çocukluk hayallerime ihanet ediyorum hemen kendime geldim ama çok zor oldu tembelliğe alışna ruhumu diriltmek...ama başardım size önerim şudur sessiz sakin bir yere geçin bir kağıt ve kalem alın çocukca gelenden mantıklı gelene kadar hayatta neler yapmak istediniz şuana kadar onları yazın neye yeteneğiniz var kendinizi ne yaparken düşleyip heyecanlanıyorsunuz? mesela resim yaparken mesela bir şirkette vs vs gibi bu çok eğlenceli bir uygulamadır inanın bana ve eminim bilinçaltınız size gerçek hedefinizi ve isteiğinizi yavaş yavaş su yüzüne çıkaracaktır ve siz bir kez birşeyi başarma isteği ile dolarsanız sizi kimse tutamaz ne demişler hardal tanesi kadar inancın olsun dağları delersin :))) herkesin bu hayata bir geliş amacı bir misyonu olduğunu düşünenlerdenim ve mutlaka sizinde bir yeteneğiniz bir hayaliniz vardır ama malesef onu şartlardan dolayı itmek zorunda kaldınız eminim mesela bir arkadaş geçen aylarda çok güzel bir hikaye paylaşmıştı sheaskepeare 40 yaşından sonra amaçsızca dolanırken bir tiyatroya temizlikçi olarak girip oradan dünyanın en ünlü başarılı yazarı olarak çıkıyor yani yeteneklerin nerden geleceği belli olmaz hayatınızın dönüm noktası burnunuzun dibinde olabilir ve siz onu ıskalıyor olabilirsiniz tüm arkadaşlara tavsiye ettiğim en önemli şeyide yazıp noktalıyorum lütfen kendinizi sevme olumlamaları yapın ben bu hayatta kendini sevmeyen kendinden memnun olmayan insanların bir şey başaramayacağına inanıyorum telkinlere ve bu olumlamalara devam edin ve lütfen dediğim yazma egzersizinide yapın sevgiler başarılar dilerim :))) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Çok teşekkür ederim sweeet ve house.House özellikle yaşadıklarıma benzer şeyler yaşamış olman önerilerini heyecanla okumama sebep oldu.Deneyeceğim ve burdan sonuçları bildireceğim :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Alıntı:
|
Cevap: Bir Garip Yolcu İstikrarlı bir şekilde telkinleri dinlemeye devam ediyorum.Bazen kaba tabirle gaza gelsemde bazende bu durumdan çok uzağım.Ben bu dengesiz halimi sevmiyorum galiba :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Epey zaman olmuş yazmayalı.House en son başarı hikayelerini okumayı isterim demiştide öyle kayda değer bir başarı yok.Ama ufak tefek şeyler dışında kötü bişeyde yok.Geçen zaman içinde sanırım en büyük kazanımım bardağın dolu tarafını da görebilmeye başlamam oldu. :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Merhaba underground7, Nasılsın? Hedef belirleme konusunda bir çalışma yapabildin mi? Umarım başarılı olmuşsundur. Sevgiler... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Teşekkür ederim Neptün gayet iyiyim şükür.Sen nasılsın? Hedef belirleme konusunda hiçbir çalışma yapmadım fakat hayatın doğal akışı içerisinde hedefler önüme kendiliğinden net bir şekilde çıkmaya başladı.Bana düşen gerekli iradeyi göstermek :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Çok sevindim. Tebrik ediyorum :) Umarım hedeflerinle ilgili kararlarını daha net belirleyip onlara ulaşırsın. Sevgi ve dostlukla... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Birisi mutluluğun tarifini "insan ürettikçe ve sevdikçe mutlu olur" diye yapmıştı( biryerde okumuştum şahsı tanımıyorum :) )Hedefler insana üretecek bişeyleri olduğu hissini verdiğinden mutluluğun adımlarından biri sanırım.Hiç böyle düşünmemiştim.Ama gerçekten durum böyle insan üretmeli hayatta bir iz bırakmalı ki mutlu olsun.Yaşadığını hissetsin.Birde insan sevmeli demiş amcam.Hümanizmden falan bahsetmiyorsa gerisi nasip kısmet ona yapacak bişey yok :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Yeni yeni farkediyorum sürekli başkalarıyla kendimi kıyaslıyorum.Üstünlüklerimi ve zayıflıklarımı...Bu iyi bişey değilde nasıl üstesinden gelinir bir fikri olan? |
