Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Testler ve Anketler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=464)
-   -   sevildiğinizi nasıl hissedersiniz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=464242)

doremifasolasi 18-03-2010 10:56 PM

sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?

5 sevgi dili özellikle evli çiftlerin okuması gereken bir kitap.
yazar aynı zamanda bir evlilik danışmanı ve danışanlarının yaşantılarını paylaştığı çok güzel bir kitap. kısaca kitabı da özetleyim bir çok şeyde yetersizliğimizin mutsuzluğumuzun anlaşmazlıkların sebebini yazar sevgi dillerinin bilinmemesine bağlamış.
çocukken belki de sevgi dilimizin farkında olmayan bir çevrede büyüdük ve o boş depoyle bu araba yürümüyor:)
ve bizim sevgi depomuzu keşfetmemizin ipuçları var kitapta;mesela sürekli evde hizmet etmeye çelışan bir çocuğun sevgi dili hizmet davranışları olabilir ya da sürekli tensel temasta olan birinin sevgi dili tensel olabilir. yani ipucu sen sevgini nasıl ifade ediyorsan o şekilde sevilmek istediğin mesajını da veriyorsun belki de karşındakine diyor yazar.
5 sevgi dili

1-onaylayıcı sözler
2-hizmet davranışları
3-nitelikli beraberlik
4-armağan
5-tensel temas

Acaba sizin öncelikli sevgi diliniz hangisi?
siz sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?
haydi bakalım en çok kullanılan sevgi deposu hangisi?
size onaylayıcı sözler söylendiğinde mi?
yoksa size hizmet edildiğinde mi?
sizinle birlikte olunduğunda mı?
size armağan verildiğinde mi?
yahut size dokunulduğunda mı gerçekten sevildiğinizi hissedersiniz?
hangisi?
acaba en çok nasıl sevildiğimizi hissediyoruz? insanlar yukarıdaki 5 dilden hangisini kullandıklarında tam anlamıyla evet bu davranış bana sevildiğimi hissettirir diyoruz? Ya da tam tersi aksattıklarında sevilmediğimizi birşeylerin eksikliğini hissedip üzülüyoruz?işte buna sevgi deposu diyor chapman(5 sevgi dilinin yazarı)
yukarıda söylediğim gibi belki de çocukluğumuzda ebeveynlerimiz bizim sevgi depomuzu keşfedemediklerinden içimizde hep bir boşluk hissettik.

doremifasolasi 18-03-2010 11:03 PM

Cevap: sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?

herkes kendi deposunu ve varsa çevresinde keşfettiği depoları yani sevgi dillerini yazzın baakalım en fazla kullanılan depo diye bir şey var mı buradan görelim:)
örneğin benim sevgi dilim: hizmet davranışları. bana hizmet edilmesi sevildiğimi gerçekten sevildiğimi hissettirir .
ya sizin ki?

maviinci 18-03-2010 11:55 PM

Söz ::)

yaseminist 19-03-2010 08:15 AM

Alıntı:

doremifasolasi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590750)
herkes kendi deposunu ve varsa çevresinde keşfettiği depoları yani sevgi dillerini yazzın baakalım en fazla kullanılan depo diye bir şey var mı buradan görelim:)
örneğin benim sevgi dilim: hizmet davranışları. bana hizmet edilmesi sevildiğimi gerçekten sevildiğimi hissettirir .
ya sizin ki?

