![]() |
bl...'nın Günlüğü Öncelikle Merhaba, Siteye üye olalı 4-5 ay falan oldu ama tabi son 2 aydır sıklıkla foruma girip takip ediyorum. Günlük açsam mı açmasam mı diye tereddütteydim. Ama Artık geç de olsa benim de bir günlüğüm var. Kısaca kendimi anlatayım. Ben Barış. 17 Yaşındayım. Lise 4'e geçtim. ÖSS'ye gireceğim bu sene. Lise 1'den itibaren kişisel gelişimle azcık ucundan da olsa ilgilenmeye başladım. Ama zaman ilerledikçe hayatımda bazı problemler (aslında dışardan bakıldığında basit, duygusal problemler de denilebilir) dikkatimi çekmeye başladı. Lise 3 de iken yani şu son 6-7 ay önce karşılaştığım kişisel gelişim yöntemleri oldu. EFT, PEAT, Sedona... Hepsinin kitaplarını okudum. Hayatım artık değişti dedim kendime. Bu Yöntemlerin adı bile beni mutlu ediyordu. Bu yöntemlerle hayatımda kendime sürekli çelme taktığım o duygu ve düşünceler, korkular... her şeyi yok edecektim. Hayatta ilk hedefimdi benim sağlıklı, mutlu, anı yaşayarak sediğim insanlarla mutlu olma hayali... Ama Nedenini anlayamadım bu güne kadar. Bu yöntemlerde her nekadar ufak tefek başarılar da kazansam bir türlü istediğim başarıları yakalayamadım. Belki Yeterince üstüne gitmedim. Belki kitaptan eksik öğrendim. Başarılı olamadım pek. Kişisel gelişim ve ruhsal güçler hakkında son 6 ayda 35in üzerinde kitap okudum. Hem de ben, 1 kitabı 1 senede bitiren insan... Arkadaşlarım dışarda gezerken ben kişisel gelişim çalışmaları yapıyordum. Ders çalışmaya karşı mühtiş bir nefretim vardı. Ders çalışabilmek için yine Kişisel Gelişim çalışması yaptım. Ama Boş işte boş. Şimdi bakıyorum da bazı konularda az da olsa ilerleme görsem de kendimde, bazı konularda herşey daha kötü olmaya başladı. Hatta arkadaşlar ve aile arasında adım fenomene çıktı. Tabi biraz beceriksiz bi fenomen. Sonra Bu site ile tanıştım. İlk başlarda DEEP PEAT ile ilgili bi araştırma yaparken rastladım. İlk mesajım da onla ilgiliydi yanılmıyorsam. Ama Tabi Bu yöntemi de başaramadım. Daha sonra siteyi inceledim, telkinlerin hepsini indirim. Ama dinlemeye başlamadım. 1-2 ay sonra birde bi ilham geldi, daha doğrusu okuduğum kitapta da bilinçaltından bahsettiği için bir dinleyeyim dedim. Telkinlerin faydası oldu. TAbi dinleyince oluyor. Evde yüksek sesle fazla açamıyorum. Kulaklıkla da uzun süre kulakta olmuyo. Gece de şimdi annemlere kim anlatacak bu telkini falan filan diye dinleyemiyorum. Son 10 gündür dinlemeyi de bıraktım. Herşey daha iyi olması gerekeriken daha kötü olmaya başladı. Sanki Ben gelişmeye çalıştıkça bi kuvvet bana engel oluyor. İçsel dirençtir dedim. Serbest bırakmaya çalıştım. Onu da beceremedim. Sedona ile bi barışamadık zaten. Yakınımda bi uzman olsa, uçarak gideceğim. Ama Trabzonda ne arar Kişisel Gelişim Uzmanı. Zaten burda Kişisel Gelişimden Bahsetsen Seni Fenomen İlan Ediyorlar. (Ne Alakaysa?) Aslında tam bırakıyordum bu sabah herşeyi. Kişisel Gelişimmiş hiç daha ilglenmiyecektim. Ama bugün bardağı taşıran son damla da damladı. STRES..ve beraberinde getirdikleri... Bazı durumlarda GEREKSİZCE öyle stres oluyorum ki.. Öksürük krizine giriyorum. Midem bulanıyor.. Kusunca rahatlıyor insan ama kusmaktan da gına geldi. Bugün Arkdaşlarla maç yapacaz. Bir arkdaşla önceden buluştuk oturduk konustuk falan. Herşey güzeldi. Taa ki yemek yiyinceye kadar. Yemeğin son parçasını da yiyince stres başladı. Ya öksürür kusarsam. Ya maçta öksürük krizine girersem vs.. (Bunlar daha önce sıkça başıma gelen şeyler) Tabi rezil olma korkusu da var. Şehir merkezinde kimsenin olmadığı kusma alanı pek yok. Bu stresi daha da katlıyor. Neyse o yemekten sonra öksürükler gelmeye başladı. 5 saniyede 1 bi öksürük. HAtta yolda bir iki defa kusma tehlikesi de geçirdim. Sedona kullanmaya çalıştım içimden, Seni Seviyorum dedim stresime, öksürüğe. Ama yok. Bi de o arada arkadaşla muhabbet de ediyoruz. Bozuntuya vermeden kusma hissine belli etmeden aynı zmanda muhabbet etmek. Çevrede insanlar var. Kussam rezil olurum. Şehrin tam göbeği. KAbusdan öte bir durumdu. (Gerçi daha nicesini yaşadım) Ama artık sıkıldım kendimden. Atacam kendimi bi yerlerden aşağı. Kesin ve en kolay çözüm. Ama tabi konusmak kolay. Kolay mı o kadar. Tam Pes ediyorum herşeyden, sonra böyle inanılmaz rahasız edici problemler çıkıyor. Al baştan bir program yap kendine ve uygula. 3. Gün sonunda orasını burasını düzelt programın. 4.Gün üşen uygulamaya. 5. ve 6. Gün programın olduğunu bile unut. 7.gün de tekrar bir program hazırla, yarın başlamak üzere. Yaz tatiline girdiğimden beri günlerim böyle geçti. Ve Hiç bir somut adıım YOOK! Hedeflerim Şunlar: 1) En Büyük Hedefim: Sağlıklı, Mutlu, Huzurlu, Sevgi dolu, anı yaşayarak bir hayat sürmek. En azından Hayatta kendimi hiç bir zaman kötü hissedip, kötü duyguların esiri olmamak.. 2) Daha Güzel ilişkilerim olmasını istiyorum. Arkadaşlarla akrabalarla falan. Daha aktif, konuşkan biri olmak istiyorum. 3) Bu Sene ÖSS'ye girecem. Derslerim şu ana kadar iyi değil. Orta okulda falan çok iyiydim. Ama Lise Hayatım boyunca sürekli düşüşteydim. Severek ders çalışmak istiyorum. Çalışabilsem zaten başarlı oluyorum. Ders çalışmak işkence gibi geliyor. 4) Özel Bir Hedef. Ama Kesinlikle ulaşmalıyım. 