Cevap: Bir Garip Yolcu Kendini geliştirmek isteyen birinin ölçüsü başkaları değil kendi olmalıdır. Hangi konuda olursa olsun dünkü ben ile bugünkü beni kıyaslayıp. Yarın olmak istediğim hedefe yürümeyi seçiyorum. Benen daha iyiler olabilir daha kötüleri de. Önemli olan ben kendimi aşmak için ilerliyormuyum yoksa yerimde mi sayıyorum. Kendi potansiyelinin farkında olup en iyi seviyeye ulaşmak için çabalamak gerekli diye düşünüyorum. Hem kendini hem de başkalarını kabul etmek de diğer bir önemli nokta. Bunları yazarken aklıma "kendini gerçekleştirme" kavramı geldi belki duydunuz ya da duymadınız bunu bilmeyenler için kısaca bu konuda bir alıntı yapmak istiyorum: Alıntı:
Kendini gerçekleştirme ihtiyaçlar hiyerarşisinde en üst basamakta yer almasına karşın ulaşılması imkansız bir yer değildir. Ve buraya varmanın yolu bana göre de öncelikle insanın kendini tanımasından geçer. İhtiyaçlar hiyerarşisi demişken şu piramittir yukarıda bahsi geçen kendini gerçekleştirme ve ondan önceki gereksinimleri içerir. http://bilisimkoleji.com/2versiyon/u...gelistiren.JPG Bu konudan bahsetmemin bir diğer nedeni bu konuyu okuduğum ilk günden beri hedefimi en üst seviye olan "kendini gerçekleştirme" olmasıdır. Bu insanların özellikleri insanın ulaşamayacağı şeyler değildir. Maslow insancıl(hümanistik) düşünceyi savunan bir bilim insanıdır. İnsancıl düşünce de insana yapamayacağı potansiyelinin dışında olan şeyleri dayatmaz. Aklınıza takılan konuda size ışık tutacak bir pencere açmış olabilme diliyorum sevgiler. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Cevabın için teşekkürler sweeet.Ufuk açıcı bir yazı olmuş.Üzerinde biraz durup ne yapabileceğimi düşüneceğim. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Merhaba sevgili meslektaşım , henüz yolun çok başındasın ve biliyor musun en büyük ilerlemeyi kaydetmişsin . FARKINDA OLMAK ... Farkında olmadan boş bir hayat süren o kadar çok insan var ki... Senin çok büyük aşamalar kaydedeceğine inancım sonsuz. Hadi bakalım yeniden başla , kendini depresyonun kucağına bırakmadan hiçbir şeye yenik düşmeden güzel bir şekilde anda kal ve öyle yaşa ... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Teşekkürler bigokyanus.Motive etmeyi biliyosun :) |
Cevap: Bir Garip Yolcu Bir konuda daha görüşünüzü almak isterim.En samimi arkadaşım bazen önemli problemler yaşıyor herkes kadar,ama geneldede çok basit şeyleride kendine dert edinen kafasına çok takan biri.En yakın arkadaşıda ben olduğumdan herşeyi bana anlatıyor.Çoğu kez benimde birine anlatmak istediğim küçük sorunlar olduğunda onun sorunlarını dinlemekten kendi problemlerimi "önemsizleştiriyorum".Ben onun bu durumundan psikolojik olarak çok etkilenmemeye çalışıyorum ama etkisi olacağınıda düşünüyorum.Bu arkadaşım ne yaptıysam olumsuz ruh halinden kurtulamıyor çoğu zaman bundan keyif alır gibi bir hali var.Arkadaşımla arama mesafe koymayı düşünüyorum.Bu arkadaşlığı bitirmek değil ama yinede etik olarak uygun görünmüyor gibi.Sizce doğru olan nedir? |
Cevap: Bir Garip Yolcu Sen neyin doğru olduğunu düşünüyorsan o .... Bazı insanlar acıyı seviyorlar ve acı odaklılar , sen pozitif olmayı öğretmeye çalış , öğrenmezse o onun kaybı ... |
Cevap: Bir Garip Yolcu Teşekkürler bigokyanus.Sanırım bu durumda keskin pozisyonlar almak doğru olmayacak.Dengeli bir şekilde hem uzak hem yakın olmalıyım. |
Cevap: Bir Garip Yolcu Bir süredir telkinleri dinlemeye ara vermiştim.Birkaç güne kadar tekrar düzenli olarak dinlemeye başlayacağım.Daha öncede böyle ara vermelerim olmuştu ve ilk dinlediğim zamanki etkileri görememiştim.Etkiler oluyorda ben mi farketmiyorum,bilmiyorum.Bu aradan sonra etkileri tekrar gözlemlemeye çalışacağım.İlk dinlediğim zamanki aldığım yolu aldırsa bana yeterde artar bile :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:52 AM. |