Sanırım birçok Türk erkeğinin sevgi dili: hizmet davranışları y789

prenses1 19-03-2010 10:27 AM

benimki söz işitsel olduğumdan galiba

genco 19-03-2010 10:38 AM

ruhumunuz okşanması dilden geçer. tabi ki sözler sırasında gözlere çok dikkat ederim, asıl gerçeği orda ararım.

simetra 19-03-2010 11:59 AM

Alıntı:

doremifasolasi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590746)
5 sevgi dili özellikle evli çiftlerin okuması gereken bir kitap.
yazar aynı zamanda bir evlilik danışmanı ve danışanlarının yaşantılarını paylaştığı çok güzel bir kitap. kısaca kitabı da özetleyim bir çok şeyde yetersizliğimizin mutsuzluğumuzun anlaşmazlıkların sebebini yazar sevgi dillerinin bilinmemesine bağlamış.
çocukken belki de sevgi dilimizin farkında olmayan bir çevrede büyüdük ve o boş depoyle bu araba yürümüyor:)
ve bizim sevgi depomuzu keşfetmemizin ipuçları var kitapta;mesela sürekli evde hizmet etmeye çelışan bir çocuğun sevgi dili hizmet davranışları olabilir ya da sürekli tensel temasta olan birinin sevgi dili tensel olabilir. yani ipucu sen sevgini nasıl ifade ediyorsan o şekilde sevilmek istediğin mesajını da veriyorsun belki de karşındakine diyor yazar.
5 sevgi dili

1-onaylayıcı sözler
2-hizmet davranışları
3-nitelikli beraberlik
4-armağan
5-tensel temas

Acaba sizin öncelikli sevgi diliniz hangisi?
siz sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?
haydi bakalım en çok kullanılan sevgi deposu hangisi?
size onaylayıcı sözler söylendiğinde mi?
yoksa size hizmet edildiğinde mi?
sizinle birlikte olunduğunda mı?
size armağan verildiğinde mi?
yahut size dokunulduğunda mı gerçekten sevildiğinizi hissedersiniz?
hangisi?
acaba en çok nasıl sevildiğimizi hissediyoruz? insanlar yukarıdaki 5 dilden hangisini kullandıklarında tam anlamıyla evet bu davranış bana sevildiğimi hissettirir diyoruz? Ya da tam tersi aksattıklarında sevilmediğimizi birşeylerin eksikliğini hissedip üzülüyoruz?işte buna sevgi deposu diyor chapman(5 sevgi dilinin yazarı)
yukarıda söylediğim gibi belki de çocukluğumuzda ebeveynlerimiz bizim sevgi depomuzu keşfedemediklerinden içimizde hep bir boşluk hissettik.

aslında bu 5 dilin her birinden bir parca olmalıörneğin onalayıcı sözler, benim sergiliediğim davranışlar sevdiklerim tarafından iyi ya da kötü bir şekilde onaylanmıyorsa kendimi huzursuz hissederim bana o ya da bu şekilde bir tepki verilmeli.yanlış yapmışsam dogruya yönlendirmeli,doğru yoldaysam onaylanmalı ki ben davranışımı sürekli hale getireyim.
ben bir bayanım ama eşimin benim için birşeyler yapması bana hizmet etmesi çok hoşuma gider, düşünüldüğümü hissettirir.
sevdiklerimlerimle özellikle eşimle birlikte vakit geçirmek birşeyleri paylaşmak,sıkılacaksak birlikte sıkılmak,eğleneceksek birlikte eğlenmek çok güzeldir benim için.örneğin yemek yaparken bile eşimin yanımda olması beni çok mutlu ediyor zamanını benimle harcaması çok hoşuma gider..
sevdiklerimin annemin saçlarımı oksaması beni bu yasımda bile dizine yatırıp sevmesi çok sey ifade eder. bu eş içinde geçerli insanın eşi tarafından sevildiğini anlatan güzel bir dildir.
armagan da elbette insana sevildiğini anlatır ancak beni armaganlara bogup ben,mle vakit geçirmeyen ya da geçiremeyen bir eş ya da arkadaş benim için pek bir şey ifade etmez açıkcası...
yani sözün özü bunların hepsi biraraya gelince süper olur ama olmazsa olmazım tabiki var; o da nitelikli beraberlik galiba.çünkü düşünüyorum da bana onaylayıcı sözler söylese, armaganlar alsa, hizmet etse ve tensel temaslar olsa da her daim bana ayıracak zamanı yoksa olmaz bu iş..bunları yazarken o kadar da katı değilim elbette kendine de ayıracak bir zamanı olmalı ama daha çok ben.. kısacası tekrar ediyorum nitelikli beraberlik.y789