5) Bir Kaç ufak tefek istekler. (çok da önemli değil ilk 4 hedefe göre, 2. planda yani) Çok mu şey istiyorum acaba? Bayağı bir uzattım yazmayı. Kusura bakmayın. İçimi dökmek istedim. Yine de çoğu şeyi yazmadım. İlerde Problemli bir insan olmak istemiyorum.. Nerdeyse okumadğım kişisel kitabı kalmadı. Bir çok yöntem öğrendim. Teoride herşey tamam. Ama Pratik yok. 20 Gün Sonra Dersanem başlıyor. Eğer ilk 3 Hedefe bu süre içinde ulaşamazsam. En azından farkedilir bir ilerleme kaydedemezsem, gerçekten bu sefer pes ediyorum. Toplumdan da kendimi soyutlarım. Oturur odamda sabahlara kadar ne kadar başarısız ve beceriksiz olduğumu söyler söyler üzülürüm kendime. Eğer geçen sene gibi bir sene geçrirsem bu okul hayatımda (geçen senenin iyi tarafları da vardı onlar hariç) hiç geçirmiyim daha iyi. Zaten Bu Yaz Başaramazsam bu hedefleri daha da başarabileceğimi sanmıyorum. Belki çok ilerde bi iş sahibi olursam bi uzmana giderim. Ya da Bir Psikiatriye gider, doktorun vereceği ve hayatımda asla yutamadığım hap denilen meredi yutmaya çalışırken boğazıma kaçar ve Bu dünyadan ayrılırım. İlginç. dusun Tekrar kusura bakmayın uzattıkça uzatıyorum. Burası mükemmel bir yer. Mükemmel insanlar var. Kişisel gelişim konusunda çok bilgili olanlar var. Umarım bana bir yol gösterirler. Gerçi artık umdumu kaybediyorum. Belki de böyle yaşamak benim kaderim. Fazla uğraşmamak lazım. Zaten o kadar uğraştım da ne oldu? Neyse.. İyi Akşamlar Sevgiyle Kalın.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü selam ,Barış kardeş.Öncelikle içinde hissettiklerini çok iyi anlatmışsın.Bende kişisel gelişim kitaplarına abone bir kişiyim.Tabirimi maruz gör senin geldiğin yollardan çok evvel geçmiş birisi olarak ve belkide haddimi aşarak sana bu satırları yazıyorum.Sana bir kaç kitap tavsiyesi edeceği belki okudun belki de okumadın umarım okursun ve bu sorunların ortadan kalkar.İlki secret ,bunu eminim okumuşsundur.2.kitap "KEY" bunların dışında paul colhenin kitaplarını okumanı tavsiye ederim.Tanrıyla sohbetler serisi bu ve buna benzer kitaplar sana içine düşmüş olsuğun takıntılardan sıyrılmana yardımcı olacaklardır.unutma sen her şeyden değerlisi ve yaşadıkların tamamen düşüncelerinin eseridir.sana uzun ömür yolunda sonsuz sevgi diliyorum.sevgi ile kal... reversi... hismiley |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Secret ve Key'i okudum. Okuduktan sonra baya da etkilendim. Özellikle Secret'i okuduktan sonra. Bu konuda çok araştırmalar yapıp yeni kitaplar okumama sebep oldu. Kitap önerileri için saol ama kitap okumaktan sıkıldım. Yoruldum. Kitap okumaya değil artık eyleme geçmeliyim ama onu da yapamıyorum. Ama yine de bi araştırıyım Paul Colhenin kitaplarını smil56 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü sevgili Barış okadar güzel anlatmışsın ki, senle yaşıt kızım olduğundan mıdır nedir, bağrıma basasım geldi seni. sakın pes etme. çok güzel bir yoldasın ve bizlere göre o kadar şanslısın ki.. bizler kadar çöplüğe dönmemiş henüz bilinçaltın. çöp temizlemekle çok zaman kaybın olmayacak. kitap okumanı da çok takdir ettim 25889 Herşey güzeldi. Taa ki yemek yiyinceye kadar. Yemeğin son parçasını da yiyince stres başladı. Ya öksürür kusarsam. Ya maçta öksürük krizine girersem vs.. (Bunlar daha önce sıkça başıma gelen şeyler) Tabi rezil olma korkusu da var. Şehir merkezinde kimsenin olmadığı kusma alanı pek yok. Bu stresi daha da katlıyor. burada korkularını gerçekleştirme eylemine giriyorsun. sana uzun uzun anlatmaya gerek olduğunu sanmıyorum Barış'çım.. yapmak istemediklerimizi söylersek bilinçaltımız onu "yap" emri olarak alır ve derhal gerçekleştirmeye koyulur.. o yüzden olmasını istemediklerimizi değil, olmasını istediklerimizi düşünmeliyiz.. telkinleri dinlemeyi ihmal etme. hedeflerine gelince: 1.)hedefin olmuş bil. çünkü sen bu genç yaşında bu bilince sahipsin 2.)yazın uzun olmasına rağmen zevkle okudum ve sıkılmadım. duygu ve düşüncelerini bu kadar güzel aktarabilen birinin,iletişim sorunu yaşayacağını hiç zannetmiyorum. 3.)öss yi kazanmanın istediğin geleceğe sahip olabilmeni kolaylaştıracağı için, derslerinin de ödev olduğunu değil, hayal ettiğin yaşamına ulaşmak için bir basamak olduğunu düşünürsen, sanırım çalışmak için ekstra bir çaba sarfetmen gerekmeyecektir. hatta çalışmaktan zevk bile alabilirsin thumbsanim 4.)özel hedefini sormayacağım girlhaha yapman gerekeni bilirsin 5.)ilk dört hedefini gerçekleştirirken bakarsın bu da kendiliğinden oluvermiş.. yeterki pozitif düşün ve bilinaçtına doğru emirleri gönder.. hayal gücüne bayıldım fakat daha doğru düşüncelerle değerlendir ablacım ark5 dershane ve okul başlayınca çok fazla aramızda olamayabilirsin ama arada bir bizleri kendinden haberdar et olurmu ttli3 sevgiler kiss3 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Sevgili barış öncelikle aramıza hoş geldin.Seni bu yaştaki farkındalığından dolayı kutluyorum .Ne güzelki sanemcenin dediği gibi bilinç altın bizimki kadar dolu değil.Ben de kendime bir çok konuda EFT yapıp başarılı olanlardanım .Barışcım sen EFT yaparken tesbitlerini nasıl yapıyorsun .Mesela ben annemden kaynaklanan bir çok tesbit yapıp onları çözerken bir çok sorunumdan kurtuldum.Sen kişisel gelişim kitaplarını okuyorsun ben kitap okumayı sevdiğim halde okumaktan hiç hoşlanmıyorum.Belki öğrendiklerini sindirmek için biraz ara vermelisin.Ayrıca günlüğünün başlangıç yazısınıda çok beğendim çünki kendini bize az daolsa tanıtmışsın bakalım seninle neler paylaşacağız.Yolun açık ve aydınlık olsun. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Alıntı:
Alıntı:
