![]() |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Merhaba arkadaşlar Öncelikle Nurhanzaya bu konuyu açtığı için teşekkür ederim. Geçen ay güneye giderken tuz gölünün kenarında durdum göz alabildiğine açık alanda 360 derece döndüm Türkiyenin en geniz düz arazisi olduğu için gözünüzle görebileceğiniz en geniz toprak parçası sayılır. Gördüğüm ağaç sayısı iki elin parmaklarını geçmedi inanın. Bazı önerilerim ve eleştirilerim var. Birincisi Daha Önce Nazım Hikmet Vakfı Bursada bir arazi aldı ve Nazım Hikmet Ormanı yaptırdı Bunun gibi bir proje yapabiliriz. İnsanlar para yatırıyorlar ağaçları dikiliyor sertifikaları gönderiliyor ve her ağacın üzerine ağaç sahibibin ismini belirten bir etiket konuluyor. yıllar sonra gidip kendi ağacınızı bulabiliyorsunuz. aslında hepsi bizim ama yinede hoş bir uygulama. Cesurd arkadaşa bir eleştirim var geçen bahar dağa çıkmıştım derece bir sürü fidan gördüm Oralarda devamlı avlanan bir avcı ile görüştük sordum. "Bunlar Ormanın verdiği fidanlar dedi mütahit işçileri tek tek uğraşmayıp fidanların birazını dikiyor gerisini dereye atıyor" dedi. Yalan doğru bilmem ama derede bir sürü fidan vardı işte. Yani siz canla başla uğraşır ödenek çıkartır, fidan bulur vs herşeyi hazırlarsınız ama yeterince kontrol etmezseniz birileri sadece tembelliğinden işten kaytarmak için vs başka nedenlerle tüm çabanızı boşa çıkarır. Antalyadaki Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını da iyi incelemek lazım burada hiç kimsede bir ihmal, hata, vs bulunmadı ne ilginç değilmi. Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını neden o kadar büyüdü göktaşımı düştü yerden alevlermi çıktı yoksa bazı ihmallermi vardı. Geçen hafta olan İstanbul selinde de aynısı oldu. Türkiyede olay oluyor ölen ölüyor sonra yaşatması olayı engellemesi yada düzeltmesi gerekenler birbirlerini tebrik ederek "Ne güzel öldürdük biz olmasaydık ......" diyor. Her kötü olayın soruşturularak gerçek hataları bulmaz geçiştirip birbirimizi tebrik edersek daha çok orman yakar daha çok insan öldürürüz. |
Cevap: Ynt: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! siteyi bulalı iki hafta kadar olmasına rağmen bir haftadır ego dinliyorum. dünden beride suçluluk dinlemeye başladım. ego başımı ağrıttı. suçluluk ise uykularımı bölüyor. iş hayatım yoğun olduğu için uyku saatlerinde açabiliyorum müzikleri. suçlulukta doğayı bulamadığımdan sanat müziği açtım ve allak bullak oldum. su sesi dinlendiriyor. değişiklik mi. işte asıl mevzuu. kendime engel olamıyorum sürekli fikirler üretmekteyim. guitarüretipte bir kenara atamıyorum üstelik. zaten yapımada aykırı. hayata geçiremeyeceğim şeyleri sadece özel hayatım için hayal ederdim. yine bir değişiklik yapmadım. iş hayatımda uygulamaya geçirebilieceğim her türlü zor yada kolay fikri uygulamaya koyuyorum. aslında sözü son derece dinlenilen biriydim ama üst üste gelen fikirlerime ve aceleme tanık olmadıkları için iş arkadaşlarımda şaşkınlık yaşıyor ve hızıma yetişemeyeceklerini düşünüp bir nebze planlarımı geri atmaya çalışıyorlar. pışııık. yok öle yağma. hayat bir gündür oda bu gündür....alk78 |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Arkadaşlar bu konuyu başlatmanız çok güzelde biz Türklerin herşeyde özellikle ağaç konusundada çok güzel anlamlı ata sözlerimiz var sizlerde bunları örnek vermişsinizdeee asıl icraat ne zaman bu güzel proje lafta kalmasın. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Çok güzel fikir,bravo doğrusu.Üretici olmak güzel ya.Katkılarımızla destek oluruz,faaliyet başlayınca.Kutluyorum güzel fikirleriniz için nurhanza,bravo doğrusu |