doremifasolasi 19-03-2010 07:40 PM

benim eşimin sevgi dili sanırım armağan:)

doremifasolasi 19-03-2010 07:42 PM

armağan dediysem öyle bir nesneyi armağan ettmem değil kendi varlığımı armağaan etmeyi kasdediyorum.
çoğu zamanlar onun yanında bulunmamı konuşmasamda varlığımı ona armağan etmemi ister hep.

doremifasolasi 19-03-2010 07:53 PM

evet şu ana kadar 3 söz 1 nitelikli beraberlik 1 hizmet davranışı oldu.
evet başka?

doremifasolasi 19-03-2010 07:56 PM

Alıntı:

yaseminist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590765)
Sanırım birçok Türk erkeğinin sevgi dili: hizmet davranışları y789

evet aslında ben de öyle düşünüyordum.
ama ben bunu iş arkadaşlarıma falan da sordum beklediğim gibi olmadı, farklı farklı sevgi dili olduğunu gördüm herbirinin. hatta hiç ummadığınız bir arkadaştan farklı bir şey duyabiliyorsunuz.

gulumser 19-03-2010 10:05 PM

ben gözlere bakarım,gözlerinde sevgi pırıltılarını görmem lazım:)

doremifasolasi 20-03-2010 08:02 PM

Alıntı:

gulumser Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590855)

6.dili mi keşfettin acaba?956k

doremifasolasi 23-03-2010 12:12 AM

Alıntı:

gulumser Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590855)

biraz daha düşündüm de bu senin gözlerdeki pırıltı meselen sevginin değil daha çok aşkın dili olabilir sonucuna vardım.:zpzp:

esra90 23-03-2010 12:29 AM

bi kaç küçük testten geçirrim emnmki sonucu anlarım =) aslında sevildiğini anlamak çok da zor değil..sözlerindeki samimiyet yüzündende anlaşlır zaten...

Işıldayan Safir 23-03-2010 01:52 AM

5 Sevgi Yolu lisedeyken okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptı. Evli çiftler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir kitaptır. Evlenmeye karar verdiğim zaman tekrar okumayı aklımın bir köşesine kazımıştım. Ufak bir hatırlatma oldu benim için. Teşekkür ederim.

O zamanlar bu konuda cevap verebildim mi ya da ne cevap verdim hatırlamıyorum ama kendimi tanımaya ve anlamaya çalıştığım bu zamanlarda genel olarak beni en çok mutlu eden ya da en çok üzen kıran şeylerin sözler olduğunu fark ettim.

Genellikle insanlardan hep bir onaylama beklentisi içindeyim ve birinin bana güzel sözlerle hitap etmesinden, iltifat etmesinden çok hoşlanıyorum. O nedenle bunun sadece çevremdeki insanlar için değil evlenmeyi isteyeceğim kişi içinde geçerli olduğunu düşünüyorum ki evlilik çok daha önemlidir. Hiç planlarım arasında olmamasına rağmen bu aralar bir evlenme isteği geldi bana. İdeal eşimi planlıyorum. Bunu yaparken aklımdan geçenler şunlardı:
Hizmet davranışına geçiyorum.
Evimizde babam anneme hep yardım eder. Kitabı 6-7 yıl önce okuduğum için net hatırlayamıyorum ama bu açıdan da durumumu değerlendirdiğimde her zaman istediğim bir diğer konu da budur. Genellikle çevremdeki erkeklerde evlenince iş yapmam gibi cümleler duyuyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Ben evlendiğim erkeğin bana evdeki işlerle ilgili yardımcı olmasını çok isterim. Mesela arada bir hazır da olsa bir çorba yapmasını, ütü yapmasını, yeri geldiğinde bulaşık yıkamasını çok isterim. Beni gerçekten çok mutlu edecek davranışlardır bunlar.