The Secret'i 1sene önce okumustum. O Günden beri olumsuz düşünmemeye, hep poztif düşünmeye çalışıyorum. Ama Bir olumsuz düşünce geldi mi üzerimde o kadar etkili oluyor ki, hemen olumlamaya çalışıyorum ama olumsuz düşünce saplantı haline geliyor. Sanki içimden bir kuvvet o olumsuz düşünceyi (mesela mide bulantısı, öksürük gibi) gerçekleştirmek için yoğun çaba sarfediyor. Engel olmakta çok zorlanıyorum. İnsanların ortasında boğulurcasına öksürmek istemiyorum. Hatta Bir gün kusarım da razil olurum diye çok korkuyorum Şöyle bir şey de var. Etrafımdakiler insanlara(özellikle de bana) olumsuz telkin vermeye ant içmiş gibi. Ne zaman bişe desem. Şöle şöle yapacam veya bi arkadaşıma bildiğim bi tekniği öğretmeye çalışsam, hemen bana onun tersini ispatlamaya çalışmak için kendilerini paralıyorlar. Ne biliyolar da konusuyolar anlamıyorum. Belki onlar da haklı bilmiyorum. Hedeflerime şu son 6-7 aydır ciddi anlamda ulaşmaya çalışmak için çabalarım oldu. Başarı kazandığım konular var. Özellikle iletişim sorunu biraz daha iyi gibi. Daha doğrusu benim sorunum iletişim değil de utangaçlık desek daha doğru olur. Bazen de konusurken yanlış kelimeler seçiyorum. Saçmalamış gibi oluyorum. Bazen de insanları kırıyorum bu yüzden. Ama bu aralar daha iyiyim bu konuda. Ama diğer konular, özellikle başımın belası stres her gün yanımda. Saolsun herkes yanlız bırakır beni ama o bırakmaz. En kötü anlarımda bile hep yanımda. Ortada stres yapacak birşey yokken bile. Evde otururken birden gelir yanıma stres davet beklemeksizin. Böyle yüzsüz bi stres olabilir mi? EFT benim ilk öğrendiğim duygusal özgürlük tekniği idi. Benim için özel bir yeri var. :) Daha önceleri duyguları serbest bırakma diye bir şey duymamıştım. Ve böyle bir şeyin mümkün olabileceğine ihtimal bile veremezdim. İnternette stresi yok etme diye arama yaparken EFT'yi gördüm. Hemen gittim aldım kitabını. Öyle bir mutlulukla okudum ki. Artık her şey düzeldi. Kutuldum diyordum kendime. Ufak tefek başarılar oldu. Hatırladığım en büyük başarım gece büyük bir ağrıyla uyandığım karın ağrımı kısa sürede yok etmemdi. Bunun dışında da ufak tefek başarılarım var. Ama Asıl sorunları bi türlü çözemiyorum. EFT den sorunum şu aslında. karete noktasına vurarak onaylıyorum kendimi. Ama EFT yaparken yok etmeye çalıştığım duyguyu fazla hissedemiyorum. Fazla hissettiğim zaman ise duyguyu bi türlü yok edemiyorum. Daha çok içinde bulunduğum duyguyu yok etmeye odaklı yapıyorum. Nedenlerine inmiyorum daha doğrusu inemiyorum. Sorunların nedenini bir türlü bulamıyorum. Biraz daha mı uzun tutsam noktalara vuruş yapmayı acaba. 2-3 tur yaptıktan sonra zaten en ufak bir değişme olmayınca pes ediyorum. Devam edince de pek düzelmiyor. Çok acaip direnç mi gösteriyorum acaba. Neyse gene cok uzattım. Bu konularda beni dinleyen kimse olmadığı için herşeyi buraya yazıyorum. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım EFT de flim metodunu hiç denendinmi .Ben bir keresinde flim metoduyla kendimi bilmeye başladığımdan ilk okul dönemine kadar gidip gidip geldim ve ben hiç bir şeyden korkmadığımı zannederken terkedilmekten korktuğumu farketmiştim ve meşur diz ağrım vardır hissi dizimde hissettim ve sanki kalbim dizimde atıyordu.Bende hissi 0layana kadar EFT yaptım ve diz ağrım çok azaldı .Birde ben günlüğümdede yazıyorum EFT ile ilgili deneyimlerimi istersen bir oku soracağın bir şey olursa paylaşırız. Barış'cığım kişisel gelişm dipsiz bir kuyu nekadar öğrenirsen okadar bilmediğini fark ediyorsun .Malesef bizlere çevredeki boş insanlar biraz garip baka bilirler ama sen kendini geliştirmeye bak kim ne derse desin sen kendini geliştirip hemde onlar gibi olamazsın veya onlarıda değiştiremezsin.Herkesi oldukları gibi kabul et ve yoluna devam et.yolun açık ve aydınlık olsun. smiliyface |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Teşekkürler.. Film metodunu hiç denemedim. Film metodunu az önce kitaptan tekrar baktım da sıcak geldi bana. Bi deneyeceğim. Bu gün çevremde şunun da iyice farkına vardım. Hep şikayet ediyorlar birşeyleri. Yok o niye öyle o niye böyle. Ve herşeyin bir bahanesi var. Neden insan birşeyi başaramayıca ya da istediği durumda olamayınca şikayet eder, türlü bahaneler bulur anlamıyorum. Ya mesela bir arkadaşıma şöyle hata yapıyorsun diyorum. Adam düşünmeden yapıştırıyor: "Sen önce kendine bak." Yahu benim öyle bir hatamın olmasından sanane. Benimle niye kıyaslıyorsun kendini. Burda konu senin hatan. Egonu tatmin etmek için niye bana laf atıyorsun. Çevremde hep böyle şikayet eden, herşeye bahane bulan insanlar var. Ben hayatımda yolunda gitmeyen birşey olunca hep kendimde ararım suçu. Ama işin kötüsü ben de bu son zamanlarda şikayet ve bahanelere sarılıyorum. İnsanların şikayet etmesinden şikayet ediyorum. İlk mesajımda olduğu gibi beceriksizliğimi bahane ederek kişisel gelişimle uğraşmak istememeye başlıyorum. Hiç bir şey başaramadığımdan şikayet ediyorum. Şikayet etmekten nefret ediyorum. Şikayet dinlemekten de.