Cevap: Ynt: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Alıntı:
Ne demişler kıyamet koparken elinde bir fidan varsa dahi dik değil mi?Öyle bir şeydi ama mükemmel bir fikir...Uygulanır inş... |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! bu mükemmel projeye destek olmaya hazırım. valla bu site beni tekrar hayata döndürdü,umut dolu,yaratıcı yürekleri güzellik dolu insanlarla bir arada olmak mutlu ediyor huzur veriyor. geleceğimiz,yarınlarımız için tüm projelerin altına imzamı atarım. lütfen bir an önce harekete geçelim. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Fikriniz çok güzel.Beğendim ve bende varım ama şu ki ; Konu 12-07-2008 tarihinde açılmış ama hala gerçekleştirebilme hayalleriyle uğraşıyorsunuz fikrinize tamamen sadığım ama artık bir kombinasyon olsun istiyorum. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! YAV NASI TANITIM YAPIOZy789 |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! krzm67hadi ne bekliyoruz yapmak içinhappy6http://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/LRbankspring2.gif |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Merhaba arkadaşlar. Bir ağaçlandırma projesinden bahsetmişsiniz. Elimden geldiğince bu konuda yardımcı olmak istiyorum. Mesleğim Orman Mühendisliği. Böyle bir amacınızın olduğunu bilmek beni çok mutlu etti doğa adına. Ağaçlandırmayı tema vakfı eliyle yapmak zorunda değilsiniz. İsterseniz kendinizde yapabiliyorsunuz. öncelikle hangi ilde yapılacağını belirlemek gerekiyor bence. sonrası halledilebilir. :) Hepinize güzel günler diliyorum... |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! benim bir sorum olucak bu siteyi tesadüfen farkettim.şimdi telkinleri mp3 olarak nasıl indiriceğiz bilmiyorum. biri yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Alıntı:
|
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Merhaba Sinek rumuzlu arkadaşım. Bir yerden başlamak gerek tabiki, öncelikle şehiri belirlemek lazım, daha sonra o şehirdeki orman fidanlığına gidip düşüncemizi onlarla paylaşmalıyız. Devlet bu tür ağaçlandırmalarda hatıra ormanı yapıyor. Hibe durumu söz konusu değil. Eğer düşüncemiz özel ağaçlandırmaysa ağaçlandırılacak sahayı kendimiz bulmalıyız, ki bu çok zahmetli. amacımız diktiğimiz fidanlardan gelir elde etmek değil değil mi? O yüzden en güzeli hatıra ormanı oluşturmak. Gelecek nesillere yeşil alanlar bırakmak amacımız. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Fikrin gerçekten güzel ve hoş ama inan hani derler ya bir dikili fidanın olsun ben askerde mecburiyettende olsa 1000 tane dikmişimdir yeşilden nefret ettirdiler:D ama olsun pişman değilim iyiki de yapmişim askerde ki tek mantıklı olaydır bu arada:) umarım gereken desteği görür ve istediğini başarırısın ...ilk fırsatta bi fidan daha dikecem söz:) |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Merhabalar, Üniversitedeyken Genç Tema'ya üye olmuştum. Bizim fakültenin başkanıydım. İlgilendiğim bir çok proje vardı. Sadece doğa ve çevre sorunlarıyla ilgilenmiyorduk. Zaman zaman Tema ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ağaç dikim çalışmaları oluyordu. Başka aktivitelerde... Binlerce fidan gönderiliyordu. Uzunluklarına ve türlerine göre bazılarını satın alıyorduk. Ücretsiz gönderiliyordu ya da. Benim bu çalışmalarımız sırasında üzerinde durduğum konu şuydu: Fidanları diktik. Peki ya sonrası? Kırıkkale Üniversitesi'nde okudum ben. Bir de Ankaralı olunca ister istemez ormanlara karşı bir özleminiz oluyor. En azından bende bu böyleydi. Doğa fotoğraflarına bakmayı çok severim. Karadeniz'e hiç gitmemiştim. Trabzon'a gittiğimde