Onun dışında sarılmayı da çok severim. Güzel bir şey bence ama önceliklerim arasında değil.

Sadece önceliklerim içinde 2 konu arasında takıldım hangisi daha önemli diye. Belki de bunu belirlemek için kitabı tekrar okumam gerekiyor. Ama ilgiyi çok seviyorum. Çok kibar ve ince bir insan olmasını istiyorum. Her an güzel şeyler duyayım, kendimi değerli hissedeceğim şeyler söylesin isterim. Bu daha ağır basıyor şu anda.

Kitabı tekrar okumak istiyorum. Oradaki örnek çiftleri ve deneyimlerini de tam olarak hatırlamak istiyorum. Oradaki olaylara bakarak bu gibi bir durumla karşılaşmış olsaydım ben ne hissederdim diye kendime sormak istiyorum. Belki bu şekilde önceliğimin ne olduğunu çok daha net bir şekilde ifade edebilirim.

Paylaşım için çok teşekkür ederim.

Sevgiler sapkal89

doremifasolasi 23-03-2010 04:32 PM

Alıntı:

esra90 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591281)
bi kaç küçük testten geçirrim emnmki sonucu anlarım =) aslında sevildiğini anlamak çok da zor değil..sözlerindeki samimiyet yüzündende anlaşlır zaten...

Secmek kimi zaman da vefadır nefret etsen de geçmiş sevgilerin anısına saygıdan vazgeçmemek, fedakarlık demek. bu samimiyetsizlik değil fedakarlık olur alyazmalımda vardı ya sevgi emek ister sevgi emektir.
bazen çok iyi oyuncularla karşılaşıp insanların yüzlerini okumakta başarısız olabiliyoruz aman dikkat!agl34yrl78smil56

doremifasolasi 23-03-2010 06:44 PM

Alıntı:

WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591285)
5 Sevgi Yolu lisedeyken okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptı. Evli çiftler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir kitaptır. Evlenmeye karar verdiğim zaman tekrar okumayı aklımın bir köşesine kazımıştım. Ufak bir hatırlatma oldu benim için. Teşekkür ederim.

O zamanlar bu konuda cevap verebildim mi ya da ne cevap verdim hatırlamıyorum ama kendimi tanımaya ve anlamaya çalıştığım bu zamanlarda genel olarak beni en çok mutlu eden ya da en çok üzen kıran şeylerin sözler olduğunu fark ettim.

Genellikle insanlardan hep bir onaylama beklentisi içindeyim ve birinin bana güzel sözlerle hitap etmesinden, iltifat etmesinden çok hoşlanıyorum. O nedenle bunun sadece çevremdeki insanlar için değil evlenmeyi isteyeceğim kişi içinde geçerli olduğunu düşünüyorum ki evlilik çok daha önemlidir. Hiç planlarım arasında olmamasına rağmen bu aralar bir evlenme isteği geldi bana. İdeal eşimi planlıyorum. Bunu yaparken aklımdan geçenler şunlardı:
Hizmet davranışına geçiyorum.
Evimizde babam anneme hep yardım eder. Kitabı 6-7 yıl önce okuduğum için net hatırlayamıyorum ama bu açıdan da durumumu değerlendirdiğimde her zaman istediğim bir diğer konu da budur. Genellikle çevremdeki erkeklerde evlenince iş yapmam gibi cümleler duyuyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Ben evlendiğim erkeğin bana evdeki işlerle ilgili yardımcı olmasını çok isterim. Mesela arada bir hazır da olsa bir çorba yapmasını, ütü yapmasını, yeri geldiğinde bulaşık yıkamasını çok isterim. Beni gerçekten çok mutlu edecek davranışlardır bunlar.

Onun dışında sarılmayı da çok severim. Güzel bir şey bence ama önceliklerim arasında değil.