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Merhaba Barış. Bu forumda günlüğünü okumak istediğim kişi sayısı çok fazla. Ama soracak olursan kimin günlüğünü takip ediyorsun diye, cevabım "hiç kimsenin" olur. Senin günlüğüne de annemin (sanemce) tavsiyesi üzerine baktım. Şimdiden sıkı takipçinim smiliyface Seninle aynı yaştayız.Forumdaki kişilere göre daha şanslıyız.. Forumdan yüz yüze görüşme fırsatı bulduğum bir çok kişiden duydum bunu, açıkçası hevesimi katladı duyduğum şeyler =) Kişisel gelişimden uzak olduğumuz her dakika bizim aleyhimize olacaktı, bilerek ya da bilmeyerek geçen dakikaları lehimize çevirdik. "İlerde problemli bir insan olmak istemiyorum.." diyorsun. Henüz gençsin. (Sanki ben çok yaşlıyım dl67 ) Eğer pes etmezsen, "Hiçbir işe yaramıyor, kişisel gelişim de neymiş" demezsen korkularının haksız çıktığını göreceksin. Sonuçta Hayal abla, Shamanic, Keops ya da herhangi başka birisi annesinin karnından şu anki haliyle doğmadı. Araştırmak istemeleri, kişisel gelişimin elini hiç bırakmamaları onları bu güne getirdi. Sen de elbet pratik konusunda istediğin noktaya geleceksin, sanırım bunun için biraz sabır gerekiyor. Ha deyince olmuyor bazı şeyler.. Sen umudunu kaybetmedikten sonra her şey senin istediğin şekilde gerçekleşecek, emin olabilirsin smiliyface Sevgiler sapkal89 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Merhaba Zeynep, sapkal89 Öncelikle, benle aynı yaşta olup kişisel gelişim üzerine acılmıs bir forumu takip eden fazla insan olmadığını düşünmüştüm hep. Bu forumdaki üyelerin çoğu yaşça benden büyük, o yüzden burda kendimi küçük hissediyordum biraz. utananadam Benle aynı yaşta bir üye görmek beni mutlu etti. smil56 Kişisel Gelişim konusunda biliyorum, yaşımızdan dolayı şanslıyız. Bilinçaltımızda fazla olumsuz kalıp yok. (Ama ben yine de yaşadığım 17 sene içerisine bilinçaltıma 30 senelik olumsuz inanç kalıplarını soktuğumu düşünüyorum) Son 6-7 ay içinde kendimi iyice kişisel gelişim içine attım. Pes etmem tabi. Gerçi bir gün pes edince ertesi gün hırsla tekrar birşeyler yapmaya çalışıyorum. bu güne kadar abartısız 50 defa pes edip tekrar baştan aldım. Herşeye baştan başlamayı, temiz bir sayfa açmaya çalışmayı çok seviyorum anlaşılan. smil56 Sabretmek önemli tabi. Sabretmemiz lazım. (Hiç de beceremem sabretmeyi smil56 ) Ama eninde sonunda herşey mükemmel olacak. Buna eminim. Sevgiler... |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Bu gün sabahtan akşama kadar evdeydim. Bi süre ara verdikten sonra telkinleri dinlemeye başladım. Hatta artık gece dinlemeye çalışacam. Umarım kulaklık problem cıkarmaz. Dün Dinlemeye çalıştım gece ama kulaklık acıtıyordu biraz ve düşüyodu kulağımdan. Bu gün yapıştıracam kulağıma kulaklığı öyle dinleyeceğim. Telkinlere ara verdiğim için tekrar suçluluk ve egodan başladım. Bugün baya eft yaptım. Kendimi geliştirmeye karşı direncim var galiba. Onu biraz yok etmeye çalıştım. Biraz başarlı oldum. Ancak stres-öksürük ikilisinde hala problem var. Çok uğraştım, eft yaptım. Film metodu kullanmaya çalıştım ama olmadı. Bir yerde bi yöntem okumustum. Bu sitede mi okudum hatırlamıyorum dusun Basit olumlama cümleleri hazırlıyorsun. Kartona yazıyosun. Gece uykunun ortasında uyanıp bir el fenerini bu olumlamaları yazdığın kartona tutup, yakıp söndürüyorsun. Böylece bilinçaltı onları almıs oluyor. Bu yöntemi kullanmak, denemek istiyorum 1 hafta boyunca. Bakalım nasıl sonuç verir. Bir de "Ben Stresten Kurtulmayı (ya da özgrürleşmeyi) Seçiyorum" Gibi bir olumlama sizce ne kadar etkili olur. Ya da stres için nasıl olumlama yapmalıyım? |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Bleterıa'cım öncelikle günlüğün hayırlı olsun.Yazdıklarını takip ediyorum. Stres olumsuz bir kelime bildiğin gibi.Ve olumlamalarda bu tarz ters kelimelere yer vermemeye gayret ediyorum ben sanada bunu tavsiye ederim. 'stresten kurtulmayı seçiyorum' demek yerine bir çok olumlu kelime gelebilir. Ben rahat ve huzurlu yaşıyorum, Sağlığım yerinde ve kendimi seviyorum, Kendim için her zaman en iyisini seçiyorum ve onu uyguluyorum, Kendime güveniyorum ve kendimi tanıyorum. Daha artırılabilir.Kulaklık içinde eğer odada yanlız yatıyorsan kulaklığı yatağın kenarına duyabileceğin bir sese ayarlayarak asıp yatabilirsin.Kulağına takmana gerek yok.Duyman yeterli,mesafe sorun olmaz diye düşünüyorum.Birde eft ye başlayacağın zaman bana ulaş bende seni 2 noktayla destekliyim.Siteden birkaç arkadaşıma her gün belli bir saatte yapıyorum isteklerine göre 2 nokta.Bana ismini ve olmak istediğin konumu açıkça yazarsan senı de ekleyebilirim ayrıca. Sevgiler. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Teşekkür ederim. Stres olumsuz bir kıelime biliyorum ama stres beni 4 bir yandan sarmıs durumda. Stres yüzünden öksürük krizlerine giriyorum. Mide bulantısı geliyor öksürüğün sonucunda. Boğazımda terif edilemez bir his oluyor. Odak noktamı oraya çevirince. O hise konsantre olunca Öksürük başlıyor. Gözümden yaşlar geliyor. EFT ile biraz azalır gibi oluyor. Sonra tekrar geliyor. Israrla EFT yapıyorum ama bir faydası olmadı. Bunun dışında uzun süre stres olunca kalbim ağırmaya başlıyor. Kötü bir duygu. O yüzden belki Stresten kurtulmayı seçiyorum işe yarar diye düşündüm ama ben yine de böyle bir olumlama yapmıyım. redflowers ablacım, eğer 2 nokta ile desteklersen beni çok memnun olurum. Ben de uğraşıyorum 2 nokta yapmaya ama ufak tefek başarılar dışında sağlıkla ilgili somut bir başarım yok. İsim ve olmak istediğim konumu özel mesajla gönderiyorum şimdi. Gerçekten çok sevinirim. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım öncelikle hayatındaki olumsuzluklardan kurtul .Ben secret kitabını okuduktan sonra hayatımdaki olumsulukları çıkarmakla başladım ve yerlerine olumlu cümleleri yerleştirdim .