cennette olduğumu düşünmüştüm. Kırıkkale'yi incelediğimdeyse -daha çok Kırıkkale Ankara yolunda- etrafta her tarafın minik fidanlarla dolu olduğunu çok fazla ağaçlandırma çalışması yapıldığını ancak bölgenin yağış almaması ve kuraklığın çok yoğun olması nedeniyle minik minik kurumuş fidanlardan ibaret olduğunu farkettim. Kulüp olarak her hafta toplantımız oluyordu. Toplantıda ağaç dikimlerini yaptığımızı ancak bunların bir işe yaramadığını gerekli olan şeyin sadece ağaç dikmiş olmak değil, onları yaşatabilmek olduğunu bu nedenle bir sulama faaliyeti yapmamız gerektiğini söyledim. Benim bu önerim sıcak karşılandı. Kararlarımızı genellikle oy birliğiyle alırdık bunun için bir çalıma yapmamız kabul edildi. İlgilenecek kişiler belirlendi. Fidan dikme faaliyetlerimizi genellikle kampüs alanında gerçekleştiriyorduk. Çevre düzenlemesi vardı ve saatlerce fıskiyeler açık kalıyordu hatta toprak fazla suyu taşıyamıyordu. Daha önceden bu konuda görevlileri uyarmıştım. Su boşa akacağına diktiğimiz fidanlar sulanabilirdi. Ama sulanmıyordu. Kaldı ki bizim gruptan da iş çıkmadı. Görevi üzerine alan ekip hiç bir faaliyette bulunmadı ve kimse de bir şey demedi. Anladım ki aldıkları görevin üstesinden gelebilecek yeterliliğe sahip değiller. Derhal ayrıldım ve bir daha hiçbir toplantılarına katılmadım. Daha önceden de verilen sözler vardı çünkü. Bu kadar uzun yazdım ama konunun ana fikrine geleyim. Bana kalırsa fidan dikmek mi istiyorsunuz. Yarın çıkın çarşıya ya da pazara. Alın kaç fidan dikmek istiyorsanız. Ben aldığım fidanları hep birilerine ithaf ederim. Böyle daha fazla severim. Zamanla adlarını unutsam da daha güzel bakarım onlara. Kaç fidan diktiğimi bilemiyorum ama. Sulayabileceğiniz yaşatabileceğiniz bir yere dikin. Sevgilerimle. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! ama dostum, sulama yapmak icin, oncelikle fidanin dikili olmasi lazim. bence bu 6 sayfadaki istekleri goz ardi etmemek lazim, gubsejineps orman muhendisi, ondan faydalanip, HATIRA ORMANI alani icin bir sehir secmeliyiz, eger bu sehir izmir olursa, ekilen fideleri sulamak icin benle birlikte bir kac gonullu daha bulabiliriz, boylece sulama isini 2 haftada bi, gonullulerden birisi yapmaya calisir, kii onumuz sonbahar yagmurlar baslayacaktir.. yani gubsejineps bize ekilecek tarihi, sehiri, gerekli proseduru detayli acarsa, sanirim yolumuzu secebiliriz. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! slm millet ben yeniyim boy uzatma telkini varmı acaba varsa biri yol gösterirse sevinirmm :))) |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Yanımıza hoşgeldiniz. Boy uzatma telkini isme özel olarak hazırlanmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak Atakan beyle -hayatimdegisti- iletişime geçebilirsiniz. Sevgilerimle. actionsmile |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Herkese merhaba,burda yeniyim,fakat uzun zamandır ağaçlandırma faaliyetinde bulundum.Gerek teme vakfında gerekse bazı hatıra ormanlarımda adıma dikili 10 ağacım var.asıl güzeli ise şuan işletmesini yaptığım yere 10 yıda 30-40 ağaç diktim.kimisi orman ağacı kimisi meyve ağacı.projenizde bende yer almak isterim.şimdiden bu projeyi başlatan ve ilerletmeye çalışan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.956k sevgiyle kalın |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! gerçekten bir orman yapabilirmiyiz..ankarada da ağaç dikmek istiyorum..toplu halde ağaç dikebilirmiyiz.. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! şimdi sevgili orman mühendisi arkadaşla oturup bize gerekli alanın verilmesi için kime müraacat etmemiz gerek onu konuşmak lazım.. sonra dilekçeler imzalar... dikmek için gönüllüler.. sonra bunu atakanla konuşup etkinlik haline getirmemiz gerekiyor.. ve bir yerde..mesela başlangıç olarak istanbul olur sonra ankaraya kaykılınır gibi.. ama önce dikmek için boş araziyi.. yeşillendirilecek alanı bulmamız ve bunun için de gereken izni nereden almamız gerektiğini bulmamız lazım.. tüm proje için gereken temel bir kaç grup var.. ilki izinle ilgili işleri halledecek ve yeri belirleyecek grup.. ikincil olarak bu etkinlik için fidan, tohum ağaç her ne ise onu alacağımız yerle iletişimi ,indirimi ve hatta becerebilirse botaniksel sponsorluğu =) sağlayacak bir grup.. üçüncül olarak etkinliği yayıp, insan potansiyeli toplayacak bir grup.. dördüncül olarak ağaçlandırılacak yerde ikamet eden ve ekip diktiklerimize göz kulak olacak bir grup.. =) her grup için 2 -3 aktif insanyeterli olacaktır.. lütfen ben varım diyen öne çıksın.. Alıntı:
her neyse ben yönetmeliğini fln okudum.. http://www.istanbulcevor.gov.tr/sube...p?id=24&sube=4 birde istanbulda böyle bir proje varmış.. tabi bu tuzlu olur.. ama bu tarz projeler koşturabiliriz.. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! BENDE BİR DİKİLİ AGACIMIN BU AILE ICINDE DE OLMASNI ISTERIM.FORUMU TAKIPTEYIM.UYGULAMAYA DONELIK ZAMANLAR GELDIGINDE YANINIZDA OLMAYI ISTERIM.SAYGI SEVGILER |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! merhaba ben yeni üyenizim... hayatımı her haliyele degistirmek istiyorum ama bunu tek basima yapamiyorum.... evliyim.. esimle ilgili sorunlarım var... saglik sorunlarım var.... kırgınım hayata... insanlara ne guven ne sevgi duyamıyorum... çoookkk şey var değiştirmek istedigim... çok |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! biz buda isteklerimizi söylüyoruz istemediklerimiz değil..değişime böyle başlıyoruz. eşimle............................. olmasını seçiiyorum. sağlığımın mükemmel işleiyeşine şahitlik etmek istiyorum. görüyorum ve şükrediyorum. hayatla barış içinde uyum içinde yaşamayı seçiyorum ve seçtiğim herşey güven ve sevgi içinde oluyor.. sabah akşam bir dene istersen..olumlamalr konu başlığın okumanı ego kendine güven ve mutluluk dinlemeni öneririm.. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! cok güzel fikir |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! merhaba ben yeni üyeyim |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Forumu nasıl kullanacağımı henüz çözemedim:((yalnızca bir sorum olacak neden telkinlerde sadece doğa sesleri ve müzk var bunun mantığını açıklayabilirseniz çok sevinicem ya sözlü telkinler kısmı nasıl olacak yani bu mp3 leri dinlerken benim kendi kendimemi bu sözlü telkinleri dile getirmem gerek? cvp lar için şimdiden tşkler |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! Alıntı:
Hoş geldiniz sözlü teklkinler müziklerin içinde saklı krzm67 Rehber bölümünü incelerseniz tüm cevaplar orada olacak.. Sevgilerimle956k |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! sürekli dinle etkisini görürün o müziklerin altında telkinler var |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! hehe süper işde bu aradıgım insanları burda buldum galiba fikir süper herkese selam sevgi. |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! arkadaşalar telkinleri dinlerken başka müzik te dinleyebiliyomuşuz doğrumu pek anlamdım ben |
Cevap: heyyyy, sevgili forumum varmısınız, hep beraber!!!!!! zamanında yaklaşık 100'e yakın fidan dikmiştim :) çok eğlenceli ve manevi olarak o ağaçların büyümesini seyretmekte çok hoş oluyor... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:34 AM. |