Sadece önceliklerim içinde 2 konu arasında takıldım hangisi daha önemli diye. Belki de bunu belirlemek için kitabı tekrar okumam gerekiyor. Ama ilgiyi çok seviyorum. Çok kibar ve ince bir insan olmasını istiyorum. Her an güzel şeyler duyayım, kendimi değerli hissedeceğim şeyler söylesin isterim. Bu daha ağır basıyor şu anda.

Kitabı tekrar okumak istiyorum. Oradaki örnek çiftleri ve deneyimlerini de tam olarak hatırlamak istiyorum. Oradaki olaylara bakarak bu gibi bir durumla karşılaşmış olsaydım ben ne hissederdim diye kendime sormak istiyorum. Belki bu şekilde önceliğimin ne olduğunu çok daha net bir şekilde ifade edebilirim.

Paylaşım için çok teşekkür ederim.

Sevgiler sapkal89

asıl paylaşımın için ben teşekkür ederim. ve sana gelen evlilik isteğinin hakkında hayırlı olmasını diliyorum.
ben bu kitabı yeni okudum ve hayatımda okuduğum en faydalı kitap diyebilirim bu kitap için.
gerçi hayatında kaç kitap okudun dersen bir elin on parmağını da geçmez ya hani :)
y789

doremifasolasi 23-03-2010 06:47 PM

şu ana kadar
5 söz
1 armağan
1 hizmet:)

doremifasolasi 23-03-2010 06:49 PM

1 beraberlik.

doremifasolasi 23-03-2010 07:03 PM

en iyisi ben bunu anket şekline getireyim :)
sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?sizin öncelikli sevgi diliniz hangisi?(lütfen tek bir seçeneği işaretleyin.)örnek cevap:b ya da b)armağan şeklinde cevaplarsanız daha kolay sonuca ulaşabilirim teşekkür ederim.

a)onaylayıcı sözler

b)armağan

c)hizmet davranışları

d)nitelikli beraberlik

e)tensel temas

Işıldayan Safir 24-03-2010 10:21 PM

Konuyu anketleştirdim. Herkes oy kullanabilir. Sevgiler

Sanchez 24-03-2010 11:47 PM

en önemli şıkkı eklememişsiniz.. gözlerinden anlaşılır. haklı olarak diyeceksinizki gözlerinden nasıl anlaşılır? siz bana gülün kokusunu tarif ettiğinizde bende size gözlerinden nasıl anlaşıldığını söylerim

pinnko 24-03-2010 11:55 PM

Alıntı:

Sanchez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591578)
en önemli şıkkı eklememişsiniz.. gözlerinden anlaşılır. haklı olarak diyeceksinizki gözlerinden nasıl anlaşılır? siz bana gülün kokusunu tarif ettiğinizde bende size gözlerinden nasıl anlaşıldığını söylerim

Sizin söylediğiniz bence en önemli şık olmaz,dahada önemlisi var.
Sevildiğinizi ve sevdiğinizi kalbinizle hissedersiniz.
''Gözler kalbin aynasıdır.''

Genç kız annesine sormuş.
-Anne,insan aşık olduğunu nasıl anlar?
-Bunu anlayamazsın,ama bilirsin.

Meksikalı golcü bir futbolcu vardı Sanchez,baya iyiydi.
Sanırım Barcelona'da oynuyordu,sonra ülkesinde jübile yaptı.

Sanchez ,10 numarayı giyiyordu.
Onu hatırladım.