İkinci olarak şükürlerimi sabah akşam ve aklıma geldiğinde tekrarladım .Sevdiklerimin bile kötü huylarını söylemeyip iyi huyları konuşmaya başladım .dualarımdaki olumsuz düşünceleri çıkardım Mesela Allahım beni kötülüklerden koru yerine Allahım bana ve çevremdekiler iyi gün göster dedim .Kötülükten korunmak istersen önce kötülüğü verip sonra senin korunmanı sağlıyormuşve bunu sen istiyorsun.Bizler bu çevre kalıplarını kırmayı başardık umarım sende başarırsın. EFT konusuna gelince öncelikle sorunlarının veya senin için problem olan kişilerin listesini yap ve onların seni neye üzdüklerini veya neye kızdığını öfke duyduğunu yaz ve tektek EFt yap bazen hissetmesen bile denemeye devam et sonucunu eninde sonunda göreceksin .Ardındanda kendine o duygu için sedona yap ve kendi akışına bırak zamanla işe yaradığını göreceksin hemen sonuç beklersen bırakmamış oluyorsun.Yolun açık ve ışıkla dolsun. smiliyface |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Dün Ciddi anlamda EFT ve SEDONA yapmaya başladım. Henüz yararını görebildiğim söylenemez ama devam etmek istiyorum. Günde 3-4 saat yapıyorum. Umarım Sonuç Verir. Annem Babam o kadar olumsuz konusup benim canımı sıkıyorlar ki. Bişe de diyemiyorum. Diyince suçlu ben oluyorum. Ben ne kadar olumlu düşünsem de, olumsuzları olumluya çevirsem de babamın bana bağırarak söylediği bir söz çok etkili oluyor. Bu gün zaten yine moralimi bozdular. Sabah kahvaltıda annem, kardeşimle bana takılıyodu: Doktor olun da kansere çare bulun. Ben de dedim ki, kansere çare var aslında ama yanlış yerde arıyorlar. Sonra Babam girdi devreye. Yok inanıyormusun böyle saçmalıklara, okumus akıllı adamsın, böyle saçmalıklarla ne uğraşıyorsun gibisinden bas bas bağırdı. Ben tabi kendimi savunamadım bile. Fırsat vermiyor ki. Daha doğrusu babam bana bağrınca ses çıkmıyo daha ağzımdan. Sesim kesiliyor. Konusmaya çalışsam sesim titriyor. Aslında hiç konusmazdım bu konularda ama tutamadım kendimi. Pek bir şey diyemedim tabi. Kuantum Fiziğini okudun mu hiç dedim. Babam da sen daha doğmadan ben onları biliyordum dedi. Ben de içimden pek belli olmuyor dedim. Daha da bişe demedim. Birşey olsa da onlar da inansa, anlamaya başlasalar bazı şeyleri. Kişisel gelişim konusunda onların da çalışmaları olsa bana da destek olsalar. Ben de onlara destek olurum. Ama herkes o kadar önyargılı ki. Bunca zaman gördükleri bildikleri şeyleri değiştirmek mümkün olmuyor maalesef. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Hayal Ablacığım, Biliyorum ben değişirsem çevremdekiler de değişir. Değişmek için çabalıyorum. Umarım sonuç verecek. Onların bana karşı olan olumsuz telkinlerini her ne kadar olumlasam da biraz olumsuz etkileniyorum. Ama Pes etmek yok. Sonunda eminim kazanan hem ben hem de onlar olacak.. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Merhaba Barış, Günlüğünü okumayı çok istiyordum,bugün pazar sabahı okuyayım dedim...Kendini çok iyi ifade ediyorsun,öncelikle kutlamak isterim...Bu bile sendeki gelişimi gösterir... Yalnız sana bir tavsiye,biliyorum etrafına yeni öğrendiğin,bilgilendiğin konular hakkında paylaşımlar yapmak istiyorsun...Ama insanlar buna bazen hazır olmuyorlar...Sen onlara anlattıkça,yok olmaz diyip hevesini kırıyorlar...Onun için fazla herkesle şimdilik paylaşma...Onlarla geçireceğin zamanını daha çok kendine ayır...Zamanla seni gördükçe ve ortaya çıkardıklarını deneyimleyince kendileri sana gelip,neler yaptıklarını soracaklar:) Çok şanslısınki,genç yaşta bu tekniklerle tanışmışsın...Zamanla problemlerinin hepsini çözeceğine inanıyorum ben...Zaten seste titreme ve aşırı heyecan hali bazen kendiliğinden gidiyor...Sen birde teknikleri biliyorsunki,buda ayrı şans senin için...Ben eskiden insanlar içinde söyleyeceğim cümleleri unuturdum...Buda çok kötü yapıyor insanı,çevresindekilerin yanında...Bu zamanla birşey yapmadan kendiliğinden gitti... Neyse günlüğünü takipteyim... Saygılar... |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Dün Adil Maviş'in bir kitabına başladım. "Stresinizle Arkadaş Olabilmek" adlı küçük başlığı görünce aklıma stres hakkında yazdıkların geldi ve o küçük yazıyı paylaşmak istedim smiliyface Stresinizle Arkadaş Olabilmek Gerilimlerin altında ezilenler, ruhsal ve bedensel olarak yıprandığı gibi sinirsel olarak da etkilenmekte, hatta bu gerilimler sinir hastalıklarına sebep olabilmektedir. Bunun için kişinin kendisini tanıması, kendisi ile barışık olması, başkaları ile ilişkilerini düzenleyebilmesi; kısacası kendi kendine yardımı öğrenmesi gerekir. (Ayrıca bu konuda yararlanabileceğimiz referans kitaplarının mevcut olduğunu yazmış ve bir örnek vermiş: Barbara Braham, Stres Yönetimi, Çev. Vedat Diker, Hayat Yayınları) sapkal89 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Alıntı:
Alıntı:
|