Sanchez 25-03-2010 12:11 AM

bir insanın kalbinden ne gectigini göremezsin..ama gözlerine baktıgında ne hissettigini bilirsin..utanmışmı, yanında mutlumu,sıkılmışmı, yalanmı söylüyor hepsi gözlerinden okunur..kalbi okuyamazsın

sanchez lisedeki lakabımdı..o dönemler champion maneger diye bi oyun vardı arkadaslarda hem futbol stilim hemde konusma tonum ispanyolları andırdığı için ispanyolca bi isim aradılar barcelonalı sanchez fikrini ortaya atan canlıyla hala aynı universitedeyiz^-^

olsun 25-03-2010 08:23 AM

sen kendini nasıl hissettiğnle ilgili :)
Sen kendini onun yanında iken nasıl hissediyorsun ?!
asıl cevap kendinde :)
Tabiiki sevgi hissi ile aşk hissi farklıdır :)
Onun yanında kendini huzurlu ve özgür hissediyorsan :) mecburiyetten değil istediğin için keyif aldığın için birlikteysen bu hem seviyor hem seviliyorsun durumunu ifade eder :)
...................................
Aşk duygusu ise tam tersidir :))))))))))))))

onun yanında kendini karmakarışık hissedersin ve de ayrı iken ona mecbur ama ondan emin değil ve endişeli kendini tedirgin hissedersin:)
Bu biraz korku heyecanına benzer 'BİLİNMEYEN bir DİYARA'girmişliğin merakı-çekiciliği-tedirginliği ve kendini güvensiz hissetme :)
Bu yüzden karın bölgesinde gerginlik ve kramplar oluşur :))))))))))))))))
Heyecan arttıkça adrenalin dayanılmaz bir çekim gücüne ulaşır.
:)))))))))))))))))))))))

sevgiler.

olsun 25-03-2010 08:48 AM

Yani aşk bir GEÇİŞtir sakın ona takılıp kalmayın:)
Tabiiki de nereye geçtiğiniz önemli :)
Siz sevgiye geçin :) derim ben :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

naz78 25-03-2010 09:36 AM

nitelikli beraberlik (d)ama hepsininde ayrı bir önemi var elbette

maviinci 25-03-2010 10:12 AM

inanmıyorum aşka meşke :P Dünyada tek gerçek şey, sıkı bir uyku :)

pinnko 25-03-2010 10:59 PM

Alıntı:

olsun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591599)
sen kendini nasıl hissettiğnle ilgili :)
Sen kendini onun yanında iken nasıl hissediyorsun ?!
asıl cevap kendinde :)
Tabiiki sevgi hissi ile aşk hissi farklıdır :)
Onun yanında kendini huzurlu ve özgür hissediyorsan :) mecburiyetten değil istediğin için keyif aldığın için birlikteysen bu hem seviyor hem seviliyorsun durumunu ifade eder :)
...................................
Aşk duygusu ise tam tersidir :))))))))))))))

onun yanında kendini karmakarışık hissedersin ve de ayrı iken ona mecbur ama ondan emin değil ve endişeli kendini tedirgin hissedersin:)
Bu biraz korku heyecanına benzer 'BİLİNMEYEN bir DİYARA'girmişliğin merakı-çekiciliği-tedirginliği ve kendini güvensiz hissetme :)
Bu yüzden karın bölgesinde gerginlik ve kramplar oluşur :))))))))))))))))
Heyecan arttıkça adrenalin dayanılmaz bir çekim gücüne ulaşır.
:)))))))))))))))))))))))

sevgiler.

''Onun yanında kendini huzurlu ve özgür hissediyorsan :) mecburiyetten değil istediğin için keyif aldığın için birlikteysen bu hem seviyor hem seviliyorsun durumunu ifade eder :) ''

Aradığım açıklama/ifade şekli buydu evet.
Ben bunu alıyorum ve kendime ekliyorum.
Teşekkür ediyorum

doremifasolasi 26-03-2010 05:54 PM

Alıntı:

WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 591571)
Konuyu anketleştirdim. Herkes oy kullanabilir. Sevgiler

vanpirellea düzenlediğin anket tıklanıyor mu?
sonuçlar yavaş yavaş geliyor mu?
çok iyi olmuş
sasapkal89ğol.

doremifasolasi 26-03-2010 05:57 PM

evet ben de yeni onayladım anketi anketi onayladıktan sonra sonuçları görebiliyoruz.
sonuçları gördüm
iyi ki varsın..