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü İlk defa sonuçları çok önemsemeyerek, biraz da zamana bırakarak EFT yapıyorum. Sonuç alamasam da ısrarla yapıyorum. Başka işim yokya, yapıyorum işte. smil56 Nadiren Sedona da kullanıyorum. Sedona da biraz daha az başarılı olduğumdan EFT daha çekici geliyor. Sonuç olarak Bazı durumlarda %10, bazı durumlarda %25e kadar gelişme var gibi. Ama yemeklerden sonrası gelen stres benim için hala büyük problem. (Gerçi kendimi tutup sofradan doymadan kalkınca pek problem olmuyor smil56 ) Telkinleri aksatmamaya çalışıyorum. Artık geceleri yastığımın kılıfının içene son ses açarak koyuyorum kulaklığı. Çok güzel dinleniyor. Böylece o problem çözülmüş oldu. Neyse, Başka gelişme olursa yazarım. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım sana kendimle ilgili yaptığım bir şeyi anlatayım.Ben gece yatarken şükürlerimi yapıyorum kendime bir şükür listesi yaptım ve sabah kalktığımdada yine şükrediyorum ve gün içinde aklıma geldikçe tekrarlıyorum .Hatta yatarken yarı çok güzel bir gün olacak ve ben sağlıklı sıhatli bir şekilde kalkacağım için şükrediyorum sanad a öneririm bir dene belki sende yapıyorsundur. smiliyface |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Ben de şükrediyorum ama öyle belirli saatlerde değil. Program yapıp uygulamak zor geliyor. Daha doğrusu program yağmaya bayılıyorum ama uygulamaya koyarken zorlanıyorum. Sabah değil de yatmadan önce ve gün içinde aklıma geldiği zamanlarda şükrediyorum. Ama bunu sabah akşam düzenli bir şekilde yapmaya çalışcam bundan sonra. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Sevgili Günlücüğüm smil56 Bi kaç gündür yazamadım. Ama Zaten kaydadeğer bir değişiklik yok gibi. Bu aralar EFT yapmayı da ihmal ettim. Annemler sağolsun her gün akraba ziyaretine gitmekten evde pek zamanım olmuyor. Ama yine de boş bulabildiğim nadir zamanlarda bişeler yapmaya çalıştım. Yavaş yavaş herşeyin daha iyi olduğunu hissediyorum. Haftaya yarın dersane başlıyor. O zaman ayvayı yicem. ÖSS için yoğun bir tempo. Bakalım ne olacak. Neyse bugünlük bu kadar yeter. Sevgiler.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Bu EFT'yi yapandan Allah Razı Olsun. smil56 Yarın Dersane Başlıyor. Ve Ben bu yüzden iyice stres yaptım. Sabahtan beri iyi hissetmiyordum kendimi. Az önce biraz uyuyim dedim belki daha iyi hissederim ama öyle kötü hissederek kalktım ki. Sanki kalbimin üzerinde biryerleri biri çekiştiriyor. Öyle bi stres ki anlatamıyorum. 2-3 tur EFT yaptım. İlk defa bu kadar çabuk sonuç aldım. Sorun çözülse de çok az da olsa bi problem kalıyor ve onu bi türlü yok edemiyorum. Ama Kendimi en kötü hissetmem böyle olsun diyerek geçiştiriyorum. aa34 Neyse şu an iyiyim. Umarım yarın ve gelecek dersane ve okul günleri de iyi olur. Ders çalışmaktan nefret eden biri olarak yavaş yavaş sanki sevecekmişim gibi geliyor bu işi. Bunu yarın göreceğiz. Ders çalışmayı sevmek için, severek ders çalışmak için sürekli kendime telkin ediyorum. smil56 Çalışmalar yavaş yavaş sonuç veriyor gibi ama ben bi çırpıda herşey olsun diye çok büyük beklentideyim galiba. Sabretmeye çalışsam da edemiyorum bi türlü.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Sevgili Günlük :) Bu aralar siteye pek giremiyorum. Malum Dersane başladı. Öss'ye hazırlanıyoruz. Bilgisayar açmaya pek fırsat olmuyor. Okul başlayınca çok daha yoğun olacam. Umarım o zaman da siteye girmeye fırsat bulurum. Neyse, şunu söylemek isterim ki benimle ilgili herşey yolunda. Biraz EFT, İki nokta ve Serenity'nin çakra açıcısı sayesinde Stres konusnda önemli yol kat ettim. Stresi %60 yok etsem de tik gibi ikide bir öksürmeyi hala yok edemedim. (bu öksürme kalan %40lık stres olunca oluyor. Belki stres tamamen yok olursa o da yok olur diye düşünüyorum) 20 günden fazla oldu ilk defa yaptığım bir porgramı aksatmadan uyguluyorum. Ben de şaşırdım :) Telkinleri de 20 günden fazla oldu gece dinliyorum. Her ne kadar bazen teknolojinin azizliğine uğrasam da etkilerini şu son zamanlarda baya hissetmeye başladım. Artık şaşırtıcı bir derecede derslerle de ilgilenmeye başladım. Geçen sene böyle derslerle ilgileneceğimi söyleseler yılın espri ödülünü verirdim. Yine de Öss de başarı için daha cok calışmam lazım ama başlangıç olarak iyi başladım. Umarım Sınava kadar bu tempoda çalışırım.. İşte dediğim gibi benimle ilgili herşey yolunda. Ancak benimle ilgili olmayan ama beni doğrudan etkileyen bir problem var. Umarım her şey yoluna girer.. Sevgilerimle.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Sevgili Barış Azminden dolayı tebrik ederim. İstendiğinde başarılamayacak hiçbir şey yoktur.. Bu uğurda katettiğin yollar sana başarının tüm anahtarlarını sunacak.. kalan %40 oranı da aşman dileğimle kiss3 Sevgiler ark5 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım dershane başladı inşallah iyisindir sendeki gelişmeler çok güzeldi merak ettim nasılsın? smiliyface |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü İyiyim teşekkür ederim. smil56 Her şey yolunda. Pek vaktim olmuyor siteye girmeye. Bu gün sabahtan beri ders çalışıyordum. Çözmem gereken testleri yetiştirmeye çalışıyorum. Okul açılmadan bu kadar yoğunum, bi de okul açılınca ne olacak onu bilmiyorum. Kişisel gelişim alanında herşey yolunda. İlk defa bu konudaki çalışmalarımda bi düzen sağladım. Ondan olsa gerek herşey iyi gidiyor. Stres çok çok azaldı. Gerçi çok fazla stres gerektirecek durum da olmadı. Şu an, eskiden stres yaptığım zamanlarda öksürüyorum. Eskiden ikisi de oluyordu. Ama stres azalınca öksürük daha bi gözüme batmaya ve canımı sıkmaya başladı. Böyle bazı durumlarda tik gibi geliyo. Engel olamıyorum. Ama öksürme aklımda yokken hiç bir problem yok. Enteresan bişi smil56 Artık bu problemi de çözmek için girişimlerimi hızlandırdım. Kurtulamaz benden. 