doremifasolasi 28-03-2010 07:44 PM

sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?
sizin sevgi diliniz hangisi?
hangi sevgi deposunu kullanıyorsunuz? ne kadar dolu?:)

doremifasolasi 30-03-2010 11:16 PM

hangi şekilde sevildiğinizi yukarıdaki anketi tıklatarak belirtelim hadi sen de:)))

simetra 04-04-2010 12:54 PM

ya bu anket çok güzel olmasına karsılık kimseden ses çıkmamış hayret vallahi..daha çok kişi katılmalı bence.

maviinci 04-04-2010 03:49 PM

Çoğu insan nasıl hissettiğini düşünmekten çok direkt olarak hisetmeyi tercih ediyor :D Sanırım o yüzden birşey yazmıyorlar??

bluegirlx 04-04-2010 05:42 PM

Alıntı:

simetra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 590789)
aslında bu 5 dilin her birinden bir parca olmalıörneğin onalayıcı sözler, benim sergiliediğim davranışlar sevdiklerim tarafından iyi ya da kötü bir şekilde onaylanmıyorsa kendimi huzursuz hissederim bana o ya da bu şekilde bir tepki verilmeli.yanlış yapmışsam dogruya yönlendirmeli,doğru yoldaysam onaylanmalı ki ben davranışımı sürekli hale getireyim.
ben bir bayanım ama eşimin benim için birşeyler yapması bana hizmet etmesi çok hoşuma gider, düşünüldüğümü hissettirir.
sevdiklerimlerimle özellikle eşimle birlikte vakit geçirmek birşeyleri paylaşmak,sıkılacaksak birlikte sıkılmak,eğleneceksek birlikte eğlenmek çok güzeldir benim için.örneğin yemek yaparken bile eşimin yanımda olması beni çok mutlu ediyor zamanını benimle harcaması çok hoşuma gider..
sevdiklerimin annemin saçlarımı oksaması beni bu yasımda bile dizine yatırıp sevmesi çok sey ifade eder. bu eş içinde geçerli insanın eşi tarafından sevildiğini anlatan güzel bir dildir.
armagan da elbette insana sevildiğini anlatır ancak beni armaganlara bogup ben,mle vakit geçirmeyen ya da geçiremeyen bir eş ya da arkadaş benim için pek bir şey ifade etmez açıkcası...
yani sözün özü bunların hepsi biraraya gelince süper olur ama olmazsa olmazım tabiki var; o da nitelikli beraberlik galiba.çünkü düşünüyorum da bana onaylayıcı sözler söylese, armaganlar alsa, hizmet etse ve tensel temaslar olsa da her daim bana ayıracak zamanı yoksa olmaz bu iş..bunları yazarken o kadar da katı değilim elbette kendine de ayıracak bir zamanı olmalı ama daha çok ben.. kısacası tekrar ediyorum nitelikli beraberlik.y789

arada sevgi olmasada ,tensel uyum olabilir...
arada sevgi olmasada hediye alınabilinir..
arada sevgi olmasada hizmet edilelebilinir..
ama ..ama..kaliteli zaman sevgiye anlaşmaya bağlıdır..başka hiç bir halukarda gerçekleşmez..bana başka hiçbirşey sevildiğimi göstermez..

spawnix 06-04-2010 12:36 PM

ben biraz daha farklı yönlere değinmek istiyorum bazı kızlar çok utangaç oluyor ve karşı cinsten hoşlandıkları halde bunu belli etmiyorlar bu konudaki düşünceleriniz nedir

maviinci 06-04-2010 01:14 PM

Bu konudaki düşüncem tam olaraaakk; Bazı kızların çok utangaç oldukları ve karşı cinsten holşlandıkları halde bunu belli etmekten çekindikleri :P

spawnix 06-04-2010 01:45 PM

ehüehü:D nevar çekincek canım maksat kalpler bir olsun bundan daha güzel birşey ne olabilirki :D tşkler cvbın için nsmr:D

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:43 AM.