1 ay oldu sanırım. Telkinleri gece dinlemeye başlayalı. gece 7-9 saat arasında değişiyor dinleme sürem. Ama gece dinlemek gündüz dinlemeden çok daha etkili bence. Telkinler sayesinde artık kendimi genel olarak daha iyi hissediyorum. Sosyal ilişkiler yönünden hala bazı eksikler olsa da gelişmeler beni mutlu ediyor. Ders konusunda da şunları diyebilirim ki, geçen senelere oranla artık çok çok daha fazla çalışıyorum. Geçtiğimiz 1-2 sene içide derslerim o kadar düşmüştü ki, hiç çalışmıyordum. O halime göre çok büyük fark var. Geçmiş senelerden eksiklerim olması yüzünden bazen zorlanıyorum ama genel olarak herşey yolunda. neyse, ben gidip biraz test çöziyim, yarına 150 soru yetiştirmem lazım. Soru çözme hızımı dikkate alırsam, 3-4 saatte ancak bitirebilirm. Kendinize iyi bakın.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım bize çocukken öksürdüğümüzde papatya çayı içirirlerli veiyi gelirdi.Ben sonradan papatyanın antiseptik ve yatıştırıcı özelliği olduğunu öğrendim.Sende bir dene belki iyi gelir .Bir bardak suya 5-6tane koyup kaynatıp içiyorsun .Seni gelişmelerinden dolayı kutluyorum.Yolun aydınlık ve açık olsun. alk78 |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Teşekkür ederim. Papatya çayı önerisi için teşekkür ederim. Ama ben çayı sevmem, acaba çiğ yesem faydası da olur mu. Bir de Papatya'yı çiçekçiden mi temin edeceğim(yani çay için olan papatya özel bir papatya mı) yoksa bizim köyde vardır mutlaka bahçede papatya ordan da koparsam olur mu? |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Aktarlarda vardır kuru papatya,çiçekçiden bulamayabilirsin.Birde ben topları dersen eğer topladıktan sonra kurutman gerekir.Güneşe serer kurumasını beklersin.İyice kuruduğu zaman da kaynatıp içersin.ne güzel kokar kurumuş papatya,burnuma kadar geldi şimdi kokusu. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü bildiğimiz papatya daha iyi olur .aktarda satılıyor sıcak içiemiyorum diyorsan ıltıp tepene diki ver.umarım iyi gelecektir. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Teşekkürler, Papatya bulursam deneyeceğim. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Merhaba, Son mesajlarıma baktım da hep her şey yolunda, iyi gidiyor falan yazmışım. Her şey iyi gitmesine gidiyor da dün akşamdan beri bi problem var. Papatya çayı içini deniyecektim ama fırsatım olmadı pek. Eskiden biyere giderken, normal sıradan yaptığım işlerin dışında bişe yaparken, alış verişe giderken bile stres yapardım. Stresi büyük ölçüde yok ettim demişitm. Doğru aslında, stres diye nitelendirdiğim kalbimin üzerinde oluşan yoğun baskıyı kastetmişitm. Ve artık öyle bir baskı yok gibi bişe. Ancak yine sıradan yaptığım işler dışında bişe yaparken, (özellikle yeni yemek yemişsem çok kötü) stres yapmıyorum belki ama aşırı öksürük ve mide bulantısı oluyor. Kendimi tuhaf hissediyorum. Bazen başım dönüyo. Güvensizlik hissi mi bilmiyorum, tarif edemiyorum. Kötü bir duygu. Buna bi de ortalığı kusarsam rezil olurum korkusu ve, ya kontrolümü kaybedersem gibi duygular eklenince tadından yenmiyo. Dün az daha alışveriş merkezini kusuyordum. İftardan hemen sonra gitmiştik. Çok kötü oldum. Alışveriş merkezi Allah'tan eve çok yakındı anneme dedim hemen eve gittik kapıdan içeri girer girmez.. foşş.. Herşeyi çıkardım. Bu sabah dersaneye giderken de yemek yemememe rağmen yine aynısı oldu. Dersane çıkışında dün benim yüzümden alamadıklarımız vardı. Annemle onları alacaktık yine az daha kusuyodum. Zor tuttum kendimi. Neyse şu an evdeyim, gayet rahatım ama, korkuyorum yarın da aynısı olacak, özellikle okullar açılıyor ve eğer bu sorunu çözemezsem benim açımdan pek de iyi şeyler olmıcak. Ya şu sorunu bi yensem, keşke ben de normal insanlar gibi duygulara sahip olsam da böyle hiç yoktan yere beni "ölsem de bidaha böyle bişey yaşamasam" dedirten şeyler yaşamasam. EFT biraz fayda ediyo ama o kadar kalabalık yerlerde de pek yapamıyorum. O kadar öksürdüm ki, artık boğazlarım yırtıldı. Doktora gitsem boğazların yara olmus da ondan oluyo diyecek. (geçen gittiğimde de aynı olayı yaşadık, ben her ne kadar bu psikolojik desem de) Ya öyle sinir, rahasıız edici, kendimden bezdirici bişey ki tarif edemiyorum. Kimseye de derdimi anlatamıyorum. Babamlar hâlâ ne yedim de böyle oldum onu tartışıyolar. Bu sorunu çözemezsem sonumu pek hayır göremeyorum. İki Nokta yaptım kendime ama pek işe yaramadı. Beceremedim heralde. Daha önce iki nokta ile kendi üzerimde, özellikle de stres konusnda bi deneyimim olmustu ama bu sefer niyeyse olmadı. Aslında sizden bi ricam var. Öyle bir olumlama cümlesi bulmalıyım ki bu sorunu kökten çözmeli. http://www.nurmeric.com/bilincalti.asp bu adreste sayfanın en alt kısmında bilinçaltına olumlama ile ilgili çok güzel bir yöntem var. Daha önce denedim işe yarıyor. Çok güzel bir olumlama cümlesi bulursam belki işe yarar. Bazen kendi kendime ne kadar şanslıyım diyorum. EFT, İki Nokta, Sedona, PEAT ve bi kaç ufak tefek yöntem biliyorum diyorum. Ama keşke bunları bilmeseydim ama böyle problemlerim olmasaydı, kendi halimde rahat rahat yaşasaydım. Doğuştan problemsiz doğmak isterdim. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Canım benim sen kendinde aşama kaydediyorsunda ya olmazsa diyerek pes ediyorsun .O zaman tekrar başa dönüyorsun.olumlamalarına dikkat et olumlu cümlelerini hayatına sok yanlış düşündüğün şey için hemen iptal et ve yerine olumlu düşün .Sen sürekli hadi kusarsam diye yaşıyorsun kusarsan kus kime rezil olacaksın senin sağlığından önemlimi .Birdr sen kusmaya nezaman başladın hatırlıyormusun? istersen filim metoduyla bir bulmaya çalış bakalım ne çıkacak .ona EFT yap .Papatyanın poşet çaylarıda var ondanda içeilirsin hatta ders hanede bile içebilirsin.Sen kendide olanları yazki bilerde sana destek ola bilelim.yolun aydınlık ve açıkolsun. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Öksürük, kusma, mide bulantısı çocukluktan beri var. Kendimi bildim bileli yani. Küçükken de evden dışarı çıkmadan önce bi fasıl kusardım ondan sonra çıkardım. Dikkatimi başka tarafa verince problem olmuyor ama dikkatimi başka tarafa da toplayamıyorum. 2gün önce hiç cıkmasaydım, biyere gitmedeydim bunlar olmıcaktı. O gün kusmam bi başlangıc oldu. Artık nereye gidesem gideyim öksürük krizlerine giriyorum. Özellikle de stres yapabileceğim durumlarda. Bu gün yine çok kötüydü. Dersanede sınav vardı. Sınava girene kadar 1600 defa öksürmüşümdür. Sınavda da bişe yapamadım zaten bu yüzden. EFT de artık pek fayda etmiyor. Çıldırcam yani 100 defa İki nokta yaptım kendime bi değişiklik yok. Bıktım yani. Ne yaparsam sonuç vermiyo. Psikolojik Manyak geri döndü. Neden ben de normal bi insan gibi yaşayamıyorum. Tam herşey yolunda derken herşey cok daha kötü oldu. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü İnsan kendini kötü hissedince veya başka bişe olunca, neden bilmiyorum ama, ona buna, kendine, başkasına kaderine söylenip söylenip rahatlamaya çalışıyor belki de. Ne kadar rahatlıyor o da ayrı tabi. Üstteki yazılarımı tekrar okudum da üzüldüm kendime ne kadar söyleniyorum ben. Söylenene kadar keşke gidip problemi çözmek için daha çok, daha çok ve daha çok uğraşsaydım. Neyse, baya sıkıntı yaşadım içsel olarak ama artık bunu düzeltmenin zamanı geldi. Ant içtim neredeyse artık stres, öksürme(psikolojik olan öksürük:)) ve arkadaşlarını vücudumdan tamamen atmak, kendimi daha iyi, mutlu canlı ve zinde hissetmek için. Öyle bişey ki zaten Pes edebilme şansım yok. Pes etmem demek hiç okula dersaneye gitmemem demek ki böyle bi durum da pes etmeyi mümkün kılmıyor. Dün de daha önce anlattığım gibi kötü bir gün sayılabilirdi. Okulun ilk günü idi. Onun stresi falan derken herşey birleşti. Sedona ile duyguları tam boşattım derken, konsantrasyonumu stresden başka bir yere verememem yüzünden sabah midemde bişe olmamasına rağmen bi fasıl cıkardım. Ama okula ayak bastıktan sonrası gayet iyiydi. Ama bu sabah cok daha iyiydi. Akşam kendime 2 tane 2 nokta yaptım. 1.si Kendimi iyi hissetmem adına, 2.si Kendi dışımda başka bişeye konsantre olma, okula, derslere vs gibi. Sanırım oldular gibi. Sabah kalktığımda biraz kötü hissediyordum. Ancak evden cıkana kadar sedona ile sadece 1. ve 2. soruları yani "Bu duyguyu serbest bırakabilir miydim?" ve "Bırakır mıydım?" diye sordum. Hatta 2. soruyu bazen sormadım. Cevap bile vermedim sorulara. Sanki soru soruyorum kendime ve karşılığında bi tepki bekliyormuşçasına oldu. İlk defa sedonayı üzerimde bu kadar etkili kullanabildim. Ve kaç gündür ilk defa evden kendimi iyi hissederek çıktım. Şükürler olsun. Bugünün iyi geçmesi büyük umut benim için :) bu sorunun köküne kazıyana kadar bırakmıcam yakasını. Sırf bu problem yüzünden 2-3 gündür adam gibi derslere de konsantre olamadım.Biraz daha ders konusuna da 1 hafta önceki gibi gösterdiğim özeni göstermeliyim. Hedefler büyük :) Kendinize Eyi Bakın.. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Barış'cığım sana benim bir yengem vardı onu anlatayım .Kendisine nasılsın diye sorulduğunda çok şükür demir gibiyim derdi .Hakikaten kadın 75 yaşında hala demir gibibastığı yeri inletir bilmeden kendine sağlık çekmiş.Bende onun bu sözünü hatılarım arasıra .Ben gece yatarken yaptığım şükürlerde verdiğin sağlık için çok şükür diyorum ve ardında kendimi demir gibi hissediyorum diyorum ve sabahada demir gibi kalkacağım diyorum.Önce inanmasanda bir müddet sonra buna kendinde inanıyorsun ve sabahta gerçekten demir gibi kalkıyorsun .Sabah şükürlerim dede çok şükür demir gibiyim diyorum .Bana faydası oldu umarım sanada olur.yolun aydınlık ve açık olsun. smiliyface |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Teşekkür ederim, ben geceleri yatmadan önce şükrediyorum ama öyle belirli bi şekilde değil de aklıma ne gelirse. Ama bu sağlıkla ilgili şükreytmeyi aksatmadan yapacağım bu geceden sonra. Artık ben de demir gibiyim smil56 (bu kadar sık olumladıktan sonra umarım gerçekten de Demiradama'a dönüşmem smil56) Bu son 1-2 gün genel olarak iyiyim. Sedona yöntemi çok etkili oldu bende. O yüzden bu aralar EFT den çok Sedona uyguluyorum. Şimdilik herşey yolunda umarım devamı da olur. Bi de Telkinlerle ilgili, topluluk karşısında konusma dinliyorum. Bu aralar konusmamda tuhaflıklar hissetmeye başladım. Daha çok ne söyledimi bilir haldeyim. Güzel cümleler kuruyorum. Ama bazen yanlış telafuz ediyorum ve fazla duraksıyorum sanki konusurken. Dinlemeye devam, merak ediyorum ilerki günlerde neler olacak. |
Ynt: Bleteria'nın Günlüğü Merhaba, Bu aralar pek giremiyorum siteye.. Dersler yoğunlaşıyor gitgide.. Stres ve öksürüğü alt etme konsunda çalışmalarım sürüyor ve şu anda işe yarıyor gibi. 2-3 tekniği birleştirerek yeni bir yöntem buldum kendime. Eğer başarılı olursa burda paylaşırım. Benim biraz soru çözmem lazım. Sonra tekrar yazarım... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:28 PM. |